|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon
ale świetna fryzurka!!!
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
dziś mój mąż
i ojciec mają urodziny ![]() i muszę Wam powiedzieć, że fajne to uczucie mieć obrączkę na palcu
|
#1833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha i pytałać o tusz Max Factor, ja polceam False lashes, mam nadzieję że dobrze mnie zrozumiałaś. Choć na kwc są super recencje 2000 kalorii Cytat:
dobra. idę się zameldować szefowej. ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- kindziu - fajne fotki
|
||
|
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pogoda
![]() kindziu wyglądaliście bosko! Olśniewająco! Super! Dziewczyny co myślicie o tym, żeby z tyłu na winietkach napisać jakieś sentencje, aforyzmy lub śmieszne zdania dotyczące miłości, małżeństwa itp.? Koleżanka podpatrzyła to na weselu i bardzo poleca, bo ludzie wymieniają się winietkami, każdy ma coś innego i nawiązuje się rozmowa. |
|
|
|
#1835 |
|
Wtajemniczenie
|
Mornin'!
Na wstępie jeszcze raz dziękuję za wszystkie komplementy odnośnie sukienki i figury Mamy audrey, ja już wpisałam balada boa na listę utworów chcianych dla DJa Podobnie jak skrzydlate ręce eneja. Rzeczywiście w tamtym roku Radio hello królowało na weselnych parkietach, do tej pory zresztą to grają/puszczają na weselach.kuku, u nas będzie deser lodowy po obiedzie i fontanna z czeko U Ciebie kusiłaby mnie jeszcze szarlotka na gorąco z lodami. Ostatnio mam smaka na takie połączenia ![]() kindzia, ślicznie wyglądałaś! Dziękujemy za fotki i chcemy mooooore! Dobra duszo ![]() carmelova, bardzo fajny pomysł Chyba Wiki u nas wstawiała nawet sentencję na swoje winietki.Dziewczyny, mam pytanie zarówno do Żonek jak i jeszcze Panienek: co dajecie/dawałyście w prezencie rodzicom i w jakiej formie będą/były podziękowania? Szukamy inspiracji. Chcielibyśmy coś nieoklepanego i żeby było radośnie, a nie patetycznie. Od razu mówię, że fotoksięga odpada, bo chcemy dać Mamom takie ze zdjęciami ślubnymi później.
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
tenebrosa z prezentami dla rodziców mamy największy problem... Myśleliśmy o ramce cyfrowej, ale mama mi to odradziła (coś knuje, bo zawsze jej się ten pomysł podobał
), chcieliśmy zarezerwować noclegi w górach, ale u mnie w domu będzie jeszcze ciocia z Kanady, więc nie wypada jej zostawić samej, a potem mój tata wraca do UK. Kolejnym pomysłem są kosze z oliwami, kawami, dobrymi słodyczami, ale to dosyć oklepane = ostateczność. Myślimy też żeby kupić stylowe ramki na zdjęcia http://produkty.almi-decor.com/catal...=5&kod=6360021, ale to trochę za mało. Biżuteria jest fajnym pomysłem dla mam, ale co wtedy dać tatom? Koleżanka dała drzewka bonsai z przesłaniem, żeby opiekowali się nimi tak jak swoimi dziećmi opuszczającymi rodzinne domy, ale my od 8 lat nie mieszkamy w rodzicami. No i mamy problem
|
|
|
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
Babciom nie planujemy dawać kwiatów.
|
|
|
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1840 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie.
Na początek małe sprostowanie: nie miałam na celu nikogo tutaj obrażać, wyraziłam tylko swoje zdanie. Skoro piszemy na zaproszeniach numery telefonów komórkowych, to musimy się liczyć z tym, że ktoś może napisać smsa, a nie dzwonić. Cytat:
Cytat:
Wytrwałości![]() Cytat:
Cytat:
A przy okazji zaproszeń przez sms, to na studiach miałyśmy koleżankę, która wysłała nam zaproszenia tydzień przed ślubem. Ja dostałam na nk, a koleżanka właśnie smsem. I to uważam za przegięcie, bo widziałyśmy 2 tygodnie wcześniej na uczelni i mogła nam powiedzieć normalnie (było to zaproszenie na sam ślub). Wszystko niestety musi mieć swoją rozsądną granicę. I proszę, aby żadna się nie obrażała na mnie Nie jestem po prostu całkowitą przeciwniczką smsów.---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
Jakoś nie spotkałam się z takim zwyczajem u nas.
|
|
#1841 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My mamy taki plan: DJ zawoła na środek sali rodziców pod coś takiego: Drodzy rodzice uważacie się za idealnych rodziców, bo wychowaliście tak sympatyczną parę dzieci, od dzisiaj jesteście już nie tylko rodzicami ale także TEŚCIAMI. Toteż na prośbę Państwa Młodych przeprowadzimy teraz uroczyste ślubowanie na IDEALNEGO TEŚCIA i TEŚCIOWĄ - ja będę czytał słowa ślubowania a rodzice będą zgodnym chórem odpowiadali ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie nie zaglądać do garnków synowej? Rodzice : ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie co tydzień przyjmować Wasze dzieci na obiadkach niedzielnych składających się z co najmniej dwóch dań i deseru? Rodzice : ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie udawać, że nie widzicie pajęczyn, stosów brudnych garów i walających się ubrań w mieszkanku Waszych dzieci? Rodzice : ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie każdorazowo dawać pokaźną wałówkę pysznego jedzonka kiedy tylko poproszą o to Wasze dzieci? Rodzice : ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie nigdy nie używać następujących zwrotów: - jak będziesz w moim wieku ..... - ja to się nie chcę wtrącać, ale .... Rodzice : ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie bez marudzenia zajmować się gromadką co najmniej 10 dzieciaków jakie pojawią się w tym małżeństwie, kiedy tylko przyjdzie taka potrzeba ? Rodzice : ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie z promiennym uśmiechem dostarczać zięciowi piwo w nieograniczonych ilościach? Rodzice : ŚLUBUJEMY Po wszystkim Wodzirej włącza utwór Anna Jantar & Natalia Kukulska - Radość najpiękniejszych lat A my staniemy naprzeciw naszych rodziców i podziękujemy im |(oczywiście nie do mikrofonu tylko tak intymnie) Po czym wręczymy prezenty (pudło – w nim foto książki, zaproszenia na wyjazd weekendowy do Karpacza, słodki telegram bombonierka) + drzewko bonsai, i potańcujemy sobie przy dosyć szybkiej piosence, a nie jakiejś smętnej, rozczulającej...
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
Carmi fajny pomysł z tymi sentencjami.
U nas kwiatów dla babć nie będzie. W ogóle spotkałam się z czymś takim tylko raz, w sytuacji kiedy dziadkowie wychowali PM. |
|
|
|
#1843 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blacky wlasnie ostatnio w sklepie mi pani polecala ten jedwab, ale nie wiedzialam czy warto go kupic Cytat:
A obraczki ja sie juz nie moge doczekac ![]() Cytat:
mialam juz 2 podejscia i ciagle nic!! Jeszcze tylko jutro i jedziemy na weekend ![]() ![]() mam nadzieje ze pogoda dopisze, na razie zle zapowiada sie tylko sobota. Robimy trzecie podejscie do Kasprowego, jak nie uda sie nam wjechac kolejka to TZ wymyslil ze idziemy pieszo
|
|
#1844 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczynki ja to dopiero wstałam bo źle się czuję (w sobotę na samo wesele dostałam @) a dzisiaj zbiera mnie na wymioty tragedia...
co do okrągłych stołów to moim zdanie może i ładnie wyglądają ale są mało praktyczne... w sobotę jak byliśmy z TŻem na weselu to właśnie były okrągłe stoły i powiem wam że ciężko było co kolwiek sięgnąć nie było widać jedzenia z drugiej strony... chłopaki mieli problem z polewaniem musieli chodzić do okoła stołu zamiast z miejsca polewać... jak dla mnie nie praktyczne... Kindziu ślicznie wyglądałaś... piękne zdjęcia pokaż więcej ![]() co do fontanny czekoladowej czy deseru to ja bym wybrała deser... ponieważ nie każdy z gości będzie wiedział że jest fontanna jak gdzieś z boku sali ja postawicie a po za tym nie każdemu chce się wstać i iść do fontanny żeby zjeść jedną truskawkę w czekoladzie... ja jestem za deserem |
|
|
|
#1845 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jakiś rodny ten 5 czerwca jest ![]() A co to za sztyft lub jedwab? I jaki to zadanie ma spełniać?
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tworzy chyba taka otoczke stop i zapobiega otarciom, a sztyft: Compeed przeciw pecherzom - na KWC dziewczyny polecaja bardzo, naklada sie na stopy chyba 30 min. przed zalozeniem obuwia i pozniej nie ma odciskow ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- W DD TVN bedzie rozmowa o wieczorach panienskich, TZ dzwonil ze oglada Wczoraj jak go pytalam kiedy maja kawalerski to powiedzial ze nic nie wie... moze 16stego, moze 23 Zapytal mnie kiedy ja - i jakie bede miala atrakcje, a mi sie oczywiscie przypomnial tekst Audrey o mieszaniu drinkow ch uje m, TZ ze smiechu spadl z lozka
|
|
#1847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() TŻt się nie zaoferował, że on tę usługę może Ci wyświadczyć?
|
|
#1848 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, dziewczyny, i oczywiście proszę kolejne z Was o dzielenie się pomysłami na podziękowania!
Magdziu, to ślubowanie bardzo fajne. Zapiszę sobie, bo jeszcze czegoś takiego nie byłam swiadkiem na weselu, więc może wykorzystamy jak pozwolisz U nas jest o tyle trudniej, że na wesele będą tylko nasze Mamy i dlatego nie chcemy patetycznych momentów, tylko bardziej na luzie to zrobić, a to ślubowanie jest świetne ![]() Zaraz będzie na dd tvn o wieczorach panieńskich.
|
#1849 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakoś nie wyobrażam sobie wzruszającej przemowy Nie umiem tak ładnie mówić po prostu ![]() Cytat:
![]() A co do deseru też wydaje mi się, że lepiej tradycyjny deser. Fontanna mimo wszystko może niektórych "przerażać", a potem będą narzekać, że nawet deseru nie było
|
|
#1850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tenebrosa: Będzie to i to, coś tak czuję Mam jeszcze dużo czasu żeby się nad tym zastanawiać ![]() U nas będą perfumy. Drogie, oryginalne perfumy, bo moi rodzice i TŻ nigdy takich nie używają. To takie osobiste i myślę, że idealne. Nie chcę figurek, same kwiaty i kosze to za mało.
|
|
#1851 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Kciuki są. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dajemy komórki, bo mało kto ma teraz domowe numery, a nawet jak ma, to pod komórką jesteśmy cały czas. Co do tłumaczenia, to w moim odczuciu wystarczy powiedzieć "Bardzo dziękujemy za zaproszenie, ale niestety nie bdziemy mogli przyjść. Życzymy wspaniałej zabawy". Nie trzeba wymyślać niestworzonych powodów, tylko zachować się grzecznie i dojrzale wykonując krótki telefon. ![]() Lecę, bo dziś mierzę suknię z butami i dobieram tiulowe bolerko+welon. Postaram się o zdjęcia, żeby się Wam wreszcie pochwalić jak suknia wygląda na żywo. Dawno jej nie widziałam - stęskniłam się.
|
|
|
#1852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Tez oglądam ddtvn i coraz bardziej boję się swojego panieńskiego wieczoru w najbliższą sobotę.Cytat:
Cytat:
Piękni wy Ja zapisywałam nr komórkowy, bo mam go po prostu zawsze przy sobie. Nie mam w mieszkaniu telefonu stacjonarnego. Musiałabym w takiej sytuacji podać nr stacjonarny rodziców, którzy nie zawsze są w domu (praca, obowiązki). Podanie nr komórkowego to najlepsze rozwiązanie, a potwierdzanie przybycia w formie wysłania sms jest wg mnie bardzo nieeleganckie i niegrzeczne. |
||
|
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zdałam egzaminu w sobotę i już wiem, że będę się bronić dopiero we wrześniu czy październiku. Ogólnie cały tydzień był beznadziejny. Podoba mi się pomysł z drzewkami bonsai na podziękowania
|
#1854 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rezygnujemy z podziękowań ponieważ ojciec K zmarł 7 lat temu i chcemy uniknąć niezręcznych sytuacji. |
|
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Fajny pomysł, choć trochę ryzykowny prezent bo w zapachu trzeba się dobrze czuć, więc łatwo nie trafić w czyjś gust.
|
|
|
|
#1856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym jak polewać z miejsca na prostokątnym stole przy którym po 1 stronie siedzi 5 osób a po drugiej stronie drugie 5 też jest chyba mało możliwe
|
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z resztą ja mamie często małe próbki oddaję, które dostaję także mniej więcej wiem co lubi
|
|
#1858 |
|
Zadomowienie
|
Nie jest to mój oryginalny pomysł, kiedyś na innym wątku dziewczyna pisała jak u niej wyglądało podziękowanie i pozwoliła na ściąganie pomysłu, więc skorzystam, bo nie chcę smutnych podziękowań. Dla samych mam też pasuje, wystarczy inne słowa przysięgi sformułować i będzie wesoło
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm, tylko oryginalne perfumy dla 4 osób to koszt. min. 1000 zł. Sporo. Ale pomysł fajny, o ile wiesz co kto lubi.
|
|
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chce im podziękować porządnie.
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.

kolejna porcja zdjęć 

19.05.2012

), chcieliśmy zarezerwować noclegi w górach, ale u mnie w domu będzie jeszcze ciocia z Kanady, więc nie wypada jej zostawić samej, a potem mój tata wraca do UK. Kolejnym pomysłem są kosze z oliwami, kawami, dobrymi słodyczami, ale to dosyć oklepane = ostateczność. Myślimy też żeby kupić stylowe ramki na zdjęcia

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
no i znalazłam na yt aerobic i sobie ćwicze
Nie jestem po prostu całkowitą przeciwniczką smsów.

Nie umiem tak ładnie mówić po prostu 
Mam jeszcze dużo czasu żeby się nad tym zastanawiać