Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-05, 08:29   #3301
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
W Ujastku
W następny wtorek chcę iść na dzień otwarty, mają je co tydzień koło 17:00 i dowiedzieć się o szkołę rodzenia u nich.
ja mam jakies problemu z koncentracja czy co.przecież napisałaś w poprzednim poscie ze w ujastku a ja ślepa.ja zadzwonie do żeromskiego pod koniec miesiaca i podjade tam pozwiedzać
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 08:31   #3302
elena_100
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
No właśnie, gdzie ?

Ja się chyba na Ujastek zdecyduję.
Dziewczyny a glukozę gdzie robiłyście/robicie? trzeba się wcześniej umawiać? Mam skierowanie ale jeszcze nigdzie nie dzwoniłam.
Bezpośrednio w laboratorium medycznym z własną glukozą

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 08:44   #3303
karolluki
Raczkowanie

Cześć dziewczynki
Ale pogoda, u mnie tak pada że masakra, nic mi się nie chce tylko spać

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34508211]ja od razu wiedziałam że coś jest na rzeczy.tak sie dziwnie czułam,tak mnie ćmiło w brzuchu.nawet pamiętam że był wtedy sylwester i chciałam piwko bezalkoholowe kupić i wkurzona byłam że nigdzie nie było.a pare dni później zrobiłam test i cały dzień sie zastanawiałam jak powiedzieć tak ładnie jakoś tżetowi i szliśmy wtedy na dziewczyne z tatuażem czy coś tam innego do kina a wczesniej byliśmy na zakupach w rossmanie i nie wytrzymałam i mu między półkami powiedziałam

a nie to był chyba sherlock holms:p[/QUOTE]

A u mnie było tak że okres miałam dostać w Wigilię, w Boże Narodzenie na imieninach u teścia miałam taki wilczy apetyt, że jadłam dosłownie wszystko, tak namieszałam że masakra i w żartach mówię do męża że chyba w ciąży jestem bo miałam takie dziwne zachcianki, ale tak naprawdę w to nie wierzyłam bo brzuch mnie bolał tak jakbym miała zaraz okres dostać. Ale się nie pojawił, kupiłam test, i miałam go zrobić rano w sylwestra. Z przejęcia spać nie mogłam, wstałam o 4 rano, a tu awaria, nie ma prądu w domu, poszłam do łazienki z latarką, żeby ten test zrobić Jak zobaczyłam dwie krechy to przyleciałam do pokoju i budzę męża i mówię mu że będzie tatusiem, a on się popłakał i mnie przytulił, przez 10 minut nie mógł z siebie słowa wydusić

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
brzusio w 17 tyg
Śliczny domek Bardzo ładnie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
oj chyba beda 3 ZUZIE
jesli zostaniemy przy tym imieniu bo mi podoba sie jeszcze LAURA JUDYTA i MALWINKA

CO DO plci to ja odrazu mówilam mezowi ze ja staRam sie o dziewczynke

a co do glukozy to w ktorym tygodniu robicie??? ja wszystkie badania mam na nfz
Ja będę robić w 27 tygodniu

Lecę sobie zrobić kawkę bo zaraz chyba zasnę
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 08:47   #3304
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34515743]kasiam a Ty gdzie rodzisz?[/QUOTE]

Cytat:
No właśnie, gdzie ?

Ja się chyba na Ujastek zdecyduję.
Dziewczyny a glukozę gdzie robiłyście/robicie? trzeba się wcześniej umawiać? Mam skierowanie ale jeszcze nigdzie nie dzwoniłam.
jeszcze sie na 100% nie zdecydowałam. chyba ujastek albo siemieradzkiego. tez sie wybieram na dni otwarte jak tylko sesja mi sie skonczy
w sumie to co człek to inna opinia, jeden taki szpital pasowal , drugiej nie i tak w koło, wiec ostatecznie musze sama sie zdecydowac

lourose jak sie dowiesz cos o szkole rodzenia to daj znac, bo sie wlasnie wacham czy nie zapisac sie do tej Koali

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 08:51   #3305
lourose
Wtajemniczenie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34515953]ja mam jakies problemu z koncentracja czy co.przecież napisałaś w poprzednim poscie ze w ujastku a ja ślepa.ja zadzwonie do żeromskiego pod koniec miesiaca i podjade tam pozwiedzać[/QUOTE]
Hihi ja robię co chwila takie akcje że mi wstyd za stan umysłu więc się nie przejmuj

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Bezpośrednio w laboratorium medycznym z własną glukozą
Własną glukozą? ale jaja.

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Ale pogoda, u mnie tak pada że masakra, nic mi się nie chce tylko spać
Lecę sobie zrobić kawkę bo zaraz chyba zasnę
Cześć u nas też śpiąco i już po kawce...
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 08:52   #3306
lukrecja_25
Wtajemniczenie

haaaj! a ja leze se jeszcze i skalniaka nie zobacze bo u mnie sdi nie chce otworzyć

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 08:56   #3307
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
jeszcze sie na 100% nie zdecydowałam. chyba ujastek albo siemieradzkiego. tez sie wybieram na dni otwarte jak tylko sesja mi sie skonczy
w sumie to co człek to inna opinia, jeden taki szpital pasowal , drugiej nie i tak w koło, wiec ostatecznie musze sama sie zdecydowac

lourose jak sie dowiesz cos o szkole rodzenia to daj znac, bo sie wlasnie wacham czy nie zapisac sie do tej Koali
No właśnie, w Siemiradzkim gdzie mam najbliżej z resztą ponoć wiele rzeczy jest płatnych, oglądałyście może dodatek do GW "gdzie rodzić w Krakowie?". mam go w domu, jak będę mieć chwilę w pracy i nie pójdę na l4 to zeskanuję.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 09:02   #3308
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
No właśnie, w Siemiradzkim gdzie mam najbliżej z resztą ponoć wiele rzeczy jest płatnych, oglądałyście może dodatek do GW "gdzie rodzić w Krakowie?". mam go w domu, jak będę mieć chwilę w pracy i nie pójdę na l4 to zeskanuję.

ja nie widziałam, zeskanuj jak bedziesz miec czas

w siemieradzkiego placi sie za ZZO na pewno, a czy wiecej nie wiem

Stary 2012-06-05, 09:09   #3309
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

mój króliczek do roku czasu był Zuzią aż pewnego dnia zauważyłam, że zwierzak ma jakieś ogromne guzki na dole brzuszka. bardzo się przestraszyłam, bo poprzedniego uszatego uspaliśmy z powodu nowotworu.
no więc wpadam go gabinetu zalana łzami i tłumaczę weterynarzowi, że króliś ma jakąś narośl i żeby go ratował, a on chwilę popatrzył, zrobił oczy jak 5 złotych a po chwili wyparował, że zwierzak będzie żył a te narośla to ... JĄDRA
matko, jak mi było wstyd
przez kilka miesięcy unikałam tego weterynarza. nawet sama nauczyłam się obcinać pazurki małemu by tam nie chodzić

za Zuzia zmieniła się na Zenka
Padłam

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Haha u mnie córcia ma być, a ciągnie mnie bardziej do niebieskich rzeczy. Nie przepadam za różowym
Tak sobie ostatnio leżałam i myślałam w ilu naszych przypadkach lekarze pomylili się, co do płci

Cytat:
A ja jakoś źle się czułam cały tydzień, nawet przez myśl mi przeszło, ale potem przyjechała bratanica i źle się czuła. To pomyślałam: grypa żołądkowa. Ale rano nasikałam na patyk, myję zęby i sobie myślę, że zmarnowałam 10 zł na kolejny głupi test, a teraz będę mieć zły humor

A tu dwie krechy Najpierw poleciałam do lekarza sprawdzić czy to nie pomyłka. I mąż mówi: ta.... to twój popsuty termometr
Termometr?

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Dziękuję, za wpisanie na liście, że będzie dziewczynka, jeszcze poproszę o dopisanie imienia Alicja

Cytat:
Mi pierwszy test przed sylwestrem wyszedł negatywnie więc balowałam prawie pierwszy miesiąc ciąży bez przerwy Szczególnie, że bolał mnie brzuch jak na okres, a to już bejbik był
Ja schudłam, ale myślałam, że to zasługa mojej cudownej diety Nawet sobie leginsy kupiłam,których wcześniej, bym nie założyła na dupsko .

Cytat:
dziewczyny, a jak to u Was jest ze słodyczami. dajecie je dzieciom bez ograniczeń czy istnieją jakieś zasady, kiedy mogą je dostać?

pytam z ciekawości bo ja chciałabym by moja mała jak najdłużej nie znała smaku czekolady. tzn, takiej ze sklepu, nie mam na myśli domowych ciast czy deserów.

mój tż ma takie samo zdanie ale boję się, że nam się to nie uda ze względu na rodziców i teściów wkurza mnie strasznie, kiedy moja mama wciska wnuczkom po czekoladzie,nie pytając mojej siostry o zdanie. jej to nie przeszkadza, ale ja wolałabym by najpierw spytała mnie po cichu czy może.

to samo moja teściowa, przyjeżdża do niej jakiś dzieciaczek a ona hop do sklepu i wraca z ogromniastą czekoladą. na dodatek gdy któraś z mam, mówi małemu, żeby najpierw zjadł obiad a później słodycze to ona mówi do tego malca, żeby nie słuchał mamy tylko zjadł czekoladkę
My mamy zamiar ogrniaczać słodycze, tzn. ja mam w zamiarze . Mój TŻ został rozbestwiony przez mamusię i np. teraz ani rusz do pracy bez słodyczy . Codziennie musi mieć jakiegoś batonika .
A u mnie, mimo, iż mama ma cukrzyce i w domu powinno być coś słodkiego cały czas, to słodyczy nie było. Ona miała tylko w torebce.
Owszem dostawałam na batonika, na czekoladę, na coś gazowanego, na chipsy. Ale jakoś wiedziałam, że nie można za dużo, bo po prostu to nie jest zbyt zdrowe.

Natomiast, co do zachowania teściowej.. Nie powinna podważać zdania matki

Cytat:
Napisane przez olus0607 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, juz od dawna was podczytuję. Jestem w 20 tygodniu ciąży, termin na 24.10. Pisze, bo mam pewne pytanie a dokladnie chodzi mi o to jak są wózki 3 w 1 to tam jest nosidelko i czy ono ma takze funkcje fotelika samochodowego? Zawsze wydawalo mi sie ze nie, ale teraz mam wątpliwości. Zdrówka dla wszystkich przyszłych mam
Z tego, co mi się wydaje to ma funkcję fotelika.

Cytat:
brzusio w 17 tyg
Widać, że domek bliźniaków

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34508596]hehe ja 5 robiłam test.nawet sobie ten dzien w kalendarzu zapisałam
a podobno jesli chodzi o wzrost to dzidki pod tym względem bardziej do mam są podobne[/QUOTE]
Ja testowałam 10stycznia, na wypłatę jak to śmiejemy się z TŻem .

Cytat:
Ja nawet nie czytam o alkoholu w ciąży - tak jak napisałam pierwszy miesiąc przebalowałam. Nie codziennie ale dość często. Badania mówią, że bejbik zdrowy i ja w to wierzę
Nasze Dzidki zdrowe będą, zobaczysz .

katiem - Szczerze mówiąc to jeszcze nie wiem.. Zastanawiam się cały czas
Stary 2012-06-05, 09:09   #3310
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
dziewczyny, a jak to u Was jest ze słodyczami. dajecie je dzieciom bez ograniczeń czy istnieją jakieś zasady, kiedy mogą je dostać?

pytam z ciekawości bo ja chciałabym by moja mała jak najdłużej nie znała smaku czekolady. tzn, takiej ze sklepu, nie mam na myśli domowych ciast czy deserów.

mój tż ma takie samo zdanie ale boję się, że nam się to nie uda ze względu na rodziców i teściów wkurza mnie strasznie, kiedy moja mama wciska wnuczkom po czekoladzie,nie pytając mojej siostry o zdanie. jej to nie przeszkadza, ale ja wolałabym by najpierw spytała mnie po cichu czy może.

to samo moja teściowa, przyjeżdża do niej jakiś dzieciaczek a ona hop do sklepu i wraca z ogromniastą czekoladą. na dodatek gdy któraś z mam, mówi małemu, żeby najpierw zjadł obiad a później słodycze to ona mówi do tego malca, żeby nie słuchał mamy tylko zjadł czekoladkę
Aga na przykładzie mojej córki mogę ci powiedzieć że ja małej nie faszerowałam słodyczami dość długo, młoda zresztą do dzisiaj jest owoco- i warzywożerna. Słodycze nauczyła się jeść w przedszkolu i to też nie od razu bo na początku jak na podwieczorek dostawali wafelki czy jakieś batoniki to ona je rozkruszała i szły do wyrzucenia, dużo bardziej preferowała jogurty, deserki jogurtowe.
Np jak dostawała jajko niespodziankę, to czekoladę dawała mi a ona była zainteresowana tylko i wyłącznie zawartością. Mogę powiedzieć że od jakiś dwóch lat polubiła słodycze.

No a teściowa no cóż ja wiem, że lubi rozpieszczać ale zadałbym jej pytanie, czy jak ona wychowywała swoje dzieci to pozwalała na bezkarne spożywanie czekolady przed obiadem bądź kolacją, bo to nie ona będzie się męczyć z zatwardzeniem u dziecka bądź walką by dziecko chciało zjeść cokolwiek bo żołądek od nadmiaru słodyczy zamulony.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 09:09   #3311
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ja nie widziałam, zeskanuj jak bedziesz miec czas

w siemieradzkiego placi sie za ZZO na pewno, a czy wiecej nie wiem
moja kuzynka tam rodziła więc wiem na pewno że za poród rodzinny,zzo i sale jednoosobowa albo dwójke.zalezy jaka chcesz
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 09:11   #3312
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Padłam

Tak sobie ostatnio leżałam i myślałam w ilu naszych przypadkach lekarze pomylili się, co do płci
Colds ja też ostatnio myślałam nad tym, może zrobimy tak, aby ta lista która wisi na pierwszej stronie zostawić i ewentualnie wpisać później potwierdzona lub coś w tym stylu, łatwo można będzie sprawdzić

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-06-05 o 09:15
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 09:12   #3313
Konto usunięte

Cytat:
mam ten dodatek ale skanera nie mam.zdjecia moge ewentualnie zrobić gdybyś Ty nie zeskanowała czy coś
Stary 2012-06-05, 09:18   #3314
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Dziś już dziewczynki zmykam do domciu, u mamusi dobrze mi było, ale jutro idę do gina więc trochę u siebie pomieszkam. W sumie to najbardziej mężusia mi szkoda, bo śpimy na moim dawnym łóżku, które ma długość 180, a mój mąż 194 i tak mu stópki wiszą, że aż mi go żal. Fajnie mi tu było. Wyprowadziłam się w 2005 roku i od tego czasu pierwszy raz tak długo tu przebywałam

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Niestety leje jak nie wiem a chciałam iść odebrać wyniki bo jutro wizyta u ginka,na pocztę i do biedronki pewnie będę zmokła jak kura.

Miłego dnia kochane jak pozałatwiam wszystko to wpadnę tutaj.

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Nam się udało po 17 cyklach kiedy traciłam nadzieję na dzidziusia,jak zrobiłam test to ręce tak mi się trzęsły że masakra,do dziś pomimo rosnącego brzuszka nie mogę czasem uwierzyć w to szczęście.
Ja też jutro wizytę mam - chyba wszystkie już o tym wiecie- stresuje się okropnie, aż mnie żołądek boli. Wyniki też w laboratorium leżą, zadzowniłam tylko do pani, żeby je do środy przetrzymała i nie odsyłała do szpitala
Mnie się udało za pierwszym razem zajść, a bałam się, że coś może być nie tak. Podziwiam za cierpliwość i wytrzymałość

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
najważniejsze że się udało ja po 40 cyklach przestałam liczyć ...
miłego dnia Martusia !
dzielna kobieta z Ciebie, pewnie swoje przeżyłaś Najważniejsze, że się udało i masz w brzuszku słodką dziewczynkę, która wynagrodzi Ci wszystko

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34514759]Heloł!!!
Rany dziewczyny jak mnie plecy bolą.Spanie to dla mnie męczarnia jest ostatnimi czasy.Nie wiem jak to później bedzie.Jescze poszłabym gdzieś na spacer ale strasznie leje.Echh.Szkoda gadać
[/QUOTE]

Ja chyba zakupie tego rogala. Przyda mi się do spania, bo coraz gorzej mi to idzie. Później do karmienia będzie w sam raz. Moje kolezanki, które miały, wszystkie chwaliły.

Cytat:
dzien dobry.Ja juz od 6 na nigach a nie spie jeszcze wczesniej bo mialam straszny koszmar.Dobrze ze dzis ide do gina podgladAĆ DZIEWCZYNKI bo az sie poplakalam. Potem chlopcy o 6 wpedzili mi sie do lozka i juz mi smutki przeszly. Chwalilam wam sie ze mamy imiona? Po wielu dyskusjach stanelo na Klaudia Maja i Laura Kinga

Dziekuje wszystkim za komentarze mojego bębenka. Te ktore sa tygodniowo okolo mnie ,powiedzcie czy na bliźniaki nie jest mały? Bo w poprzednich ciazach wydawal mi sie wile wiekszy :P
Imiona bardzo ładne, a brzuszek masz chyba większy niż ja w 17 tygodniu, więc jego wielkość jest odpowiednia...

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
kurde,znowu mialam porabany sen
ze zamordowalam dziewczyne i jej dłon wyrzucilam kolo torów i balam sie ze policja sie dowie ze to ja,chociaz cialo dobrze ukrylam. Balam sie ze pojde siedziec i oseroce dzieci i juz ich nigdy nie zobacze,w snie bylo mi strasznie z tym zle,ale dobrze ze ok 2 w nocy sie obudzilam
Co za sny, za dużo horrorów oglądasz
Stary 2012-06-05, 09:23   #3315
kasiam187
Wtajemniczenie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34516667]moja kuzynka tam rodziła więc wiem na pewno że za poród rodzinny,zzo i sale jednoosobowa albo dwójke.zalezy jaka chcesz[/QUOTE]

czyli jednym słowem za wszystko masakra.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-05, 09:24   #3316
tamlin111
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34510750]ja sie nie mam zamiaru bawić w wielorazówki.wiem że to teraz modne być eko ale nie bede sobie życia utrudniała.wzory są śliczne[/QUOTE]
Mam takie same zdanie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Nam się udało po 17 cyklach kiedy traciłam nadzieję na dzidziusia,jak zrobiłam test to ręce tak mi się trzęsły że masakra,do dziś pomimo rosnącego brzuszka nie mogę czasem uwierzyć w to szczęście.
Cytat:
najważniejsze że się udało ja po 40 cyklach przestałam liczyć ...
Podziwiam wytrwałości Ja jakoś problemów z zajściem nie mam.

Zaspałyśmy dziś tak się wspaniale spało
Stary 2012-06-05, 09:25   #3317
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
A w którym kierunku? Bo ja studiuję w Pzn. i mam 70 km do Pzn. - może mijam koleżankę po drodze
Nie mam rozeznania w terenie .
Na zachód

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Colds ja też ostatnio myślałam nad tym, może zrobimy tak, aby ta lista która wisi na pierwszej stronie zostawić i ewentualnie wpisać później potwierdzona lub coś w tym stylu, łatwo można będzie sprawdzić
Fajna opcja

Was nadrobić to masakra
Wyprawiłam TŻa na 10. do pracy, bo nadgodziny szarpie bidulek.. .
W nocy spać nie mogłam, oglądałam na telefonie miasto kobiet z nudów, jakąś grę z różnicami znalazłam , nawet milionerów zainstalowałam . Na końcu TŻ się obudził i od około 3 nie spaliśmy.
Ciężka ta noc..
Stary 2012-06-05, 09:29   #3318
kasiam187
Wtajemniczenie

dziewczyny patrzcie jaka fajna strona, mozna imie dzidzi zamówic

http://www.peticado.pl/pl/oferta

Stary 2012-06-05, 09:37   #3319
I_K
Zakorzenienie

Dziewczynki bardzo fanie czyta się wasze wspomnienia z początku ciąży
U mnie taż było zaskoczenie bo mimo tego że się staraliśmy byłam pewna że tym razem na pewno nic z tego nie wyjdzie a ty szok bo @ mi się spóźniała i w końcu zrobiłam test no i był pozytywny

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34510750]ja sie nie mam zamiaru bawić w wielorazówki.wiem że to teraz modne być eko ale nie bede sobie życia utrudniała.wzory są śliczne[/QUOTE]
zgadzam się przede wszystkim z tego względu że nie wrzucę 10 pieluch do pralki i tego prania trzeba uskładać, jak czytałam to dziewczyny piorą raz na 2-3 dni, no i sprawa suszenia, ten wkład jest chyba dość gruby i niełatwo to będzie suszyć zimą... no i ta wiecznie rozłożona suszarka na pranie to nie dla mnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-05, 09:46   #3320
zielona1911
Zakorzenienie

co do slodyczy to ja zauwazalam u dzieci w mojej rodzinie,ze im mniej jest slodyczy w domu,tym dzieci sie na nie czesciej rzucaja jak jest okazja
My zawsze mamy w domu ciasta,czekolade,cukierki ,lizaki i sa w zasiegu rak malego i przyznam ze widze,ze jakos tak nie przepada za slodyczami,woli zjesc jablko czy banana.Wogole jesli chodzi o slodycze to jest smakoszem,nie zje byle czego,tzn preferuje tylko ptasie mleczko i lizaki chupa chups.Wszystko inne lezy po prostu.A jak wpadnie kuzyn Oskara,to caly dom jest w minute bez slodyczy,maly nawet makuje cukierki do kieszeni na potem.
Moj wogole nie jada zelek czy cukierkow,ani ciastek. Tylko te lizaki,ptasie mleczko i czasami od swieta kawalek czekolady jak nie ma co z soba robic.
zreszta je tez platki cini minis-sa slodkie,pije kakao,je slodkie owoce, zuje gumy orbit czy jakies serki. Zreszta teraz w tych czasach trudno jest dziecku wogole nie dawac slodkich rzeczy
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 09:47   #3321
gda
Zakorzenienie

A wiecie czemu nie mogłyście spać tej nocy? BO JEST PEŁNIA!

Ja o dziwo przespałam całą noc bez wstawania nawet na siusiu, to mi się nie zdarza podczas pełni...

Jestem nieobecna, bo się uczę... Sesja na całego
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 09:50   #3322
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
ja będę robić glukozę za tydzień, będzie ciekawie

mnie też poród zaczyna powoli przerażać, bo szpital w którym będę rodzić nie oferuje zzo a myślałam, że to już standard

jednak to nie jest standard bo w niektórych szpitalach to płatne jeszcze jest

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
oj chyba beda 3 ZUZIE
jesli zostaniemy przy tym imieniu bo mi podoba sie jeszcze LAURA JUDYTA i MALWINKA

a co do glukozy to w ktorym tygodniu robicie??? ja wszystkie badania mam na nfz
Laura, śliczne imie

Ja glukoze w 27 tygodniu bede robić - czyli za tydzień...

Kurcze i jednak jeszcze pospałam jak mężuś do pracy pojechał
O 9 wstałam a tak mi sie nie chciało
Znowu leje za oknem - co za denna pogoda już mnie wkurza siedzenie w domu a tak bym w słonku posiedziała troche
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 09:52   #3323
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Po 40 cyklach? Dobrze, że się w końcu udało

Wyślę na pocztę ten skalniak, bo na forum nie umiem, najwyżej się później usunie i jeszcze później Wam zrobię aparatem nowe i też wyślę. To sobie zobaczycie, bo te telefonem robione, mogą być trochę nie wyraźne.

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Konczita jest na poczcie. Zobacz - jak uważasz spłynie?

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Wczoraj stanęłam na wagę i ważyłam 50,3 kg, a dzisiaj znowu 48,5.... Ja zawsze jak się u ginki ważę to jej mówię w przybliżeniu, że 49 kg. Kurcze.... sama nie wiem czy to normalne. Moja szwagierka miała w 5 m-cu 5 kg do przodu... Ja nie mam nic. Pewnie niedługo coś przybiorę... Idę zjeść ciacho.

Ale Wam tych wag zazdroszczę ehh no nic .. ja swoją nie paraduję .. po ciązy będę się martwić i Wam skomleć ...

a nasza droga do dzidzi długa ... sam fakt że zajęło to 7 lat swoje mówi ale warto było czekać ...

co do skalniaczka to myślę że nie spłynie bo kamienie to dobry opór jest ... więc nie przejmuj się gadaniem męża

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Dziś już dziewczynki zmykam do domciu, u mamusi dobrze mi było, ale jutro idę do gina więc trochę u siebie pomieszkam. W sumie to najbardziej mężusia mi szkoda, bo śpimy na moim dawnym łóżku, które ma długość 180, a mój mąż 194 i tak mu stópki wiszą, że aż mi go żal. Fajnie mi tu było. Wyprowadziłam się w 2005 roku i od tego czasu pierwszy raz tak długo tu przebywałam

Ja też jutro wizytę mam - chyba wszystkie już o tym wiecie- stresuje się okropnie, aż mnie żołądek boli. Wyniki też w laboratorium leżą, zadzowniłam tylko do pani, żeby je do środy przetrzymała i nie odsyłała do szpitala
Mnie się udało za pierwszym razem zajść, a bałam się, że coś może być nie tak. Podziwiam za cierpliwość i wytrzymałość

wszystko co dobre szybko się kończy ... ale dobrze że u mamci pomieszkałaś .. na pewno pomogło leżakowanie i kciuki za wizytę trzymam mocno !

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Podziwiam wytrwałości Ja jakoś problemów z zajściem nie mam.

Niestety jedni muszą poczekać na ten cud latami innym udaje się za pierwszym podejściem ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2012-06-05, 09:56   #3324
zielona1911
Zakorzenienie

Mi tez sie szybko udalo zajsc,w pierwszym cyklu staran,a bylo napreawde ciezko bo tzeta nigdy nie ma a @ mialam takie ze hoho,raz 30 dni,raz 60dni,raz 90dni
ostatni @ mialam 6.12.2011 a zaszlam 8.01.2012
a testow to chyba zluzylam milion,zarowno tych owulacyjnych jak i ciazowych.
I tak sie dziwie jak 3 lata udalo mi sie nie splodzic dziecka jak nie stosowalam ŻADNEJ antykoncepcji,a jak juz sie zaparłam to pykło w pierwszym cyklu staran.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:04   #3325
Konczita
Zakorzenienie

zielona czyli jednym słowem mieliście dużo szczęścia w tym cyklu
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:06   #3326
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:

Niestety jedni muszą poczekać na ten cud latami innym udaje się za pierwszym podejściem ...

i to jest własnie takie niesprawiedliwe .... moja najlepsza przyjaciółka, w moim wieku, i dwiedziała sie na początku tego roku, żę ma endometrioze obu jajników, miała zabieg usuwania torbieli, ale dali jej bardzo male szanse na zajscie w ciaze, ale walczy, bierze hormonalne zastrzyki w brzuch(platne oczywiscie) ...i jak ja zaszłam w ciaze to nie umiałam jej tego powiedziec.... nie umiem tego pojac, że tyle ludzi co pragnie miec malenstow nie moze, ma takie problemy a tyle jest ciaz niechcianych i dzieci niechcianych

Stary 2012-06-05, 10:06   #3327
maggie123
Zakorzenienie

dopiero wstałam... i właśnie zajadam śniadanko podczytując wizaż. psina na kolanach przytulona do brzuszka liczy, że mu jakieś okruszki z kanapki spadną, dzidziuś go kopie a on się na mnie z wyrzutem patrzy, jak mogę go tak bez powodu szturchać
zimno na dworze, leje... ze spacerów nici więc za pranie chyba się wezmę
Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Anusia, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i będziesz mogła już normalnie funkcjonować. A jak w ogóle się czujesz?

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2012-06-05, 10:09   #3328
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Padłam

Termometr?

Ja schudłam, ale myślałam, że to zasługa mojej cudownej diety Nawet sobie leginsy kupiłam,których wcześniej, bym nie założyła na dupsko .

Nasze Dzidki zdrowe będą, zobaczysz .

katiem - Szczerze mówiąc to jeszcze nie wiem.. Zastanawiam się cały czas
No co mierzyłam sobie tempkę przez 10 dni bo tylko tyle mi się chciało, a potem stwierdziłam, że jest zepsuty bo ciągle pokazywał tą samą temperaturę. I jeszcze mówię do męża: a tam pieprzyć zabezpieczenia, z moim cyklem to niemozliwe Szczególnie, że porzuciłam prawie 12 letnią kurację na uregulowanie okresu, bo absolutnie nic nie dała. Po 12 latach trucia się bez przerwy nie miałam ani razu okresu po 28 dniach, ale za to po 14., po 30, po 40. Jeszcze mówię do niego: jak będziesz chciał mieć dzieci to mi powiedz, bo będę musiała się podleczyć

No jasne, że będą nasze malutkie okazy zdrowia

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:11   #3329
Iwoncia81
Zakorzenienie

A ja zaciążyłam po 12 cyklach starań...
Cierpliwość mi sie kończyła, jakaś zazdrość mnie dopadała jak widziałam dziewczyny w ciąży, zaraz humor mi sie psuł doszczętnie.
Potem tylko pukałam sie w czoło dlaczego od razu nie poszłam do tego lekarza do którego chodze teraz.
Chciałabym widzieć moją mine o 5 rano jak na teście widziałam dwie krechy
Potem już zasnąć nie mogłam bo byłam najszczęśliwszym człowiekem pod słońcem
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:15   #3330
lilka00
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny . Ja dużo nie piszę, ale zawsze jestem na bieżąco, bo podczytuję .

U mnie wszystko w porządku, czuję się dobrze, zastanawiam się nad imionami dla córki, na razie mam 3 typy Iga, Kalina i Kamila.

Czytam o Waszych staraniach i tak sobie myślę, że jednak wpadka ma wiele uroków, żadnych testów owulacyjnych, stresów itp. Do tego ten element zaskoczenia . Na początku co prawda ryczałam pół dnia nad testem z dwoma kreskami i to nie ze szczęścia, ale TŻ mnie pocieszył i w ogóle jego radość podniosła mnie wtedy na duchu. Teraz to już zupełnie inna historia, na prawdę bardzo się cieszę z ciąży .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości