Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 cz.16:) - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-06, 09:44   #1171
melleczka
Zakorzenienie

Dot.: Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 c

Ja nie wykluczam obniżonej talii czy sukni w typie rybki, bo nie chwaląc się - talię i bioderka to ja mam Tylko nie wiem, czy bym się dobrze czuła, bo mam mały biust i suknia mi go nie powiększy. Będę mieć za to mocno podkreślone biodra i będą wtedy małe cycki ,wielka dupa

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez extassy Pokaż wiadomość
na filipa taki malutki. sukni juz tam nie ma bo byla tylko 1 weekand a terazx mozna ja tylko zamowic przez katalog. cena to 2500 albo 2000. kwiat jest odpinanay moze byc tez czarny
Ehhh... No cóż... Nie ta to inna

Wiecie co mi przyszło na myśl... Skoro mają salonowy model białej Cascady, to oznacza, że będą go wyprzedawać przecież. Warszawski salon już ją wyprzedaje tylko w kolorze ecru. Jakby nie była zniszczona Chyba, że już jest zamówiona dla jakiejś PMki
Stary 2012-06-06, 09:57   #1172
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Dot.: Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 c

obrączek

Co do zaproszeń wg mnie nr 2 lub 3 - ale to mój gust

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez dastin Pokaż wiadomość

Dzień dobry
Ja już czekam na Tż-ta bo niedługo ma przyjechać i dać mi tusze i będę drukowała tą nieszczęsna pracęZa czarny i kolorowy tusz i ryzę papieru zapłacił 170 zł
Ile?? O fuck!! Ja za wydrukowanie i oprawienie pracy + 2 egzemplarze luzem zbindowane tylko to około 40 zł zapłaciłam

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
My mamy w biurze urządzenie wielofunkcyjne Brothera i za komplet 10 tuszy na Allegro płacimy 30zł

Byłam na targu dziś rano Kupiłam sobie sandały na koturnie za 30zł, ciemne dżinsy za 30zł, bluzkę dla przyjaciółki na urodziny i skarpetki dla tż Wydałam 105zł, a się tak obkupiłam Już nigdy nie pójdę do zwykłego sklepu. Oni tam mają wszystko to samo, tylko 3 razy taniej. Facet mi chciał sprzedać 2 pary porządnych dżinsów za 55zł, ale już nie miałam tyle pieniędzy

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Ja jak miałam wcześniej Lexmarka to też po 60-70zł jeden tusz, który bardzo szybko się kończył, i nie było zamienników. A teraz te co mamy to starczają naprawdę na długo. Ja tu w biurze ciągle coś drukuję i czarny dopiero po 2 miesiącach wymieniłam
A do innych modeli to nawet po 20zł na Allegro komplet 10 tuszy - 4 czarne, 2 żółte, 2 niebieskie i 2 czerwone
Zazdroszczę ekstra łowów

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
To na bank nie ta Poza tym San Patrick jest w Krakowie tylko w Madonnie dostępny Poniżej real photo San Patrick
Ładna suknia, a ja dalej nie mam inspiracji, ale dół chcę mieć zbliżony do tej

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Porażka wolne 24 h zwariuję!!
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:00   #1173
Viollet87
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez burlesque90 Pokaż wiadomość
Spokojnie. Ja się spięłam w sobie tak na dobre w maju, a teraz prawie kończę już Mam nadzieję skończyć do końca tygodnia
Mam nadzieję spiąć się równie mocno z pisaniem licencjata męczyłam się przez kilka miesięcy, tym razem wolę napisać to od ręki, choćbym miała nie spać przez miesiąc

Cytat:
dzien dobry!!
witam nowa pmke

nam udalo sie znalesc taniej troszke o zdejcia obledne
http://sandra-kuba.pl/oferta-i-kontakt

walcz bo sa swietni!!
bylas na spotkaniu? maja tez tansze pakiety.
Cześć Widziałam już wcześniej stronę Twoich fotografów, byli blisko szczytu mojej listy potencjalnych foto na własny ślub

Na spotkaniu z Art Pixel Studio nie byłam, bo jak TŻ usłyszał cenę to mnie nie puścił A Ty byłaś??? Powiedz proszę coś więcej o tych tańszych pakietach

Cytat:
genialne ma te zaprosznia.
jest otwarta na zmiany itp. nawet nie wiedzialam ze az tyle projektow mi zrobi
Ale kto? nie jestem w temacie...

Cytat:
Zdjęcia po prostu rewelacyjne!
Ale cena też powalająca Nie wydaje Ci się, że 300 zdjęć (bo tak zrozumiałam) z całej uroczystości to troszkę mało

My mamy:
http://www.magineo.pl/
Płacimy 1400zł Na płytce mamy ok. 900zdjęć obrobionych, galerię internetową, album wymienny na 100 odbitek, plener w innym dniu

PS.: Nie wiesz jaką suknię ma ta PMka w Tatrach

My mamy tego kamerzystę:
http://vimeo.com/user2914399/videos
Za filmowanie w HD, plener w innym dniu, steadicam, slidecamera i kilka kompletów płyt płacimy 2700zł. Też mieliśmy oszczędzić na kamerzyście, ale jak zobaczyłam filmiki to się zakochałam
Mam kota na punkcie zdjęć ale mimo to uważam, że 300 zdjęć to wystarczająca ilość Kilkanaście z przygotowań, 20-30 z kościoła (najważniejsze momenty), kilkanaście z życzeń, ok. setka z wesela, reszta z pleneru Nie sądzę, żeby komuś chciało się oglądać więcej. Jednak jeśli zmienię zdanie, to mogę rozszerzyć pakiet do 450 zdjęć, to jest do uzgodnienia choćby dzień przed ślubem. Jak znam życie to rozszerzę ale 450 zdjęć to już na pewno wystarczająco

Niestety nie wiem co to za suknia

filmiki zaraz obejrzę skąd oni są?

Cytat:
Napisane przez dastin Pokaż wiadomość
Ja już czekam na Tż-ta bo niedługo ma przyjechać i dać mi tusze i będę drukowała tą nieszczęsna pracęZa czarny i kolorowy tusz i ryzę papieru zapłacił 170 zł
O rany... I właśnie dlatego mam drukarkę laserową. Wkład za 100 zł raz na rok a czasem raz na dwa lata i z głowy.

Cytat:
Do mojego tż dociera powoli, że to JUŻ
Dziś równy rok i 1 miesiąc
Super, że zaczął się interesować mnie też cieszy, kiedy mój TŻ serio bierze różne kwestie dotyczące planowania Ale z tym "już" to jednak bez przesady, szmat czasu

Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
Tak, ja również będę miała fotki cykane od przygotowań u fryzjera poprzez kosmetyczkę, mieszkanie, później, ślub i wesele. Dziewczyny nie wiem czemu, ale nie jestem ani do sesji w studio, ani do sesji w plenerze przekonana Zwyczajnie nie chcę!!
Sesja w studio to zło... moim zdaniem oczywiście... nie znoszę takiej sztuczności. Ale plener to co innego, chyba, że Para Młoda się spina, nie czuje się swobodnie. Jeśli nie chcesz, to z tego zrezygnuj, bez sensu się męczyć. Ale z drugiej strony dobry fotograf będzie potrafił Was rozruszać, mogą z tego wyjść naprawdę piękne pamiątki

Cytat:
Wiecie co mi przyszło na myśl... Skoro mają salonowy model białej Cascady, to oznacza, że będą go wyprzedawać przecież. Warszawski salon już ją wyprzedaje tylko w kolorze ecru. Jakby nie była zniszczona Chyba, że już jest zamówiona dla jakiejś PMki
Mell, a nie boisz się, że mega-urzeknie Cię jakaś suknia z kolekcji 2013 (które wchodzą do salonów najwcześniej we wrześniu)? Co nagle to po diable

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:04   #1174
extassy
Zakorzenienie

bylam na spotkaniu ale to bylo w listopadzie wiec nie pamietam my mamy ten full hd wiec nie pomoge. ale na spotkaniu przedstawial wszytskie mozliwe pakiety. najlepiej napisz do nich maila

chodzi o zaprosznia
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=329534
Stary 2012-06-06, 10:05   #1175
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
No u nas video też sporo kosztuje niestety
Ja teraz mam 4 dni wolnego,a później w lipcu 2 tygoby pogoda była!
Extassy i które zaproszenia wybrałaś?
U nas foto i video po tyle samo wyszło

Cytat:
My mamy tego kamerzystę:
http://vimeo.com/user2914399/videos
Za filmowanie w HD, plener w innym dniu, steadicam, slidecamera i kilka kompletów płyt płacimy 2700zł. Też mieliśmy oszczędzić na kamerzyście, ale jak zobaczyłam filmiki to się zakochałam
Dla mnie było też ważne, żeby kamerzysta i fotograf zgrali się ze sobą. A kamerzystę poleciła nam nasza fotografka jak podpisywaliśmy z nią umowę Poleciła nam dwóch - jeden tańszy, drugi droższy, wybraliśmy droższego Ale mówiła, że bardzo fajny facet i dobrze jej się z nim pracowało Dla mnie to ważne, bo nie chcę mieć potem kamerzysty na zdjęciach, czy fotografa w kadrze A zazwyczaj jak są pakiety foto+video, to któreś z nich jest gorsze.
Też wyszliśmy z takiego założenia i wybraliśmy zespół, który razem pracował i było ok. W sumie chłopaki się znają, więc nie powinno być źle.

Cytat:
I wczoraj rozmawialiśmy, oboje stwierdziliśmy, że musimy pociąć trochę te koszty i poprawiny raczej w domu będą.
Do mojego na szczęście już dotarło Ale jak mogłoby być inaczej, jak na dniach zostanie nam równy roczek

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
No witam z rana ja dziś znowu nie będę miała czasu na wizaż remont w toku, dziś mamy myc ściany dalej a pogoda brzydka i nie schną ;/ tata mówi, że cały remont jeszcze 2 tyg. potrwa

U nas dzis 444 dni do ślubu
Pochwalisz się efektem
za DDŚ

Witam
Dla wszystkich potrzebujących
Miałam dzisiaj kolejny koszmar ślubny Jak nie było wcale to chciałam, a jak przyszły to na całego i mam już dość
Proszę Was o kciuki, bo mam dzisiaj koło i musze się coś do niego pouczyć

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:12   #1176
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Mam kota na punkcie zdjęć ale mimo to uważam, że 300 zdjęć to wystarczająca ilość Kilkanaście z przygotowań, 20-30 z kościoła (najważniejsze momenty), kilkanaście z życzeń, ok. setka z wesela, reszta z pleneru Nie sądzę, żeby komuś chciało się oglądać więcej. Jednak jeśli zmienię zdanie, to mogę rozszerzyć pakiet do 450 zdjęć, to jest do uzgodnienia choćby dzień przed ślubem. Jak znam życie to rozszerzę ale 450 zdjęć to już na pewno wystarczająco

Super, że zaczął się interesować mnie też cieszy, kiedy mój TŻ serio bierze różne kwestie dotyczące planowania Ale z tym "już" to jednak bez przesady, szmat czasu

Sesja w studio to zło... moim zdaniem oczywiście... nie znoszę takiej sztuczności. Ale plener to co innego, chyba, że Para Młoda się spina, nie czuje się swobodnie. Jeśli nie chcesz, to z tego zrezygnuj, bez sensu się męczyć. Ale z drugiej strony dobry fotograf będzie potrafił Was rozruszać, mogą z tego wyjść naprawdę piękne pamiątki

Mell, a nie boisz się, że mega-urzeknie Cię jakaś suknia z kolekcji 2013 (które wchodzą do salonów najwcześniej we wrześniu)? Co nagle to po diable
To ja z kolei wolę więcej:d Wolę wszystkiego więcej Też zależy od wielkości wesela... Fajnie by było jakby ujął wszystkich gości

Zarówno fotograf jak i kamerzysta są z Krakowa

No niby jeszcze nie JUŻ, ale JUŻ w sensie, że to nastąpi, że się pobieramy, że JUŻ trzeba o tym poważnie myśleć, że JUŻ niebawem przygotowania ruszą pełną parą

Dla mnie też studio to zło Tak się zastanawiam... Ktoś to w ogóle jeszcze robi

Nie boję się Sukni nie zamówię wcześniej niż we wrześniu Więc jeszcze się załapię na nowe kolekcje Chyba, że jak pojadę w środę, to zakocham się w czymś z wyprzedaży. Chociaż wyprzedażowe zazwyczaj są ecru, a ja chcę biała
Mierzyłam ecru i czułam się jak w brudnej, przymierzyłam biała i od razu "WOW", powiew świeżości
Stary 2012-06-06, 10:12   #1177
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:

Niestety nie wiem co to za suknia

Wiem, że studio to zło, ale plener chciałabym oryginalny, a nie taki oklepany jak u wszystkich Dlatego narazie nie jestem na to gotowa
Stary 2012-06-06, 10:12   #1178
marta1881
Zakorzenienie

Melleczko za 13 miesięcy o tej porze będziemy się stresoooować

Extassy wg faktycznie nie dla Ciebie suknia..masz jeszcze jakieś fotki z przymiarek?uwielbiam je oglądać

Melleczko-ale jak to jest z tą Cascadą?jeśli będę chciała kupić ją w przyszłym roku to nie będę mogła?nie orientuję się w sukniach jeszcze
Stary 2012-06-06, 10:15   #1179
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Co do kamerzysty nie będzie w HD, bo różnica w cenie jest prawie 1000 zł

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Wy tak o sukniach, a ja właśnie sobie uświadomiłam, że nie mam kiedy się wybrać na przymiarki i na ich obejrzenie Jeszcze bez sukni zostane

A mój TŻ w ogóle uważa, że ślub to by chciał na Grad Canarii, np. o tylko MY rodzice i najbliższa rodzina
Stary 2012-06-06, 10:17   #1180
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Melleczko za 13 miesięcy o tej porze będziemy się stresoooować

Melleczko-ale jak to jest z tą Cascadą?jeśli będę chciała kupić ją w przyszłym roku to nie będę mogła?nie orientuję się w sukniach jeszcze
A dopiero było 23 miesiące Ten czerwiec zleci jak z bicza strzelił i zostanie równy roczek

Właśnie wydaje mi się, że nie... Bo na allegro warszawski salon Angel już prowadzi wyprzedaż modeli salonowych. Więc wydaje mi się, że to będzie tak jak miły mia i sayuri - suknia u nich zostanie jeszcze do końca roku, ale model salonowy sobie można już teraz zamówić. Bo przecież nowy rok, to nowa kolekcja. Zapytam jak będę za tydzień
Zobaczę w jakim stanie jest ta biała, czy jest jeszcze wolna i jaka jest różnica w cenie między nową, a salonową.
Stary 2012-06-06, 10:19   #1181
extassy
Zakorzenienie

wiem ze nie dla mnie ale pozolily mi zrobic fote to cyknelam
jedyna jaka mam.
Stary 2012-06-06, 10:20   #1182
myszka 1234567
Zakorzenienie

Dzień dobry
myszka 1234567 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:21   #1183
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Co do kamerzysty nie będzie w HD, bo różnica w cenie jest prawie 1000 zł

Wy tak o sukniach, a ja właśnie sobie uświadomiłam, że nie mam kiedy się wybrać na przymiarki i na ich obejrzenie Jeszcze bez sukni zostane

A mój TŻ w ogóle uważa, że ślub to by chciał na Grad Canarii, np. o tylko MY rodzice i najbliższa rodzina
To bardzo duża różnica... U nas było chyba 400zł, więc się zdecydowaliśmy. U innego kamerzysty było 200zł różnicy.

A czemu masz bez sukni zostać?
Stary 2012-06-06, 10:22   #1184
blondii91
Zadomowienie

GG do blondii91

Cytat:
To na bank nie ta Poza tym San Patrick jest w Krakowie tylko w Madonnie dostępny Poniżej real photo San Patrick
JEZU - ZAKOCHAŁAM SIEW TEJ SUKNI !!!!! Chce taka
Cytat:
wiem ze nie dla mnie ale pozolily mi zrobic fote to cyknelam
jedyna jaka mam.
Suknia tez sliczna ! zawsze mozna cos pokombinowac skoro uwazasz ze nie jest dla Ciebie bo jak dla mnie to nie wygladasz zle w tej sukni ;*

Razem od - 18.03.2010

"Czy zostaniesz moją żoną.." - 17.03.2012

Sakramentalne 'TAK' - 27.04.2013
blondii91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:23   #1185
marta1881
Zakorzenienie

Melleczko-no to popytaj proszę i czekam na odp
Extassy- trzeba szukać tej jedynej
Stary 2012-06-06, 10:24   #1186
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondii91 Pokaż wiadomość
Nówka ok. 5000-5500zł zależy od salonu Używana w granicach 2500-3500zł, co dla mnie jest ceną bardzo wygórowaną jak za suknię używaną. Raz się natknęłam na cenę 1800zł, ale chyba tylko dlatego, że PMka miała ją z USA, pewnie tam jest tańsza
Stary 2012-06-06, 10:24   #1187
extassy
Zakorzenienie

strasznie mi biodra poszerza. ale faktycznie falbanki miala ladne. takie delikatne
Stary 2012-06-06, 10:25   #1188
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Znacie mnie - ja tu Wam cały esej walnę z tej wyprawy na salony
Stary 2012-06-06, 10:25   #1189
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wykluczam obniżonej talii czy sukni w typie rybki, bo nie chwaląc się - talię i bioderka to ja mam Tylko nie wiem, czy bym się dobrze czuła, bo mam mały biust i suknia mi go nie powiększy. Będę mieć za to mocno podkreślone biodra i będą wtedy małe cycki ,wielka dupa

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Ehhh... No cóż... Nie ta to inna

kochana jeśli mówisz o tej którą ja mierzyłam, to była ecru Chociaż nie wiem czy na targach nie było białej z szara szarfą, cos mi sie kojarzy

Cytat:
jeśli się wie że to TA suknia, to nie ma problemu. Ja kupiłam suknię po wpływem chwili i nie żałuję nie będę już chodzić do salonów a oglądać zdjęcia sobie mogę, bo mi np strasznie się podobają na zdjęciach koronkowe rybki a wyglądam w takich strasznie Wiec ile razy jakaś mi się spodoba to przypomne sobie jak w takij wyglądam i po sprawie

Cytat:
A dopiero było 23 miesiące Ten czerwiec zleci jak z bicza strzelił i zostanie równy roczek

Właśnie wydaje mi się, że nie... Bo na allegro warszawski salon Angel już prowadzi wyprzedaż modeli salonowych. Więc wydaje mi się, że to będzie tak jak miły mia i sayuri - suknia u nich zostanie jeszcze do końca roku, ale model salonowy sobie można już teraz zamówić. Bo przecież nowy rok, to nowa kolekcja. Zapytam jak będę za tydzień
Zobaczę w jakim stanie jest ta biała, czy jest jeszcze wolna i jaka jest różnica w cenie między nową, a salonową.
suknia u nich zostaje, ale nikt jej juz nie będzie mierzył
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:26   #1190
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Extassy- trzeba szukać tej jedynej
najgorsze jest to ze w zadnej jeszcze sie nie zakochalam na zaboj
Stary 2012-06-06, 10:26   #1191
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
bylam na spotkaniu ale to bylo w listopadzie wiec nie pamietam my mamy ten full hd wiec nie pomoge. ale na spotkaniu przedstawial wszytskie mozliwe pakiety. najlepiej napisz do nich maila

chodzi o zaprosznia
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=329534
Właśnie napisałam a ten wątek z zaproszeniami Agi śledzę od dłuższego czasu cuda robi, cuda!

Cytat:
Wiem, że studio to zło, ale plener chciałabym oryginalny, a nie taki oklepany jak u wszystkich Dlatego narazie nie jestem na to gotowa
Wszystko zależy od Waszej inwencji i pomysłu Zobacz np. tutaj

Cytat:
A kiedy ślubujesz? Jeśli za rok to bez paniki!

Dziewczyny, rodzina ma ze mnie lekki ubaw, że rok wcześniej tak wszystko planuję, ale odnoszę wrażenie że na Waszym tle i tak jestem oazą spokoju

edit: Melleczko, nie mogę się doczekać Twojego eseju kocham czytać o sprawach ślubnych pewnie jak każda z nas tutaj

310813

Edytowane przez Viollet87
Czas edycji: 2012-06-06 o 10:28
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:29   #1192
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
To bardzo duża różnica... U nas było chyba 400zł, więc się zdecydowaliśmy. U innego kamerzysty było 200zł różnicy.

A czemu masz bez sukni zostać?
500 zł to za coś tam - facet mówił za co, ale nie wiem jak to nazwać. A 400 zł za nagranie, a poza tym żadnej rewelki nie było w Jego nagraniach, więc mam zwykłego profesjonalistę za 2400 zł, ale może i On HD się dorobił już (nie wiem)
Stary 2012-06-06, 10:30   #1193
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość
kochana jeśli mówisz o tej którą ja mierzyłam, to była ecru Chociaż nie wiem czy na targach nie było białej z szara szarfą, cos mi sie kojarzy

suknia u nich zostaje, ale nikt jej juz nie będzie mierzył
Mają białą i ecru Bo ecru mogłabym mieć szybciej, jeszcze w tym tygodniu, ale chciałam białą i muszę poczekać, bo mają przymiarki w Jaśle jeszcze

To fajnie, że nikt jej nie będzie mierzył już No ale to po co w takim rzie u nich zostaje

Cytat:
Dziewczyny, rodzina ma ze mnie lekki ubaw, że rok wcześniej tak wszystko planuję, ale odnoszę wrażenie że na Waszym tle i tak jestem oazą spokoju
Zdecydowanie jesteś oazą spokoju Niektóre dziewczyny już 3 lata wstecz planują My zaczęliśmy 3 sierpnia 2011 roku, bo wtedy była umowa z salą Więc też 2 lata I od początku wiedziałam co mi się podoba - jakie bukiety, dekoracje, suknie Więc my tu już od roku ostro o ślubach gadamy

edit: ze mnie też mieli ubaw i z politowaniem patrzyli, a tu już rok minął i następny równie szybko minie

Edytowane przez melleczka
Czas edycji: 2012-06-06 o 10:31
melleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:31   #1194
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

A co do sukni, nie mam czasu kiedy pooglądać. Wakacje pracuję całe. Urlopik w październiku i dopiero wtedy zacznę poszukiwania

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Nówka ok. 5000-5500zł zależy od salonu Używana w granicach 2500-3500zł, co dla mnie jest ceną bardzo wygórowaną jak za suknię używaną. Raz się natknęłam na cenę 1800zł, ale chyba tylko dlatego, że PMka miała ją z USA, pewnie tam jest tańsza
Ile uzywana, o szok!! Ja na swoja max 3000 zł przeznacze, ale to juz z dodatkami (buty, welon, cos by na siebie nalozyc).
Stary 2012-06-06, 10:33   #1195
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
A co do sukni, nie mam czasu kiedy pooglądać. Wakacje pracuję całe. Urlopik w październiku i dopiero wtedy zacznę poszukiwania

Ile uzywana, o szok!! Ja na swoja max 3000 zł przeznacze, ale to juz z dodatkami (buty, welon, cos by na siebie nalozyc).
To spokojnie zdążysz Tak w sam raz

Też bym chciała tyle wydać, ale raczej troszkę przekroczę tą kwotę z dodatkami... No tyle używana. Dla mnie to kosmiczna kwota za używaną suknie.
Tym bardziej jak sobie porównać np. z Calais, która kosztuje ponad 4000zł, a używkę można kupić już od 1500zł. Ja rozumiem - marka, jakość, cena, ale bez przesady.
Stary 2012-06-06, 10:35   #1196
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondii91 Pokaż wiadomość

Suknia tez sliczna ! zawsze mozna cos pokombinowac skoro uwazasz ze nie jest dla Ciebie bo jak dla mnie to nie wygladasz zle w tej sukni ;*
Ja też mierzyłam kilka, w których wyglądałam bardzo ładnie. Tu jest kwestia zakochania się w sukni, po prostu na widok siebie w niej powinno być wow Z moją suknią tak było i czekam tylko żeby przekonać się, że to na pewno ta i zamawiam w październiku

Cytat:
O matko 5tys za suknie! Mierzyłam w lisie suknie za 4tys i owszem była śliczna, ale ta moja za 2,5tys bardzo się od niej nie różniła i stwierdzam, że zapłaciłabym tylko za metkę

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:37   #1197
mu_minka1988
Wtajemniczenie

Cytat:
My mamy w biurze urządzenie wielofunkcyjne Brothera i za komplet 10 tuszy na Allegro płacimy 30zł

Byłam na targu dziś rano Kupiłam sobie sandały na koturnie za 30zł, ciemne dżinsy za 30zł, bluzkę dla przyjaciółki na urodziny i skarpetki dla tż Wydałam 105zł, a się tak obkupiłam Już nigdy nie pójdę do zwykłego sklepu. Oni tam mają wszystko to samo, tylko 3 razy taniej. Facet mi chciał sprzedać 2 pary porządnych dżinsów za 55zł, ale już nie miałam tyle pieniędzy

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Ja jak miałam wcześniej Lexmarka to też po 60-70zł jeden tusz, który bardzo szybko się kończył, i nie było zamienników. A teraz te co mamy to starczają naprawdę na długo. Ja tu w biurze ciągle coś drukuję i czarny dopiero po 2 miesiącach wymieniłam
A do innych modeli to nawet po 20zł na Allegro komplet 10 tuszy - 4 czarne, 2 żółte, 2 niebieskie i 2 czerwone
Też kupowałam komplety tuszy po 10 sztuk za 20-30 zł, ale drukarka mi siadała od nich brzydko drukowała.

za zakupy. Ja kiedyś też tylko na targu spodnie kupowałam, ale u mnie są tylko spodnie w rozmiarach do 40

Ja też muszę kupić spodnie, ale na szczęście dostałam od siostry jeansy sprzed ciąży i w nie wchodzę a się nawet w nich nie zapinałam, ba zamek się rozchodził

24.08.2013

- 17 kg

Drogi tłuszczu...
albo znajdziesz drogę do moich cycków, albo...
Wypi***alaj

Edytowane przez mu_minka1988
Czas edycji: 2012-06-06 o 10:39
mu_minka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:40   #1198
blondii91
Zadomowienie

GG do blondii91

Cytat:
niestety wiem.... chya ze znajde krawcowa ktora mi cos w tym stylu uszyje

Razem od - 18.03.2010

"Czy zostaniesz moją żoną.." - 17.03.2012

Sakramentalne 'TAK' - 27.04.2013
blondii91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:41   #1199
mu_minka1988
Wtajemniczenie

Cytat:
I wczoraj rozmawialiśmy, oboje stwierdziliśmy, że musimy pociąć trochę te koszty i poprawiny raczej w domu będą.

Tż mnie zaskoczył, bo wczoraj rozmawiał z tą swoją znajomą o obrączkach Ma przynieść od niej katalog na jutro, to sobie obejrzymy i ma jej zanieść złoto do wyceny Ciekawe ile nam powie za robotę
I mówił, że ten samochód musimy załatwić
I że jak mi się coś spodoba jak pojadę mierzyć, to na zaliczkę jest, więc mogę zamawiać
Ucieszyłam się, bo wreszcie się zaczął tym na serio interesować
dla TŻ, że zaczął się interesować. Mój TŻ się interesuje na szczęście. Nawet sam się dopytywał koleżanki jak to z tym naszym księdzem jest. Tylko obrączki i zakup innych rzeczy zostawiamy na za rok.

24.08.2013

- 17 kg

Drogi tłuszczu...
albo znajdziesz drogę do moich cycków, albo...
Wypi***alaj
mu_minka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:42   #1200
myszka 1234567
Zakorzenienie

Kornelciaczek http://marcinkowalczyk.com/portfolio/plener/index.html zobacz tutaj sesje moze Cie cos zainteresuje ja jestem zakochana w sesji z końmi. Piękne. Pomysł z balonami też jest fajny
myszka 1234567 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości