|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł | |||
| Tuptać zaczynamy i siniaczki nabijamy-mamunty wrzesniowo=pazdziernikowe 2011 |
|
2 | 7,14% |
| Maluchy pierwsze roczki świętują i coraz więcej łobuzują |
|
1 | 3,57% |
| Jescze tylko jeden kroczek i za chwile bedzie roczek |
|
14 | 50,00% |
| Świeczki na torty kupujemy, bo za chwilę roczki świętujemy |
|
2 | 7,14% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek |
|
4 | 14,29% |
| Mamy wrześniowo październikowe 2011 |
|
5 | 17,86% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
kosmitka
|
Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź
Kawa ?? Ja już po
![]() Niestety wróciłam do złego nawyku kawy na śniadanie. A taki mialam odwyk podczas ciąży i kp - zero kawy. Szybko uzależnienie wraca.
|
|
#392 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź
Witam się w środę! jaka piękna perspektywa długiego weekendu za niecałe 5h ! hihihhi
Dziękujemy wszystkim za życzenia a teraz spróbuję nadrobić
|
|
|
|
#393 |
|
kosmitka
|
Lulka Ty sie na mnie chyba nie gniewasz, że wczoraj dopytywałam o te foteliki?? Chcę po prostu kupić i dobrze wybrać. Dlatego wszystkich szczegółowo rozpytuję, już tak mam
.
|
|
#394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aa2 - u nas karuzela też już zdemontowana bo też Zuzia w nią nogami waliła a czasami głową się obijała i było to już niebezpieczne ale nie sprzedają - trzymam na razie wszystko dla następnej dzidzi
|
|
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
Halo Mamy!
Miałyśmy tylko jedna pobudkę dziś ![]() Sharifko, oh zabawy w środku nocy to ja świetnie znam, ale widzę że u Was sprawnie zasypanie poszło. Cotka, i te 350 teraz wydaje się nie lada okazją, co ?! Carol, my tu na takich wkurzających mamy
|
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Na początek nowego dnia wklejam zdjęcia Benika z dziś (muszę się jakoś zrehabilitować )1. uśmiech dla wątkowych cioć 2. ulubiona nowa umiejętność 3. zębole w całej okazałości (i widać górną szparę )I lecę nadrabiać, bo widzę, że największa aktywność na forum jest jak mnie nie ma, wieczorem.
|
#397 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i mase innych zabawek i postanowila tym handlowac w PL Cytat:
za piekna nocke.... oby takich wiecej Cytat:
u nas kroluja kaczuszki z kapieli .... ![]() Cytat:
No to kochana czas najwzyszy cos z tym zrobic ![]() Heeejjjjj Ja juz po porannej kawie. Pobudka byla o 7.30 ale sie wyspalysmy nawet. Teraz ja popijam herbatke a mala spi ![]() Pozniej planujemy spacer i jakies male zakupy ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
Hej kochana ![]() Benio przesliczny wow i tyle zabkow juz.... ![]() zdjecie nr 2 wymiata
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Agnyska, Benio z uzębieniem wymiata
|
|
|
|
#399 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Joł
![]() Cytat:
Cytat:
Kolacje je 19-19.30 i też kaszę ze 160 ml wody. Cytat:
Cytat:
U nas zawieszka ten łancuszek do smoczka. Najlepsza zabawka. ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
Cytat:
A taka drobna pobudka...no już nei marudzimy ![]() Cytat:
Herbatę zieloną sobie zapodaj. Tak samo pobudza. Lulowski dobry dobry kierowniczko.
|
|
#400 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Monia jak Oliwek?
|
|
|
#401 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba mi baza niekoniecznie potrzebna, i tak rzadko jeździmy autem, więc zapinanie nawet w pasy nie jest jakimś wielkim halo.Cytat:
A Bartkiem kto się zajmuje? Dziadkowie?Cytat:
![]() Cytat:
No właśnie zęby nie dały jakoś strasznie popalić, myślałam, że będzie gorzej. Dużo gryzienia było, trochę marudzenia i nocne pobudki. Poza tym ok ![]() Beny pospał 50 minut, a teraz łazi po pokoju. Wczoraj nauczył się przechodzić przez próg i nas w czasie obiadu odwiedził w kuchni ![]() Jak tak pisałyście o tym planie posiłków to aż się zawstydziłam, bo ja nie mam żadnego Jakoś tak na oko to robię. Ale dziś od rana zapisuję godziny jedzenia i spania, trzeba to jakoś ogarnąć. Mamy dzieci ze skazą, co na chleb oprócz wędliny dajecie? (ja chleba nie daję jeszcze, ostatnio wcale się nie podobał, ale spróbuję znowu).
|
|
#402 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie i ja znowu - "tabletowy podczytywacz" ( chyba sie juz tak Archinta raz nazwala) No to ja ten drugi
![]() Tak was czytam przy karmieniu i usypianiu ( bo my nadal tylko przy piersi usypiamy ![]() Kochane dzieciaczki macie! Nie moge sie napatrzec fotek Moja Majka jest malym klocuszkiem, juz mi nawet sugerowano, ze nie raczkuje jeszcze, bo za gruba i jej sie nie chce ruszac, hihi (moja szczera babcia, kiedy ja odwiedzilysmy podczas "urlopu" w Polandii 2 tyg .temu). No nie obeszlo mnie to zbytnio ![]() Zabki mamy cztery tylko cos mi oprocz piersi, chrupek i wafli ryzowych nie chce jesc zbytnio...i to mnie martwi. Ale widze, ze to nie tylko moja bolaczka... Pozostaje miec nadzieje- bedzie lepiej, wszystko w swoim czasie, oby... Milego dnia dziewczynki...bede sie starala naprawde czesciej odzywac, jesli mnie Po raz kolejny przyjmiecie
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czeee znów I Agnyska No to wpadłam i chyba uciekam, zaraz teściowa przyłazi, a ja musze na pocztę, do sklepu, z psem i nie wiem co jeszcze
|
|
|
|
|
#404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ząbkow zazdroszcze, co do stwierdzenia ze Majeczka jest za gruba- jak malenstwo w tym wieku mozna nazwac za grubym![]() a w ogole pisz, pisz
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Archi
Ja nie narzekam na swoje dziecię - jak na razie zjada ze smakiem wszystkie warzywa i owoce jakie mu daję A makaron był wczoraj z zupy, ale nie chciał brać do ręki, on tylko buzię otwiera, żeby mu ładować ![]() Lulla, Miki już lepiej się ma?
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2012-06-06 o 11:52 |
|
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W porównaniu z tym co bylo przez ostatnich pare dni to o niebo lepiej no i pojawily sie wybijajace dwa ząbeczki na dole, ale nie jedynki tylko te obok jedynek![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Czekamy teraz na reszte bo dziaselka juz maja ksztalt ząbkow tylko ciezko sie przebijaja
|
|
|
#407 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeszcze bedzie czas na odchudzanie![]() A tak serio to podobno piersiowe dzieciaki to takie pulpeciki, no pozniej sie wyrownuje podobno jak zaczynaja biegac. Ciekawa teoria. No mniejsza z tym... grubasek, nie- grubasek- i tak dla mamusi najpiekniejsza na swiecieMamusie nie-raczkujacych i nie-samodzielnie siadajacych- sadzacie swoje dzieciaczki? Niby nie mozna, prawda? Majka Jak ja posadze to siedzi juz bez podparcia i ja se tak ja sadzam od czasu do czasu bardzo to szkodliwe??
|
|
#408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No heeeejjjjjjjj No jasne ze przyjmujemy Cie wpadaj czesciej za zabki Lula dzieki , ze pytasz.... wciaz mamy katar i kaszlemy ![]() No i wczoraj tz zalozyl bramke do kuchni i na schody.... kolejny krok w doroslosc Olivki ![]() A co u Mikusia ?? Ucaluj go od nas
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to sie powymadrzalam
|
|
|
#410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jedynki na dole już są, czy tak od razu dwójki idą?Zdrówka dla córy Ellabailasola - sadzanie to chyba w młodszym wieku niewskazane, jak już siedzi sama bez podparcia, to chyba można ![]() Beni co prawda umie sam usiąść (z leżenia na boku, z czworaków), ale jakoś rzadko to robi, woli raczkować i stać Tam takie siedzenie, dobre dla staruszków, za mało się dzieje
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2012-06-06 o 12:25 |
|
|
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
krok w doroslosc mowisz..przeciez nasze watkowe dzieci pykaja juz w brydża
|
|
|
#412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas wrecz zalecaja sadzanie maluchow i kladzenie wokol nich poduszek ... uwazaja ze to nie jest szkodliwe. Choc sama nigdy tak nie robilam.....
|
|
#413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na miejscu jedynek pare mc temu pojawily sie dwie bale kreski ale dziady nie chca sie wybic dwojeczki sa bardziej liberalne![]() No wlasnie z tym sadzaniem jest tak jak mowisz ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
Ja sie wlasnie pocieszam tym ze ja jako niemowle nie raczkowalam tylko pewnego pieknego dnia wstalam i poszlam licze ze to po mnie odziedziczyl ale
|
|
|
#414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też nie raczkowałam, tylko poruszałam się do tyłu Ale moje dziecię uwielbia łażenie na czworakach To ja się oddalam, bo pranie już dawno się wyprało i nie ma kto powiesić. I podłogi przelecę, coby dziecko miało czysty grunt Dozo
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eeej Mikul tez do tyłu zwlaszcza na panelach no bo wiadomo-ślisk jest i sunie jak rybitwa po wodzie
|
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Ellabailasola witamy się z Zośką
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Buciki przyszly
![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
Pokaż buty, pokaż!
|
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
uwaga, chwalem siem
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
Szukam jeszcze dla siebie butow bo wyczailam sukienke na all ofcourse i chcialalbym jakies beżowe wysokie trampole albo jakies beżowe letnie workery do sukienki, sama jeszcze nie wiem
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

ja wlasnie za moment zamierzam wziac pierwszego łyczka

.

za piekna nocke.... oby takich wiecej 

jak malenstwo w tym wieku mozna nazwac za grubym