Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-05, 21:55   #2401
wanilllka82
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ja słyszałam, że cytologię powinno się zrobić w ciąży, w tym pierwszym etapie, jeśli nie miało się przez ostatni rok robionej. Jako, że ja miałam, to wynik przepisała mi z tamtego badania.
no I trymestr to nie III, ja też miałam w sierpniu i wynik został wpisany do karty ciąży
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 21:55   #2402
chce_byc_mama
Zakorzenienie

z czego wymiary: normalny kapielowy 70x130cm
i ten wiekszy 90x150cm
chodzi mi o to zeby okryc cala niunie.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 21:55   #2403
pumas
Zakorzenienie

Soleilka, nie jedz tyle
Za mną od paru dni chodzą krewetki z pietruszka i makaronem, ale jakoś dzień leci i nie mam czasu ich zrobić. Ale jutro zrobię chyba Dzisiaj objadałam się truskawkami i czereśniami, a dodatkowo zrobiłam też malutkie babeczki z mascarpone i truskawkami, boskie!!
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 21:56   #2404
ewka5891
Zakorzenienie

Robiłam kolejne podejscie do imienia dla synka i TZ jak zwykle wymysla,

kiedys zapytalam sie czy mu sie Alex podoba no i on stwierdzil ze tak, a mi brakuje jakiegos normalnego zdrobnienia dla tego imienia....

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 21:57   #2405
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Oh ja mam nadzieję, że wyląduję w wannie O ile tylko będzie wolna
mnie się marzy wanna a u nas nie ma
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 22:04   #2406
pumas
Zakorzenienie

Ewka, ale Alex to ładne imię, po co Ci zdrobnienie? To jest imię chłodne, nie mające konkretnego zdrobnienia - tak jak i Blanka, Łucja itp.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 22:04   #2407
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
zastanawiam sie czy kupic malej 2 normalne kapielowe reczniki z egipskiej bawelny,
czy lepiej kupic takie wieksze?
Bo te z kapturkiem mnie denerwuja.
Ja biorę normalne kąpielowe - jeśli się okaże, że jest za mały to zawsze potem mogę kupić większy

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
mnie się marzy wanna a u nas nie ma
A u nas jest i co z tego. Wanna jest jedna, a rodzących może być więcej

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 22:08   #2408
KarolinaPW
Zadomowienie

Dostałam zastępczy blueconnect, więc juz nie jestem odcięta

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
A ja już po wizycie u chirurga. Założył mi opatrunek z maścią, która powinna zagoić świeżo pękniętą ranę i zapobiec nawrotowi szybkiemu. Ale jak to powiedział, to ma prawo się zbierać, póki tego nie wytnę. Więc z moi m szczęściem pewnie przed samym porodem mi się to zacznie zbierać Następnym razem jak tylko zacznie mnie boleć, mam się zgłosić i już na wstępie to natną ambulatoryjnie, żebym nie musiała znosić tego bólu, jak to narasta przez parę dni. No i tak jak wcześniej, po połogu na stół i wyciąć to całkiem.
Trzymam kciuki, żeby do porodu nie nawracał dziad
Ja idę jutro
Cytat:
Hej ho
My już po ostatniej wizycie tej ciąży - dziwne uczucie.
Mała podrosła, waży obecnie 2700 g, czyli od ostatniej wizyty urosła ok. 1 kg. Jestem bardzo zadowolona, bo już się bałam, że zostanie "calineczką"
Ja nie przytyłam ani kilograma, co jest niedorzeczne i pokazuje, jak dokładnie jestem ważona za każdym razem
Szyjka skrócona i rozmiękczona, skurcze widoczne na KTG, ale nie bolesne.
Mam przygotowywać się psychicznie na poród od 20.06. i już przygotowywać krocze, czyli robić okłady z kawy, które rozmiękczają te okolice i uelastyczniają - co ma zapobiec ew. nacięciu. Dla waszej wiadomości - zaparza się kawę, czeka aż ostygnie, namacza się gazik albo jakąś szmatkę i przed snem przez 15 min przykłada się tą miksturę do krocza.
Pani gin zadowolona wyglądem mojej szyjki i tym, że idziemy ku rozwiązaniu.
Ja z tego wszystkiego poszłam do szpitala podpisać umowę, przy okazji zajrzałam na porodówkę jednoosobową, do porodów rodzinnych, gdzie będziemy rodzić i natchnęłam się optymizmem - jest tak pięknie, jest kanapa skórzana, plazma na ścianie, wanna, prysznic, aneks kuchenny itd Jakoś damy radę !
Super wieści
Zapamiętam sobie to o kawie, moze uda się bez nacięcia
Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki, u mnie jakaś masakra od czwartku. Wieczorem Męża zaczął boleć brzuch, dostał nospę i poszedł spać. W piątek rano źle się czuł w pracy, i o 15.20 jak ja już obiad na talerze nakładałam to napisał smsa, że jest na izbie przyjęć w szpitalu bo ma atak wyrostka. No i o 17.45 był już na stole operacyjnym. Myślałam, że nerwy mnie zjedzą. No i już jest w miarę ok ale nie wypuszczą go dopóki z rana będzie sucha a tak nie jest. No a ja zostałam z remontem łazienki, zakupami brakujących materiałów i innymi dupsami, które trzeba załatwić. Wczoraj już się popłakałam bo już psychicznie nie daję rady. Jedyne co poprawiło mi nastrój to wizyta u lekarza, który stwierdził, że Maciek się grzecznie podniósł i szyjka jest już bezpieczna (o tym, że jest coś nie tak mi nie mówił!). Maluszek waży 1563 g i obwód główki 31 cm jeśli dobrze wypatrzyłam na monitorze
Pytam jak ja mam urodzić a on mi weźmiesz wdech i wypchniesz
Teraz biegnę do szpitala a na 17.00 zaczynam szkołę rodzenia i mam nadzieję, że tam się w końcu rozluźnię!!
Niestety w najbliższym czasie Was nie nadrobię, ale trzymam kciuki za Wszystkie.
Pozdrowionka!!
Ale masz przeżycia, najpierw pożegnanie z pieskiem, potem tż- współczuję bardzo
Dobrze, że maluch się grzecznie przemieścił
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
już jestem

no więc pojechałam na oddział,mojej gin nie było ale pielęgniarka wzięła mnie na łóżko i sprawdziła tętno małego detektorem, serduszko ślicznie biło i nie zrobiła ktg..zapytała czy chcę się położyć na oddział na obserwację ale ona proponuje wieczorem po kolacji położyć się i na spokojnie policzyć czy będzie 10 ruchów w ciągu godziny, jeżeli nie będzie to wtedy bezzwłocznie przyjechać. Powiedziała też że w 36tc te ruchy faktycznie mogą być mniej odczuwalne ale nie na tyle żeby nie doliczyć 10.

mam też zrobionego zęba,musiała mi czymś to wypełnić i na to osłonkę założyć ale czuję że tego zęba jest "za dużo" mam też dodatkowo 1 ząbek do zrobienia,umówiłam się za tydzień
Dobrze, że się upewniłaś, maluch lenia ma pewnie, taka pogoda, że jemu też się nie chce fikać
Zauważyłam, że ruchy są w pewnym stopniu zależne od pogody, jak tak wiało strasznie to mój mi nie dał spać tak skakał w nocy

Jak Ci w następnych dniach będzie ten ząb się wydawał wciąż za duży to idź na doszlifowanie, ewentualnie zgłoś to na następnej wizycie
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Zamówiłam dzisiaj łóżeczko z szufladą http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik-140-70cm-alex-szuflada-i2345725921.html i materac KPK, zapłaciłam przelewem z danymi z PayU, a po chwili nie mogłam wejść w "moje allegro". Wyglądało to na drobną awarię. Mam nadzieję, że wpłata nie zaginie gdzieś w systemie i że sprzedawca wysyła towar szybciej, niż odpowiada na maile.

Zbieram się do SR. Na dworze jest tak szaro, że nic mi się nie chce, a dzisiaj brzuch ciągnie mnie nawet na leżąco i przy lekkich pracach domowych, ale ma być wykład, więc jadę.
Bardzo ładne wybrałaś
Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki.
Wrzucam zdjęcia póki męża nie ma, jak wpada do domu to zaraz mi internet zabiera więc muszę się śpieszyć .
Zdjęcie 1 mój brzucholek w 34 tc. Nie patrzeć że bluzka okurzona bo sprzątałam .
Zdjęcie 2 lóżeczko, dzisiaj przyszedł mi materacyk lateksowy z Hevea.
Zdjęcie 3 komoda i szafa. Przetarłam je Pronto i takie maziaki mi zostały . Czym je teraz potraktować żeby te maziaki zeszły??
Zdjęcie 4 śpiworek letni Sterntaler z żółwikiem Sammy
Zdjęcie 5 żółw Sammy z bijącym sercem
Śliczny brzuszek i mebelki też bardzo ładne
Jak meble drewniane to polecam olejek do pielęgnacji drewna, super nabłyszcza, jeśli nie drewniane to zwykły płyn do szyb, szmatka i powinno zejść.
Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
ja nie chodzę do sr, a gina mam na nfz, więc o wielu sprawach, o których wy tu piszecie nie wiem. Nie mam żadnych wymazów, nawet zwykłego badania na fotelu ginekologicznym, nie wiem jak długą mam szyjkę itp.. Niestety każdy gin na nfz u mnie w mieście jest dużo gorszy niż on. \wszyscy robią ci łaskę, że w ogóle cie przyjmują. A na wizyty prywatne nie mam pieniędzy.. Niestety moja umowa zlecenie to zasiłek chorobowy wynoszący około 100zł :-/
.
Chodzę prywatnie i płacę niemało i też nie miałam badania na fotelu od początku ciąży, mierzenie szyjki sama wymogłam na nim na przedostatniej wizycie, na szczęście nic się nie dzieje. Następną ciążę na pewno poprowadzę gdzie indziej
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z zakupów
Jestem trochę spokojniejsza, bo kupiliśmy resztę wyposażenia apteczki Leonka (paracetamol w czopkach, octenisept, sól morską, kropelki na kolkę), pampki do szpitala no i przede wszystkim brykę
Jechaliśmy z zamiarem kupienia innego wózka, ale okazało się, że jest w kiepskim stanie Choć kolorki nam się bardzo podobały. I wybraliśmy ten, który jest na zdjęciach. 3 w 1. Fotelika nie potrzebujemy, ale uznaliśmy, ze posłuży jako nosidełko i będziemy go wozić z bagażniku i wpinać do stelaża, a zrezygnujemy z zakupu adapterów do Maxi Cosi. W zestawie jest jeszcze torba, pokrowce i śpiworek do spacerówki. Wolelibyśmy uniknąć tego wzoru w kółka, ale wózeczek jest na prawdę w dobrym stanie i to zdecydowało. Jest z 2010 r., ale widać, że był mało używany.
Świetny wózek

Nel_a gratki za 28 tydzień
Nadalka- gratki za 38 tydzień (Boże jak Ty jesteż daleko)
Muminku gratki za 37tydzień, super koktaile
Wanillka gratki za 36 tydzień
Phdwao- rewelacja ten kocyk, naprawdę super Ci wyszedł

Co do poruszanych tematów
*kosmetyki zamierzam skompletować z Ziajki (od 1go dnia życia), na razie mam płyn do kąpieli z oliwką i krem pielęgnacyjny oraz maść sutkową dla siebie. Na targach dostałam płyn 3w1 i dwa kremy J&J, ale jeszcze nie wiem czy będę używać
*koszulę do karmienia mam 1 z lumpa, rozpinaną na całej długości i poluję na jakieś następne w przybytkach tego typu, bo nie chce nie się płacić sporych pieniędzy za coś co użyję tylko kilka dni w szpitalu
*dziś po raz pierwszy kobieta ustąpiła mi miejsca w tramwaju było mi strasznie miło

Dziś miałam wizytę u diabetologa- wszytko ok tylko muszę jeść więcej mięsa, bo mam go dość mało w diecie
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 22:10   #2409
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ojj to szybko....nie wiedziałam ze ma miec cesarke z bakteria da rade my dalismy w 7tc
Tak. Głównie ze względu na skłonności do dyskopatii.

A mi w moczu wyszły pojedyncze komórki drożdży, nieliczne bakterie i erytrocyty. Spróbuje się jutro dostać do gina, bo tydzień do wizyty to trochę za długo. Poza tym oczywiście leukocyty w moczu i podwyższone WBC we krwi. Do tej pory cieszyłam się, że przez całą ciążę nic mi się nie przyplątało.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 22:11   #2410
cynamonowy_deser
Raczkowanie

d
Cytat:
Co do kawy - parzona najlepiej, bo mocniejsza, ale może być rozpuszczalna. Co do częstotliwości - raz dziennie przed snem na 15 min położyc gazik albo jakąś szmatkę na krocze.
Masowanie krocza spokojnie już można od 30stego tygodnia, ja jeszcze tego nie robię i pewnie nie będę, bo nie będzie mi się chciało. Ale można wmasowywać oliwkę albo olej z migdałów, bez rociągania. To też uelastycznia podobno.I to tyle, co mi gin mówiła póki co. Podobno ten sposó z kawą się dobrze sprawdza, dzisiaj planuję zacząć

dzięki
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 22:14   #2411
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Oh ja mam nadzieję, że wyląduję w wannie O ile tylko będzie wolna
ja szczerze liczę na to, że w wannie wyląduję nawet się umówiłam z położną której konikiem są porody w wodzie
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Dziś miałam wizytę u diabetologa- wszytko ok tylko muszę jeść więcej mięsa, bo mam go dość mało w diecie
to super
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 22:14   #2412
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
dziś po raz pierwszy kobieta ustąpiła mi miejsca w tramwaju było mi strasznie miło

To miałaś miły dzień Świetne wieści u lekarza, a do tego miły drobiazg w tramwaju

Stary 2012-06-05, 22:15   #2413
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
a jest szampon i płyn do kąpieli dla dziecka zaraz po urodzeniu? bo każdy jaki widziałam jest powyżej 1 miesiąca. Znalazłam tylko zwykłe mydło z Bambino..
Penaten też ma produkty nadające się do użycia od razu po urodzeniu

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Oczywiście, że tak. Co więcej czasem u nas miejsc nawet tam nie wystarcza - takie realia.
to powiem, że zdziwiona jestem. Bo się psioczy, że przyrost naturalny taki kiepski, więc sobie już wyobraziłam te pustki i ten wiatr hulający na porodówkach, a tu sale zbiorowe?!

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki.
Wrzucam zdjęcia póki męża nie ma, jak wpada do domu to zaraz mi internet zabiera więc muszę się śpieszyć .
Zdjęcie 1 mój brzucholek w 34 tc. Nie patrzeć że bluzka okurzona bo sprzątałam .
Zdjęcie 2 lóżeczko, dzisiaj przyszedł mi materacyk lateksowy z Hevea.
Zdjęcie 3 komoda i szafa. Przetarłam je Pronto i takie maziaki mi zostały . Czym je teraz potraktować żeby te maziaki zeszły??
Zdjęcie 4 śpiworek letni Sterntaler z żółwikiem Sammy
Zdjęcie 5 żółw Sammy z bijącym sercem
łóżeczko cudne
i jak? zeszły? bo też mi się wydaje, że takie coś wystarczy po prostu wypolerować, choćby papierowym ręcznikiem kuchennym

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
1. Ile tygodni przed planowanym tp można rozpocząć masaż krocza z użyciem oliwki? Czy mogę go rozpocząć już teraz czyli 1,5 miesiąca przed porodem?
2. Blue wspomniała o okładach z kawy. W jakim czasie można rozpocząć takie okłady? Pomyślałam o moczeniu podpaski w naparze z kawy (może być to kawa rozpuszczalna?)
Są na wątku mamusie na etapie 36 - 37 tc czy Wy stosujecie, którąś z ww metod?
Ad 1 - Weleda (z tym jej słynnym olejkiem do masażu krocza) poleca masowanie od 34 tc, więc chyba możesz już zacząć
Ad 2 - info o kawie przeczytałam też kiedyś na jakiejś niemieckiej stronie. Co więcej - zalecają robić takie okłady nawet, jak już się akcja porodowa zaczęła (czyli de facto jedziemy do szpitala z kawą w termosie).
Co ponoć istotne - kawa musi być mocna, prawdziwy szatan, wprost nienadająca się do wypicia

Ad 3 - aż wstyd, ale mimo 37 tygodnia i wiecznych obaw czy mi coś tam nie popęka, nic nie robię
chyba się dziś zmobilizuję, muszę już!!!

Cytat:
:szok: 5 litrow? O matko chyba bym musiala ciagle na kiblu siedziec
właśnie
ja wypijam na pewno nie więcej, niż 2 litry, a i tak mi się wydaje, że zdecydowanie za często muszę do toalety. Tyle dobrego, że NIGDY nie wstaję w nocy, ani razu

Cytat:
Skutki równoczesnego brania udziału w licytacjach podobnych przedmiotów:
http://allegro.pl/mata-dla-niemowlaka-i2370202331.html
http://allegro.pl/zestaw-dla-niemowl...371963279.html
Cytat:
Hmm może powinnaś mieć bliźniaki skoro i tak dużo rzeczy kupujesz podwójnie
albo przynajmniej kota

Dostałam dziś drugi rożek Tym razem usztywniany I paczkę pampersów, bo maluch koleżanki wyrósł, zanim zużyła. I chyba z 7 bodziaków rozpinanych po całości (koleżanka kupowała na gwałt, jak się okazało, że tych wkładanych przez główkę nie umieją małemu ubrać)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 22:16   #2414
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładne wybrałaś

Dziękuję.

Hmm... lekarz nie pamięta, że w ciąży trzeba jeść również białko? Domyślam się, że to przez dietę i gratuleję utrzymania właściwych wyników.
Stary 2012-06-05, 22:17   #2415
agunia82
Zakorzenienie

Trzeba by chyba pójść się ogolić, bo jutro wizyta u gina. Nie wiem czy jeszcze zajrzę więc proszę o kciuki

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 22:18   #2416
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
ja szczerze liczę na to, że w wannie wyląduję nawet się umówiłam z położną której konikiem są porody w wodzie
to super

O to może wpakuje Cię do wanny
Ja na położną się nie zdecydowałam, jakoś jeszcze nie czuję potrzeby żeby mieć swoją.

Stary 2012-06-05, 22:18   #2417
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Trzeba by chyba pójść się ogolić, bo jutro wizyta u gina. Nie wiem czy jeszcze zajrzę więc proszę o kciuki
Stary 2012-06-05, 22:19   #2418
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam

Stary 2012-06-05, 22:24   #2419
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
kciuki masz jak w banku o ktorej masz wizyte?

Amelcia
Stary 2012-06-05, 22:24   #2420
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Ewka, ale Alex to ładne imię, po co Ci zdrobnienie? To jest imię chłodne, nie mające konkretnego zdrobnienia - tak jak i Blanka, Łucja itp.
w sumie nie jest tak popularne, moze dlatego mi sie podoba. No i TZ jest na tak, od tej pory jak mu je zaproponowałam reszte imion odrzuca.
juz sama mnie wiem, nie chce aby moj synek byl bezimienny

Cytat:
trzymam kciuki za dobre wiadomosci

sama rano mam spotkanie z midwife, ale pewnie standardowo nic sie nie dowiem....

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 22:25   #2421
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
kciuki masz jak w banku o ktorej masz wizyte?
O 9.15.
Za kciuki dziękować będę jutro po
a teraz zmykam, chociaż nie chce mi się golić jak nie wiem

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 22:26   #2422
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm może powinnaś mieć bliźniaki skoro i tak dużo rzeczy kupujesz podwójnie
Tylko foteliki i maty! Ale fakt, że kiedyś bardzo chciałam mieć bliźnięta.
Stary 2012-06-05, 22:27   #2423
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
O to może wpakuje Cię do wanny
Ja na położną się nie zdecydowałam, jakoś jeszcze nie czuję potrzeby żeby mieć swoją.
ja w sumie od początku byłam nastawiona na wynajęcie położnej
Stary 2012-06-05, 22:31   #2424
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
sama rano mam spotkanie z midwife, ale pewnie standardowo nic sie nie dowiem....
Za to, żebyś dowiedziała się czegokolwiek

Cytat:
Tylko foteliki i maty! Ale fakt, że kiedyś bardzo chciałam mieć bliźnięta.
Oj tam oj tam, początek dla bliźniaków już masz
Ostatnio moja koleżanka bardzo intensywnie zastanawiała się jak to zrobić, żeby mieć bliźniaki. Bardzo chciałaby mieć dwójkę dzieci, ale stwierdziła, że nie ma czasu być dwa razy w ciąży Chce za jednym zamachem

Stary 2012-06-05, 22:36   #2425
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Nasz też jest w bardzo dobrym stanie bo właścicielka wózka spodziewała się syna, a urodziła się córcia. I bardzo szybko wymieniała rzeczy dla maluszka na bardziej różowe Teraz ma właśnie różową spacerówkę dl córci
Nieźle taka niespodzianka
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej. O 20 wróciłam od gina Taka głodna byłam, że masakra.
No to już mówię co u mnie Szyjka baaardzo krótka, ale zamknięta. Te bolesne skurcze, to u mnie przepowiadające Mam się nie przejmować nimi póki co i je kontrolować. Przytyłam kilogram w tydzień
Synek został synkiem Łożysko ma II stopień, wód płodowych mam bardzo mało, mieszczą się w tej dolnej normie i gin powiedział że mogłabym już rodzić Maluszek ma malutką główkę, ale niby mieści się w normie, więc mam się nie martwić. No i wg usg najbliższy termin porodu to 26 czerwca
Aaaa i gin powiedział, że jak urodzę dziewczynkę to mi stawia wódkę, bo na 200% widzi chłopaka I powiedział, że jak będzie chłopak to ja mu za to wódkę kupuję Cwany

No, to się pochwaliłam, że mi niespodziewanie usg zrobili

Pisałam z Ciastkiem, miała się pojawić wieczorkiem
Czyli wszystko właściwie w normie (dolna granica, ale norma)
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Pisałam z Ciastkiem i mi tak napisała (może się nie obrazi za cytowanie ): "odstawił już mi lutke i magnez. Będę miała za 3 tygodnie cesarkę. Mam zły wynik posiewu z szyjki, bardzo liczne bakterie, grzyba i mam antybiotyk dopochwowo"
Kciuki za szybkie wytępienie bakterii
Cytat:
Jedno dostałam pocztą, a po drugie wysłałam dzisiaj tż. Już odebrał i oczywiście obejrzał tylko przez folię, ale uważa, że to dobry zakup, co mogę uznać za wielki sukces, bo jego zdaniem większość moich zakupów jest niepotrzebna.

Z tego typu gadżetów zamierzam jeszcze kupić leżaczek, ale najlepiej używany z odbiorem osobistym. Czy da się go spakować do małej paczki?
Ten drugi zestaw, bardzo udany a pierwsza mata w super cenie, nie masz czego żałować- uzasadnione zakupy
Cytat:
Miałam pacjenta o imieniu Alex (pisane przez X)+ bardzo polskie nazwisko. Mama zdrabniała go Aluś
Cytat:
to super

Cytat:
To miałaś miły dzień Świetne wieści u lekarza, a do tego miły drobiazg w tramwaju

Cytat:
Dziękuję.

Hmm... lekarz nie pamięta, że w ciąży trzeba jeść również białko? Domyślam się, że to przez dietę i gratuleję utrzymania właściwych wyników.
Ale ja jem białko- bardzo dużo serów, jogurtów naturalnych, roślin strączkowych, trochę ryb, ale od mięsa mnie odrzuca od początku ciąży tak mam, czasem zjem jakiegoś kurczaka, czy coś z grilla ale szału nie ma. Muszę się przemóc jakoś
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2012-06-05, 22:40   #2426
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Mandi a wiesz ze mi tez sie marzyly blizniaki
U czerwcowek jedna mamcia urodzila wczoraj blizniaczki - dwie dziewuszki

Amelcia
Stary 2012-06-05, 22:40   #2427
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Kciuki zaciśnięte
Cytat:
Ostatnio moja koleżanka bardzo intensywnie zastanawiała się jak to zrobić, żeby mieć bliźniaki. Bardzo chciałaby mieć dwójkę dzieci, ale stwierdziła, że nie ma czasu być dwa razy w ciąży Chce za jednym zamachem
Ciąża z in vitro często jest bliźniacza, bo wszczepiają dwa lub trzy zarodki
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2012-06-05, 22:41   #2428
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
z czego wymiary: normalny kapielowy 70x130cm
i ten wiekszy 90x150cm
chodzi mi o to zeby okryc cala niunie.
Ze zwykłych bedziesz korzystać dłużej. Ja z kapturkiem mam z Ikei i tam ten kapturek jest na środku dłuższego boku, a nie jak w większości po prostu z trójkąta doszytego w jednym roku. Za to takie ogądane nawet w Leclercu były delikatniejsze w dotyku.
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
albo przynajmniej kota

Dostałam dziś drugi rożek Tym razem usztywniany I paczkę pampersów, bo maluch koleżanki wyrósł, zanim zużyła. I chyba z 7 bodziaków rozpinanych po całości (koleżanka kupowała na gwałt, jak się okazało, że tych wkładanych przez główkę nie umieją małemu ubrać)
Rozumiem, że pierwszy będzie dla kota? A swoją drogą to mamy kotki pewnie byłyby matami zachwycone. Ja chcę mieć kiciusia, ale jak dzidzia podrośnie i nie w tym mieszkaniu.

Agunia -
Stary 2012-06-05, 22:42   #2429
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Soleika czyli jednak gin Cię zaskoczył i zrobił usg. Jesteś w 35 tc więc trochę mnie zdziwiło, że już możesz rodzić.. Dzidzia musi sporo ważyć skoro tak wyprzedza termin porodu.

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
no ja właśnie dziś zrobiłam na własną rękę bo tyle tu o tym było i mi się to dziwne wydawało że moja gin mi nie zleciła a jak już robiłam posiew to pomyślałam że co mi szkodzi i położna była w szoku że mi gin zleciła no a jak jej powiedziałam że nie zleciła to mi wtedy zaczela tłumaczyć dlaczego się tego nie robi w ciąży, i nawet byłam skłonna się wycofać po tym co mówiła ale nie bardzo to się dało
http://parenting.pl/portal/cytologia-w-ciazy

Nie mam pojęcia kim jest Pani Magdalena Pikul (autorka artykułu) i czy można ją brać za autorytet w dziedzinie ginekologii ale z powyższej strony wynika, że jednak nie ma przeciwwskazań do cyto w ciąży, wręcz jest zalecana jako jedno z rutynowych badań.

http://ciazaporod.pl/ciaza_badania_w...ykul,1093.html

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Robiłam kolejne podejscie do imienia dla synka i TZ jak zwykle wymysla,

kiedys zapytalam sie czy mu sie Alex podoba no i on stwierdzil ze tak, a mi brakuje jakiegos normalnego zdrobnienia dla tego imienia....
Świetne imię dla chłopca, tym bardziej że nie znoszę zdrobnień imion.

Cytat:

Ad 1 - Weleda (z tym jej słynnym olejkiem do masażu krocza) poleca masowanie od 34 tc, więc chyba możesz już zacząć
Ad 2 - info o kawie przeczytałam też kiedyś na jakiejś niemieckiej stronie. Co więcej - zalecają robić takie okłady nawet, jak już się akcja porodowa zaczęła (czyli de facto jedziemy do szpitala z kawą w termosie).
Co ponoć istotne - kawa musi być mocna, prawdziwy szatan, wprost nienadająca się do wypicia

Ad 3 - aż wstyd, ale mimo 37 tygodnia i wiecznych obaw czy mi coś tam nie popęka, nic nie robię
chyba się dziś zmobilizuję, muszę już!!!
Dziękuję

Jak do tej pory udało mi się jedynie mięśnie Kegla ćwiczyć od święta, odkąd jestem na zwolnieniu mam bardzo mało ruchu. Zamierzam to nadrobić i stosować ten masaż. W przyszłym tyg nabędę oliwkę i biorę się do roboty. Skoro okłady z kawy są skuteczne to myślę, że nie zaszkodzi jak zacznę już teraz.

Cytat:
powodzenia na wizycie
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 22:44   #2430
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Muminek pewnie już i tak Ci będzie wtedy wszystko jedno, nawet to że nago jesteś Ja pewnie jeśli wyląduję w wannie to na golasa skończę ale myślę czy szukać koszuli czy brać duży t-shirt - chociaż obawiam się, że druga opcja może być za krótka
pewnie tak ale wizja świecenia golizną mnie przerażaja jednak szukam koszuli żeby tyłek zakryć
Cytat:
Jedno dostałam pocztą, a po drugie wysłałam dzisiaj tż. Już odebrał i oczywiście obejrzał tylko przez folię, ale uważa, że to dobry zakup, co mogę uznać za wielki sukces, bo jego zdaniem większość moich zakupów jest niepotrzebna.

Z tego typu gadżetów zamierzam jeszcze kupić leżaczek, ale najlepiej używany z odbiorem osobistym. Czy da się go spakować do małej paczki?
super zakupy!

Cytat:

Muminku gratki za 37tydzień, super koktaile
dziękujea ja gratuluje pomyślnej wizyty u diabetologa
Cytat:

super
Cytat:
trzymam mocno!!!

dobrej nocy Dziewczyny
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości