Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-04, 13:26   #3211
emylka86
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III

ja też na troche uciekam, muszę iść do mięsnego coś na obiad kupić bo za godzinkę przyjdzie tż i bedzie głodny! : )

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 13:28   #3212
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Dla mnie najszczęśliwsza okazała się 13 w marcu, kiedy szłam na drugie USG. To był 13 w piątek, a wieści jakie usłyszałam sprawiły, że byłam najszczęśliwszą osobą w całym wszechświecie
(Gin wtedy powiedział, że maluch zmienił ułożenie w macicy, tzn. podskoczył do góry i ciąża nie jest już zagrożona).

Ja jeszcze 13.06 po południu mam dentystę i usuwanie dziurki, mam stracha już
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 13:29   #3213
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
Kochane, jeśli chodzi o wózki to i tak i tak mamy spory wydatek przed sobą. Ja znalazłam wózek za 800zł, też trzyczęściowy, chociaż zastanawiam się, czy ta gondola mi będzie potrzebna bo jak fotelik jest większy, to dzidzia spokojnie z pół roku może w nim jeździć, a potem może już będzie dobra spacerówka. Poza tym, fotelik do auta też ma się z głowy, a że my z Matim dużo jeździmy autem, to dla nas jest to idealne rozwiązanie

tu macie linki do dwóch wózków:

http://allegro.pl/wozek-jedo-3w1-gon...394066937.html

http://allegro.pl/wozki-dzieciece-wi...366469193.html

naszego niestety nie ma na allegro, ale facet na giełdzie u nas często stoi i tam znaleźliśmy ten nasz ukochany wózek, chcemy go po ślubie kupić. Całe szczęście, facet ma sklep w gierałtowicach, więc mamy blisko
ja wczoraj właśnie oglądałam wózki z koleżanką, która ma już dzidziusia i właśnie dużą uwagę zwracała na amortyzatory - jak próbowałam jechać wózkiem bez i z amortyzatorami, to ten "z" dużo łatwiej się prowadził i wjeżdżał na "krawężniki" i inne przeszkody

polecała też pompowane koła

aha i mówiła, że ona jeździła do takich sklepów, które mają dużo wózków i pytała za każdym razem które polecają i dlaczego, to oprócz x-landera mówili jej, że w tym przedziale cenowym Jedo jest właśnie najlepszy.

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
Dokładnie się z tym zgadzam. Nie jest to najlepsza opcja dla dziecka i nie mam zamiaru oszczędzać na zdrowiu i wygodzie maleństwa.

Z tego co się orientowałam to istotne dla mnie bedzie aby wózek (gondola ze spacerówką) posiadał:
- pompowane koła - znacznie lepiej sobie poradzą z naszymi chodnikami i zaspami śniegu - minus że są ciężkie
- przekładana rączka - początkowo w spacerówce dobrze widzieć co maluch robi, później jest już na tle ciekawy świata że chce sam obserwować przodem do kierunku jazdy - czasem idąc chodnikiem słońce świeci mauchowi prosto w oczka więc przełożenie rączki jest nieocenione
- płynna regulacja oparcia w spacerówce w możliwością rozłożenia na płasko kiedy dziecko nam zaśnie
- dobre amortyzatory
- duży kosz na zakupy

Fotelik mam zamiar kupić osobno ponieważ zazwyczaj foteliki w zestawach 3 w 1 słabo wychodzą w testach i nie są bezpieczne w razie ewenulanego wypadku.

Podsumowując jeśli chodzi o wózki to zastanawiam się nad jakimś modelem Tako a jeśli chodzi o foteliki to zapewne będzie to jakiś model Maxi Cosi

Ale się najadłam domowej tortilii mmmniam

mam takie samo podejście
ja oglądałam fotelik Maxi Cosi Pebble - chyba jest najnowszy, ma bardzo dużo funkcji ułatwiających jego mocowanie. Jest do niego baza, której używa się później też do większego fotelika. Ta baza pokazuje Ci czy fotelik jest dobrze wpięty itp, tak więc też zwiększa bezpieczeństwo. No i można go wpiąć też do wózka Quinny. A do jakich innych to nie jestem pewna.
http://www.tosia.pl/sklep/product/p/...si,pebble.html

więc ja pewnie wezmę ten Pebble albo Recaro, bo oni mają bardzo dobre wyniki w krasz testach

aha, jeszcze mi mówiła, żebym wzięła przednie koła skrętne, bo dużo łatwiej się manewruje, szczególnie po mieszkaniu

Antek 18.11.2012

Edytowane przez agasobo
Czas edycji: 2012-06-04 o 13:30
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 13:33   #3214
ImmortalWoman
Zakorzenienie

zmykam bo za chwilkę będą moi chłopcy :pa:
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 13:36   #3215
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

!Hejka!

Widzę, że połowy postów mi nie zacytowało ale miałam chyba ze 29 stron do nadrobienia - czytam was od 10 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny ogłaszam, że dzisiaj 1 dzień NIE PLAMIĘ!!!! - strasznie się cieszę oby było tak dalej

Dzisiaj również zaczynamy z maleństwem 17 tydzień
Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
ja mam tak samo
Ja też mam kiepską cerę w tej ciązy z Wojtusiem miałam świetną cerę a teraz masakra...
Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
moja mnie kopała w żebra ile wlezie i mogłam spać tylko na lewym boku, bo jak się położyłam na prawym to mnie kopała z całej siły, chyba jej tak niewygodnie było była głową w dół i z mojej lewej miała plecy, a z prawej kończyny i nie bardzo chciała ich dociskać swoim i moim ciężarem a na wznak pod koniec ciąży też się nie da, bo brzuch wielki i za bardzo ciśnie same przyjemności już pomijając fakt, że siedząc we wannie nie mogłam stóp dosięgnąć, a żeby zrobić pedicure to trzeba się nieźle nasapać
ooooooooo pamiętam jak dziś tą nieporadność z duuuuużżżżżżżyyyyym brzuszkiem - pod koniec jak się położyłam w wannie to mąż musiał przychodzić i pomagać mi wstać
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
kochane, niestety u nas zle wiesci, serduszko przestalo bic w 10 tygodniu :-(

byc moze jeszcze dzisiaj bede miec zabieg

pa dziewczyny!
Bardzo mi przykro......
Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Moderna przykro mi kochana

A mialam wam pisac, normalnie ostatnio mi se gdzies brzuch schowal, nawet mezulek sie w weekend pyta gdzie moa ciaza uciekla Bo bylam juz taka slicznie zaaokraglona

Pytanie do mam po raz 2
czy wasze dzieciaczki beda mialy pokoik razem czy kazdy swoj
No ja jeszcze nie wiem mamy 3 pokoje salon sypialnie i małego - kiedyś dostaniemy jeszcze dół domu więc 2 pokoje + duża kuchnia.... narazie chyba maluchy będą razem
Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
0
no wlasnie cos same chłopy u nas narazie (chyba z dwie dziewczynki z tego co pamietam lub trzy
Ja czuje, że będzie dziewczynka więc może zmienie statystyki
Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
A ja sobie nie wyobrażam niewychodzenia z dzieckiem na spacery przez całą zimę Szczególnie, że w naszym klimacie nie ma non-stop niewiadomo jakich mrozów. Oczywiście przy -20 nie będę wychodzić, ale takie temperatury, to raczej sporadycznie zdarzają się zimą, np.trwają tydzień i później się ociepla. Dlatego ja jestem za gondolą, bo wiem, że na spacery będę wychodzić. A gondola chroni przed wiatrem itp.
Ja chyba bym zwariowała z noworodkiem w domu - jak byłam w domu z Wojtusiem to żyłam od spaceru do spaceru
Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
wiadomo każdy sam decyduje co dla niego dobre.
Dla mnie gondola to bardzo ważna sprawa. Spacerowałam z małym zimą nawet po 2h. Mrozów nie było wielkich, śnieg nam nie przeszkadzał. Czasem jak było słońce wracaliśmy na karmienie i przewijanie i znowu.
Fajny ten fotelik, ale zawsze to tylko fotelik. Ale sama ocenisz w trakcie użytkowania. Zależy też od charakteru mamy, ja akurat bardzo dużo chodzę.
Dla mnie gondola to podstawa, w spacerówkę przekładałam dopiero jak młody mi się do gondoli nie mieścił.
Cytat:
Mystiqqque to Ty wizyte 06.06 masz fajna data pewnie bedzie pamietna
Ja też mam wizytę w środę miałam w zeszłą środę też a teraz idę po zwolnienie i zobaczyć jak tak krwiak się organizuje może tym razem namówie go na podglądnięcie malucha a dokładnie jego krocza
Cytat:
Ja czekam grzecznie bo czuje ze jest dziewczynka, wiec narazie czas na "odkrycia chlopcow" a my wizyte dopeiro mamy 29.06 wiec jeszcze dluuuga droga
Oby się spełniło i u mnie
Cytat:
Męża chłopaki wygrali Igrzyska i za tydzień jadą na ogólnopolskie (te były województwa mazowieckiego). Cieszę się, ale znowu nie będzie go trzy dni i co gorsze, nie pójdzie ze mną na wizytę A tak chciałam żeby był ze mną, jak lekarz powie jaka płeć
Dzwoniłam nawet do lekarza, żeby przełożyć wizytę na ten piątek, ale nie ma już miejsc
Jakieś fatum jest nad nami, bo mąż zawsze chcę iść ze mną, a wypadają nam takie sprawy, których nie da rady przełożyć. Bo raczej Igrzysk nie przełożą
Z drugiej strony bardzo się cieszę, bo zasłużył na te zwycięstwo. Trenował tych chłopaków solidnie i nawet teraz jak jest na zwolnieniu to 3x w tygodniu jeździł do nich na treningi. On nigdy nie odpuszcza i za to go bardzo szanuję. Zresztą sportowcy przeważnie mają zacięty charakter
Gratulacje dla mężak laski:
Stary 2012-06-04, 13:40   #3216
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

mi dal namiary dzis gin do swoejgo brata na prenatalne czyli to polowkowe 19-22 tydzien mam sie zapisac narazie nei zadzwonilam nie wiem jutro zadzwonie i zaopytam na kiedyjuz maja wolne terminy zeby tez za szybko sie nie zapisac jakos pewnie na lipiec albo koniec czerwca chociaz troszke bez sensu bo 2 lipca mam nastepona wizyte u tego gina no ale on mowi ze woli zebym poszla do innego bo on takiego sprzetu nie ma a bedzie tez za darmo
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 13:41   #3217
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
Dziewczyny ogłaszam, że dzisiaj 1 dzień NIE PLAMIĘ!!!! - strasznie się cieszę oby było tak dalej
Super, oby tak dalej
Stary 2012-06-04, 13:46   #3218
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

Dzisiaj również zaczynamy z maleństwem 17 tydzień

Super i gratki

Cytat:
Ja też mam wizytę w środę miałam w zeszłą środę też a teraz idę po zwolnienie i zobaczyć jak tak krwiak się organizuje może tym razem namówie go na podglądnięcie malucha a dokładnie jego krocza
oby po krwiaku nie było śladu !

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
mi dal namiary dzis gin do swoejgo brata na prenatalne czyli to polowkowe 19-22 tydzien mam sie zapisac narazie nei zadzwonilam nie wiem jutro zadzwonie i zaopytam na kiedyjuz maja wolne terminy zeby tez za szybko sie nie zapisac jakos pewnie na lipiec albo koniec czerwca chociaz troszke bez sensu bo 2 lipca mam nastepona wizyte u tego gina no ale on mowi ze woli zebym poszla do innego bo on takiego sprzetu nie ma a bedzie tez za darmo
Skoro masz taką możliwość i nie będziesz musiała płacić to super
Stary 2012-06-04, 14:11   #3219
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
dzidzia serduszko ladnie bilo, zdjecia neistety nie mam (nie wiem czy juz na tym etapie nie dają czy co),mialam usg juz przez brzuch

no i raczej mam sie szykowac na chlopca))) tak wiec moje przeczucia sie sprawdzily chyba bolekarz mi pokazywal no i ma miedzy nozkami i mowi ze na 90 proc chlopaka na 100 powie mi za miesiac

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość

U nas wszystko dobrze, leci 16tc. do USG dłuuuuugo bo 26 czerwca. Na plusie 3kg, brzuchol jest także chyba jest ok. Zaczynam kompletować listę i powoli się rozgrzewać do przygotowań.

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Ja wierzę w to, że trochę pomrozi w styczniu a tak będzie ładnie i w miarę cieplutko. W tym roku na palcach można zliczyc mrozy jakie u nas były tzn. na Pomorzu.
dokładnie, tylko w lutym praktycznie był mróz

Cytat:

byłam po receptę i chyba przegięłam ze spacerem bo ledwo żyję
ale kupiłam stanik i 2 pary gaci, i taką tuniczkę bez rękawów za 19 zł
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 14:18   #3220
agasobo
Zadomowienie

ja dzisiaj przyjęłam nową technikę - trochę czytam, odpisuję i czytam dalej

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Ja dopiero zaczynam się wkręcać w "Mężczyzn, którzy nienawidzą kobiet" czytałyście może tę trylogię??
ja przeczytałam całą trylogię. Powiem szczerze, że trochę ciężko było mi się wciągnąć, ale później to już poszło " z górki"

Cytat:
Masz rację, widziałam Twojego posta, ale jak zaczęłam odpisywać to zapomniałam Czytam "Nie jestem seryjnym mordercą" D. Wells'a - taki troszkę kryminał. Ostatnio czytałam dużo o świecie prawniczym to teraz się na morderstwa przerzuciłam.
o to muszę sobie zakupić
ja ostatnio zafiksowałam się na Grishama iprzeczytałam "Firmę", " Kancelarię", wczoraj skończyłam " Testament" i zaczęłam "Grę o tron" Martina - mój tż się pyta: znowu nowa książka? na szczęście nie zauważył, że kosztowała 49 pln
i widziałam, że jest już 2ga część
w ogóle Empik to jest mój ulubiony sklep jak nie wejdę tam raz w tygodniu to jestem chora.

ja w ogóle jestem fanką fantasy Wszystkie harry pottery, zmierzchy i inne takie to pochłaniam na raz i mogłabym 24 na h czytać
może są jakieś fanki fantasy tutaj??

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Ząbkuję
Znowu zaczyna mi się wyżynać "ząb mądrości" i boli jak cholera
Od kilku lat, co jakiś czas zaczyna się wyżynać i nie może do końca
a ból okropny i do tego jak jem to mi przeszkadza
niedobra ósemka ! ja mam wszystkie 4 już

Cytat:

wogole dziewczyny trzymajcie prosze kciuki bo ja na 10ta rano ide do gina wiec pewnie wejde dopiero po wizycie)) wiem ze marti ma tez jutro
dobra ide cos zjesc bo mnie zgaga wziela musze cos przegryzc na to bo oszaleje.,.l.
są mocno zaciśnięte

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
o, miałam wstawić zdjęcie w poprzednim poscie i zapomniałam heh więc wstawiam teraz, prezent dla synka z okazji dnia dziecka
śliczne

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
a w ciazy mozna chodzic do SPA? bo ja nigdy nie bylam a tak chcialabym isc;p
można chodzić, tylko nie na wszystkie zabiegi. No i niektóre spa wymagają zgody od lekarza albo zaświadczenia, że nie ma przeciwwskazań

Cytat:
W nocy miałam niezłą akcję. Obudziłam się o 4 i nie spałam z 40 min bo nie dałam rady zasnąć- taka wyspana byłam, a jak budzik zadzwonił o 5.40 to ledwo z łózka wstałam

Jejku jak mnie maluch kopie od rana. Jest taki silny!! To chyba chłopak, bo nie mogę sobie wyobrazić, żeby dziewczynka tak mocno kopała Jakie to wspaniałe uczucie Zastanawiam się czy to moje dziecko w ogóle śpi, bo w nocy też je czułam i to dosyć często A może rusza się też przez sen Już nie mogę się doczekać, żeby je zobaczyć.

No i pochwalę się, że zaczynam dziś 19 tydzień ciąży (ostatni z 1 z przodu).
ja teraz co noc chodzę na siku i też się nie wysypiam.

Co do ruchów to ja czytałam, że dzidziuś śpi w dzień, bo jak się chodzi to ma kołysanie, a w nocy rozrabia, bo kołysania brak

za 19sty tydzień

a co do książek ciążowych to ja mam:

ciężarówką przez 9 miesięcy
ciąża dla bystrzaków
w oczekiwaniu na ciążę ( to jak się staraliśmy)
w oczekiwaniu na dziecko
twoja ciąża tydzień po tygodniu
no i mój tż ma: dziennik ciężarowcai "tacierzyństwo, czyli ciąża i poród wg mężczyzny" - to od teściówki dostał

powiem Wam, że te dla facetów fajnie się czyta np. jak facet przez sen dotykał brzuszka i myślał, że to jej pupa jego żonki, tylko nie mógl pośladków znaleźć bardzo śmiesznie to wszystko jest opisane

dobra, czytam Was dalej

Antek 18.11.2012
Stary 2012-06-04, 14:21   #3221
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Męża chłopaki wygrali Igrzyska i za tydzień jadą na ogólnopolskie (te były województwa mazowieckiego). Cieszę się, ale znowu nie będzie go trzy dni i co gorsze, nie pójdzie ze mną na wizytę A tak chciałam żeby był ze mną, jak lekarz powie jaka płeć
Dzwoniłam nawet do lekarza, żeby przełożyć wizytę na ten piątek, ale nie ma już miejsc
Jakieś fatum jest nad nami, bo mąż zawsze chcę iść ze mną, a wypadają nam takie sprawy, których nie da rady przełożyć. Bo raczej Igrzysk nie przełożą
Z drugiej strony bardzo się cieszę, bo zasłużył na te zwycięstwo. Trenował tych chłopaków solidnie i nawet teraz jak jest na zwolnieniu to 3x w tygodniu jeździł do nich na treningi. On nigdy nie odpuszcza i za to go bardzo szanuję. Zresztą sportowcy przeważnie mają zacięty charakter
Nic się nie przejmuj, my Ci potowarzyszymy - sercem i duchem

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Dla mnie najszczęśliwsza okazała się 13 w marcu, kiedy szłam na drugie USG. To był 13 w piątek, a wieści jakie usłyszałam sprawiły, że byłam najszczęśliwszą osobą w całym wszechświecie
(Gin wtedy powiedział, że maluch zmienił ułożenie w macicy, tzn. podskoczył do góry i ciąża nie jest już zagrożona).
Kasia, chyba w kwietniu, nie w marcu???
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-04, 14:23   #3222
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość

Streuje sie dzisiejsza wizyta...TŻ przyjechal i sie troche poprzytulalismy wczoraj(tak na pol gwizdka).pozniej caly dzien zle sie czulam.bardo klolo mnie w okolocy jajnikow, czulm mega ciagniecie i caly dzien napiety brzuch.bralam nospe ale nie bardzo mi pomagala. odczuwacie takie dolegliwosci??
mnie po sexie podbrzusze pobolewa
Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
I do tego chyba maluch leży mi na jakimś nerwie i cała noga i lewy pośladek mnie boli
mnie rwie prawy pośladek i kawałek uda :/
Cytat:

pa dziewczyny!
Tak mi przykro ... : Trzymaj się Kochana....

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 14:24   #3223
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
tak mi mówiła pediatra i położna, bo klaudię też urodziłam na zimę, zimą można zacząc werandować nowodka po ukończeniu 2 tygodni, a po skończeniu 3 tygodni można wyjśc na pierwszy krótki spacer, oczywiście przy temp. powyżej minus 5, to nie są wymysły, noworodek ma delikatne płuca
Mi mówili tak samo. Oczywiście to zależy od temperatury na dworze. Ja z synkiem wyszłam po ok 2-3 tyg, ale wtedy była dość ciepła zima (ok -2) tylko było pełno śniegu, cały czas sypało. Świetnie sprawdziły się duże, pompowane koła w wózku
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 14:26   #3224
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Hej dziewuszki, tylko się przywitam i zmykam.
Aleście się rozpisały.
Ja wczoraj ciężki dzień miałam, połowę przeleżałam w łóżku, bo mnie jakos tam na dole bolało

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 14:28   #3225
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
niedobra ósemka ! ja mam wszystkie 4 już
Zazdroszczę
Też już bym chciała, zeby wszystkie były na swoich miesjach, a tu trzeba sie męczyć

Cytat:
Co do ruchów to ja czytałam, że dzidziuś śpi w dzień, bo jak się chodzi to ma kołysanie, a w nocy rozrabia, bo kołysania brak
Tez o tym słyszałam i dlatego małe dzieci lubią zasypiać kołysane, bo to kojarzy im się z życiem płodowym i bezpieczeństwem

Cytat:
a co do książek ciążowych to ja mam:

ciężarówką przez 9 miesięcy
ciąża dla bystrzaków
w oczekiwaniu na ciążę ( to jak się staraliśmy)
w oczekiwaniu na dziecko
twoja ciąża tydzień po tygodniu
no i mój tż ma: dziennik ciężarowcai "tacierzyństwo, czyli ciąża i poród wg mężczyzny" - to od teściówki dostał
Sporo tego masz
A która według Ciebie najciekawsza?

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki, tylko się przywitam i zmykam.
Aleście się rozpisały.
Ja wczoraj ciężki dzień miałam, połowę przeleżałam w łóżku, bo mnie jakos tam na dole bolało
Mam nadzieję, że dziś już lepiej
Stary 2012-06-04, 14:32   #3226
meiadeleite
Raczkowanie

Hej hej, postaram się nadrobić te - bagatela - kilkadziesiąt stron, ale trochę mi to zajmie...
Wpadłam, bo pojechałam dziś do szmateksu, gdyzż była nowa dostawa i kupiłam sobie 1 koszulkę nocną... a z resztą trochę mnie poniosło
Załączam zdjęcia

Pozdrawiam wszystkich i spadam do gin
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mama oszalała.jpg (110,3 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg na spacer z Tatą.jpg (82,3 KB, 20 załadowań)
Stary 2012-06-04, 14:33   #3227
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
aaa najwazniejsze zadzwonilam do lekarza nie mojego i mam dzis usg moze sie uspokoje ehhhhhhh juz sie denerwuje tz nie pojedzie bo ma za duzo pracy za to dzwonilam do mam tesciowa zostanie z gabi a mam ze mna pojedzie i juz bede czuc sie lepiej i bezpieczniej
na pewno wszystko będzie dobrze

Cytat:
jaka u was dzisiaj pogoda? bo tu można deprechy dostać! masakra jakaś od kilku dni nic tylko pada a na dodatek burza w nocy była

u mnie masakra....... zimno, co chwila pada. a do tego jak było ciepło to właściciel wyłączył ogrzewanie już na lato, więc mam w sklepi chłodno :/ muszę się herbatą ratować

Cytat:
Niezłe macie te sny.. Mi też czasem śnią się jakieś głupoty, ale przed ciążą też tak miałam. Dzidziuś śnił mi się kilka razy i zawsze był chłopczykiem
mi się dzisiaj śniło, że miałam już skurcze, pojechałam do Matki Polki i dali mi jakąś kroplówkę, leżałam dzień i noc i przychodzi lekarz i mów: no jeszcze Pani nie rodzi, może Pani jechać do domu. wkurzyłam się strasznie i mówię do tżta: następnym razem pojedziemy do tej kliniki w Bielsku Białej bo tam na pewno pozwolą mi już urodzić
Cytat:
Ja też sobie zaraz Inkę zrobię. Piję zawsze z mlekiem 70/30 (woda/mleko) + łyżka cukru i nie jest zła
ja w ogóle nie pijam kawy ( tzn przed ciążą też) ale za to kakao jest pyyyyycha

Cytat:
Ja wcinam drugie śniadanko: owsiankę z otrębami + jabłuszko tarowane z cynamonem Pycha
jaaaami... ja mam dzisiaj bułeczkę z serkiem almette i ogórkiem małosolnym

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
A i dzisiaj moi rodzice mają 35 rocznicę ślubu !!! Tyle lat razem a oni się tak kochają !!!
wooow.... to gratulacje moi doczekali do 26 rocznicy i mój ojciec poszedł w tango
powiem Wam, że byłam zszokowana i zrozpaczona, ale teraz widzę, że dla mojej mamy to wyszło na lepsze

Antek 18.11.2012
Stary 2012-06-04, 14:35   #3228
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meiadeleite Pokaż wiadomość
Hej hej, postaram się nadrobić te - bagatela - kilkadziesiąt stron, ale trochę mi to zajmie...
Wpadłam, bo pojechałam dziś do szmateksu, gdyzż była nowa dostawa i kupiłam sobie 1 koszulkę nocną... a z resztą trochę mnie poniosło
Załączam zdjęcia

No zaszalałaś ! Wszystko super

Trzymam kciuki za wizytę!!!

.......................

Zaraz mąż wraca z pracy tak więc ja się z Wami na dzisiaj żegnam !!! Do jutra

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-06-04 o 14:37
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 14:38   #3229
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Załączam zdjęcia

Ale sie obkupiłaś wszystko piękne
za wizytę.

Cytat:
wooow.... to gratulacje moi doczekali do 26 rocznicy i mój ojciec poszedł w tango
powiem Wam, że byłam zszokowana i zrozpaczona, ale teraz widzę, że dla mojej mamy to wyszło na lepsze
To dobrze, że dla Twojej mamy wyszło to na lepsze
Czasem tak w życiu bywa.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-04, 14:58   #3230
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
pędzicie jak szalone
dzisiaj na 18 idę do ginka, dzwoniłam do niego przed chwilą, żeby sie umówić i już mnie po głosie poznaje
za wizytę

Cytat:
i jeszcze sie pochwalę, że w sobotę mieliśmy 5 rocznicę ślubu, aż dziwne że sie jeszcze nie pozabijaliśmy
my w kwietniu mięliśmy 3cią
ale znamy się już 8 lat, a mieszkamy razem 7 i pół

jestem już na 100 stronie z czytaniem

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Jedziemy dziś na sale ustalać menu
Jeszcze nie mam kompletnie pomysłu na menu, ale napewno jakieś dobre rzeczy, co by maluszek był zadowolony

a będzie z próbowaniem?? dla mnie te przygotowania to była sama przyjemność
miłej zabawy

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Mnie juz teraz czasem przeszkadza jak maly mnie mocniej kopnie a co dopiero pozniej .. juz sie boje
mój usadowił się w pobliżu lewego jajnika chyba... bo jak czasami mnie walnie to aż mi się słabo robi. muszę zapytać na następnej wizycie jak go trochę przesunąć na środek

Cytat:
im dalej od teściowej tym lepiej
ja tam bym chciała, żeby moja bliżej mieszkała... niekoniecznie drzwi w drzwi, bo bym pewnie wyglądała jak słoniątko z jej kuchnią ale mogłaby w tym samym mieście ale to ja bym musiała na podlasie się przeprowadzić, a tu niestety nie mogę

Cytat:

Ja mam super teściową, ciągle mi powtarza, że bardzo mnie lubi, przytula mnie, wspiera nas Liczy sie z moim zdaniem
I tak na prawdę to moje zdanie jest ważniejsze niż tż
i ja mam tak samo teść z teściówką po mojej stronie zawsze stoją

Cytat:
na 14:30 jade z jednej str nie moge sie doczekac z drugiej strasznie sie boje
mnie taaaak gabi kopala ze caly brzuch bolal njalpiej bylo w kosciele jak bluzka odskakiwala nawet mam filmiki brzuch nagrane jak sie przemieszcza
boszzzzzzzzz ale mam stresa nic nie moge zrobic
są, więc się proszę nie przejmować, bo na pewno wszystko będzie dobrze

Cytat:
Poleciałam dziś do sklepu, kupiłam chlebek i znów lumpka odwiedziłam.
Bodziaki kupiłam z długim rekawem i pajaca takiego z jakieś zwierzaczki
zdjęcie poproszę

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość

Streuje sie dzisiejsza wizyta...TŻ przyjechal i sie troche poprzytulalismy wczoraj(tak na pol gwizdka).pozniej caly dzien zle sie czulam.bardo klolo mnie w okolocy jajnikow, czulm mega ciagniecie i caly dzien napiety brzuch.bralam nospe ale nie bardzo mi pomagala. odczuwacie takie dolegliwosci??

Od czwartku powinnam juz byc na biezaco bo Michal wyjezdza ja juz od dzis na zwolnieniu a wiec bede czytac i produkowac trzymajcie kciukaski prosze
są!
jak ja bym chciała iść na zwolnienie............... ..... a tu muszę czekać do lipca

Antek 18.11.2012
Stary 2012-06-04, 15:03   #3231
weronika23
Zakorzenienie

koffane wrocilam pozniej nadrobiebie bo musze cos zjesc i zajac sie dzieckiem w skrocie
dzidzia w porzadku serduszko ladnie bije normalnie ryczec sie mi chcialo ma wszytskie narzady wazy jakies 207 gram i mozliwe ze chlopczyk taaak na 70 % dal mi zdjecia niestety moja dzieciatko caly czas krzyzowalo nozki wiec nie jest pewien niooo ale nic fajnie bedzie parka

a ruchow nie czuje booo dziecko przewaznie tylem odwrocone a ucisk na moja noge powoduje glowka i stad bol

najwazniejsze ze jest i zyje teraz tylko do przodu

co do ruchow to mowil ze najczesciej od 18 do 21 tygodnia i kazal sie niczym nie przejmowac a na lipiec jestem umowiona na nagranie filmiku z dzidzia w roli glownej

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

dziewczynki dziekuje przede wszytskim za kciuki lumpex zaliczylam ale na razie tylko kupilam dla gabi za 3 tyg mam polowkowe u mojej gin to moze juz calkiem pokaze co tam ma to ewentyualnie dokupie cos chlopiecego nioooo chyba ze moj olek okaze sie lilka
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 15:13   #3232
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meyka87 Pokaż wiadomość

a i jeszcze musty evo, z info na necie wychodzi, że jest lekki.

Ja dziś zaczęłam 16tc
o Boziu jaki śliczny ten wózek.................... ... dzięki za pokazanie, bo wcześniej go nie widziałam

za 16 tc

Cytat:
A u nas wczoraj zaczal sie 17 tydz juz zaraz polowka
ja mam 17 od soboty

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość

Ja już wiem, że będę miała takie przeboje Mój Teść jest taki, że nie wytłumaczysz mu niczego - aktualnie muszę się z nim wykłócać, żeby nie dawał psu czekolady i ziemniaków, bo to dla niego bardzo szkodliwe, a ten dalej swoje...Wiem, że ostatecznie teściowa każe mnie słuchać, ale jak nikt nie widzi, to zrobi po swojemu. Poza tym, odkąd jestem w ciąży, nie mogę znieść tego jego charakterku Dziecka mu na pewno nie zostawię, bo wiem, że i tak nie będzie z nim postępował zgodnie z tym, jak my chcemy je wychować.
o Boziu... jak pies zje 1kg czekolady ( wiem, że to dożo) to zdycha.... kurcze może jak mu powiesz, że żołądek psa nie trawi ziemniaków i słodyczy i że pies może zdechnąć to zrozumie....

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
A u mnie na odwrót, cieszę się bardzo, że mieszkam 100 m od teściowej. Z różnych względów. Głównie dlatego, że im bliżej mieszkam, tym rzadziej ją widuję
Jestem okropna, wiem
ale się uśmiałam

Cytat:

pa dziewczyny!

o nie!!!!!!!!!!!!!!!!!! tak mi przykro ......

Antek 18.11.2012
Stary 2012-06-04, 15:16   #3233
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
koffane wrocilam pozniej nadrobiebie bo musze cos zjesc i zajac sie dzieckiem w skrocie
dzidzia w porzadku serduszko ladnie bije normalnie ryczec sie mi chcialo ma wszytskie narzady wazy jakies 207 gram i mozliwe ze chlopczyk taaak na 70 % dal mi zdjecia niestety moja dzieciatko caly czas krzyzowalo nozki wiec nie jest pewien niooo ale nic fajnie bedzie parka

a ruchow nie czuje booo dziecko przewaznie tylem odwrocone a ucisk na moja noge powoduje glowka i stad bol

co do ruchow to mowil ze najczesciej od 18 do 21 tygodnia i kazal sie niczym nie przejmowac a na lipiec jestem umowiona na nagranie filmiku z dzidzia w roli glownej

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

dziewczynki dziekuje przede wszytskim za kciuki lumpex zaliczylam ale na razie tylko kupilam dla gabi za 3 tyg mam polowkowe u mojej gin to moze juz calkiem pokaze co tam ma to ewentyualnie dokupie cos chlopiecego nioooo chyba ze moj olek okaze sie lilka
super że wszystko w porządku i że wiesz płeć : )))

kolejny chłopiec na forum... : )) męskie grono się szerzy : )

ja już po obiadku zaraz pójdę chyba sobie do mamy, w ogóle tak poparzyłam sobie paluchy prawej ręki że ledwo piszę... piecze masakrycznie ; /

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-06-04, 15:18   #3234
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

mi się dzisiaj śniło, że miałam już skurcze, pojechałam do Matki Polki i dali mi jakąś kroplówkę, leżałam dzień i noc i przychodzi lekarz i mów: no jeszcze Pani nie rodzi, może Pani jechać do domu. wkurzyłam się strasznie i mówię do tżta: następnym razem pojedziemy do tej kliniki w Bielsku Białej bo tam na pewno pozwolą mi już urodzić
Dobre

Cytat:

Super, że wszystko w porządku.
Ja idę jutro na wizytę i z każdą chwilą bardziej się stresuję.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 15:27   #3235
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Załączam zdjęcia
wow ile ciuszków

Cytat:
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 15:33   #3236
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

weroniczka gratulacja za wizyte!!!super ze wszytsko ok no i kolejny chlopiec heh

ktoras pisala o harrym potrterze ja wszystkie przeczytalam i filmy obejrzalambardzo lubie, choc z fantasy specjalnie nigdy nie przepadalam.grishama bardzo lubię , agathe christie tez
na jwiecej czytam jednak poezji

meiadeleite super zakupy

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Dobre

Super, że wszystko w porządku.
Ja idę jutro na wizytę i z każdą chwilą bardziej się stresuję.
bedzie dobrze tez sie stresowalam

wogole mam cisnienie 110/65 nie wiem czy to ok polozna mowila ze mogloby byc wyzsze
a tętno mam 88
dzidzia mierzy od glowki do kosci ogonowej 9,5 cm
Stary 2012-06-04, 15:34   #3237
agasobo
Zadomowienie

Cytat:

normalnie zakochałam się: http://allegro.pl/maxi-dluga-sexy-su...367444233.html co myślicie?
piękna

Cytat:
schudlam pol kilo troche mnie to martwi ale lekarz powiedzial ze mam sie nei martwic bo dziecko rosnie a to najwazniejsze , mam pic 2 litry wody dziennie , dzidzia serduszko ladnie bilo, zdjecia neistety nie mam (nie wiem czy juz na tym etapie nie dają czy co),mialam usg juz przez brzuch

no i raczej mam sie szykowac na chlopca))) tak wiec moje przeczucia sie sprawdzily chyba bolekarz mi pokazywal no i ma miedzy nozkami i mowi ze na 90 proc chlopaka na 100 powie mi za miesiac
chłopcy górą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! super, że wizyta udana kciuki się przydały chyba

Cytat:
przedemna byla parka tez i dziewczyna byla w tym tygodniu ciazy co ja i lekarz jej powiedzial ze dziewczynka ..ale to nic w porownaniu do reakcji jej meza.wychodza z gaboinetu a on do niej i co ja wszytskim powiedzialem ze to chlopak co ja matce powiem a ta dziewczyna-no ale co ja mam zrobic co zamienic w brzuchu???i facet wyszedl na dwor ija zostawil no masakra

wogole kochane jestescie
u mnie było odwrotnie jak usłyszeliśmy, że chłopiec to mój tż mało z dumy nie pękł, a ja zapytałam, czy to się jeszcze da zmienić
ale teraz za nic bym mojego Antośka nie zamieniła na dziewczynkę

Antek 18.11.2012

Edytowane przez agasobo
Czas edycji: 2012-06-04 o 15:36
Stary 2012-06-04, 15:34   #3238
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
weroniczka gratulacja za wizyte!!!super ze wszytsko ok no i kolejny chlopiec heh

ktoras pisala o harrym potrterze ja wszystkie przeczytalam i filmy obejrzalambardzo lubie, choc z fantasy specjalnie nigdy nie przepadalam.grishama bardzo lubię , agathe christie tez
na jwiecej czytam jednak poezji

meiadeleite super zakupy

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

bedzie dobrze tez sie stresowalam

wogole mam cisnienie 110/65 nie wiem czy to ok polozna mowila ze mogloby byc wyzsze
a tętno mam 88
dzidzia mierzy od glowki do kosci ogonowej 9,5 cm
ja tam obecnie czytam "arabska krew" super książka polecam wszystkie części... 1. arabska żona, 2. arabska córka i 3. arabska krew

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-06-04, 15:39   #3239
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:

nie ma tego zlego co by na dobre nei wyszlo..w zyciu roznie bywa wiem cos o tym

kamila no to gratulacje dla rodzicow i kolejnych 25 lat razem!

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
piękna

chłopcy górą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! super, że wizyta udana kciuki się przydały chyba

u mnie było odwrotnie jak usłyszeliśmy, że chłopiec to mój tż mało z dumy nie pękł, a ja zapytałam, czy to się jeszcze da zmienić
ale teraz za nic bym mojego Antośka nie zamieniła na dziewczynkę
ach za kciuki bardzo dziekuje nei dosc ze tak liczne to jeszcze jakie skuteczne
Stary 2012-06-04, 15:40   #3240
meyka87
Raczkowanie

Cytat:
To my, Kasia i Anett = 4 wizyty jednego dnia
13 musi być szczęśliwa!
Jestem piąta

Cytat:
Super, że z dzidzią wszystko dobrze i być może kolejny chłopak

Ja właśnie wróciłam i w sumie nic nie załatwiłam :-/ winietki hmm... nieciekawe, zwyczajne wydrukowane imię i nazwisko, a chciałam coś ładnego, chyba zamówię na allegro, mam nadzieję że zdążę. Bukiet wstępnie wybrany, miałam nadzieję że trochę tańszy będzie a wyszło 180zł. A jeszcze ile drobnych wydatków zostało
Uciekam gotować zupkę, jestem ciągle głodna wiec do podjadania w sam raz
meyka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości