|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.III
Cytat:
moja tez wybredna, jednak ostatecznie sama cos wybrała, poszłam zobaczyć i jest ok szybko poszło, choc ostatnio coc przebąkuje, ze jej w niej ciasno ![]() Cytat:
![]() Możesz spokojnie zadzwonić i zaprosić w ten sposób
|
||
|
|
|
#4742 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No ksiądz naprawdę nieziemski drugi to by na pewno skasował. Mój TŻ to kazał wydać sobie resztę jak dawaliśmy na zapowiedzi a ja nie wiedziałam co mam zrobić czy wyjść czy się śmiać Cytat:
![]() A ze spraw ślubnych to kupiłam ostatnio figurkę na tort za całe 8 zł i wreszcie zdecydowałam się na biżuterię, którą będzie mi robić znajoma no i jutro muszę zrobić kieliszki do zbicia ![]() I ja dziewczyny też mam już z głowy mamy kreację bo kupiła sobie materiał i będzie szyć przynajmniej mam problem z głowy że po sklepach nie będę musiała z nią latać i słuchać marudzenia ![]() No i dobra dla mnie i mojego TŻ wiadomość, że mój TŻ zmienia pracę wreszcie No i zostało 2 miesiące ![]()
04.08.2012 04.07.2014 Edytowane przez Kessi_86 Czas edycji: 2012-06-04 o 22:57 |
||
|
|
|
#4743 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
posyłam Wam zdjęcie biżuterii jaką wczoraj zamówiłyśmy z mamą do jej kreacji ![]() a dzisiaj czeka mnie wieczorem spotkanie w poradni, ciekawe czego nowego się tam dowiem hihi ![]() ![]()
|
|
#4744 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Opowiedz po spotkaniu jak to wygląda, bo my mamy to jeszcze przed sobą. |
|||
|
|
|
#4745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje dla Tż Jak ten czas leci... Cytat:
I jesteśmy po USC, zawitaliśmy tam dziś o 7:40 Pani nie zdążyła nawet herbaty sobie zrobić, mimo to była miła A jak sie spytała jakie nazwisko będzie, to nawet nie zdążyłam ust otworzyć a Tż już powiedział Także zapadło, będę panią L. ![]() A teraz dziewczyny pytanie, która ładniejsza nr 1 i 2 to ta sama, i nr 3 i 4 także.
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2012-07-20 o 22:19 |
||
|
|
|
#4747 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny...
Sesja się zaczęła to też teraz troche więcej czasu poświęcam nauce ![]() Bardzo ładna ta sukienka! Cytat:
![]() Cytat:
Ale dla świętego spokoju zadzwoń do niego i powiedz, że z racji, że nie było możliwości spotkania się zostawiłaś zaproszenie I za wszystkie załatwione sprawy... aaaa i obrączki bardzo ładne!Dziś już mniej niż dwa miesiące.... ![]() DOKŁADNIE 60 DNI!!!! ![]() Cytat:
hehehCytat:
A ja poczyniłam zakupy ślubne Wczoraj zamówiłam sobie dwa welony Dodatkowo zakupiłam pasty wybielające do zębów i zaczęłam kurację wybielającą. I to chyba tyle... Teraz zaczęły się egzaminy i zaliczenia więc za bardzo nie mam czasu na ploteczki... niestety
|
|
#4748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4749 | |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Cytat:
![]() Co ja załatwiłam w ostatnim czasie... -wysłałam wniosek o akt urodzenia -odebrałam akt chrztu -znalazłam swoje świadectwo z LO -zapisałam się na próbny makijaż i fryzurę -dzisiaj idziemy do poradni rodzinnej Mam do Was pytanie, czy aby dać na zapowiedzi muszę mieć gotowe wszystkie dokumenty? Czy mogę dać już na zapowiedzi i później donieść wszystko? Na weekend wybieram się do mojej rodzinnej miejscowości i chciałabym pójść do proboszcza załatwić kwestię zapowiedzi ale wątpię, aby akt urodzenie przyszedł do jutra... |
|
|
|
|
#4750 |
|
Zadomowienie
|
ona8686- zdecydowanie 1
![]() anusia-girl- gratulacje zakupów nam do ślubu zostało 2 miesiące i 20 dni![]() czekamy na zdjecia welonów ![]() a ja podsumuje zdjęciowo to co mamy ![]() wieczorem jeszcze wkleje koszule TŻ, moje butki i zaproszenie ![]() nudzi mi się w pracy bo deszcz pada
|
|
#4751 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
boże jak to leci, a jeszcze tyle rzeczy trzeba załatwić A jakie pasty zakupiłaś ![]() Cytat:
04.08.2012 04.07.2014 Edytowane przez Kessi_86 Czas edycji: 2012-06-05 o 13:45 |
|||
|
|
|
#4752 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4753 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() czekamy na zdjęcia Twoich zakupów slubnych ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() jak dla mnie suknia pierwsza jest przepiąkna, ale w drugiej urzekły mnie te falbany ![]() [QUOTE=ameliar a ja podsumuje zdjęciowo to co mamy ![]() wieczorem jeszcze wkleje koszule TŻ, moje butki i zaproszenie ![]() [/QUOTE] czekamy na zdjęcia ![]() ![]()
|
|
#4754 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za załatwione sprawy A co do zapowiedzi... to wydaje mi się, żeby wygłosić zapowiedzi to trzeba spisać protokół przedślubny, a do tego są niezbędne pewne dokumenty ( dokumenty z USC, akt chrztu, bierzmowania i świadectwo ze szkoły na którym jest ocena z religii) Ale mogę się mylić ![]() Akt urodzenia jest potrzebny do spisania dokumentów w USC Cytat:
![]() Cytat:
( A my jeszcze tyle mamy do załatwienia )A co do past to kupiłam sobie: - Dentivit- pasta wybielająca i nabłyszczająca do zębów - Dentivit- pasta wybielająca i na przebarwienia ^^^^ Te teraz do codziennego stosowania przez najbliższe półtora miesiąca A na 2 tygodnie przed ślubem będę stosować: - Dentivit- pastę intensywnie wybielającą ( troszkę silniejszą niż te dwie wyżej) ( tej jeszcze nie używałam )Mam stosunkowo białe zęby więc nie musiałam, aż tak bardzo szaleć z silnym wybielaniem. Jakiś rok temu robiłam sobie miesięczną kurację tymi dwoma pierwszymi pastami i widziałam różnicę (TŻ, znajomi też) więc postanowiłam ponownie w nie zainwestować. ![]() Dzizas ja się miałam uczyć a nie na necie siedzieć
|
|
#4755 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Spróbuję załatwić zapowiedzi bez tych dokumentów, może się uda ![]() Może też powinnam wybielić sobie zęby ![]() W makijażu ślubnym zazwyczaj używa się jasnych kolorów na usta, a te im bielsze są żeby tym lepiej wygladają... |
||
|
|
|
#4756 |
|
Wtajemniczenie
|
Anusia my protokół opisywaliśmy tylko z dowodami osobistymi i kartką że byłam bieżmowana i nic więcej że sobą nie mieliśmy, to zależy od księdza
04.08.2012 04.07.2014 Edytowane przez Kessi_86 Czas edycji: 2012-06-05 o 15:40 |
|
|
|
#4757 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
większość za 1, moja ślubna przegrała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
moje świadectwo tez sie znalazło , choc Tż stwierdził, że nie świadectwo potrzebne tylko taki 'papierek', który dostaje sie na zakończenie lo, niektórzy księża uznają go jako odbyte nauki. Trudno, tamto wsiąkło
|
|||
|
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
chyba i ja się skuszę na jakąś pastę wybielającą, ale nie wiem czy coś pomoże bo mam naturalnie żółte zęby
|
|
|
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
Moje też do białych nie należą. Kiedyś stosowałam biała perłę, efekt był widoczny. I teraz tez nosze sie z zamiarem jej zakupu.
|
|
|
|
#4760 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja a propos tego zaplanowanego przeze mnie "akcji wybielania" postanowiłam robić sobie zdjęcia zębów przez te półtora miesiąca co tydzień i patrzeć na efekty ;p
Edytowane przez anusia-girl Czas edycji: 2012-06-05 o 18:20 |
|
|
|
|
#4761 |
|
Zadomowienie
|
a więc skoro obiecałam...
![]() pończoszki: 1.jpg auto: auto.jpg auto2.jpg dekoracja na auto dekoracja.jpg dekoracja2.jpg fryzurka:fryzura.jpg makijaż: makijarz.jpg sukienka na poprawiny poprawiny.jpg poprawiny2.jpg
(maj 2010-...) Edytowane przez ameliar Czas edycji: 2012-06-05 o 19:47 |
|
|
|
#4762 |
|
Zadomowienie
|
c.d.
suknia ślubna: suknia.jpg suknia1.jpg suknie.jpg biżuteria ślubna:Zdjęcie0117.jpg Zdjęcie0118.jpg Zdjęcie0119.jpg butki na poprawiny: Zdjęcie0142.jpg Zdjęcie0144.jpg
(maj 2010-...) Edytowane przez ameliar Czas edycji: 2012-06-05 o 20:01 |
|
|
|
#4763 |
|
Zadomowienie
|
c.d
koszula do ślubu Zdjęcie0146.jpg butki TŻta Zdjęcie0148.jpg moje butki do ślubu: Zdjęcie0149.jpg Zdjęcie0150.jpg Zproszenia: Zdjęcie0151.jpg Zdjęcie0153.jpg
|
|
#4764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z resztą reszta też a poprawinowa sukienka na Tobie?
|
|
|
|
|
#4765 |
|
Zadomowienie
|
Przyznam się bez bicia, że nie zrobiłam nadal sobie zdjęcia w tej kiecce
![]() a poza tym mała przeróbka- obcięcie rękawów- przerodziła się w całkowitą przeróbkę przodu i zrobiło się wyzywająco... Ale to TŻ jest z wykształcenia krawcem więc... ![]() A w ogóle wstydzę się bo nie mam takiej ładnej figury jak modelka ![]() Co do pończoch to Tż kupił mi jeszcze takie tylko czarne z czerwonymi serduszkami na inną okazje niż ślub...
|
|
#4766 |
|
Rozeznanie
|
Ja czekam na zdjęcia sukienki na żywo... bo naprawdę bardzo jestem ciekawa efektu!!! I bardzo fajne masz buciki ślubne!!! ( no i jak już poprawinowa kiecka przechodzi kompletną metamorfozę to również prosimy o fotki )
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przynieśliśmy tylko papier z USC i spisaliśmy protokół i w tą niedziele będzą już pierwsze wygłoszone![]() aaa my jesteśmy z jednej parafii więc innych papierzysk nie musieliśmy donosić ![]() anusia-girl- no dobra specjalnie dla Ciebie zamiast wypić herbate przed pracą idę robić fotki
|
|
|
#4769 |
|
Zadomowienie
|
no to proszę...
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
zakochałam się w twoich butach na poprawiny, bo mają idealny kolor i wysokość obcasa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

?
pokazuj sukienkę po przeróbkach... a ja muszę sobie pogratulować cierpliwości i wytrwałości, wczoraj dokonałam zakupu sukienki dla mojej mamy na ślub, zeszłam razem z nią i z tatą wszystkie butiki w centrum Krakowa, jestem z siebie dumna
moja tez wybredna, jednak ostatecznie sama cos wybrała, poszłam zobaczyć i jest ok 

a ja nie wiedziałam co mam zrobić czy wyjść czy się śmiać 
22.05.2008
14.08.2011

)