Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź 2011! - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł
Tuptać zaczynamy i siniaczki nabijamy-mamunty wrzesniowo=pazdziernikowe 2011 2 7,14%
Maluchy pierwsze roczki świętują i coraz więcej łobuzują 1 3,57%
Jescze tylko jeden kroczek i za chwile bedzie roczek 14 50,00%
Świeczki na torty kupujemy, bo za chwilę roczki świętujemy 2 7,14%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek 4 14,29%
Mamy wrześniowo październikowe 2011 5 17,86%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-06, 10:14   #391
anciaahk
kosmitka

Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
ja wlasnie za moment zamierzam wziac pierwszego łyczka
Kawa ?? Ja już po
Niestety wróciłam do złego nawyku kawy na śniadanie. A taki mialam odwyk podczas ciąży i kp - zero kawy.
Szybko uzależnienie wraca.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:15   #392
Wuwka
Raczkowanie

Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź

Witam się w środę! jaka piękna perspektywa długiego weekendu za niecałe 5h ! hihihhi

Dziękujemy wszystkim za życzenia

a teraz spróbuję nadrobić jak praca pozwoli
Wuwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:16   #393
anciaahk
kosmitka

Lulka Ty sie na mnie chyba nie gniewasz, że wczoraj dopytywałam o te foteliki?? Chcę po prostu kupić i dobrze wybrać. Dlatego wszystkich szczegółowo rozpytuję, już tak mam .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:25   #394
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
no masz racje, ze drogo jak na nowy....
Agus my dostalismy tego pchacza jako prezent na chrzciny. A mialam sama kupic ale kolezanka mnie uprzedzila.... takze zaoszczedzilismy troszke
Tu takiego pchacza mozesz kupic uzywanego nawet za 2 funty

nie mialam kochana fotki z samym pchaczem....
Ta fotka jest z chrzcin .... dama byla zadowolona...
potwierdzam właśnie za parę dni do mnie przyjedzie pchacz zakupiony za chyba 3 funty

Aa2 - u nas karuzela też już zdemontowana bo też Zuzia w nią nogami waliła a czasami głową się obijała i było to już niebezpieczne ale nie sprzedają - trzymam na razie wszystko dla następnej dzidzi

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:27   #395
mama zosi
Zakorzenienie

Halo Mamy!

Miałyśmy tylko jedna pobudkę dziś nie poznaje czasami mojej panienki, nie poznaję

Sharifko, oh zabawy w środku nocy to ja świetnie znam, ale widzę że u Was sprawnie zasypanie poszło.

Cotka, i te 350 teraz wydaje się nie lada okazją, co ?!

Carol, my tu na takich wkurzających mamy
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:59   #396
agnyska81
Zakorzenienie

Hejo
Na początek nowego dnia wklejam zdjęcia Benika z dziś (muszę się jakoś zrehabilitować )

1. uśmiech dla wątkowych cioć
2. ulubiona nowa umiejętność
3. zębole w całej okazałości (i widać górną szparę )

I lecę nadrabiać, bo widzę, że największa aktywność na forum jest jak mnie nie ma, wieczorem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uśmiech dla cioć.jpg (42,1 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stoimy.jpg (52,7 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ząbki.jpg (36,0 KB, 37 załadowań)

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 11:03   #397
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
potwierdzam właśnie za parę dni do mnie przyjedzie pchacz zakupiony za chyba 3 funty
Moja kumpela kupila nawet szczeniaczka uczniaczka za 2 funty i mase innych zabawek i postanowila tym handlowac w PL

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
Halo Mamy!

Miałyśmy tylko jedna pobudkę dziś nie poznaje czasami mojej panienki, nie poznaję
za piekna nocke.... oby takich wiecej

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Syn kuzynki ma taki kocyk z żabami. wszędzie z nim łazi. Wszędzie. Tak więc u was może to być gąbeczka

u nas kroluja kaczuszki z kapieli ....

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Aj Sharifa szkoda gadać. Ja chyba za dobra jestem dla niego i za duzo mu pozwalam

No to kochana czas najwzyszy cos z tym zrobic

Cytat:
Czee

Heeejjjjj

Ja juz po porannej kawie. Pobudka byla o 7.30 ale sie wyspalysmy nawet. Teraz ja popijam herbatke a mala spi
Pozniej planujemy spacer i jakies male zakupy

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Hejo
Na początek nowego dnia wklejam zdjęcia Benika z dziś (muszę się jakoś zrehabilitować )

I lecę nadrabiać, bo widzę, że największa aktywność na forum jest jak mnie nie ma, wieczorem.

Hej kochana

Benio przesliczny
wow i tyle zabkow juz....
zdjecie nr 2 wymiata
Stary 2012-06-06, 11:16   #398
mama zosi
Zakorzenienie

Agnyska, Benio z uzębieniem wymiata Zazdrościmy! Dużo było przy tym marudzenia?
Stary 2012-06-06, 11:29   #399
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Joł

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja się tam boję jakiś zamieszek, ataków terrorystycznych ( ) i innych dziwnych spraw które mogą mieć miejsce przy tak wielkich wydarzeniach.

Dla tz szukałam po tym jak jego kolega chciał nam sprzedać - za jak mi się wydawało- wielką kasę- 350 zł
A tż byś wyslała?

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Ale po co go budzisz, jak on potem sam się budzi? Nie obczajam. Jeśli Franek zamiast o 24 zje o 1, to i tak go nie budzę, a jak o 2 to tez nie, chociaż to się zdarzyło może z dwa razy. Przeważnie 24 jak w zegarku.
Je kaszę o 19 i potem dobija mlekiem po 20, nie zawsze jednak mleko chce.
A Stefek o której je kolację i co je na kolację?

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

nawet się nie przywitałam
No żeby nie uczył się jeść w środku nocy. Chciałabym żeby przesypiał od tej 24-1 do tej 5-6 rano
Kolacje je 19-19.30 i też kaszę ze 160 ml wody.

Cytat:
Hejo

O matulu jaki słodziak Zdjęcie w łóżeczku rewela!

Cytat:
Moja kumpela kupila nawet szczeniaczka uczniaczka za 2 funty i mase innych zabawek i postanowila tym handlowac w PL

u nas kroluja kaczuszki z kapieli ....

Ja juz po porannej kawie. Pobudka byla o 7.30 ale sie wyspalysmy nawet. Teraz ja popijam herbatke a mala spi
Pozniej planujemy spacer i jakies male zakupy[COLOR="Silver"]
Może rozpoczniemy handel tym co?
U nas zawieszka ten łancuszek do smoczka. Najlepsza zabawka.

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Wuwka Pokaż wiadomość
Witam się w środę! jaka piękna perspektywa długiego weekendu za niecałe 5h ! hihihhi
I sie pogoda poprawia

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Dzień dobry

No i sobie wykrakałam- pisałam Małgosi wczoraj, zę Kamilka wstaje o 6.30 i co?? I dzisiaj pobudka o wpół do piątej była.... Myślałam że ją uśpię samym smoczkiem, ale bez mleka nie dało rady. Całe szczęście że zjadła i jeszcze do 7.3\0 pospałyśmy
No to ladnie do 7.30 A taka drobna pobudka...no już nei marudzimy

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
bry dzień

no ja si ezastanawiam czy robic, dbam o mój żołądek i teraz nei wiem czy go katowac kawusia
Bry
Herbatę zieloną sobie zapodaj. Tak samo pobudza.

Lulowski dobry dobry kierowniczko.
Stary 2012-06-06, 11:37   #400
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Kawa ?? Ja już po
Niestety wróciłam do złego nawyku kawy na śniadanie. A taki mialam odwyk podczas ciąży i kp - zero kawy.
Szybko uzależnienie wraca.
Kochana to ja Cie przebije, mam dwa uzaleznienia

Cytat:
Lulka Ty sie na mnie chyba nie gniewasz, że wczoraj dopytywałam o te foteliki?? Chcę po prostu kupić i dobrze wybrać. Dlatego wszystkich szczegółowo rozpytuję, już tak mam .
No cos Ty mi jest glupio ze moglam Cie wprowadzic w blad, bo faktycznie maja ten nowy system montazu i myslalam ze o to Ci chodzi a ja oczywiscie cos popiętroliłam jak zwykle

Cytat:
Hejo

Cytat:
Joł

A tż byś wyslała?

No żeby nie uczył się jeść w środku nocy. Chciałabym żeby przesypiał od tej 24-1 do tej 5-6 rano
Kolacje je 19-19.30 i też kaszę ze 160 ml wody.

O matulu jaki słodziak Zdjęcie w łóżeczku rewela!

Może rozpoczniemy handel tym co?
U nas zawieszka ten łancuszek do smoczka. Najlepsza zabawka.

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

I sie pogoda poprawia

No to ladnie do 7.30 A taka drobna pobudka...no już nei marudzimy

Bry
Herbatę zieloną sobie zapodaj. Tak samo pobudza.

Lulowski dobry dobry kierowniczko.
Kierowniczko?

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Monia jak Oliwek?
Stary 2012-06-06, 11:39   #401
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Melduję się w noym wątku po dłuuuuuuuuuugiej nieobecności.

I jakoś nie umiem się wbić do was...
Caroline, jak mnie się udało to i Tobie się uda

Cytat:
to po pierwsze
Baza jest lepsza o tyle, że wygodniej się wpina w to fotelik i nie trzeba się "umęczyć" z pasami. Z drugiej storny tak jak w naszym przypadku zupełnie by się nie przydała bo fotelik jeździ non stop w jednym aucie, a i tak go nie wypinasz żeby zabrać domu. Ja mam przymocowany fotelik pasami i ani drgnie
A jesli chodzi o krzesełko, to my mamy TAKIE tylko w zielone kropki. Jestem zadowolona. Fajnie się czyści. Jest Stefkowi wygodnie. Stolik jest jakby podwójny więc po jedzeniu można ściągnać i umyć, czy odłożyć do mycia bez wyciągania dziecka. No i te wszystkie regulacje pozycji i wysokości. Fajne krzeselko w dobrej cenie. Normlanie ja bym kupiła takie zwykłe z ikei - służące tylko do jedzenia, ale przez fakt, że Stefek spędza w nim czas jak gotuję czy odkurzam, to takie jest wygodniejsze.
Dzięki Chyba mi baza niekoniecznie potrzebna, i tak rzadko jeździmy autem, więc zapinanie nawet w pasy nie jest jakimś wielkim halo.

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Ja już miesiąc jestem w pracy, już się pomału wszystko normuje, jakoś to ogarniamy wspólnie z mężem. Nie ukrywam, że pomaga mi w różnych sprawach, wspólnie się zajmujemy Bartusiem, wychodzimy na zmianę z psem i sprzątamy w domu. Także to kwestia myślę organizacji i czasu. Dasz radę, początek na pewno ciężki będzie al e z czasem wszystko się unormuje
A co do wstawania to my wstajemy o 5:30 i też już sie przyzwyczaiłam. Najgorzej wstać a później już z górki
Hej Martusiu A Bartkiem kto się zajmuje? Dziadkowie?

Cytat:
u nas karuzeli nie było to i problemu nie ma, ostatnio hit to jej gabeczka do kąpieli, wszędzie ją ze sobą zabiera, a jak raczkuje to w buzie wkłada i jak kot swoje łupy nosi
Rządam zdjęcia

Cytat:
Agnyska, Benio z uzębieniem wymiata Zazdrościmy! Dużo było przy tym marudzenia?
Benio dziękuje za komplementy
No właśnie zęby nie dały jakoś strasznie popalić, myślałam, że będzie gorzej. Dużo gryzienia było, trochę marudzenia i nocne pobudki. Poza tym ok

Beny pospał 50 minut, a teraz łazi po pokoju. Wczoraj nauczył się przechodzić przez próg i nas w czasie obiadu odwiedził w kuchni

Jak tak pisałyście o tym planie posiłków to aż się zawstydziłam, bo ja nie mam żadnego Jakoś tak na oko to robię. Ale dziś od rana zapisuję godziny jedzenia i spania, trzeba to jakoś ogarnąć.

Mamy dzieci ze skazą, co na chleb oprócz wędliny dajecie? (ja chleba nie daję jeszcze, ostatnio wcale się nie podobał, ale spróbuję znowu).

Stary 2012-06-06, 11:41   #402
Ellabailasola
Raczkowanie

Witam sie i ja znowu - "tabletowy podczytywacz" ( chyba sie juz tak Archinta raz nazwala) No to ja ten drugi

Tak was czytam przy karmieniu i usypianiu ( bo my nadal tylko przy piersi usypiamy) i jakos nie umialam sie nigdy "na stale" wkrecic i troche poplotkowac. Ale jestem na biezaco
Kochane dzieciaczki macie! Nie moge sie napatrzec fotek

Moja Majka jest malym klocuszkiem, juz mi nawet sugerowano, ze nie raczkuje jeszcze, bo za gruba i jej sie nie chce ruszac, hihi (moja szczera babcia, kiedy ja odwiedzilysmy podczas "urlopu" w Polandii 2 tyg .temu). No nie obeszlo mnie to zbytnio

Zabki mamy cztery

tylko cos mi oprocz piersi, chrupek i wafli ryzowych nie chce jesc zbytnio...i to mnie martwi. Ale widze, ze to nie tylko moja bolaczka...
Pozostaje miec nadzieje- bedzie lepiej, wszystko w swoim czasie, oby...

Milego dnia dziewczynki...bede sie starala naprawde czesciej odzywac, jesli mnie Po raz kolejny przyjmiecie
Stary 2012-06-06, 11:43   #403
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ellabailasola Pokaż wiadomość
Witam sie i ja znowu - "tabletowy podczytywacz" ( chyba sie juz tak Archinta raz nazwala) No to ja ten drugi

czeee znów

I Agnyska ale Twój Benio uzębiony i przystojny

No to wpadłam i chyba uciekam, zaraz teściowa przyłazi, a ja musze na pocztę, do sklepu, z psem i nie wiem co jeszcze
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 11:47   #404
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

Tak was czytam przy karmieniu i usypianiu ( bo my nadal tylko przy piersi usypiamy) i jakos nie umialam sie nigdy "na stale" wkrecic i troche poplotkowac. Ale jestem na biezaco

Moja Majka jest malym klocuszkiem, juz mi nawet sugerowano, ze nie raczkuje jeszcze, bo za gruba i jej sie nie chce ruszac, hihi (moja szczera babcia, kiedy ja odwiedzilysmy podczas "urlopu" w Polandii 2 tyg .temu). No nie obeszlo mnie to zbytnio

Zabki mamy cztery

tylko cos mi oprocz piersi, chrupek i wafli ryzowych nie chce jesc zbytnio...i to mnie martwi. Ale widze, ze to nie tylko moja bolaczka...

Milego dnia dziewczynki...bede sie starala naprawde czesciej odzywac, jesli mnie Po raz kolejny przyjmiecie
Hej ząbkow zazdroszcze, co do stwierdzenia ze Majeczka jest za gruba- jak malenstwo w tym wieku mozna nazwac za grubym
a w ogole pisz, pisz
Stary 2012-06-06, 11:50   #405
agnyska81
Zakorzenienie

Hej Archi

Ja nie narzekam na swoje dziecię - jak na razie zjada ze smakiem wszystkie warzywa i owoce jakie mu daję Miał etap, że kaszki nie lubił, ale teraz robię mu rzadszą i z butelki ładnie pije. No i chleb się nie spodobał A makaron był wczoraj z zupy, ale nie chciał brać do ręki, on tylko buzię otwiera, żeby mu ładować

Lulla, Miki już lepiej się ma?

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2012-06-06 o 11:52
Stary 2012-06-06, 11:58   #406
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Archi

Ja nie narzekam na swoje dziecię - jak na razie zjada ze smakiem wszystkie warzywa i owoce jakie mu daję Miał etap, że kaszki nie lubił, ale teraz robię mu rzadszą i z butelki ładnie pije. No i chleb się nie spodobał A makaron był wczoraj z zupy, ale nie chciał brać do ręki, on tylko buzię otwiera, żeby mu ładować

Lulla, Miki już lepiej się ma?

W porównaniu z tym co bylo przez ostatnich pare dni to o niebo lepiej no i pojawily sie wybijajace dwa ząbeczki na dole, ale nie jedynki tylko te obok jedynek

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Czekamy teraz na reszte bo dziaselka juz maja ksztalt ząbkow tylko ciezko sie przebijaja
Stary 2012-06-06, 12:04   #407
Ellabailasola
Raczkowanie

Cytat:
Hej ząbkow zazdroszcze, co do stwierdzenia ze Majeczka jest za gruba- jak malenstwo w tym wieku mozna nazwac za grubym
a w ogole pisz, pisz
Tez tak mysle jeszcze bedzie czas na odchudzanie
A tak serio to podobno piersiowe dzieciaki to takie pulpeciki, no pozniej sie wyrownuje podobno jak zaczynaja biegac. Ciekawa teoria. No mniejsza z tym... grubasek, nie- grubasek- i tak dla mamusi najpiekniejsza na swiecie

Mamusie nie-raczkujacych i nie-samodzielnie siadajacych- sadzacie swoje dzieciaczki? Niby nie mozna, prawda? Majka Jak ja posadze to siedzi juz bez podparcia i ja se tak ja sadzam od czasu do czasu bardzo to szkodliwe??
Stary 2012-06-06, 12:06   #408
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

Zabki mamy cztery

No heeeejjjjjjjj
No jasne ze przyjmujemy Cie wpadaj czesciej
za zabki

Lula dzieki , ze pytasz.... wciaz mamy katar i kaszlemy
No i wczoraj tz zalozyl bramke do kuchni i na schody.... kolejny krok w doroslosc Olivki
A co u Mikusia ?? Ucaluj go od nas
Stary 2012-06-06, 12:19   #409
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Tez tak mysle jeszcze bedzie czas na odchudzanie
A tak serio to podobno piersiowe dzieciaki to takie pulpeciki, no pozniej sie wyrownuje podobno jak zaczynaja biegac. Ciekawa teoria. No mniejsza z tym... grubasek, nie- grubasek- i tak dla mamusi najpiekniejsza na swiecie

Mamusie nie-raczkujacych i nie-samodzielnie siadajacych- sadzacie swoje dzieciaczki? Niby nie mozna, prawda? Majka Jak ja posadze to siedzi juz bez podparcia i ja se tak ja sadzam od czasu do czasu bardzo to szkodliwe??
Mikul co prawda zaczal raczkowac, przemieszcza sie i robi mnostwo innych rzeczy ale nie siada sam z pozycji lezacej; natomiast my go sadzamy czesto i gesto i jest wniebowziety, nie chcwieje sie, trzyma rownowage, bawi sie w takiej pozycji oczywiscie bez podparcia. Mysle ze to nie jest szkodliwe w tym wieku no to sie powymadrzalam
Stary 2012-06-06, 12:22   #410
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
W porównaniu z tym co bylo przez ostatnich pare dni to o niebo lepiej no i pojawily sie wybijajace dwa ząbeczki na dole, ale nie jedynki tylko te obok jedynek
No to uffff A jedynki na dole już są, czy tak od razu dwójki idą?

Cytat:
Zdrówka dla córy

Ellabailasola - sadzanie to chyba w młodszym wieku niewskazane, jak już siedzi sama bez podparcia, to chyba można
Beni co prawda umie sam usiąść (z leżenia na boku, z czworaków), ale jakoś rzadko to robi, woli raczkować i stać Tam takie siedzenie, dobre dla staruszków, za mało się dzieje

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2012-06-06 o 12:25
Stary 2012-06-06, 12:22   #411
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
No heeeejjjjjjjj
No jasne ze przyjmujemy Cie wpadaj czesciej
za zabki

No i wczoraj tz zalozyl bramke do kuchni i na schody.... kolejny krok w doroslosc Olivki
A co u Mikusia ?? Ucaluj go od nas
jejku, caly czas? ale jest chociaz troszke lepiej? troszeczke? Mnostwo zdrowych buziaczkow ode mnie i Mikula
krok w doroslosc mowisz..przeciez nasze watkowe dzieci pykaja juz w brydża
Stary 2012-06-06, 12:24   #412
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Mikul co prawda zaczal raczkowac, przemieszcza sie i robi mnostwo innych rzeczy ale nie siada sam z pozycji lezacej; natomiast my go sadzamy czesto i gesto i jest wniebowziety, nie chcwieje sie, trzyma rownowage, bawi sie w takiej pozycji oczywiscie bez podparcia. Mysle ze to nie jest szkodliwe w tym wieku no to sie powymadrzalam
Lulus mojej kolezanki syn tez nigdy sam nie usiadl ( pod koniec msca skonczy roczek )... posadzony siedzial..... i wszystko jest z nim ok.... a w wieku 10 mscy zaczal juz chodzic

U nas wrecz zalecaja sadzanie maluchow i kladzenie wokol nich poduszek ... uwazaja ze to nie jest szkodliwe. Choc sama nigdy tak nie robilam.....
Stary 2012-06-06, 12:26   #413
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
No to uffff A jedynki na dole już są, czy tak od razu dwójki idą?

Zdrówka dla córy

Ellabailasola - sadzanie to chyba w młodszym wieku niewskazane, jak już siedzi sama bez podparcia, to chyba można

Na miejscu jedynek pare mc temu pojawily sie dwie bale kreski ale dziady nie chca sie wybic dwojeczki sa bardziej liberalne

No wlasnie z tym sadzaniem jest tak jak mowisz w mlodszm wieku nie powinno sie sadzac bo kregoslupek jest jescze niestabilny ale teraz hulaj duszo

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Lulus mojej kolezanki syn tez nigdy sam nie usiadl ( pod koniec msca skonczy roczek )... posadzony siedzial..... i wszystko jest z nim ok.... a w wieku 10 mscy zaczal juz chodzic

U nas wrecz zalecaja sadzanie maluchow i kladzenie wokol nich poduszek ... uwazaja ze to nie jest szkodliwe. Choc sama nigdy tak nie robilam.....

Ja sie wlasnie pocieszam tym ze ja jako niemowle nie raczkowalam tylko pewnego pieknego dnia wstalam i poszlam licze ze to po mnie odziedziczyl ale
Stary 2012-06-06, 12:31   #414
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
przeciez nasze watkowe dzieci pykaja juz w brydża
Które to?

Cytat:
Na miejscu jedynek pare mc temu pojawily sie dwie bale kreski ale dziady nie chca sie wybic dwojeczki sa bardziej liberalne

Ja sie wlasnie pocieszam tym ze ja jako niemowle nie raczkowalam tylko pewnego pieknego dnia wstalam i poszlam licze ze to po mnie odziedziczyl ale
Ciekawe z tymi zębami
Ja też nie raczkowałam, tylko poruszałam się do tyłu Ale moje dziecię uwielbia łażenie na czworakach

To ja się oddalam, bo pranie już dawno się wyprało i nie ma kto powiesić. I podłogi przelecę, coby dziecko miało czysty grunt Dozo

Stary 2012-06-06, 12:35   #415
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Które to?

Ciekawe z tymi zębami
Ja też nie raczkowałam, tylko poruszałam się do tyłu Ale moje dziecię uwielbia łażenie na czworakach

To ja się oddalam, bo pranie już dawno się wyprało i nie ma kto powiesić. I podłogi przelecę, coby dziecko miało czysty grunt Dozo
Zęby Mikiego to dla mnie zagadka roku eeej Mikul tez do tyłu zwlaszcza na panelach no bo wiadomo-ślisk jest i sunie jak rybitwa po wodzie podlogi przelecisz mowisz
Stary 2012-06-06, 13:05   #416
mama zosi
Zakorzenienie

Ellabailasola witamy się z Zośką

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Czekamy teraz na reszte bo dziaselka juz maja ksztalt ząbkow tylko ciezko sie przebijaja
Lulla, u nas widać już przez dziąsło prawą dwójkę, a w ogóle dolne dziąsło wygląda tak, jakby miały iść cztery na raz
Stary 2012-06-06, 13:08   #417
lullaby_ml
Zakorzenienie

Buciki przyszly

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Ellabailasola witamy się z Zośką

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Lulla, u nas widać już przez dziąsło prawą dwójkę, a w ogóle dolne dziąsło wygląda tak, jakby miały iść cztery na raz
U nas podobnie
Stary 2012-06-06, 13:09   #418
mama zosi
Zakorzenienie

Pokaż buty, pokaż!
Stary 2012-06-06, 13:19   #419
lullaby_ml
Zakorzenienie

uwaga, chwalem siem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buciki mikula.jpg (31,6 KB, 13 załadowań)
Stary 2012-06-06, 13:21   #420
lullaby_ml
Zakorzenienie

Szukam jeszcze dla siebie butow bo wyczailam sukienke na all ofcourse i chcialalbym jakies beżowe wysokie trampole albo jakies beżowe letnie workery do sukienki, sama jeszcze nie wiem

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości