|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
Cytat:
Witaj ![]() Czyli chociaż kąpielami nie będę musiała martwić przez te 2 doby co się jest w szpitalu ![]() Z tym przewijaniem to też trzeba będzie się nauczyć, żeby sprawdzać chyba, że to przychodzi jakoś instynktownie ![]() Podobno noworodki zaraz po porodzie za dużo się nie załatwiają. Czy to prawda? |
|
|
|
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z tymi kąpielami to faktycznie chyba tez z tż sie umowie i bedziemy razem co dzien o ustalonej godzinie bo na poczatku ciezko bedzie a mialyscie wanny ze stelazem ?czy stawialyscie na stoliku na przyklad? i czy polecacie te z podkladkami bo slyszalam opinie ze to podobno tylko bakterie i bez sensu |
|
|
|
|
#3786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie dlatego napisałam "chyba" ![]() Choć po nikim się tego nie spodziewam, no ale zobaczymy jak to będzie ![]() Do mnie też kilkoro znajomych mówiło "E tam, przecież od jednego kieliszka nic się nie stanie." Ale ja uparcie przy swoim zdaniu, że nawet łyka nie wezmę. ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
Lubię takie codzinne, rodzinne rytuały
|
||
|
|
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
o jeny znów wysyp chłopaków u nas na watku
![]() czarna Ty tez ![]() Gratuluje dziewczyny!!!! to i dziewczynki sie musza znaleźć bo jak się beda potem rozmnazać
|
|
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem ze niektorzy wola w pokoju i na stelazu, ale to trzeba miec na to miejsce i nie chcialo nam sie przenosic i zachlapywac podlogi, sa tez takie ktore mozna ustawic na duzej wannie i to chyba juz dobry pomysl, ale ja mialam najtansza bez bajerow i nie zaluje, po jakis 3 miesiacach , a moze szybciej kapalismy juz w normalnej wannie, tak jak juz pisalam ja z malym albo TŻ i to bylo fajne bo maly czul sie bezpiecznie i nie plakal i mogl sobie "poplywac"ale co mnie pasowalo nie musi pasowac i Tobie czy komus innemu i na samym poczatku mialam taka wkladke gabkowa, ale zawsze ja wyparzalam wrzatkiem i suszylam, wlasnie zeby uniknac bakterii madzius u mnie jest tak, ze bracia maja zony starsze od nich od rok ![]() tylko ja sie wybilam bo TŻ starszy o 5 ode mnie ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]() bo to nie zaszkodzi i dobre na krew... nawet teściowa tak mówiła a kuzynka TŻ wypiła w ciąży w pewnym momencie całe wino... stwierdziła, ze widocznie organizm potrzebował bo nie mogła sie opanowac, no i piła na raty a nie na raz... jak dla mnie masakra, a to sa naprawde madrzy, wyksztalceni ludzie... takze niestety pewnie beda Cie namawiac... Edytowane przez judkama Czas edycji: 2012-06-06 o 09:29 |
||
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem starsza od mojego TŻeta o jakieś półtora roku.
|
|
#3792 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U nas w rodzinie to zawsze mężczyzna jest starszy, nie wiem dlaczego, ale jakoś tak wyszło Ewentualnie są rówieśnikami ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
A niech namawiają i mnie denerwują prosze bardzo ![]() Ale ja jestem niemiła w ciąży, więc nie radzę ![]() Akurat w tym temacie się nie ugnę nigdy Pewnie tak
|
|||
|
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też z moim TŻ będziemy to robić o ustalonej godzinie razem, chociaż on się już zadeklarował że na początku on będzie kąpał bo ja już mu mówiłam że jakoś tak będę się bała na początku. A pro po stelaża pod wanienkę, miała któraś z was ? Czy to oby stabilne jest ?
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
ja będę wiedziała za 7 tygodni, na usg połówkowym, będę miała robione w 22 tygodniu, żeby razem z wizytą załapać, bo ostatnio na to w 12 tygodniu to musiałam specjalnie iść między wizytami
i tak co 2 tygodnie do ginka![]() ja o 2
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
madzius wiadomo radzic mozna
a co juz zrobisz z ta rada to nie musisz nikomu mowic bo za duzo rad to tez tylko denerwuje![]() kazdy ma swoj rozum i zrobi co zechce, ale zawsze moge napisac jak bylo u mnie, a czego bym juz nie zrobila, tylko trzeba pamietac ze kazde dziecko jest inne, inne tez sa warunki w jakich mieszkamy i nie zawsze da sie nawet jakby sie chcialo dostosowac do tych rad kurcze zaczyna wylazic ze mnie pedagog a fujkilka dni temu urodzila moja sasiadka, maly mial 56 cm i 3150 a taka malutka kruszynka nie moglam uwierzyc jak wzielam go na rece, ze juz niedlugo tez bede miec takiego szkrabka nie pamietam zeby Tomek byl taki maly, a przecie urodzil o poł kg mniejszy i 3 cm krotszy szok laski szok |
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie nadrobię
![]() Dajcie mi znak na PW o zmianie płci Waszych maleństw, bo zakręcona dziś jestem jak papier toaletowy. Zaraz lece na usg, oczywiście sie stresuje
|
|
|
|
#3798 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale warto wysłuchać i przeanalizować ![]() Ja np. wolę poczytać tutaj rady doświadczonych mamusiek, zawsze coś w głowie zostanie i a nóż się przyda, niż jakichś starych ciotek czy innych mądrali ![]() Cytat:
Też już się nie mogę doczekać ![]() Ja noworodka nigdy nie miałam na rękach, ale jak wybieram teraz ciuszki dla noworodków w rozmiarz e56 to one są takie maciupkie |
||
|
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3801 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3803 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was u nas byl poniedzialek i wtorek wolny a wiec mialam 4 dni do tylu z czytaniem, musze nadrobic jeszcze 2 dni.
W niedziele jak poszlam do lazienki zobaczylam jasno brazowa wydzieline, tak strasznie sie przestarszylam ze od razu polozylam sie do lozka, wzielam luteine dopochwowa i lezalam. Na szczescie to byla jednorazowa sprawa, potem zaczelam szukac przyczyny, i jak sprawdzilam kiedy mialabym dostac okres akurat mial sie pojawic w tym dniu. A wiec mam nadzieje ze to bylo powodem tego sluzu. Wczoraj zrobilam najglubsza rzecz w moim zyciu, jak co wieczor szykowalam mezowi kanapki, bo do pracy ma na 6 , zrobilam piekne 3 kanapeczki i co???????????// TZ przychodzi do mnie rano i pyta sie gdzie sa kanapki no ja mowie ze w lodowce, a on ze nie ma, na to ja od razu zrywka z lozka i lece szukac i gdzie znalazlam??? W zamrazalniku Nie moglam uwierzyc ze je tam schowalam, calkiem mi rozum odjelo w tej ciazy, Mam jeszcze pytanko czy macie swiadomosc bycia w ciazy bo ja niby mialam do niedzieli, a po tym plamieniu jakies glupoty mi przychodza do glowy i czasami tak soebie mysle ze wcale nie czuje ze jestem (oprocz mdlosci).
|
#3804 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby to była tylko jednorazowa sprawa i to przez to, że miała być @! Cytat:
Cytat:
![]() Odganiaj te głupie myśli |
|||
|
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#3806 |
|
Rozeznanie
|
Lecimy do Polski i tam zobacze dzidziusia ale to dopiero 23 czerwca, ale szybko zleci
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam takie glupie mysli przed kazda wizyta , bylam w poniedzialek u lekarza a caly wczesniejszy tdyziuen sie zastanawialam czy na pewno jesdzcze jestem w ciazy bo oprocz mdlosci no to nic a jeszcze to plamienie w maju mailam i wogole ale to normalne -te mysli![]() mystique trzymam mocno kciuki ja znowu mam jakas infekcje i mam dosc juz tego sczezrze, swedi mnie piecze, mowilam lekarzowi zrsezta mowie muna kazdej wizycie to w kwietniu kazal mi tylko podmywac i spac bez bielizny a teraz kazal stosowac clotrimazolum tyle ze to gów..no daje bo nadal mnie piecze.ja nei wiem czy znacie jakeis probiotyki co bym mogla brac czy cos bo ja nie wiem wku..rza mnie ta sytuacja
|
|
|
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3810 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Judka, brakowało nam tego wirującego seksapilu! ![]() Cytat:
Jak Ty mi na coś ochoty narobisz, to biedak ma przerąbane - wczoraj rosół, a dzisiaj MIZERIA Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie stresuj się, zaraz się ze swoją Dzidzią widzisz, to musisz być piękna i zrelaksowana ![]() Już się mogę przywitać Ja dzisiaj nie zaczęłam dnia najlepiej, mimo, że też słonko u nas wychodzi. Nad ranem miałam taki sen, że od 3:30 do 7:00 nie zmrużyłam oka ze strachu, że coś się stanie. Śniło mi się, że normalnie dostałam okresu i okazało się, że ciąży nie ma Teraz pobolewa mnie brzuch - nie wiem, czy z tych nerwów, czy z tego, że 3 dni sobie pofolgowałam i wstawałam, ale boli tak dziwnie. To znaczy mam pewność, że to nie Dzidzia, bo boli wysoko, mniej więcej okolice żołądka, ale po lewej stronie Wydawało mi się, że tam nie bardzo ma co boleć...Po prawej wątroba, a po lewej?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.

także luzik
za to, że się nie odzywasz
przeciez uprzedzilam, ze robie wolne od forum na pare dni

Klaudia 16.10.2009

4.9.10 Nasze malenstwo
Jak Ty mi na coś ochoty narobisz, to biedak ma przerąbane - wczoraj rosół, a dzisiaj MIZERIA