|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
A w którym kierunku od tego miasta mieszkasz?
|
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
a zaraz po zrobieniu testu zawołałam do moich siorek, które akurat spędzały u mnie ferie zimowe, że pozytywny.... i jeszcze godzine siedziałyśmy w łazience i się na ten test gapiłyśmy....
|
|
|
|
|
#3273 | ||||||
|
Raczkowanie
|
dobry wieczór
gratulacje dla wszystkich mam, które poznały płeć swoich maluchów ![]() w pierwszej ciąży koniecznie chciałam wiedzieć czy urodzę chłopca czy dziewczynkę w kolejnych myślałam, że zdam się na niespodziankę ale nic z tego oczywiście, że chciałam wiedzieć najszybciej jak to tylko było możliwe ![]() Cytat:
ale nie wiem czy nadają się na sam początek kiedy mleka może lecieć dość sporo, myślę że mogą przeciekać na początku używałam johnsona, są grubsze i nie przepuszczają, minusem jest materiał, z którego są zrobione bo cienkie niteczki przyklejały się do brodawek i musiałam je ściągać zanim dałam Małej pierś niestety lepszych nie znalazłam więc z braku laku został johnson Cytat:
Cytat:
![]() poród przede wszystkim jest w głowie jak sobie wmówicie, że będzie bolało to na pewno będzie ![]() dobrze jak sobie kobieta szczerze ze sobą pogada czego od porodu oczekuje, jak się czuje z bólem, czy jest wytrzymała czy choćby malutki ból sprawia jej ogromny dyskomfort no i warto się dowiedzieć przed czy dany szpital oferuje znieczulenie, jeśli tak to jakie itp. bo na porodzie chyba lepiej nie być zaskoczonym Cytat:
Cytat:
raczej fotelik samochodowy ma funkcję nosidła ![]() Cytat:
fakt, że używałam ich nieco później na sam początek polecam wkładki molimed, w necie widzę spore opakowania, ja kupowałam je na sztuki ja też się już żegnam, idę jeszcze poczytać o rozwoju rocznego dziecka i spać
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2012-06-04 o 22:51 |
||||||
|
|
|
#3274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mimo iz znam płec to mówie do dzidka "dzidek" i nawet nataniel mi nie pasuje mówiś chyba dzidek to bedzi jego ksywa ![]() a teraz mówie dobranoc i ide oglądac film z onym jakis
|
|
|
|
|
#3275 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zanim wiedziałam, ze jestem w ciąży strasznie źle się czułam....tak jakbym miała być chora na jakąś grypę. tżta oczywiście nie było, bo był w delegacji, ale na szczęście były moje siorki u mnie (tak jak wcześniej wspomniałam na feriach zimowych) i całe szczęście, bo wyprowadzały psa i go karmiły i obiad zrobiły, posprzątały.... bo ja przychodziłam z pracy i szłam do wyra....:O mówiłam: chyba chora będę, bo coś się źle czuje..... a to Bobek tam siedział ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
Na północ - kierunek Piła. A Ty? ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Dobranoc
|
||||
|
|
|
#3276 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
No i dzień dobry
![]() Jakaś insomnia mnie ostatnio dopada ![]() Pęcherz wezwał do wc i od drugiej już nie śpie... Jakoś rozmyślam o tej glukozie co bede w pon. robić i czy ktoś mnie z równowagi wyprowadzi bo bez kolejki sie tam wchodzi. Pewnie znajdzie sie ktoś upierdliwy kogo zbesztam zaraz z góry na dół ![]() Rozmyślam o porodzie który mnie przeraża ![]() Poza tym fajnie kosy ćwierkają od 45 minut, a za dwie godziny z kundlami zaczną wychodzić i bedą darły paszcze ![]() Już sie szarzy za oknem, za godzine chop do pracy wstaje... I sie rozpisałam z nudów
|
|
|
|
#3278 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
![]() mnie też poród zaczyna powoli przerażać, bo szpital w którym będę rodzić nie oferuje zzo a myślałam, że to już standard ![]() w Krakowie leje jak z cebra. świetnie, a ja tylko w sandałach mogę chodzić
|
|
|
|
|
#3279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj chyba beda 3 ZUZIE ![]() jesli zostaniemy przy tym imieniu bo mi podoba sie jeszcze LAURA JUDYTA i MALWINKA CO DO plci to ja odrazu mówilam mezowi ze ja staRam sie o dziewczynke ![]() a co do glukozy to w ktorym tygodniu robicie??? ja wszystkie badania mam na nfz
tak - na zwsze 30,09,2012 30.03.2016 Edytowane przez kajaja Czas edycji: 2012-06-05 o 07:18 |
|
|
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() u Nas chmury okropne,ale jeszcze nie pada .wstałam dzisiaj o 6,poszłam na spacer z Jurkiem,zjadłam śniadanko i leże chwile jeszcze . I właaśnie Dorianek sie obudził w brzuszku![]() przynaajmniej ma lepsze spanie od Gracjanka ![]() Co do pieluszek to będą używala jednorazowych,pewnie firmy pampers .Ja robiłam testy z mężem. I mowie do niego: co obstawiasz,a on smutny mowi pewnie sie nie udalo. a ja wychodze z łazienki i mowie do niego to zacznij zbierać na wyprawke ![]() ![]() .żebyście widzialy jego mine ![]() a bylismy raczej pewni,że sie nie udalo,bo to byl pierwszy miesiac staran
|
|
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
witam się z Wami - dzień dobry
wróciłam z laboratorium, zostawiłam im kasiurę, krew i mocz i wróciłam ... pogoda jest do kitu ale ja przy takiej czuje się dość fajnie więc nie narzekam zbytnio ![]() noc ogólnie jakaś niespokojna była .... nie wiem czemu ale kręciłam się dzisiaj strasznie i budziłam co chwilę ale może to emocję przed egzaminem dzisiejszym ? sama już nie wiem ... dzisiaj obiadu nie robię bo muszę czytać ustawy ..i nie mam czasu więc wyciągnę coś co mam na czarną godzinę, jakąś fasolkę bądź gołąbki i mąż sobie poda jak wróci z pracusi więc dzień nad książkami tylko .... oczywiście wczoraj nie doczekaliśmy się wyników z sobotniego egzaminu ale nie dziwię się bo jakiś konował źle napisał naszą grupę i pewnie profesro nie ma takiej i nie wysłał ehhh masakra .. więc ja nadal czekam .. może odpiszę? zobaczymy .... Cytat:
ja robiłam ale wcześnie bo to był 23t jakoś ... mam nadzieje, że nie będzie kazała powtarzać bleee ... ehhh to sobie płeć trafiłaś hyhy ... a z imion bardzo Laura mi się podoba ... też bym Laurę chciała albo Malwinkę oo ale mój mąż się uparł że Adunia jest jego i basta ![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- jak tak czytam wypowiedzi, że udało się za pierwszym razem to taka radość się pojawia, że to jednak jest możliwe że nie trzeba tyle lat czekać ehh piękne to jest )
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry brzuchatki
![]() Wstałam,zjadłam śniadanko a teraz zbieram się na jazdy. Niestety leje jak nie wiem a chciałam iść odebrać wyniki bo jutro wizyta u ginka,na pocztę i do biedronki pewnie będę zmokła jak kura. Miłego dnia kochane jak pozałatwiam wszystko to wpadnę tutaj. ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Nam się udało po 17 cyklach kiedy traciłam nadzieję na dzidziusia,jak zrobiłam test to ręce tak mi się trzęsły że masakra,do dziś pomimo rosnącego brzuszka nie mogę czasem uwierzyć w to szczęście.
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Ale zła jak osa jestem..... bo wczoraj dostałam od mamy i od mamy sąsiadki kwiatki i ja taka szczęśliwa i w ogóle, że te kwiatki mam i 2 godziny jak głupia latałam, pieliłam, na skalniak je wysadzałam, kamyki przesuwałam. I zrobiłam zdjęcia dla tżcika, bo się tak cieszyłam z tych kwiatków. wysłąłam mu zdjecia, bo w delegacji jest, a on mi pisze, że mam zrobić jak było, bo przy pierwszym deszczu to wszystko spłynie....:płacze: A dzisiaj padało w nocy i nie spłynęło.... I teraz nie wiem.... nie będę rozwalała swojej ciężkiej pracy, tżta nie będzie dwa tygodnie i zobacze - jak spłynie to trudno, wtedy zrobie jak było, a jak nie spłynie to za te moje nerwy się mu teraz oberwie.... Ale zła jestem.... zaraz się popłacze. Dobrze, że mój dzidek mnie trochę popukał to trochę mniej nerwowa jestem... ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
No jejku.... i jeszcze cytryna się skończyła.... kupiłam dwa dni temu w tesco, wyjmuję teraz, a tam pleśń i jeszcze herbatę bez cytryne teraz będę piła. No niech to.... Chciałam iść pieszo do miasta.... ale taka pogoda.... jak zacznie padać.... aj.... już sama nie wiem... |
|
|
|
|
#3284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miłego dnia Martusia ! Cytat:
uuuuu to teżecik podpadł tu i to porządnie ... zastaw jak Ci się podoba ... jak spłynie to wówczas zmienisz przed jego powrotem ale skoro po dzisiejszym deszczu nie spłynęło to może będzie ok ? pokaż nam też - my ocenimy ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- wracam do łózka .. może się zdrzemnę? nie mam siły już się uczyć - wymiękłam
|
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- i za egzamin .
|
|
|
|
|
#3286 |
|
Konto usunięte
|
Heloł!!!
Rany dziewczyny jak mnie plecy bolą.Spanie to dla mnie męczarnia jest ostatnimi czasy.Nie wiem jak to później bedzie.Jescze poszłabym gdzieś na spacer ale strasznie leje.Echh.Szkoda gadać a gdzie zamierzasz rodzic? |
|
|
|
#3287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyślę na pocztę ten skalniak, bo na forum nie umiem, najwyżej się później usunie i jeszcze później Wam zrobię aparatem nowe i też wyślę. To sobie zobaczycie, bo te telefonem robione, mogą być trochę nie wyraźne. ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Konczita jest na poczcie. Zobacz - jak uważasz spłynie? ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
Wczoraj stanęłam na wagę i ważyłam 50,3 kg, a dzisiaj znowu 48,5.... Ja zawsze jak się u ginki ważę to jej mówię w przybliżeniu, że 49 kg. Kurcze.... sama nie wiem czy to normalne. Moja szwagierka miała w 5 m-cu 5 kg do przodu... Ja nie mam nic. Pewnie niedługo coś przybiorę... Idę zjeść ciacho. |
||
|
|
|
#3288 | |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry.Ja juz od 6 na nigach a nie spie jeszcze wczesniej bo mialam straszny koszmar.Dobrze ze dzis ide do gina podgladAĆ DZIEWCZYNKI bo az sie poplakalam. Potem chlopcy o 6 wpedzili mi sie do lozka i juz mi smutki przeszly. Chwalilam wam sie ze mamy imiona? Po wielu dyskusjach stanelo na Klaudia Maja i Laura Kinga
![]() Cytat:
ja jak jestem w pl to uzywam zawsze dady z biedronki i uwazam ze sa jak normalne z pampersa tylko ze tansze.Tez sa miekkie ,maja tych falbanek przeciw przemakaniu duzo.... ja z powpodu wypadku samochodowego wcale nie mialam zajsc w ciaze a ewentualnie jej nidy nie donosic a najdluzej staralismy sie 4 cykle o dzidzie i będę mamą 4 skarbow za pol roku :P Teraz bym musiala spakowac moja gromadkę i pokazac temu lekarzowi :P Dziekuje wszystkim za komentarze mojego bębenka. Te ktore sa tygodniowo okolo mnie ,powiedzcie czy na bliźniaki nie jest mały? Bo w poprzednich ciazach wydawal mi sie wile wiekszy :P Edytowane przez muminek88 Czas edycji: 2012-06-05 o 08:16 |
|
|
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super . Ja też mam trzy młodsze siostry i żyć bez nich nie mogę . Pewnie Twoje Szkraby też tak będą miały .Wczoraj jak tżta do pracy odwoziłam to wstąpiłam na chwilę do mamy. I oni pili wszyscy kawę - w sensie moje siorki i rodzice na dworze. i jak tak na ich patrzę, wszyscy jacyś tacy kolorowi.... włosy zapaćkane, twarze i ręce w jakieś kropki i mówię: "Wy tak jakoś odświętni dzisiaj", a oni: "bo płot malujemy" |
|
|
|
|
#3290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() ale jestem wykończona! wczoraj kupiliśmy fotelik maxi cosi do samochodu, używany, wyczaiłam na allegro w bardzo dobrym stanie! Wściekła jestem bo muszę jechać w delegację na którą nie mam najmniejszej ochoty nie mam siły a boję się jednego d*pka posłać samego ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
haha fajna rodzinka to podstawa ja mam tylko 1 brata, nigdy dłużej się nad tym nie zastanawiałam ale większa ilość rodzeństwa to by była fajna sprawa.
|
|
|
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
kurde,znowu mialam porabany sen
![]() ze zamordowalam dziewczyne i jej dłon wyrzucilam kolo torów i balam sie ze policja sie dowie ze to ja,chociaz cialo dobrze ukrylam. Balam sie ze pojde siedziec i oseroce dzieci i juz ich nigdy nie zobacze,w snie bylo mi strasznie z tym zle,ale dobrze ze ok 2 w nocy sie obudzilam
|
|
|
|
#3292 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć kochane
![]() Ja na chwilę bo do pracy lece. Miłego dzionka, udanych wizyt, kopniaków, zdania egzaminów |
|
|
|
#3293 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3294 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a gdzie bedziesz rodzic? krakow? Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3295 |
|
Konto usunięte
|
kasiam a Ty gdzie rodzisz?
|
|
|
|
#3296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przykre są takie sny ![]() mnie się śniło 2 dni temu że brałam jakieś narkotyki :/ |
|
|
|
|
#3297 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34510750]ja sie nie mam zamiaru bawić w wielorazówki.wiem że to teraz modne być eko ale nie bede sobie życia utrudniała.wzory są śliczne [/QUOTE]Ja też, potem na serio będą tylko kupki i pieluchy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale po 21 tyg. nadrabiam. W 24 tc 2,5 na plusie, a teraz to już na pewno ze 4 udokumentowane, bo tak to jeszcze pewnie ze dwa do przodu ![]() Cytat:
Ja się nie starałam bo uważałam i żyłam w przekonaniu, że nie da rady. Ale serio to Konczi podziwiam ![]() Mówię do lekarza, że miało to nie być tak szybko. A on do mnie: widocznie się coś u pani naprawiło
|
|
#3298 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34515743]kasiam a Ty gdzie rodzisz?[/QUOTE]
No właśnie, gdzie ? ![]() Ja się chyba na Ujastek zdecyduję. Dziewczyny a glukozę gdzie robiłyście/robicie? trzeba się wcześniej umawiać? Mam skierowanie ale jeszcze nigdzie nie dzwoniłam. |
|
|
|
#3299 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3300 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34515861]ja w żeromskim,a Ty lourose?
ja robie u gina i umawialam sie z nim miesiac temu[/QUOTE] W Ujastku ![]() W następny wtorek chcę iść na dzień otwarty, mają je co tydzień koło 17:00 i dowiedzieć się o szkołę rodzenia u nich. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:01.

A w którym kierunku od tego miasta mieszkasz?

tak wiec po porodzie bedziemy sie podwojnie zabezpieczac, bo chyba juz samym tabletkom nie zaufam 

uuuuu to teżecik podpadł tu i to porządnie ... zastaw jak Ci się podoba ... jak spłynie to wówczas zmienisz przed jego powrotem ale skoro po dzisiejszym deszczu nie spłynęło to może będzie ok ? pokaż nam też - my ocenimy