|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
Wiem bo jak miałam siarę to potrafiłam ostro zalać łóżko dlatego już się zabezpieczam ))
|
|
|
|
|
#362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
![]() Gazik solidnie nasączałam spirytusem (2 części spirytu, 1 część wody) i takim mokrym kręciłam dookoła. Dodatkowo w ty zagłębieniu dookoła kikuta czyściłam patyczkami higienicznymi też zmoczonymi spirytusem. Po tym wszystkim skórę dookoła pępka przemywałam wodą, bo zawsze trochę tego spirytusu się rozleje na boki, i smarowałam oliwką. Co do odciągania... jak widać są dwie szkoły... odciągać albo nie odciągać... ![]() Cytat:
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie ze moj gin nie zlecił mi badania na GBS, sama sobie zrobiłam. Jesli kiedys bede w ciazy po raz drugi na pewno do niego nie bede chodzic.
|
|
|
|
#364 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
agata, a w szpitalu jaki stanik miałaś? normalny nosiłaś z odpinanymi ramiączkami? Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-06-06 o 14:21 |
||
|
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
Nażarłam się makaronu z truskawkami
, idę poodkurzać póki potwór śpi
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz też mamy czyścić tak pępuszek... wsadziłam babkę do piekarnika. heh... ja to jestem udana. wyciągnęłam nowy worek na śmieci, wrzuciłam kilka papierków, worek zawinęłam i chciałam do lodówki go wsadzić mała śpi na balkonie. a ja wracam do sprzątania. muszę ogarnąć kuchnię po tej babce :P |
|
|
|
|
#367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
30 zł zapłaciłam, ale mam spokoj, wynik ujemny wiec nie ma co sie bac
Własnie czytam o cc jak to wyglada Powoli trace nadzieje, ze sie samo zacznie...
|
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
co do staników to kupiłam takie:
http://allegro.pl/85d-bialy-1szt-biu...347999275.html zobaczymy jakie będą jak przyjdą. najwyżej pójdą w śmietnik ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- a chciałam kupić dzisiaj truskawki... co do GBS to mój lekarz sobie w 38tc przypomniał, ale zdążyłam ![]() dziewczyna, która urodziła ze mną i na sali ze mną leżała dostawała antybiotyk, bo lekarz jej nie zlecił badań. nic nie wspomniał. |
|
|
|
#370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja własnie jem truskawki z działki Bez porównania z tymi kupnymi![]()
|
|
|
|
|
#371 |
|
Zadomowienie
|
Ja niestety mam paciorkowca, więc i tak mnie czeka podawanie kroplówki
niunia32 nieusztywniane...te mnie nie interesują |
|
|
|
#372 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamusie i te w dwupaku
na paciorkowca nie podają żadnej kroplówki, dostaje się dożylnie antybiotyk, miałam GBSa +, leżałam od środy w szpitalu, a urodziłam w piątek, dostawałam co 12 godzin antybiotyk dożylnie. Żadnej kroplówki. |
|
|
|
#373 |
|
Rozeznanie
|
Daj znać czy mały miał sensacje po nich, bo ja bym też z chęcią zeżarła.
|
#374 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo ja tylko wtedy to mleko otwarte włożyłam do szafki gdzie mam zamkniete ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|||
|
|
|
#375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
" ja np mialam paciorkowca z grupy B ( znaczy jestem nosicielem ). Problem pojawia sie dopiero przy porodzie, jesli jestes nosicielem to dostajesz kroplowke z anytbiotykiem co 4 godziny. Paciorkowiec jest bezpieczny i dla ciezarnej i dla dziecka do momentu porodu. Dziecko przechodzac przez drogi rodne moze sie zarazic a ze nie ma wyksztalconego ukladu immunologicznego to paciorkowiec moze byc dla noworodka smiertelny. Stad ta kroplowka badz antybiotyk dla noworodka od razu po urodzeniu" |
|
|
|
|
#376 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie już dziś nie będzie. Idziemy do szwagierki na urodziny. Miłego popołudnia i do jutra
Ps. obżarłam się gołąbkami
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a mnie się o GBS zapytali dopiero w środę (we wtorek urodziłam) i to pediatra. na IP nie chcieli, w karcie ciąży nie było wpisane, bo byłam przed wizytą. i nic nie dostałam. ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- baw się dobrze. |
||
|
|
|
#378 |
|
Zadomowienie
|
hmm, po porodzie to nie wiem po co jej dali, bo przecież istotne jest żeby dostać przed porodem i nie zarazić dziecka.
Wolałabym nie mieć tego paciorkowca to przynajmniej byłby jeden problem mniej :/ |
|
|
|
#379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic mu nie jest, więc jem. Co prawda nie tyle ile bym chciała, ale zawsze coś ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, w Rossmannie od 8 czerwca będzie obowiązywała nowa gazetka z ofertami jedno- i dwudniowymi, czyli każdego dnia i w każdy weekend będzie po 8 produktów w bardzo atrakcyjnych cenach. Gazetka była dziś dołożona do Tele Tygodnia, a dla zalogowanych na Wizażu jest widoczna od tego postu https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post34464865
|
|
|
#380 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
na szczęście dałam za nie w sumie 20zł w jakiejś promocji w tesco, więc nie jest mi żal![]() a teraz jedyny stanik jaki jestem w stanie założyć, to ten sportowy z pepco ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mała dziś coś rozdrażniona jest. Ledwo co wyszłyśmy na spacer - ona w ryk. Dobrze, że w parku koszą trawę. Pojeździłam wózem wokół kosiarek i się uspokoiła. Panowie od koszenia stukali się w głowę ![]() Co i tak nie zmienia faktu, że po godzinie wracałam na syrenie ![]() No i w malutkim parku zobaczyłam jeszcze trzy takie same wózki jak ja mam ale i tak nie żałuję, bo błogosławię osobę, która wymyśliła skrętne kółka. Przynajmniej nie mam problemu z zakupami w małych, ciasnych sklepikach osiedlowych![]() A ta znowu ryczy....a miałam gotować kalafiorową
|
|||||
|
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie wróciłam od lekarza szyjka mięciutka, nie wiem czy już bardzo krótka czy co z nią jest, ale lekarka mówiła, że dziecko już się mocno naszykowało na wyjście ja dostałam zwolnienie do 22.06 mimo, że termin mam na 16.06 - sama wynegocjowałam branie macierzyńskiego przed porodem i po skończeniu zwolnienia a nieurodzeniu dziecka jest bez sensu.z zaleceń to 16.06 mam się zgłosić do szpitala gdybym wcześniej nie urodziła, przy twardnieniach brzucha częściej niż co pół godziny - KTG w szpitalu, tak samo jak nie będę czuła po posiłkach min 10 ruchów w ciągu godziny - też szpital i ktg - mają obowiązek przyjąć i zbadać. Oj trzeba się sprężać ![]() zamiast obiadu jem lody... |
|
|
|
|
#382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zobaczymy co powie
|
|
|
|
|
#383 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cholera, albo ja tego nie czaje albo mój mały ma jakiś ciasny ten pępek i kikut |
||
|
|
|
#384 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Laski byłam w szpitalu,zrobili mi usg cyców,pobrali krew na badania i ogłaszam wszem i wobec ze wróciłam z całą piersią bo nie mam ropienia Moje Crp wynosi 73 Norma jest poniżej 10.dostałam antybiotyk na kolejny tydzień,bo tego mam za mało,ketonal,jakieś okłady mam robić.powinno przejść.
Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-06-06 o 16:30 |
|
|
|
|
#385 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny wczoraj mowie do meza ze przytulanki moga przyspieszyc porod on taki ucieszony a po chwili mowi ... " ale przeciez Dominik ma tak nisko glowke juz" A ja " No to najwyzej postukasz go po czole "
|
|
|
#386 |
|
Rozeznanie
|
Witam
starałam się Was nadrobić, ale jestem chyba już 2-gi wątek w połowie i nie dam rady... zostało mi na bieżąco czytać w miarę posiadania siły i pisać nadal jestem w dwupaku - nie wiem czy się cieszyć, bo nogi puchną i bolą położna zaleciła mi mniej pić ![]() :conf used: nie słucham bo się odwodnię mały się wypina, rozpycha chyba mi przez skórę wyjdzie, często ma czkawki albo tak mi się zdaje, ułożony jest genialnie do porodu. dziś na usg dowiedziałam się, że waży ok 3100g i mam okropnie paniczny lęk przed porodem a to już/dopiero 36/37 tc nie wiem gdzie chcę rodzić mój lekarz w moim tp ma urlop więc chciałabym w ciągu 2 tyg urodzić.. ale trochę wcześnie Torba nie spakowana -niby dla siebie rzeczy już mam ale nic dla dziecka nie kupione, moi rodzice zamówili nam wózek |
|
|
|
#387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No suuuuper!
|
|
#388 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w nowym wątku
super tytuł za chiny ludowe nie nadrobię Was ![]() benka99 (Bernadeta, 22 l.).....................( tp.22.05.) ur. 31.05.2012 Maksymilian, 3850g, 58cm. sn sweetjoy......................... ......................... ...(tp............) ur. 01.06.2012 Gaabbi (Gabi, 30l.).................... ................(.tp 18.06.)ur.03.06.2012 Hania,3090g,53cm,sn justysd (Justyna, 29l.).................... ..........(tp 07.06.)ur.03.06.2012 Kornelia,2670g,50cm,sn karozka (Karolina, 22 l.).............(tp 28.05)ur.02.06.2012,Leon, 3550g,58cm,sn doris888 (Dorota, 25 l.)...............(tp 25.05) ur.31.05.2012, Agata,3840g,57cm,sn Maloka (Mariola, 29l.).................... ............(tp 18.06)ur.4.06.2012,Michal ina i Alicja ![]() Kochane ! Serdecznie gratuluję z całego serca!! ![]() ![]() sweetjoy widzę, że urodziłyśmy tego samego dnia jeśli chodzi o mnie nie ogarniam tego wszystkiego a przede wszystkim karmienia jak tylko myślę o porodzie i jak Antosia ze mnie wyskoczyła i położyli mi ją na brzuchu to ryczę jak bóbr... cały czas nachodzą mnie płacze... ogólnie jestem słaba, straciłam dużo krwi, hemoglobina wyszła mi coś ok 7... szwy ciągną jak cholera...mam strasznie obrzęknięte krocze, żylak na żylaku, wielkie szycie i jakiś wielgaśny siniak od strony nacięcia.. ![]() mam nadzieję, że uda mi się czasem do Was zajrzeć i że powoli opanujemy sytuację w domu, postaram się też opisać poród i wstawić zdjęcie malutkiej... Tośka non stop na cycu... ale jakoś specjalnie się nie najada i i tak musimy dokarmiać... nie chcę, żeby tak wiecznie było dziś była położna, najważniejsze, że z małą wszystko ok, czy Wasze dzieciątka tylko jedzą a potem śpią, czy są momenty, że leżą i kwęczą i niewiadomo o co chodzi? co wtedy robicie? ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- acha i odpadł nam dzisiaj kikut, w 5 dobie
|
|
|
|
#389 |
|
Wtajemniczenie
|
hej. Jakoś nie mam czasu ostatnio
![]() co do pępka ja psik octaniseptem i dookoła patyczkiem odpadł przed koncem 2 tygodnia i też smarowałam brzuszek jak _agata linomagiem bądź oliwką bo octanispet wysuszał
|
#390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

Wiem bo jak miałam siarę to potrafiłam ostro zalać łóżko dlatego już się zabezpieczam
))

, idę poodkurzać póki potwór śpi

Kapukat kiedyś podawała link gdzie były takie biustonosze nieusztywniane ale dobrze podtrzymujące big cyc.
do poniedziałku. Ja jutro mam wizytę ciekawe co mi powie
za pępek
więc chciałabym w ciągu 2 tyg urodzić.. ale trochę wcześnie