"Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-05, 10:56   #361
izunia233
Zadomowienie

Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011

Dzień dobry

U nas dziś koszmarna nocka i to druga z rzędu. Maja budziła się co chwilkę z płaczem. Chyba ostatnia czwórka znowu się wyżyna bo mała kropeczka się już przebiła i chyba dalej wychodzi.

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Czy zakładacie dzieciom jeszcze czapki na głowę? Ja zakładam, czy to upał, czy troxchę chłodniej to wydaje mi się, że powinien mieć coś na głowie, ale nie wiem czy to tylko mi się tak wydaje, bo widzę czasami rówieśników Michała i bez czapek nawet dzisiaj w wietrzny dzień.
Ja zazwyczaj zakładam Mai chusteczkę jak świeci mocne słonko a jak jest chłodno wówczas kapelusik. Muszę się przyznać, że mam jakąś słabość do nakryć głowy i jak jestem na mieście zawsze jej coś kupię.

Cytat:
Napisane przez mik23 Pokaż wiadomość
witajcie
Nie mam za bardzo czasu ale weszlam bo musze sie pochwalic: moja córenka postawiła dzisiaj swoje pierwsze 3 samodzielne kroki (oczywiscie poryczalam się...), potem jej sie tak spodobalo, ze stawala i znow probowala kilka krokow przejsc
No dobra lece bo tz chce cos pisac...
Gratuluję pierwszych kroczkówklaski : teraz jak się rozbryka to będziesz musiała za nią wszędzie biegać.

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzięki za życzonka
Szymelka a Lenka ma apetyt teraz? Moja też po biegunce może nie schudła ale znacznie mniej zaczęła jeść.

Dziewczyny mam pytanie ile macie chrześniaków? Tak z ciekawości pytam, bo coś przeczuwam ze ktoś mnie niedługo poprosi o coś a mam juz dwójkę plus mąż jedno. Z jednej strony to jest fajna rzecz, ale finansowo ciężko. W tym roku mieliśmy komunię i plus nasz remont to b. duzy wydatek się zrobił. Gdzieś z tyłu glowy mam cały czas takie myśli nieładne że to finansowo nas wykańcza ( święta, urodziny, komunia itp.) :-/
Co prawda spóźnione ale szczere życzenia Wszystkiego Najlepszego dla Ciebie
Ja mam jednego chrześniaka u mojego brata a tż parkę.

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Nie wiem, głupia jestem bo ja to czekałam na dzień kiedy juz tylko będzie chodzić

Dzisiaj Iduś już pół na pół, chodzenie/raczkowanie
Również gratuluję pierwszych kroczków. Maja zaczęła chodzić jak skończyła 10 miesięcy i nadal jej się zdarza raczkować.

Maja właśnie zasnęła a ja postanowiłam nie kłaść się z nią tylko posiedzieć na kompie. Muszę poszukać jakiegoś przepisu na tort bo tż ma w sobotę urodziny i chce mu zrobić. A może któraś z Was ma ciekawy przepis?

Za oknem paskudna pogoda także dzisiejszy dzień spędzimy w domu

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-05, 11:23   #362
mik23
Rozeznanie

Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez becherovka 3 Pokaż wiadomość
dzien dobry
cieszę się że jesteśmy jeszcze pamiętani
Remik ma już 13,5 miesiąca - paszcza pełna zębów - 15 i dwa następne wychodzą - i mam wrażenie że jeden nadprogramowy
chodzi od 10 miesiąca a od 11 biega a ja nie nadążam bo.... wszystko wskazuje na to że jestem w ciąży!!!!!!
jutro podjade sobie zrobic beta hcg bo na razie tylko domowe testy były

miałam w planie was nadrobic z czytaniem ale to nierealne bo przestałam zaglądać w pierwszym lub drugim wątku odchowalni wiec pewnie czytałabym miesiąc

a nie było nas bo duzo się działo - TZ 2 razy zmieniał prace, ja miałam szopki ze swoją i w końcu wylądowałam na wychowawczym, ale za to zrobiłam w końcu prawko
do tego życie codzienne czyli problemy z dziadkami którzy ze mna mieszkają, rehabilitacje Remika itd.

czytam o surowych warzywkach - właśnie sie zastanawiałam czy zacząc dawać bo do tej pory raczej gotowane były albo duszone na masełku ziołowym - ale widzę że wy juz dajecie więc też sie odważę

idę oderwać mojego Bzikuska od biednego kotka
o raju ile ząbkow moja mała tylko 8 dni młodsza od Remika a ma dopiero 8 ząbków, no i dopiero 2 dni temu postawila swoje pierwsze kroczki (no i narazie na tym sie skonczylo bo juz nie chce narazie ćwiczyc tych kroczkow...)

Ja rowniez po cichutku gratuluje i zycze zdrówka!!!

PS.czy wy przed okresem macie tak ze puchnie Wam jak balon brzuch i zjadacie wiecej? bo ja mam brzuch jak balon i ciagle jjem, tak mialam przed ciaza, potem to zaniklo a teraz znow tak mam... musze zaczac cwiczyc zeby nie przytyc za bardzo przez to obzarstwo...

Edytowane przez mik23
Czas edycji: 2012-06-05 o 11:49
mik23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-05, 11:58   #363
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cześć
Dziś u nas od rana pada nie wiem kiedy my wreszcie pójdziemy na normalny spacer, bo od paru dni to tylko takie króciótkie wyjścia, albo wcale się nie da.
Jutro wybieramy się znów do przychodni, bo w niedzielę pogorszyło się Dawidowi z oczami, od poniedziałku znów jest coraz lepiej, ale to już 8 dzień na tych kroplach z antybiotykiem.
W poniedziałek miał być szczepiony, ale pewnie nam to przesuną.

Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość
hej
nie miałam w ogóle czasu przez weekend bo gości mieliśmy. w sobotę przyjechał Mateusza chrzestny i jego narzeczona z prezentem na dzień dziecka i zaproszeniem na swoje wesele wczoraj odjechali a dziś ogarniałam mieszkanie cieszę się z tego wesela tym bardziej że będzie w moje urodziny tylko nie wiemy jeszcze czy Mateusz z nami będzie jechał czy zostanie z kimś
my też dostaliśmy w niedzielę zaproszenie na wesele, ale Dawid na 100% zostaje w domu, to nie impreza dla niego a i my się nie pobawimy na poprawiny go co najwyżej zabierzemy

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Dzis zaszalalam z kumpela i caly dzien z naszymi dzieciakami na zakupach spedzilysmy
Ninek ma 4 pary nowych spodni, 2 koszulki a mamusia 8 nowych koszulek he he
Syncio ma sie juz calkiem niezle i spi ladnie a goraczka poki co nie wraca
Dzis zauwazylismy razem z TZem, ze coraz czesciej Adriano maszeruje kolo mebli i coraz czesciej tez probuje sie puszczac, chocby na 10 - 15 sekund, tak wiec moze jeszcze przed wakacjami - wyjezdzamy 30 czerwca, uda nam sie zrobic samodzielnie kroczki:brzydal :
ale się obłowiłaś
brawa dla Adriano za postępy w chodzeniu

Cytat:
U nas ok, wcześniej dzisiaj dziecko wstało, wyszło z łóżeczka i weszło mamie na głowę. Po za tym zauważyłam że wykonuje proste polecenia " zanieś tacie" albo "zanieś do pokoju" już od dawna, ale dzisiaj "wyrzuć do śmieci" było i tak zrobiła
u nas "wyrzuć do kosza" było pierwsze potem dopiero inne polecenia załapał

Cytat:
dzien dobry
Remik ma już 13,5 miesiąca - paszcza pełna zębów - 15 i dwa następne wychodzą - i mam wrażenie że jeden nadprogramowy
chodzi od 10 miesiąca a od 11 biega a ja nie nadążam bo.... wszystko wskazuje na to że jestem w ciąży!!!!!!
o matulu, cała buzia zębów zdecydowany rekordzista z niego
gratuluję ciąży myślę, że raczej test się nie myli i można już głośno gratulować
a tak zapytam z ciekawości, czy kolejny dzidziuś planowany?

Cytat:
Raz patrzę a ona wzięła swój kubeczek, rozlewa na siedzonko i bierze szmatkę i wyciera

Pewnie ze juz dawno można dawać, w sumie ja wszystko daję, nawet loda już lizała oczywiście z głową ( chociaz mój mąż dawał by bez głowy wszystko)
Dawid co dzień kurze ściera bierze mokrą chusteczkę i wyciera szafki nocne, misie, poduszkę, lustro w korytarzu itp.
jak widzi na stole jakieś okruszki to łapie za szczotkę, ładuje ją na stół i z niego zmiata

mój też już lodów próbował, jak kupuję gałkowe to tak jak marta biorę mu samego wafla i trochę swoich lodów nakładam, ale i takie zwykłe już lizał

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2012-06-05 o 11:59
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-05, 12:04   #364
becherovka 3
Raczkowanie

Doktorka kazała dawać Remikowi galaretki bo ma bardzo miękkie paznokietki. No więc zaczęłam robić, cudowałam różne smaki z owocami a on zje kilka łyżeczek i wypluwa.
Blondynka w końcu wpadła na pomysł i płynna galaretkę przelała do butelki i dałam mu do picia - jak na razie działa - ciągnie flache ze hej

No właśnie - flache ale z kubka z a nic nie chce pić

Mik - może zrób sobie tak na wszelki wypadek teścik? Bo może teraz tez tak masz ciążowo? :p

Kasiuni_a - dzidziuś planowany
nie chcieliśmy za dużej różnicy między maluchami a 2 lata to w sam raz

Edytowane przez becherovka 3
Czas edycji: 2012-06-05 o 12:07
becherovka 3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-05, 12:08   #365
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
PS.czy wy przed okresem macie tak ze puchnie Wam jak balon brzuch i zjadacie wiecej? bo ja mam brzuch jak balon i ciagle jjem, tak mialam przed ciaza, potem to zaniklo a teraz znow tak mam... musze zaczac cwiczyc zeby nie przytyc za bardzo przez to obzarstwo...
Ja przed ciążą w ogóle nie wiedziałam co to jest pms, smaki, ochota na jakieś jedzenie przed @, zatrzymywanie się wody itd., a teraz jest strasznie przed @ zjadłabym konia z kopytami, jestem nerwowa, wywalają mi pryszcze A może to kolejny bobas?

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-05, 12:27   #366
marta_27
Zadomowienie

Cytat:

ja mam tak samo. od tygodnia chodzę i jem w kółko, ćwiczyć mi się w tym czasie nie chce, na twarzy mam pełno syfów a brzuch mi wywaliło jakbym w 4mcu ciąży była.
@ pewnie w piątek przyjdzie albo jakoś tak

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Jutro wybieramy się znów do przychodni, bo w niedzielę pogorszyło się Dawidowi z oczami, od poniedziałku znów jest coraz lepiej, ale to już 8 dzień na tych kroplach z antybiotykiem.

my też dostaliśmy w niedzielę zaproszenie na wesele, ale Dawid na 100% zostaje w domu, to nie impreza dla niego a i my się nie pobawimy na poprawiny go co najwyżej zabierzemy
o kurcze, mam nadzieję że już na dobre jest poprawa z oczkami
my mamy dziś szczepienie na ospę

u nas jest skomplikowana sytuacja z tym weselem. też myślałam że Mateusz zostanie z ciocią a my pojedziemy ale okazało się że oni na wakacje jadą i nie wiedzą czy wrócą do tego czasu. ponadto to wesele jest 100km w jedną stronę a młodzi bardzo chcą żebyśmy byli na poprawinach z Mateuszem więc gdybyśmy Matiego zostawili w domu to następnego dnia znów musielibyśmy te 100km w jedną stronę robić a to już nam się średnio uśmiecha. i chyba najłatwiej będzie nam zabrać Matiego ze sobą. o 20 pójdzie normalnie spać i będziemy się zmieniać z dziadkami i ciociami w pilnowaniu tak to wygląda na dzień dzisiejszy. do wesela jeszcze prawie 3m-ce więc może coś innego wymyślimy

Cytat:
Mik - może zrób sobie tak na wszelki wypadek teścik? Bo może teraz tez tak masz ciążowo? :p
o mamusiu, nawet tak nie mów

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Ja przed ciążą w ogóle nie wiedziałam co to jest pms, smaki, ochota na jakieś jedzenie przed @, zatrzymywanie się wody itd., a teraz jest strasznie przed @ zjadłabym konia z kopytami, jestem nerwowa, wywalają mi pryszcze A może to kolejny bobas?
mogę ci podać rękę bo u mnie to samo

marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-05, 12:49   #367
izunia233
Zadomowienie

Kasiunia biedny Dawidek z tymi oczkami. Już myślałam, że jest lepiej a tu klops
Życzę Wam aby szybko to minęło.

Cytat:
Doktorka kazała dawać Remikowi galaretki bo ma bardzo miękkie paznokietki. No więc zaczęłam robić, cudowałam różne smaki z owocami a on zje kilka łyżeczek i wypluwa.
Blondynka w końcu wpadła na pomysł i płynna galaretkę przelała do butelki i dałam mu do picia - jak na razie działa - ciągnie flache ze hej

No właśnie - flache ale z kubka z a nic nie chce pić

Kasiuni_a - dzidziuś planowany
nie chcieliśmy za dużej różnicy między maluchami a 2 lata to w sam raz
Ja też gratuluję serdecznie. To już jesteś kolejną przyszłą mamusią na Naszym wątku. Ja na początku chciałam różnicę 2-3 lat ale teraz nie wiem kiedy weźmiemy się za drugie.

Dziś ja robię makaron z serem. Szkoda tylko, że wczoraj zjedliśmy truskawki

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
Stary 2012-06-05, 13:08   #368
mik23
Rozeznanie

QUOTE=becherovka 3;34519249]

[/QUOTE]

niee, nwet tak nie mów, my planujemy ale jeszcze nie teraz, teraz to ja mam inne plany, Boze no i teraz bede siedziala i myslala a planowo @ dopiero w niedziele...

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
ja mam tak samo. od tygodnia chodzę i jem w kółko, ćwiczyć mi się w tym czasie nie chce, na twarzy mam pełno syfów a brzuch mi wywaliło jakbym w 4mcu ciąży była.
@ pewnie w piątek przyjdzie albo jakoś tak
noo jakies pocieszenie, bo myslalam ze ja tylko tak mam.... no ale i tak pewnie teraz bede myslec i sie zastanawiac...bo na serio narazie 2 malucha nie moge miec...
Stary 2012-06-05, 13:09   #369
becherovka 3
Raczkowanie

Ooooooo..
a która mamusia też się spodziewa?
Stary 2012-06-05, 14:13   #370
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
Ooooooo..
a która mamusia też się spodziewa?
Kwartalinka

No i co zrobiłam ten makaron z serem i moja księżniczka zjadłą dosłownie 3 kawałki i zaczęła wypluwać

Stary 2012-06-05, 16:01   #371
żurawinka
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę puchnie, puchną też piersi o rozmiar natomiast co do jedzenia nie, poza czekoladą ale czy to okres jest czy go nie ma

Cytat:
Cześć
Dziś u nas od rana pada nie wiem kiedy my wreszcie pójdziemy na normalny spacer, bo od paru dni to tylko takie króciótkie wyjścia, albo wcale się nie da.

u nas "wyrzuć do kosza" było pierwsze potem dopiero inne
Dawid co dzień kurze ściera bierze mokrą chusteczkę i wyciera szafki nocne, misie, poduszkę, lustro w korytarzu itp.
jak widzi na stole jakieś okruszki to łapie za szczotkę, ładuje ją na stół i z niego zmiata
Mogą przesunąć, biedne oczka Ale okulista Wam przepisywał czy pediatra kropelki ?

Dawid wie że trzeba mamie pomagać, będzie dobrym mężem dla przyszłej synowej

Kurcze, wyobrażacie sobie siebie jako tesciowe???
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-05, 16:06   #372
mik23
Rozeznanie

Cytat:

ja ostatnio sobie siebie wyobrazilam w takiej roli , bo bylysmy na spacerze i synek kolezanki-starszy od mojej małej o miesiac- przynosil mi kwiatki- smialysmy sie ze wie jak zapunktowac u tesciowej Tak sobie mysle ze chyba mi bedzie latwiej kiedys byc tesciowa dla mojego zięcia- mam córkę a podobno mamy, ktore mają synów są- ze sie tak wyraze- troszkę bardziej zazdrosne, ale tak tylko słyszalam....
Stary 2012-06-05, 22:35   #373
kwartalinka
Raczkowanie

hejo

u mnie dziś kolejne spotkanie z położną
posłuchałam trochę maluszka i poplotkowałam z kobietkami
pośmiałyśmy się też z położną z mojego porodu
do tej pory sądziłam, że mój poród nie był aktywny bo cały przesiedziałam na łóżku ale moja położna mnie uświadomiła, że co prawda z łóżka nie zeszłam ale to co ja tam wyczyniałam (skakanie, kołysanie itp.) z pewnością było aktywnością
aż się dziwiła, że łóżko to przetrwało

Łucja została z tatą, a jak wróciłam to przybiegła się przywitać i przytulić do mamy
zupełnie inaczej wraca się do domu jak czeka w nim maluch

Cytat:
Chłopaki na dworze, a ja oglądam tenis.
Odwiedziła mnie dziś koleżanka w ciąży, jest w 18 tyg. i ma już widoczny brzuszek, zresztą po mnie w tym czasie też już było widać. Zszokowała mnie bardzo, bo mówi że gdzie nie pójdzie, nawet rodzice czy w pracy, mówią jej że strasznie utyła i jak to można już mieć taki brzuch No taki już ma i już, nie wiem co to ludziom przeszkadza i jak tak można dziewczynie powiedzieć

Dawid dziś zaczął sam pić z doidy cup od paru miesięcy próbowałam mu dawać kubek do rączek, a on go brał przechylał i wylewał na podłogę, a dziś po prostu zabrał mi kubek z rąk i zaczął pić.
Na dworze, po zakupie kilku drogich kubków okazało się, że chce pić tylko ze zwykłej butelki z dziubkiem po wodzie mineralnej
rzeczywiście dziwne podejście do ciężarnej kobiety
a brzuch w 18 tygodniu to chyba nic zadziwiającego
podoba mi się określenie mojej ginekolog: kobieta w ciąży nie tyje tylko przybiera na wadze

dla Dawidka za picie z kubeczka

Cytat:
kosz też mam popsuty, tzn. jest zamontowany tak nisko że jak coś się włoży do niego to szuram po ziemi i się dziura zrobiła.
masakra ten wózek nasz dopóki była tylko gondolka to byłam zadowolona z niego, ale odkąd mamy zamontowaną spacerówkę to ciągle coś się z nim dzieje. gdybym miała tylko jakąś extra kasę to kupiłabym zwykłą spacerówkę a ten oddałabym
my też się przymierzamy do kupna lżejszej spacerówki
ale jakoś pooooowoli nam to idzie

ta od x-landera w sumie fajna ale coraz cięższa mi się wydaje

Cytat:
dzien dobry

miałam w planie was nadrobic z czytaniem ale to nierealne bo przestałam zaglądać w pierwszym lub drugim wątku odchowalni wiec pewnie czytałabym miesiąc

a nie było nas bo duzo się działo - TZ 2 razy zmieniał prace, ja miałam szopki ze swoją i w końcu wylądowałam na wychowawczym, ale za to zrobiłam w końcu prawko
do tego życie codzienne czyli problemy z dziadkami którzy ze mna mieszkają, rehabilitacje Remika itd.

czytam o surowych warzywkach - właśnie sie zastanawiałam czy zacząc dawać bo do tej pory raczej gotowane były albo duszone na masełku ziołowym - ale widzę że wy juz dajecie więc też sie odważę

idę oderwać mojego Bzikuska od biednego kotka
gratulacje
dla synka za umiejętności i ząbki

Cytat:
Cześć
zdrówka dla Dawidka
oby oczka wyzdrowiały jak najszybciej

Cytat:
my mamy dziś szczepienie na ospę
i jak po szczepieniu?

Cytat:
oj
ciekawe jaka będę

*mój wiosenny promyczek*

**moje jesienne słoneczko**

Edytowane przez kwartalinka
Czas edycji: 2012-06-05 o 22:40
kwartalinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-06, 10:49   #374
marta_27
Zadomowienie

dzień dobry
a co tu takie pustki od rana?
my już po Knillu, Mati śpi a matka ma chwilę dla siebie

nie wiem czy pamiętacie ale czekamy na buty z Ośrodka dla Mateusza. no i dziś w końcu przyszły, po 2,5m-cach ale okazało się że Młodemu noga urosła i buty są za małe no i znów musimy czekać

dzisiaj w końcu udało mi się kupić tabletki ze skrzypem takie które kiedyś brałam i były skuteczne. wszędzie ich szukałam po aptekach i dziś udało mi się w końcu je dorwaćteraz zaczynamy kurację bo ciągle mi włosy lecą garściami. mam nadzieję że pomogą

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
noo jakies pocieszenie, bo myslalam ze ja tylko tak mam.... no ale i tak pewnie teraz bede myslec i sie zastanawiac...bo na serio narazie 2 malucha nie moge miec...
ja też nie mogę i nie chcę na razie

Cytat:
aż tak daleko w przyszłość nie wybiegam, hehe
a tak na serio to sobie nie wyobrażam i jaka ja stara wtedy będę, o mamusiu

Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość
my też się przymierzamy do kupna lżejszej spacerówki
ale jakoś pooooowoli nam to idzie

ta od x-landera w sumie fajna ale coraz cięższa mi się wydaje

i jak po szczepieniu?
nam idzie tak powoli że pewnie nie kupimy

moja jest ciężka bardzo, stoi na dole cały czas bo nie dałabym rady wnieść na 3piętro. jedno co mi się w niej podoba to to że jest zwrotna, lekko się ją prowadzi mimo że ciężka a reszta to masakra ooo i jeszcze torba mi się podoba od tego wózka

a po szczepieniu ok. Mateusz nawet się nie zorientował że został ukłuty reakcji poszczepiennej też nie ma na razie tfu, tfu

Edytowane przez marta_27
Czas edycji: 2012-06-06 o 11:46
marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-06, 12:20   #375
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Dzięki za zainteresowanie oczkami Dawida byliśmy dziś w przychodni, choć rano było już całkiem dobrze. Lewe oko podobno już w porządku, prawe jeszcze nie do końca, tamtych kropli mamy już nie podawać, ale dostaliśmy inne i w piątek do kontroli. Pediatra zasugerował reakcję alergiczną na pylenie czegoś i dlatego te inne krople.

Cytat:
wcześniej tak miałam przed, że brzuch jak balon, ja ciągle głodna, jakaś taka nerwowa i marudna byłam, a teraz cały czas tak mam niezależnie czy przed, czy po, czy w czasie okresu, do tego pryszcze mi ostatnio wywaliło i mam opryszczkę słodko
okres właśnie wczoraj dostałam

Cytat:
u nas jest skomplikowana sytuacja z tym weselem. też myślałam że Mateusz zostanie z ciocią a my pojedziemy ale okazało się że oni na wakacje jadą i nie wiedzą czy wrócą do tego czasu. ponadto to wesele jest 100km w jedną stronę a młodzi bardzo chcą żebyśmy byli na poprawinach z Mateuszem więc gdybyśmy Matiego zostawili w domu to następnego dnia znów musielibyśmy te 100km w jedną stronę robić a to już nam się średnio uśmiecha. i chyba najłatwiej będzie nam zabrać Matiego ze sobą. o 20 pójdzie normalnie spać i będziemy się zmieniać z dziadkami i ciociami w pilnowaniu tak to wygląda na dzień dzisiejszy. do wesela jeszcze prawie 3m-ce więc może coś innego wymyślimy
no to rzeczywiście bardziej skomplikowana sytuacja, a któraś babcia by nie mogła zostać z Mateuszem?
u nas o tyle latwiej, że wesele u męża kolegi, więc tylko my idziemy, a dziadkowie mogą się Dawidem zajmować w tym czasie, ale jeżdżenia też mamy sporo, bo najpierw 100km zawieźć Dawida, potem stamtąd do pana młodego 60km (mój mąż świadkiem więc musimy), potem 80km do panny młodej, rano po weselu do rodziców też z 80km, po południu znów na poprawiny i powrót już mi się nie chcę jak o tym pomyślę, jak to moja fryzura i make up przetrwają

Cytat:
Mogą przesunąć, biedne oczka Ale okulista Wam przepisywał czy pediatra kropelki ?

pediatra

jaką teściową?? Dawidek się przecież z mamusią ożeni

Cytat:
nie wiem czy pamiętacie ale czekamy na buty z Ośrodka dla Mateusza. no i dziś w końcu przyszły, po 2,5m-cach ale okazało się że Młodemu noga urosła i buty są za małe no i znów musimy czekać

ja też nie mogę i nie chcę na razie

a po szczepieniu ok. Mateusz nawet się nie zorientował że został ukłuty reakcji poszczepiennej też nie ma na razie tfu, tfu
tak przewidywałaś, że jak w końcu dotrą to już małe będą
a Mateusz musi w tych ortopedycznych chodzić? teraz chyba kupowałaś mu normalne sandałki?

ja jeszcze niedawno mówiłam, że chcemy małą różnicę między dziećmi, tak 2-3 lata, ale teraz nie tylko nie mamy warunków ale też przestaliśmy chcieć jest nam dobrze tak jak jest

i oby się żadna reakcja nie pojawiła

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2012-06-06 o 12:22
Stary 2012-06-06, 14:02   #376
mik23
Rozeznanie

Cytat:

podejrzewam, że gdybym miała syna to tez bym tak mówila
Natomiast moj tż, zakochany po uszy w swojej córeczce-księżniczce, powiedzial ostatnio ze jak Karina przyprowadzi kiedys do domu swojego chłopaka i pójdą do pokoju, to bedzie jak Pawlak z "Nie ma mocnych" i zdejmie drzwi z pokoju i powie ze straszna duchota, albo bedzie smarowal zawiasy, co by wszystko miał pod kontrolą

ps. nam tez jest dobrze narazie we trójkę i nie trza psuć

Edytowane przez mik23
Czas edycji: 2012-06-06 o 14:03
mik23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-06, 14:10   #377
izunia233
Zadomowienie

Dzień dobry

Dziś miałam odwiedziny moich rodziców. Dzięki czemu mogłam wyrwać się na miasto i pozałatwiać swoje sprawy.
Maja dostała od dziadków stoliczek edukacyjny (mam nadzieję, że ją zainteresuje) a ja dostałam śliczną pościel

Jutro tż ma wolne więc planujemy wyjazd na basen bo już dawno nie byliśmy. Jestem ciekawa jak Maja teraz zareaguje.

Cytat:
Dzień dobry

Dzięki za zainteresowanie oczkami Dawida byliśmy dziś w przychodni, choć rano było już całkiem dobrze. Lewe oko podobno już w porządku, prawe jeszcze nie do końca, tamtych kropli mamy już nie podawać, ale dostaliśmy inne i w piątek do kontroli. Pediatra zasugerował reakcję alergiczną na pylenie czegoś i dlatego te inne krople.

ja jeszcze niedawno mówiłam, że chcemy małą różnicę między dziećmi, tak 2-3 lata, ale teraz nie tylko nie mamy warunków ale też przestaliśmy chcieć jest nam dobrze tak jak jest

i oby się żadna reakcja nie pojawiła
to w sumie dobrze, że już lepiej z oczkami.Jestem ciekawa czy to faktycznie na tle alergicznym i czy te kropelki pomogą

No tylko ciekawe czy Dawidek jest tego zdania co mamusia z żeniaczką?
My też chcieliśmy różnicę 2-3 lat ale teraz to już raczej zdanie zostało zmienione i poczekamy jeszcze.

Stary 2012-06-06, 19:46   #378
Olusiaa_
Zakorzenienie

becherovka
gratuluję decyzji i trzymam kciuki za betę
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-06, 19:51   #379
Olusiaa_
Zakorzenienie

Ahtaga
jak jest chłodno, tak poniżej 14 C albo wieje to zakładam
ja osobiscie jestem zmarzluch i wydaje mi sie, ze małej zimno
na słońce chusteczka albo kapelusik obowiazkowo i krem z filtrem

dzisiaj rano było u nas 12 C:

Edytowane przez Olusiaa_
Czas edycji: 2017-10-02 o 08:53
Stary 2012-06-06, 20:32   #380
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Ahtaga

Olusia to ma czapkowe zboczenie heheheheh

Cudna Zosia

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-06, 20:36   #381
becherovka 3
Raczkowanie

Zrobiłam bete - wyszło 75,75 i..... zgłupiałam do reszty
zaczęłam grzebać w necie jakie są normy bo nie pamiętam!!
a panienka u której odbierałam wynik stwierdziła ze to bardzo niski wynik i albo to baaaardzo wczesna ciąża albo coś jest nie tak
ja oczywiście wpadłam w panikę i zamiast iść z synkiem na spacer po mieście to zrobiłam mu rajd nie z tej ziemi żeby jak najszybciej dostać się do samochodu i pojechać do TZ-ta
ale jak teraz patrzę to są dwie różne tabelki na przyrost i wychodzi mi albo 4-5 tydzień albo 1-2
masakra

w poniedziałek zrobię jeszcze raz a we wtorek idę do gina
i niestety to samo co z Remikiem -cukier mi świruje więc bez insuliny się raczej nie obejdzie ;(

aaaaa....
zajrzeliśmy dziś z Remikiem do mnie do pracy - furorę zrobił mały podrywacz - wszystkie ciocie jego, wyżarł im paluszki i truskawki a najbardziej się śmiałam jak mój szef łaził za nami i całował Remika po rękach z tekstami " jaki on śliczny, jaki fajny"...

Edytowane przez becherovka 3
Czas edycji: 2012-06-06 o 20:44
becherovka 3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-06, 20:41   #382
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
a panienka u której odbierałam wynik stwierdziła ze to bardzo niski wynik i albo to baaaardzo wczesna ciąża albo coś jest nie tak
ja oczywiście wpadłam w panikę i zamiast iść z synkiem na spacer po mieście to zrobiłam mu rajd nie z tej ziemi żeby jak najszybciej dostać się do samochodu i pojechać do TZ-ta
ale jak teraz patrzę to są dwie różne tabelki na przyrost i wychodzi mi albo 4-5 tydzień albo 1-2
masakra

i niestety to samo co z Remikiem -cukier mi świruje więc bez insuliny się raczej nie obejdzie ;(
a jak pokazuje beta od kiedy niby jets sie w ciazy itp bo ja sie nie znam w uk nie sprawdzaja, jak masz 2 kreseczki to jestes w ciazy i tyle

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-06, 20:44   #383
agaaga89
Zakorzenienie

Becherovka nie denerwuj się na zapas napewno będzie dobrze! Zrelaksuj się bo z pewnością stres Ci nie pomoże Chwile grozy za Tobą, trzeba myśleć pozytywnie.

Właśnie kończy mi się ostatni dzień wolnego chyba się zapłaczę za Młodym w tej pracy... No, ale wyściskaliśmy, wycałowaliśmy na dobranoc, więc dam radę
Ja chciałabym być dobrą teściową! Ale jak przyszła synowa okaże się być zołzą to nic nie poradzę na swój straszny charakter

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-06, 20:51   #384
becherovka 3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
a jak pokazuje beta od kiedy niby jets sie w ciazy itp bo ja sie nie znam w uk nie sprawdzaja, jak masz 2 kreseczki to jestes w ciazy i tyle
generalnie to jakos tak:

tydzień ciąży mlU/ml
3-4 ----------- 9 - 130
4-5 ---------- 75 - 2600
5-6 --------- 850 - 20,800
6-7 ------- 4,000 - 100,200
7-12 ---- 11,500 - 289,000
12-16 ---- 18,300 - 137,000
16-29 ----- 1,400 - 53,000
29-41 ------- 940 - 60,000

ale co strona i laboratorium to inne wskaźniki
w tym co ja robiłam 4-5 tydz 1500-23000

więc bądź tu mądry i pisz wiersze
Stary 2012-06-06, 22:40   #385
Olusiaa_
Zakorzenienie

tajka
kazdy ma jakies zboczenia

becherovka
a kiedy mialas ostatnia @ ?
Stary 2012-06-06, 22:46   #386
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
dzien dobry
Hej hej!
za zabki i za ciaze Gratulacje
Wyslij mi na priva dane to dopisz cie do listy

Cytat:
Brzuch czasem urosnie, choc nie zawsze, natomiast moj pryszczowy stan minal od momentu zajscia w ciaze, z czego sie bardzo ciesze I rowniez @ jest mniej bolesna, choc pierwszy dzien zawsze na przeciwbolowych jade, bo nie daje rady nawet ustac

Cytat:
Łucja została z tatą, a jak wróciłam to przybiegła się przywitać i przytulić do mamy
zupełnie inaczej wraca się do domu jak czeka w nim maluch
To chyba jest najpiekniejszy moment, kiedy widzi sie wlasne dziecko, szczesliwe i takie wtulone w ciebie...

Cytat:
Eeeee, tam Ciaza jest na bank, wiec tylko teraz czekac na mdlosci trzeba Nie stresuj sie, bo fasolce zaszkodzisz

Bry wieczor

U nas wszystko powoli wychodzi na prosta, tzn. Ninek mniej kaszle, nie ma juz zielonych gilow i goraczki, innych reakcji poszczepiennych rowniez nie widze, wiec jest dobrze
Ja sie przygotowuje w pracy do przyszlotygodniowej wyprzedazy letniej, wiec mam co robic a w domu obiecalam sobie jutro zabrac sie za pokoj Nina i swoja szafe, bo o pomste do Nieba wola, taki tam bu...del
zobaczymy, co mi sie uda zrobic
Jutro moj syncio juz 13 miesiecy konczy a ja tylko sie zastanawiam, kiedy i jakim sposobem te dni tak mijaja

A w piatek... EURO!!!! Oglada ktoras? Ja to tylko na swiatowke i euro poluje, bo takto to nudy sa Sie bedzie dzialo Bede leciec na zlamanie karku z pracy, zeby te 30 minut koncowki chociaz obejrzec

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-06, 23:20   #387
kwartalinka
Raczkowanie

hej

u mnie dziś kryzys
jakiś babsztyl mnie zdenerwował o 8 rano i już mi taki stan pozostał na resztę dnia
nic nie pomogła kawa, deser, spacer
tak sobie myślałam czemu się człowiek takimi głupotami przejmuje ale nic mądrego nie wymyśliłam i cały dzień był do d...

Cytat:
...
masakra z tymi butami, no ale po takim czasie to innej opcji nie było chyba
a co do szczepienia to super i niech tak już zostanie

Cytat:
Dzień dobry

dobrze, że z oczami już lepiej
ciekawe czy to alergia na pyłki

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Ahtaga

ale fajna dziewczyna z Zosi
dawno jej nie widziałam

Cytat:
masakra

ja nie robiłam bety ani w pierwszej ani w drugiej ciąży
robię tylko test, jak wychodzi pozytywny to umawiam się na wizytę tak żeby był 7-8 tydzień i wszystko już widać

a co do bety to właśnie czytałam w necie, że takie są różnice w normach i nie wiadomo jak ją interpretować

idę spać kobietki bo padam już dziś
mam nadzieję, że jutrzejszy dzień będzie dużo lepszy

dobranoc

*mój wiosenny promyczek*

**moje jesienne słoneczko**
kwartalinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-07, 09:35   #388
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:

dzisiaj w końcu udało mi się kupić tabletki ze skrzypem takie które kiedyś brałam i były skuteczne. wszędzie ich szukałam po aptekach i dziś udało mi się w końcu je dorwaćteraz zaczynamy kurację bo ciągle mi włosy lecą garściami. mam nadzieję że pomogą[COLOR=Silver]

moja jest ciężka bardzo, stoi na dole cały czas bo nie dałabym rady wnieść na 3piętro. jedno co mi się w niej podoba to to że jest zwrotna, lekko się ją prowadzi mimo że ciężka a reszta to masakra ooo i jeszcze torba mi się podoba od tego wózka
kup sobie jantar na te włosy

ja też mam ciężką spacerówę i cały rok trzymam ją w samochodzie

właśnie spakowałam rzeczy i jadę na dłuuuugi weekend do rodziców z Oliwią.
Jeny, pakunki jak na cały miesiąc.

pa,pa wszystkim
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-07, 11:03   #389
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cześć
Chłopy na spacerze, ja dopijam kawę a potem chyba jeszcze drugą zrobię, bo w nocy tak mnie głowa bolała, że nie mogłam spać.
Lewe oczko Dawida już normalne, ale prawe jeszcze zaczerwienione, a nawet po tych nowych kroplach jakby gorzej Jutro na kontrolę, a jak pediatra nic sensowanego nie wymyśli to pójziemy chyba okulisty.

Cytat:
masakra
nie denerwuj się ja bety nie robiłam, więc nie wiem dokładnie jak to z tymi normami, ale słyszałam właśnie że są różne i czasem ciężko coś wywnioskować, no ale wydaje mi się też że musisz patrzeć na te normy które Ci labolatorium podało
a najlepiej to iść jak najszybciej do gina i on powinien rozwiać Twoje wątpliwości
a kiedy miałaś ostatnią @?

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
A w piatek... EURO!!!! Oglada ktoras? Ja to tylko na swiatowke i euro poluje, bo takto to nudy sa Sie bedzie dzialo Bede leciec na zlamanie karku z pracy, zeby te 30 minut koncowki chociaz obejrzec
ja, ja oglądam!!! ja to w ogóle kibol byłam straszny przez lata całe, ale ostatnio rodzina, praca itp. więc się uspokoiło to wszystko, a ja bardziej innymi sportami niż piłką się zainteresowałam
czasem się śmieję, że przedłużyłam wychowawczy żeby jeszcze EURO i Igrzyska obejrzeć w spokoju
no i ja od 14 lat kibicuję Włochom

Cytat:
u mnie dziś kryzys
jakiś babsztyl mnie zdenerwował o 8 rano i już mi taki stan pozostał na resztę dnia
nic nie pomogła kawa, deser, spacer
tak sobie myślałam czemu się człowiek takimi głupotami przejmuje ale nic mądrego nie wymyśliłam i cały dzień był do d...
co to za babsztyl wredny i czym Cię tak zdenerwował?

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
właśnie spakowałam rzeczy i jadę na dłuuuugi weekend do rodziców z Oliwią.
Jeny, pakunki jak na cały miesiąc.

pa,pa wszystkim
udanego wypoczynku

Mel B 14/14 +
Stary 2012-06-07, 11:14   #390
becherovka 3
Raczkowanie

Remik dziś zaszalał na całego - spał do 9;30 !!!!!!!!
normalnie wstaje koło 7 - chyba wyczuł że dziś wolne i dał rodzicom pospać
chłopaki poszły na spacer a ja się biorę za sprzątanie bo jutro mamy gości - znajomych z uczelni - nie chce mi się ale cóż...

Ostatnią @ miałam 06.05 czyli mam 33 dc dopiero.
Ale zawsze miałam między 28-30 a poza tym to beta jest jednak za wysokie jak na nic (ależ gramatyczne zdanie mi wyszło )
ale ponieważ staramy się od kilku miesięcy to ja robiłam test już w niedziele
ehhh... świruje i tyle - w poniedziałek wszystko się wyjaśni ale jestem baaaaardzo dobrej myśli

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości