Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :) - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-04, 14:58   #1471
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Blacksanctum pamietam Cie z watku gdzie zastanawialiscie sie nad dzidzia, widze jednak sie zdecydowaliscie, gratulacje!
No pamiętam ten wątek, ale potem stwierdziliśmy, że jednak nie, bo to kiepski czas, jestem młoda itp itd, takie przemyślenia tego typu... I tydzień temu okazało się, że bobo samo się postanowiło zrobić, bez naszej zgody. Ale ogromnie się cieszymy, poza tym jak postanowi posiedzieć w brzuszku 5 dni dłużej, niż wyznaczył lekarz, to urodzi się w dniu 25. urodzin mojego TŻa.

Uff, dużo doszło rzeczy... Ja też idę na wesele, ale na samym początku sierpnia, będzie to u mnie świeżo rozpoczęty drugi trymestr i mam nadzieję, że nie będzie mnie odrzucać na widok jedzenia... Sukienkę już mam, na szczęście jest odcinana pod biustem i ogólnie trochę luźna na mnie, bo kupiłam ją 4 lata temu , więc będzie akurat, jak trochę brzusio mi podrośnie... Póki co schudłam jakiś kilogram, od kiedy dowiedziałam się o ciąży, ale widzę, że nie jestem jedyna... Mimo, że jem normalnie, mam mdłości, ale nie wymiotowałam jeszcze ani razu.
Dzisiaj zaszalałam - zjadłam pizzę z TŻem, no i kupiłam sobie Grycany truskawkowe, ale jednak mi się odechciało i schowałam do lodówki. Zamiast tego piję wodę z ogórków kiszonych. Ogólnie bardzo mało słodkiego jem - myślicie, że się sprawdza przesąd, że jak słone, to chłopiec?

Jutro idę do lekarza, może zobaczę dokładnie moje maleństwo i od razu usłyszę serduszko, mój TŻ nie może się doczekać, strasznie by chciał zobaczyć już naszą dzidzię, ahhh. A do porodu tak daleko...

Ps. Też macie napady wściekłości? Współczuję mojemu TŻowi, bo najpierw się śmieję, a potem się nagle na niego wściekam, a on taki cierpliwy, nawet się nie denerwuje na mnie...

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-06-04 o 15:07
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 15:05   #1472
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
tak ja też mam pensje ponad przeciętną krajową- a co za tym idzie mój pracodawca płaci też wyższe podatki
mój TZ ma swoją działalność gospodarczą, w zębach niesie kasę dla ZUS i US - i to też niemało- no i co mamy z tych podatków? guzik,praktycznie wcale nie korzystamy z Państwej służby zdrowia, mimo iż mąż zus płaci jak za złoto

jak na to wszystko patrzę mam ochotę się zawinąć gdzieś na południe Grecji i przyczynić się do tamtejszego kryzysu
od naszego Państwa nic nie chcę, niech mnie cmokną
Zapraszam Moja rodzina(rodzice, siostra) mieszka w Grecji. I powiem Wam raz jest lepiej raz gorzej ale na pewno się nie da tam zginąć. Miejscowi ludzie zawsze są chętni do pomocy. Po dwóch przepracowanych sezonach letnich dostajesz zasiłek 300 euro na miesiąc na zimę A klimat wiadomo: no stress
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 15:13   #1473
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iskierka0310 Pokaż wiadomość
z tego co sie orientuje to casting Loreala ma znikome slady amoniaku(chociaz pisze,ze jest bez amoniaku).Pierwsza ciąże to farbowałam sie ziołowymi a teraz to sama nie wiem

czytałam o pensjach i becikowych..to naprawde masakra,ja nie narzekam bo mój mąż pracuje w Danii i srednie zarobki to 8 tys. ale to co jest w sumie jak zaczynamy sie od jesieni budowac.Kasa po prostu wyparowuje.
My chyba dostaniemy wszelkie świadczenia duńskie bo nasze polskie to smiech po prostu.
jak tylko masz możliwość to wogóle nie czekaj tylko duński socjal załatwiaj.
Mój pracuje w Belgii ale tam tylko podatek odprowadza i jakąś podstawową skłądkę na ubezpieczenie, socjal nam się nie należy

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
No pamiętam ten wątek, ale potem stwierdziliśmy, że jednak nie, bo to kiepski czas, jestem młoda itp itd, takie przemyślenia tego typu... I tydzień temu okazało się, że bobo samo się postanowiło zrobić, bez naszej zgody. Ale ogromnie się cieszymy, poza tym jak postanowi posiedzieć w brzuszku 5 dni dłużej, niż wyznaczył lekarz, to urodzi się w dniu 25. urodzin mojego TŻa.

Uff, dużo doszło rzeczy... Ja też idę na wesele, ale na samym początku sierpnia, będzie to u mnie świeżo rozpoczęty drugi trymestr i mam nadzieję, że nie będzie mnie odrzucać na widok jedzenia... Sukienkę już mam, na szczęście jest odcinana pod biustem i ogólnie trochę luźna na mnie, bo kupiłam ją 4 lata temu , więc będzie akurat, jak trochę brzusio mi podrośnie... Póki co schudłam jakiś kilogram, od kiedy dowiedziałam się o ciąży, ale widzę, że nie jestem jedyna... Mimo, że jem normalnie, mam mdłości, ale nie wymiotowałam jeszcze ani razu.
Dzisiaj zaszalałam - zjadłam pizzę z TŻem, no i kupiłam sobie Grycany truskawkowe, ale jednak mi się odechciało i schowałam do lodówki. Zamiast tego piję wodę z ogórków kiszonych. Ogólnie bardzo mało słodkiego jem - myślicie, że się sprawdza przesąd, że jak słone, to chłopiec?

Jutro idę do lekarza, może zobaczę dokładnie moje maleństwo i od razu usłyszę serduszko, mój TŻ nie może się doczekać, strasznie by chciał zobaczyć już naszą dzidzię, ahhh. A do porodu tak daleko...

Ps. Też macie napady wściekłości? Współczuję mojemu TŻowi, bo najpierw się śmieję, a potem się nagle na niego wściekam, a on taki cierpliwy, nawet się nie denerwuje na mnie...
w moim przypadku wogóle się nie sprawdziło. Jadłam całą ciążę jak głupia czekoladę i drozdzówki i mam synka
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 15:13   #1474
Hosenka*
Zakorzenienie

Napady wściekłości i wredoty to ja mam i bez ciąży

Na słodkie w ogóle mnie nie ciągnie

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 15:34   #1475
LadyWhisper
Zakorzenienie

a mi się zmienia wszystko oprócz smaka na pizzę!!! To bym żarła i żarła!!!
poza tym byłam wielką fanką czipsów przed a teraz kompletnie mi nie smakują ;/

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 15:43   #1476
iskierka0310
Raczkowanie

ja miałam robic placki ziemniaczane i nalesniki a skończyło sie na kalafiorze smazonym....zjadłam całego....obłęd!!!
iskierka0310 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 15:49   #1477
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
ja miałam robic placki ziemniaczane i nalesniki a skończyło sie na kalafiorze smazonym....zjadłam całego....obłęd!!!

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 15:51   #1478
iskierka0310
Raczkowanie

gochaa widze,ze jestes z Cz-wy,ja tam będe rodziła.Na Parkitce..pewnie źle sie kojarzy
Stary 2012-06-04, 16:03   #1479
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
gochaa widze,ze jestes z Cz-wy,ja tam będe rodziła.Na Parkitce..pewnie źle sie kojarzy
Ja chyba będę rodziła na Parkitce, moja siostra kilka dni temu tam rodziła (4 dziecko) poprzednią 3 (nie trojaczki )rodziła na Tysiącleciu i same superlatywy o Parkitce słyszę...a nie spodziewałabym się...

...i nie dostałam śledzi w sklepie ...

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 16:08   #1480
iskierka0310
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
Ja chyba będę rodziła na Parkitce, moja siostra kilka dni temu tam rodziła (4 dziecko) poprzednią 3 (nie trojaczki )rodziła na Tysiącleciu i same superlatywy o Parkitce słyszę...a nie spodziewałabym się...

...i nie dostałam śledzi w sklepie ...
to się może spotkamyja rodziłam 2 lata temu na Parkitce jak ordynatorem był Słabikowski..przetrzymali mnie z bólami,rozwarcia nie miałam,dziecku tętno 5 razy gineło i dopiero mi cesarke kazał zrobi
c.Ale to był jego upór i na koniec łozysko mi sie odkleiło,generalnie była masakra.Później opieke miałam świetna,i do dziecka tez super pediatrzy.
Pracuje tam moja kolezanka połozna i wiem od niej,ze zmienił sie ordynator od dłuższego czasu i teraz podobno jest rewelacja.
Stary 2012-06-04, 16:12   #1481
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
oj tak - lenia to ja mam przeogromnego!!!!
Gabi - bardzo łądnie

I widzę że jesteś z Częśtochowy Miło mi ja też (tzn teraz Wrzosowa, ale przez 25 lat mieszkałąm w mieście).
i mamy terminy blisko siebie - ja mam na 22.01

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
to się może spotkamyja rodziłam 2 lata temu na Parkitce jak ordynatorem był Słabikowski..przetrzymali mnie z bólami,rozwarcia nie miałam,dziecku tętno 5 razy gineło i dopiero mi cesarke kazał zrobi
c.Ale to był jego upór i na koniec łozysko mi sie odkleiło,generalnie była masakra.Później opieke miałam świetna,i do dziecka tez super pediatrzy.
Pracuje tam moja kolezanka połozna i wiem od niej,ze zmienił sie ordynator od dłuższego czasu i teraz podobno jest rewelacja.
no właśnie, ordynator ponoć super hehe jak to moja siostra stwierdziła "jest niesamowity" pierwsze badanie ginekologiczne w życiu, podczas którego nic nie poczuła heheh

a co do 1go porodu to ja rodziłam na Tysiącleciu, ale to było prawie 10 lat temu

Edytowane przez antoinette
Czas edycji: 2012-06-04 o 16:14
antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 16:24   #1482
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Zapraszam Moja rodzina(rodzice, siostra) mieszka w Grecji. I powiem Wam raz jest lepiej raz gorzej ale na pewno się nie da tam zginąć. Miejscowi ludzie zawsze są chętni do pomocy. Po dwóch przepracowanych sezonach letnich dostajesz zasiłek 300 euro na miesiąc na zimę A klimat wiadomo: no stress
o jezu już Cię kocham
mi do szczęścia potrzeba kawałek morza, drzewko oliwne, ośmirnicę grillowaną i to słodkie greckie lenistwo

a czemu Ty tam nie jesteś? ja jestem w Grecji zakochana, pomimo,że niewiele zwiedziłam ale i też kuchnie grecką kocham ( przed wczoraj robiłam mojemu TZ jagnięcinkę, gołąbki z winorośli oraz warzywa grillowane z halloumi -on też kocha ten klimat)
błagam zabierz mnie kiedyś ze sobą
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 16:25   #1483
badziabadzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Jak znacie jakieś bez amoniaku to proszę podajcie bo ja nie mam zielonego pojęcia, zawsze używałam garniera, ale ma amoniak wrrrrrrrrrr :/ chyba że mozna farbowac juz normalnie w 2 trym? to może bym się jakoś przemęczyła
jest pianka od palette bez amoniaku
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
oj mam ale Tż daje radę
badziabadzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 16:46   #1484
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
o jezu już Cię kocham
mi do szczęścia potrzeba kawałek morza, drzewko oliwne, ośmirnicę grillowaną i to słodkie greckie lenistwo

a czemu Ty tam nie jesteś? ja jestem w Grecji zakochana, pomimo,że niewiele zwiedziłam ale i też kuchnie grecką kocham ( przed wczoraj robiłam mojemu TZ jagnięcinkę, gołąbki z winorośli oraz warzywa grillowane z halloumi -on też kocha ten klimat)
błagam zabierz mnie kiedyś ze sobą
Niestety to nie dla mnie Chcę zrobić studia, mam faceta, teraz jeszcze Bąbla. Moi rodzice wyjechali w wieku 45 lat bo po prostu mieli dosyć bloku i swojej pracy, tej samej od 25 lat. Teraz widzę, że są bardzo szczęśliwi i odmłodzeni Jeżdzę do nich ale niestety rzadko. Ostatnio widziałam się z nimi 2 lata temu W tym roku najprawdopodobniej spędzimy tam urlop we wrześniu, bo jak nie teraz to już później kiepsko to widzę A zapraszam, zapraszam- wyspa Samos się zwie, nie jest tak znana i oblegana
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 16:48   #1485
LadyWhisper
Zakorzenienie

ja też mam napady wściekłości, ostatnio wywaliłam męża z łóżka, bo za głośno kładł się spać
na 19 jadę do ginekologa, potem PIZZAAAAAA!!!

Stary 2012-06-04, 16:54   #1486
BlackSanctum
Zakorzenienie

Masakra! W ogóle te ciążowe zachowania i inne rzeczy są ciężkie do zniesienia... Ja ostatnio dostałam wysypu pryszczy na całej twarzy - tragedia, mam ich chyba z 8 na samym czole, w sumie na całej twarzy chyba 12... Zawsze miałam czystą i gładką cerę, od czasu do czasu coś pojedynczego się pojawiało, ale to normalne... A teraz wyglądam jak księżyc. Co gorsza, pracuję jako makijażystka, więc codziennie rano muszę się nieźle naszpachlować na swojej twarzy, żeby wyglądać na tyle dobrze, by nie odstraszać ludzi... A do tej pory nie używałam nawet podkładu, tylko BB Krem i puder... A teraz mocniejszą tapetę muszę nakładać, co mi nie do końca odpowiada.Ehh, Fasolo!

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-06-04 o 16:55
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 16:55   #1487
bokeh
Zakorzenienie

Wróciłam od lekarza wszystko jest ok było nawet widać zarodek ! Termin mam na 1 luty i l4 do 20czerwca
Stary 2012-06-04, 17:00   #1488
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
no fakt - mnie osobiście źle się kojarzy. Ja rodziłam na Mickiewicza i teraz też tam zamierzam

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

BlackSancum ja też miałam kilka dni temu pryszcze ':P ale szybko znikły. Nie mniej jednak cerę mam nadal nieciekawą
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 17:01   #1489
LadyWhisper
Zakorzenienie

Bokeh super!
L-4 dostałaś?

Stary 2012-06-04, 17:08   #1490
bokeh
Zakorzenienie

Nooo strasznie sie ciesze wielka ulga i dziewczyny nosy do gory u wszystkich bedzie super l4 dostalam do nastepnej wizyty
Stary 2012-06-04, 17:39   #1491
djerba
Wtajemniczenie

[QUOTE=aplikacja24;3449644 1]
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ale jestem zła Dziewczyny... Wyobraźcie sobie, że pierwszy termin do ginekologa (pierwszy żeby w ogóle stwierdzić nawet ciąże, czy coś) mam na 3 lipca To będzie 11 tydzień... Chyba późno jak na pierwszą wizytę nie sądzicie? Przecież na becikowe trzeba wykazać, że się było pod opieką przed 10 tc......
Czyli nie obejdzie się bez prywatnych wizyt, co i tak nie zmienia faktu bo nie założe tam przeciez karty ciążowej... Ale lipa;/[/QUO

Becikowe od stycznia 2013 r. nie będzie najprawdopodobniej przyznawane z "automatu". Zostanie wprowadzone kryterium dochodowe uprawniające do przyznania becikowego. Kryterium dochodowe ma obejmować dzieci urodzone po 1 stycznia 2013 r. Projekt ustawy wprowadzającej to kryterium wyznacza próg, od którego będzie uzależnione uzyskanie becikowego - 1922 zł miesięcznie na osobę w rodzinie.
No właśnie czytałam..już się na nie nie załapię...

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

[QUOTE=Hosenka*;34496667]
Cytat:
Napisane przez aplikacja24 Pokaż wiadomość
To jest kwota netto czy brutto?

Ehhh mam taki magiel w pracy że szok
Nie mam kiedy herbaty zrobić ...

Za niecałe tygodnie mamy wielką galę, a wszystko jest na mojej głowie - sprawy techniczne, organizacyjne, kontakty ze sponsorami itd. Adresowałyście i wypisywałyście kiedyś 1000 zaproszeń? Ja już wymiękam, ale na szczęście dzisiaj wyjdzie ostatnia tura. W miedzy czasie oczywiście setki maili, telefonów
Pracowałam kiedyś w firmie wysyłkowej, dużo wypisywania... bardzo dużo heh.. pomogłabym Ci z chęcią

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam pytanie:
Czy któraś z Was zaczęła już robić badania ? Jeśli tak to w którym tyg. ? Prywatnie czy na NFZ ?

Ja dzisiaj byłam u lekarza rodzinnego i babka tak mi ciśnienie podniosła, że do teraz nie moge się otrząsnąć..
Ja idę w przyszły pon zrobić toxo , tsh i ft4... zapłacę za to TYLKO...111 zł...

edit : dziewczyny, a jeśli mój mąż pracuje na holenderskim kontrakcie, nie odprowadza podatków..to jak to może wyglądać? jak myślicie?

Edytowane przez djerba
Czas edycji: 2012-06-04 o 17:44
djerba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 18:38   #1492
nadia7
Raczkowanie

Hej dziewczynki
To i ja się pochwale jestem w 5t.c tak przynajmniej wyliczyłam, test robiłam 30.05 i wyszła bledziuńka 2 kreseczka, na drugi dzien powtorzyłam i tez wyszla ledwo widoczna i poczłam dla pewnosci zrobic test Hcg i w dniu dziecka (hehe dobra data)
Dostałam wynik poziom 169,wiec z moich obliczen to okolo 3tydzien zarodka,ale 5tydzien ciazy w srode ide do lekarza,bardzo sie z mezem cieszymy,ale tez mam pełno obawów,tez tak macie?wiadomo o 3miesiaca jest roznie itd...choc wiem ze nie powinnam tak myslec
zobaczymy czy lekarka juz wykryje ciazePiersi mnie bola,czasem mam mdlosci ale nie wymiotuje no i spac tez sie chce,a nawet juz wiekszy apetyt troszke odczuwam,ksiazke zakupilam i teraz czekamy
Pozdrawiam

JESTEŚ SEKSOWNA DOPIERO WTEDY, GDY BEZ ZASTRZEŻEŃ AKCEPTUJESZ CAŁE SWOJE CIAŁO!
nadia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 18:40   #1493
badziabadzia
Zakorzenienie

Dziewczyny, a tak wgl. jakie badania wam gin zlecił? Mi za pierwszym razem morfologię, mocz, tokso... A teraz tylko mocz + posiew na następna wizyte no i przeciwciała rh bo mam minusa..
Stary 2012-06-04, 18:44   #1494
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nadia7 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
To i ja się pochwale jestem w 5t.c tak przynajmniej wyliczyłam, test robiłam 30.05 i wyszła bledziuńka 2 kreseczka, na drugi dzien powtorzyłam i tez wyszla ledwo widoczna i poczłam dla pewnosci zrobic test Hcg i w dniu dziecka (hehe dobra data)
Dostałam wynik poziom 169,wiec z moich obliczen to okolo 3tydzien zarodka,ale 5tydzien ciazy w srode ide do lekarza,bardzo sie z mezem cieszymy,ale tez mam pełno obawów,tez tak macie?wiadomo o 3miesiaca jest roznie itd...choc wiem ze nie powinnam tak myslec
zobaczymy czy lekarka juz wykryje ciazePiersi mnie bola,czasem mam mdlosci ale nie wymiotuje no i spac tez sie chce,a nawet juz wiekszy apetyt troszke odczuwam,ksiazke zakupilam i teraz czekamy
Pozdrawiam
witamy

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a tak wgl. jakie badania wam gin zlecił? Mi za pierwszym razem morfologię, mocz, tokso... A teraz tylko mocz + posiew na następna wizyte no i przeciwciała rh bo mam minusa..
o ja też mam minus, mój mąż plus i nawet w poprzedniej ciąży nie musiałam robić..teraz zresztą też nie.. hm
Stary 2012-06-04, 18:45   #1495
badziabadzia
Zakorzenienie

ja w ciązy jestem pierwszy raz i trochę mi się wydało dziwne, że mi zleciła te przeciwciała bo kiedyś mówiła, że przy pierwszej nie ma problemu dopiero przy następnych może się pojawić..
Stary 2012-06-04, 19:37   #1496
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Jeśli chodzi o badania to ja robiłam:
  • morfologię,
  • grupę krwi,
  • badanie ogólne moczu,
  • antygen HBs
  • przeciwciała anty HCV
  • Toxoplazmoza IgG, IgM,
  • Wirus różyczki - przeciwciała IgG
  • Mocznik
  • potas
  • żelazo
  • TSH
Już mam komplet badań, czekam teraz na środową wizytę.
Basia_Bogusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 19:55   #1497
Lenova
Wtajemniczenie

Dziewczyny powiedzcie mi czy probiotyki ginekologiczne można brać w ciąży?
Coś mi się robi jakaś infekcja i nie wiem czy moge coś wziać czy nie ;/
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 19:57   #1498
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi czy probiotyki ginekologiczne można brać w ciąży?
Coś mi się robi jakaś infekcja i nie wiem czy moge coś wziać czy nie ;/

Tez jestem ciekawa, ja uzywam tylko masci clotrimazol

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:08   #1499
Lenova
Wtajemniczenie

a to bezpieczne ? bo akurat mam takie cudo w domu

Dzis bylam u lekarza i kazał mi brać no-spę 2 razy dziennie nawet gdy mnie nie boli brzch, nie rozumiem więc sensu troche, Wy tez bierzecie?
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:27   #1500
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
a to bezpieczne ? bo akurat mam takie cudo w domu

Dzis bylam u lekarza i kazał mi brać no-spę 2 razy dziennie nawet gdy mnie nie boli brzch, nie rozumiem więc sensu troche, Wy tez bierzecie?

Tak, ta masc bezpieczna

co do nospy hmm nie, ja nie biore z tego co wiem to w późniejszych miesiacach sie bierze nospe ale teraz ? nie mam pojecia

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości