|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.III
Cytat:
![]() Cytat:
nie obraź się ale dla mnie to też troszkę nie fer bo ci co się udzielają mają mniejsze koszty, a ci co nie to pewnie dwa razy więcej muszą zapłacić Cytat:
![]() za zaproszenia nareszcie macie już to z głowy, u na pewnie w następnym tygodniu rozdamy już ostatnie już bym chciała mieć to z głowy ![]() Dziewczyny mam pytanie podpowiedzcie jaki kolor butów będzie pasował do chabrowej sukienki mam zamiar iść dziś sobie kupić materiał ale nie wiem jakie potem buty do tego dobrać tak żebym nie musiała potem szukać do sukienki beżowej butów, jaki kolor będzie i do tego koloru pasował i do drugiego bo ja myślałam o miętowym albo pomarańczowym
|
|
#4712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale często budzę się w nocy i sprawdzam, czy jest To sporo tych zabaw. My właśnie nawet na oczepinach nie chcemy. Wszystkie te wróżby zgodności, karteczki w balonach, czy ślubowanie już znamy z poprzednim wesel i nam bokami wychodzą. Ciężko znaleźć fajną zabawę, aby nie była żenująca i obśmiewająca. Musimy to przemyśleć. Gratulation zakończenia tego procesu Cytat:
|
||
|
|
|
#4713 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
Cytat:
My nie płaciliśmy nic za świadectwo chrztu i bierzmowania... a za ślub mam nadzieję ksiądz nie będzie chciał więcej niż 600 zł ( ale szczerze powątpiewam w to )Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za rozdane zaproszenia... a w zasadzie ich część A co do zapraszania z rodzicami to nie wydaje mi się być w tym nic nietaktownego ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A my z TŻ zdecydowaliśmy się jeszcze w tym tygodniu, że zaprosimy kolejne 7 osób ( długo się nad nimi zastanawialiśmy) i ostatecznie doszliśmy do wniosku, że wypada. Więc akcja zapraszania niestety rozpoczęła się na nowo ;/ (chociaż nie będzie to takie kłopotliwe) bo doślemy je pocztą... nie zmienia to faktu, że myślałam, że już to był koniec zapraszania.
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
my planujemy w Boże Ciało rozdać dużą część zaproszeń i zostanie nam jedna albo góra dwie niedziele do zapraszania
|
|
|
|
#4715 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki, długo mnie tutaj nie było, przepraszam Was serdecznie, ale trochę problemów się uzbierało i nie byłam w stanie, mam nadzieję, że pozwolicie mi znowu na małe pogaduszki z Wami
![]() ![]() tak sobie przeczytałam poprzednie posty,żeby w miarę nadrobić i... odnośnie cennika to masakra jakaś, u nas nie ma czegoś takiego, a ślub plus koszty z organistą od 350 do 450 zł... ab_cd suknia bajeczna ![]() ona8686 ja też czasami mam takie wrażenie, za dużo tego wzięliśmy na siebie, własnoręczny remotn mieszkania, który trwa już od kwietnia, obrona licencjata w tym roku.. ehhh też czuję się wypalona... karmeloweciastko ja również gratuluję rozdanych zaproszeń, bo to trochę jeżdzenia i załatwiania, nam na szczęście zostało ostatnie 6 zaproszeń.. ufff.. LaLoca generalnie nie zastanawiałam się nad tym zbytnio, powierzam to raczej gestii orkiestry, bo wiem,że potrafią rewelacyjnie zabawiać gości możę porozmawiaj ze swoją orkiestrą, bądź też dj na ten temat![]() Kessi_86 jak dla mnie miętowe, albo czółenka nude ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- klaudusk_a widzę ta sama data
|
#4716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam sukienkę w kolorze chabrowym i chyba wezmę czarne buty, ewentualnie niebieskie, tylko juz tego moze byc za duzo. A moze kolor czerwony ![]() Cytat:
teraz mozemy zajać sie mieszkankiem.Co do zabaw, czy ja wiem czy dużo Planowane:1. Rzucanie welonem, muszką 2. Wycieczka do zoo lub zabawa z krzesłami. 3. Pojedynek bokserski 4. Jakas zabawa taneczna, chyba taniec z gwiazdami, czy jakoś tak. Sprośnych i z podtekstem erotycznym zabaw nie planuje. Jakos nie widza mi sie i zawsze kiedy były zabawy oczepinowe uciekałam z daleka, bo wiedziałam, że cos nietaktowego moze być i moga mnie zaciągnąć. |
||
|
|
|
#4717 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak tak Was czytam Kochane tozastanawiam się czy tylko ja jestem tak daleko w malinach z tym zapraszaniem, ale naprawdę u nas prosi się tylko miesiąc przed ślubem ![]() Cytat:
Cytat:
A co to ten pojedynek bokserski? My też chcielibyśmy wycieczkę http://www.youtube.com/watch?v=xi54u...eature=related |
|||
|
|
|
#4718 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki za pomoc kupiłam materiał chabrowy i beżowy, ale dalej nie mam pojęcia jakie buty wybrać bo nie chcę kupować kilku par, patrzcie w załącznik jakie pasować będą
|
|
#4719 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo dziękuje za opinie odnośnie sukni.
A teraz wiadomośc dla tych ktorzy nie kupili jeszcze napojów. W Tesco jest od dziś promocja na cole 1,87 za litr wychodzi 4*2l jest po 14,99 nigdzie taniej nie widziałam do tej pory. Kupiliśmy 18 takich zgrzewek czyli 62 butelki 2 litrówe. I teraz się zastanawiam czy troche nie za duzo. U nas bedzie około 110 osob plus poprawiny. Dotego dojda soki i woda no i jakies inne napoje gazowe. Niby to sierpien moze byc upalnie...hm sama juz nie wiem. |
|
|
|
#4720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do butelek to raczej chyba nie za mało bo to są 2L jak wam zostanie to będziecie mieli co potem pić ![]() Dla mnie osobiście 2 L są nie poręczne bo butelki są za duże i się nie wygodnie z nich leje, szybciej się ciepłe robią i za dużo by było pozaczynanych i dal tego u są są 1L Jest też promocja w Kauflandzie na Mirindę i na Pepsi 2,59 zł 1L Dobra dziewczyny uciekam jadę do TŻ jutro idziemy do USC po papiery, i wreszcie padnie słowo że muszę zmienić nazwisko
04.08.2012 04.07.2014 Edytowane przez Kessi_86 Czas edycji: 2012-05-31 o 21:43 |
|
|
|
|
#4721 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do zabaw to u mnie było: rzucanie welonem/krawatem; woźnica podobne zasady jak w zoo, przynoszenie fantów dla dziewczyn i rowerek dla facetów
|
|
#4723 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do butów ja po wizualizacji nadal obstaje przy pomarańczowych Cytat:
|
|
#4724 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i poradnia życia rodzinnego:P za dwa tygodnie jadę odebrać już suknię i butki, nie mogę się doczekać w tym czasie mój TŻ został inżynierem z czego ogrmnie się cieszę a od kwietnia generalnie męczymy się z remontem.. użyłam słowa męczymy, ponieważ oprócz kafelek na przedpokoje, kuchnię, łazienkę i mebli w kuchni na wymiar wszystko robimy sami... i trochę nam to schodzi...![]() co do tych zaproszeń to nie zazdroszczę, my nawet jak prosiliśmy to znowu słyszeliśmy, a czemu to tak krótko jesteśmy z wizytą itp;/ ale generalnie daliśmy radę, a Wy w ten sposób macie sporo zaoszczędzonego czasu, więc uważam ,żę to śietne pomysł z tymi zaproszeniami, gorzej z tłumaczeniem się :Pa co do wizualizacji, ja nadl obstaję za miętowymi, jestem zakochana w tym kolorze ![]() mam pytanie odnośnie napojów, liczycie same ile czego wychodzi na osobę? bo nam właścicielka z restauracji , gdzie robimy wesele podała jak co liczyć i wydaje mi się tego wszystkiego strasznie duuuużo
|
|
#4725 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czerwone powinny do obu pasować, ale zestawienie pomarańczowych butów też jest extra. Bardzo dużo zależy od materiału sukienek i butów. Fajne te zabawy wybraliście. Rzucanie welonem nie liczę jako zabawę, bo to jak rytuał Teraz jestem w pracy, ale jak wrócę do domu to z dźwiękiem oglądnę o co chodzi z tym zoo. Zabawa z krzesłami już obczaskana u nas w rodzinie.Na czym polega ten pojedynek bokserski? Taniec z gwiazdami wygląda fajnie jak tylko panowie w nim uczestniczą np.: http://www.youtube.com/watch?v=SLW8DCSXBek ![]() może faktycznie coś takiego byśmy wybrali. Żeby tylko znaleźli się chętni i odważni ![]() Cytat:
Cytat:
w mojej rodzinie zostały już tylko trzy "domy", a później obskoczymy szybciutko jego stronę i finito wczoraj parę rozdaliśmy i już widać, że ubywa ![]() Cytat:
Zna ktoś tą wycieczkę z praktyki? polecacie? Cytat:
najgorsze, to określić ilość :/ W Tesco jest też w promocji Whisky Ballantines za 1l ok. 62zł. Cena chyba dobra a trunek wyborowy Cytat:
Cytat:
Ta zabawa w woźnicę wymaga dużo miejsca, więc u nas odpada. Fanty już były, a rowerek co to? Generalnie wszystkie zabawy te niezbereźne byłyby oki, żeby tylko Państwo Młodzi nie brali w nich udziału
|
|||||||
|
|
|
#4726 |
|
Raczkowanie
|
LaLoca... zabawy z podtekstem odpadają, to już ustaliliśmy z orkiestrą, ale więcej co będzie konkretnie już nie ustalałam z nimi, a co do zabawy ze zdejmowanim podwiązki to zależy od towarzystwa i przedziału wiekowego rodziny, mnie to generalnie nie przeszkadza i myślę, że raczej na naszym weselu była by to sytuacja bardziej żartobliwa.. a nie taka, która ugadza w czyjeś odczucia
|
#4727 | |
|
Rozeznanie
|
W praktyce jest dużo śmiechu i fajnie to wychodzi
![]() 1) Są dwie drużyny ( jedna od strony panny młodej a druga od strony pana młodego) 2) Drużyny ustawiają na przeciwko siebie krzesła 3) Każdy z uczestników ma przypisaną jakąś rolę-słoń, tata, siostra itp ( role się pokrywają w jednej jak i drugiej drużynie 4) Wodzirej czyta historię o wycieczce do ZOO i w momencie kiedy wyczytuje np. zdanie " tata podszedł do klatki..." tata wstaje i obiega stołki dookoła i wraca na miejsce. Analogicznie każda osoba wyczytana w trakcie opowiadania robi wstaje i obiega stołki dookoła. Za oszukiwanie i wszelkie numery para młoda polewa karniaki czystej do picia Ogólnie jest dużo śmiechu bo i dużo biegania ale zawsze goście dobrze przy tym bawili Cytat:
Za załatwione sprawy i oby remont szedł Wam szybko! Co do napojów... mi manager mówił, że średnio wychodzi litr do półtora na osobę... ale jakoś mi się to strasznie mało wydało. I dla świętego spokoju wybraliśmy opcję ustalonej ceny za osobę i wszelkie napoje bez ograniczeń.
|
|
#4728 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wydaje mi się że najlepiej by pasowały. Myślę, ze czarne to nie za dobry pomysł, zgaszą sukienkę. Ostatni sama zamawiałam sukienkę niebiesko-czarną no i tak przy przymiarce gadam z mama, ze buty albo czarne albo niebieskie a przyszła pani u której składałam zamówienie i stwierdziła że srebrne najlepiej będą pasować i jak tak o tym myślę to chyba właśnie takie kupie. Sama całkiem zapomniałam o takim kolorze butów A to jest taki fajnie komponujący się kolor. Cytat:
|
|
|
#4729 |
|
Rozeznanie
|
w naszych parafiach i tak (chyba) nie ma cennika, nigdy o tym nie słyszałam a znam mnóstwo ludzi którzy nie lubią tych księży. a że nas troche kojarzą to mam 100% pewności że nie będzie tekstów że za mało
Edytowane przez duvala Czas edycji: 2012-06-01 o 13:30 |
|
|
|
#4730 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
2 mężczyzn (najlepiej zdecydowanie różniących się wzrostem i wagą) ubranych w rękawice bokserskie rozwiązuje krawat, wyciąga sznurówkę z buta, zdejmuje pasek czy nawleka nitką igłę itp. Zwycięzca otrzymuje nagrodę. Cytat:
Odnośnie napojów, tym zajął sie Tż, wiec moze ilość być przesadzona na około 130 osób - wesele jednodniowe:Cola 1l - 100 butelek Fanta 1l - 40 Sprite 1l - 40 Soki owocowe 2 rodzaje - 50l Woda 0,5 - 100 ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
ale niestety nie bede zakupywać nowych butów, wiec albo wezmę czarne, niebieskie, lub beżowe
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2012-06-01 o 14:16 |
|||||
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze, że nie będę mieć podwiązki to nie będzie problemu z głupią zabawą
co do zaproszeń, to u nas zaprasza się wcześniej z tego względu, że w miesiąc bysmy się nie wyrobili, żeby zaprosić tyle ludzi Edytowane przez klaudusk_a Czas edycji: 2012-06-01 o 14:39 |
|
|
|
#4732 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
No to padło że będę od 4 sierpnia Panią Ś.
![]() Dzięki za pomoc w wyborze butów biorę pomarańczowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
choć chciałam żeby to TŻ zmienił na moje bo ja mam łatwiejsze niż jego i z jego nazwiskiem czasem mają problemy![]() Nie chciałam mieć innego nazwiska niż TŻ, a dwuczłonowe odpada bo mam długie imię i nazwisko i TŻ nazwisko też jest długie więc mój podpis by mi zajmował za dużo miejsca i czasu ![]() Cytat:
bo jeszcze trzeba dać czas na potwierdzenie to by zabrakło czasu miesiąc przed
|
|
#4733 |
|
Zadomowienie
|
Na wstępie gratuluje wszystkim załatwionych spraw
![]() i muszę się pochwalić ze przyszła sukienka na poprawiny ![]() i dziś też byliśmy w US po zaświadczenie, rownież zmieniam nazwisko na męża ![]() no i po drodze wpadliśmy do Kościoła spisać protokół ![]() Ksiądz nieziemski jest nie zapłaciliśmy nic za zapowiedzi a za ślub jak się zapytaliśmy wprost ile bierze to mówi że na ile nas stać bo rozumie ze to duzo wydatków ze ślubem jest zwiazanych...jestem mega zadowolona
|
|
#4734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4735 |
|
Zadomowienie
|
pokaże wieczorem po przeróbce
bo mimo, że wzięłam rozmiar mniejszy- miałam nadzieje, że schudnę to okazało się że jest za duża w rękawach i Tż będzie próbował je zwęzić(ale już mówi,że będzie to do kitu wyglądać ) a jak się okaże, że jest brzydko to odetnie je w ogółe![]() Tak wygląda oryginał
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety nie ugiął sie ![]() Ksiadz widac, że ludzki Ja tam słyszałam od koleżanki inne stwierdzenie jakie ksiądz powiedział, że skoro maja na wesele i zakup tego wszystkiego to i na wydatki związane z kościołem tez będzie ich stać. Pokazuj sukienkę
|
|
|
|
|
#4737 |
|
Raczkowanie
|
ameliar... aaa sukienka boska, ja generalnie jestem fanką sukienek z ASOSA jak się nie mylę
? pokazuj sukienkę po przeróbkach... a ja muszę sobie pogratulować cierpliwości i wytrwałości, wczoraj dokonałam zakupu sukienki dla mojej mamy na ślub, zeszłam razem z nią i z tatą wszystkie butiki w centrum Krakowa, jestem z siebie dumna![]() a poza tym dziękuję Wam za podpowiedzi odnośnie napojów, już się bałam, że tylko nam tak dużo kazali napojów kupić
|
#4738 |
|
Raczkowanie
|
Nie było mnie długo, bo zalatana jestem, ale nadrabiam wątek
![]() Nie odpiszę wszystkim, bo chyba być ze 3 godziny pisała ![]() Ja byłam w Polsce 2 tygodnie i udało się zaprosić prawie wszystkich ![]() Mam teraz problem co zrobić i może Wy mi pomożecie Dzwoniłam jeszcze z Irlandii do kuzyna żeby się z nim umówić i powiedział że jak będę w PL to mam zadzwonić (a ze wszystkimi umówiliśmy się będąc jeszcze w Irlandii). Zadzwoniłam do niego jak byłam w Polsce i nie miał w najbliższych dniach czasu, więc miałam zadzwonić później. W końcu nie zadzwoniłam bo byłam taka zalatana że mi z głowy wypadło, a poza tym to byłam zła że mnie tak zbywa. W końcu z racji że to syn siostry mojego taty, to u mojego taty zostawiłam zaproszenie, żeby mu przekazać. I teraz moje pytanie, zadzwonić do niego i przez telefon zaprosić czy nie? ![]() A z nowości to: - miałam zdjętą miarę, a kilka dni później miałam I przymiarkę, suknia będzie gotowa 6go sierpnia, akurat jak przyjadę i będę miała przymiarkę ostatnią - jak wsio będzie ok to biorę do domu, a jak coś nie tak to będą mieli 4 dni na poprawki ![]() - kupiłam stroik z woalką - ale nie mam zdjęcia bo zostawiłam w PL - TŻ kupił garnitur (w pierwszym sklepie) - mamy obrączki !!!!!!!! - załatwiłam wszystko w USC (80zł + 2x22zł za akty urodzenia bo ślub w innym mieście) - byliśmi u księdza (protokół spisaliśmy już w lutym u nas w Irlandii, koszt to: 2x akty chrztu przysłane z Polski - czyli po 20zł jedno, zapowiedzi nie było, a za spisanie protokołu ksiądz wołał 10funtów, ale daliśmy 20 bo te 10f za opłaty pocztowe, a on nic nie chciał) - miałam spotkanie z kamerzystą i fotografem (małżeństwo) i ustaliliśmy co i jak
|
|
#4739 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: za załatwione sprawy![]() my też tak zrobiliśmy z kuzynką mojego TŻ nie miała czasu bo broniła w tym czasie doktora i zostawiliśmy zaproszenie u ciocie (jej mamy) nie gniewała się wcale możesz ewentualnie zadzwonić za jakiś czas jak już będziesz miała pewność, że otrzymał zaproszenie, delikatnie przeprosić, że nie osobiście, ale nie pasowały Wam obojgu terminy i powiedzieć, że z wielką chęcią zobaczycie ich w gronie swoich gości weselnych![]() ![]() ![]() a obrączka piękną mamy takie same, tylko szlif nie na półokrągło jak u Was, tylko kwadratowe krawędzie
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

a ludzi z pracy zaproszę pod koniec czerwca.

My nie płaciliśmy nic za świadectwo chrztu i bierzmowania... a za ślub mam nadzieję ksiądz nie będzie chciał więcej niż 600 zł ( ale szczerze powątpiewam w to
)

22.05.2008
14.08.2011
) a jak się okaże, że jest brzydko to odetnie je w ogółe
klask i: za załatwione sprawy