Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-05, 13:59   #3391
Almariel
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Cyce na pewno wysadzi
A ja mam zakaz kupowania w tym miesiącu czegokolwiek prócz jedzenia, no ale weszłam do lumpka na jedną malutką chwileczkę i choć trzy śliniaczki wzięłam jestem uzależniona
Ja byłam wczoraj w lumpkach i jak na złość nic ciekawego nie było, a niby dostawy wszędzie.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 14:03   #3392
colds
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
dziewczyny jadę ... na egzamin .. nie umiem już nic ... pewnie obleje mnie i na wrzesień będzie i poród i poprawka i obrona aaaaaaaaaaaaaaaaa:mu r:

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Dzięki . Chciałam, żeby imię było w miarę oryginalne, ale nie przesadzone. Kamila jest dosyć popularne, ale chyba raczej wśród starszych dziewczynek.
Osobiście znam mało Kamili

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Rozmawiałam z rana z mamą i mówię, jej że musimy chociaż pokój pomalować i meble poprzestawiać co by łóżeczko się zmieściło. Oczywiście znając mnie to łóżeczko w sierpniu dopiero będzie. A ona do mnie: Wcześniej się nie kupuje, nawet we wrześniu masz czas A ja jej na to: tak z brzuchem na taczkach będę biegać. Mamo ja się musze za tą wyprawkę powoli zabierać.

No to moja mama stwierdziła, że ma tam jakieś dojścia i mi załatwi pościel do łóżeczka za połowę ceny i będzie mi powoli kompletowała wyprawkę. Różową dla dziewczynki
U mnie babcia mówiła, że po co tyle kupuję już teraz, że mam czas, itd. Oczywiście tak gadała gdy było, że chłopak będzie.
A jak się okazało, że dziewucha to sama poleciała na zakupy .
Nie potrzebny komentarz do tak durnego zachowania

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
zrobiłaś mi dzień

Za duży skrót myślowy zastosowałam
Odmóżdżyło mnie.

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
a ja nadal w wyrze gniję,,,,ale musze sie zebrac wreszcie bo sprzątac trza i do sklepu isc bo dfzis ogórkowa
A ja się dopiero obudziłam.. .

angel166 -Super wózek! I trafiła się okazja

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Cześć, cześć, cześć!!!
Nareszcie sie zebrałam.
Przepraszam nie nadrobie was, bo miałabym ponad 50stron do przeczytania, przleciałam wzrokiem z grubsza ostatnich kilka a i tak sporo czasu to zajeło
Podglądałam was czasem przez ten ups prawie tydzień, ale co włączyłam komputer i wizaż zaraz się wynajdowały jakieś inne sprawy, strasznie zakręcony czas.

My sobie jutro kończymy 28 tydzień i zaczynamy 29- ten, którego najbardziej się boje, mam nadzieje że szybko zleci i migiem przelecimy do magicznych 30stu.

Widziałam gdzieś między wierszami że rozmawiałyście o znieczuleniu i macie obawy co do zewnątrzoponowego. Mogę was uspokoić dla tych które chcą się zdecydować- to na prawdę nic strasznego, miałam takowe przy cesarce, nastraszyły mnie kobitki na sali przed że jak się porusze przy zastrzyku to mogę trafic na wozek itd. byłam przerażona.
Pojechałam na operacyjną, kazali się zwinąć w kulke na leżąco, lekarz mówi "poczuje pani ukucie i drętwienie, tak jakby prąd lekko kopnął" a ja nie poczułam nic, byłam tak zdezorientowana że nawet nie wiedziałam kiedy lekarz zrobił kolejne 2 zastrzyki bo wszystkich było 3, tzn 3 ukucia a ile zastrzyków to nie wiem i po chwili robi się ciepło w nogach i już was nic nie obchodzi, tzn ma się czucie, ale np . nacięcie skóry na brzuchu odczułam jako takie zwykłe szczypanie- nieprzyjemne, ale nie bolesne.
Tak więć jeśli cesarka- będę błagać o powtórke takiego znieczulenia, nie chce ogólnego. Jeśłi jednak będę miała szanse na sn to na pewno będę chciała znieczulenie i tez pod taką postacią

Coo tu jeszcze?? Kurcze tyle naskrobałyście że już nie pamiętam.

Tak sobie właśnie uświadamiam powoli że to już za chwile jak się Zośka na świecie pojawi a tak na prawdę to nic dla niej nie mam oprócz jednej półki w szafce zapchanej ciuszkami.
I pewnie znowu wszystko zostanie na ostatnią chwilę, bo TŻ to mistrz ostatniej prostej zawsze wszystko załatwiamy w ostatniej chwili bo nie mogę go zmotywować :P
Sojeczko! Wreszcie się odezwałaś!

Zobaczysz, ten tydzień mignie szybko i w dodatku będzie wszystko dobrze .

A powiedz, jak waga Zośki? Czy kiedy wizyta?
Stary 2012-06-05, 14:06   #3393
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

coś się dzisiaj najeść nie mogę

na śniadanie zjadłam 4 kromki chleba, 2 kajzerki, zaraz po tym 2 pączki z nadzieniem brzoskwiniowym i miseczkę truskawek z cukrem a i tak kręcę się koło lodówki i myślę, co zjeść pierwszy raz w ciąży zdarzył mi się taki napad głodu...

aż boję się wejść na wagę

na dodatek w ustach mam znów też paskudny posmak, co na początku ciąży i próbuję go czymś zagłuszyć...

lecę nadrabiać zaległości w czytaniu

Ale takiego pączusia to bym sama wcięła

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Myślę że już nie będę miała problemów z netem ... przynajmniej się uczyłam na egzaminy jak go nie miałam więc coś za coś hehe jeszcze jeden egzamin i koniec drugiego roku
Powiem Wam, że tyję jak diabli... brzuch to z dnia na dzień mam coraz większy... a tak ogólnie to wszystko w porządku Jaś dokazuje w brzuszku już się nie mogę doczekać wizyty 14 czerwca a tak w ogóle to dziś kończymy 26 tydzień i zaczynamy 27
Wreszcie z powrotem!

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Aż mi ślinka pociekła. Ja ostatnio staram się nie jeść słodkiego, a jak mam takie napady głodu to sięgam po jakieś owoce najczęściej. A wczoraj przed snem, to mnie taka zgaga dopadła, że szok... i myślę, że to od soku grejpfrutowego.
Ja z reguły, przed spaniem, mam ochotę na jakiś kompot.. A raczej owoce z niego Później spać nie mogę, bo mam zgagę
Stary 2012-06-05, 14:10   #3394
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Ale Wam tych wag zazdroszczę ehh no nic .. ja swoją nie paraduję .. po ciązy będę się martwić i Wam skomleć ...

a nasza droga do dzidzi długa ... sam fakt że zajęło to 7 lat swoje mówi ale warto było czekać ...

co do skalniaczka to myślę że nie spłynie bo kamienie to dobry opór jest ... więc nie przejmuj się gadaniem męża
No I to mi się podoba. Mamie też wysłałam i też mówili, ze nie spłynie:P. A jak rośliny się ukorzenią to już w ogóle.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 14:14   #3395
lukrecja_25
Wtajemniczenie

ja chce zobaczyc ten skalniak a mi sie nie otwierają te zdjęcia

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 14:25   #3396
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Dzięki . Chciałam, żeby imię było w miarę oryginalne, ale nie przesadzone. Kamila jest dosyć popularne, ale chyba raczej wśród starszych dziewczynek.

Mi sie podoba Iga. Przepiękne jest

lukrecja
wrzuciłam specjalnie dla Ciebie skalniak nie zapakowany
Stary 2012-06-05, 14:28   #3397
kraven
Zakorzenienie

Ja właśnie sie obudziłam. Ale mnie ścięło.

Wózek bardzo ładny. Gratuluje zakupu.

Konczi trzymamy kciuki-obydwoje za egzamin

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-05, 14:37   #3398
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
kurde jaka dzis czuje sie samotna
nikt mnie dzis nie odwiedzi,jest brzydka pogoda wiec nigdzie nie wyjde,a dopiero 12... ja juz posprzatalam,wypralam i co mam dalej robic?! Boze jak ja nie lubie takich dni

możesz przyjechac posprzątać do mnie
Stary 2012-06-05, 14:43   #3399
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Mi sie podoba Iga. Przepiękne jest

lukrecja
wrzuciłam specjalnie dla Ciebie skalniak nie zapakowany

ooooo ja tez mysle ze nie spłynie nic juz sobie wyobraziłam jak bedzie pieknie jak sie to wszystko porozrastaaaa kocham skalniaki

bloguję
Stary 2012-06-05, 14:45   #3400
anesh_
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34519179]bedzie dobrze.nie smutaj.trzymam kciuki

mam podobnie.na dodatek nie działą mi tv.coś sie stało z dekoderem i mi smutno bo dopiero co zamontowaliśmy i juz coś źle
nie wychodze dzisiaj z łóżka[/QUOTE]

Laseczki, nie ma problemu - ja syfek w chałupce mam niemiłosierny.... bo od rańca wybyłam, zrobić morfologię, do lumpka, zapisać siorkę na operację, później zakupy na obiad i do koleżanki. Wróciłam niecałą godzinę temu...
Wzięłam się za obiadek na dzisiaj i własnie go konsumuję. Kupiłam pół kilo mięsa mielonego, a że jestem sama to ze 3, a nawet 4 obiady z tego zrobię.... Dziś mielone smażone, jtr. gołąbeczki, ale, pewnie ich z 6 - 7 będzie to resztę zamrożę, bo przecież przez tydzień gołąbków jeść nie będę.... no i jeszcze odłożyłam trochę na spagheti. W kuchni syf, że nie ma co.... Możecie mi pomóc posprzątać, a i nawet gotować.
Stary 2012-06-05, 14:47   #3401
colds
Zakorzenienie

Ja sobie wmawiałam usilnie, że syf w pokoju to wina TZa, bo na nocki chodzi, a ja posprzatac ze spokojem nie moge.
A teraz szedl na 10 do 22, a ja nadal w lozku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-05, 14:51   #3402
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
możesz przyjechac posprzątać do mnie
teraz to juz za pozno bo leze w lozku i szamam cukierki
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 14:51   #3403
Sojka1990
Zadomowienie

Colds ważyć Zośke jedziemy w piątek.
Licze na jakiś wynik około kilograma, choć marne na to szanse, no ale nadzieje trzeba mieć
Mała wydaje się być spora po tym co wyprawia w moim brzuchu, dostaje po żebrach i jednocześnie nad spojeniem łonowym więc jak się rozciągnie do troche jej jest. Mimo że brzuch w zasadzie mam mały (nikt nie chce wieżyć że to 7my miesiąc) to jednak zaczyna mi troszke doskwierać to że mała zazwyczaj boksuje wysoko i naciska mocno na przepone więc z oddechem bywa różnie już nie mówiąc o tym co się z biedną przeponą dzieje kiedy się pochyle. w zasadzie ostatnie dni to ciągle skaczący brzuch we wszystkie strony, szczerze mówiąc bolą mnie już przez to wszystkie wnętrzności ale z drugiej strony to cieszy.
Stary 2012-06-05, 14:57   #3404
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
PRZYSZŁY ZAKUPY Z ALLEGRO!!!!!!!!!
normalnie jak domofon zadryndał to aż na stołku podskoczyłam
wszystkie zakupy już mam które ostatnio zmawiałam
po niedzieli kolejne zamawianko
Przyszła koszula do karmienia i drugi kocyk
zaraz wstawie Wam fotki bo sie musze pochwalić :P
Nigdy wcześniej nie lubiłam sie chwalić a teraz wszystko co związane z ciążą i dzidziusiem to jakoś musze pokazać - dziwne sie to robi
JA też tak miałam wcześniej i teraz też mam tak jak Ty. Najchętniej to w ogóle zamieściłabym w gazecie ogłoszenie na pierwszej stronie, że jestem w ciąży, tak się cieszę.

Angel super wózek
Stary 2012-06-05, 14:57   #3405
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Ja właśnie sie obudziłam. Ale mnie ścięło.

Wózek bardzo ładny. Gratuluje zakupu.

Konczi trzymamy kciuki-obydwoje za egzamin
tez bym pospala ale musze czekac bo maja mi pufe przywiezc....

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 15:00   #3406
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
A tu nowe dzisiejsze nabytki

Dasz namiary na koszulę?

Kocyk gruby czy cienki?

Ja byłam dzisiaj w sklepie dzidziusiowym i widziałam kocyk za 58 zł taki dość gruby. Co prawda kumpela mi powiedziała, ze ja nie mam grubego kupować, bo ona chce mi kupić taki właśnie na zimę gruby, ale da mi go z okazji chrzcin, więc nie wiem właśnie co teraz robić...
Stary 2012-06-05, 15:10   #3407
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Cyce na pewno wysadzi
A ja mam zakaz kupowania w tym miesiącu czegokolwiek prócz jedzenia, no ale weszłam do lumpka na jedną malutką chwileczkę i choć trzy śliniaczki wzięłam jestem uzależniona

Mam to samo jestem uzależniona,gdzie wejdę to zawsze coś dla małej przytargam.

Dzisiaj kupiłam 2 ręczniki z kapturem,trzypak body,trzypak pajacy,rożek,kombinezon polarowy,getry i sweterek
Już się nie mogę doczekać jak moją niunię będę stroić.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 15:20   #3408
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
ja chce zobaczyc ten skalniak a mi sie nie otwierają te zdjęcia
a wysłałam jeszcze raz na pocztę takie nie zapakowane

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:

ooooo ja tez mysle ze nie spłynie nic juz sobie wyobraziłam jak bedzie pieknie jak sie to wszystko porozrastaaaa kocham skalniaki

Ja też już sobie to wyobraziłam. Tak kazali te roślinki sadzić - bo właśnie one się rozrosną i będzie ich fuuullll. I jeszcez tyle pracy w to włożone, że miałabym je teraz rozsadzać... O nie. Dzisiaj tez już padało i nie spłynęło.
Stary 2012-06-05, 15:22   #3409
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

Dzisiaj kupiłam 2 ręczniki z kapturem,trzypak body,trzypak pajacy,rożek,kombinezon polarowy,getry i sweterek
wstaw nam zdjęcia, cobyśmy mogły też podziwiać
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-05, 15:23   #3410
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

Ja też. Kupiłam półśpiochy i takie fajne skarpetki, ale koleżanka powiedziała, że to na roczne dziecko:P, eee tam - będzie na później:P.
Stary 2012-06-05, 15:30   #3411
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
wstaw nam zdjęcia, cobyśmy mogły też podziwiać

Zaraz wstawię

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-06-05, 15:35   #3412
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Dasz namiary na koszulę?

Kocyk gruby czy cienki?

Ja byłam dzisiaj w sklepie dzidziusiowym i widziałam kocyk za 58 zł taki dość gruby. Co prawda kumpela mi powiedziała, ze ja nie mam grubego kupować, bo ona chce mi kupić taki właśnie na zimę gruby, ale da mi go z okazji chrzcin, więc nie wiem właśnie co teraz robić...
zależy kiedy planujesz chrzciny jeśli zaraz po narodzinach to spokojnie poczekaj na prezent od koleżanki.

ja np. chrzciny planuję nie wcześniej niż na wiosnę

58 zł to chyba drogi? zresztą nie wiem, bo jeszcze nie udało mi się znaleźć grubego kocyka. wszędzie cienoty

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Ja też. Kupiłam półśpiochy i takie fajne skarpetki, ale koleżanka powiedziała, że to na roczne dziecko:P, eee tam - będzie na później:P.

też tak siebie usprawiedliwiam jak widzę śliczne ubranko i nie mogę się powstrzymać, by go nie kupić

i tym sposobem mam spory zapas ubranek na następne lato
Stary 2012-06-05, 15:38   #3413
lukrecja_25
Wtajemniczenie

wsadziłam zaległe zdjęcie mojego dzidka na maila

bloguję
Stary 2012-06-05, 15:45   #3414
marta1986222
Zakorzenienie

Kombinezon polarowy

Rożek

Zestaw body
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC12213.jpg (71,9 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC12214.jpg (90,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC12215.jpg (87,0 KB, 22 załadowań)

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-06-05, 15:47   #3415
marta1986222
Zakorzenienie

Ręczniki

Kocyk
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC12216.jpg (84,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC12217.jpg (106,5 KB, 24 załadowań)

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-06-05, 15:48   #3416
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
wsadziłam zaległe zdjęcie mojego dzidka na maila
byłam, zobaczyłam i się zachwyciłam śliczności a jak wyraźnie widać buziunie to zdjęcie w 3d?
Stary 2012-06-05, 15:51   #3417
marta1986222
Zakorzenienie

Lukrecja

synek śliczniutki

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-06-05, 15:55   #3418
lidka0308
Zadomowienie

Witam brzuchatki!

Muszę was nadrobić po wczorajszej randce z przyjaciółką, bo wieczorem już nie dałam rady czytać.

Chciałam tylko dać znać, że jeśli u kogoś w mieście jest Super-pharm to polecam się wybrać, bo mają promocję na kosmetyki firmy Oilan i można kupić emulsję do kąpieli 64% parafiny za 27,99 zł butelkę 500 ml

Do później szalone klikaczki
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 15:55   #3419
zielona1911
Zakorzenienie

musze Wam pokazac moja swinke morska i jej nowego partnera zyciowego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0526.jpg (76,8 KB, 31 załadowań)
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 15:56   #3420
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
musze Wam pokazac moja swinke morska i jej nowego partnera zyciowego
piękna z nich para

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości