Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-04, 17:08   #2251
isiaok
Rozeznanie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

iustyna1 Trzymam kciuki za dobre wyniki

oliweczka1985 kliknęłammamy podobna huśtwake w suficie w kuchni

Byłyśmy wczoraj z Ewka na drugim obiedzie u mojej mamy, byłam w ogródku a Ewka w tym czasie zjadła kluski z sosem, smażone sznycle z indyka i surówke...mama ja chciałą nakramic za nim przyjde zebym mogła spokojnie zjesc...była pewna, że Ewa je z nami wszystko
Póki co nie smażymy ani nie solimy-za to inne przyprawy jak najbardziej

Edytowane przez isiaok
Czas edycji: 2012-06-04 o 17:10
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 17:09   #2252
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

zanka to mało waży F. mój ma 13,5 kg
mój duży ma 3 lata i waży ok 14,5kg
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 17:32   #2253
agadus
Wtajemniczenie

stronczek po takiej wysokiej gorączce powinnac z Wikusia siedzieć w doku co najmniej dobę, bo mała osłabiona gorączką i może coś złapać, a poza tym jak osłabiona to może się pocić, a wystarczy mały wiaterek, i ja przewieje, no chyba że u Was cieplutko, ale ja bym została w domu

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 18:10   #2254
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Moje dzieciaczki.
16t.5d.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0016 (3).jpg (75,0 KB, 72 załadowań)

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 18:11   #2255
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Moje dzieciaczki.
16t.5d.

Jaaaa, ale fajnie...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 18:44   #2256
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Bo truskawki są pryskane jakimś czymś co uczula. Ja jak byłam mała to miałam gorączkę i biegunke po truskawkach.
moje niepryskane bo z ogródka

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Sara jadła w sobotę truskawki z jogurtem naturalnym, i rzeczywiście też ma jakieś 2 plamki na policzkach, ale nie pomyślałam że to od truskawek
możliwe że właśnie od truskawek - ale jak się najem do syta to mnie też wysypuje na początku sezonu - potem już nie.

Cytat:
Sarę nadal upycham do tego małego
Czas pomyśleć o nowym. Planuję recaro...
Coś Natka się nie odzywa..
Editka od dawna nie zaglądała..
my też jeszcze w tym 0-13 jeździmy ( Oliweczko )
Julka szczupła i jeszcze ma sporo luzu - waży jakieś 9,5kg
- na długość też jej bardzo nogi nie przeszkadzają więc jeździ
- za jakiś miesiąc pomyślimy o większym.

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Beatko moja też kilka dni temu zajadała się truskawkami, normalnie w całości sobie jadła i trochę z jogurtem. I od 2 dni ma właśnie jakąś krosktę na skroni i jedną w okolicy polika Nie pomyślałam, że to może od truskawek, ale jak widać może mieć to związek. Wczoraj Ala miała poliki jak klaun ale podejrzewam rzodkiewkę, którą wczoraj jadła, dziś już ok poza tymi dwiema krostkami

Iustyna ja nie w temacie, ale trzymam kciuki i dużo zdrówka!!!!
my właśnie tak samo dwie krostki - takie czerwone jak po komarze

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

zanka to mało waży F. mój ma 13,5 kg
mały gigancik rośnie mi ten zięć jak na drożdzach.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Jestem, tak szybko bo miałam znieczulenie miejscowe, po ogólnym jeszcze bym leżała .
Później opiszę w klubie co i jak. Nic miłego... Szwy mnie ciągną i ogólnie boli.
Dzięki dziewczyny , teraz 2 tygodnie czekania . Pogadałam z lekarzem, ale to opisze później.
na pewno wyniki dobre wyjdą
cały dzień myślałam o Tobie dziś biedactwo... mam nadzieję że szwów mało i szybko się zagoi..

Cytat:
Czy tylko ja daję dziecku słoiczki na obiad? pasowałoby zacząć gotować dziecku...
dajecie już dzieciom zupy takie dorosłe, przyprawione normalnie?

a ja nigdy nie robiłam gulaszu.
my gotujemy obiadki - słoików nie daje.

w zasadzie sporo je naszego żarcia - ale raczej dostaje swoje jedzenie - zupy, ziemniaki z sosem, kluski lane z zupką uwielbia najlepiej dorosłą łyżeczką z naszego talerza dodam

Cytat:
Dziewczyny ja już nie wyrabiam. Teraz ja mam złe wyniki moczu, za godzinę jadę do lekarza.
Ledwo wróciłam ze spaceru z sarą, było mi słabo, brak sił i zimne poty, no i ból w brzuchu promieniujący gdzies na tył, jakby nerki.
2 razy siadałam na poboczu, jakoś się dowlekłam z kapciem w kole jeszcze.
biedna.. znowu coś...

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Ja znow wpadam do Was z pytaniem
Kiedy Wasza maluchy zaczeły raczkować?

Moja panna ma 8,5 msca i daleko jej do tego. Na razie perfekcyjnie sie turla, ladnie siedzi. Zaczyna juz krecic sie na pupie na boki i odrywa lekko pupke ale nie wie co dalej robic.

moja właśnie zaczęła raczkowac jak miała jakieś 8,5 miesiąca - ale to tak z dnia na dzień pędziła jak torpeda

Cytat:
Moje dzieciaczki.
16t.5d.
aaaaaaa- zakochałam się

Marinko - ale wyczynowiec z Ciebie - a Igor dzielny zuch - jak grzecznie wysiedział - gdzie robiłaś foto? w kodaku? ja jutro muszę też cyknąć do dyplomu pewnie znowu wyjdę paskudnie..

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Oliweczko -zagłosowane - tylko dziewczyny żeby uznali głos na Julke to trzeba też polubić stronkę tego fotografa na fejsie - nie tylko samo zdjęcie Julci bo inaczej nie uzna Waszego głosu

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Wojciech Sewera Witam. Przypominam, że zdjęcie ma szansę wygrać jeśli zbierze najwiekszą ilość lajków od ludzi, którzy polubili http://www.facebook.com/BraciaStudio. Osoby, które klikną na zdjęcie "Lubię to" - a nie polubią strony - Bracia Studio - nie będą brane pod uwagę podczas podliczania głosów. Musicie znajomym jasno i wyraźnie napisać, żeby lajkowali zdjęcie - ale też polubili http://www.facebook.com/BraciaStudio
jak w cytacie

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 18:45   #2257
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
i tak i nie - bo ogolnie menu jest takie ze rano maja np. płatki na mleku, owsiankę na mleku... ogolnie cos na mleku. ale krowim. oczywiscie moge powiedziec ze ma byc jakis zamiennik. i teraz dylemat - czekac do konca 1 roku czy juz próbowac... co radzicie?
Ja daje Sarence kasze manna na zwykłym mleku jak mam dla siebie zrobiona, ale to kilka łyżek. Samego posiłku z mleka jeszcze nie dawałam, no chyba ze jogurty się licza, to zjada codziennie

Cytat:
Carmela mam ten namiot z lidla. Jeszcze nie patrzyłam. Teściowa była w lidlu, tż kazał kupić. Powiedziała że prezent na dzień dziecka ( no i dobra, 70 dych w kieszeni)
Zaraz idziemy kupić. Mamy Lidla pod nosem, a ktory masz kolor pomarańczowy czy zielony? Ja chyba wezme zielony.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 18:55   #2258
patik87
Zakorzenienie

Carmela zielony...

Przez cały dzień nie zrobiłam nic. Poniedziałki zawsze u mnie takie rozmemłane.

Beata a jakie zupki gotujesz? Trochę mi głupio i wstyd przed samą sobą że ide na łatwiznę i tylko słoiki i słoiki...no nie tylko, bo sporo je naszego.. ja sama dla nas gotuję bardzo mało zup, 1 w tygodniu albo i nie, bo tż nie zupowy. Najczęściej obiad to mięso, do tego smażone, kotlety, sos mięsny, mięso pieczone, itp. ..
Teraz sezon na swoje warzywa się zacznie to może wiecej zup będę gotować i Sara skorzysta.
Poniekąd też zawsze się przed sobą tłumacze ze nie mam blendera ( wiem, teraz to nie jest wytłumaczenie)
Oj tam masło maślane mi wyszło, nie przekazałam tego co chciałam do końca
Stary 2012-06-04, 19:24   #2259
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam wieczorową porą.

Wykorzystałam dziś dzień wolnego i pomyłam okna, poprałam i poprasowałam firanki. Jestem z siebie dumna, mimo że od jakiejś godziny kropi deszcz i niszczy moje dzieło
A makarony z salonu tak mi się poplątały w pralce, że myślałam że będą do wyrzucenia. Męczyłam się z kołtunami chyba z pół godziny, ale ostatecznie wiszą już w oknie. Nigdy mi się tak nie robiło

Patik, Marinka, no i Justynka zdrówka Wam życzę
Eweeve myślę o Twoim tatku i wierzę, że wszystko pójdzie jak po maśle
Oliweczka ślicznie się prezentujecie
Brumku czyli można powiedzieć, że Tymonek chodzi. Super Mój Dominek chciałby tylko stać, a jeszcze kolanka słabe i nie daje rady zbyt długo. Choć rwie się okropnie
Stronczek jak Wiki? Byłyście w tym sklepie?

Chyba skuszę się na ten namiot z lidla W sierpniu planujemy nad morze skoczyć. W sumie kwatera już zaklepana

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 19:42   #2260
Marina1
Zakorzenienie

Beatko w Kodaku właśnie. Ale zdzierają, za 6 zdjęć 25 zł . No ale mus to mus. I tak wyszłam jak pół dupy zza krzaka, nawet się nie malowałam bo mi się nie chciało. Nie podobają mi się te zdjęcia, schowam na dno portfela to co mi zostanie.
Kurde, zaprosiłabym Was jutro, ale ja jeszcze zasmarkana

ależ mnie przeczyściło po truskawach, o raju, a jak brzuch bolał, masakra.

Zrobiłam gulasz, ale nie spróbuję, bo nie lubię mięsa, specjalnie dla M. zrobiłam, bo bidny od 6 do 22 dziś w robocie. Ciekawe, czy dobry
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-06-04, 19:45   #2261
jacieeeee
Wtajemniczenie

Wodaqua ucałuj Zosieńkę na okoliczność jej miesięczny

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-06-04, 19:49   #2262
Marina1
Zakorzenienie

patik mój też już raczej na jedzeniu dorosłych chociaż ok 2 razy w tyg. dam m słoika.
Zupy jakie je ( te co my): jarzynowa, pomidorowa, rosół, barszcz. takie tylko robię, innych nie lubię.
Mięso: to różnie, mało je, nie lubi. Często robię, że gotuje troszeczkę kawałka kurczaka i dodaję do zupy, którą już mam. A jak nie to gotuje ten kawałek z włoszczyzną i jakoś tak pociapie.
MM normalnie, kaszki od m-ca nie tknie jakoś.
Jogurty normalne, naturalne, albo i nie. Różnie. Daję mu też gdzieś raz, dwa razy w tyg. parówkę z szynki to je ze smakiem. Jajecznice rzadko, ale czasem zje. Kanapki z dzemem, innych nie chce.Np. dziś na obiad nie jadł nic konkretnego, dostał właśnie tą parówkę, no i spróbuję mu dać tego gulaszu trochę.
Stary 2012-06-04, 19:58   #2263
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Jestem 16 osoba przede mną ma tylko 4 głosy więcej. Mam nadzieję, że ktoś z góry oszukiwał () i wskoczę wyżej.
Jeśli nie to będzie mi bardzo przykro

Dzięki dziewczyny za Wasze głosy.
Teraz czekamy na wyniki
Klikałam do północy

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Ja znow wpadam do Was z pytaniem
Kiedy Wasza maluchy zaczeły raczkować?

Moja panna ma 8,5 msca i daleko jej do tego. Na razie perfekcyjnie sie turla, ladnie siedzi. Zaczyna juz krecic sie na pupie na boki i odrywa lekko pupke ale nie wie co dalej robic.

Szymon akurat szybko zaczął raczkować - miał 6,5 m-ca - dla pewności przejrzałam zdjęcia i filmiki. Stawać zaczął dokładnie od 17 lutego, a 25 stycznia skończył pół roczku.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 19:58   #2264
Lili 83
Zakorzenienie

Iustyna konkurs nadal trwa, właśnie się dowiedziałam
Dziewczyny proszę o głosy dla nas
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:02   #2265
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Chyba skuszę się na ten namiot z lidla W sierpniu planujemy nad morze skoczyć. W sumie kwatera już zaklepana
O, a gdzie uderzacie?
Mi tez raz się zdarzyło, że makarony były jednym wielkim supłem. Ja już chciałam wyrzucać do śmieci, ale tż cierpliwy do takich spraw, siedział i chyba z godzinę rozwiązywał

Oliweczka zgrabniutka mamusia w dwupaku i Julka też piękna stojąca postawa

eve myślami jestem z Wami, musi być dobrze z tatą!!!

patik zdrówka!!

A moja gwiazda upodobała sobie nagminne wchodzenie do pudła na zabawki! Spędza w nim większość czasu gdy jesteśmy w domku W załączeniu foty i Beatko wklejam jedną fotkę z widoczną krostką (choć tez obstawiam jakieś ugryzienie przez jakąś muszkę)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zmpud1.jpg (97,4 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zmpud2.jpg (125,5 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zmpud3.jpg (116,1 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zmkrost.jpg (55,2 KB, 35 załadowań)
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:11   #2266
iustyna1
Wtajemniczenie

Chol.erny konkurs!!!!!!!!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:11   #2267
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
O, a gdzie uderzacie?
Do Władysławowa.

Piękna ta Twoja Gwiazdeczka

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-06-04, 20:15   #2268
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
stronczek po takiej wysokiej gorączce powinnac z Wikusia siedzieć w doku co najmniej dobę, bo mała osłabiona gorączką i może coś złapać, a poza tym jak osłabiona to może się pocić, a wystarczy mały wiaterek, i ja przewieje, no chyba że u Was cieplutko, ale ja bym została w domu
dziekuje, skarbnica wiedzy z Ciebie

Cytat:
Moje dzieciaczki.
16t.5d.

Cytat:

Stronczek jak Wiki? Byłyście w tym sklepie?
przed 18 goraczka znow skoczyla, dalam lek i juz spada...
w sklepie nie bylysmy, jezeli nie mam do czegos pewnosci to tego nie robie, dlatego nie poszlysmy. W sumie dobrze, ale juz wariuje w tych czterech scianach

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Iustyna konkurs nadal trwa, właśnie się dowiedziałam
Dziewczyny proszę o głosy dla nas
to dziwne, ja rano jak chcialam zaglosowac to mi wyskoczyl komunikat ze konkurs zakonczony
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:18   #2269
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
w sklepie nie bylysmy, jezeli nie mam do czegos pewnosci to tego nie robie, dlatego nie poszlysmy. W sumie dobrze, ale juz wariuje w tych czterech scianach

No jasne, jakby jej spacer zaszkodził, to byś miała wyrzuty. Swoją drogą wygląda to na trzydniówkę, skoro innych objawów nie ma. Tak czy tak, zdrowia życzę

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-06-04, 20:19   #2270
Marina1
Zakorzenienie

mi też tak wyszło jak stronczkowi jak chciałam trochę Wam poklikać.
Stary 2012-06-04, 20:21   #2271
iustyna1
Wtajemniczenie

Może ktoś napisze do admina? (nie ja, wstydliwa jestem :P )
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:22   #2272
zanetaa88
Zakorzenienie

Oliweczka zazdroszczę Ci tego stanu

Patik a blisko do centrum? jak okolica? jakie widoki z okna? Ja chciałam na ten dł weekend teraz...

Jacieee Władysławowo ile macie km? Ja chętnie wrócę do Sopotu i do Władka właśnie

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:26   #2273
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Jacieee Władysławowo ile macie km? Ja chętnie wrócę do Sopotu i do Władka właśnie
My jeszcze tam nie byliśmy, ale słyszałam same pochlebne opinie.
Mamy jakieś 580 km To i tak w miarę, bo w inne miejsca nad morzem koło 700 km Nam wychodziło. Szukaliśmy "gdzieś blisko"

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-06-04, 20:28   #2274
patik87
Zakorzenienie

Wiecie co.
Sara od powrotu ze szpitala poprawiła się ze spaniem.
Śpi 2 razy po 2-3 h...
Teraz śpi od 17, na śpiocha dałam jej mm i zmieniłam pieluchę. I śpi nadal. Nie wiem co ono sobie wyobraża, uduszę jak mi zrobi pobudkę o 4 rano a może zaraz się obudzi i będzie buszować do północy
Po powrocie z gór nauczyła się sama zasypiać w łóżeczku, no i po szpitalu też taka zmiana

e głupi ten konkurs

Jaciee ja byłam we władku. Poza morzem, latarnią morską, kawałkiem parku, muzeum motyli czy jakoś tak to nic nie ma do zwiedzania. Typowo morska miejscowość, dosyć mała. No ale tu chodzi o morze, wode i plaże a nie zwiedzanie.
My jak teraz pojedziemy kiedyś nad morze to do łeby

Zanetaa od krupówek 15 minut spacerkiem, 5 minut od kościółka na krzeptówkach. Dosyć blisko. Widok z okna na góry nie za bardzo, coś tam wiadać, zależy z jakiego pokoju, Ale duże podórko i miejsce na zabawę dla dzicki, grill, itp. Nie ma ciasnoty jak wszędzie, że ledwo auto zaparkujesz.

Alibany sama rozkosz ta Twoja łobuziara, statnie zdjęcie super.

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-06-04 o 20:33
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:36   #2275
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:

Jaciee ja byłam we władku. Poza morzem, latarnią morską, kawałkiem parku, muzeum motyli czy jakoś tak to nic nie ma do zwiedzania. Typowo morska miejscowość, dosyć mała. No ale tu chodzi o morze, wode i plaże a nie zwiedzanie.
My jak teraz pojedziemy kiedyś nad morze to do łeby
Dokładnie tak. I żeby rybkę było gdzie zjeść. Nastawiamy się na rodzinny wypoczynek (jeśli to przy Dominiku w ogóle możliwe ) a nie tak jak kiedyś na balety do samego rana

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Pochłonęłam całą czekoladę i zagryzłam ją truskawkami. Cudowne połączenie Już czuję jak mi d u p k a rośnie

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-06-04, 20:36   #2276
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
No jasne, jakby jej spacer zaszkodził, to byś miała wyrzuty. Swoją drogą wygląda to na trzydniówkę, skoro innych objawów nie ma. Tak czy tak, zdrowia życzę
czekam jeszcze do jutra na wysypke, jesli nie bedzie to do lekarza w koncu pojde

dziekuje w imieniu Wiki
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:46   #2277
zanetaa88
Zakorzenienie

Jacieee My mamy ponad 600km, boję się póki co tej trasy z damą,ale chętnie bym się wybrała nad morze.Ja mieszkałam w Chłapowie w sumie wioska obok Władka,ale codziennie pieszko chodziliśmy do Władka i tak. W Chłapowie jest piękny klif, tam często latają paralotnia jak się nie mylę, są pyszne rybki i tanie !We Władku tak jak Patik pisze latarnia, port jakieś tam muzeum, ale możesz dojechać autobusem na Hel i pozwiedzać, na Helu jest fokarium

Patik 2-3h moja tyle razem śpi w ddzień przy dwóch drzemkach

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:51   #2278
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Biedna Wiki
My nie byliśmy na dworzu od środy ale jutro mam na 13 do fryzjera oczywiście idę z Szymonem

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:51   #2279
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
czekam jeszcze do jutra na wysypke, jesli nie bedzie to do lekarza w koncu pojde

dziekuje w imieniu Wiki
biedna Wiki, wymęczy ją ta gorączka, zdrówka

Shirka chyba Ty pytałas o gacie małego , kupiłam je w TEXTILMARKET

dziewczyny z racji mojej rodzinnej sytuacji nieaktualny jest mój wyjazd do Zakopca, a rzuciło mi się w oczy ,że ktoś pytał o lokum . Mam rezerwację (dla 4 dorosłych i dziecka )tam gdzie był nasz Paticzek, w terminie 30/06-07/07 może któraś z Was jest chętna ?? jesli nikt chętny nie będzie to bedę do kobitki dzwonić z anulacją ale głupio mi tak bo nie wiem czy znajdzie chętnych siła wyższa niestety ...

Zosiu wszystkiego naj naj

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-06-04 o 21:15
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 21:09   #2280
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
JUstyna czekam na priv od Ciebie. Szwy? już się boję...
szybko poszło, dobrze że już po..

Czy tylko ja daję dziecku słoiczki na obiad? pasowałoby zacząć gotować dziecku...
dajecie już dzieciom zupy takie dorosłe, przyprawione normalnie?

a ja nigdy nie robiłam gulaszu.
ja tez daje obiadki w sloiczku ale maly coraz wiecej je naszego jedzenia. Wszystko chce to co my, wczoraj moj tata jadl frankfuterki,mlody wyciagnal reke i krzyczy: "daj, daj".
Zupy daje nasze ale my nie dodajemy vegety czy innych przypraw.
Cytat:
Moje dzieciaczki.
16t.5d.
piekny brzuszek.

Dostalam @ znowu masakra.
Wynikow cyto nie mam, jutro jeszcze raz do lekarki musze zadzwonic.
Szymon ma dwa kolejne zabki, razem juz 8 i po raz pierwszy zjadl 160 ml kaszki na noc wystraszyl sie, ze mu wode bede podawac w nocy. Dzisiaj budzil sie co trzy godziny na mleko. Masakra.
Sto lat dla naszej Zosienki.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości