Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :) - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-05, 15:40   #1591
badziabadzia
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)

marsi, no właśnie jedynym argumentem mojej giki bylo to, że jak się spadnie z roweru to można sobie krzywdę zrobić dla mnie to żaden argument, bo mogę z krawężnika zlecieć i też się ładnie poobijać..
badziabadzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 15:55   #1592
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
marsi, no właśnie jedynym argumentem mojej giki bylo to, że jak się spadnie z roweru to można sobie krzywdę zrobić dla mnie to żaden argument, bo mogę z krawężnika zlecieć i też się ładnie poobijać..
Mi nic lekarka na temat roweru nie mówiła, no bo w zasadzie nie pytałam, spytam jutro jak będę na wizycie. Ale wydaje mi się, że tak jak ze wszystkim chyba trzeba zachować umiar, wiadomo nie jakaś ekstremalna jazda, żeby się nie przemęczyć itd, no ale chyba wolna przejażdżka dla relaksu to chyba nie powinna zaszkodzić. W końcu to nie jazda na wyścigi. To moje zdanie, ale z ciekawości zapytam jutro.
Basia_Bogusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 16:09   #1593
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
ginka mi powiedziała, że generalnie mówią, żeby nie jeździć na rowerze bo jest duże ryzyko upadku także myślę, że trochę zdrowego rozsądku i będzie dobrze
mój gin powiedział dokłądnie to samo
a też tyle co fotelik dla synka kupiłąm :/ teraz bedzie musiał na tate czekac i z nim jezdzic
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 16:26   #1594
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iskierka0310 Pokaż wiadomość
noo to też amsz ciekawiea ile ma Twoja córcia?bo moja 1,5 roku i też jest straszny uciekinierJa do Polki miałam nosidełko ale moja córeczka za żadne skarby nie chciała w nim siedziecmoże drugie bedzie grzeczniejsze
2 latka skończyła w maju...ojjj urwis z niej okrutny..uparciucha..ręki mi nie chce dawać jak schodzimy po większych schodach..chowa ją za pupę i mówi : niee maa

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
no chyba nie ma! Ja ostatnio wracałam wieczorem z pracy autobusem, od 6 godziny na nogach, jeszcze mnie podbrzusze bolało, nogi spuchnięte do tyłka wchodzą, a jakaś kobieta (nie wiem czy chociażby miała 50 na karku)
uwiesiła się nad moim miejscem i chrząka non stop i gapi się na mnie z dezaprobatą (na samym tyle wolne miejsca). W końcu nie wytrzymałam (Tż mnie tak wnerwił ) i mówię do niej, że bardzo mi przykro, że za daleko jej do wolnych miejsc, ale jestem w ciąży i też potrzebuję miejsca. Wiecie co? pokręciła głową i dalej dawaj nade mną!
dlatego ja się cieszę, że mamy 4 kółka...nie wyobrażam sobie już jazdy busem...chociaż dzisiaj zostawiłam u mecha autko, ale mam nadzieję, że długo tam nie zagrzeje

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez entangled Pokaż wiadomość

Tak więc i tu się witam.. bo z moich obliczeń TP wychodzi na luty
W skrócie.. W domku mam 3,5 letniego Maksa i Mateuszka który za chwilę kończy 15 miesięcy .. No i teraz modlę się o córcię
witamy
Stary 2012-06-05, 16:32   #1595
Delicjanka
Zakorzenienie

Hey dziewczyny
Jeeej właśnie wróciłam z uczelni, jakaś zła jestem wrrr wkurzają mnie ludzie w tej mojej grupie:[[[ wrrrrrrr..... co do autobusów... codziennie zadaje sobie jedno pytanie, dlaczego ludzie sie nie myją!?!? czasem to aż wysiadam bo sie nie da i wole isc na piechote! ... a teraz mój Tż mi zostawił samochodzik ale i tak mało co jeżdżę w tym tygodniu hehe.. echh wczoraj całydzien wymiotowałam, dzisiaj rano zjadłam drożdzówke i bsmarta w kfc echhhhh niedobrze niedobrze

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-06-05 o 16:34
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 16:32   #1596
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
z kalkulatora netowego mam na 23 stycznia.Ciekawe co mi dzis powie moja pani gin.

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Najfajniejszy jest II trymestr-sikanie nie dokucza,brzuch w miare,przechodzą mdłości i wraca chęć do życia))))
z o.m 13 stycznia, a usg jak miałam robione w 5 tyg to jeszcze nie wyznaczyło daty.
Stary 2012-06-05, 17:17   #1597
czarna1001
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
hm, a myślicie, że od czasu do czasu można się kawałeczek przejechać? odprężające
mój lekarz mi pozwolił, tylko powiedział bez szaleństw moja siostra jeździła do 4 miesiąca i wszystko było ok. Znajoma jest chyba w 7 miesiącu i jeszcze jeździ Za granicą kobiety w ciąży nie rezygnują z jazdy na rowerze, tylko w Polsce zabraniają. Ja jeżdżę, ale ciut wolniej
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed>
czarna1001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 17:44   #1598
e_vel
Wtajemniczenie

Hej...
Wiem, nie było mnie, chyba zresztą nikt tego nie zauważył

W sobotę wylądowałam w szpitalu, bo od popołudnia zaczęłam strasznie wymiotować, tak, że aż cała się trzęsłam i co chwilę mimo, że już nie miałam czym to nie przestawałam. Poszłam do łazienki a tam.... plamienie Było już późno 21.30 ale zadzwoniłam do mojego ginka - kazał jechać na SOR i mnie zostawili. Musieli mnie nawodnić i wzmocnić. Plamienie ustało i dziś wyszłam. Na szczęście z Maleństwem jest wszystko w porządku i lecimy już 10 tygodniem
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 18:36   #1599
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej...

W sobotę wylądowałam w szpitalu, bo od popołudnia zaczęłam strasznie wymiotować, tak, że aż cała się trzęsłam i co chwilę mimo, że już nie miałam czym to nie przestawałam. Poszłam do łazienki a tam.... plamienie Było już późno 21.30 ale zadzwoniłam do mojego ginka - kazał jechać na SOR i mnie zostawili. Musieli mnie nawodnić i wzmocnić. Plamienie ustało i dziś wyszłam. Na szczęście z Maleństwem jest wszystko w porządku i lecimy już 10 tygodniem

Ufff! dobrze ze wszystko jest ok!!
jeju jak mi sie nic nie chce, nie mam chęci na nic, zjadłam pare łyżek barszczyku i już mi niedobrze....na dodatek jakas infekcja mnie łapie tam na dole a wizyta daleko.. oby ten clotrimazol pomógł;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-06-05, 18:50   #1600
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej...

kochana najważniejsze, że z bąbelkiem jest wszystko ok..
a ja na pewno nie zauważyłam, bo dość sporo się nas zrobiło i nie jestem w stanie zliczyć kto był albo kiedy zniknął

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ufff! dobrze ze wszystko jest ok!!
jeju jak mi sie nic nie chce, nie mam chęci na nic, zjadłam pare łyżek barszczyku i już mi niedobrze....na dodatek jakas infekcja mnie łapie tam na dole a wizyta daleko.. oby ten clotrimazol pomógł;/

ja dzisiaj drugi dzień nie wzięłam foliku i jest mi znów dobrze..chyba muszę dryndnąć do ginka co on na to.
Stary 2012-06-05, 19:08   #1601
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Hej...

tak się włąśnie zastanawiałam dlaczego Cię nie ma.

ale cieszę się że jest wszystko dobrze
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 19:09   #1602
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Hej...

zauważyłam, ale ostatnio pojawiasz się i znikasz, nie pomyślałam, że coś jest nie tak - wybacz
cieszę się, że już wszystko dobrze

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 20:40   #1603
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczyny, z tym kwasem foliowym to chyba jakiś efekt placebo tylko... To przecież bardzo ważny składnik diety kobiet w ciąży, zapobiega rozszczepom i innym wadom... Ja się czuję tak samo cały czas, biorę Folik od tygodnia, bo od tygodnia wiem o ciąży, ale wcześniej czułam się identycznie, jak teraz... Więc jestem pewna, że to nie od kwasu foliowego te mdłości... Ja bym na Waszym miejscu bała się ryzykować...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 20:56   #1604
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, z tym kwasem foliowym to chyba jakiś efekt placebo tylko... To przecież bardzo ważny składnik diety kobiet w ciąży, zapobiega rozszczepom i innym wadom... Ja się czuję tak samo cały czas, biorę Folik od tygodnia, bo od tygodnia wiem o ciąży, ale wcześniej czułam się identycznie, jak teraz... Więc jestem pewna, że to nie od kwasu foliowego te mdłości... Ja bym na Waszym miejscu bała się ryzykować...

Ja również biore kwas foliowy, bo wiem że te mdłości na pewno nie są od niego, wydaje mi się że za szybko zrywam się z łóżka, bo jak sobie leże troche dłużej to mi lepiej od razu no ale nie zawsze można.. ;]

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-06-05, 20:58   #1605
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Black, ale wex pod uwagę, że różnie kobiety reagują na leki. Ja np. bez problemu mogę jeść prenatal a wiem, że niekóre wymiotują po nim.

Aczkolwiek ogólnie się zgadzam, Djerba, foliowy nie jest drogi, weź może innego producenta poszukaj, bo może to kwestia skłądników dodatkowych i tyle
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 21:00   #1606
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Hej...
no wypraszam sobie
ja się zastanawiałam ale już głośno nie pytam bo ostatnio pytałam o szajajabe i to dwa razy, nikt nie odpowiedział i nawet sama szaja nie zauważyła,że pytałam

no ale najważniejsze,że już jesteś z nami i wszystko w porządku, bidulka jesteś,że tak Cię kurdę trzymało.....
a ja muszę się do czegoś przyznać...chyba wraca mi apetyt- moja siostra zabrała mnie na rybę do mc donalds ( bleee ja normalnie nie znoszę fast foodów) no i do tego wzięłam sobie kurczaki a na koniec dwie gałki z Gryca ( podkreślam,że zwyke nie jadam lodów )
niesamowicie ,że tak się w ciąży zmieniam

idę szukać jakoś ciekawą książke na półce, w końcu zasługuję na chwilę relaksu

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2012-06-05 o 21:01
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 21:08   #1607
Konto usunięte

Marsi, bo ja nie byłam w stanie nadrobić kilkudziesięciu stron naskrobanych w ciągu tygodnia

Evel, ja dzisiaj myślałam gdzieś ty

Lodów Grycana nie lubię, strasznie się narwałam kiedyś na gałkę kokosowych i były wstrętne. Błee. Za to w Chopinie, taka sieć kawiarni, można kupić genialne lody krówkowe
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 21:17   #1608
marsi11
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34531872]Marsi, bo ja nie byłam w stanie nadrobić kilkudziesięciu stron naskrobanych w ciągu tygodnia

Evel, ja dzisiaj myślałam gdzieś ty

Lodów Grycana nie lubię, strasznie się narwałam kiedyś na gałkę kokosowych i były wstrętne. Błee. Za to w Chopinie, taka sieć kawiarni, można kupić genialne lody krówkowe [/QUOTE]

a Ty jesteś ze stolicy? u mnie we Wrocławiu nie widziałam takiej kawiarni
hmmm może nie zwracałam uwagi, bo tak jak pisałam wcześniej za lodami nie przepadam

a właśnie szaja- bo widzę,żeś miłośniczka czytadeł- czytałaś kiedyś Krystynę Nepomucką? ja właśnie się biorę się poraz x za jej ksiażki i po prostu kocham ją nad życie
Stary 2012-06-05, 21:18   #1609
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
no u mnie właśnie najgorzej z chęcią do życia
normalnie to cierpię na ADHD, a teraz -serio gdyby TZ dał mi z 5 tys na shopping to nie wiem czy bym poszła
oprócz spania nic mi się nie chce a jeszcze dziś mam zebranie u syna w szkole
ja wczoraj czekajac na tz po pracy przeszlam sie po kilku sklepach w galeri, normalnie raz ze sie zmeczylam a dwa nawet nic nie chcialam kupic co u mnie jest naprawde anormalne, nawet moj tz powiedzial ze chyba bede musiala byc do konca zycia w ciazach skoro to takie oszczednosci (dodam ze jego mama ma 10 dzieci wiec mam nadzieje ze nie mowil serio )
Ja sie dzis poklocilam z rodzicami o sprawy organizacyjne i normalnie az sie poplakalam z nerwow....
Stary 2012-06-05, 21:23   #1610
Konto usunięte

Marsi, nie, Będzin, Zagłębie Nepomucką czytałam, ale nie wszystko mi podeszło. W sumie chyba cykl niedoskonały czytałam, ale dawno temu. I chyba sobie wypożyczę "Małżeństwo niedoskonałe", bo mnie rozkładało wówczas na łopatki

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

http://www.cafechopin.pl/ tu to jest, fajna kawiarnia
Stary 2012-06-05, 21:33   #1611
marsi11
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34532284]Marsi, nie, Będzin, Zagłębie Nepomucką czytałam, ale nie wszystko mi podeszło. W sumie chyba cykl niedoskonały czytałam, ale dawno temu. I chyba sobie wypożyczę "Małżeństwo niedoskonałe", bo mnie rozkładało wówczas na łopatki [/QUOTE]

no powiem Ci,że poza serią Niedoskonałości i Doskonałości inne też mi nie podeszły

ale z wymienionej przeze mnie serii przeczytałam wszystkie- większość kupiłam na allegro za psie pieniądze i wracam do nich jak tylko mam podły nastrój

Busio i Wykolejeniec mnie rozbrajają

ta seria to mój faworyt chociaż książki, które w ostatnich tygodniach mną wstrząsneły to Chłopiec z latawcem ( wyłam na książce pierwszy raz w życiu) i biografia Keitha Richardsa z Rolling Stonesów ( kocham ich)- szczena mi opadła i jeszcze długo nie mogłam jej podnieść
Stary 2012-06-05, 21:38   #1612
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wiem, że jednak na mnie ten kwas nie działa dobrze..
Zadzwoniłam do ginka i powiedział, że mogę zacząć brać kompleks witamin, więc jutro idę i kupuję prenatal.
Stary 2012-06-05, 21:46   #1613
iskierka0310
Raczkowanie

Wróciłamzarodka nie widac bo jednak okazało sie,ze za wcześnie.Ale ciąża jest i póki co jest ok.Dziwi mnie tylko fakt,ze podała mi date narodzin na 30 stycznia...a internetowa była 23 styczenno i oczywiście przesadzona cesarka...

co do książek to ja łyknełam wczoraj Wisniewskiego "ukrwienia"..piekna.. .
iskierka0310 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 21:53   #1614
djerba
Wtajemniczenie

a ja sobie czytam czekoladę Joanne Harris

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Wróciłamzarodka nie widac bo jednak okazało sie,ze za wcześnie.Ale ciąża jest i póki co jest ok.Dziwi mnie tylko fakt,ze podała mi date narodzin na 30 stycznia...a internetowa była 23 styczenno i oczywiście przesadzona cesarka...

co do książek to ja łyknełam wczoraj Wisniewskiego "ukrwienia"..piekna.. .
z jakiej przyczyny będziesz miała cesarkę?
Stary 2012-06-05, 21:56   #1615
iskierka0310
Raczkowanie

zwężona macica tak mi powiedziała dzis...szkoda tylko,ze za pierwszym razem tego nikt nie zauważył i ponad dobe rodziłam...brak słow

teraz wiem chociaz co mnie czeka
Stary 2012-06-05, 22:03   #1616
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
zwężona macica tak mi powiedziała dzis...szkoda tylko,ze za pierwszym razem tego nikt nie zauważył i ponad dobe rodziłam...brak słow

teraz wiem chociaz co mnie czeka
hehe....to tak jak nikt nie zauważył, że w pierwszej ciąży moja koleżanka rodziła dziecko o wadze 4.900....i urodziła..nie zrobili jej cesarki, pęknięcie krocza 3go stopnia...
teraz niedługo będzie znów rodzić, jest w 36 tyg a dzidzia ma już 3.800.. udało jej się znaleść szpital, gdzie zrobią jednak cesarkę, bo w tym w którym chciała - powiedzieli, że dziecko musi mieć co najmniej 4,500 aby operować..mowa o tym samym szpitalu w którym rodziła właśnie po raz pierwszy...masakra.
Stary 2012-06-05, 22:12   #1617
iskierka0310
Raczkowanie

jak ja rodziłam to dziewczyna miała cesarke i urodziła chłopczyka 5 kg...ogromny był!!!moja tak wygladała jak skonczyła 3 miesiace
Stary 2012-06-05, 22:20   #1618
BlackSanctum
Zakorzenienie

Djerba, to dobrze, lekarka ma na pewno rację, jeśli można ten kwas czymś zastąpić, to po co się męczyć, prawda?

Iskierka0310 - zwężona macica? Ciekawe, czy nie będę miała cesarki z tego samego powodu, bo dzisiaj babka mi powiedziała coś podobnego... No w każdym razie za tydzień się wyjaśni, bo dzisiaj byłam i tak samo jak u Ciebie, zarodka prawie nie widać, u mnie jest to dopiero jego echo, jak to babka powiedziała. A ciąża o tydzień młodsza, niż powinna być, czyli dobrze obliczyłam, że owu mi się z powodu stresu przesunęła. Ehh.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 22:24   #1619
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
hehe....to tak jak nikt nie zauważył, że w pierwszej ciąży moja koleżanka rodziła dziecko o wadze 4.900....i urodziła..nie zrobili jej cesarki, pęknięcie krocza 3go stopnia...
teraz niedługo będzie znów rodzić, jest w 36 tyg a dzidzia ma już 3.800.. udało jej się znaleść szpital, gdzie zrobią jednak cesarkę, bo w tym w którym chciała - powiedzieli, że dziecko musi mieć co najmniej 4,500 aby operować..mowa o tym samym szpitalu w którym rodziła właśnie po raz pierwszy...masakra.
mój syn ważył 4,5 kg ,nikt przed porodem nie zrobił mi usg i nie powiedział,że to taki kolos będzie a za poród w wodzie skasowali jak za złoto, choć dziecko się w wodzie nie urodziło i pewnie normalny lekarz odradziłby mi poród przy takiej masie
szwów miałam ponad 20 nie wspomne,że przy każdym orgaźmie przypomina mi się moje "cięcie" bo do dziś je odczuwam i to cholera w takiej przyjemnej chwili
Stary 2012-06-05, 22:30   #1620
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Djerba, to dobrze, lekarka ma na pewno rację, jeśli można ten kwas czymś zastąpić, to po co się męczyć, prawda?

Iskierka0310 - zwężona macica? Ciekawe, czy nie będę miała cesarki z tego samego powodu, bo dzisiaj babka mi powiedziała coś podobnego... No w każdym razie za tydzień się wyjaśni, bo dzisiaj byłam i tak samo jak u Ciebie, zarodka prawie nie widać, u mnie jest to dopiero jego echo, jak to babka powiedziała. A ciąża o tydzień młodsza, niż powinna być, czyli dobrze obliczyłam, że owu mi się z powodu stresu przesunęła. Ehh.
W tych witaminkach co będę brać jest również kwas foliowy
Btw. lekarz nie kobita hehee

aha, dziewczyny jakiś program o ciężarnych na tvn style leci

Edytowane przez djerba
Czas edycji: 2012-06-05 o 22:32
djerba jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości