|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI
ciasto w piekarniku, a mnie czeka chyba ostatnia partia prania Lulutkowych ciuszków
potem jeszcze tylko ze 3 tury prasowania
|
#2222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już naprawdę wiele razy się na takie opinie natknęłamCytat:
to częstuje
|
|
#2223 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczynki, u mnie jakaś masakra od czwartku. Wieczorem Męża zaczął boleć brzuch, dostał nospę i poszedł spać. W piątek rano źle się czuł w pracy, i o 15.20 jak ja już obiad na talerze nakładałam to napisał smsa, że jest na izbie przyjęć w szpitalu bo ma atak wyrostka. No i o 17.45 był już na stole operacyjnym. Myślałam, że nerwy mnie zjedzą. No i już jest w miarę ok ale nie wypuszczą go dopóki z rana będzie sucha a tak nie jest. No a ja zostałam z remontem łazienki, zakupami brakujących materiałów i innymi dupsami, które trzeba załatwić. Wczoraj już się popłakałam bo już psychicznie nie daję rady. Jedyne co poprawiło mi nastrój to wizyta u lekarza, który stwierdził, że Maciek się grzecznie podniósł i szyjka jest już bezpieczna (o tym, że jest coś nie tak mi nie mówił!). Maluszek waży 1563 g i obwód główki 31 cm jeśli dobrze wypatrzyłam na monitorze
![]() Pytam jak ja mam urodzić a on mi weźmiesz wdech i wypchniesz ![]() Teraz biegnę do szpitala a na 17.00 zaczynam szkołę rodzenia i mam nadzieję, że tam się w końcu rozluźnię!! Niestety w najbliższym czasie Was nie nadrobię, ale trzymam kciuki za Wszystkie. Pozdrowionka!! |
|
|
|
#2224 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też stawiam na Nivea Baby i na Babydream póki co, a potem zobaczymy... Ja kurcze przez całą ciążę nie miałam powodów do narzekań - cały czas czekam na jakieś dolegliwości tfu tfu, obym się nie doczekała!!!! Cytat:
Pogoda do dupy!!!! Zimno nie jest, ale ten deszcz......... Tak jak Agusia wspomniała, są porodówki wieloosobowe, oddzielone tylko parawanem - w tym szpitalu chociażby tak jest, a tego się bałam Niestety za wszystkie inne udogodnienia trzeba sobie zapłacić, no to zapłacę, byle rodzić w godnych warunkach.Cytat:
Cytat:
Jakiej wielkości te pluszaki? Ja mam dwa, tygrysa i kłapouchego, takie gadające, są super!!! Cytat:
Ja też mam materac z ikei, kosztował chyba koło 800 zł, jest świetny, nie narzekam, nie odkształca się, no i dobrze się na nim śpi. Ogólnie materace ikeowe są polecane, nie tylko te drogie. Chcesz załatwiać CC? Moja gin mogłaby mi zrobić CC, nawet dzisiaj z nią o tym rozmawiałam, ale jednak się chyba nie zdecyduję. Wolę spróbować naturalnie... Ja bym wózka na klatce na pewno nie trzymała albo tak jak niektórzy, w piwnicy. No nie wiem, dla mnie te miejsca nie są zbyt czyste (choć pewnie to tylko wrażenie). Ja dzisiaj truskawki kupiłam po 7 zł/kg, nie jest źle I nawet szarpnęłam się na czereśnie za 8 zł. Podobno ma przestać padać jutro u nas przynajmniej, czekam na to...Boję się upału na porodówce, bo jak byłam na dniach otwartych w szpitalu, to pot lał się po tyłku, tak było gorąco, oczywiście okna wyzamykane, nie no tragedia. Nie do wytrzymania. Wiatrak to jakiś pomysł :P Dziękuję Cytat:
Biernie nie mam zamiaru czekać na poród, bo się wykończę Gin nawet mówiła, żebym żyła normalnie, na tyle, na ile mam siłę, czyli w grę wchodzą również jakieś prace, prócz wieszania zasłon jeszcze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A okłady i ja wypróbuję, zobaczymy, czy to coś da... Co do planu tak: dostałam taką kartkę, ale niewiele tam było pytam szczerze mówiąc. Ktoś pytał, czy się boję po usłyszeniu takich informacji - nie boję, bo to i tak nic nie pomoże. Każda z nas musi to przejśc hehe. Im prędzej tym lepiej, nie chciałabym przenosić ciąży, to byłoby chyba najgorsze
|
||||||||
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia jezeli uczula to bede zmieniac.
Ale prawda ze jezeli sie nie sprobuje to nie bedzie wiadomo. Tutaj jest JJ najbardziej popularny, jeszcze widzialam z Aventu ale sa strasznie drogie doslownie, piorunujace ceny. jezeli JJ uczuli mala choc mam nadzieje ze nie, to bede szukac czegos innego
|
|
|
|
#2226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I podobnie podchodzę do planu porodu - może uchroni mnie chociaż przed oxy, ale przede wszystkim musi ochronić dziecko przed kleszczami i vacuum. Cytat:
Gratuluję gotowego miejsca dla nwego lokatora.
|
||
|
|
|
#2227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oo mniam ![]() Cytat:
![]() uciekam na joge, ciekawe czy poćwiczymy czy przegadamy jak tydzień temu
|
||
|
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam okazje tanio kupic sterylizator do butelek, teraz nie wiem czy brac czy nie?
|
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Phdwao, ja mam te gadające od kilku lat, kiedyś od kogoś dostałam, są wysokości mniej więcej 40-50 cm, no i najważniejsze, że mają kilka tekstów identycznych jak z bajki Kubuś Puchatek
![]() Mamka, bierz - ja mam, podobno to świetna rzecz, tylko droga, dlatego niewiele osób to kupuje. |
|
|
|
#2230 |
|
Wtajemniczenie
|
już jestem
no więc pojechałam na oddział,mojej gin nie było ale pielęgniarka wzięła mnie na łóżko i sprawdziła tętno małego detektorem, serduszko ślicznie biło i nie zrobiła ktg..zapytała czy chcę się położyć na oddział na obserwację ale ona proponuje wieczorem po kolacji położyć się i na spokojnie policzyć czy będzie 10 ruchów w ciągu godziny, jeżeli nie będzie to wtedy bezzwłocznie przyjechać. Powiedziała też że w 36tc te ruchy faktycznie mogą być mniej odczuwalne ale nie na tyle żeby nie doliczyć 10. mam też zrobionego zęba,musiała mi czymś to wypełnić i na to osłonkę założyć ale czuję że tego zęba jest "za dużo" mam też dodatkowo 1 ząbek do zrobienia,umówiłam się za tydzień
|
|
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to, żeby wieczorem było te 10 ruchów
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak ze zimne trafia Ci do zoladka to powinno Oskarka obudzic
|
|
|
|
|
#2233 |
|
Rozeznanie
|
hej,
właśnie zjadłam obiad( makaron razowy z sosem grzybowym), wcześniej 3 h prawie plotkowałam z koleżanką na skype, która ma termin porodu tydzień przede mną.... pumas gratuluje dobrych wiadomości z wizyty branzoletka mi tż malował kiedyś paznokcie u nóg, jeszcze przed ciążą, i nawet mu nieźle wyszło jak na 1 raz ![]() phdwao całkiem niezły pled |
|
|
|
#2234 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(jest właśnie w Twojej okolicy i wysłałam go na zakupy) Cytat:
|
||
|
|
|
#2235 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a do mnie mama dzwoniła,kupila nianie elektroniczną
|
|||
|
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia, nie martw się, tylko poczekaj do wieczora. No i zjedz coś SŁODKIEGO (mamka, czemu zimnego????), maluch na pewno się obudzi
![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Ja też chcę kupić nianię elektroniczną, ale nie umiem się póki co zdecydować. Nie sądziłąm, że tyle rzeczy trzeba wziąć pod uwagę przy wyborze. |
|
|
|
#2237 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2238 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Jagody - mniam mniam, zjadłabym.
Cytat:
No i świetnie, że z dzidzią wszystko ok. Cytat:
Co ma być, to będzie, tego nie da się zatrzymać. Cytat:
Dziewczyny a gdzie się podziewa Paula? Dzisiaj często brzuch mi się stawia, jak na mnie zdecydowanie za często. Było to już kilkanaście razy dzisiejszego dnia. A wszystko pewnie przez to, że przeżywam pewną sprawę. Staram się o tym nie myśleć, ale jakoś marnie mi to idzie. |
|||
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
Pumas zimnego dlatego ze kiedy do naszego zoladka trafia zimne, jak lody, lod w kostkach zoladek sie schladza szybko i nasz maluch od razu odczuwa zmiane temperatury.
Robi sie aktywny bo zimne mu przeszkadza. zawsze ta robie jak chce obudzic mala, moja mama mi to podpowiedziala
|
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłam dzisiaj łóżeczko z szufladą http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik-140-70cm-alex-szuflada-i2345725921.html i materac KPK, zapłaciłam przelewem z danymi z PayU, a po chwili nie mogłam wejść w "moje allegro". Wyglądało to na drobną awarię. Mam nadzieję, że wpłata nie zaginie gdzieś w systemie
i że sprzedawca wysyła towar szybciej, niż odpowiada na maile. Zbieram się do SR. Na dworze jest tak szaro, że nic mi się nie chce, a dzisiaj brzuch ciągnie mnie nawet na leżąco i przy lekkich pracach domowych, ale ma być wykład, więc jadę. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-06-05 o 16:15 |
|
|
|
#2241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ile macie koszul do karmienia? zastanawiam sie ile kupic jakie one sa cholernie drogie!
|
|
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- O ile wyłączę komputer. |
|
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
babcia mi taką sprezentowała nawet teraz jak mam brzuch to jest na mnie za duża ) i dwie zwykłe koszule z Matalana, tylko rozpinane (jedna na całej długości, a druga ma tylko 4-5 guzików).
|
|
|
|
|
#2246 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Aż mi naszła ochota, ciekawe co małż na to powie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2247 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2248 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale moja położna powiedziała,że ona jest "za" planem porodu,bo to właśnie dzięki niemu położnej jest łatwiej nawiązać kontakt z rodzącą. Cytat:
u mnie porodówka jest jednoosobowa. Do dyspozycji łazienka z ogromną wanną,toaleta, magnetofon,piłka itd.Cytat:
![]() Ja też nie chciałabym przenosić ciąży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój mąż czyta : Dzieciozmagania. Z maluchem przez pierwsze 5 lat ![]() .
|
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i znalazlam bardzo ladne na ebay takie ale 16 f z wysylka kosztuje :/ |
|
|
|
|
#2250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

ja już naprawdę wiele razy się na takie opinie natknęłam

) to też nic się od niego nie dowiem, zawsze jest wszystko ładnie , pięknie nic się nie dzieje.. to po ch.u.j. tyle tych wizyt.. i 120 i 120 a mi do 1. pieniędzy nie starcza bo muszę przecież dla lekarza zapłacić.. :/
Ale to wtedy jak ciastek zabieram wiatrak ze sobą i niech mi ktoś coś powie
Gin nawet mówiła, żebym żyła normalnie, na tyle, na ile mam siłę, czyli w grę wchodzą również jakieś prace, prócz wieszania zasłon jeszcze
dziś rano wstałam, żeby ugrzać sobie mleko do płatków na śniadanie. I nagle czuję, że coś mi pociekło troszeczkę po nogach. Ale to była tylko wydzielina, jak zwykle z rana.. Poszłam więc się podmyć i nagle na rękę wypadł mi chyba czop
takie galaretowate, spore, białe coś. To napewno nie była wydzielina zwykła, nigdy czegoś takiego nie miałam... Zaczynam się bać 

za to, żeby wieczorem było te 10 ruchów

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
i że sprzedawca wysyła towar szybciej, niż odpowiada na maile.