Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-06, 09:07   #2431
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
odpowiem w swoim imieniu - chyba w okolicach września.... ja chyba zwariowałam
E tam monia, nie zwariowałaś
Jakbym miała gdzie mieszkać na stałe, miałabym pracę i takie pewne miejsce dla swojej rodziny, swoje mieszkanie, to pewnie bym się niedługo zdecydowała na drugie. Podoba mi się mała różnica między dziećmi. Ale u mnie nic z tego, bo zerowe warunki są...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 09:21   #2432
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

A wogole to mam okazje usłyszeć wysokie głosy mojej sąsiadki
Od 2 dni ma nowego faceta
I szał ciał jest za ściana
niezła jazda musiała być.

Cytat:
serio? wow Monia podziwiam, jesteś królową organizacji.

Marina kiedyś jak Igor dawał czadu zarzekałaś się że nie chcesz drugiego dziecka, widzisz jak czas wszystko zmienia...ja też się tak zarzekałam i już mam ochotę na drugie

Babonik brakuje mi Ciebie

Evve strasznie to brzmi, wycięta warga..ale czego się nie robi aby żyć, a jeszcze tyle przed tatą. Raczysko okropna choroba, atakuje we wszystkich możliwych miejscach
Mam nadzieje że uda się go pokonać.

Ja jak pomyślę o roczku to już mi się słabo robi.
Pół nocy dzisiaj nie spałam bo myślałam o obronie, która pewnie sie nie odbędzie jak promotorka tak sobie w ch** leci. Od wczoraj tel nie odbiera, terminu nie wyznaczyła, nie robi nic Nie wiem co ja mam robić, skor się podjęła to powinna się wywiązać z obowiazków. Na skargę nie pójdę bo jej bezpośrednia przełożona to jej koleżanka, wszyscy sie znają i żyją w dobrych stosunkach. Tylko sobie nagrabię w ten sposób. do duszy to wszystko.
Stary 2012-06-06, 09:24   #2433
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
serio? wow Monia podziwiam, jesteś królową organizacji.
raczej chaosu

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 09:31   #2434
Marina1
Zakorzenienie

patik dokładnie. Teraz chyba już nauczyłam się, by nie używać słowa ,nigdy,... bo nigdy nic nie wiadomo
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-06-06, 09:32   #2435
iustyna1
Wtajemniczenie

Bry, straszną noc miałam . Od 23.00 już w łóżku byłam, ale tak mnie bolało, że dopiero po 1.00 usnęłam. Nawet przeciwbólowe nie pomogły, aż się z bólu poryczałam. Od rana też lecę na tabletkach. Dobrze, że jutro wolne i Tż będzie w domu. W swojej naiwności, myślałam że to jest pikuś a okazuje się trochę inaczej...

Powinnam Tż teraz tutaj laurkę wystawić, tak mi pomaga. Jak jest w domu, to robi wszystko, żebym mogła poleżeć, wstaje jak się mała budzi, wstaje rano się nią zajmuje. Specjalnie rano po przeciwbólowe mi jechał.

ale mam doła

koniec smucenia
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 09:34   #2436
Marina1
Zakorzenienie

A kiedy masz miec obronę? mój promo kazał mi przygotować po 3 pyt. każdej dziewuszce z grupy...oczywiście dziewczynom powiedziałam, by same sobie wybrały pytania, a ja mu przekażę...

edit. doczytałam, że nie masz terminu.
Stary 2012-06-06, 09:47   #2437
patik87
Zakorzenienie

Justyna ojej mogli Ci przzepisać coś przeciwbólowego na receptę.
Brawa dla tż że tak się spisuje i pomaga.

Marina a ja mam do nauki 100 pytań z całych studiów, a pytanai do pracy nie są mi znane, i nikt mi ich nie da, a oni mogą mi zadać je albo i nie, zależy jak im sie umani Ale to nic, przeboleję. Dzwonie dzisiaj do niej co pół godz, jak nie odbierze to...nie wiem zrobić, wysmaruję jej chamskiego maila

Ja też mam doła. I teściowa mnie wkurza. Dla świętego spokoju noszę jej sarę, czasami sama chwilę posiedzę. Rozmowa o pogodzie, albo najlepiej o innych, to jej wychodzi dobrze
Albo zadawanie pytań na które doskonale zna odpowiedź, i udawanie głupa. Z dzisiaj:
U Sary w pokoju od tygodnia koło łóżeczka stoi prezent dla synka koleżanki. Prezent rzuca się w oczy z wejścia, nie sposób go przeoczyć.
Przedwczoraj jak byłam u lekarza teściowa była w pokoju sary jak nosiła ją do spania i na bank widziała ten prezent, a dzisiaj udaje głupka i się pyta czy byłam już w odwiedzinach u D. Już nic jej nie mówiłam, szkoda język strzępić na dyskusje z nią.
Taka jest właśnie moja teściowa.
To se pogadałam.
Wy sie uśmiejecie pod nosem

Stary 2012-06-06, 09:53   #2438
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Na początek refleksja.
Stwierdziłam, że nie będę się angażować zbytnio w organizację roczku małego. Raz, że każdy wie, jaka jest nasza sytuacja finansowa, a na taką imprezkę trzeba by wydać z 200 zł + i dwa, że jestem sama i mi się po prostu nie chce.

Będzie kawa, tort i zrobię sałatkę gyros. No i ze dwa inne placki jakieś kupię.
Takie same urodziny u nas będą. Nie uważam że to mało, mały człowiek mała imprezka

Cytat:
odważniara

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 09:54   #2439
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Na początek refleksja.
Stwierdziłam, że nie będę się angażować zbytnio w organizację roczku małego. Raz, że każdy wie, jaka jest nasza sytuacja finansowa, a na taką imprezkę trzeba by wydać z 200 zł + i dwa, że jestem sama i mi się po prostu nie chce.

Będzie kawa, tort i zrobię sałatkę gyros. No i ze dwa inne placki jakieś kupię.
to mało? jak dla mnie w sam raz - przecież roczek to nie są drugie chrzciny. my podobnie, sałatka, tort, ze dwa jakies inne ciasta, kawa herbata i wsio. plus może jakieś małe przekąski koreczki itd. i tyle.

Cytat:
jak fajnie, a chyba się zarzekałaś że na dwójce poprzestaniesz
Cytat:
Pół nocy dzisiaj nie spałam bo myślałam o obronie, która pewnie sie nie odbędzie jak promotorka tak sobie w ch** leci. Od wczoraj tel nie odbiera, terminu nie wyznaczyła, nie robi nic Nie wiem co ja mam robić, skor się podjęła to powinna się wywiązać z obowiazków. Na skargę nie pójdę bo jej bezpośrednia przełożona to jej koleżanka, wszyscy sie znają i żyją w dobrych stosunkach. Tylko sobie nagrabię w ten sposób. do duszy to wszystko.
a prace już masz dopiętą ? poprawiła Ci już?

spoko, zobaczysz że się obronisz, to tylko formalność.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Bry, straszną noc miałam . Od 23.00 już w łóżku byłam, ale tak mnie bolało, że dopiero po 1.00 usnęłam. Nawet przeciwbólowe nie pomogły, aż się z bólu poryczałam. Od rana też lecę na tabletkach. Dobrze, że jutro wolne i Tż będzie w domu. W swojej naiwności, myślałam że to jest pikuś a okazuje się trochę inaczej...

Powinnam Tż teraz tutaj laurkę wystawić, tak mi pomaga. Jak jest w domu, to robi wszystko, żebym mogła poleżeć, wstaje jak się mała budzi, wstaje rano się nią zajmuje. Specjalnie rano po przeciwbólowe mi jechał.

ale mam doła

koniec smucenia

biedna jesteś.... dobrze że tż mocno wspiera...

Cytat:
A kiedy masz miec obronę? mój promo kazał mi przygotować po 3 pyt. każdej dziewuszce z grupy...oczywiście dziewczynom powiedziałam, by same sobie wybrały pytania, a ja mu przekażę...

edit. doczytałam, że nie masz terminu.
u nas promotorka tak samo kazała - ale po 2 pytania (2 z ekonomi ogólnej - z całych studiów i 2 specjalistyczne) tylko że to będą takie koła ratunkowe w razie W jak komuś nie podejdą losowane pytania. ale ciii..

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-06-06 o 09:57
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 09:55   #2440
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

hej dziewczynki
Dzieki za kciukasy - jeszcze sie przydadza. My dzis pobudka 8 rano, a poszlismy spac kolo polnocy. Zaraz myje glowe i transportuje marysie do mojej mamy, bo maz jedzie do warszawy na 25 rocznice slubu wujostwa, a ja 2 zmiana. Wiec dzis i jutro jestem slomiana wdowa. Musze jeszcze szybkie zakupy w Biedronie zrobic, bo mi sie pieluchy skonczyly do taty na chwile, bo juz sms z rana dostalam i do pracy
Co do staran My tak jak Brumek tez przelom lipca i sierpnia planujemy.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 09:57   #2441
patik87
Zakorzenienie

Beti no nic, nie poprawiona
Ale mnie nosi, mówię wam.

EDIT: oddzwoniła do mnie że mi wczoraj wysłała, a ja nic nie mam na mailu!!
Co ona ściemnia. ! niby ma wysłać raz jeszcze.

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-06-06 o 10:09
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 09:58   #2442
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

jak fajnie, a chyba się zarzekałaś że na dwójce poprzestaniesz
nie, ja chcialam miec 3

Stary 2012-06-06, 09:59   #2443
Marina1
Zakorzenienie

Patik jakie usmiejecie? Jak dla mnie, piszę to prosto od siebie, jesteś bohaterką. I możesz mi nie wierzyć, ale ja NIE wytrzymałabym mieszkając u teściów. Wywiezli by mnie chyba do wariatkowa prędzej. Moja teściowa nie jest jakaś strasznie zła, ale podejrzewam, że gdybym tam miała mieszkać, przeszkadzał by mi jej każdy gest, słowo itp. Po prostu.

Tak samo nie wyobrażam sobie mieszkać z rodzicami. Byłam wczoraj chwilę w domu rodzinnym. Boże, ale mnie denerwowała mama, co chwilę zamiatała, to kurze ściera, o matulu, większego pedanta nie widziałam w życiu. Ja taka nie jestem i dla niej jestem bałaganiara. Albo robiła zapiekanki wczoraj i do mnie, bym ojcu zaniosła ( był w drugim pokoju), a ja spojrzałam na nią i tylko wycedziłam: żartujesz?...i ona oczywiście mu zaniosła, bo wać pan du.py nie ruszy przecież do kuchni.
Miliardy takich przykładów. Tyle się wycierpiała przez niego, a dalej mu podaje wszystko pod nos, ogląda z nim seriale, siedzi w pokoju. Sielanka
Matko, ja taka nie jestem. Nie wiem po kim mam charakter, chyba po ojcu

Justyna bidulko, właśnie miałam pytać wczoraj jak się czujesz... a rana krwawi dalej?
Stary 2012-06-06, 10:00   #2444
zanka205
Zakorzenienie

jeśli chodzi o dzieci- limit wyczerpany
więcej nie chcę, nie planuję

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:01   #2445
Marina1
Zakorzenienie

laski wydawało mi się, że mało - pamiętacie- u brata tżta rok kuzyna Igora był na 50 ludzi z gorącymi daniami i innymi cuda wiankami. Także my jak zwykle jak biedaki
Stary 2012-06-06, 10:27   #2446
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Taka jest właśnie moja teściowa.
To se pogadałam.
Wy sie uśmiejecie pod nosem

Jak doszłam do pogrubionego to rzeczywiście się uśmiechnęłam
Uwielbiam Cię

Dzieki za życzenia dla Radzia. Matko, już podwójna cyferka jest
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:31   #2447
karolinee1983
Zadomowienie

Hej. U nas noc chyba najgorsza ever płacz od momentu położenia do samego rana z małymi przerwami na drzemki. Nie wiem, co jej było, na zęby chyba nie mogę zwalić, bardziej na zapchany nos, który utrudniał oddychanie. Nie ukoił jej cycek, lulanie na rękach, głaskanie. W ruch poszedł też przeciwbólowy ( w pewnym momencie miała nawet stan podgorączkowy), ale nic to nie dało jestem umęczona, ale niestety moja gwiazdolita jeszcze bardziej także powrót do kupy pełną gębą!

Aaa! No i Maja skończyła dziś 10 miesięcy zleciało...

Imienniczce córy i Karolkowi życzę wszystkiego najlepszego z okazji miesięcznicy

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

oraz dziś dla dwóch Majeczek i Karolka
Dzięki

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

podpinam się pod życzonka sto lat dzieciaki

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

2 Majeczki i Karol buziaki i

Spadam spać póki Maja śpi. Bye.

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:38   #2448
ellika
Rozeznanie

Hej
ja tak na szybko sie przywitam chociaż

iustyna - może skontaktuj się z lekarzem, niech Ci jakieś przeciwbólowe przepisze, nie ma co tak cierpiec

evevee przytulam, zycze duuuuzo zdrowia i siły dla Twojego taty

ja jak zwylke niewyspana....ide po kolejna kawe...
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:40   #2449
Marina1
Zakorzenienie

karolniko kurcze no...
Stary 2012-06-06, 10:55   #2450
brumek
Zakorzenienie

Karol i dwie Majeczki - sto lat

Dzień dobry
Wreszcie jakieś słońce przebija przez chmury

Cytat:
ale jak go już najdzie, to może nie przerzuci WSZYSTKICH obowiązków na pracownika ?
No mam nadzieję! Chociaż... zależy od pracownika

Cytat:
Pyłków też nie możemy wykluczyć, tym bardziej, że Dominik ma też katar, ale taki co "pojawia się i znika".

Cytat:

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

ale mam doła

koniec smucenia

Justyna - ale mi Ciebie szkoda Nie dość że nerwy, to jeszcze prawdziwy ból fizyczny. A lekarz mówił, że tak może być? Dał coś silniejszego na ten ból?

Eveewe - a jak tata dziś?

Cytat:
nie, ja chcialam miec 3
Mi też sie tak marzy

Cytat:
laski wydawało mi się, że mało - pamiętacie- u brata tżta rok kuzyna Igora był na 50 ludzi z gorącymi daniami i innymi cuda wiankami. Także my jak zwykle jak biedaki
No coś Ty! Na 50 osób to niektóre wesela są...

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Hej. U nas noc chyba najgorsza ever płacz od momentu położenia do samego rana z małymi przerwami na drzemki. Nie wiem, co jej było, na zęby chyba nie mogę zwalić, bardziej na zapchany nos, który utrudniał oddychanie. Nie ukoił jej cycek, lulanie na rękach, głaskanie. W ruch poszedł też przeciwbólowy ( w pewnym momencie miała nawet stan podgorączkowy), ale nic to nie dało jestem umęczona, ale niestety moja gwiazdolita jeszcze bardziej także powrót do kupy pełną gębą!
O masz A miałam nadzieję, że to już początek zmian na lepsze ta wczorajsza noc...

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-06-06 o 10:56
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 11:02   #2451
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Karol i dwie Majeczki - sto lat
Dzięki

No to się wyspałam ku.wa! Maja spała całe 20 minut! Nie zdążyłam głowy do poduszki przyłożyć a już kwękała. A zwykle jej pierwsza drzemka trwa minimum godzinę, chyba myśli, że w miesięcznicę wszystko jej wolno mam dziś ewidentnie kryzys macierzyński

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 11:38   #2452
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Co do staran My tak jak Brumek tez przelom lipca i sierpnia planujemy.
ale sie nie mogę doczekać kiedy do Oliweczki dołączą kolejne z Was

piszę "z Was" bo my na razie nie planujemy drugiego dzieciątka - pewnie dopiero jak już pójdziemy "na swoje" ale kiedy to będzie...

Cytat:
Beti no nic, nie poprawiona
Ale mnie nosi, mówię wam.

EDIT: oddzwoniła do mnie że mi wczoraj wysłała, a ja nic nie mam na mailu!!
Co ona ściemnia. ! niby ma wysłać raz jeszcze.
ewidentnie coś kręci...
co za baba...

Cytat:
nie, ja chcialam miec 3
a to przepraszam - coś pokręciłam
Cytat:
Tak samo nie wyobrażam sobie mieszkać z rodzicami. Byłam wczoraj chwilę w domu rodzinnym. Boże, ale mnie denerwowała mama, co chwilę zamiatała, to kurze ściera, o matulu, większego pedanta nie widziałam w życiu. Ja taka nie jestem i dla niej jestem bałaganiara. Albo robiła zapiekanki wczoraj i do mnie, bym ojcu zaniosła ( był w drugim pokoju), a ja spojrzałam na nią i tylko wycedziłam: żartujesz?...i ona oczywiście mu zaniosła, bo wać pan du.py nie ruszy przecież do kuchni.
Miliardy takich przykładów. Tyle się wycierpiała przez niego, a dalej mu podaje wszystko pod nos, ogląda z nim seriale, siedzi w pokoju. Sielanka
Matko, ja taka nie jestem. Nie wiem po kim mam charakter, chyba po ojcu
a jak jego terapia? skończył już? ma ostatnio "lepsze dni"? jakaś minimalna choć poprawa jest? nie musisz odpowiadać rzecz jasna. Ja też bym nie mogła tak jak Twoja mama.. nie byłabym w stanie usługiwać komuś tak po tym wszystkim..

Cytat:
.
oj oj biedna Maja i biedna Ty...
Cytat:
Dzięki

No to się wyspałam ku.wa! Maja spała całe 20 minut! Nie zdążyłam głowy do poduszki przyłożyć a już kwękała. A zwykle jej pierwsza drzemka trwa minimum godzinę, chyba myśli, że w miesięcznicę wszystko jej wolno mam dziś ewidentnie kryzys macierzyński
pamiętaj że każdy kryzys mija. może nastepna drzemka dłuższa będzie to się przespisz.

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 11:40   #2453
adrji
Raczkowanie

Hejo

pakuje się
trzeba troche poodpoczywać pozażywac świezego powietrza i szczególnie dla Jasia agroturystycznej sielanki postanowione

zycze wszystkim spokojnego udanego koko koko weekendu

Karoline a dopiero co wieczorem pisałam Ci zeby nocka byla jeszcze lepsza a tu niesodzianka no nic bedzie lepiej
Maja może dziś odeśpi w miesięcznice no własnie i sto lat dla Was! i dla imienniczki! i dla Karola!
Eve duuuzo duuuzo sił dla Ciebie
iustyna wirtualne przytulenie na zmniejszenie dolegliwości, bardzo fajne że tz tak pomaga wyręcza, super!
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 12:11   #2454
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
mnie właśnie gp po ciąży proponowała anty, ale chyba musi mieć specjalizację ginekoloiczną skończoną, bo nie każdy gp może ci wypisac. zapytaj w przychodni. o czyms takim jak ginekolog na nhs to jeszcze nie słyszałam

no niestety stronczek ma rację.clotrimazolum na wszystko.

nie ma tak prosto. W UK ludzie nie chorują, wszyscy są zdrowi, a kobietom nic ginekologicznego nie dolega
Dzięki No to jestem już zorientowana w temacie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
tak tabletki anty moze przypisac lekarz ogolny z GP (przed ciaza chodzilam do zwyklego GP i mi przypisywal na pol roku z gory). Wybierz sie do swojego na wizyte i powiedz o co chodzi. Ja tak zrobilam. Wtedy ta babka nie mogac mi pomoc umowila mnie z kobieta ktora byla kompetentna w tych sprawach. Doradzila mi i dobralysmy odpowiednia metode antykoncepcji. Umowila mnie na zabieg i mam ten implant. W taki sposob to tu dziala
Dzięki Udam się do GP w tej sprawie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Wiecie czego mi brakuje? budzika!!!

tak bym chciała obudzićś sie przy dźwięku budzika a nie przy:
- płaczu,
- kwęku
- zapachu kupy
- uczuciu mokrego prześcieradła
- kopniaku w:głowę, brzuch, rękę
-cciąganiu za włosy
- szczypaniu
-próbie wyciągnięcia mojej głąki ocznej na zewnątrz
- łaskotaniu mego języka

Wasze dzieci też was tak terroryzują?
Podpinam się pod pierwsze 3 punkty.

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Podziwiam Musisz mi zdać z tego relację, bo ja sobie tego nie wyobrażam
Na szczęście mąż miał niespodziewane wolne i pojechaliśmy we trójkę

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dziewczyny przyjęli Filipa do przedszkola

Cytat:

dla tych które nie mają FB, wrzucam mojego łobuza, zdjęcie robione na targach mother&baby
Świetna minka

Piszę już tego posta 4 raz Laptop zaczął mi się strasznie nagrzewać i sam się wyłącza
Wczoraj wracając od fryzjera złapał Nas taki deszcz, że wróciliśmy z mężem przemoczeni dosłownie do majtek, ja ze swoich balerin wylewałam wodę, nie wiem, czy nie pójdą do wyrzucenia
Na szczęście dla Szymona zabrałam folię do wózka więc on był w najbardziej komfortowej sytuacji
Dzisiaj mam gorączkę, katar, kaszel i okropny ból gardła - nie mam siły nawet zająć się małym, czy iść do lekarza

Dobra nie smęcę więcej chociaż jeszcze dużo by się tego znalazło - wysyłam posta zanim laptop znowu mi się wyłączy

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 12:28   #2455
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej

Karolek i Majeczki

Przytulam wszystkie s sięmucące

Marinko jak dla mnie dość jak na roczek.

I my chcemy się starać o kolejne dziecko ale dopiero za kilka lat, bo bliźniaczki muszą podrosnąć
Stary 2012-06-06, 12:54   #2456
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
I my chcemy się starać o kolejne dziecko ale dopiero za kilka lat, bo bliźniaczki muszą podrosnąć
ty to dopiero szalejesz

Stary 2012-06-06, 13:02   #2457
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
podziwiam, my (chyba) na dwójce poprzestaniemy

Marina ja na roczek robię jeszcze mniej niż Ty żadnych sałatek, przekąsek itp. Będzie na godz 16, tort, kawa, lody, ciasteczka , owoce i może jakieś ciasto upiekę
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:09   #2458
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
ty to dopiero szalejesz

Gorzej jak trafię znów va banque

Dziewczynki dajcie przepis na bezę, chodzi za mną...
Stary 2012-06-06, 13:33   #2459
jacieeeee
Wtajemniczenie

Karolinee łączę się z Tobą w bólu. Śpię na stojąco, a tu do 17 w pracy trzeba jakoś funkcjonować Wypiłam już 3 kawy i zaraz robię kolejną
Iustyna Dalej boli?

Ja póki co nie planuję kolejnej ciąży. Albo się "sama zaplanuje", albo odłożymy to na bliżej nieokreślone "potem"

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:53   #2460
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Ja póki co nie planuję kolejnej ciąży. Albo się "sama zaplanuje", albo odłożymy to na bliżej nieokreślone "potem"
My chyba też
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości