Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-04, 17:08   #1951
ewka5891
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Podobno miseczki powinny być rozmiar większe niż przed porodem
o to dobrze wiedziec, musze teraz rozglądac sie za jakims fajnym

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 17:08   #1952
Mandragorrka
Zakorzenienie

Idę się zdrzemnąć, za godzinę idziemy z małżem na kolacyjkę

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 17:12   #1953
ewka5891
Zakorzenienie

w końcu udało mi się wygrać aukcję na adaptory do fotelika i wozka za calkiem fajna cenę
kupilismy uzywany wozek i oni gdzies zapodziali te adaptory wiec musielismy dokupic i w koncu sie udało

Synek

Stary 2012-06-04, 17:12   #1954
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
no dobra zrzuciłam fotki
oto Brzucholek- 31 tc
Fajny, zazdraszczam, że nie jest wielki

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Przed chwilą na tvn24 mowili, ze znależli na smietniku ciało jakiegos noworodka. Jak mozna zrobic cos takiego??
mam nadzieje, ze znajdą matke
Uważam, że takie coś nie można zwalać na depresje poporodową, bo dziwne, że jak zaczęła rodzić to do szpitala nie pojechała jakby specjalnie żeby właśnie móc się pozbyć dziecka...

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za kciuki
mam nadzieje, że powie że szyjka ok i w ogóle wszystko cacy

w ogóle to TŻ zastrzelił mnie jednym swoim tekstem, jaką on ma niewyparzoną buźkę
zapraszał moją siostrę i jej chłopaka do nas na początek lipca na weekend, chłopak mojej siostry zapytał czy ja będę jeszcze w formie itp. A mój meżulek na to: "no pewnie, przecież to nie aids ani rak, tylko ciąża".
To trzymam kciuki za wizytę a co do męża to nie mam pytań

Cytat:
a tutaj słynne pomylone łóżeczko w naszej sypialni w PL-stylizacja tylko do fotkiteraz zabezpieczone czeka na pierwszą wizytę Liluni
powiem Wam, że jak na wyrko za 160 zł całkiem mi się podoba
Wyrko fajne ale tymi bocznymi ochraniaczami zasłaniasz sobie widok dziecka i jak zakwili to zamiast zerknąć czy się budzi czy tylko przez sen to będziesz musiała za każdym razem wstawać. Tak mi się nasunęło jak zobaczyłam ustawienie łóżeczka.

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za wszystkie słowa otuchy!
Wyobraźcie sobie, że budzę się rano, idę do toalety i czuję, że mi coś po nogach cieknie...z przerażeniem chwyciłam za papier toaletowy i patrzę a tam mnóstwo krwi.
Matko ja zawału prawie dostałam jak to czytałam

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a co z torbą do szpitala? W moim szpitalu jest ograniczona ilość "bagażu", jedna sztuka (w sensie, na sali).
Ja w ogóle zastanawiam się jak cokolwiek zmieścić do tych mega pojemnych szafek szpitalnych Będe pytać czy pod łóżkiem można bagaż trzymać

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
dziewczyny , czy czop śluzowy musi być zabarwiony krwią? Bo właśnie byłam w wc no i wyleciało ze mnie kawałek takiego śluzu ,
Też uważam, że to czop i fajnie, że jadłam jak to przeczytałam Spoko teraz to już tak będzie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Ad. 1 Ale czop nie musi wypaść cały od razu, może się odrywać kawałkami. A ryzyko zakażenia to chyba jest dopiero jak pęcherz pęknie, czy nie
Też ale czop to korek ochronny, który chronił przed zakażeniem właśnie pęcherz płodowy i jak go już nie ma, to robi się niebezpiecznie. Właściwie, to za moich czasów jak czop odchodził to kazali do szpitala jechać właśnie ze względu na brak ochrony i ja pojechałam a nawet skurczy jeszcze nie miałam No ale czasy się zmieniają

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Dlaczego nie chciałaś oksy?
Przeczytałam w "Oczekiwaniu na dziecko" że oksy może okazać się niebezpieczne dla dziecka, bo zmusza się nie gotowe ciało kobiety do wypchania dziecka szybko i na siłę w skutek czego główka może nie zdążyć się dostosować do kanału rodnego i coś się może z nią stać np.wodogłowie i jeszcze pare innych rzeczy ale już nie pamiętam dokładnie. Wolałam nie ryzykować

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
narazie bardziej mnie denerwują pytania o imię tzn czemu jeszcze go nie ma, no nie ma i już!
Oj mnie też Rany jak będziemy wiedzieli, to powiemy wszystkim a nie co spotkanie kogoś, to zawsze to samo pytanie jakby to było najważniejsze.

Gotowałam ostatnio łazanki i kapuśniak i mam tak dość smrodu kapusty i kiełbasy w domu, że następne te dania to raczej po porodzie będą albo i dalej, bo kapusta przy karmieniu to nie bardzo.

Pozwoliłam sobie zapisać fotkę kici przytulonej do brzuszka, bo nie mogę się napaczeć Kicia jest na dodatek przepiękna

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 17:13   #1955
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
boli mnie brzuch cały z lewej strony i to tak konkretnie
kładź się i nie wstawaj, a jak nie przestanie to na IP jedź

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Pięknie
U mnie było prawie tak samo, tylko bakterie jakieś się w moczu przyplątały i jestem na tabletach znowu

A wiesz, że mi też się morfologia poprawiła Tylko płytki krwi mi poleciały w dół
no to mam nadzieję, że szybko wytępisz.
U mnie płytki ostro w górę, aż się zaczęłam zastanawiać, czy nie za bardzo, bo są sporo ponad normą dla ciężarnych (ale w "zwykłej" normie)

Branzoletko ale co do czopa, to chyba taka sytuacja jak opisujesz to wtedy, jak cały odejdzie (znaczy jak go dużo wyleci). No bo przecież on może odchodzić po kawałku, w skrajnych przypadkach nawet i na miesiąc przed porodem może się ten proces zacząć.
Ale w sumie to logiczne, że faktycznie może być łatwiej o zakażenie jak już zacznie wylatywać i lepiej uważać, jakoś o tym nie pomyślałam

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-06-04 o 17:17
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 17:16   #1956
prince_polo
Zakorzenienie

a ja znalazłam ww miescie neidaleko komis z wózkami w idealnym stanie podobno. Chyba sie tam przejedziemyz tztem

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
kładź się i nie wstawaj, a jak nie przestanie to na IP jedź
nom

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 17:17   #1957
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Dzis mam wizytę u gina. Odebrałam też wyniki badań, morfologia trochę mi sie pofikała, ale chyba jest w miarę. To co mnie zaskoczyło, to to że hemoglobinę mam prawie 13 a nie suplementuję żelaza.
I toxo nadal ujemna więc super.
za wyniki

Cytat:
no dobra zrzuciłam fotki
oto Brzucholek- 31 tc
Śliczny

Cytat:
Przed chwilą na tvn24 mowili, ze znależli na smietniku ciało jakiegos noworodka. Jak mozna zrobic cos takiego??
mam nadzieje, ze znajdą matke

Cytat:
a tutaj słynne pomylone łóżeczko w naszej sypialni w PL-stylizacja tylko do fotkiteraz zabezpieczone czeka na pierwszą wizytę Liluni
Bardzo ładnie to wygląda

Cytat:
dziewczyny czy Wam juz leci siara???? (wiem ze kilku tak ale czy wsztskim?)bo mi nie.... mam tylko po srodku sutka takie zółte jakby malutkie strupki....
cycki chyba juz mi nie rosna a slyszalam z erosna dopiero wlasnie od 8 miesaca a ja 8 zaraz koncze i co? mam nadz ze mleko tam bedzie
Mi nie leci. Też mam tylko żółty nalot. To nie ma żadnego wpływu na laktację po porodzie

Cytat:
Wyobraźcie sobie, że budzę się rano, idę do toalety i czuję, że mi coś po nogach cieknie...z przerażeniem chwyciłam za papier toaletowy i patrzę a tam mnóstwo krwi. Zawału prawie dostałam, bo pierwsza myśl, że to z kanału rodnego, ale okazało się, że to torbiel mi pękł, a raczej rana po jego nacięciu. Lało się ze mnie jak ze świni. Najpierw jasna krew, potem krew z ropą, a na końcu ropa z taką już ciemniejszą gęstą krwią...po wszystkim mąż mi zdezynfekował i założył opatrunek, dwa razy zmieniłam jeszcze, bo cały czas coś wyciekało i teraz już od 2 godzin jest sucho i nic nie leci, a do tego przestało boleć. Całe szczęście w nieszczęściu. Jutro na 9.30 mam chirurga.

Spróbuję Was nadrobić, ale nie obiecuję, bo muszę się jeszcze na studia przygotować.
Ojej... to się musiałaś przestraszyć Może teraz już nie będzie Cię boleć
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 17:20   #1958
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej hej hej bylam na miescie dzisiaj pol dnia mialam w zamiarze kupic wiecej kupilam znowu niewiele.
a wiec moja lista wyprawkowa powiekszyla sie o :
kolejna paczke majtek siateczkowych
podpaski poporodowe(jakie one sa olbrzymie! nie wiem jak ja bede w tym chodzic-nienawidze podpasek)
nakladki laktacyjne
4 paczki chusteczek nawilzonych
krem do pielegnacji piersi i na sutki

Kieliszki do wina :P
i pare drobiazgow kosmetycznych dla siebie

W weekend sie przejde to kupie jeszcze szlafroczek do szpitala i z 2 koszule staniki do karmienia no i jakies reczniki dla niuni musze jeszcze kupic.
A na nastepny weekend kupimy lozeczko

Czy ktos jeszcze na tym forum nie ma lozeczka tak jak ja?

Ogolnie wyszlo slonce i jest na dworze przyjemnie

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 17:21   #1959
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Mam już wyniki badań.
Mocz idealny, glukoza na czczo w normie, morfologia też ok, jedynie erytrocyty na granicy normy
Super!
A ja ok. 3 nad ranem jeszcze nie spałam, więc stwierdziłam, że daruję sobie robienie badań o 7 i wyłączyłam budziki. W dodatku w przyszłym tygodniu mam wizytę u gina i u endo, a w kolejnym u hematologa, więc 3 razy będą mnie kłuć.
Cytat:
Hej. Ja jeszcze nie rodze nie pisze bo komp zajęty, mąż ma wolne i okupuje, jutro ma do pracy więc jutro może poczytam co i jak.
To pamiętaj, że masz się codziennie odzywać! Jak się czujesz ze świadomością, że już jest bezpiecznie?
Cytat:
To chyba nawet lepiej, że organizm sam się broni, a przede wszystkim, że czujesz ulgę.
Cytat:
Agunia, gratuluję pozytywnych wyników. Chwalę się tym samym Wszystko mam w normach.

Cytat:
Dziewczyny, a co z torbą do szpitala? Moja cały czas niespakowana, wrzuconych dosłownie kilka rzeczy. Zastanawiam się, czy maluszka rzeczy spakować do innej torby i poprosić tż, żeby przywiózł po narodzinach, czy od razu zabrać ze sobą? W moim szpitalu jest ograniczona ilość "bagażu", jedna sztuka (w sensie, na sali).
A co szpital zapewnia noworodkowi? U nas podobno ubranko trzeba mieć tylko na wyjście, a wcześniej można używać zarówno swoich, jak i szpitalnych, ale trzeba mieć trochę pieluszek, chusteczki i coś jeszcze.
Jeśli nie wiesz, to przygotuj rzeczy dla maluszka na pierwsze godziny, a resztę tż dowiezie (albo przyniesie z samochodu) później.
Cytat:
moja spakowana maluszka też spakowałam do oddzielnej torby ale po rozmowie z koleżanką która ostatnio rodziła muszę wyjąc z niej ubranka, podobno oni tam przebierają dzieci w szpitalne ubranka i te co małe ma na sobie oddają do prania czyli w praktyce przepadają
Chciałabym od razu ubierać córcię w jej ubranka, ale właśnie tego się obawiam.
Cytat:
dziewczyny , czy czop śluzowy musi być zabarwiony krwią? Bo właśnie byłam w wc no i wyleciało ze mnie kawałek takiego śluzu , całkiem sporego, o dosyć częstej konsystencji tyle że był on przeźroczysty no ale taki wiecie,, zbity ..
czy to możliwe?
bo to w sumie aż dużo nie było , ale przez całą ciążę nic takiego mi nie wylatywało,,, hmmm
Nie musi. Widać, że nie nadrobiłaś wątku, ale może to lepiej.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 17:24   #1960
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Jak znajdziesz, to podaj namiary na sprzedawcę , bo nie wiem, na czym powieszę te mikrosukienki.
Na razie tata obiegł całe miasto i nic nie znalazł. Mama dwa takie po stroju kąpielowym i one się nadadzą Jak staruszek nic nie znajdzie, to będę dalej szukać w necie - wtedy wrzucę link
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 17:28   #1961
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
na początku dziecko karmi się tą siarą, jest bardzo ważna dla dziecka, i takiemu noworodkowi żeby się najadł wystarczy pojemność łyżki albo łyżeczki już nie pamiętam a Tobie jego ssanie jest potrzebne do wystartowania produkcji mleczka więc spokojnie
Tak. Podobno tylko łyżka na dobę. Więc nastawione na karmienie piersią- nie stresować się, ze macie mało pokarmu po porodzie Bo noworodek potrzebuje tylko 50 ml na dobę

Cytat:
Dziewczyny, a co z torbą do szpitala? Moja cały czas niespakowana, wrzuconych dosłownie kilka rzeczy. Zastanawiam się, czy maluszka rzeczy spakować do innej torby i poprosić tż, żeby przywiózł po narodzinach, czy od razu zabrać ze sobą? W moim szpitalu jest ograniczona ilość "bagażu", jedna sztuka (w sensie, na sali).
Zabierz ze sobą Chyba, ze ubierają tam w szpitalne ciuszki to nie musisz

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
słysząłma, że to może byc zwiastun zbliżającego sie porodu-wilue dziewczynom przed nim poprawia się morfologia

wróciłam od stomatologa, zakleiła mi uszczerbienie w zębie juz nic nie widac
Ad1. Ty mnie nie strasz, bo u mnie też morfologia się poprawiła
Tylko płytki krwi mi poleciały w dół- nie wiadomo dlaczego

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
hej. sprawozdanie medyczne: dzis sie dowiedzialam ze to cud ze tak dlugo juz ciagne, ze normalnie crp leci na leb a u mnie jest stabilnie mniej wiecej tyle samo, co jest b.dobrze. Dzis dostalam nowy antybiotyk. Nastepny juz czeka w kolejce....

Przepraszam, ale jakos nie mam sily sledzic forum.
No to super!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-04, 17:29   #1962
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
hej hej hej bylam na miescie dzisiaj pol dnia mialam w zamiarze kupic wiecej kupilam znowu niewiele.
podpaski poporodowe(jakie one sa olbrzymie! nie wiem jak ja bede w tym chodzic-nienawidze podpasek)
nakladki laktacyjne

W weekend sie przejde to kupie jeszcze szlafroczek do szpitala i z 2 koszule staniki do karmienia no i jakies reczniki dla niuni musze jeszcze kupic.

ja nie mam lozeczka
a zakupki fajne

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 17:33   #1963
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Na razie tata obiegł całe miasto i nic nie znalazł. Mama dwa takie po stroju kąpielowym i one się nadadzą Jak staruszek nic nie znajdzie, to będę dalej szukać w necie - wtedy wrzucę link
ja wieszaczki dla dzieci kupowałam w pepco
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 17:38   #1964
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
a wiec moja lista wyprawkowa powiekszyla sie o ...)

Ja też nie jeszcze nie mam łóżeczka. W dodatku już zdecydowałam, które chcę zamówić, ale zadałam jeszcze jedno pytanie, a sprzedawca od czwartku albo piątku nie odpisał na maila, więc mam wątpliwości, czy u niego zamawiać. W komentarzach ma wpisy, że nie odpowiada na maile, ale telefony odbiera, tylko ja nie zamierzam później miesiąc czekać na łóżeczko. Także jeszcze nie zamówiłam.
*
Najważniejsze, że Twoja lista wyprawkowa się skróciła.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-06-04 o 17:44
Stary 2012-06-04, 17:39   #1965
Soleilka
Zakorzenienie

Wróciłam z miasta Kupiłam buty I jeszcze na przecenie je dorwałam Byłam też w Pepco, ale nic ciekawego nie mają

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 17:41   #1966
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie weszlam na strone o wczesniakach i sie poryczalam. juz same tytuly mnie rozlozyly. No nic. Moj ma cos kolo 900gr, jeszcze tydzien-2 i powinno stuknac 1,5kg a to juz sporo. Mowia ze jak dociagne do 2kg to bedzie super. Ale oczywiscie beda ciagnac jak dlugo sie da. Szkoda ze te najdramatyczniejsze wydarzenia jeszcze przede mna... Wolalabym choc rozwiazanie przezyc na spokojnie
Będzie dobrze Kochana Musi być Ty jesteś bardzo dzielna, a Twój dzidziuś tak pięknie walczy o życie...

Cytat:
no to mam nadzieję, że szybko wytępisz.
U mnie płytki ostro w górę, aż się zaczęłam zastanawiać, czy nie za bardzo, bo są sporo ponad normą dla ciężarnych (ale w "zwykłej" normie)
Dziwne z tymi płytkami U mnie aż ginka była zdziwiona, że mi tak nagle spadły

Cytat:
a ja znalazłam ww miescie neidaleko komis z wózkami w idealnym stanie podobno. Chyba sie tam przejedziemyz tztem[COLOR="Silver"]
My się jutro wybieramy do komisu w Krakowie. Po Tako Jumperka Mam nadzieję, że będzie z nim wszystko ok i że nikt nam go nie sprzątnie sprzed nosa
Stary 2012-06-04, 17:41   #1967
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
NO!!!! i to jedna z mamusiek pojechała z rozwarciem 7cm i urodziła w 1,5 h! oj ja też tak chcę! czy proszę o tak wiele????
ja też..

Cytat:
Zapomniałam się pochwalić, ze dzisiaj zaczęłam 33 tydzien
gratulacje ja też wczoraj zaczęłam 33 tydzień

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Anyway - zaczęłam dziś 37 tc, co oznacza, że wg tutejszych (germańskich) kalkulacji Zosia jest już dziecięciem donoszonym
gratulacje

Cytat:
proszę Was mój zapewne mnie tak nie obrzydzi ale nie chce więcej tych glutów oglądać już sobie wyobrażam minę męża jak takiego gluta położę na stole w towarzystwie zapałki i do tego ja robiąca zdjęcie "na pamiątkę kochanie"

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
Witam Kobietki
Próbowałam Wam napisać ze szpitala, ale mój mobilny internet coś szwankuje Od wczoraj wieczora nie czułam Natanka, całą noc spałam niespokojnie, od rana aż do 16stej cały czas cisza w brzuszku... Postanowiliśmy zadzwonić do szpitala, no i kazali przyjechać. Zbadali ciśnienie, mocz i podłączyli pod ktg. Jak leżałam mały zaczął szaleć Położna sie ucieszyła, bo zapis też był w porządku i wypuszczono nas spokojnych do domku.
to dobrze, że wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Wstawiam zdjęcia łóżeczka , brakuje jeszcze karuzeli ale myślę , ze z montażem tej się wstrzymam jeszcze i organizera
superowe

Cytat:
to też śliczne

Cytat:
hej. sprawozdanie medyczne: dzis sie dowiedzialam ze to cud ze tak dlugo juz ciagne, ze normalnie crp leci na leb a u mnie jest stabilnie mniej wiecej tyle samo, co jest b.dobrze. Dzis dostalam nowy antybiotyk. Nastepny juz czeka w kolejce....

biedna

Ja dzisiaj tak się wkurzyłam, że aż z tego wszystkiego skurczy dostałam, ale na szczęście przeszło.. Otóż jestem zatrudniona w jednej firmie na umowę zlecenie i teraz jestem na zwolnieniu. Oczywiście, żeby gdziekolwiek mnie do lekarza przyjęli muszę pokazać ZUS RMUA, które ważne jest niestety tylko miesiąc. Jest kilka siedzib tej firmy, najbliższa w Łodzi, ale główna jest w Warszawie. Żeby załatwić coś takiego jak ten druk muszę zadzwonić do Łodzi (do Warszawy nie mogę, odsyłają do Łodzi), oni stamtąd i tak dzwonią do w-wy, z W-wy wysyłają to faksem do Łodzi w ciągu 15min i z Łodzi do mnie do Piotrkowa. O ile w W-wą nie ma nigdy problemów, o tyle z Łodzią są zawsze . I tak co miesiąc jadąc do zakładu pracy po odbiór tego druku muszę jeździć po kilka razy, wydzwaniać, bo zawsze zalega to w Łodzi, żadnej babie się nie chce tego wysłać . Już mam ich wszystkich dosyć. Tym razem było tak samo, już szału dostaje . I tutaj mam też pytanie, może któraś z was wie co i jak. Dopóki nie urodzę, ciągne zwolnienie, dostaje jakiś tam zasiłek od nich, a ZUS opłaca mi składki. I teraz zastanawiam się, co mam zrobić jak urodzę.? Naturalne, że nie wrócę do pracy, tylko mam ich osrać i nie dzwonić/nie wysyłać pism, że kończę prace? Czy muszę jeszcze załatwiać coś z nimi???
Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 17:42   #1968
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
ja wieszaczki dla dzieci kupowałam w pepco
Już znalazłam w necie adresy sklepów i jeden jest całkiem niedaleko.
Stary 2012-06-04, 17:45   #1969
hanjah
Zakorzenienie

Pierwszy raz udało mi się ugotować tutaj rosół Ma odpowiedni smak i kolor Tż bardzo dobrego kurczaka przywiózł z pracy-mam nadzieję, że uda mu się jeszcze nie raz takiego kupić
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-04, 17:56   #1970
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
mi tez o 2 urosły, ale na poczatku bardziej a nie etraz , teraz stoją w miejscu
mi też stoją w miejscu,podobno po porodzie powiększają się o jeden rozmiar
Cytat:

będzie dobrze Ando
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Część dziewczyny. Padł nam laptop i pisze z tel.męża . Jutro mąż ma go wziąć do sklepu i może tam coś z nim zrobia. Jak chce go włączyć to jest dziwny dźwięk ,pojawia się niebieskie tło i dalej du.pa.
o kurde a to nowy laptop przecież
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Muminku kiedyś pytałaś o strój dla małża do szpitala - ostatnio tylko upewniałam się u położnej, że żadnych zielonych fartuchów dla osób towarzyszących nie wymagają
dziękuje za odpowiedż
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Wróciłam z miasta Kupiłam buty I jeszcze na przecenie je dorwałam Byłam też w Pepco, ale nic ciekawego nie mają
super też byłam ostatnio w pepco i kompletnie nic nie było

ja już po wizycie która trwała z 7min zapomniałam zapytać o wypis a doktorek sam nie raczył pamiętać,nic konkretnego się nie dowiedziałam tylko tyle że 10tego ściągamy krążek i zmniejszamy dawke fenka.Badanie bolało mnie jak jasna cholera i mam ograniczyć sól i pić dużo wody (co robie przez całyt czas) bo brzuszek mi puchnie nogi i ręcei to tyle.Dobrze że to już końcówka bo mam strasznego nerwa na mojego doktorka

Paula gratuluje 33 t.c

Edytowane przez muminek82
Czas edycji: 2012-06-04 o 17:57
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 17:57   #1971
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładnie wygląda
Cytat:
dziewczyny czy Wam juz leci siara???? (wiem ze kilku tak ale czy wsztskim?)bo mi nie.... mam tylko po srodku sutka takie zółte jakby malutkie strupki....
cycki chyba juz mi nie rosna a slyszalam z erosna dopiero wlasnie od 8 miesaca a ja 8 zaraz koncze i co? mam nadz ze mleko tam bedzie
, całą piżamę mam w plamach. Codziennie
Cytat:
Wyobraźcie sobie, że budzę się rano, idę do toalety i czuję, że mi coś po nogach cieknie...z przerażeniem chwyciłam za papier toaletowy i patrzę a tam mnóstwo krwi. Zawału prawie dostałam, bo pierwsza myśl, że to z kanału rodnego, ale okazało się, że to torbiel mi pękł, a raczej rana po jego nacięciu. Lało się ze mnie jak ze świni. Najpierw jasna krew, potem krew z ropą, a na końcu ropa z taką już ciemniejszą gęstą krwią...po wszystkim mąż mi zdezynfekował i założył opatrunek, dwa razy zmieniłam jeszcze, bo cały czas coś wyciekało i teraz już od 2 godzin jest sucho i nic nie leci, a do tego przestało boleć. Całe szczęście w nieszczęściu. Jutro na 9.30 mam chirurga.

Spróbuję Was nadrobić, ale nie obiecuję, bo muszę się jeszcze na studia przygotować.
OMG ale bym się przeraziła na Twoim miejscu
Cytat:
Ja mam w połowie spakowaną. Dla Małego muszę mieć tylko ubranko na wyjście, więc TŻ w dniu wyjścia nam dowiezie Staram się dla siebie jak najmniej spakować, jak trzeba będzie to najwyżej poproszę kogoś o przywiezienie suszarki czy coś
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Nie widziałam ale ten drugi na pierwszy rzut wydaje się lepszy tylko czy będzie pasował do wnętrza domu jeśli nie macie elementów żelaznych tylko np.samo drewno?
Rączki od mebli są plastikowe ale wyglądają jak metalowe, więc powinien pasować zresztą nie stać nas na coś drogiego co nam się idealnie wpasuje w meble, a coś kupić musimy

Bloguję
Stary 2012-06-04, 17:58   #1972
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Już znalazłam w necie adresy sklepów i jeden jest całkiem niedaleko.
takie zwykłe plastikowe 6szt 2,99 ale były tez inne jakieś takie lepsze ale nie wiem po ile
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 17:58   #1973
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

Pozwoliłam sobie zapisać fotkę kici przytulonej do brzuszka, bo nie mogę się napaczeć Kicia jest na dodatek przepiękna
Kicia dziękuje i pozdrawia wizażową ciotkę
a w ogóle dzisiaj łobuziara spała na ubrankach małego tak sobie umościła tam idealne miejsce do spania. na szczescie piorę dopiero za jakiś miesiąc jak będe miała mebelki...

Edytowane przez anna99302
Czas edycji: 2012-06-04 o 18:03
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-04, 17:58   #1974
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

super też byłam ostatnio w pepco i kompletnie nic nie było

ja już po wizycie która trwała z 7min zapomniałam zapytać o wypis a doktorek sam nie raczył pamiętać,nic konkretnego się nie dowiedziałam tylko tyle że 10tego ściągamy krążek i zmniejszamy dawke fenka.Badanie bolało mnie jak jasna cholera i mam ograniczyć sól i pić dużo wody (co robie przez całyt czas) bo brzuszek mi puchnie nogi i ręcei to tyle.Dobrze że to już końcówka bo mam strasznego nerwa na mojego doktorka
Ja patrzyłam za tymi butelkami antykolkowymi z Canpolu, podobno są w Pepco a ja ich nie widziałam

No to żeś się nasiedziała w gabinecie

Bloguję
Stary 2012-06-04, 18:05   #1975
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Ja muszę kupić torbę i zapakować do niej wszystko od ubranek, ręczników, kosmetyków dla dziecka po papier toaletowy dla mnie w szpitalu nie dostanę nic. Zapakuję się w jedną torbę jak się nie pomieszczę to spakuje niezbędne rzeczy potrzebne od zaraz a resztę pieluch czy tam drugie opakowanie podkładów dowiezie mi mąż, który mam nadzieję będzie wówczas w PL na urlopie. Szkoda, że porodu nie można zaplanować co do dnia

Cytat:
my zawsze mamy tyle bagaży, że jeszcze turystyczne nie wchodzi w grę
a chcieliśmy, żeby i tam miała ładnie bo np. na Boże Narodzenie zawsze jesteśmy koło 4 tygodni....
ja na razie mam założenie- w nocy śpię w łóżku z Małżem, Lilutka z boku w swoim, inaczej rano, czy w dzień....i mam nadzieję, że wytrwam...bo mam znajomych, których Synek ma 2,5 roku i nadal z nimi usypia itd. i to mi się nie uśmiecha...
Mam znajomych gdzie już od 1 roku mamusia śpi z dzidziusiem a tatuś w drugim pokoju Mamy małe łóżko więc mam nadzieję, że Adaś będzie grzecznie spał w łóżeczku jak nie to bierzemy maleństwo do środka

Cytat:
dziewczyny , czy czop śluzowy musi być zabarwiony krwią? Bo właśnie byłam w wc no i wyleciało ze mnie kawałek takiego śluzu , całkiem sporego, o dosyć częstej konsystencji tyle że był on przeźroczysty no ale taki wiecie,, zbity ..
czy to możliwe?
bo to w sumie aż dużo nie było , ale przez całą ciążę nic takiego mi nie wylatywało,,, hmmm
Nie wiem kompletnie co mam sądzić o tych czopach, u siebie na bieliźnie czasem obserwuje żółtawa wydzielinę, czasem gęstą z domieszka białego, najczęściej jest to jednak wodnisty śluz. Ale cały czas ma to zbliżony wygląd, nie odbiega od "normy" więc może u Ciebie faktycznie coś zaczyna się dziać

Cytat:

Bardzo się cieszę z dobrych wiadomości

Cytat:
boli mnie brzuch cały z lewej strony i to tak konkretnie
Ja odczuwam takie bóle jakby mi dwunastnicę miało rozsadzić, albo maluch uciska na wnętrzności albo to niestrawność..

Cytat:
nakladki laktacyjne

Gratuluję zakupów mam łóżeczko upatrzone, czekam na odpowiedź na maila dotyczącego aukcji i zamawiam.

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
ja też..

gratulacje ja też wczoraj zaczęłam 33 tydzień

gratulacje

to dobrze, że wszystko w porządku

superowe

to też śliczne

biedna

Ja dzisiaj tak się wkurzyłam, że aż z tego wszystkiego skurczy dostałam, ale na szczęście przeszło.. Otóż jestem zatrudniona w jednej firmie na umowę zlecenie i teraz jestem na zwolnieniu. Oczywiście, żeby gdziekolwiek mnie do lekarza przyjęli muszę pokazać ZUS RMUA, które ważne jest niestety tylko miesiąc. Jest kilka siedzib tej firmy, najbliższa w Łodzi, ale główna jest w Warszawie. Żeby załatwić coś takiego jak ten druk muszę zadzwonić do Łodzi (do Warszawy nie mogę, odsyłają do Łodzi), oni stamtąd i tak dzwonią do w-wy, z W-wy wysyłają to faksem do Łodzi w ciągu 15min i z Łodzi do mnie do Piotrkowa. O ile w W-wą nie ma nigdy problemów, o tyle z Łodzią są zawsze . I tak co miesiąc jadąc do zakładu pracy po odbiór tego druku muszę jeździć po kilka razy, wydzwaniać, bo zawsze zalega to w Łodzi, żadnej babie się nie chce tego wysłać . Już mam ich wszystkich dosyć. Tym razem było tak samo, już szału dostaje . I tutaj mam też pytanie, może któraś z was wie co i jak. Dopóki nie urodzę, ciągne zwolnienie, dostaje jakiś tam zasiłek od nich, a ZUS opłaca mi składki. I teraz zastanawiam się, co mam zrobić jak urodzę.? Naturalne, że nie wrócę do pracy, tylko mam ich osrać i nie dzwonić/nie wysyłać pism, że kończę prace? Czy muszę jeszcze załatwiać coś z nimi???
Gratuluję rozpoczętego tygodnia Nie mam pojęcia jak to jest na umowie zleceniu ale wydaje mi się, że należy taką rozmowę rozwiązać na piśmie.

Mamusie, które kupiły/ kupują łóżeczka turystyczne - jaki materac dokupujecie do takiego łóżeczka? Bo ten, który jest w wyposażeniu to chyba tylko wkładka wyścielająca?
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 18:10   #1976
Soleilka
Zakorzenienie

Pochwalę się bucikami Chciałam jazzówki albo coś zakrytego, ale jazzówki były nie w moim rozmiarze Kupiłam takie trampki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_9249.jpg (41,4 KB, 34 załadowań)

Bloguję
Stary 2012-06-04, 18:17   #1977
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Przykro mi, że gin Cię olał Też mam czasem takie odczucia po wizycie u swojej lekarki niestety...
Stary 2012-06-04, 18:19   #1978
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
Chyba nie istnieją, ale można je uznać za jednorazowe. Pakę (określenie paczka nie byłoby adekwatne ) od r_p77 dostałam dzisiaj. Miałam nadzieję, że dotrze do piątku, a w piątek wieczorem był tylko mail od DHL, że przesyłka prawdopodobnie dotrze dzisiaj.
Towar zgodny z zamówieniem.
U mnie identycznie, myślałam że w piątek już będzie, ale dostałam mail że dzisiaj. I faktycznie, dzisiaj paka przyszła i tez wszystko ok. Myślałam tylko że zamówiłam wanienkę z wbudowanym termometrem, ale sprawdziłam i niestety to ja się pomyliłam i kupiłam bez. Ale to raczej nie problem
Stary 2012-06-04, 18:22   #1979
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
nakladki laktacyjne

wczoraj tez oglądałam te podpaski, ogromne
mogłabys dac namiary na ten krem na brodawki jaki kupilas, bo tez musze jakis kupic....

my tez jeszcze nie mamy łóżeczka, cały czas szukamy

Synek

Stary 2012-06-04, 18:24   #1980
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ja tez juz mam lozeczko upatrzone i wybrane od dawna i w sumie moglam je juz kupic ale w weekend bedziemy konczyc remont korytarza i nie chcialam zeby mi sie to zakurzylo.

jeszcze chcialam kupic taki stol do przewijania ale tutaj sa takie drogie ze masakra :/

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości