XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-05, 08:07   #1831
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
mam coś dla Was w bonusie kolejna porcja zdjęć

ale świetna fryzurka!!! : love:

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 08:25   #1832
kindziulindzia
Zakorzenienie

dziś mój mąż i ojciec mają urodziny

i muszę Wam powiedzieć, że fajne to uczucie mieć obrączkę na palcu
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 08:35   #1833
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
a od kiedy ta promocja bo do mnie jakoś ostatnio nie dochodzą gazetki a na stronie jest tylko jakas z artykulami dla dzieci
muszę looknąć do gazetki, mam papierową, ale większość promocji jest jednodniowa, np. tusz w czwartek.
aha i pytałać o tusz Max Factor, ja polceam False lashes, mam nadzieję że dobrze mnie zrozumiałaś. Choć na kwc są super recencje 2000 kalorii

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Nena: rzęsom z norek mówię nie! Najlepsze są jedwabne... Mogłabym Ci wysłać dlaczego ale to zbyt drastyczne...
zaraz uruchomię gorącą linię po 5 (słownie pięciu) salonach w moim mieście, które się tym zajmują

dobra. idę się zameldować szefowej.

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

kindziu - fajne fotki

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 08:37   #1834
carmelova
Zakorzenienie

Ale pogoda

kindziu wyglądaliście bosko! Olśniewająco! Super!

Dziewczyny co myślicie o tym, żeby z tyłu na winietkach napisać jakieś sentencje, aforyzmy lub śmieszne zdania dotyczące miłości, małżeństwa itp.? Koleżanka podpatrzyła to na weselu i bardzo poleca, bo ludzie wymieniają się winietkami, każdy ma coś innego i nawiązuje się rozmowa.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 08:44   #1835
tenebrosa
Wtajemniczenie

Mornin'!

Na wstępie jeszcze raz dziękuję za wszystkie komplementy odnośnie sukienki i figury Mamy

audrey, ja już wpisałam balada boa na listę utworów chcianych dla DJa Podobnie jak skrzydlate ręce eneja. Rzeczywiście w tamtym roku Radio hello królowało na weselnych parkietach, do tej pory zresztą to grają/puszczają na weselach.

kuku, u nas będzie deser lodowy po obiedzie i fontanna z czeko U Ciebie kusiłaby mnie jeszcze szarlotka na gorąco z lodami. Ostatnio mam smaka na takie połączenia

kindzia
, ślicznie wyglądałaś! Dziękujemy za fotki i chcemy mooooore!

Dobra duszo

carmelova, bardzo fajny pomysł Chyba Wiki u nas wstawiała nawet sentencję na swoje winietki.

Dziewczyny, mam pytanie zarówno do Żonek jak i jeszcze Panienek:
co dajecie/dawałyście w prezencie rodzicom i w jakiej formie będą/były podziękowania?

Szukamy inspiracji. Chcielibyśmy coś nieoklepanego i żeby było radośnie, a nie patetycznie. Od razu mówię, że fotoksięga odpada, bo chcemy dać Mamom takie ze zdjęciami ślubnymi później.
Stary 2012-06-05, 08:53   #1836
carmelova
Zakorzenienie

tenebrosa z prezentami dla rodziców mamy największy problem... Myśleliśmy o ramce cyfrowej, ale mama mi to odradziła (coś knuje, bo zawsze jej się ten pomysł podobał ), chcieliśmy zarezerwować noclegi w górach, ale u mnie w domu będzie jeszcze ciocia z Kanady, więc nie wypada jej zostawić samej, a potem mój tata wraca do UK. Kolejnym pomysłem są kosze z oliwami, kawami, dobrymi słodyczami, ale to dosyć oklepane = ostateczność. Myślimy też żeby kupić stylowe ramki na zdjęcia http://produkty.almi-decor.com/catal...=5&kod=6360021, ale to trochę za mało. Biżuteria jest fajnym pomysłem dla mam, ale co wtedy dać tatom? Koleżanka dała drzewka bonsai z przesłaniem, żeby opiekowali się nimi tak jak swoimi dziećmi opuszczającymi rodzinne domy, ale my od 8 lat nie mieszkamy w rodzicami. No i mamy problem
Stary 2012-06-05, 08:57   #1837
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Mornin'!

Dziewczyny, mam pytanie zarówno do Żonek jak i jeszcze Panienek: co dajecie/dawałyście w prezencie rodzicom i w jakiej formie będą/były podziękowania?

Szukamy inspiracji. Chcielibyśmy coś nieoklepanego i żeby było radośnie, a nie patetycznie. Od razu mówię, że fotoksięga odpada, bo chcemy dać Mamom takie ze zdjęciami ślubnymi później.
Sama własnie chciałam Was o to zapytać...ja myslałam o kwiatach...i tak się zastanawiam czy babcią też daje się kwiaty???Jak bylam na weselu u Tż kuzyna to oni dawali kwiaty rodzicą i babcią.....nie wiem co o tym myśleć
Stary 2012-06-05, 09:00   #1838
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość

Sama własnie chciałam Was o to zapytać...ja myslałam o kwiatach...i tak się zastanawiam czy babcią też daje się kwiaty???Jak bylam na weselu u Tż kuzyna to oni dawali kwiaty rodzicą i babcią.....nie wiem co o tym myśleć
Babciom nie planujemy dawać kwiatów.
Stary 2012-06-05, 09:10   #1839
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:

co dajecie/dawałyście w prezencie rodzicom i w jakiej formie będą/były podziękowania?
ja jakieś podziękowanie wyduszę dla swoich rodziców, TŻ dla swojej mamy a w prezencie damy im jedno z naszych zdjęć z sesji narzeczeńskiej w formie plakatu w antyramie i do tego chyba kosz upominkowy bo kwiaty nie... i chyba tyle

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 09:23   #1840
magdalennne
Wtajemniczenie

Witajcie.
Na początek małe sprostowanie: nie miałam na celu nikogo tutaj obrażać, wyraziłam tylko swoje zdanie. Skoro piszemy na zaproszeniach numery telefonów komórkowych, to musimy się liczyć z tym, że ktoś może napisać smsa, a nie dzwonić.

Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że jeśli ja wysyłam komuś eleganckie zaproszenie pocztą (a nie smsem), to chyba mam prawo oczekiwać, że ktoś mnie potraktuje poważnie i chociaż zadzwoni powiedzieć, że jednak go nie będzie. Kwestia kultury, poszanowania drugiego człowieka i tyle, ale każdy do tego inaczej podchodzi.
I nie, nie zależy mi na wielkiej ilości osób, ale prawdopodobnie jak przyjdzie ci płacić za puste talerze, to zrozumiesz dlaczego mi jest przykro.
Nie mamy minimalnej liczby gości, więc będziemy płacić za tyle, ile przyjdzie. A przykro ci dlatego, że nie przyjdą czy dlatego, że musisz za nich i tak zapłacić?

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
staram się jeść śniadanie bo często tego nie robiłam... 5 posiłków lub minimum 3 bo jak jestem na uczelni to ciężko... ale w taki o dzień to spoko wyciągne 5... ostatni o 20 ( powinno się jeść max 3 h przed snem nie koniecznie o 18 taka godzina jest w szpitalach bo tam się chodzi wcześniej spać) nie jem smarzonego... tylko parze lub pieczone ale pieczonego kurczaka to tylko miesko żadnej skórki... owoce jem rano wieczorem warzywa choć i rano zdarzaja sie warzywa ale to chodzi o to ze nie powinno się jeść popołudniu owoców... śmietanę zastąpiłam naturalnym jogurtem ziemniaczki jem tylko z jogurtem bez sosów tłuszczu itp... nie jem białego pieczywa ew tylko czasem mam ochote na grzanki z serem to tylko z białym wiec wtedy tak ale od 2 kromek nie przytyje no i znalazłam na yt aerobic i sobie ćwicze
Rozsądna dieta nie jest zła Wytrwałości

Cytat:
Napisane przez Karolina_83 Pokaż wiadomość
Wprawdzie nie pisałaś tego do mnie ale niestety mnie to też dotyczy.
Ty swoje wesele masz 2 miesiące po moim więc jeszcze dużo czasu na potwierdzenia ale ciekawe jak ten czas się będzie zbliżał jakie wtedy sms lub telefony będziesz otrzymywać i jaka będzie Twoja reakcja.
Ja na początku złapałam dużego doła może nie z powodu że te osoby mi odmówiły tylko jaki podały powód a to jest moje rodzeństwo cioteczne.
Teraz już mi przeszło, to one tracą a nie ja. W rodzinie za to chyba złapałam minusa bo powiedziałam co o jednym z powodów myślę.
Ja mam chyba trochę dziwne podejście, ale nie zamierzam się tym przejmować. Przyjdą ci, co chcą i nie będę miała do nikogo pretensji. Na siłę nikogo na salę nie zaciągnę.

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
SMS nigdy nie jest elegancką formą komunikacji. Gdybyśmy komuś zaproszenie sms'em wysłały, to by się obraził na śmierć. Do tego nie da się nie poczuć, że ktoś nie miał odwagi zadzwonić i się wytłumaczyć.

Mieliśmy dziś kolejną lekcję tańca i jesteśmy coraz lepsi. Już nie wygląda, jakbyśmy się siłowali na parkiecie. Będziemy pewnie tańczyć walca, a potem kowbojski taniec (tush push to się chyba nazywa?). W każdym razie mam już kowbojki (kupione super okazyjnie za 49zł), kupimy kapelusz dla Mateusza i będzie na wesoło.
Znowu moje dziwne podejście się włącza, bo tłumaczyć to się mogą dzieci rodzicom jak coś nabroją. Tutaj tłumaczenie jest według mnie zbędne. Ktoś może po prostu nie mieć ochoty przyjść i dlatego potem powstają idiotyczne wymówki.

A przy okazji zaproszeń przez sms, to na studiach miałyśmy koleżankę, która wysłała nam zaproszenia tydzień przed ślubem. Ja dostałam na nk, a koleżanka właśnie smsem. I to uważam za przegięcie, bo widziałyśmy 2 tygodnie wcześniej na uczelni i mogła nam powiedzieć normalnie (było to zaproszenie na sam ślub).

Wszystko niestety musi mieć swoją rozsądną granicę. I proszę, aby żadna się nie obrażała na mnie Nie jestem po prostu całkowitą przeciwniczką smsów.

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość

My babciom nie dajemy kwiatów Jakoś nie spotkałam się z takim zwyczajem u nas.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 09:36   #1841
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:
Mornin'!

My mamy taki plan:
DJ zawoła na środek sali rodziców pod coś takiego:

Drodzy rodzice uważacie się za idealnych rodziców, bo wychowaliście tak sympatyczną parę dzieci, od dzisiaj jesteście już nie tylko rodzicami ale także TEŚCIAMI.
Toteż na prośbę Państwa Młodych przeprowadzimy teraz uroczyste ślubowanie na IDEALNEGO TEŚCIA i TEŚCIOWĄ - ja będę czytał słowa ślubowania a rodzice będą zgodnym chórem odpowiadali ŚLUBUJEMY

Wodzirej: Czy ślubujecie nie zaglądać do garnków synowej?
Rodzice : ŚLUBUJEMY

Wodzirej: Czy ślubujecie co tydzień przyjmować Wasze dzieci na obiadkach niedzielnych składających się z co najmniej dwóch dań i deseru?

Wodzirej: Czy ślubujecie udawać, że nie widzicie pajęczyn, stosów brudnych garów i walających się ubrań w mieszkanku Waszych dzieci?

Wodzirej: Czy ślubujecie każdorazowo dawać pokaźną wałówkę pysznego jedzonka kiedy tylko poproszą o to Wasze dzieci?

Wodzirej: Czy ślubujecie nigdy nie używać następujących zwrotów:
- jak będziesz w moim wieku .....
- ja to się nie chcę wtrącać, ale ....

Wodzirej: Czy ślubujecie bez marudzenia zajmować się gromadką co najmniej 10 dzieciaków jakie pojawią się w tym małżeństwie, kiedy tylko przyjdzie taka potrzeba ?

Wodzirej: Czy ślubujecie z promiennym uśmiechem dostarczać zięciowi piwo w nieograniczonych ilościach?

Po wszystkim Wodzirej włącza utwór
Anna Jantar & Natalia Kukulska - Radość najpiękniejszych lat
A my staniemy naprzeciw naszych rodziców i podziękujemy im |(oczywiście nie do mikrofonu tylko tak intymnie)
Po czym wręczymy prezenty (pudło – w nim foto książki, zaproszenia na wyjazd weekendowy do Karpacza, słodki telegram bombonierka) + drzewko bonsai, i potańcujemy sobie przy dosyć szybkiej piosence, a nie jakiejś smętnej, rozczulającej...

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 09:38   #1842
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Carmi fajny pomysł z tymi sentencjami.

U nas kwiatów dla babć nie będzie. W ogóle spotkałam się z czymś takim tylko raz, w sytuacji kiedy dziadkowie wychowali PM.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 09:52   #1843
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Lejdi wpisz sobie w google Studio Kreacji Fanaberia
strona www. studiokreacji. pl
to moja instruktorka i ona też będzie robić moje paznokcie

Blacky wlasnie ostatnio w sklepie mi pani polecala ten jedwab, ale nie wiedzialam czy warto go kupic

Cytat:

Wszystkiego najlepszego dla Twoich najblizszych mezczyzn

A obraczki ja sie juz nie moge doczekac

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

muszę looknąć do gazetki, mam papierową, ale większość promocji jest jednodniowa, np. tusz w czwartek.
aha i pytałać o tusz Max Factor, ja polceam False lashes, mam nadzieję że dobrze mnie zrozumiałaś. Choć na kwc są super recencje 2000 kalorii

zaraz uruchomię gorącą linię po 5 (słownie pięciu) salonach w moim mieście, które się tym zajmują

dobra. idę się zameldować szefowej.

wlasnie wszyscy wychwalaja pod niebiosa 2000 kalorii, a dla mnie on jest rownie zwykly jak za 15 zl z Avonu mialam juz 2 podejscia i ciagle nic!!

Jeszcze tylko jutro i jedziemy na weekend mam nadzieje ze pogoda dopisze, na razie zle zapowiada sie tylko sobota.

Robimy trzecie podejscie do Kasprowego, jak nie uda sie nam wjechac kolejka to TZ wymyslil ze idziemy pieszo

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:01   #1844
sloneczko740
Rozeznanie

hej dziewczynki ja to dopiero wstałam bo źle się czuję (w sobotę na samo wesele dostałam @) a dzisiaj zbiera mnie na wymioty tragedia...

co do okrągłych stołów to moim zdanie może i ładnie wyglądają ale są mało praktyczne... w sobotę jak byliśmy z TŻem na weselu to właśnie były okrągłe stoły i powiem wam że ciężko było co kolwiek sięgnąć nie było widać jedzenia z drugiej strony... chłopaki mieli problem z polewaniem musieli chodzić do okoła stołu zamiast z miejsca polewać... jak dla mnie nie praktyczne...

Kindziu ślicznie wyglądałaś... piękne zdjęcia pokaż więcej

co do fontanny czekoladowej czy deseru to ja bym wybrała deser... ponieważ nie każdy z gości będzie wiedział że jest fontanna jak gdzieś z boku sali ja postawicie a po za tym nie każdemu chce się wstać i iść do fontanny żeby zjeść jedną truskawkę w czekoladzie... ja jestem za deserem
sloneczko740 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:06   #1845
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:

a u mnie 7 moich znajomych, w tym 4 bliskich też ma dzisiaj
Jakiś rodny ten 5 czerwca jest

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość

Blacky wlasnie ostatnio w sklepie mi pani polecala ten jedwab, ale nie wiedzialam czy warto go kupic
A co to za sztyft lub jedwab? I jaki to zadanie ma spełniać?
Stary 2012-06-05, 10:15   #1846
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
a u mnie 7 moich znajomych, w tym 4 bliskich też ma dzisiaj
Jakiś rodny ten 5 czerwca jest

A co to za sztyft lub jedwab? I jaki to zadanie ma spełniać?
pani mi powiedziala ze jedwab daje efekt rajstop tworzy chyba taka otoczke stop i zapobiega otarciom, a sztyft: Compeed przeciw pecherzom - na KWC dziewczyny polecaja bardzo, naklada sie na stopy chyba 30 min. przed zalozeniem obuwia i pozniej nie ma odciskow

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

W DD TVN bedzie rozmowa o wieczorach panienskich, TZ dzwonil ze oglada

Wczoraj jak go pytalam kiedy maja kawalerski to powiedzial ze nic nie wie... moze 16stego, moze 23
Zapytal mnie kiedy ja - i jakie bede miala atrakcje, a mi sie oczywiscie przypomnial tekst Audrey o mieszaniu drinkow ch uje m, TZ ze smiechu spadl z lozka

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:19   #1847
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
pani mi powiedziala ze jedwab daje efekt rajstop tworzy chyba taka otoczke stop i zapobiega otarciom, a sztyft: Compeed przeciw pecherzom - na KWC dziewczyny polecaja bardzo, naklada sie na stopy chyba 30 min. przed zalozeniem obuwia i pozniej nie ma odciskow

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

W DD TVN bedzie rozmowa o wieczorach panienskich, TZ dzwonil ze oglada

Wczoraj jak go pytalam kiedy maja kawalerski to powiedzial ze nic nie wie... moze 16stego, moze 23
Zapytal mnie kiedy ja - i jakie bede miala atrakcje, a mi sie oczywiscie przypomnial tekst Audrey o mieszaniu drinkow ch uje m, TZ ze smiechu spadl z lozka
To na pewno kupię i jedno i drugie

TŻt się nie zaoferował, że on tę usługę może Ci wyświadczyć?
Stary 2012-06-05, 10:19   #1848
tenebrosa
Wtajemniczenie

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, dziewczyny, i oczywiście proszę kolejne z Was o dzielenie się pomysłami na podziękowania!

Magdziu, to ślubowanie bardzo fajne. Zapiszę sobie, bo jeszcze czegoś takiego nie byłam swiadkiem na weselu, więc może wykorzystamy jak pozwolisz U nas jest o tyle trudniej, że na wesele będą tylko nasze Mamy i dlatego nie chcemy patetycznych momentów, tylko bardziej na luzie to zrobić, a to ślubowanie jest świetne I jakże pasuje do mojej teściowej

Zaraz będzie na dd tvn o wieczorach panieńskich.
Stary 2012-06-05, 10:40   #1849
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
My mamy taki plan:

Drodzy rodzice uważacie się za idealnych rodziców, bo wychowaliście tak sympatyczną parę dzieci, od dzisiaj jesteście już nie tylko rodzicami ale także TEŚCIAMI.
Toteż na prośbę Państwa Młodych przeprowadzimy teraz uroczyste ślubowanie na IDEALNEGO TEŚCIA i TEŚCIOWĄ - ja będę czytał słowa ślubowania a rodzice będą zgodnym chórem odpowiadali ŚLUBUJEMY

Wodzirej: Czy ślubujecie nie zaglądać do garnków synowej?

Wodzirej: Czy ślubujecie co tydzień przyjmować Wasze dzieci na obiadkach niedzielnych składających się z co najmniej dwóch dań i deseru?

Wodzirej: Czy ślubujecie udawać, że nie widzicie pajęczyn, stosów brudnych garów i walających się ubrań w mieszkanku Waszych dzieci?

Wodzirej: Czy ślubujecie każdorazowo dawać pokaźną wałówkę pysznego jedzonka kiedy tylko poproszą o to Wasze dzieci?

Wodzirej: Czy ślubujecie nigdy nie używać następujących zwrotów:
- jak będziesz w moim wieku .....
- ja to się nie chcę wtrącać, ale ....

Wodzirej: Czy ślubujecie bez marudzenia zajmować się gromadką co najmniej 10 dzieciaków jakie pojawią się w tym małżeństwie, kiedy tylko przyjdzie taka potrzeba ?

Wodzirej: Czy ślubujecie z promiennym uśmiechem dostarczać zięciowi piwo w nieograniczonych ilościach?

Po wszystkim Wodzirej włącza utwór
Anna Jantar & Natalia Kukulska - Radość najpiękniejszych lat
A my staniemy naprzeciw naszych rodziców i podziękujemy im |(oczywiście nie do mikrofonu tylko tak intymnie)
Po czym wręczymy prezenty (pudło – w nim foto książki, zaproszenia na wyjazd weekendowy do Karpacza, słodki telegram bombonierka) + drzewko bonsai, i potańcujemy sobie przy dosyć szybkiej piosence, a nie jakiejś smętnej, rozczulającej...

Też myślałam o takiej formie podziękowania Jakoś nie wyobrażam sobie wzruszającej przemowy Nie umiem tak ładnie mówić po prostu

Cytat:
Napisane przez sloneczko740 Pokaż wiadomość
co do okrągłych stołów to moim zdanie może i ładnie wyglądają ale są mało praktyczne... w sobotę jak byliśmy z TŻem na weselu to właśnie były okrągłe stoły i powiem wam że ciężko było co kolwiek sięgnąć nie było widać jedzenia z drugiej strony... chłopaki mieli problem z polewaniem musieli chodzić do okoła stołu zamiast z miejsca polewać... jak dla mnie nie praktyczne...

co do fontanny czekoladowej czy deseru to ja bym wybrała deser... ponieważ nie każdy z gości będzie wiedział że jest fontanna jak gdzieś z boku sali ja postawicie a po za tym nie każdemu chce się wstać i iść do fontanny żeby zjeść jedną truskawkę w czekoladzie... ja jestem za deserem
Mi się tak bardzo podobają okrągłe stoły Ale nigdy nie byłam na weselu, gdzie były, więc twoja opinia jako gościa jest bardzo cenna

A co do deseru też wydaje mi się, że lepiej tradycyjny deser. Fontanna mimo wszystko może niektórych "przerażać", a potem będą narzekać, że nawet deseru nie było
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:41   #1850
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tylko tak na szybko, bo za chwilę wychodzę i wrócę o 20

Czy mogłabym Was prosić o mocne kciuki za dzisiaj?? Mam kolokwium ze Statystyki i bardzo bym ich potrzebowała

Niech się ta sesja już kończy, bo chcę być z Wami juuuuż
Trzymam!

Cytat:
Obrączka Ja je ciągle oglądam w necie :p Sto lat dla Tatusia&Mężusia

tenebrosa:

Będzie to i to, coś tak czuję Mam jeszcze dużo czasu żeby się nad tym zastanawiać

U nas będą perfumy. Drogie, oryginalne perfumy, bo moi rodzice i TŻ nigdy takich nie używają. To takie osobiste i myślę, że idealne. Nie chcę figurek, same kwiaty i kosze to za mało.

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:43   #1851
Blacky
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez kulla Pokaż wiadomość
Blacky zazdroszczę okrągłych stolików. Nie wiem czy u mnie przejdą. Wiem jedno! Mówię nie: długim stołom ułożonym na kształt 'U', na prosto, gdzie nie ma możliwości pogadania w mniejszym gronie. Chcemy rozdzielać i oby się zgodzili I co to za jedwab do stóp? Brzmi intrygująco!
Taki w sprayu, robi właśnie taką lekko śliską otoczkę na stopie. Kupiłam, bo był w promocji za 19zł i jestem zadowolona. Do tego perfumuje nogi, co w lato jest bardzo przydatne.

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Czy mogłabym Was prosić o mocne kciuki za dzisiaj??
Kciuki są.

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myślicie o tym, żeby z tyłu na winietkach napisać jakieś sentencje, aforyzmy lub śmieszne zdania dotyczące miłości, małżeństwa itp.? Koleżanka podpatrzyła to na weselu i bardzo poleca, bo ludzie wymieniają się winietkami, każdy ma coś innego i nawiązuje się rozmowa.
Fajny pomysł.

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Witajcie.
Na początek małe sprostowanie: nie miałam na celu nikogo tutaj obrażać, wyraziłam tylko swoje zdanie. Skoro piszemy na zaproszeniach numery telefonów komórkowych, to musimy się liczyć z tym, że ktoś może napisać smsa, a nie dzwonić.

[...]

Znowu moje dziwne podejście się włącza, bo tłumaczyć to się mogą dzieci rodzicom jak coś nabroją. Tutaj tłumaczenie jest według mnie zbędne. Ktoś może po prostu nie mieć ochoty przyjść i dlatego potem powstają idiotyczne wymówki.
Nikt się nie obraża tak sobie dyskutujemy i każdy ma prawo do własnego zdania.

Dajemy komórki, bo mało kto ma teraz domowe numery, a nawet jak ma, to pod komórką jesteśmy cały czas.

Co do tłumaczenia, to w moim odczuciu wystarczy powiedzieć "Bardzo dziękujemy za zaproszenie, ale niestety nie bdziemy mogli przyjść. Życzymy wspaniałej zabawy". Nie trzeba wymyślać niestworzonych powodów, tylko zachować się grzecznie i dojrzale wykonując krótki telefon.

Lecę, bo dziś mierzę suknię z butami i dobieram tiulowe bolerko+welon. Postaram się o zdjęcia, żeby się Wam wreszcie pochwalić jak suknia wygląda na żywo. Dawno jej nie widziałam - stęskniłam się.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:44   #1852
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry Tez oglądam ddtvn i coraz bardziej boję się swojego panieńskiego wieczoru w najbliższą sobotę.

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
TŻ chodzi za mną i wciąż o dziecku mi gada. Na dodatek sis jest w ciąży, termin na jesień, a brzuszek zaczyna być widocznym. Ten chodzi i mi mówi, że ładnie wygląda, że tyle brzuszków widzi i on też chce dzidzi.
Ja też już marudzę i chciałabym chodzić z brzuszkiem

Cytat:
Napisane przez Oriflame_Rybnik Pokaż wiadomość
Ale jestem wkurzona...Chyba na ślubie będę mieć 40 osób ręcę opadają,nie wiem kurde co się z tymi ludzmi dzieję kompletnie !!
Dużo osób wam odmówiło? My mamy potwierdzenie do 17 czerwca. Do tej pory nie mamy żadnej konkretnej odpowiedzi. Ani stuprocentowego potwierdzenia, ani odmowy...Szkoda gadać.

Cytat:
mam coś dla Was w bonusie kolejna porcja zdjęć
Piękni wy

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Witajcie.
Ja zapisywałam nr komórkowy, bo mam go po prostu zawsze przy sobie. Nie mam w mieszkaniu telefonu stacjonarnego. Musiałabym w takiej sytuacji podać nr stacjonarny rodziców, którzy nie zawsze są w domu (praca, obowiązki). Podanie nr komórkowego to najlepsze rozwiązanie, a potwierdzanie przybycia w formie wysłania sms jest wg mnie bardzo nieeleganckie i niegrzeczne.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:44   #1853
Nattiv
Zakorzenienie

Nie zdałam egzaminu w sobotę i już wiem, że będę się bronić dopiero we wrześniu czy październiku. Ogólnie cały tydzień był beznadziejny.

Podoba mi się pomysł z drzewkami bonsai na podziękowania

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:45   #1854
Karolina_83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
My mamy taki plan:
Nie wiem czy to Twój oryginalny pomysł bo ktoś to już wstawiał i sobie to skopiowałam bo u nas też coś takiego będzie dodamy jeszcze kilka takich naszych tekstów.
Rezygnujemy z podziękowań ponieważ ojciec K zmarł 7 lat temu i chcemy uniknąć niezręcznych sytuacji.
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:48   #1855
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
U nas będą perfumy. Drogie, oryginalne perfumy, bo moi rodzice i TŻ nigdy takich nie używają. To takie osobiste i myślę, że idealne. Nie chcę figurek, same kwiaty i kosze to za mało.
Fajny pomysł, choć trochę ryzykowny prezent bo w zapachu trzeba się dobrze czuć, więc łatwo nie trafić w czyjś gust.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:56   #1856
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sloneczko740 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki ja to dopiero wstałam bo źle się czuję (w sobotę na samo wesele dostałam @) a dzisiaj zbiera mnie na wymioty tragedia...

Przecież z reguły wszystko na okrągłych stołach jest na środku, a nie na drugim końcu?
Poza tym jak polewać z miejsca na prostokątnym stole przy którym po 1 stronie siedzi 5 osób a po drugiej stronie drugie 5 też jest chyba mało możliwe
Stary 2012-06-05, 10:58   #1857
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Fajny pomysł, choć trochę ryzykowny prezent bo w zapachu trzeba się dobrze czuć, więc łatwo nie trafić w czyjś gust.
Zrobię podchody, zabierzemy ich "przy okazji" do jakiejś sephory i będzie wiadomo Z resztą ja mamie często małe próbki oddaję, które dostaję także mniej więcej wiem co lubi

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-06-05, 11:01   #1858
Magdzia0108
Zadomowienie

Nie jest to mój oryginalny pomysł, kiedyś na innym wątku dziewczyna pisała jak u niej wyglądało podziękowanie i pozwoliła na ściąganie pomysłu, więc skorzystam, bo nie chcę smutnych podziękowań. Dla samych mam też pasuje, wystarczy inne słowa przysięgi sformułować i będzie wesoło

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 11:05   #1859
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Zrobię podchody, zabierzemy ich "przy okazji" do jakiejś sephory i będzie wiadomo Z resztą ja mamie często małe próbki oddaję, które dostaję także mniej więcej wiem co lubi
Hmm, tylko oryginalne perfumy dla 4 osób to koszt. min. 1000 zł. Sporo. Ale pomysł fajny, o ile wiesz co kto lubi.
Stary 2012-06-05, 11:06   #1860
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Hmm, tylko oryginalne perfumy dla 4 osób to koszt. min. 1000 zł. Sporo. Ale pomysł fajny, o ile wiesz co kto lubi.
2000 tysięcy które mi dają też sporo Chce im podziękować porządnie.

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości