|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3302 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
![]()
![]() |
#3303 | |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Ale pogoda, u mnie tak pada że masakra, nic mi się nie chce tylko spać ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34508211]ja od razu wiedziałam że coś jest na rzeczy.tak sie dziwnie czułam,tak mnie ćmiło w brzuchu.nawet pamiętam że był wtedy sylwester i chciałam piwko bezalkoholowe kupić i wkurzona byłam że nigdzie nie było.a pare dni później zrobiłam test i cały dzień sie zastanawiałam jak powiedzieć tak ładnie jakoś tżetowi i szliśmy wtedy na dziewczyne z tatuażem czy coś tam innego do kina a wczesniej byliśmy na zakupach w rossmanie i nie wytrzymałam i mu między półkami powiedziałam ![]() a nie to był chyba sherlock holms:p[/QUOTE] A u mnie było tak że okres miałam dostać w Wigilię, w Boże Narodzenie na imieninach u teścia miałam taki wilczy apetyt, że jadłam dosłownie wszystko, tak namieszałam że masakra i w żartach mówię do męża że chyba w ciąży jestem bo miałam takie dziwne zachcianki, ale tak naprawdę w to nie wierzyłam bo brzuch mnie bolał tak jakbym miała zaraz okres dostać. Ale się nie pojawił, kupiłam test, i miałam go zrobić rano w sylwestra. Z przejęcia spać nie mogłam, wstałam o 4 rano, a tu awaria, nie ma prądu w domu, poszłam do łazienki z latarką, żeby ten test zrobić ![]() ![]() Śliczny domek ![]() ![]() Cytat:
![]() Lecę sobie zrobić kawkę bo zaraz chyba zasnę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3304 | |
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34515743]kasiam a Ty gdzie rodzisz?[/QUOTE]
Cytat:
![]() w sumie to co człek to inna opinia, jeden taki szpital pasowal , drugiej nie i tak w koło, wiec ostatecznie musze sama sie zdecydowac ![]() lourose jak sie dowiesz cos o szkole rodzenia to daj znac, bo sie wlasnie wacham czy nie zapisac sie do tej Koali ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3305 | |
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34515953]ja mam jakies problemu z koncentracja czy co.przecież napisałaś w poprzednim poscie ze w ujastku
![]() Hihi ![]() ![]() Własną glukozą? ale jaja. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3306 |
Wtajemniczenie
|
haaaj! a ja leze se jeszcze i skalniaka nie zobacze bo u mnie sdi nie chce otworzyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3307 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3308 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie widziałam, zeskanuj jak bedziesz miec czas ![]() ![]() w siemieradzkiego placi sie za ZZO na pewno, a czy wiecej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3309 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A u mnie, mimo, iż mama ma cukrzyce i w domu powinno być coś słodkiego cały czas, to słodyczy nie było. Ona miała tylko w torebce. Owszem dostawałam na batonika, na czekoladę, na coś gazowanego, na chipsy. Ale jakoś wiedziałam, że nie można za dużo, bo po prostu to nie jest zbyt zdrowe. Natomiast, co do zachowania teściowej.. Nie powinna podważać zdania matki ![]() Cytat:
![]() Widać, że domek bliźniaków ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34508596]hehe ja 5 robiłam test.nawet sobie ten dzien w kalendarzu zapisałam ![]() a podobno jesli chodzi o wzrost to dzidki pod tym względem bardziej do mam są podobne[/QUOTE] Ja testowałam 10stycznia, na wypłatę jak to śmiejemy się z TŻem ![]() Cytat:
![]() katiem - Szczerze mówiąc to jeszcze nie wiem.. Zastanawiam się cały czas ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np jak dostawała jajko niespodziankę, to czekoladę dawała mi a ona była zainteresowana tylko i wyłącznie zawartością. Mogę powiedzieć że od jakiś dwóch lat polubiła słodycze. No a teściowa no cóż ja wiem, że lubi rozpieszczać ale zadałbym jej pytanie, czy jak ona wychowywała swoje dzieci to pozwalała na bezkarne spożywanie czekolady przed obiadem bądź kolacją, bo to nie ona będzie się męczyć z zatwardzeniem u dziecka bądź walką by dziecko chciało zjeść cokolwiek bo żołądek od nadmiaru słodyczy zamulony.
![]() |
#3311 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-06-05 o 09:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3313 |
Konto usunięte
|
mam ten dodatek ale skanera nie mam.zdjecia moge ewentualnie zrobić gdybyś Ty nie zeskanowała czy coś
|
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | ||||
Rozeznanie
|
Dziś już dziewczynki zmykam do domciu, u mamusi dobrze mi było, ale jutro idę do gina więc trochę u siebie pomieszkam. W sumie to najbardziej mężusia mi szkoda, bo śpimy na moim dawnym łóżku, które ma długość 180, a mój mąż 194 i tak mu stópki wiszą, że aż mi go żal. Fajnie mi tu było. Wyprowadziłam się w 2005 roku i od tego czasu pierwszy raz tak długo tu przebywałam
![]() Cytat:
![]() Mnie się udało za pierwszym razem zajść, a bałam się, że coś może być nie tak. Podziwiam za cierpliwość i wytrzymałość ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34514759]Heloł!!! Rany dziewczyny jak mnie plecy bolą.Spanie to dla mnie męczarnia jest ostatnimi czasy.Nie wiem jak to później bedzie.Jescze poszłabym gdzieś na spacer ale strasznie leje.Echh.Szkoda gadać [/QUOTE] Ja chyba zakupie tego rogala. Przyda mi się do spania, bo coraz gorzej mi to idzie. Później do karmienia będzie w sam raz. Moje kolezanki, które miały, wszystkie chwaliły. Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3315 |
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34516667]moja kuzynka tam rodziła więc wiem na pewno że za poród rodzinny,zzo i sale jednoosobowa albo dwójke.zalezy jaka chcesz[/QUOTE]
czyli jednym słowem za wszystko ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3316 | |
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34510750]ja sie nie mam zamiaru bawić w wielorazówki.wiem że to teraz modne być eko ale nie bede sobie życia utrudniała.wzory są śliczne
![]() Mam takie same zdanie ![]() Cytat:
![]() Zaspałyśmy dziś tak się wspaniale spało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3317 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na zachód ![]() Cytat:
![]() Was nadrobić to masakra ![]() Wyprawiłam TŻa na 10. do pracy, bo nadgodziny szarpie bidulek.. ![]() W nocy spać nie mogłam, oglądałam na telefonie miasto kobiet z nudów, jakąś grę z różnicami znalazłam ![]() ![]() ![]() Ciężka ta noc.. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3318 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny patrzcie jaka fajna strona, mozna imie dzidzi zamówic
![]() http://www.peticado.pl/pl/oferta |
![]() ![]() |
![]() |
#3319 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki bardzo fanie czyta się wasze wspomnienia z początku ciąży
![]() U mnie taż było zaskoczenie bo mimo tego że się staraliśmy byłam pewna że tym razem na pewno nic z tego nie wyjdzie a ty szok bo @ mi się spóźniała i w końcu zrobiłam test no i był pozytywny ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34510750]ja sie nie mam zamiaru bawić w wielorazówki.wiem że to teraz modne być eko ale nie bede sobie życia utrudniała.wzory są śliczne ![]() zgadzam się ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3320 |
Zakorzenienie
|
co do slodyczy to ja zauwazalam u dzieci w mojej rodzinie,ze im mniej jest slodyczy w domu,tym dzieci sie na nie czesciej rzucaja jak jest okazja
![]() My zawsze mamy w domu ciasta,czekolade,cukierki ,lizaki i sa w zasiegu rak malego i przyznam ze widze,ze jakos tak nie przepada za slodyczami,woli zjesc jablko czy banana.Wogole jesli chodzi o slodycze to jest smakoszem,nie zje byle czego,tzn preferuje tylko ptasie mleczko i lizaki chupa chups.Wszystko inne lezy po prostu.A jak wpadnie kuzyn Oskara,to caly dom jest w minute bez slodyczy,maly nawet makuje cukierki do kieszeni na potem. Moj wogole nie jada zelek czy cukierkow,ani ciastek. Tylko te lizaki,ptasie mleczko i czasami od swieta kawalek czekolady jak nie ma co z soba robic. zreszta je tez platki cini minis-sa slodkie,pije kakao,je slodkie owoce, zuje gumy orbit ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3321 |
Zakorzenienie
|
A wiecie czemu nie mogłyście spać tej nocy? BO JEST PEŁNIA!
![]() Ja o dziwo przespałam całą noc bez wstawania nawet na siusiu, to mi się nie zdarza podczas pełni... Jestem nieobecna, bo się uczę... Sesja na całego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3322 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak to nie jest standard bo w niektórych szpitalach to płatne jeszcze jest ![]() Cytat:
![]() Ja glukoze w 27 tygodniu bede robić - czyli za tydzień... Kurcze i jednak jeszcze pospałam jak mężuś do pracy pojechał ![]() O 9 wstałam a tak mi sie nie chciało ![]() Znowu leje za oknem - co za denna pogoda ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3323 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Wam tych wag zazdroszczę ehh no nic .. ja swoją nie paraduję .. po ciązy będę się martwić i Wam skomleć ... a nasza droga do dzidzi długa ... sam fakt że zajęło to 7 lat swoje mówi ale warto było czekać ... ![]() co do skalniaczka to myślę że nie spłynie bo kamienie to dobry opór jest ... więc nie przejmuj się gadaniem męża ![]() Cytat:
![]() Niestety jedni muszą poczekać na ten cud latami innym udaje się za pierwszym podejściem ...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3324 |
Zakorzenienie
|
Mi tez sie szybko udalo zajsc,w pierwszym cyklu staran,a bylo napreawde ciezko bo tzeta nigdy nie ma a @ mialam takie ze hoho,raz 30 dni,raz 60dni,raz 90dni
![]() ostatni @ mialam 6.12.2011 a zaszlam 8.01.2012 ![]() a testow to chyba zluzylam milion,zarowno tych owulacyjnych jak i ciazowych. I tak sie dziwie jak 3 lata udalo mi sie nie splodzic dziecka jak nie stosowalam ŻADNEJ antykoncepcji,a jak juz sie zaparłam to pykło w pierwszym cyklu staran. |
![]() ![]() |
![]() |
#3325 |
Zakorzenienie
|
zielona czyli jednym słowem mieliście dużo szczęścia w tym cyklu
![]()
#3326 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i to jest własnie takie niesprawiedliwe .... moja najlepsza przyjaciółka, w moim wieku, i dwiedziała sie na początku tego roku, żę ma endometrioze obu jajników, miała zabieg usuwania torbieli, ale dali jej bardzo male szanse na zajscie w ciaze, ale walczy, bierze hormonalne zastrzyki w brzuch(platne oczywiscie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3327 |
Zakorzenienie
|
dopiero wstałam... i właśnie zajadam śniadanko podczytując wizaż. psina na kolanach przytulona do brzuszka liczy, że mu jakieś okruszki z kanapki spadną, dzidziuś go kopie a on się na mnie z wyrzutem patrzy, jak mogę go tak bez powodu szturchać
![]() zimno na dworze, leje... ze spacerów nici więc za pranie chyba się wezmę Anusia, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i będziesz mogła już normalnie funkcjonować. A jak w ogóle się czujesz?
![]() |
#3328 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No jasne, że będą ![]() ![]()
![]() |
#3329 |
Zakorzenienie
|
A ja zaciążyłam po 12 cyklach starań...
Cierpliwość mi sie kończyła, jakaś zazdrość mnie dopadała jak widziałam dziewczyny w ciąży, zaraz humor mi sie psuł doszczętnie. Potem tylko pukałam sie w czoło dlaczego od razu nie poszłam do tego lekarza do którego chodze teraz. Chciałabym widzieć moją mine o 5 rano jak na teście widziałam dwie krechy ![]() Potem już zasnąć nie mogłam bo byłam najszczęśliwszym człowiekem pod słońcem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3330 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() U mnie wszystko w porządku, czuję się dobrze, zastanawiam się nad imionami dla córki, na razie mam 3 typy Iga, Kalina i Kamila. Czytam o Waszych staraniach i tak sobie myślę, że jednak wpadka ma wiele uroków, żadnych testów owulacyjnych, stresów itp. Do tego ten element zaskoczenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.