Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-04, 19:53   #2041
Linka25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI

Branzoletka - załamałaś mnie tymi cyckami Będą JESZCZE większe?!? A to sie da?
Ja już nie chce większych! Protestuję!
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 19:54   #2042
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

a na tablicy.pl szukałaś? Czasem ludzie sprzedają ciekawe rzeczy za pół darmo byle się pozbyć czegoś nie wyrzucając całkiem za darmo albo na gwałt potrzebują gotówki i sprzedają co mogą.
My też mamy biurko, które będziemy opychać na tablicy, bo jest spoko i nie zniszczone(tzn.mi się nie podoba, bo jest metalowo-szklane) a będziemy musieli się go pozbyć żeby dziecko miało miejsce do raczkowania, bo narazie powierzchnia podłogowa jest strasznie zagracona.
No właśnie szukam cały czas, bo potrzebujemy czegoś niewiele większego od taboretu, w sumie tylko na lampkę jakiś stolik. I w sumie jest dużo stolików, ale za duże i nam się do pokoju nie zmieszczą

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 19:57   #2043
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Zobaczcie jak chyba będe wyglądać za niedługo
jakoś mnie ten widok nie szokuje, tez mi niewiele brakuje kiedyś uważałam że w awatarze Ajki jest gigantyczny brzuch, już tak nie uważam
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:00   #2044
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja bym chciała taki usztywniany przewijak, ale nie wiem jak wielkościowo z tym łóżeczkiem. Bo komoda też nam się tutaj nie zmieści, za mało miejsca mamy... W końcu wyjdzie tak, że będę Małego musiała na podłodze przebierać
ja tez...
masakra, a jeszcze mam tyle w mieszkaniu do zrobienia.
teraz ten korytarz bede robic 100 do tego chce wymienic rolety na okna nastepne 60 f, lozeczko 200, jeszcze dla mnie jakies bzdury do spzitala to mysle ze moze w 60 f sie zmieszcze,,, a rachunki caly czas przychodza :/

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:03   #2045
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
jakoś mnie ten widok nie szokuje, tez mi niewiele brakuje kiedyś uważałam że w awatarze Ajki jest gigantyczny brzuch, już tak nie uważam
Mój gin powiedział mi dzis ze mam duzy brzuch

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

W ogóle to dziś na ulicy, czekałam na taxi, a facet - żul, pijany totalnie, zataczający się krzyczy do mnie: pomoże mi pani?
A ja: oszalał pan?? ja jestem w ciąży!!!

przez całą ulicę tak sobie "rozmawialiśmy"
Stary 2012-06-04, 20:03   #2046
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Co sądzicie o kręgu połogowym?
zamiast tego można kupić za grosze małe kółko do pływania dla dzieci (jakieś niecałe 5zł) i ponoć też się dobrze sprawdza

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Hej jestem po wizycie.
Wyniki ok, szyjka bez zmian Powiedział, że oby tak dalej Fenka mam brać do końca czerwca, a teraz jestem w 33 tc. Dokładnie ustalimy to na następnej wizycie, która ma być za 3 tygodnie.
Ciśnienie 110/70, jak zwykle. Od początku maja przytyłam 1 kg.
Jak zwykle w gabinecie zmarudziłam 50 min
super wieści

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:04   #2047
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Ajka i Karolina, ale Wam się porobiło z tymi ropniami. Oby Wam, to nie przeszkadzało dalej.
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Karolina - zakażenia tak blisko maluszka nie zostawiałabym bez antybiotyku. Pomijam fakt, że jedyne, co sobie wbijałam, to igły z heparyną, bo Ty to co innego.
U cioci ropień w pachwinie niestety poprzedził rozwój chłonniaka. Jasne, że nacięcie nie było przyczyną, ale gdyby zbadali, to co im wypłynęło, to może wykryliby go wcześniej...
W środę idę do chirurga, zobaczę co powie
Mam wielką nadzieję, że to nic tak poważnego jak u Twojej cioci
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
A może bokserki?
Też miałam jakieś świństwo na pachwinach - takie brzydkie narośle, ale u mnie wystarczyła maść. Lekarka oprócz maści poleciła mi bokserki damskie Nakupiłam sobie takich bawełnianych, mięciutkich i delikatnych. Nic już mnie nie podrażniało.
Chodziłam w mężowych spietych agrafką dziś już mogłam założyć swoje maści stosowałam, z miernym skutkiem
Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
ja też wczoraj zaczęłam 33 tydzień
Gratuluję
Niestety nie pomogę w sprawach Zusowych, ja jestem na własnej działalności i dla lekarza wystarczy, ze daję własny wydruk opłaty składki.
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
ja już po wizycie która trwała z 7min zapomniałam zapytać o wypis a doktorek sam nie raczył pamiętać,nic konkretnego się nie dowiedziałam tylko tyle że 10tego ściągamy krążek i zmniejszamy dawke fenka.Badanie bolało mnie jak jasna cholera i mam ograniczyć sól i pić dużo wody (co robie przez całyt czas) bo brzuszek mi puchnie nogi i ręcei to tyle.Dobrze że to już końcówka bo mam strasznego nerwa na mojego doktorka
Rzeczywiście można sie wkurzyć przez takie olewcze traktowanie
Cytat:
Pochwalę się bucikami Chciałam jazzówki albo coś zakrytego, ale jazzówki były nie w moim rozmiarze Kupiłam takie trampki
Lubię trampki, fajne te Twoje
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
nie miało byc lozeczko, a nie ma ale kojec dali
a lozeczko se kupie
Bardzo fajny
Cytat:
Hej jestem po wizycie.
Wyniki ok, szyjka bez zmian Powiedział, że oby tak dalej Fenka mam brać do końca czerwca, a teraz jestem w 33 tc. Dokładnie ustalimy to na następnej wizycie, która ma być za 3 tygodnie.
Super wieści, gratuluję
Cytat:
Karolina - czytałam że masz jakiś problem z pachwiną.. Skąd się to wzięło? Pokazujesz to wkrótce ginekologowi?
Nawracający ropień w pachwinie, robił mi się juz przed ciążą raz po jednej raz po drugiej stronie, ale po silniejszym antybiotyku doustnym przez parę miesięcy miałam spokój. Teraz w ciązy jak się zrobił w marcu to raz maleje, raz rośnie ale ciągle się utrzymuje, w ostatnich dniach tak mi dał popalić, że aż go postanowiłam przebić sama i jest lepiej, ale pokażę go chirurgowi. Gin widział powiedział, że to jest do wycięcia (jest dość spory 3,5 x 1,5cm) z kolei dermatolog dała maści i powiedziała, zeby do rozwiązania poczekać, ale maści nie pomogły.

Dziewczyny na razie znikam, net mi padł w moim kompie i piszę z lapka męża, może uda mi sie jeszcze wpaść wieczorem a jutro na pewno mnie nie będzie bo mąż zabiera router do serwisu. Na razie
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-04, 20:12   #2048
buena
Wtajemniczenie

Linka, super że wizyta udana i brawo za 1 kg.
Cytat:
Buena- podanie oksytocyny to kolejny bardzo kontrowersyjny temat, wielu ludzi jest stanowczo na nie i zdania, ze jest to nadużywane. Nam w SR wręcz doradzali odmawiania podania oksytocyny...
A dlaczego miałaś poród wywoływany? Coś zagrazało dziecku?
Pod koniec ciąży mocno skoczyło mi ciśnienie. A że to była końcówka ciąży, to było większe ryzyko odklejenia sie łożyska, no i dziecko przez zwiększone ciśnienie nie dostawałoby tyle subst. ozywczych ile trzeba.
No i podjęli decyzję o wywoływaniu.
Teraz mam nadzieję, że wszystko samo się potoczy, bez ingerencji.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:16   #2049
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ja tez...
masakra, a jeszcze mam tyle w mieszkaniu do zrobienia.
teraz ten korytarz bede robic 100 do tego chce wymienic rolety na okna nastepne 60 f, lozeczko 200, jeszcze dla mnie jakies bzdury do spzitala to mysle ze moze w 60 f sie zmieszcze,,, a rachunki caly czas przychodza :/
No u nas jeszcze szykuje się wymiana okien w pokoju + ocieplenie ścian przy oknach... No i kupno rolet, firanek. Jeszcze kupa kasy pójdzie na to
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Lubię trampki, fajne te Twoje
dziękuję

Bloguję
Stary 2012-06-04, 20:19   #2050
Linka25
Zakorzenienie

buena - no właśnie, niektóre przypadki wymagają podania oksytocyny, ale jak wszystko toczy sie to dobrze, normalnie, nie ma żadnego zagrożenia, to trzeba pamiętać że mamy prawo odmówić podania sztucznej oksytocyny, bo prawdą jest ze często ma skutki negatywne Albo przynajmniej żądać uzasadnienia dlaczego chcą nam to podać, bo niestety robią to rutynowo i bez wyraźniej, a właściwie żadnej przyczyny..
Stary 2012-06-04, 20:22   #2051
depoison
Zadomowienie

Hello
Znów pół dnia poza domem i dopiero teraz was nadrobiłam

Cytat:
dziewczyny czy Wam juz leci siara???? (wiem ze kilku tak ale czy wsztskim?)bo mi nie.... mam tylko po srodku sutka takie zółte jakby malutkie strupki....
cycki chyba juz mi nie rosna a slyszalam z erosna dopiero wlasnie od 8 miesaca a ja 8 zaraz koncze i co? mam nadz ze mleko tam bedzie
mi nic nie leci. Za to, ehem, konsystencja piersi zrobiła mi się jakaś inna. Taka jakby nieco grudkowata

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Jestem strasznie głodna, a leń mnie nie opuścił i obiadu nima
to tak jak u mnie. Dlatego na obiad był falafel (na mieście)

Cytat:
Dziewczyny, a co z torbą do szpitala? Moja cały czas niespakowana, wrzuconych dosłownie kilka rzeczy. Zastanawiam się, czy maluszka rzeczy spakować do innej torby i poprosić tż, żeby przywiózł po narodzinach, czy od razu zabrać ze sobą? W moim szpitalu jest ograniczona ilość "bagażu", jedna sztuka (w sensie, na sali).
ciesz się i z tych kilku rzeczy
moja nie dość, że niespakowana, to wciąż nawet nie wiem, w co dokładnie się spakuję. Albo w walizkę albo będę dopiero musiała kupić coś niewielkiego.
A rzeczy dla Zosi na pewno nie będę brać i w dniu wypisu poproszę szwagierkę (ewentualne męża, gdyby nie udało się wykupić pokoju rodzinnego i będzie spał w domu), by podrzuciła

Cytat:
Jak znajdziesz, to podaj namiary na sprzedawcę , bo nie wiem, na czym powieszę te mikrosukienki.
Cytat:
Na razie tata obiegł całe miasto i nic nie znalazł. Mama dwa takie po stroju kąpielowym i one się nadadzą Jak staruszek nic nie znajdzie, to będę dalej szukać w necie - wtedy wrzucę link
w Ikei też są http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30024716/
No i... w H&Mie. Nie wiem, jak to wygląda w PL, ale tu często pytają, czy chcemy z wieszakiem czy bez. Kiedyś powiedziałam, że chętnie wezmę wieszaczek, bo mi się przyda, to miły pan zapytał, czy nie chcę kilku dodatkowych. Chciałam, a jakże - wrzucił mi do siaty z 15. Gratis, rzecz jasna. Czy oni te wieszaki traktują jak jednorazówki - nie wiem, ale często mam takie wrażenie.

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Kicia dziękuje i pozdrawia wizażową ciotkę
a w ogóle dzisiaj łobuziara spała na ubrankach małego tak sobie umościła tam idealne miejsce do spania. na szczescie piorę dopiero za jakiś miesiąc jak będe miała mebelki...
a co robisz z włosami? bo u mnie cała ceremonia prania wyglądała następująco:
każdą rzecz brałam do ręki, odkłaczałam rolką, wrzucałam do takiego wora do prania delikatnych tkanin (bo w pralce też zawsze jest sierść, mimo że ją przecieram w środku po prawie każdym praniu ), rozwieszałam, czekałam aż wyschnie, odkłaczałam deskę do prasowania (sic!!!), prasowałam każdą rzecz jednocześnie trzymając w pogotowiu wspomnianą rolkę (i znów używając jej prawie przy każdej prasowanej sztuce)...
Oczywiście jestem więcej niż pewna że jak zacznę ubierać dziecko to znów się okaże, że na ubrankach (szczelnie w tej chwili zamkniętych) wciąż są jakieś włosy

Cytat:
Myślicie, że mogę jedną czekoladkę z koniakiem?
ja myślę, że tak

Cytat:
Co sądzicie o kręgu połogowym?
słyszałam, że o ile jest to przydatne, o tyle łatwiej i taniej jest kupić takie nadmuchiwane koło do pływania

Linka - gratuluję udanej wizyty!

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-04, 20:23   #2052
houserka
Rozeznanie

Linka-gratuluje udanej wizyty
agunia82-ja zakupiłam włąsnei takie kółko dla dizeci ciekwae czy sie sprawdzi
pytanie z innej beczki: jakie żelazko polecacie? takie za ok. 200 zł? i tez chcemy kupić drukarkę tzn urządzenie 3 w 1 ze skanerem i ksero, myślałam o hp , ale przeważnie mają ciemne a ja chce jasną
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:25   #2053
buena
Wtajemniczenie

Linka, do tej pory nie zastanawiałam się nad podawaniem oksy. Teraz zostałam uświadomiona, że tak nie powinno być (znaczy nie rutynowo). Muszę poczytać trochę na ten temat.
Stary 2012-06-04, 20:32   #2054
pumas
Zakorzenienie

Linka i muminek, gratuluję pomyślnych wizyt ! Trzymajcie kciuki, żebym i ja jutro przyszła z dobrymi wieściami, bo bardzo się denerwuję zwłaszcza, że idę sama i chyba się zanudzę na tym ktg.

Ja nie mam nic przeciwko oksy, może mam zbyt liberalne podejście, ale jak to ma pomóc w porodzie, to czemu nie. Zawsze dziwiły mnie baby na TLC, kwiczące i zwijające się z bólu, ale odmawiające oksy dla zasady.

Co do przewijaka - wydaje mi się, że jako mebel jest to zbędna rzecz. Jako przewijak na łóżeczko już bardziej praktyczna, a prawda jest taka, że w większości i tak będziemy przewijać na łóżku - tak myślę. Ja mam taki usztywniany na łóżeczko, do tego kupiłam 2 pokrowce i starczy.

Byłam u fryzjera, podcięłam grzywkę, a za tydzień idę na kolor - mam nadzieję, że dotrwam

Jutro mam kupę spraw do załatwienia, planuję dopiąć wiele rzeczy na ostatni guzik, żeby coraz mniej z domu wychodzić, bo jednak jazda samochodem i bieganie po ulicach nie należy do najbezpieczniejszych w tym okresie.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:32   #2055
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
tez chcemy kupić drukarkę tzn urządzenie 3 w 1 ze skanerem i ksero, myślałam o hp , ale przeważnie mają ciemne a ja chce jasną
My mamy właśnie taką z hp i jest jasna.
Stary 2012-06-04, 20:34   #2056
pumas
Zakorzenienie

Houserka, ja mam xerox i jest spoko. w promocji zapłaciłam za nią 200 zł, ale to była duża promocja.
Stary 2012-06-04, 20:34   #2057
Soleilka
Zakorzenienie

Pochłonęłam tabliczkę czekolady

Bloguję
Stary 2012-06-04, 20:35   #2058
Linka25
Zakorzenienie

Pumcia
oczywiście że trzymamy kciuki za jutro. Też nie lubię ktg ...
Co do oksy - to nie zawsze ułatwia poród, potrafi go zahamować - tak tak. Ale to temat rzeka.

Ze strony Rodzić po ludzku:
Cytat:
Syntetyczna oksytocyna podana w trakcie porodu nie działa tak jak oksytocyna wydzielana przez kobiece ciało. Po pierwsze, sztucznie wywołane skurcze różnią się od naturalnych, a te różnice mogą znacząco wpłynąć na dziecko. Na przykład, gdy podana dawka syntetycznej oksytocyny jest zbyt duża, fale skurczów mogą następować bezpośrednio jedna po drugiej, co podnosi napięcie spoczynkowe macicy (37).

Taka nadmierna stymulacja (hiperstymulacja) może pozbawić dziecko koniecznych zapasów krwi i tlenu i wywołać zaburzenia czynności serca płodu, zagrożenie dla płodu (co prowadzi do cesarskiego cięcia), a nawet pęknięcia macicy (38).

Działaczka na rzecz godnego porodu, Boris Haire tak opisuje wpływ syntetycznej oksytocyny na dziecko: "To tak, jakby przytrzymywać dziecko tuż pod powierzchnią wody - może się wynurzyć, aby złapać powietrza, ale nie może swobodnie oddychać" (39).

Te objawy wywołane są wysokim poziomem oksytocyny we krwi, spowodowanym podaniem syntetycznej oksytocyny kobiecie rodzącej. Theobald oszacował, że przeciętne dawki oksytocyny stosowanej do wywołania lub przyspieszenia postępu porodu sprawiają, że poziom oksytocyny u kobiety będzie 130 do 570 razy wyższy niż ten, który jej ciało wyprodukowałoby naturalnie (40). Bezpośrednie pomiary tego nie potwierdzają, gdyż poziomy oksytocyny są bardzo trudne do mierzenia (41). Inni badacze sugerują, że podawanie ciągłe tego hormonu przez kroplówkę bardzo różni się od jego naturalnej pulsacyjnej sekrecji i może być odpowiedzialne za niektóre z tych problemów (42).

Po drugie, syntetyczna oksytocyna nie może pokonać bariery krew - mózg, wobec czego nie może być przetransportowana z ciała do mózgu. To oznacza, że nie ma właściwości "hormonu miłości". Może jednak interferować z działaniem naturalnej oksytocyny. Na przykład wiemy już, że kobiety, którym podano syntetyczną oksytocynę są narażone na ryzyko znacznego krwawienia po porodzie (43,44) gdyż macica właściwie traci receptory oksytocyny i przez to nie reaguje na jej naturalny szczytowy poziom występujący po porodzie i zapobiegający krwawieniom (45). Nie znamy natomiast jeszcze psychologicznych skutków interferencji z naturalną oksytocyną, którą natura obdarzyła wszystkie gatunki ssaków.

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-06-04 o 20:44
Stary 2012-06-04, 20:36   #2059
pumas
Zakorzenienie

na tvn style test wózków! Na tapecie mutsy evo!
Stary 2012-06-04, 20:38   #2060
dottta
Zakorzenienie

gratuluję udanych wizyt klask i: i trzymam kciuki za kolejne wizyty

Idę trochę nadrobić

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Co do oksy - to nie zawsze ułatwia poród, potrafi go zahamować - tak tak. Ale to temat rzeka.
u nas na sr wczoraj była o tym mowa łącznie ze statystykami z naszego szpitala spora część podań oksy kończy się podobno cc - niestety liczby mi uciekły.
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:40   #2061
Norniczka
Rozeznanie

Miałam zamiar dodać parę zdjęć, ale aparat mam padnięty a jak zrobiłam telefonem to kolory jakieś dziwne wyszły. Może jutro wrzucę coś na forum . Mój mąż przyjechał, idę go opierniczyć, całymi dniami go nie ma . Zła jestem.
Stary 2012-06-04, 20:40   #2062
Maciejka__
Zakorzenienie

Dzięki za linki. Na razie wystarczą mi albo najtańsze z pepco, albo te pierwsze regulowane.
Cytat:
Hej jestem po wizycie.
Super!
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
ja już po wizycie która trwała z 7min zapomniałam zapytać o wypis a doktorek sam nie raczył pamiętać,nic konkretnego się nie dowiedziałam tylko tyle że 10tego ściągamy krążek i zmniejszamy dawke fenka.Badanie bolało mnie jak jasna cholera i mam ograniczyć sól i pić dużo wody (co robie przez całyt czas) bo brzuszek mi puchnie nogi i ręcei to tyle.Dobrze że to już końcówka bo mam strasznego nerwa na mojego doktorka
Niezłą ma doktorek stawkę minutową.
Cytat:
Mnie też nie stać Łóżeczko mam za 50 zł... Ale jakbym miała to bym się nie zastanawiała tylko brała te co mi się podobają

Może przy drugim dziecku będzie nas stać
Przy drugim będziesz wiedziała, że większość tych "niezbędnych" gadżetów w rzeczywistości jest zupełnie niepotrzebna i kupisz wszystko jeszcze taniej. Poza tym może jeszcze będziesz coś miała po pierwszym.
Ja chcę kupić łóżeczko 70 x 140 cm z możliwością przebudowy na tapczanik, żeby mieć spokój na dłużej, a poza tym... wiem, że teraz mogę sobie na to pozwolić, a później pewnie cała kasa będzie się rozpływać nie wiadomo gdzie.
Zobaczymy, jak to z nami będzie, ale jeśli będzie szansa na normalną rodzinę i drugie dziecko, to na pewno wiele drobiazgów, na które teraz wydaję sporo kasy, po prostu sobie zostawię. Tylko nie w mieszkaniu oczywiście.
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
W środę idę do chirurga, zobaczę co powie
Mam wielką nadzieję, że to nic tak poważnego jak u Twojej cioci
Na pewno to nie to samo.
Tylko przez takie nacięcie bez badania łatwo przegapić coś poważnego.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-06-04 o 20:41
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:42   #2063
pumas
Zakorzenienie

Linka, kupiłaś ten wózek w końcu ?

Z oksy tak właśnie bywa, że kończy się CC, ostatnio nawet koleżanka tak miała. No cóż... Co ma być to będzie, ja się na nic nie nastawiam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-04, 20:48   #2064
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Przy drugim będziesz wiedziała, że większość tych "niezbędnych" gadżetów w rzeczywistości jest zupełnie niepotrzebna i kupisz wszystko jeszcze taniej. Poza tym może jeszcze będziesz coś miała po pierwszym.
Ja chcę kupić łóżeczko 70 x 140 cm z możliwością przebudowy na tapczanik, żeby mieć spokój na dłużej, a poza tym... wiem, że teraz mogę sobie na to pozwolić, a później pewnie cała kasa będzie się rozpływać nie wiadomo gdzie.
Zobaczymy, jak to z nami będzie, ale jeśli będzie szansa na normalną rodzinę i drugie dziecko, to na pewno wiele drobiazgów, na które teraz wydaję sporo kasy, po prostu sobie zostawię. Tylko nie w mieszkaniu oczywiście.
Ja chciałam właśnie takie łóżeczko przerabiane na tapczanik Ale była okazja na to za 50 zł już z materacykiem, więc wzięłam żeby mieć jakiekolwiek na początek. I właśnie chciałam 70x140 żeby później większe dziecko miało więcej miejsca
Ja becikowe odkładam na czarną godzinę. Właśnie żeby mieć, bo to lekarz prywatnie, to jakieś lekarstwo i kasy nie będzie...
A co do drugiego dziecka to my myślimy za 5 lub więcej lat, więc raczej nic nie będę zostawiać

Bloguję
Stary 2012-06-04, 20:48   #2065
houserka
Rozeznanie

nastawiłam się na materac kokos-pianka -kokos tylko nie wiem który wybrać:
http://allegro.pl/materac-trzywarstw...380975614.html
http://allegro.pl/materac-kokos-pian...376788059.html
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:50   #2066
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Linka, kupiłaś ten wózek w końcu ?

Z oksy tak właśnie bywa, że kończy się CC, ostatnio nawet koleżanka tak miała. No cóż... Co ma być to będzie, ja się na nic nie nastawiam.
nie jeszcze nie! dziś TŻ czytał opinie z angielskich stron, ale jeszcze szczegółówo nie rozmawialiśmy
coś tam mówił, ze ogólnie opinie dobre, ale niektórzy narzekaja na tylne koła i chyba serwis No właśnie a co z serwisem w Polsce? Jest w KRK?

a co do oksy to nie dam sobie jej podać bez powodu
Stary 2012-06-04, 20:51   #2067
branzoletka
Branzoletka

muminku teraz doczytałam, że zapłaciłaś za tą wizytę Następnym razem naszykuj sobie dłuugą listę pytań No przecież cię nie wyprosi

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Właśnie nakrzyczałam na męża, nie odbiera ode mnie telefonów . A jakbym rodzić zaczęła, albo coś by się działo?? Ma odbierać za każdym razem jak dzwonię!!!! Nienawidzę jak tak robi, a to nie pierwszy raz .
Może nie słyszy w danym momencie? a nie oddzwania w ogóle? Następnym razem mu zagroź, że ty też zamotać się możesz np. z obiadem na czas

Cytat:
Myślicie, że mogę jedną czekoladkę z koniakiem?
No co ty chcesz dziecko upić Ja se czasem też ukradnę ze dwa łyki piwka tż-i a potem w panice popijam wodą żeby rozrzedzić % we krwi Jakie my dziwne jesteśmy

Cytat:
Co sądzicie o kręgu połogowym[/URL]?

.
Mi się link nie otworzył ale to super pomysł, bo rozumiem, że chodzi o kółko do siedzenia żeby tak krocze pozszywane nie bolało. Ja żałuje że czegoś takiego nie miałam, bo krocze to miałam zmasakrowane.

Linka gratki za pomyślne wieści

Cytat:
Branzoletka - załamałaś mnie tymi cyckami Będą JESZCZE większe?!? A to sie da?
Ja już nie chce większych! Protestuję!
Ano da sorry Ja kiedyś miałam jajka sadzone takie maałe A a po porodzie dwoma rękami piguła mi jeden cycek masakrowała żeby zastój ruszył(mam nadzieje, że tego się już nie praktykuje ) Cycki sterczały i były big jak po silikonach co oczywiście minęło w zapomnienie jak skończyłam karmić co mnie doprowadziło do"depresji" i wtedy sobie obiecałam, że kiedyś sobie takie sprawie jeszcze raz

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Prawda? Ja też tak myślałam jak widziałam ten awek i że to jakiś odosobniony przypadek jakiś
Taa jasne

Cytat:
No właśnie szukam cały czas, bo potrzebujemy czegoś niewiele większego od taboretu, w sumie tylko na lampkę jakiś stolik. I w sumie jest dużo stolików, ale za duże i nam się do pokoju nie zmieszczą
Kochana a może lampkę na ścianę kupić a zamiast komody to przewijak na łóżeczko a na pierdoły kosmetyczne półki nad nim? My tak będziemy mieli tzn.lampka jest cały czas a przewijaki są takie śliczne i stabilne do łóżeczek, bo już oglądałam a i powierzchnię na ścianach się zagospodaruje półkami skoro podłogi brak

Karolina współczuje z powodu tych ropni Nie dość, że ciąża sama w sobie nie lekką sprawą, to jeszcze takie paskudztwo

Która mierzyła brzuszek dzisiaj? bo mnie zainspirowała i poleciałam zmierzyć i też mam 105 cm. hmm

Oki spadam na filmik i jeszcze koszule do pracy muszę mojemu uprasować. Nie piszcie za dużo Aha! i jeszcze pare brzuszków gwiazd w bikini nie wszystkie retuszowane, tak na pocieszenie http://dziecko.onet.pl/1859,1,1,ciez...i,galeria.html

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-04, 21:06   #2068
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
w Ikei też są http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30024716/
No i... w H&Mie. Nie wiem, jak to wygląda w PL, ale tu często pytają, czy chcemy z wieszakiem czy bez. Kiedyś powiedziałam, że chętnie wezmę wieszaczek, bo mi się przyda, to miły pan zapytał, czy nie chcę kilku dodatkowych. Chciałam, a jakże - wrzucił mi do siaty z 15. Gratis, rzecz jasna. Czy oni te wieszaki traktują jak jednorazówki - nie wiem, ale często mam takie wrażenie.
Różnie bywa, ale tam, gdzie kupowałam ciuszki dla córci niestety wieszaczki zabierają.
Cytat:
Ja nie mam nic przeciwko oksy, może mam zbyt liberalne podejście, ale jak to ma pomóc w porodzie, to czemu nie. Zawsze dziwiły mnie baby na TLC, kwiczące i zwijające się z bólu, ale odmawiające oksy dla zasady.

Co do przewijaka - wydaje mi się, że jako mebel jest to zbędna rzecz. Jako przewijak na łóżeczko już bardziej praktyczna, a prawda jest taka, że w większości i tak będziemy przewijać na łóżku - tak myślę. Ja mam taki usztywniany na łóżeczko, do tego kupiłam 2 pokrowce i starczy.
Czytałam, że oksy zwiększa siłę, a zatem bolesność skórczy, a niestety nie zawsze przyspiesza rozwieranie szyjki. Też jeszcze muszę o tym poczytać, ale wydaje mi się, że dla organizmu lepiej, żeby sam przeszedł przez wszystkie fazy porodu. Chyba łatwiej będzie wtedy wrócić do równowagi hormonalnej.
Widzę, że już pojawiły się opisy działania tego "wspomagacza".

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Też przewiduję, że przewijać będę na łóżku i to z dala od jego brzegów. Kupiłam tylko usztywniany przewijak z tworzywa, żeby dziecko leżało przy tym na płaskiej powierzchni.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 21:07   #2069
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
nie jeszcze nie! dziś TŻ czytał opinie z angielskich stron, ale jeszcze szczegółówo nie rozmawialiśmy
coś tam mówił, ze ogólnie opinie dobre, ale niektórzy narzekaja na tylne koła i chyba serwis No właśnie a co z serwisem w Polsce? Jest w KRK?

a co do oksy to nie dam sobie jej podać bez powodu
Podobno 4Kids się tym zajmuje jako jedyny dystrybutor.
Co do narzekania - ja przestałam się przejmować, bo bym żadnego wózka nie wybrała. Ale że co z tymi tylnymi kołami, bo nie wyczytałam nic na ich temat?

Cytat:
Różnie bywa, ale tam, gdzie kupowałam ciuszki dla córci niestety wieszaczki zabierają. Czytałam, że oksy zwiększa siłę, a zatem bolesność skórczy, a niestety nie zawsze przyspiesza rozwieranie szyjki. Też jeszcze muszę o tym poczytać, ale wydaje mi się, że dla organizmu lepiej, żeby sam przeszedł przez wszystkie fazy porodu. Chyba łatwiej będzie wtedy wrócić do równowagi hormonalnej.
Widzę, że już pojawiły się opisy działania tego "wspomagacza".
Nie wiem, nie znam się. Zdaję się w 100% na moją lekarkę, ufam jej i wierzę, że niczego mi nie poda bez przyczyny...

idę spać, dobrej nocy i trzymajcie za mnie jutro od 8.30
Stary 2012-06-04, 21:12   #2070
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Mam znajomych gdzie już od 1 roku mamusia śpi z dzidziusiem a tatuś w drugim pokoju Mamy małe łóżko więc mam nadzieję, że Adaś będzie grzecznie spał w łóżeczku jak nie to bierzemy maleństwo do środka
My chcemy, aby Amelka spała w swoim łóżeczku a co nam z tego wyjdzie to się okaże. Chociaż absolutnie nie chcę doprowadzić do sytuacji, że śpię w łóżku z dzieckiem, a małż na kanapie. To raczej nie wpływa pozytywnie na związek

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
My się jutro wybieramy do komisu w Krakowie. Po Tako Jumperka Mam nadzieję, że będzie z nim wszystko ok i że nikt nam go nie sprzątnie sprzed nosa
Trzymam kciuki za udane polowanie Jutro pochwal się zdobyczą

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
co do ZUS-u i tej całej papierkologii to może się nie będę wypowiadać jak to u mnie teraz wygląda. Obawiam się, że zasiłku chorobowego przed porodem nie doczekam, a ZUS przejął wypłaty za pracodawcę jeszcze w ostatnich dniach kwietnia Póki co gdzieś utknęło zwolnienie z brakującą pieczątką i nie wiem gdzie. A że zwolnienie w takiej formie poszło do ZUS-u to jest to wina tylko i wyłącznie mojego szefa, bo ja prosiłam, żeby go odesłać do poprawy, księgowa też powiedziała, że takie nie przejdzie, a on i tak kazał dać to do ZUS-u
No masakra... Niesamowity galimatias się z tego zrobił.
Dzwoniłaś do ZUSu pytać czy oni coś wiedzą? Tym bardziej, że L4 raczej nie mogło zaginąć.

Cytat:
wykapalam sie glowe umyłam, wydepilowałam sie , i jutro wizyta u gina
Wypindrzyłaś się to możesz iść na wizytę. Trzymam kciuki

Jakoś mi nawet nie przyszło do głowy pomyśleć o małych wieszaczkach

Cytat:
Hej jestem po wizycie.
Super wiadomości i fajnie, że tylko 1 kg w ciągu miesiąca

Cytat:

W ogóle to dziś na ulicy, czekałam na taxi, a facet - żul, pijany totalnie, zataczający się krzyczy do mnie: pomoże mi pani?
A ja: oszalał pan?? ja jestem w ciąży!!!

przez całą ulicę tak sobie "rozmawialiśmy"

Cytat:
Linka i muminek, gratuluję pomyślnych wizyt ! Trzymajcie kciuki, żebym i ja jutro przyszła z dobrymi wieściami, bo bardzo się denerwuję zwłaszcza, że idę sama i chyba się zanudzę na tym ktg.
Na pewno przyniesiesz dobre wieści

Cytat:
Ano da sorry Ja kiedyś miałam jajka sadzone takie maałe A a po porodzie dwoma rękami piguła mi jeden cycek masakrowała żeby zastój ruszył(mam nadzieje, że tego się już nie praktykuje ) Cycki sterczały i były big jak po silikonach co oczywiście minęło w zapomnienie jak skończyłam karmić co mnie doprowadziło do"depresji" i wtedy sobie obiecałam, że kiedyś sobie takie sprawie jeszcze raz
Położna ze sr mówiła, że tego się już nie praktykuje i że jeśli trafimy na jakąś pigułę starej daty która będzie chciała nas masować to absolutnie się nie dajmy, bo to nie ma żadnego uzasadnienia.

Jej znowu nie wszystko mi po cytowało, strasznie to irytujące...

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości