|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
perelka - no z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciu niestety. widzisz przyklad mojej siostry - chce mnie wygryzc z posadki, mimo ze wie, ze w ciazy innej pracy nie znajde. Musisz z nimi pogadac, ze nie tak sie umawialiscie, i ewentualnie np 100zl mozesz zaplacic i ani grosza wiecej... albo nie brac telefonu
niech mają piąty, w końcu wszystkie im padną jak nie będą używać
|
|
|
|
#4142 |
|
Zadomowienie
|
Mam fałdki właśnie z tego powodu, że całe życie miałam niedowagę, a teraz ten tłuszczyk się magazynuje w ekspresowym tempie, żeby wzmocnić mięśnie pleców
Jak w przeciągu kilku minut nie przejdzie, dzwoń na pogotowie! W naszym stanie nie ma żartów
|
#4143 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny. od kilku dni was czytam,bo właśnie leże na chorobowym l4 z powodu wirusa i jedyny plus sytuacji,to ze odkryłam ten wątek. Chętnie się do Was przyłącze. Zgodnie z om to 14 tydzień i według ostatniego usg również,chociaż wcześniejsze wskazywałyby początek 13. sama się gubię w tych wszystkich obliczeniach,bo ciągle jakoś inaczej wychodzi. 30 maja byłam na usg i mam w wyniku napisane,że wielkość odpowiada 13 tyg. Doktor powiedziała,że raczej bedzie chłopiec,więc powiększamy już tu liczne grono malutkich mężczyzn wraz z Leonem. Mam 31 lat,a to będzie nasze pierwsze dziecko. Byłam już 3 razy na usg:w 6,7 i 13 tyg i wszystko z dzidziusiem ok,ale jakis wstretny polip mi ostatnio sie pokazał na ściance macicy i trochę się denerwuje. 14 czerwca mam wizyte i beda wyniki cytologii. reszta wyników w normie. A i jeszcze mam ARh- czyli istnieje ryzyko konfliktu,ale narazie żadnych przeciwciał nie wyprodukowałam i mam nadzieje,że tak juz do końca będzie. Termin mam na 13 grudnia
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
peperonik - to witamy w gronie przyszłych mamusiek!
![]() Ja na początku miałam wg USG 2 tygodnie w tył, teraz dzidzia nadrobiła zaległości
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-06-06 o 19:02 |
|
|
|
#4145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4147 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mi sie moja maly wydaje.mam 1,5 na plusie,mniej niz w poprzednich ciazach o tym czasie ale pewnie łaćznie przytyje wiecej przy blixniakach bo przy chlopcach mialam po 11 w kazej ciazy.Ale za to w tej mam 15 kg mniej na wstepnie bo przez te problemy hormonalne duzo zrzucialam Wlasnie wrocilam z urodzin kolegi syna bo nie umailam juz nawet siedziec.Teraz leze z lapkiem a tz lata za mlodymi :P |
||
|
|
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A brzuch mam już ogromny,chociaż schudłam 2kilo.
|
|
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ta stronka pomoże: www.dziecko.haczewski.pl ![]() Ja kilka stron wcześniej też dodałam moją fotkę, to jest 15 tydzień, schudłam już w sumie 5kg, a brzuszek duuuży ale dzidzia jedna, chłoptaś ![]() A moja kuzynka miała 4 tygodnie spóźnienia, ale synuś urodził się zdrowy i duży
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-06-06 o 19:12 |
|
|
|
|
#4151 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=landi0909;34549225]najlepiej policzyć tygodnie od ostatniej miesiączki
![]() ta stronka pomoże: www.dziecko.haczewski.pl ![]() hmm z tej stronki wychodzi,że 11 tydzień ! to teraz już w ogole zgłupiałam. Nie wiem czy to nie jest tak,że to 13 tydzien,a 11 od zapłodnienia,tak jak na filmikach na http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy.aspx z karty ciąży wychodzi,że 13-ty
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
O matko, u mnie czereśnie 6zł/kg
![]() Dzieki dziewczyny za miłe słowa, taka jestem szczęśliwa 16 tydzień w trakcie, za chwilkę będzie połówkowe i może wtedy dowiemy sie kto tam sie tak wyleguje No i termin mam na 26.11 |
|
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=peperonik;34549375]
Cytat:
|
|
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
jestem po wizycie...
z przeziernością jest coś nie tak... niby w granicach, ale jak widziałam minę gina i to jak później próbował tłumaczyć że niby jestem młoda że to że sramto pękłam... mały ma 7 cm... wyginał sie strasznie... termin przesunął się na 12.12.. nie przytyłam ani grama..nie wiem co więcej napisać chyba nie jestem w stanie
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo wcześniej czereśni baaardzo nie lubiłam. A jak je dziś zobaczyłam, to już dupa, musiałam kupić i zjeść ![]() ImmortalWoman - nie martw się! lekarz miał zły dzień! Na pewno wszystko będzie w porządku... wierzę w to
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-06-06 o 19:25 |
|
|
|
|
#4156 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe czy na połówkowym jeszcze bardziej się przesunie.Właśnie zdałam sobie sprawę, że zaczęłam 2 trymestr---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
Edytowane przez perelka_np Czas edycji: 2012-06-06 o 19:25 |
||
|
|
|
#4157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jej nie robiłam ze względu na koszt i też dlatego, że nie chciałam sie na darmo stresować. Przezierność to sprawdzenie, czy dziecko ma szanse zachorowania na Downa albo inne choroby. I nie myśl o minach tego lekarza, bo oni czasem mają takie miny jakby gówno wąchali. Poza tym dla nich to jest chleb powszedni, oni tym zarabiają na życie i po jakimś czasie nie myślą jakie robią miny i czy tym stresują swoją pacjentkę. My do tego podchodzimy bardzo emocjonalnie, oni rutynowo. Ja bym sie tym nie przejmowała kochana. A nawet jeśli coś tam jest za długie albo za krótkie (nie wiem na czym polega to mierzenie) to i tak okazuje sie, że lekarz coś źle zmierzył, a dzieci sie rodzą zdrowe. Tylko tym stresują mame dziecka. |
|
|
|
|
#4158 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=landi0909;34549488]Faktycznie,było trochę niżej, okulary akurat zdjęłam
Czyli sie zgadza 13 tydzień ciąży, 11 od zapłodnienia Dzięki ![]() Lecę pieski wyprowadzić i kolacyjkę zjeść, bo jak ominę posiłek to mam zawroty głowy i osłabienie. Pokrzywka19 mam nadzieje,że już lepiej się czujesz? Ja wczoraj zasłabłam,bo chwilę później miałam obiad i już w trakcie robienia odleciałam. Daj znać jak się czujesz.
|
|
#4159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
ale jak tu się nie stresować kocham to maleństwo, ale każdy się zastanawia jak to będzie... chciał mi wcisnąć skierowanie na badanie genetyczne ale odmówiłam, bo po co mają mi maluszka kłuć jeszcze w brzuszku jeśli i tak go urodzę! on chyba myślał że będę chciała dziecko usunąć.... tak to odebrałam...
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
Nie masz się co martwić! Moja mama miała termin na 10 października. A ja się urodziłam 9 września, miałam 3100g i 54cm
więc według wymiarów byłam donoszona a jej też co chwilę zmieniali terminy. Widocznie dzidzia potem nadrobi a Ty teraz zdrowo się odżywiaj, bo może po prostu jakiegoś składnika masz za mało, albo dzidzia troszkę się przygarbiła stres to najgorsze, co może być w tym wypadku. BĄDŹ DOBREJ MYŚLI!!! |
|
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
a i mam sobie zrobić beta HCG- która z was robiła i PAPP-A
|
#4162 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem. Film nawet fajny. Ja nie przepadam za fantasy i mi się podobał, więc jak ktoś lubi to tym bardziej
![]() Chyba nie nadrobię tych 10 stron, wściekłyście się czy co Tyle pisać
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4164 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super To skoro termin przesunął się na listopad to może będzie chłopak zgodnie z wątkową tradycją ![]() Cytat:
Skoro przezierność jest w granicach normy. A wiesz ile wyniosła? Może faktycznie lekarz miał gorszy dzień. Poza tym doskonale wiesz przecież, że nawet jeśli przezierność wychodzi większa nic norma to jeszcze o niczym nie świadczy! ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
Fajnie, że film się podobał
|
||||||
|
|
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- wogóle jaki jest cennik tych badań? wiecie może?
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Dzialo sie dzisiaj cos ciekawego ??? ![]() Przyznam sie bez bicia . nie dam rady nadrobic .. za duzo tego .. pierwszy raz nie bede wiedziec co tam u was dzisiaj sie dzialo . Rano bylam na badanich potem na 11 do pracy Do domu wrocilam przed 18 .. potem przyszla wlascicielka podpisac wypowiedzenie mieszkania i wlasnie przed chwila obciełam mojego TŻete .. i powiem wam ze mi nawet mi wyszlo Badania odebralam i wszystko w normie .. mocz, morfologia i cukier ksiazkowe Wy tez tyle czekałyscie ?
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
witam nowa mamusię!!!
immortal nie martw sie na zapas lekarz powiedzial jaka jest ta przeziernosc?nie stresuj sie ja wogole tego badania nie mailam i sie nei stresuje a jestem w 17tyg ja nie robilam ani beta Hcg ani drugiego. beta hcg sie robi chyba dla potwierdzenia ciazy i sprawdzenia wzrostu hormonu, nie robilam ani razu,nie bylo potrzeby.w ktorym ejstes tyg ze kazal ci to zrobic? |
|
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam wszystkie wyniki na drugi dzień, oprócz grupy krwi, bo na nią czekałam chyba z 3 dni ![]() Może w Twoim laboratorium nie robią tych badań na miejscu i gdzieś wysyłają, dlatego tak długo. |
|
|
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
ja robiłam betę bo PAPP-a mi nie kazali. U mnie w 8 tygodniu serduszka jeszcze nie było, stąd zlecenie robienia bety. u mnie kosztuje ok. 30zł, ale ja miałam za darmo, bo moj lekarz ma podpisana umowe z laboratorium
|
|
|
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.

niech mają piąty, w końcu wszystkie im padną jak nie będą używać

no myślałam, że szlag mnie trafi. Ludzka pazerność nie zna granic sami sie deklarowali ze na telefonie im nie zależy i jeszcze by na tym dobrze wyszli bo na plus 120zł. Normalnie jak to piszę to aż mnie nosi

ale jak tu się nie stresować kocham to maleństwo, ale każdy się zastanawia jak to będzie... chciał mi wcisnąć skierowanie na badanie genetyczne ale odmówiłam, bo po co mają mi maluszka kłuć jeszcze w brzuszku jeśli i tak go urodzę! on chyba myślał że będę chciała dziecko usunąć.... tak to odebrałam...