|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
![]() Jakbym miała gdzie mieszkać na stałe, miałabym pracę i takie pewne miejsce dla swojej rodziny, swoje mieszkanie, to pewnie bym się niedługo zdecydowała na drugie. Podoba mi się mała różnica między dziećmi. Ale u mnie nic z tego, bo zerowe warunki są...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#2432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
Cytat:
serio? wow Monia podziwiam, jesteś królową organizacji.Marina kiedyś jak Igor dawał czadu zarzekałaś się że nie chcesz drugiego dziecka, widzisz jak czas wszystko zmienia...ja też się tak zarzekałam i już mam ochotę na drugie ![]() Babonik brakuje mi Ciebie ![]() Evve strasznie to brzmi, wycięta warga..ale czego się nie robi aby żyć, a jeszcze tyle przed tatą. Raczysko okropna choroba, atakuje we wszystkich możliwych miejscach ![]() Mam nadzieje że uda się go pokonać. Ja jak pomyślę o roczku to już mi się słabo robi. Pół nocy dzisiaj nie spałam bo myślałam o obronie, która pewnie sie nie odbędzie jak promotorka tak sobie w ch** leci. Od wczoraj tel nie odbiera, terminu nie wyznaczyła, nie robi nic do duszy to wszystko.
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
patik dokładnie. Teraz chyba już nauczyłam się, by nie używać słowa ,nigdy,... bo nigdy nic nie wiadomo
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2435 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry, straszną noc miałam
. Od 23.00 już w łóżku byłam, ale tak mnie bolało, że dopiero po 1.00 usnęłam. Nawet przeciwbólowe nie pomogły, aż się z bólu poryczałam. Od rana też lecę na tabletkach. Dobrze, że jutro wolne i Tż będzie w domu. W swojej naiwności, myślałam że to jest pikuś a okazuje się trochę inaczej...Powinnam Tż teraz tutaj laurkę wystawić, tak mi pomaga. Jak jest w domu, to robi wszystko, żebym mogła poleżeć, wstaje jak się mała budzi, wstaje rano się nią zajmuje. Specjalnie rano po przeciwbólowe mi jechał. ale mam doła ![]() koniec smucenia
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
A kiedy masz miec obronę? mój promo kazał mi przygotować po 3 pyt. każdej dziewuszce z grupy...oczywiście dziewczynom powiedziałam, by same sobie wybrały pytania, a ja mu przekażę...
edit. doczytałam, że nie masz terminu.
|
|
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna ojej
Brawa dla tż że tak się spisuje i pomaga. Marina a ja mam do nauki 100 pytań z całych studiów, a pytanai do pracy nie są mi znane, i nikt mi ich nie da, a oni mogą mi zadać je albo i nie, zależy jak im sie umani Ja też mam doła. I teściowa mnie wkurza. Dla świętego spokoju noszę jej sarę, czasami sama chwilę posiedzę. Rozmowa o pogodzie, albo najlepiej o innych, to jej wychodzi dobrze Albo zadawanie pytań na które doskonale zna odpowiedź, i udawanie głupa. Z dzisiaj: U Sary w pokoju od tygodnia koło łóżeczka stoi prezent dla synka koleżanki. Prezent rzuca się w oczy z wejścia, nie sposób go przeoczyć. Przedwczoraj jak byłam u lekarza teściowa była w pokoju sary jak nosiła ją do spania i na bank widziała ten prezent, a dzisiaj udaje głupka i się pyta czy byłam już w odwiedzinach u D. Już nic jej nie mówiłam, szkoda język strzępić na dyskusje z nią. Taka jest właśnie moja teściowa. To se pogadałam. Wy sie uśmiejecie pod nosem
|
#2438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
odważniara |
||
|
|
|
#2439 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak fajnie, a chyba się zarzekałaś że na dwójce poprzestaniesz ![]() Cytat:
spoko, zobaczysz że się obronisz, to tylko formalność. Cytat:
biedna jesteś.... dobrze że tż mocno wspiera... Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-06-06 o 09:57 |
|||||
|
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
Dzieki za kciukasy - jeszcze sie przydadza. My dzis pobudka 8 rano, a poszlismy spac kolo polnocy. Zaraz myje glowe i transportuje marysie do mojej mamy, bo maz jedzie do warszawy na 25 rocznice slubu wujostwa, a ja 2 zmiana. Wiec dzis i jutro jestem slomiana wdowa. Musze jeszcze szybkie zakupy w Biedronie zrobic, bo mi sie pieluchy skonczyly do taty na chwile, bo juz sms z rana dostalam i do pracy Co do staran My tak jak Brumek tez przelom lipca i sierpnia planujemy.
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
Beti no nic, nie poprawiona
Ale mnie nosi, mówię wam. EDIT: oddzwoniła do mnie że mi wczoraj wysłała, a ja nic nie mam na mailu!! Co ona ściemnia. ! niby ma wysłać raz jeszcze.
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-06-06 o 10:09 |
|
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
nie, ja chcialam miec 3
|
|
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
Patik jakie usmiejecie? Jak dla mnie, piszę to prosto od siebie, jesteś bohaterką. I możesz mi nie wierzyć, ale ja NIE wytrzymałabym mieszkając u teściów. Wywiezli by mnie chyba do wariatkowa prędzej. Moja teściowa nie jest jakaś strasznie zła, ale podejrzewam, że gdybym tam miała mieszkać, przeszkadzał by mi jej każdy gest, słowo itp. Po prostu.
Tak samo nie wyobrażam sobie mieszkać z rodzicami. Byłam wczoraj chwilę w domu rodzinnym. Boże, ale mnie denerwowała mama, co chwilę zamiatała, to kurze ściera, o matulu, większego pedanta nie widziałam w życiu. Ja taka nie jestem i dla niej jestem bałaganiara. Albo robiła zapiekanki wczoraj i do mnie, bym ojcu zaniosła ( był w drugim pokoju), a ja spojrzałam na nią i tylko wycedziłam: żartujesz?...i ona oczywiście mu zaniosła, bo wać pan du.py nie ruszy przecież do kuchni. Miliardy takich przykładów. Tyle się wycierpiała przez niego, a dalej mu podaje wszystko pod nos, ogląda z nim seriale, siedzi w pokoju. Sielanka ![]() Matko, ja taka nie jestem. Nie wiem po kim mam charakter, chyba po ojcu ![]() Justyna bidulko, właśnie miałam pytać wczoraj jak się czujesz... a rana krwawi dalej?
|
|
|
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o dzieci- limit wyczerpany
więcej nie chcę, nie planuję
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
laski wydawało mi się, że mało - pamiętacie- u brata tżta rok kuzyna Igora był na 50 ludzi z gorącymi daniami i innymi cuda wiankami. Także my jak zwykle jak biedaki
![]()
|
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2447 |
|
Zadomowienie
|
Hej. U nas noc chyba najgorsza ever
płacz od momentu położenia do samego rana z małymi przerwami na drzemki. Nie wiem, co jej było, na zęby chyba nie mogę zwalić, bardziej na zapchany nos, który utrudniał oddychanie. Nie ukoił jej cycek, lulanie na rękach, głaskanie. W ruch poszedł też przeciwbólowy ( w pewnym momencie miała nawet stan podgorączkowy), ale nic to nie dało jestem umęczona, ale niestety moja gwiazdolita jeszcze bardziej także powrót do kupy pełną gębą! Aaa! No i Maja skończyła dziś 10 miesięcy zleciało...![]() Imienniczce córy i Karolkowi życzę wszystkiego najlepszego z okazji miesięcznicy Dzięki Spadam spać póki Maja śpi. Bye.
|
|
|
|
#2448 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() ja tak na szybko sie przywitam chociaż ![]() iustyna - może skontaktuj się z lekarzem, niech Ci jakieś przeciwbólowe przepisze, nie ma co tak cierpiec evevee przytulam, zycze duuuuzo zdrowia i siły dla Twojego taty ja jak zwylke niewyspana....ide po kolejna kawe... |
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
karolniko
kurcze no...![]() ![]()
|
|
|
|
#2450 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Karol i dwie Majeczki - sto lat
Dzień dobry ![]() Wreszcie jakieś słońce przebija przez chmury Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Justyna - ale mi Ciebie szkoda Eveewe - a jak tata dziś? Mi też sie tak marzy ![]() Cytat:
Cytat:
A miałam nadzieję, że to już początek zmian na lepsze ta wczorajsza noc...
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-06-06 o 10:56 |
||||||
|
|
|
#2451 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
No to się wyspałam ku.wa!
|
|
|
|
#2452 | |||
|
Zakorzenienie
|
ale sie nie mogę doczekać kiedy do Oliweczki dołączą kolejne z Was piszę "z Was" bo my na razie nie planujemy drugiego dzieciątka - pewnie dopiero jak już pójdziemy "na swoje" ale kiedy to będzie... Cytat:
co za baba... a to przepraszam - coś pokręciłam ![]() Cytat:
Cytat:
pamiętaj że każdy kryzys mija. może nastepna drzemka dłuższa będzie to się przespisz.
|
|
|
#2453 |
|
Raczkowanie
|
Hejo
pakuje się ![]() trzeba troche poodpoczywać pozażywac świezego powietrza i szczególnie dla Jasia agroturystycznej sielanki postanowione ![]() zycze wszystkim spokojnego udanego koko koko weekendu ![]() Karoline a dopiero co wieczorem pisałam Ci zeby nocka byla jeszcze lepsza a tu niesodzianka Maja może dziś odeśpi w miesięcznice no własnie i sto lat dla Was! i dla imienniczki! i dla Karola!Eve duuuzo duuuzo sił dla Ciebie iustyna wirtualne przytulenie na zmniejszenie dolegliwości, bardzo fajne że tz tak pomaga wyręcza, super! |
|
|
|
#2454 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Piszę już tego posta 4 raz Wczoraj wracając od fryzjera złapał Nas taki deszcz, że wróciliśmy z mężem przemoczeni dosłownie do majtek, ja ze swoich balerin wylewałam wodę, nie wiem, czy nie pójdą do wyrzucenia Na szczęście dla Szymona zabrałam folię do wózka więc on był w najbardziej komfortowej sytuacji ![]() Dzisiaj mam gorączkę, katar, kaszel i okropny ból gardła - nie mam siły nawet zająć się małym, czy iść do lekarza Dobra nie smęcę więcej chociaż jeszcze dużo by się tego znalazło - wysyłam posta zanim laptop znowu mi się wyłączy
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Karolek i Majeczki Przytulam wszystkie s sięmucące ![]() Marinko jak dla mnie dość jak na roczek. I my chcemy się starać o kolejne dziecko ale dopiero za kilka lat, bo bliźniaczki muszą podrosnąć
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podziwiam, my (chyba) na dwójce poprzestaniemy ![]() Marina ja na roczek robię jeszcze mniej niż Ty żadnych sałatek, przekąsek itp. Będzie na godz 16, tort, kawa, lody, ciasteczka , owoce i może jakieś ciasto upiekę
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
Gorzej jak trafię znów va banque ![]() Dziewczynki dajcie przepis na bezę, chodzi za mną...
|
#2459 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolinee łączę się z Tobą w bólu. Śpię na stojąco, a tu do 17 w pracy trzeba jakoś funkcjonować Wypiłam już 3 kawy i zaraz robię kolejną
Iustyna Ja póki co nie planuję kolejnej ciąży. Albo się "sama zaplanuje", albo odłożymy to na bliżej nieokreślone "potem"
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

serio? wow Monia podziwiam, jesteś królową organizacji.

do duszy to wszystko.
. Od 23.00 już w łóżku byłam, ale tak mnie bolało, że dopiero po 1.00 usnęłam. Nawet przeciwbólowe nie pomogły, aż się z bólu poryczałam. Od rana też lecę na tabletkach. Dobrze, że jutro wolne i Tż będzie w domu. W swojej naiwności, myślałam że to jest pikuś a okazuje się trochę inaczej...

zębole
12.06.2010

płacz od momentu położenia do samego rana 
póki Maja śpi. Bye.