Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-05, 08:54   #91
fonn
Rozeznanie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Dzień dobry w nowym wątku
Andzya, pięknie sobie poradziłaś
Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Ale Ci zazdroszczę ja jestem chyba dlatego tak wykończona, ze na 8. czerwca mam termin, chciałabym już urodzić, bo mnie uczulenie wykończy i do tego jak buchnie ciepło, to już nie wiem, co będzie... nie mam siły nawet nigdzie wyjść, zjawiam się tylko co 2-3 dni na KTG w szpitalu... nawet zakupy zamawiam do domu, wszystko mnie boli, a nic się nie dzieje i straszliwie się boję, że nie urodzę do piątku jestem wykończona, tylko śpię, zwolnienie mam do 10 czerwca i nie wiem, co się później robi! a jak miałam taką energię w piątek, że połozna mi powiedziała, ze do poniedziałku, czyli do dzisiaj urodzę, a tu nawet o milimetr nie zwiększyło się rozwarcie, to już jestem tak zmasakrowana psychicznie i zestresowana, że nie wiem
A wiesz, że stres może wcale nie pomagać w rozpoczęciu porodu? Musisz się wyluzować, to i dziecko się zacznie pchać na świat do wesołej Mamusi

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Gin mi na wizycie powiedział, że na poród na razie się nie zapowiada i że mam się więcej ruszać. A ja się przecież ruszam, prawie codziennie gdzie idę, sprzątam, gotuję...co mam jeszcze robić??iść na rower??
albo weź się za słynne mycie okien

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34507667]Witam się i ja w nowym wątku, choć mało mam dziś informacji:
zakwalifikowano nas do badań genetycznych z krwi i czekam na telefon. Choć prawdę mówiąc nie kwalifikujemy się tak na 100%, bo mamy w wywiadzie tylko jedno "niepowodzenie w rozrodzie" (jak zgrabnie medycyna określa moją tragedię życiową). Ale TŻ ma obciążony wywiad (wprawdzie nie genetycznie, ale pewną chorobą w rodzinie, która była raczej wynikiem błędu lekarzy przy porodzie, no ale mniejsza o to), więc czekamy na termin badań.
Ale pani genetyk zasugerowała, że to będzie raczej jednak wina łożyska, w co i ja święcie wierzę od pewnego czasu, bo mój synek był zdrowy.[/QUOTE]
Cześć Perse. To dobrze, że "działania wyjaśniające" Waszą tragedię są w toku, mam nadzieję, że już wkrótce przyniosą rozsądne wytłumaczenie tego, co się stało. A jeszcze Cię zapytam, bo nie pamiętam, miałaś badanie na obecność przeciwciał antyfosfolipidowych?

Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
To co jesteśmy 3 następne w kolejce? czy ktoś jeszcze?
ja, ja!!!
termin mam na 17go, ale mam też pewność, że nie donoszę do terminu - a może to bardziej nadzieja niż pewność ale Mały tak szaleje i macha nogami w brzuchu, że niemal mogę go za nie złapać, jak którąś wysadza mi pod żołądkiem

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
No... Może w piątek już by nas do domu wypuścili...
Boziu, jak ja się modlę, żeby w szpitalu mnie krótko trzymali... Samego porodu się nie boję, już bym chciała mieć za sobą, ale pobyt w szpitalu, zwłaszcza długi mnie przeraża...
też chciałabym aby pobyt trwał jak najkrócej, i mój, i syna.
Spędziłam jakiś czas temu w szpitalu prawie półtora tygodnia - to była moja pierwsza hospitalizacja i pierwszy właściwie kontakt ze szpitalem. Było ok, personel uprzejmy, nawet żarcie dobre - ale po tamtym pobycie uważam, że już wyczerpałam limit na pobyt w szpitalu i w ogóle najchętniej widziałabym poród tak, że rodzę dziecko, biorę je do nosidełka i jedziemy do domu

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
wróciliśmy z usg i Malutka już bardzo nisko wstawiona głową w kanał - nie dało się zobaczyć buźki, za to bezwstydnica czwarty raz potwierdziła, że jest dziewczynką

potwornie mnie boli szyjka jak się tylko dziecię rusza, łożysko z I zmieniło się w III i lekarz powiedział, że nic tylko rodzić
akurat gość jest ze szpitala "naszego", więc pogadaliśmy o opiece, przyjęciach kobiet rodzących - baardzo rzadko odsyłają i nie jest za tym żeby wydawać tyle kasy na "swoją" położną jeżeli nie śpi się na pieniądzach - tylko utwierdził nas w przekonaniu, że raczej położnej nie będziemy zawracali głowy, a za te pieniądze kupimy coś praktycznego.
Mój syn też na każdej wizycie chwali się płcią
mamy usg w piątek i nie mogę się go doczekać.
Wczoraj byłam u ginekologa i tak zapamiętale szukał szyjki, że w pewnej chwili pomyślałam, że wyciągnie mi stamtąd dziecko od razu ostatecznie nic nie wyciągnął, tylko stwierdził, że jest twarda i zamknięta

co do położnej - ja też nie zdecydowałam się na opłacenie indywidualnej pani położnej. Zastanawiam się ewentualnie nad zakupem pobytu w sali jednoosobowej, ale na tą decyzję mam czas aż do porodu zobaczymy, jaka będzie sytuacja w szpitalu kiedy pojadę rodzić.
Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Witam
urodziłem się o godz. 6.02 4czerwca. Waze 3790 i mam 51 cm
gratulacje!!
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Cześć Kochane! Wpadłam na kilka szybkich zdań... U nas w domu choróbska i ciężki weekend był Maks pokaszliwał mi już wcześniej, a teraz rozkaszlał się na całego i jeszcze w pt wieczorem dopadło mnie i Kaja Ja temp ponad 38, Kaj na szczęście tylko 37,3 miał najwięcej i paskudny katar mieliśmy obydwoje. Do tego tż miał jakąś awarię w pracy i całą sb i nd przesiedział w pracy, choć w końcu jest na tym urlopie tacierzyńskim. Porażka! Na szczęście przynajmniej Kajowi już wszystko przeszło (ach, ta moc piersi ).

Zaglądałam do Was raz dziennie wieczorami i widziałam, że wątek wolno posuwa się do przodu, więc myślałam, że zdążę na zakończenie, a tu wczoraj wystrzeliłyście - no przecież, zapomniałam, że końcówka wątku tak magicznie przyspieszająco działa
andzya, super, że założyłaś wątek i fajnie zmieniłaś mój tytuł Mi coś gdzieś dzwoniło, ale jakoś nie mogłam składnie tego złożyć
Ja niestety też nie miałabym teraz czasu na dopieszczanie pierwszego postu więc się nie przejmuj, dobrze że w ogóle jest i najważniejsze, że możemy dalej razem pisać!

Jak dojdziemy z Maksiem do siebie, to może coś więcej popiszę.
Buziaki!
Kism! Fajnie, że się odezwałaś Zdrówka

Agatka: pytałaś mnie w starym wątku o znaczenia symboli w nazwach obiektywów - tutaj jest ściągawka

Edytowane przez fonn
Czas edycji: 2012-06-05 o 08:42
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 08:55   #92
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
A wiesz, że stres może wcale nie pomagać w rozpoczęciu porodu? Musisz się wyluzować, to i dziecko się zacznie pchać na świat do wesołej Mamusi

Wiem, wiem...ale z tego stresu czy mi się to podoba, czy nie budzę się koło 4:30 rano i dopiero ok. 7 zasypiam znów ech...masakra jakaś... dzisiaj znów odkurzę itp...tylko co to da...

Kism - duuuuużo zdrówka życzę całej Rodzince!!! najważniejsze, że najmłodszy się pozbierał
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 09:01   #93
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Wiem, wiem...ale z tego stresu czy mi się to podoba, czy nie budzę się koło 4:30 rano i dopiero ok. 7 zasypiam znów ech...masakra jakaś... dzisiaj znów odkurzę itp...tylko co to da...
Niestety dobrze to znam, w ciąży właściwie nie zdarzyło mi się ani razu wyspać
Cały pierwszy trymwstr prawie nie zmrużyłam oka, za to wymiotowałam całą dobę, aż do końca czwartego miesiąca. Potem wymioty trochę przystopowały, ale kiepskie sypianie zostało... od zeszłego tygodnia dopiero jakoś sypiam oczywiście z obowiązkowymi 2-3 pobudkami na siusiu. Do zeszłego tygodnia po pierwszej nocnej pobudce (godz. 1:00-2:00) już nie byłam w stanie zasnąć.
Ale już niedłuuuugo przy maleńkich dzieciach będziemy pewnie tak zmęczone, że karmić będziemy przez sen
Stary 2012-06-05, 09:09   #94
8ewus8
Zadomowienie

Mnie też każdy mówi, że to ostatnie chwile kiedy się wyspać mogę i takie tam a ja właśnie nie mogę. pobudka przy każdym przekręcaniu się z boku na bok, po pójsciu do toalety to już w ogole wybudzona jestem i potrafię nie spać do rana.
Mam wrażenie, że jak mały będzie to przynajmniej będę szybko zasypiać ze zmęczenia.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 09:12   #95
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzień dobry
Ja się nie wyspałam. Wieczorem mała uprawiała galop, wyszalała się, a potem w nocy cisza. Całą noc spała, rano dalej cichy brzuch, myślałam, że oszaleję. Teraz jem śniadanko a ona ze mną

Cytat:
Witam
Alexandrze witaj na świecie

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość

stokroteczka widzę że Cię nie ma! Czyżby
Jestem, jestem dalej nic się nie dzieje. I niech się nie dzieje, bo tż dziś ma długą trasę.

Cytat:
albo weź się za słynne mycie okien
Tak, i jak mnie teściowa zobaczy to mi resztę włosów wyrwie z głowy

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-06-05 o 09:13
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 09:14   #96
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Ja całą tę ciążę normalnie przespałam...zapotrzebowa nie na sen nieprawdopodobne...i teraz też mimo pobudek śpię w nocy... tylko jakoś nad ranem z tego stresu nie mogę zasnąć całe szczęście, że Michaś jakoś ostatnio mamusię oszczędza i nie zrywa się o 7 rano, jak zwykle... moi rodzice zaraz biorą gdzieś Michałka na spacer, a mój tata pyta, co będę robić. Mówię, ze poodkurzam itp., to zapytał, czy chcę się już do odkurzacza podłączyć w sumie gdyby to coś dało, to bardzo chętnie wczoraj sugerował, żebym wzięła coś na podtrzymanie, to szybciej urodzę no w sumie taka prawda - jak brałam te leki, to musiałam uważać, a teraz mogę ganiać z odkurzaczem i nic

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-06-05 o 09:16
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 09:16   #97
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
andzya, super, że założyłaś wątek i fajnie zmieniłaś mój tytuł Mi coś gdzieś dzwoniło, ale jakoś nie mogłam składnie tego złożyć
Ja niestety też nie miałabym teraz czasu na dopieszczanie pierwszego postu więc się nie przejmuj, dobrze że w ogóle jest i najważniejsze, że możemy dalej razem pisać!
zmieniłam tylko szyk w Twoim tytule
Co do pierwszej strony to nawet nie za bardzo wiem teraz jak to skończyć, bo wyskakuje mi, że przekroczyłam limit dopuszczalnych znaków i du.pa co z tym zrobić?

Cytat:
Dzień dobry w nowym wątku
Andzya, pięknie sobie poradziłaś
dziękuję

A co z karozka? Gdzie jest info o jej porodzie, bo nie mogę tego znaleźć, a chciałabym ją przenieść do Mam rozpakowanych.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-05, 09:16   #98
8ewus8
Zadomowienie

Co Wy z tymi oknami, ja tam całą ciążę myłam i nie widzę problemu żeby jeszcze z raz sobie umyć

Chciałabym żeby już był 12 czerwca, przynajmniej na usg zobaczyłabym co tam się dzieje, bo teraz to taka nieświadoma sobie żyję.
Stary 2012-06-05, 09:19   #99
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Co Wy z tymi oknami, ja tam całą ciążę myłam i nie widzę problemu żeby jeszcze z raz sobie umyć

Chciałabym żeby już był 12 czerwca, przynajmniej na usg zobaczyłabym co tam się dzieje, bo teraz to taka nieświadoma sobie żyję.
Ja, jak zaczynam myć, a teściowa to widzi, a zawsze widzi to mówi AKCJA OKNA i wtedy mam przerąbane...bo ona MUSI MI JE UMYĆ. Nawet nie potraficie sobie tego wyobrazić. I już naprawdę wolę jak są brudne.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-06-05, 09:28   #100
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Ja, jak zaczynam myć, a teściowa to widzi, a zawsze widzi to mówi AKCJA OKNA i wtedy mam przerąbane...bo ona MUSI MI JE UMYĆ. Nawet nie potraficie sobie tego wyobrazić. I już naprawdę wolę jak są brudne.
O rany :/
Mi się udało u teściowej uzyskać przyzwolenie na umycie okien, chociaż najpierw był stanowczy sprzeciw ale wytłumaczyłam, że to bądź co bądź tylko machanie ręką na stojąco

i wiecie co? teraz wcale mi się tych okien nie chce myć
Stary 2012-06-05, 09:31   #101
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
O rany :/
Mi się udało u teściowej uzyskać przyzwolenie na umycie okien, chociaż najpierw był stanowczy sprzeciw ale wytłumaczyłam, że to bądź co bądź tylko machanie ręką na stojąco

i wiecie co? teraz wcale mi się tych okien nie chce myć
Mojej nie przegadasz .Zaraz jakieś historie z "życia wzięte" opowiada, że jakaś ciężarna myła okna....i szlak człowieka trafia. Poza tym ona myje na bardzo mokro, a ja mam panele, na które kapie woda....no jak ma mnie szlak nie trafiać.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-05, 09:35   #102
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Mojej nie przegadasz .Zaraz jakieś historie z "życia wzięte" opowiada, że jakaś ciężarna myła okna....i szlak człowieka trafia. Poza tym ona myje na bardzo mokro, a ja mam panele, na które kapie woda....no jak ma mnie szlak nie trafiać.
No tak, to trudne do przegadania
A nie daj boże uczyć teściową myć okna
Stary 2012-06-05, 09:40   #103
inwytka
Raczkowanie

Cześć wszystkim w nowym wątku!
Kalina już drugą noc z rzędu spała od 22 do 8 z dwiema przerwami na jedzenie

Andzya super sobie poradziłaś z założeniem nowego wątku

Cytat:
Witam
Gratulacje!

Cytat:
też chciałabym aby pobyt trwał jak najkrócej, i mój, i syna.
Spędziłam jakiś czas temu w szpitalu prawie półtora tygodnia - to była moja pierwsza hospitalizacja i pierwszy właściwie kontakt ze szpitalem. Było ok, personel uprzejmy, nawet żarcie dobre - ale po tamtym pobycie uważam, że już wyczerpałam limit na pobyt w szpitalu i w ogóle najchętniej widziałabym poród tak, że rodzę dziecko, biorę je do nosidełka i jedziemy do domu
Ja trochę miałam odmienne zdanie. Też nie przepadam za szpitalami, aleee....wypuścili nas w drugiej dobie, a w trzeciej mała zrobiła się mega żółta, więc niecały tydzień po porodzie musiałam się bujać do laboratorium, które znajduje się w przychodni (a jak wiadomo tam masa chorych ludzi), z małym dzieckiem, żeby zbadać bilirubinę. Pogoda była pod psem - zimno i wietrznie, a ja byłam obolała i zmęczona. To było dla mnie bardzo stresujące, zwłaszcza, że pani w labo nie potrafiła szybko pobrać krwi z takich cienkich żyłek. To było pół godziny płaczu mojego i Kalinki. Byłam wtedy wściekła, jakby potrzymali nas w szpitalu jeszcze ze dwie doby, to oszczędziliby nam trochę stresu

Zuzka
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 09:45   #104
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
No tak, to trudne do przegadania
A nie daj boże uczyć teściową myć okna
To by był koniec wojna może jakaś czy coś

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez inwytka Pokaż wiadomość

Ja trochę miałam odmienne zdanie. Też nie przepadam za szpitalami, aleee....wypuścili nas w drugiej dobie, a w trzeciej mała zrobiła się mega żółta, więc niecały tydzień po porodzie musiałam się bujać do laboratorium, które znajduje się w przychodni (a jak wiadomo tam masa chorych ludzi), z małym dzieckiem, żeby zbadać bilirubinę. Pogoda była pod psem - zimno i wietrznie, a ja byłam obolała i zmęczona. To było dla mnie bardzo stresujące, zwłaszcza, że pani w labo nie potrafiła szybko pobrać krwi z takich cienkich żyłek. To było pół godziny płaczu mojego i Kalinki. Byłam wtedy wściekła, jakby potrzymali nas w szpitalu jeszcze ze dwie doby, to oszczędziliby nam trochę stresu
Moja szwagierka miała podobną historie. Mały w szpitalu miał już żółtaczkę ale przechodziła i lekarz pyta czy chce iść do domu...no kto by nie chciał, i poszła. A potem się zaczęło...nie dość że żółtaczka się pogłębiała to jeszcze dostała zje.bke od innego lekarza jak ona mogła pójść do domu !!! Horror przeżyła. Lepiej trochę dlużej w szpitalu zostać.

Idę pod prysznic : )

Narka.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-05, 09:53   #105
inwytka
Raczkowanie

Cytat:
To by był koniec wojna może jakaś czy coś

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Moja szwagierka miała podobną historie. Mały w szpitalu miał już żółtaczkę ale przechodziła i lekarz pyta czy chce iść do domu...no kto by nie chciał, i poszła. A potem się zaczęło...nie dość że żółtaczka się pogłębiała to jeszcze dostała zje.bke od innego lekarza jak ona mogła pójść do domu !!! Horror przeżyła. Lepiej trochę dlużej w szpitalu zostać.

Idę pod prysznic : )

Narka.
u nas na szczęście na stresie się skończyło, bo bilirubina była wysoka, ale nie na tyle, żeby małą naświetlać. W każdym razie ja już miałam w głowie wizję powrotu do szpitala
aaa...i mnie nikt nie pytał czy chcę wyjść, po prostu mnie wykopali ze szpitala :P

Kism, życzę zdrówka dla całej rodziny! Najważniejsze, że najmłodsze dziecię już jest zdrowe

Zuzka

Edytowane przez inwytka
Czas edycji: 2012-06-05 o 09:56
Stary 2012-06-05, 09:56   #106
andzya
Zakorzenienie

Cytat:

Eh, ja 12 czerwca skończę 26 lat, mi się do tego dnia nie spieszy

inwytka gracias
Stary 2012-06-05, 10:01   #107
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Mój Seba chyba zaczyna mieć jakieś kolki Dzisiaj prawie po każdym karmieniu był niespokojny, popłakiwał, a teraz wieczorem to się wręcz wydzierał. Ma takie ataki, że płacze okropnie przez parę sekund, potem przestaje i za chwilę znowu to samo. Tak jakby go brzuszek bolał. Strasznie mi go szkoda, taka mała bida się męczy Jutro chyba zaczniemy mu podawać Espumisan.

Z pozytywnych rzeczy to przybrał na wadze i waży dziś 3350 (w piątek 3270). No i trzy ostatnie karmienia jadł bez nakładek, przyssał się bez problemu A myślałam, że będzie problem, zeby go odzwyczaić

Na dziś to tyle, idę się przespać, bo już chodze na rzęsach
moja miała też taki problem. piszczała aż... normalnie płakać mi się razem z nią chciało.
u nas pomogło masowanie brzuszka, podciąganie nóżek do góry, trochę herbatki koperkowej i teraz ją kładę na brzuszku. póki co jest ok.

Cytat:
Maloka dziś miała się w szpitalu zgłosić do porodu. Ciekawe co u niej
też jestem ciekawa

Cytat:
Witam
GRATULACJE!!!!

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
no i wchodze w jeansy sprzed ciąży w sumie takie które były na mnie za duże ale zawsze lepsze to niż dresy ciążowe
Wykończy mnie kiedyś ta czkawka Szymona,prawie po każdym karmieniu go dopada.
o ja też wcisłam się w takie spodnie. choć ciężko się przez uda było przecisnąć ale wlazłam.
u nas też czkawka praktycznie po każdym karmieniu.
brawa za 3 tyg. u nas 2

Cytat:
Cześć Kochane! Wpadłam na kilka szybkich zdań... U nas w domu choróbska i ciężki weekend był Maks pokaszliwał mi już wcześniej, a teraz rozkaszlał się na całego i jeszcze w pt wieczorem dopadło mnie i Kaja Ja temp ponad 38, Kaj na szczęście tylko 37,3 miał najwięcej i paskudny katar mieliśmy obydwoje. Do tego tż miał jakąś awarię w pracy i całą sb i nd przesiedział w pracy, choć w końcu jest na tym urlopie tacierzyńskim. Porażka! Na szczęście przynajmniej Kajowi już wszystko przeszło (ach, ta moc piersi ).

Zaglądałam do Was raz dziennie wieczorami i widziałam, że wątek wolno posuwa się do przodu, więc myślałam, że zdążę na zakończenie, a tu wczoraj wystrzeliłyście - no przecież, zapomniałam, że końcówka wątku tak magicznie przyspieszająco działa

Jak dojdziemy z Maksiem do siebie, to może coś więcej popiszę.
Buziaki!
Zdrówka życzymy

Cytat:
u nas na szczęście na stresie się skończyło, bo bilirubina była wysoka, ale nie na tyle, żeby małą naświetlać. W każdym razie ja już miałam w głowie wizję powrotu do szpitala

Kism, życzę zdrówka dla całej rodziny! Najważniejsze, że najmłodsze dziecię już jest zdrowe
my o mały włos byśmy nie wyszły, że szpitala. bilirubina była podwyższona, ale na szczęście z krwi była niższa niż ze skóry i to zaważyło o wyjściu
po kilku dniach ładnie zeszło

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Eh, ja 12 czerwca skończę 26 lat, mi się do tego dnia nie spieszy

inwytka gracias
ja 2 tyg później :P

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:04   #108
andzya
Zakorzenienie

Niunia to Ty już raczek jesteś
Stary 2012-06-05, 10:05   #109
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
no chyba, że z tego powodu...też bym raczej odpuściła wolałabym wyczyścić na szybie kółko i jak czołgista patrzeć na świat.

U mnie te okresy wiosenno-letnie obfituja w urodziny, imieniny i inne swięta.
W maju dzień matki, w czerwcu rocznica i dzień ojca, maly też będzie miał urodziny w czerwcu, w lipcu imieniny i urodziny mojego brata, mojej mamy i mojego męża (mama i mąż tego samego dnia)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-05, 10:05   #110
inwytka
Raczkowanie

Ciekawe co tam u milleny

Zuzka
Stary 2012-06-05, 10:09   #111
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Ciekawe co tam u milleny
no właśnie
Gabbi może jutro wyjdzie jeśli wszystko ok, chyba, ze w Boże Ciało też wypisują?
Stary 2012-06-05, 10:10   #112
inwytka
Raczkowanie

Cytat:
no chyba, że z tego powodu...też bym raczej odpuściła wolałabym wyczyścić na szybie kółko i jak czołgista patrzeć na świat.

U mnie te okresy wiosenno-letnie obfituja w urodziny, imieniny i inne swięta.
W maju dzień matki, w czerwcu rocznica i dzień ojca, maly też będzie miał urodziny w czerwcu, w lipcu imieniny i urodziny mojego brata, mojej mamy i mojego męża (mama i mąż tego samego dnia)
hehe u mnie też Kalinka urodziła się w maju, Tż ma urodziny miesiąc później, a ja mam urodziny w lipcu. Śmiejemy się, że następne dziecko będziemy tak płodzić, żeby urodziło się w kwietniu albo sierpniu. Wtedy przez 4 miesiące będziemy imprezować

Zuzka
Stary 2012-06-05, 10:16   #113
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Witam
Gratuluje

Ogladam powtórkę serialui poźniej chyba wezmę sie za mycie łazienki A nie chce mi sie.

Wczoraj Tz mowił do małej by juz wyszła, a ta odrazu jak go usłyszała i reke na brzuchu poczuła to zaczeła wierzgać, TZ mowi a ona kop, i znów mowi, to ona kopie. Czyli potwierdziła ze chce wyjsc. No i jak TZ skonczył, to odrazu mu sie usneło, ale Maja buszowała w brzuchu, a ja usnąc nie mogłam
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-05, 10:16   #114
sailormaary
Zadomowienie

Dzisiaj to ja mam jakiegoś pecha, pada deszcz u nas, a ja musiałam dzisiaj dać mocz do badania, wychodząc z domu rąbnęłam się koszmarnie na schodach, bo były śliskie... masakra teraz cały tyłek i plecy mnie bolą;/ Mam nadzieję, że to nie zaszkodzi dziecku jak myślicie??
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:17   #115
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Niunia to Ty już raczek jesteś
ano

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 10:18   #116
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
hehe u mnie też Kalinka urodziła się w maju, Tż ma urodziny miesiąc później, a ja mam urodziny w lipcu. Śmiejemy się, że następne dziecko będziemy tak płodzić, żeby urodziło się w kwietniu albo sierpniu. Wtedy przez 4 miesiące będziemy imprezować
U nas prawie co miesiąc w lutym brat, w kwietniu tż, babcia, wujek, w maju ja, w czerwcu mój tato, szwagierka no i wkrótce córeczka, w lipcu druga babcia, chrzestna i kuzynka, w sierpniu mama, we wrześniu teściowa, w październiku drugi brat, w listopadzie dziadek, w grudniu teść. Kurde tylko styczeń samotny aaa w styczniu Nowy Rok

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Dzisiaj to ja mam jakiegoś pecha, pada deszcz u nas, a ja musiałam dzisiaj dać mocz do badania, wychodząc z domu rąbnęłam się koszmarnie na schodach, bo były śliskie... masakra teraz cały tyłek i plecy mnie bolą;/ Mam nadzieję, że to nie zaszkodzi dziecku jak myślicie??
Kurcze, nie wiem.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-05, 10:19   #117
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Ja jestem z maja, dzidzia bedzie z czerwca, a TZ jest z lipca Tez co m-c okazja do swietowania.
Stary 2012-06-05, 10:20   #118
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
O kurcze, musisz uważać, teraz już brzuch duży to i ciężar inaczej się rozkłada. Poobserwuj czy normalnie się rusza bobas, jak coś Cię zaniepokoi to jedź na IP.
Stary 2012-06-05, 10:20   #119
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Która chce dziś rodzić?? albo jutro?? osoby z tych dwóch dni są bardzo pracowite dziś urodziny ma mój tatuś, świetny przykład pracowitości, ale moja mała chyba dziś nie wyjdzie a jutro ma urodziny szwagierka, która będzie chrzestną naszej córki, też pracowita osóbka dodatkowo jutro jest Pauliny

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-06-05 o 10:21
Stary 2012-06-05, 10:22   #120
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Która chce dziś rodzić?? albo jutro?? osoby z tych dwóch dni są bardzo pracowite dziś urodziny ma mój tatuś, świetny przykład pracowitości, ale moja mała chyba dziś nie wyjdzie a jutro ma urodziny szwagierka, która będzie chrzestną naszej córki, też pracowita osóbka dodatkowo jutro jest Pauliny
Pytasz sie która, ja sie pisze na dzis

Powiedzcie mi, jak bym pojechała do szpitala z RMUA z kwiecien, bo za maj jeszcze nie mam, to nie bedzie problemu nie? U mnie to róznie z RMUA jest, szefowa jedzie do ksiegowej wtedy kiedy jej sie zechce, choc juz dawno czeka na odbiór.

Edytowane przez justys1358
Czas edycji: 2012-06-05 o 10:24
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości