|
|
#871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Dzisiejsze R (niestety nie mogę dzisiaj rozłożyć posiłków inaczej, stąd takie małe i częste
)7.15 Śniadanie: owsianka (na chudym mleku) z truskawkami, łyżeczką cukru waniliowego i 1/2 wieśniaka ; kawa z mlekiem10.30 II śniadanie: 2 kromki razowca z szynką, sałatą, ogórkiem, pomidorem i rzodkiewką 13.00 Wczesny obiad: zupa jarzynowa z młodymi buraczkami 15.30 Przekąska: jabłko 18.00 Przekąska: 1/2 wieśniaka (reszta ze śniadania) z garstką orzechów 45min jogging, 8min abs&buns 20.30 Kolacja: jajecznica (1 jajko + 1 białko), cały pomidor, pół ogórka zielonego Zerkniecie? ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
|
#872 |
|
Zadomowienie
|
wczorajsze U
1: mleko z otrębami owsianymi, płatkami zdrowy błonnik, uprażonymi wiórkami kokosowymi i płatkami gorzkiej czekolady (wielka micha )+ przekąska:michałek kawa z mlekiem 2: wieśniak z łychą miodu, lnem mielonym, łyżeczką oleju lnianego i orzechami laskowymi 3: big burger sojowy (granulat sojowy+ mąka kukurydziana+ jajo+ przyprawy) z puree buraczkowym + przekąska: mały jogo nat z błonnikiem kakaowym, anatolem waniliowy /50min ćwiczeń siłowo-aerobowych + streching/ 4: sałatka: szpinak, tunczyk wsw, jajko, grzanki z chleba żytniego 5: serek grani (taki z biedronki), łycha miodu, aromat migdałowy i uprażone płatki migdałów UWAGA, do wszystkich przechodzących z R na U. Jem coraz więcej i utrzymuje wagę- czyli działa. Nie bać się ![]() I z serii innych pytań: Kiedy późno wstaje i jem kolacje ok. 22-23 ucinam węgle z niej (tak jak w tej wczorajszej). Czy to źle, czy zwolnie metabolizm? Co z węglami prostymi, wprowadzić- czy też nie? |
|
|
|
#873 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też tak mam że jednego dnia jestem pełna po śniad a innego mam odczucie jakbym jeszcze nic nie zjadła;p to ty w liceum masz sesje? Edytowane przez olik187 Czas edycji: 2012-06-05 o 09:28 |
|
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Tak to szkoła dla dorosłych
|
#875 |
|
Przyczajenie
|
Podrzucę wczorajsze U wegańskie : )
Śniadanie: 3 bio-krążki z sezamem i ziarnami ( coś a'la solruta, czy jakoś tak ) z sojowym pasztetem węgierskim z bakłażanem z warzywami, z dżemem, masłem orzechowym i wegańskim kremem czekoladowymkawa z mlekiem sojowym II: sporo orzechów i bakali, dwa wafle ryżowe z pestkami dyni, truskawki (brak czasu na coś porządnego, podjadane w szkole na lekcjach) Obiad: makaron durum z zielonymi szparagami, brokułami i koperkiem z sosem orzechowym jakieś ćwiczenia na nogi i brzuch IV: koktajl bananowo-arbuzowo-malinowy, kawa z mlekiem sojowym, kostka 90% gorzkiej czekolady 45 min rowerka Kolacja: sałatka z prażoną ciecierzycą, guacamole, furą warzyw i grillowanym bakłażanem I jak?Pilnować się muszę, bo szybko chudnę, a z tyciem się długo męczyłam... |
|
|
|
#876 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
|
#878 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
to dobrze w takim razie juz wchodzisz na U, czy jeszcze chcesz cos zrzucic? U mnie wagowo nieduzo zeszlo, 1-1,5 kg, ale za to wymiary spadly i cialo duzo lepiej wyglada, odkad cwicze naprawde regularnie (w ubieglym roku podczas proby przejscia na U na tej kalorycznosci ktora mam teraz tylam ale w sumie wtedy cwiczylam duzo mniej i jadlam bardziej smieciowo).No to dzisiejsze R/U sponsorowane @ :I: dwa domowe pelnoziarniste gofry z serkiem homo, truskawkami i wiorkami kokosowymi II: tortilla: pelnoziarnisty wrap, spory kawalek wedzonej piersi kurczaka, warzywa, ketchup i sos na jogurcie. garsc crispersow i kostka ritter sport owoce lesne ![]() III: mala mieszana ciabatta z 4 plastrami filetu z indyka, ogorkiem i kielkami. IV: salatka: brokuly, pomidorki koktajlowe i jajko z sosem na jogurcie. V: twarozek domowy z warzywami. Dzis bez cwiczen, tylko 2x35 min marszu. Bede wdzieczna za zerkniecie
|
||
|
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
można prosic o przepis na te gofry?![]() takie dziwne Ó. 1. Serek homogenizowany naturalny z domową granolą (płatki owsiane, słonecznik, płatki migdałów, rodzynki). Jabłko, kawa - po tym cierpiałam ![]() 2. Grahamka z masłem, szynką drobiową, sałatą i rzodkiewkami. 3. Zupa pieczarkowa z ziemniakami, kilka kawałków grillowanej piersi kurczaka. 4. Reszta serka ze śniadania (ok. 120g) z granolą ^^ i truskawkami. Kawa z mlekiem. - w trakcie jedzenia jestem, jakieś pół godziny po obiedzie, ale mój organizm dramatycznie wołał o cukier i kofeinę przed wyczerpującą nauką historii, która na mnie cierpliwie czeka ![]() 5. Zjem sobie jajecznicę dwóch jaj z szynką i pół ziarnistej z czymś, pewnie z serkiem kanapkowym, pomidorem i solą ziołową. |
|
|
|
|
#881 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzieki Przepis stad - http://mojewypieki.blox.pl/2006/12/G...Bajaderki.html tylko ja uzywam maki pelnoziarnistej. Polecam, latwo sie robi i wychodza pyszne.Twoje jadlo swietne! Smacznie i zdrowo
|
|
|
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
U
I serek wiejski z truskawkami, kwadracikami czekoladowymi i zdrowym błonnikiem II 3 kromki żytniego z twarogiem i ogórkiem, miska czereśni III ogromne calzone ze szpinakiem z czosnkiem, kukurydza, groszkiem i sosem pomidorowym (na 2 calzone poszła mi puszka groszku i puszka kukurydzy ), 2 czekoladki Mersi (orzechowa i kawowa)IV miska czereśni z kwadracikami czekoladowymi, poduszeczkami owsianymi, migdałami, jogurtem naturlanym V będzie calzone z obiadu z tym samym sosem
|
#883 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejsze Pe słodkie bardzo:
I 1,5 grahamki; 1 część zapieczona z oliwą i przyprawami, 2 z masłem i żółtym serem, 3 z masłem czosnkowym, polędwicą drobiową, pomidorem i ogórkiem, bananowo-truskawkowe smoothie (z serkiem homo naturalnym i mielonym siemieniem lnianym) II Pełnoziarniste fusilli z sosem słodko-kwaśnym, jogurt naturalny z chrupiącą pszenicą z miodem, płatkami kukurydzianymi, orzechami ziemnymi i łyżką konfitury żurawinowej III Ziemniaczana frittata z ziołami; deser: lody waniliowe i spore jabłko IV Duża drożdżówka z budyniem i serem, jabłko, garść nerkowców, inka z mlekiem V Wczoraj była zmiana (wygrały tosty ), więc jednak dziś będzie zupa pomidorowa na rosole, zabielana śmietaną, z brązowym ryżem (który napęczniał w nocy do rozmiarów dotąd mi nieznanych!) i marchewką; kromka razowca z sosem majonezowym, serem brie, konfiturą żurawinową i zrumienionymi orzechami włoskimi, do tego może miseczka świeżych warzyw (ogórek, marchew, papryka)![]()
|
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#885 |
|
Raczkowanie
|
Ashtray chodzę spać około 23, zazwyczaj przed 23
lekka R I: 2 pełnoziarniste tosty posmarowane bieluchem, z sałatą lodową, plasterkami wędliny, rzodkiewką i szczypiorkiem, jajecznica z 2 jaj ze szczypiorkiem II: serek homo naturalny z orzechami laskowymi, arachidowymi, migdałami i żurawiną; kawałek ciasta marchewkowego III: pełnoziarniste tagliatelle ze szpinakiem i kurczakiem smażonymi na oliwie z oliwek IV: lekki wiejski z cynamonem i marchew gigant V ( ): 1/2 kalarepki, twarożek domowy z pieprzem i soląMacie rację, muszę podejść do mojego odżywiania w sposób bardziej racjonalny. Czekam na ocenę. |
|
|
|
#886 |
|
Rozeznanie
|
U pt.,, mam @ "
:śniadanie : miseczka ( czubata ) pł.owsianych i kukurydzianych z mlekiem, jabłko, kubek cappucino, 2 ( 3? ) wafle ryżowe z dżemem II śniadanie : 2 kromki razowca z masłem żółtym serem, ogórkiem, 3 duże marchewy Obiad : micha pożywnej zupy ogórkowej ( z wczoraj- musiałam dokończyć) z kromką razowca z szynką i sałatą Po : jabłko Podwieczorek : big milk, jabłko, miseczka truskawek z cukrem, baton Góralki kokosowy Kolacja : micha sałatki z sałaty, pomidorków koktajlowych,ogórka z jog.nat. -180g , kubek ciepłego mleka z miodem Ruch : dzisiaj tylko 1h hula hop - mam lenia Możliwe że czegoś nie dopisałam .... ![]() Rzuci ktoś okiem ?
|
|
|
|
#887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
|
#888 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze utrzymanie.
Proszę o ocenę ! Śniadanie; owsianka na szklance mleka( płatki owsiane, duże tarte jabłko, cynamon, arbuz pokrojony w kostkę) + pasek dużej czekolady kawowej + 2 sucharki sezamowe + kawa 3in1. Obiad; połowa opakowania warzyw na patelnię z połową woreczka kaszy jęczmiennej. Podwieczorek; miseczka truskawek+ kisiel ananasowy. Kolacja; 3 kromki chleba żytniego na zakwasie+ miseczka serka wiejskiego ze szczypiorkiem. Ćwiczenia; 40 minut rowerka stacjonarnego + 10 minut twistera . ***Ponawiam pytanie: Co sądzicie o codziennym jedzeniu paska czekolady do śniadania? Czy odbije się to negatywnie na wadze? Podbijam! |
|
|
|
#889 |
|
Zadomowienie
|
U:
I. owsianka z połową kostki twarogu, kakao, miodem, połową jabłka i garścią migdałów + reszta jabłka II. 2 muffiny szpinakowe z fetą + 2 średnie marchewki III. kasza jaglana z gulaszem pieczarkowym + parę gotowanych szparagów IV. słoik panierowanej ryby w sosie z ogórkami i papryką konserwową Edytowane przez blax5 Czas edycji: 2012-06-07 o 16:37 |
|
|
|
#890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na pytanie odpowiadała już Iza. U / wakacyjne. 1śn - dwie zapiekane kanapki z szynką, mozzarellą i przecierem pomidorowym. 2śn - w przerwie na rowerze / 60 km / 200g suszonych moreli, kefir 400ml. obiad - wołowina pieczona na grillu, sałata z pomidorami, ogórkami, oliwkami, oliwą. podwieczorek - ileś tam krówek i 3 paski czekolady z bakaliami. kolacja - mus/koktajl z - mrożone maliny, mleko, miarka odżywki białkowej + dosypane otręby, kromka pełnoziarnistego z nutellą.
http://www.alezdrowe.eu/ https://www.facebook.com/alezdrowe.eu?fref=ts zapraszam ; ) Edytowane przez pozytywna-wariatka Czas edycji: 2012-06-05 o 19:49 |
|
|
|
|
#891 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ramach dopingu napiszę Ci, że ja mocno wzięłam sobie do serca te uwagi dotyczące chleba i sporo nad tym pomyślałam. Te wafle to jeszcze jakiś relikt moich zawirowań w stronę ED. Właśnie przed wyjazdem w góry i na praktyki wykańczam ostatnią paczkę wafli ryżowych, jaką mam w spiżarni. W góry i na praktyki wafli nie biorę - chleb i bułki witają. I dodatkowo, jak dziś byłam na zakupach, to jeszcze była promocja na moje ulubione wafle slim - zawsze się wtedy nakupowałam na zapas - dziś nie wzięłam nic . Za to zrobiłam niezły przegląd pieczywa Jest w czym wybierać!A Twój dzisiejszy jadłopis fajny, choć jednak pozmieniałabym trochę w IV i V, co by nie było tyle nabiału pod rząd. Ale ja kocham nabiał, więc się Tobie nie dziwię. Nie bój się wprowadzić trochę węgli do tych ostatnich posiłków. Moje dzisiejsze U, totalnie zalatane, godzin posiłków nawet nie podaję, bo to porażka... No ale czasem inaczej się nie da, mam nadzieję, że chociaż wartościowo (bo smacznie było ). Śniadanie: * jajecznica z 2 jaj z pieczarkami i szczypiorkiem, na maśle * 3 wieloziarniste wafle ryżowe slim z wędlinami, żółtym serem, pomidorem i sałatą Do picia: yerba mate Pomiędzy: * kawałek ogórka * 2 garście agrestu II śniadanie: * truskawki z deserem panna cotta z sosem karmelowym, orzechami włoskimi i cynamonowymi poduszeczkami zbożowymi z nadzieniem orzechowym Do picia: czarna kawa Obiad: * kawałek pstrąga na parze; 60g kaszy jęczmiennej; szparagi Do picia: zielona herbata Podwieczorek: * czereśnie z Danio śmietankowym light Do picia: czekoladowe cappucino Kolacja: * 3 parówki z indyka Morlinki, z ketchupem * 2 wieloziarniste wafle ryżowe slim z serem pleśniowym, pomidorem i sałatą Do picia: herbata ziołowa Oprócz tego oczywiście woda źródlana. Normalnie nie jem parówek, ale te mają jeszcze dość znośny skład i akurat znalazłam je przecenione, więc z ciekawości wzięłam. A z agrestem miałam podobną fazę, jak w zeszłym tygodniu z czereśniami - tj. wyjadany prosto z torebki w drodze z targu Zakwasiłam się na amen
od 10.7.2005 - TŻ od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR INŻ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2012-06-05 o 20:33 |
|
|
|
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i te Twoje korniszony w majonezie pycha aczkolwiek małosolne w tym połączeniu wg mnie jeszcze lepsze Niewiem jak tam Twoja sprawa wagowa ale chyba też do końca w porządku nie jest? Wiesz co do tego U czy P- przydałoby się P ale wiesz jak to jest, rozum swoje a psychika wariuje, ale nie chudnę i czuję się wspaniale ;p
|
|
|
|
|
#893 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U I.owsianka( 4lyzki i otreby) z gruszką, serkiem wiejskim 200g, garścią pistacji i miodem II. grahamka z masłem, serem żółtym, papryką i sałatą, landrynka III. dwa gołąbki z miesem, ziemniaki młode, kilka duszonych liści kapusty ( lubię też taką samą IV. miseczka truskawek, morela świeża V. dwie kromki razowego ziarnistego z masłem, jajkiem, sałatą, majonezem i szczypiorkiem, pół papryki i marchewka. do picia herbatki owocowe, zielona, woda |
|
|
|
|
#894 | |
|
Wtajemniczenie
|
U:
1.muffinka razowa, duża szklanka świeżego soku marchewkowego 2. latte, truskawki 3. w green way- zupa z soczewicy, koktajl bananowy 4.pierś z kurczka zapiekana z suszonymi pomidorami i mozzarella, sałatka grecka piwko
|
|
|
#895 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo mi się podoba, ilościowo i jakościowoCytat:
|
|
#896 |
|
Raczkowanie
|
Poa alpina, dance makabre, Ashtray dzięki, wzięłam Wasze rady do serca.
i Poa cieszę się, że robisz postępy. Czas najwyższy w końcu bezpowrotnie skończyć z ed. Gdyby nie te wafle, to dzisiejszy jadłospis byłby super.
|
|
|
|
#897 |
|
Zadomowienie
|
blissful, więc jutro widzę u Ciebie 5 posiłków.
choćby i to miał być malutki posiłek, ale tak jak mówisz że chodzisz spać o 22-23 a kolację jesz o 17... ja chodzę spać czasem i o 21.00 a i tak o 20.00 wpadnie coś. chociaż zwykle chodzę spać duużo później i często się zdarza że jem po północy. ![]() taki zresztą jest tryb życia osób które pracują na zmiany, więc da się przyzwyczaić. a dzisiaj moje ÓÓÓ ( ) się do publikacji nie nadaje, brzydkie, nieskładne, jutro coś piekę więc jutro wrzucę
|
|
#898 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za ocenę Tylko, że przygadał kocioł garnkowi, zobacz na swój podwieczorek, myślisz, że krówki i czekolada są wartościowe?
|
|
|
|
|
#899 |
|
Raczkowanie
|
dzieisejsze U:
I. serek wiejski lekki 200g, kromka grahama z margaryną i miodem, kawa II. grahamka z wędliną, sałatą i pomidorem w międzyczasie 0,5l koktajlu mlecznego waniliowego ![]() III. 2 jaja na maśle, kromka chleba wieloziarnistego z serkiem topionym i ogórkiem ok. 30 min niezbyt intensywnego biegu grejfrut IV. kromka grahama z serkiem topionym i ogórkiem, kromka razowca z masłęm i dżemem, jogurt naturalny 250g ze sporą szczyptą kakao naturalnego herbata owocowa
|
#900 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze jedzenie; Śniadanie; owsianka na szklance mleka( płatki owsiane, banan, przyprawa do piernika, orzechy włoskie, granola orzechowa i pokruszone biszkopty) + kawa 3in1. Obiad; duża miska lecza( pierś z kurczaka, cukinia, papryka, pomidor, olej rzepakowy) Podwieczorek; serek wiejski z truskawkami posypany naturalnym kakao + szklanka truskawek + cukierek z galaretką. Kolacja; 3 kromki chleba żytniego na zakwasie; na każdej po 2 plasterki polędwicy sopockiej drobiowej, z sałatą i szczypiorkiem. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

)
; kawa z mlekiem

)
) z sojowym pasztetem węgierskim z bakłażanem z warzywami, z dżemem, masłem orzechowym i wegańskim kremem czekoladowym

ja chodzę spać czasem i o 21.00 a i tak o 20.00 wpadnie coś. chociaż zwykle chodzę spać duużo później i często się zdarza że jem po północy.