Włosomaniaczki cz. VIII - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-01, 14:44   #3151
Ania09121983
Zadomowienie

Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Cześć !

Półprodukty czy gotowce ?
wszystko jedno oby działało
Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Heh, mi też przydałaby się solidna dawka odpoczynku.
I niech jeszcze ktoś mi mieszkanko wysprząta

Do włosów lubię spraye Gliss Kura, maska Jedwab Joanny nieźle się u mnie sprawdziła, inne maseczki tej firmy, zwłaszcza tą z miodem też polubiłam

A może Rosa we włosach Provitu?
ja już mam wolne...ogarnę wizaż i się kładę przed tv.
w domu też mogłoby się samo posprzątac
mam spray gliss kura. a z joanny to chyba mówisz o maseczce z cytryną i miodem? miód nawilżający chyba

a o rosie z provitu to jeszcze nie słyszałam

"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było".
Ania09121983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-01, 15:12   #3152
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Wbrew pozorom Twoje cele, choć z Twojej perspektywy może wydawać się inaczej, są osiągalnie i nieodrealnione. Z czasem sama zobaczysz, że się da

A co ze studiami nie tak?
Muszę sobie to zapamiętać

Nie zdam chemii. Na 60osób zaliczenie kolokwium ma 1 osoba. Z gościem nie można się dogadać w żaden sposób, zresztą kiedyś już i tak był zawieszony. I dotyczy go też 'żart' Przychodzi studentka do wykładowcy-Chciałabym zaliczyć, wykładowca- ja też.

Cytat:
Kiedy przechodziłam na bezsolową kuchnię, to też byłam do tego bardzo sceptycznie nastawiona .

A co w tym Sopocie ?! Miasto jak miasto . Do tego tłok i drogo . A ta atrakcja : molo - e tam ! Nic ciekawego . Idziesz po dechach i idziesz, a po bokach morze . Lepiej pojechać do mniejszej miejscowości, usiąść na tarasie z widokiem na morze i zimne piwko sączyć .

Dasz radę . Musisz jedynie sama ze sobą dojść do porozumienia - co chcesz w życiu robić . Bo tak po prawdzie, to po co Ci "wykształcenie", którego nie lubisz . Musisz znaleźć coś, co Cię zainteresuje .
Też chciałam przejść na kuchnię bez soli

Za molami nie przepadam,bo boję się,że się pode mną zapadną Jakoś mnie tak ciągnie tam, nie wiem dlaczego Ale tak samo postrzegam Kraków- kilka zabytków, tłum, drożyzna i korki

I właśnie nie wiem,czy to jest moje powołanie

Cytat:
Napisane przez Ania09121983 Pokaż wiadomość
pamietacie jak pisałam o jantarze za 7,99??????????
Mnie się jakoś ta wcierka nie sprawdza

Mam dziś stan totalnego wnerwu,że lepiej ze mną nie zadzierać. Przez tydzień nie mieliśmy internetu,bo współlokator nie podpisał umowy, dziś musiałam wstać po 5,żeby dotrzeć na ćwiczenia terenowe. Dotarłam ze znajomymi na miejsce 40min przed czasem i marzliśmy na przystanku w ulewie.Po czym doktorzy stwierdzili,że jednak zrobimy te ćwiczenia na uczelni

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-01, 23:28   #3153
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
I niech jeszcze ktoś mi mieszkanko wysprząta
Ja też poproszę

Cytat:
A co do Rosska to pewnie słyszałaś, że już ANL od Essence jest
U mnie jeszcze w żadnym nie ma
Już mam chrapkę na bronzer, chociaż nie wiem po co mi on

Cytat:
Ja też nie . Ale nie z powodu gabarytów, ale dlatego, że dla mnie przebywanie na słońcu, to katorżnicza praca . Szczerze podziwiam ludzi, którzy potrafią leżeć, siedzieć itp na plażach . Ja po pięciu minutach mam dość .
Ja tam bym mogła trochę plackiem poleżeć

Cytat:
Leciutko psiknij perfumami . Smród minie. Najważniejsze, żeby końce nie były popalone . Podcięła Ci trochę ?
Dzisiaj już nie czuję. Wczoraj czułam bardziej, ale może dlatego, że spociłam się na aerobiku. Końcówki mi trochę podcięła, ale ja w ogóle mam suchulce, więc muszę trochę bardziej o nie teraz zadbać.
Widziałam, że nałożyłam mi wczoraj na włosy trochę tego serum https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ium-serum.html. Wiem, że są u mnie w jednej hurtowni kosmetyki tej firmy, tylko cena trochę wysoka

Cytat:
Słuchać Cioci Kasi należy .

Cytat:
Aqua, Glycerin, C12-15 Alkyl Benzoate, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, PVP, Panthenol, Niacinamide, Aloe Barbadensis, Sorbitan Stearate, Sodium Carbomer, Cetyl Alcohol, Trisodium EDTA, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Parfum.
No - nie najgorszy . To może i dla mnie nada się ?
Kupiłam Koleżanka, która ma naturalnie kręcone włosy też tego używa i mówi, że dobre.
Nigdy nie myślałam, że w Naturze kupię coś kiedyś taniej bez promocji, a tu się okazuje, że ten krem jest tam o ponad złotówkę tańszy niż w Rossmannie

Cytat:
Taka zimnica, że mi się fasolowa śniła. Jadę po produkty i cały gar gotuję .
U mnie też strasznie zimno. Nawet w mieszkaniu marznę, a normalnie mogę chodzić w bluzce z krótkim rękawem.

TŻ kupił mi dzisiaj ten zegarek, który Wam pokazywałam (normalnie w sklepie, nie na allegro) Tylko dopiero teraz uświadomiłam sobie, że będę musiała go często zdejmować - do mycia, na aerobik itd, więc mam nadzieję, że pasek mi się szybko nie zniszczy od takiego częstego zdejmowania i zakładania
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-02, 00:51   #3154
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Podrzuć temu komuś mój adres . Będę wdzięczna .

Czerwonych to Kasia ma osiem sztuk . Teraz chce jakiś taki neutralny, bo paznokcie krótkie . Miętę sadziłam i se dwa złamałam . Nie mogę nic takiego godnego uwagi znaleźć.
Rozpoczynam szukanie naiwnego

A oglądałaś nudziaki z Essence? Jakość pewnie nie najlepsza, chociaż dziewczyny różne opinie wyrażały, te pochlebne też. Niektóre odcienie smużą, ale też nie zawsze. Kosztują jakieś groszaki, więc może warto spróbować?
Cytat:
mam spray gliss kura. a z joanny to chyba mówisz o maseczce z cytryną i miodem? miód nawilżający chyba
Tak o tej maseczce
Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Pokaż wiadomość
Nie zdam chemii. Na 60osób zaliczenie kolokwium ma 1 osoba. Z gościem nie można się dogadać w żaden sposób, zresztą kiedyś już i tak był zawieszony. I dotyczy go też 'żart' Przychodzi studentka do wykładowcy-Chciałabym zaliczyć, wykładowca- ja też.

Cytat:
To może jakieś testy kompetencji zrób, żeby określić odpowiedni profil?

Cytat:
Mam dziś stan totalnego wnerwu,że lepiej ze mną nie zadzierać. Przez tydzień nie mieliśmy internetu,bo współlokator nie podpisał umowy, dziś musiałam wstać po 5,żeby dotrzeć na ćwiczenia terenowe. Dotarłam ze znajomymi na miejsce 40min przed czasem i marzliśmy na przystanku w ulewie.Po czym doktorzy stwierdzili,że jednak zrobimy te ćwiczenia na uczelni

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Ja też poproszę

U mnie jeszcze w żadnym nie ma
Już mam chrapkę na bronzer, chociaż nie wiem po co mi on
Szukam, szukam

U mnie jest w jednym, jutro chcę tam pojechać. Ciekawe czy coś zostało, bo to najbardziej uczęszczany Ross, w popularnej galerii handlowej.
Przypomniałam sobie, że koło mnie też jeden otworzyli i jeszcze tam nie byłam . Może ja nie w tym wielkim, to w moim się uda?
Bo w tym koło roboty dziś nie było

Cytat:
Dzisiaj już nie czuję. Wczoraj czułam bardziej, ale może dlatego, że spociłam się na aerobiku. Końcówki mi trochę podcięła, ale ja w ogóle mam suchulce, więc muszę trochę bardziej o nie teraz zadbać.
Widziałam, że nałożyłam mi wczoraj na włosy trochę tego serum https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ium-serum.html. Wiem, że są u mnie w jednej hurtowni kosmetyki tej firmy, tylko cena trochę wysoka
Poszukaj na All
Cytat:
TŻ kupił mi dzisiaj ten zegarek, który Wam pokazywałam (normalnie w sklepie, nie na allegro) Tylko dopiero teraz uświadomiłam sobie, że będę musiała go często zdejmować - do mycia, na aerobik itd, więc mam nadzieję, że pasek mi się szybko nie zniszczy od takiego częstego zdejmowania i zakładania
Dobry TŻ'cik

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-02, 04:31   #3155
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
wszystko jedno oby działało
Każdy by chciał ...
Tak za bardzo to Ci nie pomogę, bo ... w cuda nie wierzę .
Ja stawiałabym na naturalne wspomagacze : karagenian {algi}, honeyquat(pochodna miodu), keratyna, kwas hialuronowy, lecytyna, jedwab hydrolizowany, d-pantenol itp . No i odrzucić w kąt pielęgnację bezsilikonową . Odkąd wróciłam do silikonów, włosy mam o niebo lepsze i to nie tylko wizualnie .
Jak zauważyłam - siedzisz na fryzjerce . Sama wiesz jakie dziwolągi dziewczyny nakładają na włosy . I jaki jest tam obecnie najmodniejszy sposób na ładne włosy ? Nożyczki do podcinania .

Wczoraj czytałam fajny artykuł : włosy, tak samo jak i ciało - starzeją się . Prawda. Same zauważcie - czym człowiek leciwszy, to włosy marniejsze. W tym artykule polecali stosować do włosów takie same produkty antystarzeniowe, jak i do twarzy .

Cytat:
Napisane przez Ania09121983
a o rosie z provitu to jeszcze nie słyszałam
http://loton.pl/produkty/linia-provit
Miałam tę Rosę . O ile pamiętam - ona jedna wśród psikaczy nie miała w składzie alkoholu .
Dobrze pamiętam ?

Cytat:
Nie zdam chemii.
To poprawisz . Nie Ty jedna .

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover
Ale tak samo postrzegam Kraków- kilka zabytków, tłum, drożyzna i korki
W Krakowie byłam parę razy wieeele lat temu . Co mi utkwiło w pamięci ?! Knajpka w piwnicy, w której cyganie grali .

Cytat:
Ja ujęłabym to tak : najwyższy czas dowiedzieć się, bo życie mija .

Cytat:
Dotarłam ze znajomymi na miejsce 40min przed czasem i marzliśmy na przystanku w ulewie.Po czym doktorzy stwierdzili,że jednak zrobimy te ćwiczenia na uczelni
Że się tak wyrażę : hłe, hłe, hłe !

Cytat:
Napisane przez Einlora

CYCLOPENTASILOXANE, DIMETHICONOL, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, PARAFFINUM LIQUIDUM, PARFUM, CI 47000, CI 26100, COUMARIN, AMYL CINNAMAL, BENZYL ALCOHOL, HYDROXYISOHEXYL 3-CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE, LINALOOL.
Mnie się wydaje, że cena nieadekwatna do produktu . Nabija ją olejek arganowy w nazwie . To tak jak i Tobie ślina pociekła mi na widok tych nowych psikaczy z L'Oreala .

W tym artykule, o którym wyżej wspomniałam, proponowali też i kosmetyki do ochrony włosów przed słońcem {takie same zabójcze dla włosów jak i dla skóry} z filtrami . Najtańszy - 180,oo zł . Moda !

Cytat:
Napisane przez Finlora
Kupiłam Koleżanka, która ma naturalnie kręcone włosy też tego używa i mówi, że dobre.

No i co ?

Cytat:
Napisane przez Finlora
ten krem jest tam o ponad złotówkę tańszy niż w Rossmannie

Jaki krem ?!

Cytat:
Napisane przez Finlora
U mnie też strasznie zimno. Nawet w mieszkaniu marznę, a normalnie mogę chodzić w bluzce z krótkim rękawem.

U mnie piec się włącza i leje .
Dobrze, że mokro, bo parę sadzonek mięty posadziłam . Zwykłej i pieprzowej . Nie trawię mięty . To dla Psiapsiółki do deserów .

Cytat:
Napisane przez Finlora
mam nadzieję, że pasek mi się szybko nie zniszczy od takiego częstego zdejmowania i zakładania

E tam . Nie zniszczy się .

Cytat:
Ruchy, ruchy !

Cytat:
Napisane przez Estelle
A oglądałaś nudziaki z Essence?
Czy akurat Essence - nie pamiętam . Ja "latam" oczkami po kolorach . Dzięki za podpowiedź. Przy najbliższej bytności sprawdzę .

Cytat:
Napisane przez Estelle

Produkty na fasolową zakupione . Przerobię Wizaż i zaczynam gotowanie .

Miłego dnia
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-02, 10:15   #3156
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę poszukać czegoś właśnie

Cytat:
To poprawisz . Nie Ty jedna .

W Krakowie byłam parę razy wieeele lat temu . Co mi utkwiło w pamięci ?! Knajpka w piwnicy, w której cyganie grali .

Dobrze, że mokro, bo parę sadzonek mięty posadziłam . Zwykłej i pieprzowej . Nie trawię mięty . To dla Psiapsiółki do deserów .
O ile nas łaskawie dopuści

Dużo jest knajp i klubów w podziemiach Muszę kiedyś współlokatorkę wyciągnąć na Wawel i do restauracji, w której kiedyś była i mówiła,że jest świetnie(dobre jedzenie i różne zwierzęta w ramach atrakcji-dziwnie brzmi,ale nie umiem tego inaczej określić )

Ooooo uwielbiam mięte do deserów, drinków, picia, samą do zjedzenia Szkoda,że moje uprawy zawsze padają po kilku tygodniach (taki właśnie ze mnie rolnik)

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

Stary 2012-06-02, 11:19   #3157
Ania09121983
Zadomowienie

Cytat:
Cześć !

Każdy by chciał ...
Tak za bardzo to Ci nie pomogę, bo ... w cuda nie wierzę .
Ja stawiałabym na naturalne wspomagacze : karagenian {algi}, honeyquat(pochodna miodu), keratyna, kwas hialuronowy, lecytyna, jedwab hydrolizowany, d-pantenol itp . No i odrzucić w kąt pielęgnację bezsilikonową . Odkąd wróciłam do silikonów, włosy mam o niebo lepsze i to nie tylko wizualnie .
Jak zauważyłam - siedzisz na fryzjerce . Sama wiesz jakie dziwolągi dziewczyny nakładają na włosy . I jaki jest tam obecnie najmodniejszy sposób na ładne włosy ? Nożyczki do podcinania .

http://loton.pl/produkty/linia-provit
Miałam tę Rosę . O ile pamiętam - ona jedna wśród psikaczy nie miała w składzie alkoholu .
Dobrze pamiętam ?

kiedy przeczytałam o pantenoli od razu pomyślałam o tej piance na oparzenia - jak dobrze pamietam chyba co niektórzy kładą ją sobie na włosy. dobrze kojarzę:confuse d:

co do tych silikonow to chyba masz troche racji, mam tak cienki puszek ze odrobina silikonu nie zaszkodzi. wystarczy jesli przejde na odżywki z silikonem a pozostane przy szamponie ziołowym. wax ma silikon i mgiełka gliss kura też a z nimi sie nie rozstaję
aha a jaki w razie czego szampon delikatny silikonowy jest godny uwagi??

mgiełka rosa- czytałam o nije na kwc nie miała zbyt pozytywnych opini

"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było".
Stary 2012-06-02, 14:47   #3158
Finlora
Zakorzenienie

Kasia dobrze gada - ja też przez jakiś czas byłam nastawiona antysilikonowo i uważałam, że silikony to straszne zło - oczywiście przez wizaż. Wyeliminowałam je całkowicie z pielęgnacji i dopiero wtedy się zaczęło, wróciłam do nich z podkulonym ogonem.
Pewnie są osoby, którym pielęgnacja bezsilikonowa służy, nie kwestionuję tego, ale ja nie jestem jedną z nich
Stary 2012-06-02, 15:31   #3159
ImmortalLover
Zakorzenienie

Zapomniałam napisać-piłam tego nowego Lecha, smaczny Trochę jak Redd's cytrynowy,ale mnie %

Stary 2012-06-02, 19:26   #3160
xmania
Raczkowanie

Włosomaniaczki mam do was pytanie:
czy któraś z was robiła napar ze skrzypu polnego(świeżo zerwanego) i polewała tym włosy? lub piła to? chodzi mi o skuteczność i szybkość efektów bo zażywałam wiele witamin z apteki(dla włosów, paznokci i skóry) i nie widziałam żadnych efektów na włosach (korzyści były na paznokciach)
chcę przyśpieszyć porost włosów(mam pozostałości po tri) i zregenerować bo mam okropnie przesuszone

bieganie: od 04.06
zdrowo odżywiam się
xmania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-02, 21:53   #3161
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko pamiętaj o mnie

Cytat:
Poszukaj na All
Na all też drogi, muszę sprawdzić w mojej hurtowni fryzjerskiej, bo moja fryzjerka tam się zaopatruje. 25 ml kosztuje ok 3 dych i to by chyba wystarczyło, tym bardziej, że olejek ważny jest tylko 8 m-cy od otwarcia, więc 100 ml (za 7 dych) w życiu bym nie zużyła.

Cytat:
Dobry TŻ'cik
Szczęśliwy, że już ma prezent z głowy

Cytat:
Wczoraj czytałam fajny artykuł : włosy, tak samo jak i ciało - starzeją się . Prawda. Same zauważcie - czym człowiek leciwszy, to włosy marniejsze. W tym artykule polecali stosować do włosów takie same produkty antystarzeniowe, jak i do twarzy .
Czytałam kiedyś coś podobnego Tylko na rynku nie ma chyba za dużo takich produktów?

Cytat:
CYCLOPENTASILOXANE, DIMETHICONOL, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, PARAFFINUM LIQUIDUM, PARFUM, CI 47000, CI 26100, COUMARIN, AMYL CINNAMAL, BENZYL ALCOHOL, HYDROXYISOHEXYL 3-CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE, LINALOOL.
Mnie się wydaje, że cena nieadekwatna do produktu . Nabija ją olejek arganowy w nazwie . To tak jak i Tobie ślina pociekła mi na widok tych nowych psikaczy z L'Oreala .
Wiem, wiem, praktycznie same silikony

Cytat:
W tym artykule, o którym wyżej wspomniałam, proponowali też i kosmetyki do ochrony włosów przed słońcem {takie same zabójcze dla włosów jak i dla skóry} z filtrami . Najtańszy - 180,oo zł . Moda !
Pamiętam, że kiedyś kupiłam jakąś odżywkę Nivei do włosów blond z filtrem - nie była za specjalna. Innych produktów do ochrony przed słońcem nie było. Tzn były, ale o dziwo wszystkie spraye miały na pierwszym lub drugim miejscu denata

Cytat:
No i co ?
No jeszcze nie używałam, bo przecież po trwałej nie mogę myć włosów przez co najmniej 2 dni. Jutro już chyba będę mogła umyć?

Cytat:
Jaki krem ?!
No ta odżywka Nivei do kręconych, nie wiem czemu, ale jakoś przyjęłam, że ona ma taką gęstą konsystencję

Cytat:
Produkty na fasolową zakupione . Przerobię Wizaż i zaczynam gotowanie .
Mój TŻ uwielbia fasolową
Ostatnio ugotowaliśmy sobie trochę fasoli do przegryzki i zjedliśmy w mig - nie muszę mówić, że potem kołdra niemal fruwała

Cytat:
Bądź dobrej myśli

Cytat:
Szkoda,że moje uprawy zawsze padają po kilku tygodniach (taki właśnie ze mnie rolnik)
Ja kompletnie nie mam ręki do kwiatów i innych sadzonek. Wszystko u mnie umiera, bo po prostu zapominam podlewać
Stary 2012-06-02, 22:36   #3162
'Estelle'

Cytat:
Była kiedyś taka seria antystarzeniowa z Dove. Dociekliwe wizażanki zauważyły, że jej skład niczym nie różnił się od innej serii produktów

Cytat:
Trochę filtru do ciała na dłoń i heja we włosy Gotowe
Na biochemii dziewczyny polecały.
Trochę filtrów zazwyczaj mają mgiełki Gliss Kura w sprayu i kosmetyki chroniące kolor
Pewnie polują na naiwnych, co łykają wszystko jak młode pelikany
Cytat:
Ruchy, ruchy !

Cytat:
Muszę poszukać czegoś właśnie
W moim mieście kiedyś Urząd Pracy takie testy przeprowadzał
Cytat:
Kasia dobrze gada - ja też przez jakiś czas byłam nastawiona antysilikonowo i uważałam, że silikony to straszne zło - oczywiście przez wizaż. Wyeliminowałam je całkowicie z pielęgnacji i dopiero wtedy się zaczęło, wróciłam do nich z podkulonym ogonem.
Pewnie są osoby, którym pielęgnacja bezsilikonowa służy, nie kwestionuję tego, ale ja nie jestem jedną z nich
Hehehe, też dość szybko zrezygnowałam z bezsilikonowej pielęgnacji. Najpierw oczyściłam włosy [o raju, dopiero wtedy było widać, jak odzyskały blask ], a potem już robiłam po swojemu
Cytat:
Napisane przez xmania Pokaż wiadomość
czy któraś z was robiła napar ze skrzypu polnego(świeżo zerwanego) i polewała tym włosy? lub piła to? chodzi mi o skuteczność i szybkość efektów bo zażywałam wiele witamin z apteki(dla włosów, paznokci i skóry) i nie widziałam żadnych efektów na włosach (korzyści były na paznokciach)
chcę przyśpieszyć porost włosów(mam pozostałości po tri) i zregenerować bo mam okropnie przesuszone
Zerknij na forum fryzjerskie, tam jest wątek o piciu ziół
Cytat:
Na all też drogi, muszę sprawdzić w mojej hurtowni fryzjerskiej, bo moja fryzjerka tam się zaopatruje. 25 ml kosztuje ok 3 dych i to by chyba wystarczyło, tym bardziej, że olejek ważny jest tylko 8 m-cy od otwarcia, więc 100 ml (za 7 dych) w życiu bym nie zużyła.
Rozejrzyj się za serum arganowym Marion, podejrzewam, że składowo podobne do tego, co Kasia podała, a o niebo tańsze
Cytat:
Mój TŻ uwielbia fasolową
Ostatnio ugotowaliśmy sobie trochę fasoli do przegryzki i zjedliśmy w mig - nie muszę mówić, że potem kołdra niemal fruwała

Cytat:
Ja kompletnie nie mam ręki do kwiatów i innych sadzonek. Wszystko u mnie umiera, bo po prostu zapominam podlewać
U mnie to samo
Kiedyś się chciałam bardzo przyłożyć i miałam pięknego bluszcza.
Ale musieliśmy wyjechać i w domu został brat TŻ'ta. Chciał się wykazać i podlał go nawozem. Sęk w tym, że już wcześniej zauważyłam, że ów preparat im nie służy, ale nie zostawiłam dyspozycji do podlewania nim, więc myślałam, że tak zostanie.
Przyjechałam z powrotem - kwiatek popalony...
Uparłam się jednak i udało mi się odratować dwa pędy. Przetrwały dość długo, jak na moje możliwości, pięknie rozrosły się na długość, nawet było przesadzanie . Koniec końców i tak dopadł go przędziorek [nie wiem o co kaman, wszystkie kwiatki w moim domu go dostają :noniewiem] i usechł.
Oto moja najdłuższa przygoda...

Stary 2012-06-03, 03:48   #3163
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Dopuści !

Cytat:
Szkoda,że moje uprawy zawsze padają po kilku tygodniach (taki właśnie ze mnie rolnik)
No zobaczymy co będzie z moją . Wczoraj lało, nawet przez parę minut grad padał - to mają mokro . Tylko zimnica straszliwa . Piec się u mnie nawet włącza .

Cytat:
kiedy przeczytałam o pantenoli od razu pomyślałam o tej piance na oparzenia - jak dobrze pamietam chyba co niektórzy kładą ją sobie na włosy. dobrze kojarzę
Dobrze kojarzysz . Też tak miałam

Cytat:
aha a jaki w razie czego szampon delikatny silikonowy jest godny uwagi??
Ja mam teraz na tapecie NIVEA do włosów długich + odżywka z tej serii . Jak na moje rozeznanie - delikatny, bo dłoni nie zżera i twarzy nie czerwieni . Jak na razie - parę myć i jest ok.

Cytat:
mgiełka rosa- czytałam o nije na kwc nie miała zbyt pozytywnych opini
Aż tak to TY na KWC nie polegaj . Jeśli sama nie spróbujesz, nie będziesz wiedziała.

Cytat:
Napisane przez xmania Pokaż wiadomość
czy któraś z was robiła napar ze skrzypu polnego(świeżo zerwanego) i polewała tym włosy? lub piła to? chodzi mi o skuteczność i szybkość efektów
Nie używam ziół . Tak jak Asia podpowiedziała : są wątki dla żłopaczy przeróżnych różności .

Cytat:
Napisane przez xmania
zażywałam wiele witamin z apteki(dla włosów, paznokci i skóry) i nie widziałam żadnych efektów na włosach (korzyści były na paznokciach)
Jestem zagorzałą przeciwniczką łykania jakichkolwiek suplementów tabletkowych .

Cytat:
Napisane przez xmania
mam pozostałości po tri
Co to jest : "tri" ?

Cytat:
Na all też drogi, muszę sprawdzić w mojej hurtowni fryzjerskiej, bo moja fryzjerka tam się zaopatruje. 25 ml kosztuje ok 3 dych
Aga nadal drogo, bo skład nie jest wart tej ceny . Kup 30 ml oleju arganowego . Masz z niego dwie korzyści - do włosów i do twarzy . A pod niego jakiś psikacz odżywczy za grosze, z składem jaki sama chcesz .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Czytałam kiedyś coś podobnego Tylko na rynku nie ma chyba za dużo takich produktów?

Nie pomyślałam, żeby to czasopismo ukraść {}, bo to u Psiapsiółki w barze czytałam. Jadę dzisiaj . Jak nie wyrzuciły, to wezmę, bo w tym artykule przykłady kosmetyków podawali .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Wiem, wiem, praktycznie same silikony

A Ty nie miałaś czarnego psikacza ? Miałaś ! I co ? Niedobry ?!

Cytat:
Napisane przez Finlora
No ta odżywka Nivei do kręconych, nie wiem czemu, ale jakoś przyjęłam, że ona ma taką gęstą konsystencję

O kurde, to może obciążyć . Chociaż kręcone włosy z natury są raczej cienkie, to może rzeczywiście wymyślili coś co nie obciąży .

Cytat:
Napisane przez Finlora

Tak zwany - podkołdernik pospolity .

Uwielbiam fasole "na sucho" , z masłem .
Ugotowałam wczoraj zupę i tak się nażarłam, że nie mogłam oddychać . Aż się sama wystraszyłam. Ani ręką, ani nogą ruszyć z przeżarcia nie mogłam. A że wyszedł mi sagan wielgachny { zresztą jak zwykle}, wiozę dzisiaj zupę regeneracyjną {bo zimno, a zupie duuużo mięcha i zacierki} do Psiapsiółki do baru, dla dziewczyn na obiad .

Cytat:
Napisane przez Finlora

Ja nie mam żadnych kwiatów w domu . Wszystkie przy mnie umierają . Nawet te najtrwalsze, nie do zdarcia . Kiedyś gadałam z poważnym botanikiem na ten temat i on potwierdził, że są osobniki {w tym i ludzie}, którzy coś tam z siebie wydzielają {fluidy } i rośliny przy takim ludziu padają . A są ludzie, którzy patyk do ziemi wsadzą i on zakwitnie . Ile roślin ja już próbowałam hodować . Nawet kaktusy usychają . Ot, taka pechowa aura .

Cytat:
Ale te filtry straszliwie tłuste .

Cytat:
Napisane przez Estele
Trochę filtrów zazwyczaj mają mgiełki Gliss Kura w sprayu i kosmetyki chroniące kolor
Nivea też ma taką serię : ochrona koloru + filtry . Nivea Hair Care z serii Brillant Color.
To skład odżywki :
Aqua, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Cetrimonium Chloride, Benzophenone-4, Passiflora Incarnata, Punica Granatum, Oryzanol, Trideceth-9, Bisabolol, Propylene Glycol, Hydroxypropyl Methylcellulose, Behentrimonium Chloride, Sodium Citrate, Methylparaben, Propylparaben, Hexyl Cinnamal, Alpha-Isomethyl Ionone, Limonene, Benzyl Salicylate, Parfum
Tylko co w tym kosmetyku chroni kolor i co jest filtrem przeciwsłonecznym ? Gliceryna ? Wyciąg z rumianku ?

Cytat:
Napisane przez Estelle
Hehehe, też dość szybko zrezygnowałam z bezsilikonowej pielęgnacji.
Jak to pisze TA OSOBA, to należy natychmiast po silikony biec .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Rozejrzyj się za serum arganowym Marion, podejrzewam, że składowo podobne do tego, co Kasia podała, a o niebo tańsze
Siedem efektów się toto nazywa . Hłe, hłe, hłe !
Cyclopentasiloxane (and) Dimethiconol, Dimethicone, Phenyltrimethicone, Isopropyl Myristate, Argania Spinosa Kernel Oil, Parfum, Cl 47000, Cl 26100, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Benzyl Cinnamate i tylko bodajże 10 zł. kosztuje .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Oto moja najdłuższa przygoda...
Dlatego nie lubię kwiatów w domu .

Miłej niedzieli
Stary 2012-06-03, 12:22   #3164
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
O podlewanie się nie boję,bo zawsze rodzice mogą nadrobić moje braki
Cytat:

Hehehe, też dość szybko zrezygnowałam z bezsilikonowej pielęgnacji. Najpierw oczyściłam włosy [o raju, dopiero wtedy było widać, jak odzyskały blask ], a potem już robiłam po swojemu
Aż chyba wypróbuję

A jak oczyściłaś?
Cytat:
No zobaczymy co będzie z moją . Wczoraj lało, nawet przez parę minut grad padał - to mają mokro . Tylko zimnica straszliwa . Piec się u mnie nawet włącza .

Aż tak to TY na KWC nie polegaj . Jeśli sama nie spróbujesz, nie będziesz wiedziała.
Może akurat przetrwa

Zgadzam się Ile razy nacięłam się na te najbardziej polecane

Stary 2012-06-03, 13:04   #3165
Ania09121983
Zadomowienie

Cytat:
Cześć !

Ja mam teraz na tapecie NIVEA do włosów długich + odżywka z tej serii . Jak na moje rozeznanie - delikatny, bo dłoni nie zżera i twarzy nie czerwieni . Jak na razie - parę myć i jest ok.

też mi przeleciała przez myśl nivea. ostatni często sie pojawiają recenzje na temat tej serii. Myslałam też o tej odżywce niby prostujące -wygładzającej (czy jakoś tak)

a co do KWC wiadomo że kilka opini może zrazić do kupna. ale jesli gdzies to znajde to kupię bo drogie ni jest

Stary 2012-06-03, 13:29   #3166
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Była kiedyś taka seria antystarzeniowa z Dove. Dociekliwe wizażanki zauważyły, że jej skład niczym nie różnił się od innej serii produktów
Czyli pic na wodę

Cytat:
W moim mieście kiedyś Urząd Pracy takie testy przeprowadzał
Też miałam kiedyś robione takie testy, w liceum chyba, ale w ogóle nie pamiętam co mi tam wyszło Drugi raz robiła mi kobitka z urzędu pracy, która bardzo mi pomagała w szukaniu pracy (naprawdę się starała i to ona znalazła mi moją obecną pracę ), ale też nie pamiętam.

Cytat:
W drogerii Aster jest sporo rzeczy tej firmy, więc w poniedziałek udam się tam i poszukam

Cytat:
Aga nadal drogo, bo skład nie jest wart tej ceny . Kup 30 ml oleju arganowego . Masz z niego dwie korzyści - do włosów i do twarzy . A pod niego jakiś psikacz odżywczy za grosze, z składem jaki sama chcesz .
Nie kojarzę, żebym widziała gdzieś u siebie ten olej, ale poszukam. W ogóle dawno nie używałam już żadnych olejów, ale teraz po tej trwałej chyba będę musiała zacząć, chociażby dla jako takiej ochrony

Cytat:
Nie pomyślałam, żeby to czasopismo ukraść {}, bo to u Psiapsiółki w barze czytałam. Jadę dzisiaj . Jak nie wyrzuciły, to wezmę, bo w tym artykule przykłady kosmetyków podawali .
Jak już wejdziesz w jej posiadanie to daj znać

Cytat:
A Ty nie miałaś czarnego psikacza ? Miałaś ! I co ? Niedobry ?!
Lubię go. Już mi się kończy i czas kupić następny

Cytat:
Tak zwany - podkołdernik pospolity .
TŻ'owi bardzo się to określenie spodobało

Cytat:
Nivea też ma taką serię : ochrona koloru + filtry . Nivea Hair Care z serii Brillant Color.
To skład odżywki :
Aqua, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Cetrimonium Chloride, Benzophenone-4, Passiflora Incarnata, Punica Granatum, Oryzanol, Trideceth-9, Bisabolol, Propylene Glycol, Hydroxypropyl Methylcellulose, Behentrimonium Chloride, Sodium Citrate, Methylparaben, Propylparaben, Hexyl Cinnamal, Alpha-Isomethyl Ionone, Limonene, Benzyl Salicylate, Parfum
Tylko co w tym kosmetyku chroni kolor i co jest filtrem przeciwsłonecznym ? Gliceryna ? Wyciąg z rumianku ?
Czytałam kiedyś gdzieś, że jeśli chodzi o kosmetyki przeciwsłoneczne do włosów to najlepiej jeśli jest to coś bez spłukiwania, co zostaje na włosach przez cały dzień.

Cytat:
Cyclopentasiloxane (and) Dimethiconol, Dimethicone, Phenyltrimethicone, Isopropyl Myristate, Argania Spinosa Kernel Oil, Parfum, Cl 47000, Cl 26100, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Benzyl Cinnamate i tylko bodajże 10 zł. kosztuje .
Kasia, ale Ty ostatnio jesteś zorientowana!

Cytat:
O podlewanie się nie boję,bo zawsze rodzice mogą nadrobić moje braki
No widzisz, u mnie nie ma kto nadrobić

Cytat:
Zgadzam się Ile razy nacięłam się na te najbardziej polecane
Dokładnie

Cytat:
a co do KWC wiadomo że kilka opini może zrazić do kupna. ale jesli gdzies to znajde to kupię bo drogie ni jest
Bardziej chodzi o te opinie, które wychwalają produkt pod niebiosa, myślisz, że to jakiś ósmy cud świata, kupujesz i... lipa
Stary 2012-06-03, 23:21   #3167
'Estelle'

Cytat:

Uwielbiam fasole "na sucho" , z masłem .
Ugotowałam wczoraj zupę i tak się nażarłam, że nie mogłam oddychać . Aż się sama wystraszyłam. Ani ręką, ani nogą ruszyć z przeżarcia nie mogłam. A że wyszedł mi sagan wielgachny { zresztą jak zwykle}, wiozę dzisiaj zupę regeneracyjną {bo zimno, a zupie duuużo mięcha i zacierki} do Psiapsiółki do baru, dla dziewczyn na obiad .

Zjadłabym
Cytat:
Ja nie mam żadnych kwiatów w domu . Wszystkie przy mnie umierają . Nawet te najtrwalsze, nie do zdarcia . Kiedyś gadałam z poważnym botanikiem na ten temat i on potwierdził, że są osobniki {w tym i ludzie}, którzy coś tam z siebie wydzielają {fluidy } i rośliny przy takim ludziu padają . A są ludzie, którzy patyk do ziemi wsadzą i on zakwitnie . Ile roślin ja już próbowałam hodować . Nawet kaktusy usychają . Ot, taka pechowa aura .
No proszę, okazuje się, że oprócz włosomanii i zakupoholizmu jeszcze coś nas łączy
Cytat:
Ale te filtry straszliwie tłuste .
I pewnie po to alkohol dodają, wtedy mniej tłuste. Chociaż jak na plażę i kąpiele, to potem i tak włosy trzeba umyć, więc tłustość niestraszna a nawet wskazana, bo włosy trochę ochroni

Cytat:
To skład odżywki :
Benzofenon
I granat , wyciąg z granatu to naturalny filtr. Wiem z ZSK, bo go specjalnie do kremu kupowałam, żeby japę chronić

Cytat:
Jak to pisze TA OSOBA, to należy natychmiast po silikony biec .
:dzieki:

Cytat:
Kasieńka, jaka Ty obtrzaskana w składach jesteś
A skład prawie identyczny

Cytat:
A jak oczyściłaś?
Duetem rzepowym Joanny, szampon i odżywka. Zużyłam całe opakowanie jednego i drugiego. Oba bez silikonów. Jak już mi efekt odpowiadał, to powoli silikony wprowadzałam.
Cytat:
Nie kojarzę, żebym widziała gdzieś u siebie ten olej, ale poszukam. W ogóle dawno nie używałam już żadnych olejów, ale teraz po tej trwałej chyba będę musiała zacząć, chociażby dla jako takiej ochrony
Argan to chyba tylko z neta, stacjonarnie też nigdzie nie widziałam

Cytat:
Czytałam kiedyś gdzieś, że jeśli chodzi o kosmetyki przeciwsłoneczne do włosów to najlepiej jeśli jest to coś bez spłukiwania, co zostaje na włosach przez cały dzień.
, tak samo proteiny.
Cytat:
Hehe, właśnie też zauważyłam

Cytat:
Bardziej chodzi o te opinie, które wychwalają produkt pod niebiosa, myślisz, że to jakiś ósmy cud świata, kupujesz i... lipa
A mi się KWC ogólnie sprawdza. Wyczytałam sobie tam kiedyś fajny krem matujący i bardzo przypadł mi do gustu. Tylko recenzje kosmetyków z górnej półki trzeba z rezerwą czytać, bo mam wrażenie, że dziewczynom trochę cena albo etykietka proffessional trzeźwy osąd przysłania

Cytat:
też mi przeleciała przez myśl nivea. ostatni często sie pojawiają recenzje na temat tej serii. Myslałam też o tej odżywce niby prostujące -wygładzającej (czy jakoś tak)

Stary 2012-06-04, 04:14   #3168
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Może akurat przetrwa
Oby ! Też trzymam kciuki . Dobra roślinka - sama rośnie i piękny zielony kolor .

Cytat:
też mi przeleciała przez myśl nivea.
Wstrzymaj się, bo coś mi się zaczęło nieciekawego z włosami dziać. U Psiapsiółki też dziwacznie . U mnie - pełne przylizanie, u Niej - efekt przetłuszczonych . Włosy nadal nie wypadają, ale wizualnie jest nie najlepiej . Być może za dużo oblepiaczy . Jutro pojadę do miasta i coś oczyszczającego kupię . Oczyszczę i zobaczę .

Cytat:
W drogerii Aster jest sporo rzeczy tej firmy, więc w poniedziałek udam się tam i poszukam

Jest u mnie ta drogeria, ale nigdy tam nie zajrzałam. Czas okiem rzucić.

Cytat:
Napisane przez Finlora
Nie kojarzę, żebym widziała gdzieś u siebie ten olej, ale poszukam.

Nie ma tego oleju stacjonarnie . Ja zamawiałam z ZSK .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Jak już wejdziesz w jej posiadanie to daj znać

Mam . Wyrwałam te strony . Już czytam i piszę .

Do włosów "dojrzałych" należy szukać kosmetyków z zawartością : kolagenu, peptyd, wapnia, koenzymu Q10, witaminy A .
Przeciw działaniu słońca - olejek przeciwsłoneczny Solaires od Rene Furterer - 80,00 zł { http://www.lumiere.pl/product_info.php?info=p22 717_Les_Solaires_-_Promocja_2012_-_minus_30%!!!.html }.

Że skopiuję :
Z serii Solaire mam jeszcze żel ochronny do włosów przy ekspozycji na słońcu. Podobnie jak żel do mycia, zawiera olejek sezamowy, który chroni włosy przez zniszczeniem w kontakcie z wodą morską, chlorowaną i ze słońcem - ma bardzo wysoki filtr UV (wskaźnik ochrony keratyny włosa KPF 80). Naturalnie wygładza włosy, zamykając ich łuski - szkodliwe czynniki nie wnikają do środka. W przeciwieństwie do olejków do opalania, żel jest wodoodporny i nie trzeba nakładać go co dwie godziny. Używa się go raz dziennie, wmasowując na całą długość włosów. Dzięki lekkiej konsystencji produkt ma ich jednak nie obciążać - tego jeszcze nie sprawdziłam, bo używałam go jak dotąd dość oszczędnie,w końcu jestem w mieście, a nie na plaży. Tuba ma 125 ml.

maska odmładzająca Age Premium od Kerastase - 160,00 zł. za 200 ml. { } .
Odmładzający blask - Yves Rocher płukanka octowa z malin - 25,oo zł; L'Oreal Professionnnel mgiełka nabłyszczająca - 68,oo zł/

I dowiedziałam się, że jest coś takiego jak kuracja Regeneris { ok. 750,oo zł} ! Ostrzykiwanie skóry głowy bogatopłytkowym osoczem krwi . Na początku jest pobierana krew od pacjenta, odwirowuje się ją i strzyk, strzyk w skórę głowy . O matko kochana ! O borze zielony !

Dieta - czerwone mięso {żelazo}, warzywa strączkowe, mleko, drób {białko}, botwina, szczaw, ryby, jaja, witaminy C {kapusta kiszona, czarne porzeczki}, E { marchew, brokuły} i B {wątróbka, orzechy}, krzem {buraki i jabłka}.

Cytat:
Napisane przez Finlora
Co parę godzin należy nakładać, bo się ściera .

Cytat:
Napisane przez Finlora

Cytat:
Napisane przez Estelle
Kasieńka, jaka Ty obtrzaskana w składach jesteś
Metoda : kopiuj - wklej z każdego Einsteina uczyni .

Cytat:
No proszę, okazuje się, że oprócz włosomanii i zakupoholizmu jeszcze coś nas łączy

Cytat:
Napisane przez Estelle
I granat , wyciąg z granatu to naturalny filtr. Wiem z ZSK, bo go specjalnie do kremu kupowałam, żeby japę chronić
Muszę się temu przyjrzeć, bo ciekawe . Przydałaby się jakaś ochrona na moją japę też . Uciekłam od filtrów, więc tylko krem i podkład mnie chronią .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Duetem rzepowym Joanny, szampon i odżywka.
Kurde, dlaczego mnie ta rzepa masakrę zrobiła ?! Chcę teraz coś z Barwy pomacać .

Cytat:
Napisane przez Estelle
A mi się KWC ogólnie sprawdza. Wyczytałam sobie tam kiedyś fajny krem matujący i bardzo przypadł mi do gustu.
Bo Ty bezproblemowa jesteś .

Znalazłyście możne ten bezpłatny antywirus ?

Miłego dnia
Stary 2012-06-04, 13:17   #3169
'Estelle'

Cytat:

A u mnie nie ma chlip-chlip

Cytat:

Do włosów "dojrzałych" należy szukać kosmetyków z zawartością : kolagenu, peptyd, wapnia, koenzymu Q10, witaminy A .
Przeciw działaniu słońca - olejek przeciwsłoneczny Solaires od Rene Furterer - 80,00 zł { http://www.lumiere.pl/product_info.php?info=p22 717_Les_Solaires_-_Promocja_2012_-_minus_30%!!!.html }.

Na podstawie powyższego samemu można sobie psikacz zrobić , kolagen i koenzym zdaje się można dostać w półproduktowych sklepach, do tego kompleks witamin i jedziemy. A jak do wody ktos ma ochotę, to siup trochę oleju na kłaki i też zabezpieczone

Kerastase zawsze miało ceny z kosmosu, moim zdaniem nieadekwatne do zawartości

Cytat:
I dowiedziałam się, że jest coś takiego jak kuracja Regeneris { ok. 750,oo zł} ! Ostrzykiwanie skóry głowy bogatopłytkowym osoczem krwi . Na początku jest pobierana krew od pacjenta, odwirowuje się ją i strzyk, strzyk w skórę głowy . O matko kochana ! O borze zielony !

Cytat:
Hehehehe :d, ale że też szukać Ci się chce

Cytat:
Muszę się temu przyjrzeć, bo ciekawe . Przydałaby się jakaś ochrona na moją japę też . Uciekłam od filtrów, więc tylko krem i podkład mnie chronią .
Mogę Ci wciapnąć granatu do kremu, bo mam. Tylko kolor będzie dziwny , ale podczas smarowania emulsja się jakby wybiela i nie widać. Tylko wacik potem ciut pokolorowany Mam tylko nadzieję, że od ekstraktu podrażnienia nie będzie.
Cytat:
Kurde, dlaczego mnie ta rzepa masakrę zrobiła ?! Chcę teraz coś z Barwy pomacać .
Mnie właśnie Barwa zmasakrowała. Jak się we włosomaniactwo wkręciłam, to na KWC super opinie miała a u mnie mega-przetłuszcz na głowie po 3 dniach, gdzie po zestawie Joanny włosy w stanie nadającym się do ludzi nawet w tydzień po myciu miałam
Cytat:
Znalazłyście możne ten bezpłatny antywirus ?

Miłego dnia
Nie znam sie na tym. Ale może Kaspersky? Avast?

Stary 2012-06-04, 13:52   #3170
Ania09121983
Zadomowienie

Cytat:
w tym przyapdku chodziło akurat o negatywne opinie ze lepiej jest samemu wyprobowac dany produkt
Cytat:
Wstrzymaj się, bo coś mi się zaczęło nieciekawego z włosami dziać. U Psiapsiółki też dziwacznie . U mnie - pełne przylizanie, u Niej - efekt przetłuszczonych . Włosy nadal nie wypadają, ale wizualnie jest nie najlepiej . Być może za dużo oblepiaczy . Jutro pojadę do miasta i coś oczyszczającego kupię . Oczyszczę i zobaczę .

Miłego dnia
nie mam zamiaru stosowac tego szamponu i odzywki przy każdym myciu wiec może u mnie sie sprwadzi. a może w ogóle kupic sam szampon

Stary 2012-06-04, 22:59   #3171
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Zjadłabym
Też bym zjadła A Kasia ugotowała cały gar i nawet się nie podzieliła

Cytat:
Ja byłam dzisiaj i niestety nie mają tego serum
Był za to Syoss, skład podobny tylko oprócz arganowego jest jeszcze słonecznikowy chyba, cena 30 zł za 100 ml. Ale recenzji nie ma zbyt dobrych

Cytat:
Nie ma tego oleju stacjonarnie . Ja zamawiałam z ZSK .
Dobrze wiedzieć. Chyba trzeba będzie zrobić jakieś zamówionko

Cytat:
maska odmładzająca Age Premium od Kerastase - 160,00 zł. za 200 ml. { } .
Już pędzę lecę kupować

Cytat:
Ło matko, czego to ludzie nie wymyślą

Cytat:
Ale najpierw trzeba poszukać

Cytat:
Mnie Barwa zmasakrowała skórę i włosy - takich suchulców jeszcze w życiu nie miałam

Cytat:

Ale masz pewnie dużo innych fajnych sklepów

Cytat:

Na podstawie powyższego samemu można sobie psikacz zrobić , kolagen i koenzym zdaje się można dostać w półproduktowych sklepach, do tego kompleks witamin i jedziemy. A jak do wody ktos ma ochotę, to siup trochę oleju na kłaki i też zabezpieczone
Trzeba będzie w końcu się zmobilizować i zmajstrować jakiegoś psikacza

Cytat:

Mnie właśnie Barwa zmasakrowała. Jak się we włosomaniactwo wkręciłam, to na KWC super opinie miała a u mnie mega-przetłuszcz na głowie po 3 dniach, gdzie po zestawie Joanny włosy w stanie nadającym się do ludzi nawet w tydzień po myciu miałam
A ja z kolei miałam skórę i włosy suche jak pieprz
Stary 2012-06-05, 00:33   #3172
lovebird
Zakorzenienie

Można się przyłączyć?
Mam dość długie włosy i nigdy jakoś specjalnie o nie nie dbałam, w ostatnim czasie dopiero zaczęłam się nad tym bardziej zastanawiać i podczytywać, ale mnóstwo różnych rzeczy jest w sieci na ten temat, nie mówiąc już o wizażu, nie jestem w stanie tego wszystkiego ogarnąć... Póki co czuję się zagubiona
lovebird jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-05, 03:50   #3173
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:

Czego beczysz ? Takie cudeńka potrafisz w Naturze znaleźć, to poco Ci coś innego ?!

Cytat:
Napisane przez Estelle
Na podstawie powyższego samemu można sobie psikacz zrobić
No właśnie . Już od dawna myślę o wybełtaniu czegoś takiego . Jak robiłam to keratynę, mleczka i proteiny tylko dodawałam . Teraz myślę, żeby i hialuronowego, i kolagenu, i koenzymu, i jeszcze czegoś ciapnąć .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Trzeba będzie w końcu się zmobilizować i zmajstrować jakiegoś psikacza

To jak, Dziewczyny ? Bełtamy ?

Cytat:
Napisane przez Estelle
Hehehehe :d, ale że też szukać Ci się chce
Cytat:
Napisane przez Finlora
Ale najpierw trzeba poszukać

Czego się dla urody nie robi ?

Cytat:
Napisane przez Estelle
Mogę Ci wciapnąć granatu do kremu, bo mam.
Szkoda kremu - w razie czego . Kupię czysty i spróbuję . Będzie wiadomo : drażni czy też nie i wówczas można dodawać .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Mnie właśnie Barwa zmasakrowała.
Ha ! Kurde, ja już mam uraz do zakupów .
To może spróbuję jeszcze raz to z Joanny . Może nie rzepę . Inne też się nadają ?

Asia, Ty kiedyś coś o Bandi wspominałaś, że chcesz spróbować . Do Esentii wprowadzili tę firmę : http://esentia.pl/Bandi_b1041.htm
O ile mnie pamięć nie myli, miałam krem do cery naczynkowej i macerat z kasztanowca . Gryzły . Chyba tylko dwa czy trzy razy było smaru, smaru i won . Kupowałam u kosmetyczki i ona między innymi na tej firmie pracowała . Kobity były zadowolone .

Cytat:
a może w ogóle kupic sam szampon
Nie wiem . Ja kupuję seriami, bo składniki pielęgnujące w serii takie same .

Cytat:
A Kasia ugotowała cały gar i nawet się nie podzieliła
Że się posłużę ulubioną emotką NK - .
Tyś Pani Domu pełną gębą , to gotuj smakołyki mężusiowi . Ot co !

Wiecie Dziewczyny, że ja nie umiem naleśników smażyć . Już tyle razy próbowałam i ... fiasko . A tak w ogóle nie umiem robić rzeczy mącznych . Pewnie dlatego, że nie bardzo lubię, bom mięsożerna .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Był za to Syoss, skład podobny tylko oprócz arganowego jest jeszcze słonecznikowy chyba

Aga, Sayossa macałam
{ szampon i odżywkę } jak tylko firma weszła na nasz rynek . Badziewie straszliwe . Teraz, niech mi wypisują co chcą, nie tknę .

Cytat:
Napisane przez lovebird Pokaż wiadomość
Można się przyłączyć? Póki co czuję się zagubiona
Pewnie, dawaj !
I nie obawiaj się - naumiesz się . "Tylko trening rodzi mistrza" .

Miłego dnia
Stary 2012-06-05, 07:30   #3174
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie, dawaj !
I nie obawiaj się - naumiesz się . "Tylko trening rodzi mistrza" .

Jak czytam Wasze posty, to zupełnie nie mam pojęcia, o czym piszecie i obawiam się, że nigdy do takiej włosowej wprawy nie dojdę
Chciałam zacząć moje zajmowanie się włosami od picia drożdży i olejowania, ale stwierdziłam, że na początek lepiej wybrać jedną z metod, żeby zobaczyć, czy mi służy i jaki efekt przynosi. Skłaniam się ku drożdżom, bo z tym jest trochę mniej roboty, a w najbliższych tygodniach będzie mi brakować czasu; chyba, że polecacie zacząć o olejów?
I mam jedno, może Wam się wydawać głupie pytanie, ale naprawdę nie wiem - jak "zorganizować sobie" pasmo kontrolne? Skąd mam wiedzieć za miesiąc, czy za ileś tam czasu, że to to samo pasmo?
Stary 2012-06-05, 08:15   #3175
Heroldin
Zakorzenienie

lovebird - jak czegoś nie wiesz - pytaj . Ale, przynajmniej ja - nic nie wiem. Cały czas eksperymentuję .
Jeszcze jak wytłumaczysz co to jest "pasmo kontrolne" - to będzie dobrze .
Ode mnie na temat wlewania w siebie { ewentualnie : łykania } nadprogramowych substancji - nic się nie dowiesz, bo : po pierwsze - lekarzem nie jestem, a po drugie - jestem zagorzałą przeciwniczką używania czegoś takiego . No chyba, że zioła .

A tak na marginesie - jak masz na imię ?

P.S.
Aga - jak tam wieczysta ?
Stary 2012-06-05, 08:30   #3176
lovebird
Zakorzenienie

Z pojęciem pasma kontrolnego spotkałam się na innych wątkach (czy stronach nawet ) i chodziło o to, że wybierasz jakieś pasmo, żeby sprawdzić po jakimś czasie, jak bardzo urosły Ci włosy
A co mówisz o masce drożdżowej na włosy? Słyszałaś o tym?
A na imię mam Agnieszka
Stary 2012-06-05, 11:40   #3177
'Estelle'

Cytat:
Też bym zjadła A Kasia ugotowała cały gar i nawet się nie podzieliła
No jak nie? Przeca ona uciśnionym sierotkom-ofiarom katorżniczej pracy u Psiapsióły w darze powiozła Wybaczone zatem jej będzie, że się z koleżankami włosowej niedoli nie podzieliła
Cytat:
Dobrze wiedzieć. Chyba trzeba będzie zrobić jakieś zamówionko
, To przy okazji zamówisz Sobie też do psikacza
Cytat:
Ale masz pewnie dużo innych fajnych sklepów
A coś Ty? Nawet Douglasa niet [a jest w 5 razy mniejszym Zamościu ], chociaż wątpię, żeby mnie było stać na kupowanie w tym przybytku . Ani Zary, ani Berski czy jak to się pisze - ubolewają dziewczyny z mojego miasta [bo ja tam nie bardzo, i tak się w takich sklepach nie ubieram ]. Ot Rossmanny, Natury, dwie Sephory, które odwiedzam rzadko [czasem trafi się fajna promo] i jakieś tam podejrzane drogerie... [no jedna jest fajna ]

Cytat:
Można się przyłączyć?
Mam dość długie włosy i nigdy jakoś specjalnie o nie nie dbałam, w ostatnim czasie dopiero zaczęłam się nad tym bardziej zastanawiać i podczytywać, ale mnóstwo różnych rzeczy jest w sieci na ten temat, nie mówiąc już o wizażu, nie jestem w stanie tego wszystkiego ogarnąć... Póki co czuję się zagubiona
Witaj Agnieszko
Opowiedz nam coś o Sobie Niewłosowego

Ciekawe, czy tu z nami wytrzymasz
Cytat:

Czego beczysz ? Takie cudeńka potrafisz w Naturze znaleźć, to poco Ci coś innego ?!

W sumie racja Znowu mam zapas w szafie
Cytat:
No właśnie . Już od dawna myślę o wybełtaniu czegoś takiego . Jak robiłam to keratynę, mleczka i proteiny tylko dodawałam . Teraz myślę, żeby i hialuronowego, i kolagenu, i koenzymu, i jeszcze czegoś ciapnąć .
Mocznika, mleczanu sodu i kwasu mlekowego Ależ kwas włosy nabłyszcza
Cytat:
To jak, Dziewczyny ? Bełtamy ?

Ja juz bełtałam i niedługo druga porcja będzie, bo już mi się obecna maska znudziła, a jeszcze trochę jej poużywam, to dołożę do pielęgnacji.

I dla Ciebie zrobię tez, niech mi ino te BB Creamy poprzychodzą, bo to musi być w miarę świeże. Dodam konserwantu, ale i tak nie wiem, ile to to wytrzyma.

Cytat:
Szkoda kremu - w razie czego . Kupię czysty i spróbuję . Będzie wiadomo : drażni czy też nie i wówczas można dodawać .
To zrobię Ci próbkę
Z 'dużego' kremu odleję trochę i dodam ekstraktu.
Cytat:
Ha ! Kurde, ja już mam uraz do zakupów .
To może spróbuję jeszcze raz to z Joanny . Może nie rzepę . Inne też się nadają ?
Pewnie się nadają. Może spróbuj serię Naturia?
A ja wylookałam ostatnio znowu coś fajnego [nie wiem, czy pisałam] - Natura Siberica ==> http://naturasyberii.pl/index.php?op...id=8&Itemid=98
Patrząc po składzie mogłyby zastąpić YtC [?] i trochę tańsze są [a nawet sporo jeśli porównać do cen z Sephory].
Kusi mnie ta firma i nie wiem, czy przypadkiem nie zdradzę Rzepy niedługo .
Cytat:
Asia, Ty kiedyś coś o Bandi wspominałaś, że chcesz spróbować . Do Esentii wprowadzili tę firmę : http://esentia.pl/Bandi_b1041.htm
O ile mnie pamięć nie myli, miałam krem do cery naczynkowej i macerat z kasztanowca . Gryzły . Chyba tylko dwa czy trzy razy było smaru, smaru i won . Kupowałam u kosmetyczki i ona między innymi na tej firmie pracowała . Kobity były zadowolone .
Kkręci mnie Bandi z kwasami. Pewnie jesienią się skuszę, jak będzie dzień darmowej dostawy
Cytat:
Wiecie Dziewczyny, że ja nie umiem naleśników smażyć . Już tyle razy próbowałam i ... fiasko . A tak w ogóle nie umiem robić rzeczy mącznych . Pewnie dlatego, że nie bardzo lubię, bom mięsożerna .
Do naleśnika mięso mielone, podsmażone dodaj i będzie mięsne danie :d Prawie jak tortilla
Cytat:
Aga, Sayossa macałam { szampon i odżywkę } jak tylko firma weszła na nasz rynek . Badziewie straszliwe . Teraz, niech mi wypisują co chcą, nie tknę .

I słusznie, bo składowo bulel straszny.

Natomiast ostatnio na wizycie w Rossmannie zainteresowały mnie psikacze Green Pharmacy. O ile szampon i odzywka składem nie zachwycają, to ten psik wydał się być sensowny

Cytat:

Jak czytam Wasze posty, to zupełnie nie mam pojęcia, o czym piszecie i obawiam się, że nigdy do takiej włosowej wprawy nie dojdę
Chciałam zacząć moje zajmowanie się włosami od picia drożdży i olejowania, ale stwierdziłam, że na początek lepiej wybrać jedną z metod, żeby zobaczyć, czy mi służy i jaki efekt przynosi. Skłaniam się ku drożdżom, bo z tym jest trochę mniej roboty, a w najbliższych tygodniach będzie mi brakować czasu; chyba, że polecacie zacząć o olejów?
I mam jedno, może Wam się wydawać głupie pytanie, ale naprawdę nie wiem - jak "zorganizować sobie" pasmo kontrolne? Skąd mam wiedzieć za miesiąc, czy za ileś tam czasu, że to to samo pasmo?
Drożdże do picia będą służyć tym włosom, co się dopiero wyprodukują. Także cos od zewnątrz koniecznie i jak najbardziej. Bo włos jest martwy i jak go z zewnątrz nie odżywisz i nie zabezpieczysz, to kaplica. Sam sobie nie weźmie . Także olejowanie polecałabym jednocześnie.

Pasmo kontrolne możesz zrobić na oko, np z charakterystycznego punktu na głowie, dajmy na to pierwsze przy przedziałku po prawej [u mnie np. byłoby pierwsze za grzywką]. I potem sobie je oglądasz, mierzysz. Ważne, żeby za każdym razem prowadzić obserwacje mniej więcej na tej samej grupie włosów. Jak trochę się pomylisz, tragedii nie będzie Hardkorowe maniaczki znaczą sobie takie pasmo u nasady rozjaśniaczem [wtedy to bardziej z tyłu głowy, żeby się ta jasna plamka w oczy nie rzucała]. Wtedy jest już czarno na białym ile urosło

Stary 2012-06-05, 13:52   #3178
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
Drożdże do picia będą służyć tym włosom, co się dopiero wyprodukują. Także cos od zewnątrz koniecznie i jak najbardziej. Bo włos jest martwy i jak go z zewnątrz nie odżywisz i nie zabezpieczysz, to kaplica. Sam sobie nie weźmie . Także olejowanie polecałabym jednocześnie.
Wiem, wiem, ale chodzi mi o to, że bardziej będzie widać po czym są te efekty, jeśli w różnych punktach czasowych rozpocznę olejowanie i odżywianie od wewnątrz Tak czy siak chcę robić to i to ale chyba jednak dzisiaj polecę po olej i jakiś fajny szamponik, bo chyba bardziej mi zależy na poprawieniu kondycji tych włosów, które już mam

edit:
wybaczcie, zapomniałam, że miałam coś o sobie napisać a co byście chciały wiedzieć? Jestem wiecznie zabieganą studentką poszukującą szczęścia, interesuję się językami obcymi, uwielbiam jazdę konną; w ostatnim czasie postanowiłam się wziąć na siebie, począwszy od odżywiania, poprzez regularny sport, a w ostatnich dniach doszły do tego wszystkiego włosy Bardzo mnie zainteresowało to wszystko, a włosy właśnie szczególnie, chociaż mnóstwo wszystkiego na ten temat wszędzie Co byście jeszcze chciały wiedzieć? Chętnie odpowiem na pytania, jak jakieś macie, będzie łatwiej

I wracając do poprzedniego posta: ja mam ten problem, że z przedziałkiem u mnie jest różnie, jak się akurat ułoży, więc boję się, że nie zawsze na to samo pasmo trafię... Cóż, jakoś sobie będę musiała poradzić

Edytowane przez lovebird
Czas edycji: 2012-06-05 o 16:03
Stary 2012-06-05, 16:25   #3179
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Duetem rzepowym Joanny, szampon i odżywka. Zużyłam całe opakowanie jednego i drugiego. Oba bez silikonów. Jak już mi efekt odpowiadał, to powoli silikony wprowadzałam.
Dzięki
Cytat:
Oby ! Też trzymam kciuki . Dobra roślinka - sama rośnie i piękny zielony kolor .

Jak pojadę teraz na wieś to będę musiała podkraść gdzieś trochę mięty

Ja mam ten szampon- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...rna-rzepa.html I jestem zadowolona z niego

Cytat:

Moja koleżanka ma tak bez wielkich pielęgnacji

Stary 2012-06-05, 22:56   #3180
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Mocznika, mleczanu sodu i kwasu mlekowego Ależ kwas włosy nabłyszcza
No to co, zabieramy się do roboty

Cytat:
Tyś Pani Domu pełną gębą , to gotuj smakołyki mężusiowi . Ot co !
Właśnie ugotowałam - kapuśniak

Cytat:
A wiesz, że ja jeszcze nigdy nie próbowałam? Ale cały czas noszę się z tym zamiarem

Cytat:
Aga, Sayossa macałam { szampon i odżywkę } jak tylko firma weszła na nasz rynek . Badziewie straszliwe . Teraz, niech mi wypisują co chcą, nie tknę .
Skoro tak mówisz to nawet nie patrzę
Byłam dzisiaj w takiej małej drogerii z kosmetykami, które ciężko kupić gdzieś indziej, ale nie było. Byłam pewna, że jeżeli gdzieś mogłoby być to właśnie tak, a skoro nie ma to nie pozostaje mi nic innego jak allegro. Tu znalazłam najtaniej http://allegro.pl/marion-kuracja-z-o...377190864.html.

Cytat:
P.S.
Aga - jak tam wieczysta ?
Hmm, nie jestem tak bardzo zadowolona jak poprzednio, zupełnie zapomniałam, że miałam wtedy dłuższe włosy i jakoś fajniej to wyglądało... Żałuję, że nie zrobiłam tej trwałej miesiąc temu przed podcięciem. Z przodu nawet nie sięgają mi do ramion. I w ogóle wyglądam jak pudel
A wiecie co jest najlepsze? Mój TŻ w ogóle nie zauważył (gdyby zauważył to by coś skomentował)

Cytat:
A na imię mam Agnieszka
O nie, moja imienniczka! Już nie jestem jedyna

Cytat:
No jak nie? Przeca ona uciśnionym sierotkom-ofiarom katorżniczej pracy u Psiapsióły w darze powiozła Wybaczone zatem jej będzie, że się z koleżankami włosowej niedoli nie podzieliła
No dobra, z bólem wybaczam

Cytat:
A coś Ty? Nawet Douglasa niet [a jest w 5 razy mniejszym Zamościu ], chociaż wątpię, żeby mnie było stać na kupowanie w tym przybytku . Ani Zary, ani Berski czy jak to się pisze - ubolewają dziewczyny z mojego miasta [bo ja tam nie bardzo, i tak się w takich sklepach nie ubieram ]. Ot Rossmanny, Natury, dwie Sephory, które odwiedzam rzadko [czasem trafi się fajna promo] i jakieś tam podejrzane drogerie... [no jedna jest fajna ]
O widzisz, a ja nie mam Sephory Ale to dobrze, bo pewnie i tak bym tam zakupów nie robiła Ja to bym Hebe chciała. I Jaśmin.
Musisz mnie zabrać do tej fajnej

Cytat:
Natomiast ostatnio na wizycie w Rossmannie zainteresowały mnie psikacze Green Pharmacy. O ile szampon i odzywka składem nie zachwycają, to ten psik wydał się być sensowny
Ooo, a ja nie widziałam żadnych psikaczy
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości