|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Aga_bre
tylko bez takich tekstów! Jesteś wspaniałą mamą i nawet nie próbuj myśleć inaczej! My też dokarmiamy, bo by się Malutka nie najadła. To nic złego!Mamy karmiące piersią, trzymacie się bardzo restrykcyjnej diety? Naszej Dominice chyba coś szkodzi, coś co zjadam, tylko jak tu namierzyć co Czytam te porady internetowe i wszystkie listy wyglądają inaczej![]() Cytat:
u nas pępuszek zaczyna odpadać! mam nadzieję, że ładnie odpadnie i nie będzie jakichś problemów! Czyli kosiarki dobrze wpływają na Córeczkę ja się właśnie tego boję w spacerach, że zacznie płakać i trzeba będzie wracać EKSPRESEM do chałupy![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Begie witaj
|
|
#392 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
Ja kupiłam 2 nieusztywniane... Fuj, fuj... Nie lubię takich, ale jest szansa, że się będą trochę rozciągać zanim będę mogła dobrać właściwy stanik sobie. Cytat:
![]() Cytat:
Dobre! ![]() Cytat:
Mi już trochę lepiej... Popłakałam w podusię. No bo jeszcze tata dzwonił... Musi wyjechać na 3 dni w przyszłym tygodniu i nie ma kto się mamą zająć, też ma problemy i odreagował sobie na mnie... Ja się straszliwie poryczałam i chyba mu się głupio zrobiło, bo w sumie co ja mu winna jestem... Ale wrócił mąż, przyniósł 2kg truskawek, zrobiłam galaretkę do tego mamy bitą śmietanę...
|
||||
|
|
|
#393 |
|
Wtajemniczenie
|
wiesz ja brałam dwa dni tabletki na zatrzymanie laktacji i widac ewidentnie że zmalała do minimum.Nie chcę być zle zrozumiana ale ja mam dość karmienia piersią bo się cały czas męcze,z Filipem miałam to samo ale wtedy sie meczyłam 5m-cy i skończyło się zatrzymaniem laktacji.Ja płakałam parę razy z powodu zapalenia ból jest okrutny nie życzę tego nikomu,wstać nie mogłam.Boję się że sytuacja sie powtórzy.Szymon najedzony i szczęśliwy i ja też chcę taka być,nie chcę już czuć tego bólu,bezradności.
|
|
|
|
#394 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
?---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#395 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie przejmuj się z dnia na dzień będzie coraz lepiej, z karmieniem też się poprawi. Tak samo jak ty miałam takie dziwne płaczliwe dni, też przechodzą . Ja hemoglobine po przetoczeniu miałam 6 ![]() ,szwy ciągną nadal ale siedzę już od 5 dni na pupie więc jest ok Gratuluje raz jeszcze Dziś byliśmy u lekarza mały przez dwa tygodnie przytył 300 gram waży teraz 4040 |
|
|
|
|
#396 |
|
Wtajemniczenie
|
dostinex,lekarz tzn ona zna moją historie laktacyjna i od razu dała mi te tabletki,zwłaszcza ze byłam tydzien na antybioyku z powodu zapalenia tabletki skończyłam w sobote a w niedzile znowu dostałam zapalenia.
|
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
lekarka stwierdziła, ze to twardnienie brzucha to właśnie skurcze przepowiadające...tylko, że mi brzuch jak chodzę to co chwilę twardnieje i nie jest to wypychanie Małej...a ona kazała na ktg jechać jak będzie twardniał co pół godziny
|
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Mi twardnieje róznie, bywa ze tez w ciagu godz. z 3 razy. Ale nic nie boli. Ja nie miałam ani razu ktg robionego, gin mnie nie wysłał :/ Powiedział ze jak bede czuła ze cos nie tak, dzidzia nie rusza sie to mam jechac na IP.
|
|
|
|
#399 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Mnie też przepisała dostinex, bo ja jak tylko urodzę, to żeby nie paść trupem po prostu muszę brać leki antyhistaminowe. Nie będę dziecku podawać od pierwszej doby życia silnych leków, bo dla mnie to jest chore. Pewnie, niektórzy pediatrzy uważają, że lepiej karmić mimo nie wiem czego - antybiotyków, psychotropów, antyhistamin, może jeszcze wódki i kokainy, ale dla mnie to jakieś nieporozumienie. Ledwo żyję teraz, oby dociągnąć do porodu i już dostinex mam spakowany do szpitala. Zresztą w tym moim szpitalu to nawet by mi sami dali, tam nie ma problemów i nie ma terrorystów laktacyjnych. Na pierwszej konsultacji zaznaczyłam, że chciałabym karmić mm ze względu na swoje leki, powiedziałam, dlaczego taką decyzję podjęłam i że ze względu na problemy z brzuszkiem Michała chciałam prosić dla Wojtka o mleko HA, a panie uśmiechnięte powiedziały, że nie ma najmniejszego problemu i spojrzały na mnie z uśmiechem pt. "nie musisz się dziewczyno tłumaczyć" mleczko już stoi dla mnie podpisane też chciałam spróbować karmić tym razem mimo tych problemów, które miałam z Michałem...ale skoro mam do wyboru nie wychodzić do września z domu, tylko siedzieć przy ciągle włączonym oczyszczaczu powietrza z nawilżaczem i mimo to się męczyć z powodu bólu oczu, gardła itp, kichać, smarkać non stop, spać 24 godziny na dobę i karmić piersią albo karmić mm i jeść te swoje antyhistaminy i jakoś egzystować przy jakimś względnym komforcie, to niestety wybieram to drugie. Mam dwoje dzieci (no na razie jeszcze jedno ) i nie mogę sobie pozwolić na to, żeby wyłączyć się z życia na 3 miesiące, a u mnie tak to własnie wygląda bez leków... Tak więc ja jestem w podobnej sytuacji jak Ty... powiem szczerze, nie miejcie, Dziewczyny wyrzutów sumienia, jak Wam się nie podoba karmienie piersią... to nie jest Wasza wina i Wasza decyzja czy dobrze się z tym czujecie, czy nie, tylko te odczucia nie zależą przecież od nas!!!... Nie można sobie wmówić, ze coś nam się podoba, jeżeli tak nie jest!!! ja z Michałem byłam rozdarta przez 4 miesiące - któraś z Was pisała, że po miesiącu nadal bolą Ją brodawki, mnie bolały przez 4 miesiące, sutki miałam jak z drewna, ale wszystko bym wytrzymała, gdyby Michałkowi było na tym moim mleku dobrze. Teraz w ogóle nie mam parcia - owszem, chciałabym, ale jestem pogodzona z tym, ze po prostu muszę wybrać mniejsze zło i powiem szczerze, na pewno to niepopularne - ale w sumie cieszę się, ze nie muszę sama się męczyć z tą decyzją, tylko naprawdę nie mam wyboru, bo od razu po porodzie wcinam antyhistaminę.
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-06-06 o 20:01 |
|
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
ja się odzywam że żyję
ale z takim tempem nigdy nie będę tu na bieżąco
|
#401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ten lekarz w szpitalu powiedział ze te tabletki to jakis wariat mi zapisał że powinnam karmić nawet nie chciał wysłychać moich argumentow,nic karmić i koniec. Brawa dla twoich lekarzy za mleko jestem pod wrażeniem,ja miałam straszne problemy z mlekiem dla Filipa. Mam tylko nadzieję że moje problemy z cycami się skończyły |
|
|
|
|
#402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-06-06 o 20:03 |
|
|
|
|
#403 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kosiarki, suszarki, odkurzacze i wszelkie szumiące urządzenia wpływają uspokajająco na moje dziecko. Dziś była histeria przez cały dzień i odkryłam, że śpiewanie tej piosenki http://www.youtube.com/watch?v=g4LZwEn1VHQ działa usypiająco. Zaśpiewałam ją chyba ze 100 razy i prosiłam Boga o cierpliwość (dla siebie oczywiście) na szczęście kryzys zażegnany, a poza tym Tż wrócił z pracy, jutro ma wolne, więc może się bawić w usypianie małej do woli
Edytowane przez inwytka Czas edycji: 2012-06-06 o 20:07 |
||
|
|
|
#404 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
Anulka Gerber Mlodemu podchodzi? U nas ok, maly ladnie przybiera, robi ladne kupy, pieknie beka...Nie powiedzialabym 4 tyg temu,ze bedzie to moja glowna radosc zycia ![]() Czy Wasze dzieci tez sa aktywne np przez 2-3 godziny? Bo slyszalam,ze noworodki caly czas spia,a u mnie czasem czuwa do nastepnego karmienia albo marudzi albo cos go meczy- nie wiem.. |
|
|
|
#405 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
anulka, kotku Wasza wymiana zdań na temat karmienia piersią podniosła mnie też na duchu. Dziękuję.
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anulka super, że obejdzie się bez nacinania
|
|
|
|
|
#407 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z siedzeniem i chodzeniem koszmar Cytat:
i jest ryk, więc dokarmiamy a ona jest takim żarłokiem, że je łapczywie i jak butle podamy to potem ulewa dużo ... nie wiem czy moje mleko nie jest sycące właśnie siedze z laktatorem a z drugiej piersi mleko cieknie mi po nogach... za wizytędziękuję za gratulacje Cytat:
nie wiem co mam robić, gdybym jeszcze dobrze się czuła to może panowałabym nad sytuacją w miarę a tak jestem jak kaleka |
|||
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi tak brzuch wypycha i twardnieje, ale nic mi gin na ten temat nie mówił. Czy akcja porodowa może się zacząć choć lekarz stwierdził, że szyjka jeszcze zamknięta? Zastanawiam się co te skurcze u mnie znaczą i ból brzucha. |
|
|
|
|
#409 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Aktywność mojego Szymona czasmi mnie dobija No i Filip chce bajke na dobranoc a Szymon skrzeczy w łóżeczku,nie mówie nic że marzy mi się kąpiel ale poczekam do jutra(m jedzie),jutro biorę prysznic za cały tydzień będe tam siedzieć godzinę,bo zawsze na szybkiego.---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Bajka przeczytana,Szymon chyba zasypia a mi sie przypomniało że od 13 nic nie jadłam więc jem kolacje i ide spać.
|
||
|
|
|
#410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz potrafi spać kilka razy po 15min ale za to twardo śpi w nocy 8h ![]() Cytat:
|
|
#411 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam dzisiaj na wizycie miałam USG córa ma już prawie 3kg i mam już pozwolenie na rodzenie Dodatkowo mam już rozwarcie wewnętrzne 1 cm. wcześniej miałam tylko zewnętrzne, więc się otwieram![]() Jak myślicie ile to jeszcze może potrwać zanim się zacznie poród?
|
|
|
|
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie wiem ile mój Piotrunio ma... Mój mąż jak byliśmy na IP 2 tygodnie temu i lekarz zabronił nam przytulanek, to zdziwiony zapytał, że niby ten lekarz jak sobie to wyobraża, że jak z takim brzuchem??? ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- O widzisz.. Mi też o rozwarciu nic nie mówił... On mi w ogóle nic ostatnio nie mówi... Nie podoba mi się to...
|
|
|
|
|
#413 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak się chce to się zawsze jakiś sposób wykombinuje
|
|
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam małemu koszulki na all i mówię jeszcze wczoraj do męża, że pewnie będę się musiała kłócić o wysyłkę, bo kupowałam w maju i żadnej wiadomości. Teraz patrzę a na skrzynce mam maila od tej babki, żebym uregulowała należność. Zawsze płacę przez PayU, więc biegusiem sprawdzam i mam potwierdzenia zapłaty z 26 maja. No wkurzyłam się rzetelnie i przesłałam jej dowody wpłaty. Zobaczymy co mi odpisze, kurcze, niech sobie dobrze konto sprawdzi...
|
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze sie zaczac dzisiaj w nocy albo za pare dni .. Ja z rozwarciem 2-3cm chodze od tamtej srody i nic ...
|
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
babka napisała w piątek o 12 że właśnie wysłała to paczka powinna już u mnie być ![]() cos mnie ta poczta oszukuje a bez numeru to chyba niczego się na tej poczcie nie dowiem ![]() się skusiłam bo 2zł tańsza niż kurier była
|
|
#417 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To masz super bo nasz Stasiu to ostatnie dwa dni to ani za bardzo w dzień ani w nocy tylko pozazdrościć ja się cieszę jak obudzi się w nocy trzy razy i jeszcze ma te wzdęcia |
|
|
|
|
#418 |
|
Rozeznanie
|
begii a może mała zrobiła sobie smoczka z Twojej piersi??musisz to sprawdzić, ja karmie tylko z cyca i jak widać mały rośnie
\zaobserwuj czy ciągnie i połyka czy tylko sobie lekko ssie |
|
|
|
#419 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Doszlo do tego, ze mam wyrzuty sumienia jak czasami ( a zdarzylo mi sie od urodzenia doslownie 3 razy) dokarmiam mala sztucznym melkiem- bo za to tez bylam krytykowana! Jak byla u mnie polozna i spytalam sie jakie sa leki na wstrzymanie laktacji to od razu do mnie z wyrzutami, dlaczego nie chce karmic- nie wspomne ze tylko sie jej zapytalam tak na przyszlosc... Teraz juz sie przyzwyczailam i karmie- czasami nawet sprawia mi to przyjemnosc, ale na poczatku jak mialam karmic to plakalam- nie dosc ze cale cycki mnie bolaly, sutki mialam poranione, mleka malo to jeszcze psychicznie mi to nie pasowalo. Na szczescie teraz jest lepiej, troszke inaczej do tego podchodze ![]() Cytat:
bo ja juz padam, tym bardziej ze w nocy dala mi pospac ledwie 4 godziny takze czas aktywnosci mojej Oliwki trwa juz 4,5 h a ma skonczone 3 tygodnie.Przyszla mi chusta Robilam proby - ale mi sie spodobalo. Tylko mam z jedna rzecza problem - zeby nie scisnac jej za mocno lub odwrotnie- za luzno bo wtedy mala wypadnie lub bedzie niezdrowo siedziecKto by pomyslal ze taki maly czlowieczek, tyle zmeczenia, wyrzeczen, a tak sie go kocha i tyle szczescia daje
|
||
|
|
|
#420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

tylko bez takich tekstów! Jesteś wspaniałą mamą i nawet nie próbuj myśleć inaczej! My też dokarmiamy, bo by się Malutka nie najadła. To nic złego!
Czytam te porady internetowe i wszystkie listy wyglądają inaczej

na szczęście dałam za nie w sumie 20zł w jakiejś promocji w tesco, więc nie jest mi żal
u nas pępuszek zaczyna odpadać! mam nadzieję, że ładnie odpadnie i nie będzie jakichś problemów! Czyli kosiarki dobrze wpływają na Córeczkę
nadal jestem w dwupaku

Kapukat kiedyś podawała link gdzie były takie biustonosze nieusztywniane ale dobrze podtrzymujące big cyc. 
?

ale i tak nie żałuję, bo błogosławię osobę, która wymyśliła skrętne kółka. Przynajmniej nie mam problemu z zakupami w małych, ciasnych sklepikach osiedlowych
i jest ryk, więc dokarmiamy a ona jest takim żarłokiem, że je łapczywie i jak butle podamy to potem ulewa dużo ... nie wiem czy moje mleko nie jest sycące
I nie wiem ile mój Piotrunio ma...