|
|
#901 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
A no, kisiel to sama skrobia i kolor a dobra ciemna czekolada z bakaliami jest całkiem w porządku ; )
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
spora szczypta
![]() Co? Nie, no nic. Przy okazji witam, dziś widzę kilka powrotów: pozytywna-wariatka kope lat
|
#903 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozytywna-wariatka Twój jadłospis bardzo fajny, na luziku i też zauważyłam, że troszkę odmienny niż te dawniejsze, zmiana na lepsze ofc ;p |
|
|
|
|
#905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chciałabym jeszcze ok 4 kg zejsc ale jedząc normalnie już. Myslę, że z aktywnoscią fizyczną jest to możliwe W zasadzie kilogramy mnie srednio interesują a zależy mi na lepszym wizualnym efekcie. niestety się nie mierzę - a może stety bo w sumie cyferki mnie też nie obchodzą, chce ładnie wyglądać w bikini i tyle![]() Też własnie myslę, że jedząc podobnie jak teraz kiedys przytyłam... ale wtedy moja jedyną aktywnoscią było klikanie myszki
|
|
|
|
|
#906 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przecież nie zjadłam tylko kiślu, truskawki też mają witaminy
Edytowane przez daria715 Czas edycji: 2012-06-06 o 11:18 |
|
|
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#908 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#910 |
|
Raczkowanie
|
Tak, to jest utrzymanie. Nie lubię masła ani margaryny, dlatego po prostu ich nie jem. Dodam, że ćwiczę 5 razy w tygodniu po 40 minut rowerka stacjonarnego. Okres mam w normie i wszystkie wyniki także |
|
|
|
#911 |
|
Wtajemniczenie
|
daria715 moim zdaniem jak na U to trochę za mało... Powinnaś zjeść dodatkowo drugie śniadanie i dorzucić jakieś ziemniaki/ryż/makaron do obiadu.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
Troszkę mało zwłaszcza przy Twojej aktywnosci. a masło zastąp serkiem śmietankowym lub topionym
|
#913 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziwaczne R/U
I: serek wiejski z marakują, banan II: miska płatków zbożowych z mlekiem (to te niedobre - musze je skończyć) III: kawa, lody brzoskwiniowe i ananasowe IV: ryż z kurczakiem curry (przepyszny jest i bardzo prosty do zrobienia) V: sałatka z tuńczykiem (pekinka, pomidor, ogórek, tuńczyk, sos ziołowo majonezowo oliwny) VI: 2 tosty z serkiem almette pomidorowym, polędwicą z indyka i pomidorkiem |
|
|
|
#914 |
|
Zadomowienie
|
Nowhere, sweetcherry - dzięki, cieszę się, dobrze żyję i fajnie jest.
![]() Tęczowa, ja tu bywam i czytam ale dużo nauki, dużo pracy, dużo obowiązków, mało czasu, klimat tu nadal niekiedy dziwiaczny - no a teraz zaczęły mi się już wakacje, to się odezwałam
|
#915 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Leczo z ziemniakami, ryżem lub makaronem? eee no coś Ty! w życiu! Co do drugiego śniadania, to nawet nie mam go gdzie zmieścić
|
|
|
|
|
#916 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Jak to robisz, ze nie masz oporow przed weglami na wieczor? Ja mam ![]() 4 kg to akurat do polowy lipca sie wyrobisz, trzymam kciuki ![]() Moje dzisiejsze, slodkie i nabialowe R/U:I: placuszki z serka homo z jablkami II: wczorajszy gofr z lyzka Danio light i truskawkami; mala kromka grahamu z twarozkiem domowym, lyzeczka miodu, i.. truskawkami ![]() III: salatka z tunczykiem, jajkiem i warzywami z sosem na jogurcie, grzanka czosnkowa. jablko. IV: planuje kromke grahamu z filetem z indyka i pomidorem, i mam straszna ochote na twarozek domowy.. z truskawkami 2x35 min marszu; wieczorem pocwicze. Bede wdzieczna za oceny ![]() Sporo truskawek, bo mam swoje (tzn od tesciowej) i sa przepyszne
|
||
|
|
|
#917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mimo to waga idzie w dół odkąd regularnie się ruszam. Mam wrażenie, że gdyby nie bieganie to pewnie bym obrosła tłuszczykiem z takim jedzeniem no ale póki co chudnę Nie sądzę, żebym się wyrobiła do połowy lipca bo zostało mi to co najgorsze - nogi. Mam tylko nadzieję że w przyszłe wakacje będę z nich zadowolona. Ale mini noszę, a co![]() Dorzuciłabym cos do obiadu bo ta sałatka taka samotna Truskawek zazdroszcze - muszę kupić kilka kilo i upiec jakies ciasto
|
|
|
|
|
#918 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie masz gdzie zmieścić, tzn. co, późno wstajesz? Nie robią Ci się za duże przerwy między posiłkami przez to?Cytat:
Dużo biegasz, tak czasowo?Mogę się połasić na przepis na ten ryż z kurczakiem curry? Cytat:
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-06-06 o 16:05 |
|||
|
|
|
#919 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje pierwsze RRRRR
![]() Prześledzilam grzecznie wątki i zobaczymy co mi wyszło ![]() I. 7:30 owsianka z dodatkami (3 łyżki płatków, garść różnych orzechów, garść żurawiny, 3 śliwki suszone wkrojone, pół jabłka wkrojonego, łyżka miodu z domowej pasieki , pół serka homoII. 11:00 kanapka z dwóch kromek chleba pełnoziarnistego, posmarowane masełkiem z sałatą, pomidorem, rzodkiewką i filetem wędzonym z kurczaka III. 15:00 kawałki kurczaka smażone na łyżce oliwy w pomidorach, pieczarkach i z cebulka; brązowy ryż (prawie pół woreczka), spora porcja sałatki (sałata, pomidor, rzodkiewka, papryka, oliwki) będzie: IV 17:30 - 18:00 wieśniak z łososiem, rukolą i papryką (garść orzechów) godzinka biegania V 21:00 makrela wędzona i jakieś warzywka albo omlet z jajek z warzywkami do tego 1,5 litra wody 2 zielone herbatki 2 kawy (z mlekiem 2 %) bez cukru Prosze o poprawkę co tam dodać, zmienić - staram się bardzo mimo zmiany pracki i jeszcze sie tu nierozinstalowałam
|
|
|
|
#920 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo fajny jadłospis. Tylko obiad wygląda na dość skromny. No i miło, że się przełamujesz do węgli na kolację.
|
||
|
|
|
#921 |
|
Zadomowienie
|
CoffeeMonster, pewnie się nie znam, ale BARDZO mi się podoba
. Serek homogenizowany spokojnie dałabym cały, to samo z ryżem - pół woreczka wciągnij bez oporów . Przesmaczne i zdrowe menu, ruszasz się - powinnaś chudnąć. Dużo chcesz zrzucić? BTW, prowadzisz sama pasiekę, czy rodzina? A ja wstawiam prawdopodobnie ostatni mój jadłospis tu, aż do lipca. Dziś w nocy wyjeżdżam w góry, a potem zmykam na te praktyki nieszczęsne - dzielnie będę uczyć się jeść pieczywo ![]() U Śniadanie: * jajecznica z 2 jaj z pieczarkami i szczypiorkiem, na maśle * 4 wieloziarniste wafle ryżowe slim z wędlinami, żółtym serem, pomidorem i sałatą Do picia: herbata owocowa II śniadanie: * truskawki z serkiem homogenizowanym waniliowym, orzechami włoskimi i cynamonowymi poduszeczkami zbożowymi z nadzieniem orzechowym Do picia: czarna kawa Obiad: * kawałek pstrąga na parze; kasza gryczana; szparagi Do picia: kompot z agrestu, jabłek i truskawek Podwieczorek: TŻ przyjeżdża, więc całkiem możliwe, że wpadnie kolejna kawa i jakaś czekolada z mojej przepastnej kolekcjonerskiej szuflady - na pół z TŻ ![]() ![]() Kolacja (prawdopodobnie )* 3 parówki z indyka Morlinki, z ketchupem * z 2 wieloziarniste wafle ryżowe slim z Bieluchem ziołowym, pomidorem i sałatą Do picia: herbata zielona I może jeszcze gdzieś po drodze wpadną owoce z kompotu, bo kuszą niemiłosiernie
|
#922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurczak curry: 1 kg kurczaka umyć i pokroić w kostkę. 4 zabki czosnku i 2 cebule (srednie) posiekać i zeszklić na oleju. Dodać do tego kurczaka. Jak kurczak się obsmaży dodajemy 2 łyżki curry i przyprawy wg smaku (ja dałam pieprz, sól, swieżą kolendrę). Zalewamy całosc mleczkiem kokosowym (200 g). Robi się szybciutko i jest przepyszne, zwłaszcza z białym klejącym się ryżem |
|
|
|
|
#923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do Danio light, to odpowiem za siebie - ja jadłam tylko śmietankowy, wczoraj po raz pierwszy i bardzo mile mnie zaskoczył. Bardzo smaczny. Tobie też by się przydało przełamać co do węgli na kolację ![]()
|
|
#924 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzisiejsze U : I : owsianka z jogurtem owocowym, jabłkiem, kromką razowca z masłem i dżemem II : buła orkiszowa (bez niczego bo kupiona w drodze do szkoły ) duże jabłko III : duży jogurt pitny kawowy, jabłko IV : micha sałatki gyros ( sporo mięska było ) i kromka razowca z serkiem kanapkowym V : duża marchewa, jabłko, po porządnej garści : rodzynek w czeko, draży kokosowych, krakersików VI : będzie 100g twarogu i miseczka sałatki z ogórka, pomidora, sałaty, rzodkiewek i jogurt naturalny-180g Ruch : 1h jazdy na rowerze, 1h hula hop, 30 min spacerek z psem Oceni ktoś ? Baaaaardzo proszę
Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-06-06 o 16:31 |
|
|
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
niby jestem inspiracją a jakoś tego nie widzę
|
#926 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wypoczywaj w górach i życzę powodzenia na praktykach i w walce z uprzedzeniami. Trzymam kciuki, bo mam wrażenie, że ta waflowa milość jest niestety nieodwzajemniona ze strony wafli... ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- chyba powinnaś to sobie uświadomić. |
|
|
|
|
#927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
|
|
#928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ruszam się sporo - teraz staram się biegać 2-3 razy w tyg, min raz basenik i dużo tańczę (ok 5-6 godzin w tyg. - tańce latynoskie). Planuję dorzucić pilates 2 razy w tyg albo zamiast czegoś bo przy tańcu przyda mi się bardziej rozciągnąć ![]() Pasieke ma dziadek współlokatora, ostatnio przywiózł wielki słoj prosto od pszczółek
|
|
|
|
|
#929 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba bym sie nie odwazyla I wlasnie sobie uswiadomilam, ze strasznie dawno biegalam, maz mnie nie chce puszczac po 21 (dopiero wtedy mam czas). Zdradzisz ile wazysz? ![]() Salatka to faktycznie za malo na obiad - moj blad, efektem jest podzarta wlasnie garsc paluszkow z sezamem (przynajmniej nnkt ) od kolezanki.Cytat:
![]() Cytat:
Laski, brac przyklad!Cytat:
z obiadem racja, napisalam wyzej. Wegle staram sie wrzucac w dni "cwiczeniowe".Cytat:
|
|||||
|
|
|
#930 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W górach na pewno wypocznę, one zawsze dodają mi mnóstwo sił (ostatni wyjazd dał mi ich aż tyle, że zaraz po powrocie zdałam prawo jazdy za 5tym podejściem ).Eeee tam, wafle to będą za mną płakać Ale już dziś będę szykować mega wypasione buły na naszą górską wyprawę, dla mnie i TŻ![]() A czekolada mam nadzieję, że wpadnie To takie moje z TŻ wspólne rytuały (które na dodatek wyleczyły mnie z ogromnych uprzedzeń do słodyczy). Dziś w ramach odstresowania były czeko-zakupy - kolejne 4 tabliczki dołączyły do mojej kolekcji![]() Cytat:
Były świetnym dodatkiem, mam nadzieję, że je jeszcze gdzieś odnajdę.A co do tych inspiracji, to czasem po prostu potrzeba czasu
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

Tylko, że przygadał kocioł garnkowi, zobacz na swój podwieczorek, myślisz, że krówki i czekolada są wartościowe? 

ja chodzę spać czasem i o 21.00 a i tak o 20.00 wpadnie coś. chociaż zwykle chodzę spać duużo później i często się zdarza że jem po północy.
) się do publikacji nie nadaje, brzydkie, nieskładne, jutro coś piekę więc jutro wrzucę 

ale w sumie wtedy cwiczylam duzo mniej i jadlam bardziej smieciowo).

chyba bym sie nie odwazyla
Były świetnym dodatkiem, mam nadzieję, że je jeszcze gdzieś odnajdę.