|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI
Branzoletka - załamałaś mnie tymi cyckami
![]() ![]() Ja już nie chce większych! Protestuję! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2043 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra, a jeszcze mam tyle w mieszkaniu do zrobienia. teraz ten korytarz bede robic 100 do tego chce wymienic rolety na okna nastepne 60 f, lozeczko 200, jeszcze dla mnie jakies bzdury do spzitala to mysle ze moze w 60 f sie zmieszcze,,, a rachunki caly czas przychodza :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2045 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- W ogóle to dziś na ulicy, czekałam na taxi, a facet - żul, pijany totalnie, zataczający się krzyczy do mnie: pomoże mi pani? A ja: oszalał pan?? ja jestem w ciąży!!! przez całą ulicę tak sobie "rozmawialiśmy" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2046 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2047 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam wielką nadzieję, że to nic tak poważnego jak u Twojej cioci ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Gratuluję ![]() Niestety nie pomogę w sprawach Zusowych ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny na razie znikam, net mi padł w moim kompie i piszę z lapka męża, może uda mi sie jeszcze wpaść wieczorem a jutro na pewno mnie nie będzie bo mąż zabiera router do serwisu. Na razie ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2048 | |
Wtajemniczenie
|
Linka, super że wizyta udana i brawo za 1 kg
![]() Cytat:
No i podjęli decyzję o wywoływaniu. Teraz mam nadzieję, że wszystko samo się potoczy, bez ingerencji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2050 |
Zakorzenienie
|
buena - no właśnie, niektóre przypadki wymagają podania oksytocyny, ale jak wszystko toczy sie to dobrze, normalnie, nie ma żadnego zagrożenia, to trzeba pamiętać że mamy prawo odmówić podania sztucznej oksytocyny, bo prawdą jest ze często ma skutki negatywne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2051 | ||||||
Zadomowienie
|
Hello
![]() Znów pół dnia poza domem i dopiero teraz was nadrobiłam ![]() Cytat:
to tak jak u mnie. Dlatego na obiad był falafel (na mieście) ![]() Cytat:
![]() moja nie dość, że niespakowana, to wciąż nawet nie wiem, w co dokładnie się spakuję. Albo w walizkę albo będę dopiero musiała kupić coś niewielkiego. A rzeczy dla Zosi na pewno nie będę brać i w dniu wypisu poproszę szwagierkę (ewentualne męża, gdyby nie udało się wykupić pokoju rodzinnego i będzie spał w domu), by podrzuciła ![]() Cytat:
Cytat:
No i... w H&Mie. Nie wiem, jak to wygląda w PL, ale tu często pytają, czy chcemy z wieszakiem czy bez. Kiedyś powiedziałam, że chętnie wezmę wieszaczek, bo mi się przyda, to miły pan zapytał, czy nie chcę kilku dodatkowych. Chciałam, a jakże - wrzucił mi do siaty z 15. ![]() Cytat:
każdą rzecz brałam do ręki, odkłaczałam rolką, wrzucałam do takiego wora do prania delikatnych tkanin (bo w pralce też zawsze jest sierść, mimo że ją przecieram w środku po prawie każdym praniu ![]() Oczywiście jestem więcej niż pewna że jak zacznę ubierać dziecko to znów się okaże, że na ubrankach (szczelnie w tej chwili zamkniętych) wciąż są jakieś włosy ![]() ja myślę, że tak ![]() Cytat:
![]() Linka - gratuluję udanej wizyty! ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2052 |
Rozeznanie
|
Linka-gratuluje udanej wizyty
![]() agunia82-ja zakupiłam włąsnei takie kółko dla dizeci ciekwae czy sie sprawdzi pytanie z innej beczki: jakie żelazko polecacie? takie za ok. 200 zł? i tez chcemy kupić drukarkę tzn urządzenie 3 w 1 ze skanerem i ksero, myślałam o hp , ale przeważnie mają ciemne a ja chce jasną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2053 |
Wtajemniczenie
|
Linka, do tej pory nie zastanawiałam się nad podawaniem oksy. Teraz zostałam uświadomiona, że tak nie powinno być (znaczy nie rutynowo). Muszę poczytać trochę na ten temat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2054 |
Zakorzenienie
|
Linka i muminek, gratuluję pomyślnych wizyt ! Trzymajcie kciuki, żebym i ja jutro przyszła z dobrymi wieściami, bo bardzo się denerwuję zwłaszcza, że idę sama i chyba się zanudzę na tym ktg.
Ja nie mam nic przeciwko oksy, może mam zbyt liberalne podejście, ale jak to ma pomóc w porodzie, to czemu nie. Zawsze dziwiły mnie baby na TLC, kwiczące i zwijające się z bólu, ale odmawiające oksy dla zasady. Co do przewijaka - wydaje mi się, że jako mebel jest to zbędna rzecz. Jako przewijak na łóżeczko już bardziej praktyczna, a prawda jest taka, że w większości i tak będziemy przewijać na łóżku - tak myślę. Ja mam taki usztywniany na łóżeczko, do tego kupiłam 2 pokrowce i starczy. Byłam u fryzjera, podcięłam grzywkę, a za tydzień idę na kolor - mam nadzieję, że dotrwam ![]() Jutro mam kupę spraw do załatwienia, planuję dopiąć wiele rzeczy na ostatni guzik, żeby coraz mniej z domu wychodzić, bo jednak jazda samochodem i bieganie po ulicach nie należy do najbezpieczniejszych w tym okresie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2055 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2056 |
Zakorzenienie
|
Houserka, ja mam xerox i jest spoko. w promocji zapłaciłam za nią 200 zł, ale to była duża promocja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2057 |
Zakorzenienie
|
Pochłonęłam tabliczkę czekolady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | |
Zakorzenienie
|
Pumcia
oczywiście że trzymamy kciuki za jutro. Też nie lubię ktg ... Co do oksy - to nie zawsze ułatwia poród, potrafi go zahamować - tak tak. Ale to temat rzeka. Ze strony Rodzić po ludzku: Cytat:
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-06-04 o 20:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2059 |
Zakorzenienie
|
na tvn style test wózków! Na tapecie mutsy evo!
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2060 | |
Zakorzenienie
|
![]() gratuluję udanych wizyt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Idę trochę nadrobić ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2061 |
Rozeznanie
|
Miałam zamiar dodać parę zdjęć, ale aparat mam padnięty a jak zrobiłam telefonem to kolory jakieś dziwne wyszły. Może jutro wrzucę coś na forum
![]() ![]()
#2062 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja chcę kupić łóżeczko 70 x 140 cm z możliwością przebudowy na tapczanik, żeby mieć spokój na dłużej, a poza tym... wiem, że teraz mogę sobie na to pozwolić, a później pewnie cała kasa będzie się rozpływać nie wiadomo gdzie. Zobaczymy, jak to z nami będzie, ale jeśli będzie szansa na normalną rodzinę i drugie dziecko, to na pewno wiele drobiazgów, na które teraz wydaję sporo kasy, po prostu sobie zostawię. Tylko nie w mieszkaniu oczywiście. Cytat:
![]() Tylko przez takie nacięcie bez badania łatwo przegapić coś poważnego. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-06-04 o 20:41 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2063 |
Zakorzenienie
|
Linka, kupiłaś ten wózek w końcu ?
Z oksy tak właśnie bywa, że kończy się CC, ostatnio nawet koleżanka tak miała. No cóż... Co ma być to będzie, ja się na nic nie nastawiam. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja becikowe odkładam na czarną godzinę. Właśnie żeby mieć, bo to lekarz prywatnie, to jakieś lekarstwo i kasy nie będzie... A co do drugiego dziecka to my myślimy za 5 lub więcej lat, więc raczej nic nie będę zostawiać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2065 |
Rozeznanie
|
nastawiłam się na materac kokos-pianka -kokos tylko nie wiem który wybrać:
http://allegro.pl/materac-trzywarstw...380975614.html http://allegro.pl/materac-kokos-pian...376788059.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2066 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś tam mówił, ze ogólnie opinie dobre, ale niektórzy narzekaja na tylne koła i chyba serwis ![]() a co do oksy to nie dam sobie jej podać bez powodu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2067 | ||||
Branzoletka
|
muminku teraz doczytałam, że zapłaciłaś za tą wizytę
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No co ty chcesz dziecko upić ![]() ![]() ![]() Mi się link nie otworzył ale to super pomysł, bo rozumiem, że chodzi o kółko do siedzenia żeby tak krocze pozszywane nie bolało. Ja żałuje że czegoś takiego nie miałam, bo krocze to miałam zmasakrowane. Linka gratki za pomyślne wieści ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Taa jasne ![]() Cytat:
![]() Karolina współczuje z powodu tych ropni ![]() ![]() Która mierzyła brzuszek dzisiaj? bo mnie zainspirowała i poleciałam zmierzyć i też mam 105 cm. hmm ![]() Oki spadam na filmik i jeszcze koszule do pracy muszę mojemu uprasować. Nie piszcie za dużo ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2068 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() *** Widzę, że już pojawiły się opisy działania tego "wspomagacza". ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Też przewiduję, że przewijać będę na łóżku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2069 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do narzekania - ja przestałam się przejmować, bo bym żadnego wózka nie wybrała. Ale że co z tymi tylnymi kołami, bo nie wyczytałam nic na ich temat? Cytat:
idę spać, dobrej nocy i trzymajcie za mnie jutro od 8.30 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2070 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzwoniłaś do ZUSu pytać czy oni coś wiedzą? Tym bardziej, że L4 raczej nie mogło zaginąć. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jej znowu nie wszystko mi po cytowało, strasznie to irytujące... |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:49.