"Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-04, 08:03   #331
Tity
Zakorzenienie

Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011

Hej dziewczyny! W końcu znalazłąm chwilę, żeby napisać. Miałam cieżyki tydzień , bo zaczęliśmy zaliczenia i musieliśmy oddać projekty, więc każdą wolną chwilę poświęcałam na naukę. I kilka dni z rzędu praca do 12 w nocy. Za 2 tygodnie znowu wesoło będzie
Leonka męczy wychodząca już 4 tydzień czwórka, myślę, że dziś czy jutro już się przerżnie, ale goni ją już druga, więc będzie miał 4 jedynki i 4 czwórki
Od tygodnia moje dziecko nie chce wejść do wanny. Pamiętam, że dzieci niektórych z Was też miały taki lęk przed kąpaniem. Wczoraj sam wszedł bo stała na podłodze, coś sopbie przypomniał i zaczął z niej wyłazić z płaczem...
A poza tym, Leoś zaczyna powoli kiwać głową na tak Próbuje powtarzać coraz więcej, strasznie płacze, że chce wejść do samochodu, a jak dziadek przyjeżdża swoim to już w ogóle nie ma dziecka. Musiałam z nim wsiąść ostatnio do koparki...
Agatha zawsze czapkę zabieram, jak Leoś siedzi w wózki i cień z budki pada na jego głowę to mu nie wkładam czapki. Jak nie ma mocnego słońca i wiatru to też raczej nie, ale zawsze mam w pogotowiu, chociaż taką czapkę z rondkiem jak na ryby

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-04, 09:21   #332
Eirene1987
Zakorzenienie

Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011

hej hej
miałam szkołę w weekend trochę nauki ale napisałam egzamin teraz czekam na wyniki i koniec laba do października

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Mam pytanie dziewczyny. Czy ktorejs z was dziecko jeszcze nie chodzi samodzielnie? Czy tylko my zostalismy na polu walki?
Mojemu synowi jakos sie nie spieszy do chodzenia.
kochana mój Oli zaczał chodzić 14.05 czyli miał 13,5 miesiąca dopiero dopiero teraz coraz śmielej śmiga ale i tak jeszcze niepewnie

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Dziś miałam bardzo ciężki dzień. Wczoraj wieczorem dopadła mnie jelitówka. Rozwolnienie, wymioty, ból mięśni głowy i do tego jeszcze gorączka opcja full wypas. Dobrze, że moje dziecię się zlitowało i spało w dzień z mamusią dwa razy po 3 godzinki
Już czuję się lepiej ale za to złapało mojego tż
zdrówka

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Czy zakładacie dzieciom jeszcze czapki na głowę? Ja zakładam, czy to upał, czy troxchę chłodniej to wydaje mi się, że powinien mieć coś na głowie, ale nie wiem czy to tylko mi się tak wydaje, bo widzę czasami rówieśników Michała i bez czapek nawet dzisiaj w wietrzny dzień.
o nie. czapę zakładam jak jest poniżej 15stopni i to taką cienką. no i na słońce oczywiście ma czapkę z daszkiem albo chustkę bandamkę albo siedziym wtedy po prostu w cieniu ale czapy nie daję

Cytat:
Napisane przez mik23 Pokaż wiadomość
witajcie
Nie mam za bardzo czasu ale weszlam bo musze sie pochwalic: moja córenka postawiła dzisiaj swoje pierwsze 3 samodzielne kroki (oczywiscie poryczalam się...), potem jej sie tak spodobalo, ze stawala i znow probowala kilka krokow przejsc
No dobra lece bo tz chce cos pisac...
brawa

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! W końcu znalazłąm chwilę, żeby napisać. Miałam cieżyki tydzień , bo zaczęliśmy zaliczenia i musieliśmy oddać projekty, więc każdą wolną chwilę poświęcałam na naukę. I kilka dni z rzędu praca do 12 w nocy. Za 2 tygodnie znowu wesoło będzie

Od tygodnia moje dziecko nie chce wejść do wanny. Pamiętam, że dzieci niektórych z Was też miały taki lęk przed kąpaniem. Wczoraj sam wszedł bo stała na podłodze, coś sopbie przypomniał i zaczął z niej wyłazić z płaczem...

też widzę nauka nauka i nauka powodzenia

to na bank chwilowe z tym lękiem. dużo dzieci tak ma. mój też miał przez jakiś czas był ryk, płacz czepianie się nas nie chciał puścić. ale już jest ok trwało to chyba z tydzień tylko.

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-04, 10:00   #333
żurawinka
Zakorzenienie

Hej z rana
Proszę o zmianę wieku na 31 bo właśnie tyle od dzisiaj mam

Ahtaga u nas czapka jest jak jest b.gorąco i dziecko siedzi na placu zabaw w pełnym upale, jak jest wiatrzysko że nawet mi mało głowy nie urwie lub jak jest zima.
Przypomniało mi się jak niedawno były jeszcze ciepłe dni , niby 28 stopni ale wiatrzysko, przenikające do kosci a my wyszłyśmy na krótki rękawek, legginsy... czapeczka z daszkiem. Na placu mi było ciut zimno, dziecku na oko ok. Były też dzieci ubrane w bluzy z kapturami i spodnie, ale też w cienką sukieneczkę na ramiączka, mama tej dziewczynki też była rozebrana mocno. I chyba to kwestia dostosowania ubrania/nakrycia głowy do potrzeb dziecka, jedno lubi chłodno, drugie bardziej chłodno, innemu jest za zimno... czapkę lepiej mieć i zdjąć niż potem leczyć się z przewianych uszu.

Dzis spałyśmy do 9 ładnie, zastanawiam się czy brać się za sprzątanie czy może lenić się zgodnie z zasadą "w końcu jest mój dzień" Najwyżej jakiś plan minimum będzie.
Lecę oglądać u Was zdjęcia.
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-04, 11:21   #334
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio ja przeżywam jakiś kryzys. Mam mało cierpliwości do dziecka Mam nadzieję, że to przejdzie.

Czy zakładacie dzieciom jeszcze czapki na głowę? Ja zakładam, czy to upał, czy troxchę chłodniej to wydaje mi się, że powinien mieć coś na głowie, ale nie wiem czy to tylko mi się tak wydaje, bo widzę czasami rówieśników Michała i bez czapek nawet dzisiaj w wietrzny dzień.
Ja ma dzisiaj kryzys, jestem chora a Idi idzie ząb i marudzi

My nie zakładamy,

jakby były na prawdę upał a my będziemy np. na plaży godzinami siedzieć to założę jej kapelusz oczywiście.
Choć wątpię, że będzie w szczerym słońcu siedzieć tak długo.
Stary 2012-06-04, 11:38   #335
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Hej
Znów wstaliśmy po 8, ale za to noc była okropna, bo Dawid często się kręcił i nie spał wcale od 1 do 2. Najpierw w łóżeczku po prostu siedział, a potem wzięliśmy go do nas i też siedział między nami.
Mąż poszedł rano do pracy, choć strasznie mu marudziłam żeby dziś został, a za pół godziny wrócił, bo zapomniał że ma dziś wolne za sobotę

Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość
zęby jej też idą, dziś wypatrzyłam dolną dwójkę, już przebiła dziąsło, a druga za chwilę też wyjdzie
no i górne trójki się przygotowują do wyjścia
brawo za kolejne ząbki

Cytat:
Wczoraj zamówiłam mu wózek parasolkę Mamas&Papas Beat jeansowy. Mam nadzieję, że będziemy zadowoleni, bo mam dosyć wielkiego x-landera. http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...94&tx=36&ty=37

Ostatnio ja przeżywam jakiś kryzys. Mam mało cierpliwości do dziecka Mam nadzieję, że to przejdzie.
ja też mam wózek m&p tyle że tour i jestem zadowolona oby i ten Wasz się sprawdził

ja też mam kryzys od pewnego czasu po kilkudniowym pobycie u dziadków było lepiej, a teraz znów mnie dopadło

nie zakładamy czapki w ubiegłym roku mało co nosił, a w tym to już praktycznie wcale (no w zimie oczywiście, ale od kiedy jest 12-15 stopni to już nie), jak jest bardzo duży upał to godzinach południowych nie jesteśmy na dworze, albo tylko w cieniu, a jak już się zdarzy to zakładam mu cienką bandamkę, jak wieje nawet bardzo to też bez czapki, zakładam mu tylko bluzę z kapturem na wszelki wypadek

Cytat:
witajcie
Nie mam za bardzo czasu ale weszlam bo musze sie pochwalic: moja córenka postawiła dzisiaj swoje pierwsze 3 samodzielne kroki (oczywiscie poryczalam się...), potem jej sie tak spodobalo, ze stawala i znow probowala kilka krokow przejsc
super wreszcie się doczekałaś tych pierwszych kroczków

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Hej z rana
sto lat żurawinko

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2012-06-04 o 11:39
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-04, 12:31   #336
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja zakładam,chyba że jest ciepło,bez wiatru i jesteśmy w miare w cieniu to wtedy nie.

żurawinka wszystkiego co najlepsze i spełnienia marzeń!!!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-04, 12:42   #337
szymelka
Rozeznanie

Witajcie kochane
Po długim niebycie pojawiam się znów - pewnie na chwilę...
Chciałabym być z Wami na bieżąco, ale doba jest za krótka...
Dziś mam wolne od pracy, więc jestem, trochę nadrobiłam, ale to i tak za mało

Ostatnio Lenka też przechodziłą jelitówkę - lekarka powiedziała mi, że biegunka może trwać od 7 do 1o dni - u nas było 9. Nie miała gorączki, tylko co chwilę kupa była - średnio od 6 do 9 dziennie. Schudła po tym bardzo - widzę po legginsach - nóżki ma jak patyki...
Od soboty na szczęście już jest norma.
Na dodatek jeszcze w ubiegły poniedziałek rozbiła sobie głowę - narcyzka moja mała przeglądała się w lustrze i podziwiała, no i w tym samym czasie chciała wziąć książeczkę z podłogi, no i przydzwoiniła w próg szafy rozsuwanej - krew zalała jej oczy - myślałam, że na szycie trzeba będzie jechać, ale po obmyciu zobaczyłam rozcięcie na ok 1-1,5 cm. Zakleiłam więc i poszłam do lekarza (w związku z jelitówką). Lekarka po wejściu od razu zauważyła wielkiego guza i ranę i zapytała czy to powód wizyty - wytłumaczyłam więc jak było i ,że to tak przy okazji wyszło...
Kazała mi kupić plaster zamiast szwów i nakleić, aby jej się ładnie zagoiło, bo wg niej rana była na dwa szwy.
Dziś jest tylko niewielki strupek, więc myślę, że śladu nie będzie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
posiłki u nas teraz są następujące
po obudzeniu 7-8 cyc
9-10 kaszunia
11-13:30 drzemka
ok 14 - obiadek/zupka lub drugie danie zwykle ze słoiczka
ok 16 - obiadek zupka lub drugie danie robione przeze mnie/kanapka
17-18 - owoc/kisiel/jakaś przekąska/jogurt
20 - kolacja kanapka/parówka/pomidorek/ogórek
21 - cyc ale bardzo mało
Widzę, że macie jedno spanie.
U nas różnie jest..
Jak rano pośpi dłużej to ma jedno, ale jak wcześnie wstaje to musi mieć dwa...

Cytat:
Mam do was pytanie: czy wasze dzieci jedzą surowe warzywa? Np ogorka, rzodkiewke czy pomidora..bo moja jeszcze nie jadal a mam zamiar jej dac..
lece was poczytac troche bo musze zregenrowac sily poki spi, bo dzis caly dzien i cala noc jestem sama, bo moj tż na zajeciach a potem ma wychodne
Moja gwiazda nie lubi niestety
Parę razy próbowałam jej przemycić coś, ale pluła, więc jeszcze odczekać muszę, ale próbować będę...

Anessa - jak to dobrze, że Nino już lepiej się czuje!!

Pisałyście coś o kołach w wózkach - ja mam x- landera i odpukać od nowości z nim problemów nie miałam, chwalę sobie bardzo!!

Ahtaga - ja czapkę zakładam jak jest zimno i wietrznie, tak to jakiś kapelusik lub rogówkę.

Kwartalinka - jak miło, że się odzywasz
Cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządku, maleństwa rosną, a mamusia szczęśliwa! Oby tak dalej!!!

Pisałyście o włoskach dzieci - chwaliłyście się ich czuprynkami - ja obcięłam Lence jej znikome loczki, bo ma cieniutkie włoski i na razie niewiele - mam nadzieję, że po zcięciu zaczną w końcu rosnąć i się wzmocnią.

Miłego dnia

Edytowane przez szymelka
Czas edycji: 2012-06-04 o 12:45
szymelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-04, 12:59   #338
mik23
Rozeznanie

żurawinka 100 lat!
co tam kobiety u was słychac? Moje dziecko spi a ja ide sobie robic kawke i mam nadzieje ze zdaze was poczytac zanim niunia mi wstanie-oby nikt nie wiercił a sąsiad z gory siedzial spokojnie na
milego dnia
Stary 2012-06-04, 14:26   #339
żurawinka
Zakorzenienie

Dziewczyny dzięki za życzonka
Szymelka a Lenka ma apetyt teraz? Moja też po biegunce może nie schudła ale znacznie mniej zaczęła jeść.

Dziewczyny mam pytanie ile macie chrześniaków? Tak z ciekawości pytam, bo coś przeczuwam ze ktoś mnie niedługo poprosi o coś a mam juz dwójkę plus mąż jedno. Z jednej strony to jest fajna rzecz, ale finansowo ciężko. W tym roku mieliśmy komunię i plus nasz remont to b. duzy wydatek się zrobił. Gdzieś z tyłu glowy mam cały czas takie myśli nieładne że to finansowo nas wykańcza ( święta, urodziny, komunia itp.) :-/
Stary 2012-06-04, 14:38   #340
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Szymelka a Lenka ma apetyt teraz? Moja też po biegunce może nie schudła ale znacznie mniej zaczęła jeść.

Dziewczyny mam pytanie ile macie chrześniaków? Tak z ciekawości pytam, bo coś przeczuwam ze ktoś mnie niedługo poprosi o coś a mam juz dwójkę plus mąż jedno. Z jednej strony to jest fajna rzecz, ale finansowo ciężko. W tym roku mieliśmy komunię i plus nasz remont to b. duzy wydatek się zrobił. Gdzieś z tyłu glowy mam cały czas takie myśli nieładne że to finansowo nas wykańcza ( święta, urodziny, komunia itp.) :-/
zero a tz 1dnego 17latka:P ale ja nie kupowalabym prezentow na akzde swieta np jakbym nie widzila chrzesniaka, dla mnie to rpzesada

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-04, 14:45   #341
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
bardzo rzadko, jak naprawdę mocno wieje.

ja też mam x-landera i tylko 2 razy mi przednie kółko odpadło i raz powietrze uciekło, poza tym ok
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-04, 14:51   #342
szymelka
Rozeznanie

Cytat:

Żurawinka - STO LAT!!!

Lenka mniej je - apetyt ma na parówki. kiełbasę, kotlety...

Mam chrześniaka jednego - pamiętam o nim na urodziny, dzień dziecka, mikołaja....
Ale on jeszcze mały jest - tzn ma 5 lat - dla starszych prezenty rzadziej się kupuje...
Stary 2012-06-04, 14:59   #343
żurawinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
zero a tz 1dnego 17latka:P ale ja nie kupowalabym prezentow na akzde swieta np jakbym nie widzila chrzesniaka, dla mnie to rpzesada
Ja widzę przynajmniej raz w m-cu
Jakoś odkąd mam własne dziecię większą uwagę przywiązuję do bycia dobrą chrzestną ( dobrą ciotką niech będzie )
Stary 2012-06-04, 15:10   #344
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś odkąd mam własne dziecię większą uwagę przywiązuję do bycia dobrą chrzestną ( dobrą ciotką niech będzie )
Tz swojego chrzestniaka widzi tak z 5 razy w miesiacu jak nie wiecej, ale bez przesady kazdy ma jakis tam budzet i nie bede go nadrywac bo mikolaj dzien dziecka dzien dobroci dla zwierzat:P Zreszta tu nie ma ani mikolaja ani dnia dziecka wiec luz:P

Stary 2012-06-04, 16:12   #345
żurawinka
Zakorzenienie

A w Tż -ta rodzinie jest tak że robi się i zaprasza całą rodzinę na święta, urodziny dziecka, chrzest i komunię, itd. U mnie w rodzinie też nie było tylu imprez więc dostałam męża z dobrodziejstwem inwentarza wielu rodzinnych przyjęć . A najlepsze że sama jestem jedynaczką a chrześniaków mam na pęczki.
Moje dziecię własnie mnie w stopę gryzie.
Stary 2012-06-04, 16:13   #346
becherovka 3
Raczkowanie

hej dziewczynki
pamiętacie mnie jeszcze???
chyba nie za bardzo bo nie znalazłam siebie nawet w mamach zaginionych
kajam się bardzo, wiem że mnie całe miesiące nie było ale tyle sie działo ze masakra...
teraz też się dzieje ale już inaczej i może troszku wolniej wiec mam nadzieje że będę miała dla Was więcej czasu - o ile na z Remikiem przyjmiecie z powrotem do siebie
pozdrawiamy cieplutko
Stary 2012-06-04, 17:57   #347
kwartalinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
hej hej
miałam szkołę w weekend trochę nauki ale napisałam egzamin teraz czekam na wyniki i koniec laba do października
no to za pozytywny wynik egzaminu

Cytat:
Hej z rana
sto lat, sto lat niech żyje, żyje nam!!!
najlepszego

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Ja ma dzisiaj kryzys, jestem chora a Idi idzie ząb i marudzi
dużo zdrowia Iza

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
Witajcie kochane
Po długim niebycie pojawiam się znów - pewnie na chwilę...
Chciałabym być z Wami na bieżąco, ale doba jest za krótka...
Dziś mam wolne od pracy, więc jestem, trochę nadrobiłam, ale to i tak za mało

Ostatnio Lenka też przechodziłą jelitówkę - lekarka powiedziała mi, że biegunka może trwać od 7 do 1o dni - u nas było 9. Nie miała gorączki, tylko co chwilę kupa była - średnio od 6 do 9 dziennie. Schudła po tym bardzo - widzę po legginsach - nóżki ma jak patyki...
Od soboty na szczęście już jest norma.
Na dodatek jeszcze w ubiegły poniedziałek rozbiła sobie głowę - narcyzka moja mała przeglądała się w lustrze i podziwiała, no i w tym samym czasie chciała wziąć książeczkę z podłogi, no i przydzwoiniła w próg szafy rozsuwanej - krew zalała jej oczy - myślałam, że na szycie trzeba będzie jechać, ale po obmyciu zobaczyłam rozcięcie na ok 1-1,5 cm. Zakleiłam więc i poszłam do lekarza (w związku z jelitówką). Lekarka po wejściu od razu zauważyła wielkiego guza i ranę i zapytała czy to powód wizyty - wytłumaczyłam więc jak było i ,że to tak przy okazji wyszło...
Kazała mi kupić plaster zamiast szwów i nakleić, aby jej się ładnie zagoiło, bo wg niej rana była na dwa szwy.
Dziś jest tylko niewielki strupek, więc myślę, że śladu nie będzie
...
Kwartalinka - jak miło, że się odzywasz
Cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządku, maleństwa rosną, a mamusia szczęśliwa! Oby tak dalej!!!
...
Pisałyście o włoskach dzieci - chwaliłyście się ich czuprynkami - ja obcięłam Lence jej znikome loczki, bo ma cieniutkie włoski i na razie niewiele - mam nadzieję, że po zcięciu zaczną w końcu rosnąć i się wzmocnią.
współczuję jelitówki paskudztwo to jest
...
dzięki
...
tak też mi powiedziała moja fryzjerka
mam przyprowadzić Małą żeby jej podcięła końcówki to włoski będą szybciej rosły

Cytat:
ja mam dwójkę, chrześniak w tym roku miał komunię a chrześnica jutro będzie miała 3 urodziny
szczerze przyznaję, że mi wystarczy, wcale nie proszę o kolejnych

Cytat:
Jakoś odkąd mam własne dziecię większą uwagę przywiązuję do bycia dobrą chrzestną (dobrą ciotką niech będzie)
też tak mam
dopiero przy swoim dziecku widzę ile mogłam ale nie przyszło mi do głowy bo na zupełnie innym etapie życia byłam
ja swoich mam daleko, jedno 500 km, drugie mieszka na stałe w Dublinie więc widujemy się raczej rzadko
wcale nie tak łatwo być chrzestną na odległość, wolałabym mieć ich bliżej

Cytat:
ja też mam x-landera i tylko 2 razy mi przednie kółko odpadło i raz powietrze uciekło, poza tym ok
też mam x-landera i reklamowałam właśnie ze względu na koła
raz jedno się posypało zupełnie i był problem z blokowaniem i odblokowywaniem drugiego
jeszcze mi się kosz na zakupy popsuł trochę
ale mimo tych przygód żaden wózek, który miałam okazję prowadzić (w tych kategoriach wagowych oczywiście) nie był tak zwrotny

Cytat:
Napisane przez becherovka 3 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
kajam się bardzo, wiem że mnie całe miesiące nie było ale tyle sie działo ze masakra...
teraz też się dzieje ale już inaczej i może troszku wolniej wiec mam nadzieje że będę miała dla Was więcej czasu - o ile na z Remikiem przyjmiecie z powrotem do siebie
pozdrawiamy cieplutko
kojarzymy kojarzymy mimo braku na liście

*mój wiosenny promyczek*

**moje jesienne słoneczko**
kwartalinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-04, 18:28   #348
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Chłopaki na dworze, a ja oglądam tenis.
Odwiedziła mnie dziś koleżanka w ciąży, jest w 18 tyg. i ma już widoczny brzuszek, zresztą po mnie w tym czasie też już było widać. Zszokowała mnie bardzo, bo mówi że gdzie nie pójdzie, nawet rodzice czy w pracy, mówią jej że strasznie utyła i jak to można już mieć taki brzuch No taki już ma i już, nie wiem co to ludziom przeszkadza i jak tak można dziewczynie powiedzieć

Dawid dziś zaczął sam pić z doidy cup od paru miesięcy próbowałam mu dawać kubek do rączek, a on go brał przechylał i wylewał na podłogę, a dziś po prostu zabrał mi kubek z rąk i zaczął pić.
Na dworze, po zakupie kilku drogich kubków okazało się, że chce pić tylko ze zwykłej butelki z dziubkiem po wodzie mineralnej

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
Witajcie kochane

witak szymelko kochana
dobrze, że jak masz wolne to o nas pamiętasz i zaglądasz napisać co u Was
współczuję Lence jelitówki, dobrze że już minęło, a czoło się zagoi, pewnie jeszcze śladu nie będzie po wypadku

Cytat:
nie mamy, ani ja ani mąż
moje siostry młodsze i jeszcze kuuupa czasu zanim dzieci jakieś u nich będą, męża jeden brat nie ma dzieci a u drugiego właśnie się drugie dziecko urodziło i podejrzewamy, że któreś z nas zostanie uszczęśliwione
jego starsza córeczka ma dwa lata i do tej pory na święta i urodziny kupujemy jej prezenty, myślę że z chrześniakiem byłoby tak samo, bo dodatkowo mikołaj, dzień dziecka czy co tam jeszcze to dla mnie przesada

Cytat:
hej dziewczynki
chyba nie za bardzo bo nie znalazłam siebie nawet w mamach zaginionych :
hej, nick kojarzę
pisz co u Was słychać

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-04, 19:18   #349
marta_27
Zadomowienie

hej
nie miałam w ogóle czasu przez weekend bo gości mieliśmy. w sobotę przyjechał Mateusza chrzestny i jego narzeczona z prezentem na dzień dziecka i zaproszeniem na swoje wesele wczoraj odjechali a dziś ogarniałam mieszkanie cieszę się z tego wesela tym bardziej że będzie w moje urodziny tylko nie wiemy jeszcze czy Mateusz z nami będzie jechał czy zostanie z kimś

lecę poczytać jak tam u Was po weekendzie

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

pierwsza część

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Dobrze, że moje dziecię się zlitowało i spało w dzień z mamusią dwa razy po 3 godzinki
Już czuję się lepiej ale za to złapało mojego tż
6h spania w dzieńzazdroszczę

Cytat:

Anessa moja jest z 23 marca i też nie chodzi, tzn. od 2 dni potrafi przejść spory kawałek ale robi to tylko jak ją zmotywuję
i co się nie chwalisz że Idalka od 2dni chodzi
dla Idusi

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Od trzech dni Dawid wstaje rano o 8 i oby mu tak zostało. Z oczakami już lepiej, od czwartku się zaczęło poprawiać i dziś już niemal w ogóle nie są zaczerwienione

współczuję nerwów masz przejścia z tym wózkiem
zazdroszczę spania do 8 u nas nadal 5:30-6
super że z oczkami już lepiej

no trafiliśmy na felerny model chyba. ale już naprawiony na szczęście

Cytat:
już parę razy mnie korciło żeby je obciąć bo co rano muszę dredy rozplątywać, ale nie mam odwagi
no i babcie by mnie ......
takie piękne włosy chcesz ścinać toż to przestępstwo

Cytat:
Mam do was pytanie: czy wasze dzieci jedzą surowe warzywa? Np ogorka, rzodkiewke czy pomidora..bo moja jeszcze nie jadal a mam zamiar jej dac..
jedzą surowe. ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata i nie wiem co tam jeszcze z surowych jest

Cytat:
hej

u nas dziś święto, bo Lusia wstała dopiero przed 8
chyba się nie chwaliłam, że przez kilka ostatnich dni robiła pobudkę max o 5:30
to może i u nas się poprawi

Cytat:
ja z reguły zakładam chustkę albo kapelusz na głowę, żeby chronić od słońca. czapka to tylko zimą, albo jak jest poniżej 10st. i wieje silny wiatr
dziś było chłodno ale bez wiatru więc dziecię z gołą głową

Cytat:
witajcie
za chodzenie

lecę kąpać Mateusza reszta później

marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-04, 19:42   #350
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość
i co się nie chwalisz że Idalka od 2dni chodzi
dla Idusi
Nie wiem, głupia jestem bo ja to czekałam na dzień kiedy juz tylko będzie chodzić

Dzisiaj Iduś już pół na pół, chodzenie/raczkowanie

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:

Ja mam jedną a mąż ma parkę.
Pamiętamy o Bożym Narodzeniu oraz urodzinach.

Ja swojej z racji że najczęściej ją widujemy, także daję drobiazg bez okazji czy na Dzień dziecka.

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
właśnie,
moja siostra zawsze o Idi pamięta,
na Dzień dziecka dostaliśmy 3 ciuszki
Stary 2012-06-04, 20:36   #351
marta_27
Zadomowienie

część druga

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Leonka męczy wychodząca już 4 tydzień czwórka, myślę, że dziś czy jutro już się przerżnie, ale goni ją już druga, więc będzie miał 4 jedynki i 4 czwórki
ale śmiesznie Leosiowi ząbki wychodzą
oby w końcu wyszły

Mateusz też miał etap ryku w wannie ale jakoś samo minęło.

Cytat:
Hej z rana
sto lat, sto lat!!! spełnienia marzeń
Twoje zdrówko

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Mąż poszedł rano do pracy, choć strasznie mu marudziłam żeby dziś został, a za pół godziny wrócił, bo zapomniał że ma dziś wolne za sobotę

ja też mam kryzys od pewnego czasu po kilkudniowym pobycie u dziadków było lepiej, a teraz znów mnie dopadło
to się musiał wkurzyć

współczuję kryzysu. ja ostatnio sama się sobie dziwię bo jestem oazą spokoju. coś mi się poprzestawiało w łepetynie i nawet jak Mati marudzi dłuższy czas to jakoś nieźle to znoszę. a najbardziej płacze przy usypianiu na drugą drzemkę bo mu smoka brakuje.

Cytat:
ja też po biegunce może nie schudła ale znacznie mniej zaczęła jeść.

ja mam jedną chrześniaczkę i mąż ma jedną. obydwie są w tym samym wieku więc ostatnio mieliśmy niezłe nadszarpnięcie budżetu bo miały komunie tydzień po tygodniu + dzień dziecka no i z obydwiema jesteśmy blisko i widujemy się kilka razy w tygodniu. szczęście że jedna z marca a druga z września to chociaż prezenty urodzinowe rozłożone w czasie

Cytat:
hej dziewczynki
pozdrawiamy cieplutko
ja nie pamiętam ale to nic...
witaj i pisz co tam u was

Cytat:
szczerze przyznaję, że mi wystarczy, wcale nie proszę o kolejnych

jeszcze mi się kosz na zakupy popsuł trochę
ale mimo tych przygód żaden wózek, który miałam okazję prowadzić (w tych kategoriach wagowych oczywiście) nie był tak zwrotny
ja też nie

kosz też mam popsuty, tzn. jest zamontowany tak nisko że jak coś się włoży do niego to szuram po ziemi i się dziura zrobiła.
masakra ten wózek nasz dopóki była tylko gondolka to byłam zadowolona z niego, ale odkąd mamy zamontowaną spacerówkę to ciągle coś się z nim dzieje. gdybym miała tylko jakąś extra kasę to kupiłabym zwykłą spacerówkę a ten oddałabym

Cytat:
Nie wiem, głupia jestem bo ja to czekałam na dzień kiedy juz tylko będzie chodzić

Dzisiaj Iduś już pół na pół, chodzenie/raczkowanie
jeszcze kilka dni i będzie tylko chodzić
Mateuszowi jutro minie m-c odkąd chodzi i czasami poraczkuje ale już zdecydowanie woli poruszanie się na 2 nogach

dużo zdrówka dla Ciebie

Stary 2012-06-04, 23:48   #352
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

zurawinko - 100 lat 100 lat!!!

Ja mam jedna chrzesnice a TZ nikogo, wiec nie jest tak zle

Dzis zaszalalam z kumpela i caly dzien z naszymi dzieciakami na zakupach spedzilysmy
Ninek ma 4 pary nowych spodni, 2 koszulki a mamusia 8 nowych koszulek he he
Syncio ma sie juz calkiem niezle i spi ladnie a goraczka poki co nie wraca
Dzis zauwazylismy razem z TZem, ze coraz czesciej Adriano maszeruje kolo mebli i coraz czesciej tez probuje sie puszczac, chocby na 10 - 15 sekund, tak wiec moze jeszcze przed wakacjami - wyjezdzamy 30 czerwca, uda nam sie zrobic samodzielnie kroczki:brzydal :

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-05, 09:23   #353
żurawinka
Zakorzenienie

Witajcie
Brawo za postępy Nina Anesso
Po Twoich zakupach stwierdziłam że przydałoby się jeszcze trochę rzeczy w szafie

U nas ok, wcześniej dzisiaj dziecko wstało, wyszło z łóżeczka i weszło mamie na głowę. Po za tym zauważyłam że wykonuje proste polecenia " zanieś tacie" albo "zanieś do pokoju" już od dawna, ale dzisiaj "wyrzuć do śmieci" było i tak zrobiła
Stary 2012-06-05, 09:55   #354
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie
Brawo za postępy Nina Anesso
Po Twoich zakupach stwierdziłam że przydałoby się jeszcze trochę rzeczy w szafie

U nas ok, wcześniej dzisiaj dziecko wstało, wyszło z łóżeczka i weszło mamie na głowę. Po za tym zauważyłam że wykonuje proste polecenia " zanieś tacie" albo "zanieś do pokoju" już od dawna, ale dzisiaj "wyrzuć do śmieci" było i tak zrobiła
Lenka tez juz dobre dwa miesiace wykonuje polecenia, przynies, daj tacie, wyrzuc (wyrzuca pampersa), daj buzi, chodz, przytul, chodz spac (idzie so sypialni), wstan , usiadz i pewnie jeszcze troche

Stary 2012-06-05, 09:58   #355
becherovka 3
Raczkowanie

dzien dobry
cieszę się że jesteśmy jeszcze pamiętani
Remik ma już 13,5 miesiąca - paszcza pełna zębów - 15 i dwa następne wychodzą - i mam wrażenie że jeden nadprogramowy
chodzi od 10 miesiąca a od 11 biega a ja nie nadążam bo.... wszystko wskazuje na to że jestem w ciąży!!!!!!
jutro podjade sobie zrobic beta hcg bo na razie tylko domowe testy były

miałam w planie was nadrobic z czytaniem ale to nierealne bo przestałam zaglądać w pierwszym lub drugim wątku odchowalni wiec pewnie czytałabym miesiąc

a nie było nas bo duzo się działo - TZ 2 razy zmieniał prace, ja miałam szopki ze swoją i w końcu wylądowałam na wychowawczym, ale za to zrobiłam w końcu prawko
do tego życie codzienne czyli problemy z dziadkami którzy ze mna mieszkają, rehabilitacje Remika itd.

czytam o surowych warzywkach - właśnie sie zastanawiałam czy zacząc dawać bo do tej pory raczej gotowane były albo duszone na masełku ziołowym - ale widzę że wy juz dajecie więc też sie odważę

idę oderwać mojego Bzikuska od biednego kotka
Stary 2012-06-05, 10:06   #356
żurawinka
Zakorzenienie

Moja też od roczku ale dziś zrobiła "wyrzuć do śmieci" Wczesniej nic takiego nie kazałam jej robić . Moja też robi "wytrzyj buzię i rączki" , pociesznie to wygląda. Zawsze mi włącza pralkę i zmywarkę,widać chce robic to co mama, układa na półkach po swojemu. Raz patrzę a ona wzięła swój kubeczek, rozlewa na siedzonko i bierze szmatkę i wyciera

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
dzien dobry
Remik ma już 13,5 miesiąca - paszcza pełna zębów - 15 i dwa następne wychodzą - i mam wrażenie że jeden nadprogramowy
chodzi od 10 miesiąca a od 11 biega a ja nie nadążam bo.... wszystko wskazuje na to że jestem w ciąży!!!!!!

miałam w planie was nadrobic z czytaniem ale to nierealne bo przestałam zaglądać w pierwszym lub drugim wątku odchowalni wiec pewnie czytałabym miesiąc

a nie było nas bo duzo się działo - TZ 2 razy zmieniał prace, ja miałam szopki ze swoją i w końcu wylądowałam na wychowawczym, ale za to zrobiłam w końcu prawko
do tego życie codzienne czyli problemy z dziadkami którzy ze mna mieszkają, rehabilitacje Remika itd.

czytam o surowych warzywkach - właśnie sie zastanawiałam czy zacząc dawać bo do tej pory raczej gotowane były albo duszone na masełku ziołowym - ale widzę że wy juz dajecie więc też sie odważę

Ile zębów!
To gratulować można brzuszka już ?
A dlaczego się rehabilitujecie?

Pewnie ze juz dawno można dawać, w sumie ja wszystko daję, nawet loda już lizała oczywiście z głową ( chociaz mój mąż dawał by bez głowy wszystko)
Stary 2012-06-05, 10:06   #357
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Moja też od roczku ale dziś zrobiła "wyrzuć do śmieci" Wczesniej nic takiego nie kazałam jej robić . Moja też robi "wytrzyj buzię i rączki" , pociesznie to wygląda. Zawsze mi włącza pralkę i zmywarkę,widać chce robic to co mama, układa na półkach po swojemu. Raz patrzę a ona wzięła swój kubeczek, rozlewa na siedzonko i bierze szmatkę i wyciera
To podobnie jak moja, Lena kanaopke rozwala na stoliku albo podlodze pozniej beirze swopjego mopa albo mokra chusteczke i czysci ehhe

beherowka- gratki

Stary 2012-06-05, 10:26   #358
becherovka 3
Raczkowanie

dziękujemy
jutro myślę że będziemy wiedzieć na pewno bo na razie tylko brak okresu i dwie kreseczki na domowym teście

mamy rehabilitacje bo Remik od urodzenia ma wzmożone napięcie mięśniowe - na początku były masaże na plecki a teraz na nóżki - w poniedziałek zaczynamy właśnie 3-cią sesje
nie jest to ani groźne bardzo ani uciążliwe ale mamy takiego lekarza że woli na zimne dmuchać i mimo że większości dzieci to samo przechodzi on nam się każe masować
a mnie to na rękę bo widzę że Remikowi to pomaga

co do słuchania to fajnie macie - Remik mnie słucha tylko jak mu pasuje - jak mu czegoś zabraniam to udaje że nie słyszy
ale jak mówię chodź jeść to zaraz biegnie
Stary 2012-06-05, 10:34   #359
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
dziękujemy
jutro myślę że będziemy wiedzieć na pewno bo na razie tylko brak okresu i dwie kreseczki na domowym teście

mamy rehabilitacje bo Remik od urodzenia ma wzmożone napięcie mięśniowe - na początku były masaże na plecki a teraz na nóżki - w poniedziałek zaczynamy właśnie 3-cią sesje
nie jest to ani groźne bardzo ani uciążliwe ale mamy takiego lekarza że woli na zimne dmuchać i mimo że większości dzieci to samo przechodzi on nam się każe masować
a mnie to na rękę bo widzę że Remikowi to pomaga

co do słuchania to fajnie macie - Remik mnie słucha tylko jak mu pasuje - jak mu czegoś zabraniam to udaje że nie słyszy
ale jak mówię chodź jeść to zaraz biegnie
jak
2 kreseczki an tescie
t*o- +na bank ciaz/a... w uk po takim tescie nie robia nawet bety, bo jest sie wciazy na bank

lena mi przeszkadza

Stary 2012-06-05, 10:35   #360
marta_27
Zadomowienie

dzień dobry
u nas dziwna noc, Mateusz prawie całą spał z nami, wiercił się niemiłosiernie więc się nie wyspałam teraz ma drzemkę, ja mam już posprzątane więc chyba sobie poćwiczę troszkę bo miałam z tydzień przerwy

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Ninek ma 4 pary nowych spodni, 2 koszulki a mamusia 8 nowych koszulek he he
Syncio ma sie juz calkiem niezle i spi ladnie a goraczka poki co nie wraca
Dzis zauwazylismy razem z TZem, ze coraz czesciej Adriano maszeruje kolo mebli i coraz czesciej tez probuje sie puszczac, chocby na 10 - 15 sekund, tak wiec moze jeszcze przed wakacjami - wyjezdzamy 30 czerwca, uda nam sie zrobic samodzielnie kroczki:brzydal :
ale się obkupiłaś, zazdroszczę. ja ostatnio jedną bluzkę sobie kupiłam bo miałam rabat do rekids dziś może do lumpka się wybiorę na buszowanie

dla Nina, pewnie niedługo ruszy do przodu

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Lenka tez juz dobre dwa miesiace wykonuje polecenia, przynies, daj tacie, wyrzuc (wyrzuca pampersa), daj buzi, chodz, przytul, chodz spac (idzie so sypialni), wstan , usiadz i pewnie jeszcze troche
Mateusz też już wszystko rozumie i zauważyłam że coraz szybciej uczy się nowych rzeczy. wczoraj raz mu pokazałam "tak mocno mamusia cię kocha" i teraz jak pytam jak bardzo Mati kocha mamusię to pokazuje dziś poprosiłam żeby odkurzacz mi wyjął i poszedł do przedpokoju i wyciągnął. super już taki jest że aż się nadziwić nie mogę

Cytat:
dzien dobry

o mamusiu ile zębów

no to na razie tak cichutko gratuluję

czytanie tego wszystkiego to pewnie z pół roku by zajęło

za zdane prawko

a dlaczego się rehabilitowaliście?

Mateusz już prawie wszystko je, tzn w granicach rozsądku

Cytat:

Pewnie ze juz dawno można dawać, w sumie ja wszystko daję, nawet loda już lizała oczywiście z głową ( chociaz mój mąż dawał by bez głowy wszystko)
hehe, fajnie to musiało wyglądać

Mati też loda już jadł, kilka liźnięć ale zawsze jak jem loda to jemu kupuję wafelki od lodów i sobie je ładnie

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości