![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Zapachy gęste, kremowe, śmietankowe...
Byly juz watki o zapachach lekkich, swiewnych, wodnych, cieplych, zimnych, trawiastych, powietrznych, ozonowych, ziemnych, trupich
![]() ![]() nie napotkalam jednak u nas nigdy watku poswieconego zapachom gestym, kremowym, smietankowym, ktore mamy wrazenie, moznaby kroic nozem, smarowac jak maslo... ![]() ![]() ![]() ![]() Moimi zdecydowanymi typami sa: - Dior Addict edp - zapach tak gesty, ze az blokuje receptory wechowe ![]() ![]() - Hypnotic Poison rowniez Dior - gesty budyn smietankowo-waniliowy, taki, tkory przez pewien czas postal w lodowce i porzadnie sie scial ![]() - Lolitka Lempicka edp - zastygajacy, ciagnacy sie karmel, taki przygotowywany przez babcie w domowej patelni ![]() ![]() mam nadzieje, ze takiego watku jeszcze nie bylo na naszym forum ![]() ![]() ![]() a teraz zachecam do wypowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Zapachy geste, kremowe, smietankowe...
Jak przeczytałem o tej smietankowo ści to od razu pomyslałem o Sensations od Jil Sander..... Ale Angel też się chyba łapie..
Edytowane przez rachela Czas edycji: 2007-01-14 o 14:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Moje typy:
Addict - kremowy, śmietankowy, mleczny, puszysty i waniliowy. Hypnotic Poison - bardzo waniliowy, gęsty. Wish - bardzo gęsty, ciężki, prawdziwa karmelowa chmurka, którą uwielbiam ![]() Flowerbomb - ulepnie słodki, landrynkowy. L de Parfum - słodkie, tłuste ciastko waniliowe z cynamonem. The One - gęsty, słodki budyń. For Her - gęsty, ciężki i maślany.
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przychodzi mi na mysl jeszcze L'Instant, tylko jego pokroic to nie da rady, jest jednoczesnie waniliowo smietankowy, ale jednak przestrzenny, lekki a jednak ciezki ![]() Ogolnie pasuja mi tutaj wszystkie, ktore maja duzo wanilli, czyli wlasnie Addict, Hypnotic Poison, Lolitki
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Jak zobaczyłam tytuł wątku, od razu przed oczami stanął mi L'Instant Guerlain
![]() Lolita jest na mnie zbyt śliwkowo-wiśniowa, śmietanka jest gdzieś na dalekim planie. Ale Sun Moon Stars, Heliotrope Etro... Jak najbardziej.
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Potwierdzam opinie - L'Instant,Sensations i Addict to także wg mnie zapachy kremowe,śmietankowe.Addic t to oczywiście najbardziej gęsty z nich-duża dawka wanilii robi swoje.Z lżejszych,takich bardziej mlecznych zapachów dorzuciłabym jeszcze Le Feu Light
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie gęste,kremowe i treściwe są:Addict(Addoct to wręcz syrop),Noa(pudrowo kremowa,ciężka),Pink Sugar(bita śmietana i wata cukrowa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Niesamowite, jak różnie odbieramy zapachy. Nigdy w tej kategorii nie wymieniłabym L'Instant de Guerlain
![]() Dla mnie przedstawicielami zapachów gęstych, kremowych, śmietankowych... są Flower by Kenzo, Kenzo Amour, Angel, Flowerbomb. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Zapachów gęstych to bym parę znalazła w grupie tych, które znam, ale śmietankowy, kremowy w pełnym znaczeniu tego słowa znam jeden - bez wątpienia taki jest Addict.
![]() Żaden inny z ww. tak mnie się nie kojarzy. ![]() Najbardziej dziwią mnie: L'instant - owszem waniliowy, ale zdecydowanie ani gęsty ani kremowy; Amour - śmietankowy, mleczny, budyniowy, ale też nie gęsty; Lolita - dla mnie zero śmietanki ![]() ![]() W sumie - co człowiek to skojarzenie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem do tej kategorii zapachów doskonale pasuje Le Parfum Flower by Kenzo, piękny, gesty, otulający, śmietankowo migdałowy, mocno pudrowy. Naprawdę wspaniały, przyjazny, pluszowy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Mnie z takim opisem najbardziej kojarzy się Theorema i Femme de Mont Blanc.
Oba są delikatne, śmietankowe i pozbawione ostrości, które wg mnie ową łagodność i śmietankowość zabijają - jak Angel czy Lolita, które już padały w tym wątku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Od razu pomyślałam o Hypnotic Poison i Kenzo Amour (które moim zdaniem niewiele sie różnią...) oraz o Lacoste pour Femme.
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
O, widze, ze watek cieszy sie calkiem niezlym powodzeniem
![]() ![]() czyli generalnie mam podobne odczucia jak wiekszosc z Was ![]() ![]() faktycznie, Kenzo Amour jest bardzo gesciuchowaty, smietankowaty i przepyszny ![]() ![]() L'instant rowniez mnie zaskoczyl, poniewaz ja odbieram go jako syrop malinowy posypany cukrem pudrem ![]() Wish jest dla mojego nosa ulepkowaty, ale nie gesty ![]() ![]() To, ze perfumy sa slodkie wg mnie wcale nie swiadczy o fakcie, ze musza byc geste i "puszyste", jak to ktoras z Was cudownie odreslila ![]() ![]() niesmialo zapraszam do dalszych wypowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Oprócz kilku propozycji, które już padły, dodałabym Belle de Minuit i Chocolovers - chociaż może nie są śmiatankowe, lecz tylko gęste i kremowe
![]() Coudray Vanille et Coco - kokosowo-waniliowa pychota ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Lolitka
Pure Poison Addict |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Bez wątpienia INSIDE Trussardi - gęsty, śmietankowy krem, wręzc namacalny, bardzo aksamitny. Co do LOLITY to według mnie jest słodka ( cudowna!)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Kenzo Amour, L'Instant, Sensations
i jeszczeShinny Creation , na mnie są gęste , kremowe , aksamitne chocziaż nie bardzo mleczne. ![]()
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Wszystkie(no 98 %) zapachy Comptoir de sud pacifique,Laury Mercier Eau gormande-wszystkie,Addict-popieram,Arden Prvocation Interlude-karmel,smietana,mus z bialej czakolady,cudowny,kilka zapachoe z Bath and Body Works-Creme Brulee,Apple Torta.
Tojest na razie wszystko,co mi wpadlo go glowy,jest jeszcze wiecej. Ach-jeszcze wpadl mi do glowy jeden-nowy Momt Blanc-Femme de Mont Blanc-miekki cieply,otulajacy.
![]() NASZA KLASA http://nasza-klasa.pl/card/11402382/e1546266ad FACEBOOK http://www.facebook.com/Feline.Gia?ref=profile Edytowane przez Babygia Czas edycji: 2007-01-21 o 07:13 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze nikt nie wymienił,a może przeoczyłam,... że takim zapachem jest Samsara Guerlain, kremowa śmietanka orzechowa,pychota,od czasu do czasu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opium i Samsara to perfumy orientalne,ale zupełnie różne,Opium są korzenne,przypominaja mi napój,mój ulubiony,coca colę i cytrusy,a Samsara tak jak już napisałam,ciepła,balsamic zna,otulająca, orzechowa śmietanka,smaczna i bardzo trwała(drzewo sandałowe).Jednak wolę Opium,bo są zmienne,"wibrują",niepoko ją a Samsara jest dla mnie zbyt monotonna,statyczna,jedno stajna i na pewno nie "w starym stylu".Jednak radziłabym Ci Lalesiu wypróbowac na włanej skórze,moja lubią i ludzie pytaja czym tak ładnie pachnę,muszę jednak mieć odpowiedni nastrój,żeby je nosić,są takie dostojne i słodkie.Wolę więcej "pieprzu" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Dorzucam Trouble Boucherona... lekko mnie zemdlilo. Vanilla Musk Coty (tak jak kiedys Vanilla Fields...) noi Ralph Lauren Hot.
Nat
![]() |
#29 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.