|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Cytat:
![]() Trzymam za wszystkie kciuki dziewczyny! ![]() Wy trzymajcie za mnie jutro, bo idę na badania krwi, oby wszystko wyszło okej :-(
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Dziewczyny ale jaja, ja mam zakaz wspolzycia jeszcze przynajmniej 3 dni a my juz figlujemy ![]() Kurde jeszcze tak uwazamy/nieuwazamy i jeszcze jakaś wpadka z tego będzie ![]() Co do szyjki to nie wiem czy jest nisko czy wysoko, ale zamknieta to jest taka twarda kulka a otwarta to jest taka miekka i jak dotniesz paznokciem to robi sie w niej taki przecinek-przynajmniej mi ![]() Ja jestem przewlekłą anemiczką, sok z burakow jest swietny ale jaki niedobryyy Za to wątrubką uwielbiam sie leczyć
|
|
|
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale powiem Wam że ja po @ mam taką jakąś zawsze chcicę że szkoda gadać i nie ma przeproś a 4 i 5 dnia to już wręcz doczekac się nie mogę jak @ się skończy i do dzieła.
|
|
|
|
|
#2584 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem jeszcze gorsza -zawsze mam chcicę w 3 dniu@. Jedziemy na indianina, a co tam. Mąż mówi, że dobry koń to i po błocie pociągnie, i musi ciągnąć bo ma dojechać aż do końca. Jaki ja wtedy mam zajefajny orgazm... . mmmm. Oczywiście robię wszystko aby ta jazda nie była uciążliwa, wiadomo, nie każdy facet lubi, ale akurat to mojemu nie przeszkadza, a jak przedtem się wykąpię to nie ma żadnego problemu. Chociaż tutaj w Lądku coś się mężusiowi poprzestawiało, bo atakuje mnie z rana. He, he.. nie opieram się zbyt mocno, bo ja taka słaba kobietka. Wiadomo, teraz jest czas na przytulanki, nie chodzimy do pracy, mamy czas tylko dla siebie. Nie chcę nawet myśleć jak to będzie gdy wrócimy do domu. Znowu do pracy, zmęczona, niewyspana... Ech, życie.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#2585 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
ja już po wizycie u lekarza rodzinnego. Oczywiście tak jak myślałam, dostałam kolejne skierowanie na dalsze, tym razem bardziej szczegółowe badanie krwi ![]() i kolejny tydzień muszę czekać, czy wszystko będzie dobrze !!!! Dziś dostąłam @, więc tak jak sobie wyliczyłam, ale z wiązku z badaniami to niewiem czy kolejny miesiąc "nici z przytulania" Na szczęście badanie moczu i posiew moczu idealne LUKINIA- Gratuluję kochana i trzymam kciukasy by u Was było wszystko jak najlepiej
|
|
|
|
#2586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a orgazm jest mega ![]() Cytat:
rób szybko kolejne i jak wyjdą dobrze to zaczynajcie
|
||
|
|
|
#2587 |
|
Zadomowienie
|
IsiaG: "Ja jestem jeszcze gorsza -zawsze mam chcicę w 3 dniu@. Jedziemy na indianina, a co tam. Mąż mówi, że dobry koń to i po błocie pociągnie, i musi ciągnąć bo ma dojechać aż do końca. Jaki ja wtedy mam zajefajny orgazm... . mmmm. Oczywiście robię wszystko aby ta jazda nie była uciążliwa, wiadomo, nie każdy facet lubi, ale akurat to mojemu nie przeszkadza, a jak przedtem się wykąpię to nie ma żadnego problemu. "
To tak ja masz chcicę w @, ale mój niesety wówczas wybitnie jest przemęczonny, zapracowany, wręcz chory ![]() ale są na niego sposoby wystarczy pod koniec @ się zacząć przyrulać i miękknie o ile niejest pewien czy to już po czy niedokońca A z tymi orgazami podczas @ to zdecydowanie są najleppsze![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- monini2507: Jak miło że Kielczanka Może ty mi moja droga polecisz dobrego ginekologa z Kielc. Ja zrezygnowałam z usług swojej pani dr z Jagielońskiej......Babszt yl tylko doprowadzał mnie do płaczu![]() CO do starań, to oczywiście jak tylko będą wyniki dobre to odrazu się bierzemy do pracy niedam mojemu wówczas wytchnienia
|
|
|
|
#2588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podam Ci link do jego strony http://www.ginekologpoloznikraczek.pl/ Ja u niego za wizytę płaciłam 100 zł także nie drogo. Oprócz tego dobrą opinią cieszą się jeszcze Dr Barbara Balińska (szpital Kościuszki) ul. Mickiewicza 8, tel. 697-103-693 -Dr Rokita (szpital Kościuszki) tel:368 04 56 (przed umówioną wizytą zadzoń godzinę wcześniej i sie upewnij czy nie ma opóźniej, pozwoli ci to uniknąć dłuższego oczekiwania w kolejce) -Dr Lanckoroński (ze szpitala na Prostej), ul. Wojska Polskiego 65 A/43, tel. 606 164 331 No i witam Kielczankę
|
|
|
|
|
#2589 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewuszki
Z tą chcicą podczas @ to sporo Nas bo i ja dołączam do tego grona heh![]() Zaraz uciekam do pracy, jeszcze przed tym mam sprawę do załatwienia więc muszę wcześniej wyjść z domu... Za oknem szaro buro i ponuro, nic mi się nie chce... Miłego Dnia ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- [QUOTE=nazeczona;34511951]Ja mam 11tego również! ![]() Trzymam za wszystkie kciuki dziewczyny! ![]() Wy trzymajcie za mnie jutro, bo idę na badania krwi, oby wszystko wyszło okej :-([/QUO To czekamy razem, 3mamy kciuki
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój wczoraj zaatakowal mnie dwa razy i dzis rano tez, a przeciez mamy zakaz ![]() i kurcze ucze sie od rana tak dobrze mi szlo.. teraz probuje powtorzyc i nic.. ani slowa sobie nie przypomne.. wkurzylam sie
|
|
|
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam około 5-6 dni do dni płodnych, także czekamy i się powstrzymujemy
![]() aby później uderzyć ze zwiększoną siłą hahaha )
|
|
|
|
#2592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakbym o sobie czytała ![]() na indianina też jedziemy z połówkiem... jemu tam we mnie nic nie przeszkadza, czasami to nawet sam ze mnie tamponowego wyciąga jak szybki numerek odwalamy ![]() ![]() ![]() dziś odebralam wypis i wynik histop. oczywiście niczego nie ma konkretnego tylko resztki doczesnej. Czekam z niecierpliwością na @ i mam nadz., że szybko przyjdzie. Łudzę się naiwnie, że skoro przed ciążą miałam cykle 21/22 dni to i teraz @ będzie szybciej. Póki co zrobiłam test i wyszedł negatywny, wiec hcg ładnie spadło. Isia jak ja bym tam z tobą w tym Lądku chciała.... w sensie pobyć i się pobyczyć .
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
Widocznie jakies rozbrykane jestesmy
![]() Oby Twoja @ przyszła jak najwczesniej, ja o swojej to nawet jeszcze nie myśle ![]() Ciekawe co z dusią7, bo wczoraj miała iść na USG
|
|
|
|
#2594 |
|
Rozeznanie
|
Oj z tą chcicą to chyba większość kobiet ma podczas @. Niestety ja mam bardzo bolesne @ więc nawet jak mi się wydaje, że chcę się przytulać, to wystarczy parę ruchów we mnie żeby mi się odechciało. No i mój TŻ nie lubi widoku i zapachu tej krwi
|
#2595 |
|
Zadomowienie
|
za długo to też nie czekajcie, bo to też nie dobrze. W klinikach przed badaniem nasienia zalecają wstrzemięźliwość 3-7 dni czasami nawet do 6 - zależy od kliniki - bo wtedy nasienie jest najlepszej jakości ... podobno.
|
#2596 |
|
Rozeznanie
|
Mój mąż ostatnio robił to badanie. Tydzień wstrzemięźliwości, zero papierosów i alkoholu.
|
#2597 |
|
Zadomowienie
|
mój też je robił i mówili właśnie 3-7 dni, moja gin też tak mówiła ale jak widać co klinika to inne zalecenia. O papierosach czy alkocholu nic nie mówili, wiadomo że obniżają płodność, nie tylko u mężczyzn, ale jak już pali to lepiej wiedzieć jakie są te plemniki tak na codzień a nie od święta-bo akurat przed badaniem nie palił.
No chyba, że jest zdecydowany całkowicie rzucić to świństwo to takie nie palenie przed badaniem ma sens.
|
#2598 |
|
Rozeznanie
|
w sumie racja
Mój akurat popala troszkę, ale nie codziennie i nie dużo, więc widziałam w tym sens Przynajmniej dzięki temu badaniu wiem, że to po mojej stronie leży problem... jeśli to rzeczywiście już jest problem
|
#2599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale ja stara jestem... no przynajmniej starsza od połówka
|
|
#2600 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
wiadomo, że jak szaro, buro i ponuro to nic się nie chce. My nawet na spacer nie mamy szans, także zostaje komp ewentualnie kawiarnia i gapić się w okno jak pada ![]() Cytat:
A próbujesz coś brać na poprawę koncentracji? Ja swojej córce kupiłam pamikon, tylko, że to ja muszę jej przypominać, że ma to brać, bo ona nie pamięta, także póki co, to wiem, że nie działa. Ja kiedyś piłam burlecytynę. Dobra była. Cytat:
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2012-06-05 o 16:11 Powód: bo tak... |
||||
|
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a mi się zawsze baaardzo chce na dzień przed @, dzięki temu wiem, że następnego dnia przyjdzie
A @ mam bardzo bolesne i podczas to nic z tego.Dzisiaj odebrałam wyniki mojego badania krwi na prolaktynę, i tak długo jak się leczę (ponad 5 lat) nie miałam jeszcze tak świetnego wyniku! Jestem uskrzydlona Wynik 8,73 pzy normie 4,79-23,30. Do tego w poniedziałek jadę do mojej gin. więc jestem dobrej myśli. W tym cyklu to już musi się udać!
|
|
|
|
#2602 | |
|
Zadomowienie
|
Nazeczona, dzastin - powiedzcie mi jak u Was z objawami? Bo ja np. wczoraj jak ściągałam stanik to bardzo boleśnie poczułam przyciąganie ziemskie, a dodam, że nie mam biustu dużego. Mąż je lubi teraz dotykać, bo twierdzi że takie pełniejsze się zrobiły.
. Brzuch lekko pobolewa, czasami, nie ciągle, szczególnie jak dużo chodzę, to tak trochę zakłuje. No i mam taki charakterystyczny ból, ja określam go jako mdlący, taki typowy na @, czyli nie nastawiam się na jakieś rewelacje. ![]() I tak jak pisałam wcześniej, kłuł bardzo prawy jajnik w weekend. Teraz cisza... A jak u Was? ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
No to gratuluję i owocnych starań Rozumiem, że bierzesz coś na tę prolaktynę?
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby tylko w tym cyklu była owulka
|
|
|
|
|
#2604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam dzisiaj na TSH i FT4, wczoraj mi powiedziano, że wyniki są tego samego dnia, dzisiaj przy pobieraniu, że wyniki są na następny dzień, a jak zadzwoniłam przed chwilą - że za 4 dni Do tego przygotowania do wesela dają się we znaki, każdy chce po swojemu, a zdanie młodych oczywiście najmniej ważne ehh A z objawów mam od tygodnia - MEEEGA senność, co mi się aż tak nie zdarza, kilka dni temu nawet w dzień drzemke sobie uciełam pierwszy raz od roku
|
|
#2605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takze kto wie,moze na Waszym slubie bedzie dodatkowy najwazniejszy Gosc z calego serca zycze Wam takiego prezentu |
|
|
|
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i tak nie zamierzam kontynowac tych studiow bo w planach mam dzidzie
|
|
|
|
|
#2607 |
|
Rozeznanie
|
Z kim ostatnio nie rozmawiam, wszyscy są senni i dziwnie się czują... Jakaś zmiana ciśnienia jest. Ja ciągle bym spała... W sobotę jak bolała mnie głowa to się położyłam tak ok 16. Obudziłam się po 22. Od tego czasu cały czas zmęczona jestem i śpiąca.
|
#2608 |
|
Rozeznanie
|
słoneczka nam potrzeba, oj.... niech już przyjdzie.
|
#2609 |
|
Raczkowanie
|
Hej, dawno się nie odzywałam ale podczytuje
![]() Bo u mnie trochę się problemowo z ciążą zrobiło... Mam pytanie do dziewczyn , które straciły ciąże, jeżeli możecie wrócić do tego czasu to byłabym wdzęczna - wiem że to trudne ale u mnie też nie wygląda to najlepiej i chciałabym się dowiedzieć jak to u Was wyglądało ... Jakie były zwiastuny ze coś złego się dzieje i ile czasu od tego minęło Ja biorę Luteine i Dupka mam plamienia na przemian z małymi krwawieniami, teraz od trzech dni śluz z krwią. Jak byłam w tamten piątek u gina to niby nic złego nie widział ale na pierwszym usg był pęcherzyk ale nie było zarodka (6tyd) a niektóre dziewczyny mówiły że już widziały serce, teraz jak byłam to był zarodek ale nie było serca... (7tyd) mój gin prowadził pierwszą moją ciąże i wiem że on wie że jestem panikarą i w pierwszej ciąży nie mówił mi nie których - mniej istotnych rzeczy żeby mnie nie martwić a potem jak na następnej wizycie było ok to mówił że coś tam było ale już jest ok. I teraz mam wrażenie że też nie do końca jest dobrze, tylko czeka jak sie to potoczy żeby nie wzbudzac paniki. Więc proszę was żebyście mi coś powiedziały jak to bylo u Was Proszę |
|
|
|
#2610 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystkiego dowiedziałam się od lekarza, nie miałam objawów że coś jest nie tak, a nosiłam w sobie 3 tygodnie martwy płód. Zaufaj lekarzowi, wszystko będzie dobrze.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

Za to wątrubką uwielbiam sie leczyć 
Na szczęście badanie moczu i posiew moczu idealne

A z tymi orgazami podczas @ to zdecydowanie są najleppsze