|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)
marsi, no właśnie jedynym argumentem mojej giki bylo to, że jak się spadnie z roweru to można sobie krzywdę zrobić
|
|
|
|
#1592 |
|
Rozeznanie
|
Mi nic lekarka na temat roweru nie mówiła, no bo w zasadzie nie pytałam, spytam jutro jak będę na wizycie. Ale wydaje mi się, że tak jak ze wszystkim chyba trzeba zachować umiar, wiadomo nie jakaś ekstremalna jazda, żeby się nie przemęczyć itd, no ale chyba wolna przejażdżka dla relaksu to chyba nie powinna zaszkodzić. W końcu to nie jazda na wyścigi. To moje zdanie, ale z ciekawości zapytam jutro.
|
|
|
|
#1593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a też tyle co fotelik dla synka kupiłąm :/ teraz bedzie musiał na tate czekac i z nim jezdzic
|
|
#1594 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
Hey dziewczyny
![]() Jeeej właśnie wróciłam z uczelni, jakaś zła jestem wrrr wkurzają mnie ludzie w tej mojej grupie:[[[ wrrrrrrr..... co do autobusów... codziennie zadaje sobie jedno pytanie, dlaczego ludzie sie nie myją!?!? czasem to aż wysiadam bo sie nie da i wole isc na piechote! ... a teraz mój Tż mi zostawił samochodzik ale i tak mało co jeżdżę w tym tygodniu hehe.. echh wczoraj całydzien wymiotowałam, dzisiaj rano zjadłam drożdzówke i bsmarta w kfc echhhhh niedobrze niedobrze
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-06-05 o 16:34 |
|
|
|
#1596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja siostra jeździła do 4 miesiąca i wszystko było ok. Znajoma jest chyba w 7 miesiącu i jeszcze jeździ Za granicą kobiety w ciąży nie rezygnują z jazdy na rowerze, tylko w Polsce zabraniają. Ja jeżdżę, ale ciut wolniej
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed> |
|
|
|
|
#1598 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej...
Wiem, nie było mnie, chyba zresztą nikt tego nie zauważył W sobotę wylądowałam w szpitalu, bo od popołudnia zaczęłam strasznie wymiotować, tak, że aż cała się trzęsłam i co chwilę mimo, że już nie miałam czym to nie przestawałam. Poszłam do łazienki a tam.... plamienie Było już późno 21.30 ale zadzwoniłam do mojego ginka - kazał jechać na SOR i mnie zostawili. Musieli mnie nawodnić i wzmocnić. Plamienie ustało i dziś wyszłam. Na szczęście z Maleństwem jest wszystko w porządku i lecimy już 10 tygodniem
|
|
|
|
#1599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ufff! dobrze ze wszystko jest ok!! jeju jak mi sie nic nie chce, nie mam chęci na nic, zjadłam pare łyżek barszczyku i już mi niedobrze....na dodatek jakas infekcja mnie łapie tam na dole a wizyta daleko.. oby ten clotrimazol pomógł;/
|
|
|
#1600 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja na pewno nie zauważyłam, bo dość sporo się nas zrobiło i nie jestem w stanie zliczyć kto był albo kiedy zniknął ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
ja dzisiaj drugi dzień nie wzięłam foliku i jest mi znów dobrze..chyba muszę dryndnąć do ginka co on na to. |
||
|
|
|
#1601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się, że już wszystko dobrze |
|
|
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, z tym kwasem foliowym to chyba jakiś efekt placebo tylko... To przecież bardzo ważny składnik diety kobiet w ciąży, zapobiega rozszczepom i innym wadom... Ja się czuję tak samo cały czas, biorę Folik od tygodnia, bo od tygodnia wiem o ciąży, ale wcześniej czułam się identycznie, jak teraz... Więc jestem pewna, że to nie od kwasu foliowego te mdłości... Ja bym na Waszym miejscu bała się ryzykować...
|
|
|
|
#1604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja również biore kwas foliowy, bo wiem że te mdłości na pewno nie są od niego, wydaje mi się że za szybko zrywam się z łóżka, bo jak sobie leże troche dłużej to mi lepiej od razu no ale nie zawsze można.. ;]
|
|
|
#1605 |
|
Konto usunięte
|
Black, ale wex pod uwagę, że różnie kobiety reagują na leki. Ja np. bez problemu mogę jeść prenatal a wiem, że niekóre wymiotują po nim.
Aczkolwiek ogólnie się zgadzam, Djerba, foliowy nie jest drogi, weź może innego producenta poszukaj, bo może to kwestia skłądników dodatkowych i tyle |
|
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
no wypraszam sobie
![]() ja się zastanawiałam ale już głośno nie pytam bo ostatnio pytałam o szajajabe i to dwa razy, nikt nie odpowiedział i nawet sama szaja nie zauważyła,że pytałam ![]() no ale najważniejsze,że już jesteś z nami i wszystko w porządku, bidulka jesteś,że tak Cię kurdę trzymało..... a ja muszę się do czegoś przyznać...chyba wraca mi apetyt- moja siostra zabrała mnie na rybę do mc donalds )niesamowicie ,że tak się w ciąży zmieniam idę szukać jakoś ciekawą książke na półce, w końcu zasługuję na chwilę relaksu
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2012-06-05 o 21:01 |
|
|
|
#1607 |
|
Konto usunięte
|
Marsi, bo ja nie byłam w stanie nadrobić kilkudziesięciu stron naskrobanych w ciągu tygodnia
Evel, ja dzisiaj myślałam gdzieś ty ![]() Lodów Grycana nie lubię, strasznie się narwałam kiedyś na gałkę kokosowych i były wstrętne. Błee. Za to w Chopinie, taka sieć kawiarni, można kupić genialne lody krówkowe
|
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34531872]Marsi, bo ja nie byłam w stanie nadrobić kilkudziesięciu stron naskrobanych w ciągu tygodnia
Evel, ja dzisiaj myślałam gdzieś ty ![]() Lodów Grycana nie lubię, strasznie się narwałam kiedyś na gałkę kokosowych i były wstrętne. Błee. Za to w Chopinie, taka sieć kawiarni, można kupić genialne lody krówkowe [/QUOTE]a Ty jesteś ze stolicy? u mnie we Wrocławiu nie widziałam takiej kawiarni hmmm może nie zwracałam uwagi, bo tak jak pisałam wcześniej za lodami nie przepadam a właśnie szaja- bo widzę,żeś miłośniczka czytadeł- czytałaś kiedyś Krystynę Nepomucką? ja właśnie się biorę się poraz x za jej ksiażki i po prostu kocham ją nad życie |
|
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(dodam ze jego mama ma 10 dzieci wiec mam nadzieje ze nie mowil serio )Ja sie dzis poklocilam z rodzicami o sprawy organizacyjne i normalnie az sie poplakalam z nerwow....
|
|
#1610 |
|
Konto usunięte
|
Marsi, nie, Będzin, Zagłębie
Nepomucką czytałam, ale nie wszystko mi podeszło. W sumie chyba cykl niedoskonały czytałam, ale dawno temu. I chyba sobie wypożyczę "Małżeństwo niedoskonałe", bo mnie rozkładało wówczas na łopatki ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- http://www.cafechopin.pl/ tu to jest, fajna kawiarnia |
|
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34532284]Marsi, nie, Będzin, Zagłębie
Nepomucką czytałam, ale nie wszystko mi podeszło. W sumie chyba cykl niedoskonały czytałam, ale dawno temu. I chyba sobie wypożyczę "Małżeństwo niedoskonałe", bo mnie rozkładało wówczas na łopatki [/QUOTE]no powiem Ci,że poza serią Niedoskonałości i Doskonałości inne też mi nie podeszły ale z wymienionej przeze mnie serii przeczytałam wszystkie- większość kupiłam na allegro za psie pieniądze i wracam do nich jak tylko mam podły nastrój Busio i Wykolejeniec mnie rozbrajają ta seria to mój faworyt chociaż książki, które w ostatnich tygodniach mną wstrząsneły to Chłopiec z latawcem ( wyłam na książce pierwszy raz w życiu) i biografia Keitha Richardsa z Rolling Stonesów ( kocham ich |
|
|
|
#1612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zadzwoniłam do ginka i powiedział, że mogę zacząć brać kompleks witamin, więc jutro idę i kupuję prenatal. |
|
|
|
|
#1613 |
|
Raczkowanie
|
Wróciłam
zarodka nie widac bo jednak okazało sie,ze za wcześnie.Ale ciąża jest i póki co jest ok.Dziwi mnie tylko fakt,ze podała mi date narodzin na 30 stycznia...a internetowa była 23 styczen no i oczywiście przesadzona cesarka...co do książek to ja łyknełam wczoraj Wisniewskiego "ukrwienia"..piekna.. . |
|
|
|
#1614 | |
|
Wtajemniczenie
|
a ja sobie czytam czekoladę Joanne Harris
![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1615 |
|
Raczkowanie
|
zwężona macica tak mi powiedziała dzis...szkoda tylko,ze za pierwszym razem tego nikt nie zauważył i ponad dobe rodziłam...brak słow
teraz wiem chociaz co mnie czeka
|
|
|
|
#1616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz niedługo będzie znów rodzić, jest w 36 tyg a dzidzia ma już 3.800.. udało jej się znaleść szpital, gdzie zrobią jednak cesarkę, bo w tym w którym chciała - powiedzieli, że dziecko musi mieć co najmniej 4,500 aby operować..mowa o tym samym szpitalu w którym rodziła właśnie po raz pierwszy...masakra. |
|
|
|
|
#1617 |
|
Raczkowanie
|
jak ja rodziłam to dziewczyna miała cesarke i urodziła chłopczyka 5 kg...ogromny był!!!moja tak wygladała jak skonczyła 3 miesiace
|
|
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
Djerba, to dobrze, lekarka ma na pewno rację, jeśli można ten kwas czymś zastąpić, to po co się męczyć, prawda?
Iskierka0310 - zwężona macica? Ciekawe, czy nie będę miała cesarki z tego samego powodu, bo dzisiaj babka mi powiedziała coś podobnego... No w każdym razie za tydzień się wyjaśni, bo dzisiaj byłam i tak samo jak u Ciebie, zarodka prawie nie widać, u mnie jest to dopiero jego echo, jak to babka powiedziała. A ciąża o tydzień młodsza, niż powinna być, czyli dobrze obliczyłam, że owu mi się z powodu stresu przesunęła. Ehh.
|
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szwów miałam ponad 20
|
|
|
|
|
#1620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Btw. lekarz nie kobita hehee ![]() aha, dziewczyny jakiś program o ciężarnych na tvn style leci
Edytowane przez djerba Czas edycji: 2012-06-05 o 22:32 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

) i mówię do niej, że bardzo mi przykro, że za daleko jej do wolnych miejsc, ale jestem w ciąży i też potrzebuję miejsca. Wiecie co? pokręciła głową i dalej dawaj nade mną!
echhhhh 
moja siostra jeździła do 4 miesiąca i wszystko było ok. Znajoma jest chyba w 7 miesiącu i jeszcze jeździ