Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-07, 00:41   #2821
anna99302
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
No i bym zapomniała a jestem nareszcie w 30 t.c. i z tej okazji stawiam coś na ząb
(no wiem chyba jestem masochistką )
Gratuluję
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Noo mi też położna mówiła, żeby nie smarować niczym buzi ani w ogóle ciałka dziecka, bo nie ma potrzeby. Ale kremu przeciw odparzeniom używać Wiadomo, opinie są różne. Ja nie będę stosować oliwki, ani kremu po kąpieli, chyba, że okaże się, że Mały ma suchą skórę.
a na odparzenia to jaki krem np.? a sudocrem jest do czego?
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
n\
\
Poryczałam się jak głupia na końcówce tych 7 kobiet o ciąży
ha! ja też!!! ale oglądałam już to dawno temu

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Hejo

Zadowolona wczoraj wyszłam z wizyty u gin mały rośnie jak na drożdżach wyszło z usg że waży 1.33kg ale oczywiście może być lekkie przekłamanie.
Póki co mały jest główką w dół i siedzi sobie bardziej po prawej stronie stąd te nagłe bóle dopegyt mam brać raz dziennie (do tej pory brałam 2x). Dziś byłam na glukozie.....to że słodkie to nic, to miało jakiś dziwny posmak i zapach ale dałam radę
Super wieści!!!
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
jak miała odruch wymiotny to sobie cały czas powtarzałam że tak nie może być bo będzie powtórka

ja dostałam śpiworek od kuzynki po jej synku ale za chorere nie wiem jaki to rozmiar....
ehh ja też dzisiaj miałam glukozę...z tym, zę powtórkową i weszła mi fatalnie!!! myślałam, że zwrócę. a potem to cholernie siedzenie nigdy więcej!
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

tak Bogiem a prawdą... to ja sama trochę zgrywałam cały czas chojraczkę, przez cały okres ciąży ani razu się (w dzień) nie położyłam, ani razu nie odmówiłam jakiegoś wyjścia, ani razu nie powiedziałam, że czegoś nie zrobię, bo nie mam siły.
W sumie sama nie wiem czemu, chyba po prostu nie lubię mówić głośno, że coś jest nie tak, to mam wtedy wrażenie, że tylko się te dolegliwości od takiego narzekania nasilają
(No i - przede wszystkim - dlatego, że u mnie ta ciąża przebiega w sumie dość łagodnie i mało upierdliwie.)
/
No kochana ja zgrywałam chojraczkę do 18 tygg...i okazało mi się, że mam skróconą szyjkę potem robiłam wszystko ale wolniej...a teraz to już w ogole mam zakaz zazdroszczę Ci nieupierdliwej ciąży!
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Hej.

Gin stwierdził, że infekcję widać. Dostałam globulki i maść, a skoro przy chodzeniu brzuch boli i ciągnie to... mam więcej leżeć, niż chodzić i np. szkołę rodzenia sobie darować, bo "lepiej, żeby czynność skurczowa zaczęła się za tydzień, niż teraz". W czasie badania na fotelu stwierdził, że szyjka jest długa i zamknięta, a teraz nawet rozwarcie na centymetr nie byłoby groźne. Chyba to wszystko. I słuchaliśmy serduszka , ale tylko takim stetoskopem z głośnikiem. Trochę trwało, nim znalazł tętno, chociaż mała akurat się ruszała.
:
To bardzo dobre wieści. a z tymi infekcjami to chyba wszystkie mamy probleym...ja też dostalam globulki dzisiaj
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
No ja już wróciłam... ale ile się nastękałam to moje...
Byliśmy na miejscu o 12, o 12.10 miała być rozprawa, ale że ta wcześniejsza się przedłużyła to nasza była o 13.30 :/ masakra, myślałam że wyjdę z siebie tak mnie bolał krzyż juz od tego siedzenia, a brzuch tak twardy cały czas że nawet nie mogłam normalnie usiąść ... i te parcie na pupę mam takie straszne, że mam wrażenie że mi rozerwie się coś w środku... :/
Ogólnie rozprawa niby ok, ale jak mnie sędzina wypytywała o to co było to aż się popłakałam 2 razy.. jakieś te wracanie do wspomnień nie miłe.. ehh a nakłamała powódka z mamusią - i to pod przysięgą zeznają a kłamią że żal się robi...
i do mnie sędzina z tekstem jak można mieć takie zaniki pamięci
no kur.wa wszystko to miało miejsce 4 lata temu, i jeszcze w takiej sytuacji , przecież to się nie da wszystkiego przypomnieć.. wrrr
ogólnie sprawa się skończyła że oboje winni, ale ograniczyli jeszcze bardziej bratu widzenie z synem, no tak, płać 500zł na dziecko którego nie możesz nawet zobaczyć... żal.. ale co tam, w końcu mam to za sobą...
A z byłym, jak z byłym, wredna małpa z niego.. ale podrażniłam się z nim trochę , pogadałam i jest dobrze
A najlepsze ja mówię "ale mi ciężko" a on "ale nogi rozkładać to nie było ciężko co?" a ja do niego "jak bym tobie rozłożyła to pewnie lżej by mi nie było" hehe - cięta riposta jeszcze dostał mandat za złe zaparkowanie, ale mój brat mu dał kasę za to więc mu się upiekło
AAAA i najgorsze, jak szłam do samochodu już po sprawie, to taka mnie kolka złapała i to w dwóch miejscach ale po tej samej stronie że myślałam że usiądę na chodniku i dalej nie pójdę... oj ciężko już...

p.s. jak by ktoś nie wiedział to byłam na sprawie rozwodowej u brata.
Ale przejścia!!! I co za babsztyl z tej sędziny. ehhh nie nawidzę sądów!
Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Tak, w sprayu, miałam dzisiaj je poprzecierać ale cały dzień spędziłam w Rzeszowie. Jestem padnieta.

Z tego co wiem jest na odwrót, herbata z liści malin rozpulchnia szyjkę a wiesiołek wzmaga skurcze. Więc najpierw od 36 tyg pije się tą herbatkę a od 38 tyg stosuje się wiesiołek. Ale chyba można też równocześnie, nie wiem.

W sumie mogłam tylko wilgotną szmatką przetrzeć, no ale nie pomyślałam.

Karolina
, meble drewniane, wszystkie pomysły po kolei będę wypróbowywać

Dziewczyny dziękuję za wszystkie rady dotyczace mebli, chwilkę odpocznę i może się za to wezmę.

Tak jak pisałam byłam dzisiaj w Rzeszowie. I dobrze że byłam z mężem, dzięki mnie dostał dużo mniejszy mandat . Jechaliśmy do Galerii, nie łamiąc żadnych przepisów, pasy też zapięte no i nas zatrzymali za przyciemniane przednie szyby. Pan policjant zapytał się męża czy odkleja folię czy ma mu zatrzymać dowód rejestracyjny, więc mąż powiedział że odkleja. No ale ta folia była stara bo mąż nie przyciemniał szyb, tylko takie już były jak kupił i się rwała zamiast ładnie się odkleić. No a mój TŻ krótkie paznokcie więc się strasznie męczył... no więc ja wysiadłam z auta i zaczęłam mu pomagać, co gó..o dało za przeproszeniem i tak skrobie tą szybę już 10 min a policjant sobie w radiowozie siedział i w końcu wysiadł i mówi do mnie żebym już wsiadła do samochodu bo widzi że w ciąży jestem a męża zaprasza do radiowozu. No i mówi do męża że za szyby można dostać mandat do 500 zł, ale widzi że żona w ciąży więc teraz dużo wydatków pewnie mamy i dał mandat tylko 50 zł i pozwolił w domu resztę zeskrobać . Więc w sumie się dobrze skończyło. No a w Rzeszowie spędziliśmy calutki dzień, miałam już dosyć
ładna przygoda!!! ale czyli, że poprzedni właścicile jeździł z tą szybą przyciemnioną taką??
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 00:58   #2822
anna99302
Zadomowienie

KOchane i dziękuję za słowa otuchy! Kurcze łatwo nie będzie... nienajlepiej mi dzisiejszymi wiadomościami ale przecież mogło byc gorzej!
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość

Nie brzmi to jakoś optymistycznie Mam nadzieję, ze będzie dobrze.. Na pewno!

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość

kochana glowa do g0ry, juz niedlugo- dasz rade

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Amelka rośnie - obecnie waży ok 1900, serduszko pięknie bije i mała cały czas się rusza. Mamy jedno zdjęcie z usg, ale niestety ciężko było ją uchwycić. Jest ułożona główką w dół Mam nadzieję, że już nie będzie psocić i tak pozostanie. W ciągu 5-ciu tygodni od poprzedniej wizyty przytyłam 20 deko i łącznie mam 11,7 na plusie
Następna wizyta 02.07

A teraz uciekam bo idziemy z małżem do knajpy. Miłego wieczoru Dziewczynki
Super! gratulacje!

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
oj no to odpoczywaj kochana

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
biedna, odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
Hey Mamusie

Ostatnio nie było mnie, bo TŻ miał 4 dni wolnego i szkoda mi było spędzać czas przed kompem. Dziś już poszedł na nocke , wiec jestem Niestety tylko na chwilke, dorwała mnie jakaś wirusówka Wymiotowałam w nocy, cały dzień nie moge jesc, boli mnie brzuch, mdli i mam brzydki chemiczny posmak w ustach Kulam sie po kanapie, nie mam siły na nic... Położyłabym sie wcześniej spac, ale póki co mój za☠☠☠.isty sąsiad rozwalił muze na cały regulator i musze słuchać basów w sypialni

Prince Aga niezłe wieści !!! Rzeczywiście ten czerwiec owocnie się zapowiada
biedactwo! dobrze, że w miarę szybko doszlas do siebie bo zatrucia są bardzo niebezpieczne dla nas teraz
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
wspołczuje lezenia, ale czego sie nie robi dla naszych pociech

)

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

orek też

Już blisko końca, nie przejmuj się. Dasz radę

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Kochana, nie martw się, tylko trzymaj dietki i LEŻ

:
Stary 2012-06-07, 01:01   #2823
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Sudocrem stosuje się na istniejące odparzenia i to chyba silniejsze. Poza tym podobno jest dobry na poranione brodawki.

Zapobiegawczo przeciw odparzeniom wystarczy używać łagodniejszych kremów typu Linomag, Hipp, Bambino, Ziajka, któryś J&J, Bephanten, Alantan (chyba wszystkie są od pierwszego dnia) i Nivea Baby (po pierwszym miesiącu). Są jeszcze jakieś (może Baby Dream).

Najlepiej używać kosmetyków z jednej serii, ale akurat kremów przeciw odparzeniom mam kilka, żeby w razie uczulenia nie tracić czasu na chodzenie do Rossmanna, czy apteki, tylko szybko zmienić.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 01:02   #2824
anna99302
Zadomowienie

Maciejko, Muminku- Wam również dziękuję za slowa wsparcia

---------- Dopisano o 02:02 ---------- Poprzedni post napisano o 02:01 ----------

Cytat:
Sudocrem stosuje się na istniejące odparzenia i to chyba silniejsze. Poza tym podobno jest dobry na poranione brodawki.

Zapobiegawczo przeciw odparzeniom wystarczy używać łagodniejszych kremów typu Linomag, Hipp, Bambino, Ziajka, któryś J&J, Bephanten, Alantan (chyba wszystkie są od pierwszego dnia) i Nivea Baby (po pierwszym miesiącu). Są jeszcze jakieś (może Baby Dream).

Najlepiej używać kosmetyków z jednej serii, ale akurat kremów przeciw odparzeniom mam kilka, żeby w razie uczulenia nie tracić czasu na chodzenie do Rossmanna, czy apteki, tylko szybko zmienić.
Acha już rozumiem Dziękuję za odpowiedź
Stary 2012-06-07, 06:36   #2825
nadalka
Zakorzenienie

A co to tu od rana tak cicho ???

Ja muszę jechać po męża.. kur. chyba nigdy się nie wyśpię przez tych baranów
Stary 2012-06-07, 07:51   #2826
Selay
Raczkowanie

a ja obchodze dzis 50tke... nie nie lat a 50 dni do OM teoretycznego rozpakowania
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 07:58   #2827
prince_polo
Zakorzenienie

hej

W nocy miałam brzuch jak kamień. Doslwonie. Calutki. OD gory do dolu. Pierwszy raz taki twardy, zawsze mialam napompowany jak balon a dzis doslownie jak bym pod skora miala kamienia CO sie budzilam to taki był, ale nie bolał Czemu tak????
teraz jest normalny

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
a ja obchodze dzis 50tke... nie nie lat a 50 dni do OM teoretycznego rozpakowania
szybko zleci

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 07:59   #2828
KarolinaPW
Zadomowienie

Tradycyjnie pozżerało mi cytaty

Wczoraj byłam na wizycie u chirurga spytać co z tym ropniem, rzeczywiście po moim nakłuciu sączyło się z niego 2 dni i w rezultacie był aktualnie pusty, nie dało się pobrać wymazu. Powiedział, że jak urośnie i znów będzie się sączyć to trzeba pobrać wymaz i zrobić posiew, ale antybiotykoterapia i wycięcie dopiero po porodzie, na razie muszę wytrzymać tak jak jest. Gdyby przed samym porodem urósł znów tak mocno to trzeba go naciąć albo nakłuć, żeby do porodu był opróżniony.

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
No ja już wróciłam... ale ile się nastękałam to moje...
Byliśmy na miejscu o 12, o 12.10 miała być rozprawa, ale że ta wcześniejsza się przedłużyła to nasza była o 13.30 :/ masakra, myślałam że wyjdę z siebie tak mnie bolał krzyż juz od tego siedzenia, a brzuch tak twardy cały czas że nawet nie mogłam normalnie usiąść ... i te parcie na pupę mam takie straszne, że mam wrażenie że mi rozerwie się coś w środku... :/
Ogólnie rozprawa niby ok, ale jak mnie sędzina wypytywała o to co było to aż się popłakałam 2 razy.. jakieś te wracanie do wspomnień nie miłe.. ehh a nakłamała powódka z mamusią - i to pod przysięgą zeznają a kłamią że żal się robi...
i do mnie sędzina z tekstem jak można mieć takie zaniki pamięci
no kur.wa wszystko to miało miejsce 4 lata temu, i jeszcze w takiej sytuacji , przecież to się nie da wszystkiego przypomnieć.. wrrr
ogólnie sprawa się skończyła że oboje winni, ale ograniczyli jeszcze bardziej bratu widzenie z synem, no tak, płać 500zł na dziecko którego nie możesz nawet zobaczyć... żal.. ale co tam, w końcu mam to za sobą...
A z byłym, jak z byłym, wredna małpa z niego.. ale podrażniłam się z nim trochę , pogadałam i jest dobrze
A najlepsze ja mówię "ale mi ciężko" a on "ale nogi rozkładać to nie było ciężko co?" a ja do niego "jak bym tobie rozłożyła to pewnie lżej by mi nie było" hehe - cięta riposta jeszcze dostał mandat za złe zaparkowanie, ale mój brat mu dał kasę za to więc mu się upiekło
AAAA i najgorsze, jak szłam do samochodu już po sprawie, to taka mnie kolka złapała i to w dwóch miejscach ale po tej samej stronie że myślałam że usiądę na chodniku i dalej nie pójdę... oj ciężko już...

p.s. jak by ktoś nie wiedział to byłam na sprawie rozwodowej u brata.
Dobrze, że masz już za sobą cały ten cyrk, odpoczywaj spokojnie, a to że ludzie kłamią na takich rozprawach to norma. Koleżanka sie właśnie rozwodzi i jak opowiadała jakie bajki jej mąż wygadywał przed sądem to aż się słabo robiło, a sędzia nic na to...
Gadka byłego bez komentarza, co za burak
Cytat:
Czesc. Jestem po wizycie i mam bardzo popsuty humor ehh mój cukier wyszedł bardzo średnio. wciąż dieta. jestem na granicy cukrzycy ciażowej dobrze, że jeszcze tylko 2 miesiące....z drugiej strony moja szyjka już zaczęła się rozmiękczac więc kolejne 3 tyg w ogóle mam leżec i nic nie robic zamawiam w tygodniu resztę wyprawki żeby byc gotową w razie co.
Wytrzymasz na diecie, juz niedługo- sama to sobie powtarzam
Bardziej ta szyjka jest niepokojąca, więc odpoczywaj jak najwięcej, nie lataj co chwilę do firmy bo to raczej nie jest relaksujące zajęcie
Cytat:

My będziemy młode do 50-ki, albo 60-ki.
Tak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!: oklaski:
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej mamusie
wreszcie nadrobilam jestem wkurzona, bo okazalo sie ze producent wozkow ktory chcemy kupic..wtrzymal obecna kolorystyke i musze czekac do konca czerwca na nowa...nie ma juz tych wozkow w hurtowniach- a jak sa to ostatnie szutki i nie ten kolor co chce. Innego wozka nie biore pod uwage i mam nadzieje, ze zdaz go kupic przed porodem
wczoraj wreszcie zlozylam magisterke w dziekanacie teraz mam dwa tyg na nauke i obrona....
Super, że już praca złożonato już z górki, obrona to formalność
A jaki w końcu wózek bierzesz- ten Tutek? jaki kolor?
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Amelka rośnie - obecnie waży ok 1900, serduszko pięknie bije i mała cały czas się rusza. Mamy jedno zdjęcie z usg, ale niestety ciężko było ją uchwycić. Jest ułożona główką w dół Mam nadzieję, że już nie będzie psocić i tak pozostanie. W ciągu 5-ciu tygodni od poprzedniej wizyty przytyłam 20 deko i łącznie mam 11,7 na plusie
Następna wizyta 02.07
Super wieści!!!!!!!!!!!!!klas ki:
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Słyszałyście, że dzisiaj jest dzień pocałunku a jutro seksu(czy jakoś tak) W sumie fajnie by było, bo za chwile zapomnę jak seks wygląda... Niestety w domu mam męską księżniczkę w sprawach łóżkowych... kiedyś nie wytrzymam i znajdę se kochanka
Znajdź sobie może się zacznie starać bardziej
Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość

Ostatnio nie było mnie, bo TŻ miał 4 dni wolnego i szkoda mi było spędzać czas przed kompem. Dziś już poszedł na nocke , wiec jestem Niestety tylko na chwilke, dorwała mnie jakaś wirusówka Wymiotowałam w nocy, cały dzień nie moge jesc, boli mnie brzuch, mdli i mam brzydki chemiczny posmak w ustach Kulam sie po kanapie, nie mam siły na nic... Położyłabym sie wcześniej spac, ale póki co mój za☠☠☠.isty sąsiad rozwalił muze na cały regulator i musze słuchać basów w sypialni
Zdrowiej kochana
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
ja już po rozmowie z mężem... jednak nie jedzie i zostanie ze mną. Za dużo nerwów by mnie to kosztowało. Trudno, jakoś to przeżyje, pójdzie u nas do kościoła, a jak się mała urodzi i ciut podrośnie to tam pojedziemy na grób. Aż mi od razu lżej na sercu
Super, że podjęliście taka decyzję, brawa dla tż
Cytat:
Ja też ciągle nie jestem przekonana do tego zakupu. Ostatnio postanowiłam kupić, a teraz znów myślę, czy nie lepiej kupić od razu śpiworek z otulaczami na ramionka.
Ja też się waham, raz wydaje mi się że na bank nie kupuję a potem, że jednak warto
Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Wczoraj zaczęliśmy 31 tydzień i byliśmy na wizycie - ogólnie wszystko ok a mała waży 1,5kg i nadal nie ma imienia co już chyba nawet nas powoli zaczyna denerwować a zdecydować się na któreś wybrane nie potrafimy..
Gratki za rozpoczęty tydzień i udaną wizytę
U nas jeszcze gorszy impas z imieniem bo nawet propozycji wyboru brak
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 08:01   #2829
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Wczoraj byłam na wizycie u chirurga spytać co z tym ropniem, rzeczywiście po moim nakłuciu sączyło się z niego 2 dni i w rezultacie był aktualnie pusty, nie dało się pobrać wymazu. Powiedział, że jak urośnie i znów będzie się sączyć to trzeba pobrać wymaz i zrobić posiew, ale antybiotykoterapia i wycięcie dopiero po porodzie, na razie muszę wytrzymać tak jak jest. Gdyby przed samym porodem urósł znów tak mocno to trzeba go naciąć albo nakłuć, żeby do porodu był opróżniony.
:
jaki ropień chyba cos przeoczyłam przez ten remont

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-07, 08:03   #2830
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Gratki
Cytat:
hej

W nocy miałam brzuch jak kamień. Doslwonie. Calutki. OD gory do dolu. Pierwszy raz taki twardy, zawsze mialam napompowany jak balon a dzis doslownie jak bym pod skora miala kamienia CO sie budzilam to taki był, ale nie bolał Czemu tak????
teraz jest normalny
Kurcze, a magnez bierzesz? Nie wiem czem tak
Mi wczoraj i dziś też twardnieje, biorę nospy i magnez i czekam aż przejdzie
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 08:07   #2831
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Gratki

Kurcze, a magnez bierzesz? Nie wiem czem tak
Mi wczoraj i dziś też twardnieje, biorę nospy i magnez i czekam aż przejdzie
nie biore juz magnezu bo mi kazał gin odstawic
ale chyba bede brała tylko moze w mniejszych dawkach bo nogi strasznie mi drentwieja i skurcze łapia , znowu wrocilo tak jak jakos w polowie ciązy mialam noce nieprzespane. Dlugo an boku jednym niemoge polezec bo zaraz cała noga i biodro rwie......
a jak brałam magnez to to mineło, byly surcze owszem ale tych bóli nóg nie bylo i bioder bynajmniej nie kilkadziesiąt razy w ciagu nocy...

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-07, 08:41   #2832
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
super wózeczek, ile daliscie???

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-07, 09:05   #2833
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
hmm, mało komfortowa sytuacja, faktycznie. A nie masz w pobliżu jakichś przyjaciół z autem? bo u mnie taka jest właśnie ewentualna opcja: w razie W dzwonię do kolegi A, koleżanki B albo znajomych C.
(i jednocześnie do męża, że ma na-ten-tychmiast pakować dupę i wracać)
mam trochę znajomych ale do szpitala mam daleko i nie zawsze będzie tak, że każdy będzie dysponował autem/czasem na tak długo, a poza tym koleżanki odpadają, bo jakby (odpukać) powtórzył się atak to ja nawet nie będę w stanie wstać a co dopiero zejść z 3 piętra itd.... także trzeba silnej ręki, a że teraz i teść i szwagier i inni z rodziny jadą na pogrzeb no to już ustaliliśmy że mąż musi zostać. Nie ma innego wyjścia...
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
woow ale to i tak dobra cena, bo teraz sa droższe na all, jest superowy, dasz jeszcze reaz tą real fotkę-bo nie mogłam jej znaleźć chyba klikne, bo wydaje się byc najlepszy i faktycznie duży
ja kupowałam u tego sprzedawcy w ten poniedziałek, tylko aukcja się skończyła, a było spore zainteresowanie:
http://allegro.pl/tiny-love-lezaczek...363097087.html
widzę że ponownie je wystawił ale za wyższą cenę...

co do zdjęć kochana to ja wstawiłam z internetu, bo jeszcze tego leżaczka nie złożyliśmy, ale może poproszę męża jak wróci z procesji to by go złożył wtedy bym cyknęła zdjęcie.
Ja go najpierw oglądałam w sklepie i faktycznie jest spory, podoba mi się jeszcze to, że po przekształceniu w fotelik może dziecko z niego długo korzystać. No i kolory mi się podobają nie lubie pstrokatych
Cytat:
To widzę, że ja nie jedna z zagrożoną ciążą już tak wcześnie a jak psychicznie ci z tym? bo u mnie średnio....
ja niestety noszę zagrożoną ciążę już od 14 tc teraz sprawy się nieco bardziej skomplikowały i miałam taki dół psychiczny, że musiałam stąd zniknąć na tydzień, żeby doprowadzić się do stanu używalności i przede wszystkim zorganizować wyprawkę bo byłam w lesie....a nie chciałąm wszystkiego zostawiać mężowi na głowie.
Już tydzień temu pobrali mi wymaz na GBS i po niedzieli mam odebrać wynik, no i czekamy na rozwój sytuacji.....

kathrinaaaaa śliczny wózek nie dziwię Ci się, że tak się nim zachwycasz

no i dziewczyny zaczynam dzisiaj 30 tc

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 09:09   #2834
agunia82
Zakorzenienie

hej Wstałam dzisiaj z okropnym bólem głowy, musiałam się apapem ratować, ale na szczęście przeszło

Linka jakoś nie będzie mi szkoda rozstawać się z fenoterolem, ostatnio coś gorzej znoszę jego branie, puls mi strasznie skacze po nim, chociaż na szczęście trzęsawek nie mam

Cytat:
ja już po rozmowie z mężem... jednak nie jedzie i zostanie ze mną. Za dużo nerwów by mnie to kosztowało. Trudno, jakoś to przeżyje, pójdzie u nas do kościoła, a jak się mała urodzi i ciut podrośnie to tam pojedziemy na grób. Aż mi od razu lżej na sercu
no to fajnie, że się dogadaliście

Cytat:

Przyznaję, że dzisiaj poczułam się osłabiona swoimi ograniczeniami fizycznymi również psychicznie.
ja już od jakiegoś czasu tak się czuję wczoraj miałam zakwasy na tyłku na i nogach po głupim goleniu się!

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
hej hej hej dziewczyny brzuch mi opadl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!
nooo kochana najwyższy czas pakować torbę, niech już sobie czeka

Cytat:
I jeszcze jedno pytanie mam do Was. Jakie macie wanienki?? z tym profilowanym gadżetem w środku? czy zwykłe?
zwykłą

Cytat:

Ale to takie wkurzenie z zasmuceniem. Bo dostałam prezent a on miał tylko pokazać go babci. A w końcu go jej dał... A wiem, że ona tego nie będzie szanować i mi po prostu przykro... Bo mogłabym to dać mojej siostrze, a ona by o to zadbała.
Już nawet mniejsza o to, co to jest. Po prostu mi przykro Jeszcze się wydarł na mnie, że skoro pozwoliłam pokazać to równoznaczne z daniem jej tego. Dla mnie słowo pokazać a dać to dwa inne...
oj nie dziwię Ci się, też bym była zła

Cytat:

KOchana ja miałam 1 cm od 16 tyg do teraz gdzieś...a teraz mam jeszcze krótszą i ginka mi nic nie daje nawet więc myślę, że spokojnie donosisz

KOchana to wszystkeigo najlepszego Dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa, bezbolesnego rozwiązania i samych cudownych chwil po porodzie
już tu pisałam, że u mnie to nie tylko to, że szyjka ma 1cm. Mój gin dwa razy mi wczoraj powtórzył, że ja do terminu to raczej na pewno nie donoszę. A jak będzie to się okaże. Chociaż ja bym bardzo chciała urodzić tak w okolicach 38-39 tyg, nie później

Ad. 2 dzięki

Cytat:

jak ktoś już tutaj napisał, sudocrem jest do "zadań specjalnych", kiedy już naprawdę silne odparzenia się zrobią. Warto go mieć w razie w, ale z racji tego, że to już dość mocny krem, nie używać rutynowo

Cytat:

teraz jest normalny
macica się stawia coraz mocniej, bo leki odstawiłaś. Puszczał coś czy non stop taki twardy był?

Cytat:
Treść usunięta
super się bryka prezentuje

Cytat:
Treść usunięta

Chmielinka

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-06-07 o 09:11
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 09:15   #2835
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej hej dzien dobry
ale jestem obolala mala mnie tak okopala w nocy ze mnie wszystko boli tragedia.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-07, 09:30   #2836
Linka25
Zakorzenienie

chmielinka - dobra decyzja; teraz dziecko jest najważniejsze mimo że inne sprawy też ważne;

Karolina - trzymam kciuki by ten ropień dał Ci odetchnąć
Co do kremu dopupciowego to oczywiscie czytałam że przy wielorazowych pieluchach się go nie używa - ale ciągle o tym zapominam tak mam wbite do głowy że krem do pupy być musi. Mam nadzieję, ze nie będzie żadnych problemów ze skórą pupy - ale przy wielo odparzenia i podraznienia praktycznie się nie zdarzają, więc i krem zbędny Jak sądzisz?

Anna - coś jest z tymi szyjkami; dziewczyny na zachodzie nie są badane dowcipnie, nasze mamy też raczej nie były - pewnie niejedna miała krótką szyjkę.. Hmm dziwne to wszystko.

Cytat:
I jeszcze jedno pytanie mam do Was. Jakie macie wanienki?? z tym profilowanym gadżetem w środku? czy zwykłe?
ja chcę kupić anatomiczną
nie zawsze TZ będzie przy kąpaniu (praca) a ja sama mam takiego stracha ze hej

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Widzę, że Linkę też - mam nadzieję, że już się zrehabilitował.
tak, najpierw robił podchody wysyłając smsy z pracy: "to już nigdy nie zamienimy ze sobą nawet słowa? " A później już poszło gładko

Cytat:
hej

teraz jest normalny

ja w nocy często mam twardy, czuję przy zmianach pozycji że jest jak głaz
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 09:35   #2837
phdwao
Zakorzenienie

hej

Ale się wyspałam, i nawet biodra nie bolały mnie tak jak zawsze i rano mężuś w łózku, achh

Idę Was nadrabiać
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 09:37   #2838
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
naprawde super
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
hej Wstałam dzisiaj z okropnym bólem głowy, musiałam się apapem ratować, ale na szczęście przeszło

macica się stawia coraz mocniej, bo leki odstawiłaś. Puszczał coś czy non stop taki twardy był?
:
Dobrze ze Ci przeszedł bol glowy
jak niee spałam to caly czas. A jak spalm to niewiem, ale gdy sie budzilam z akazdym razem byl jak kamien.
No i glowa mnie bolała

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
[
ja w nocy często mam twardy, czuję przy zmianach pozycji że jest jak głaz
ja mialam wlasnie caly czas, nie przy zmianach pozycji

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-07, 09:40   #2839
anna99302
Zadomowienie

Cytat:

Wytrzymasz na diecie, juz niedługo- sama to sobie powtarzam
Bardziej ta szyjka jest niepokojąca, więc odpoczywaj jak najwięcej, nie lataj co chwilę do firmy bo to raczej nie jest relaksujące zajęcie
:
aD.2. ehh no niby nie jest a ja psychicznie czułam się lepiej...ale dzisiaj wstałam z myślą , że jeszcze tylko 6 tyg a potem może dziac się co chce. poproszę męża żeby mi drukark,ę do domu przywiózl i będe z lóżka pracowac. wkurza mnie to, że nawet sprzątac nie będe mogła..
AD.1. skąd te ropienie się biorą? kurcze no że musiał ci się zrobic akurat w ciąży
Cytat:
Treść usunięta
Gratulacje!
Cytat:
mam trochę znajomych ale do szpitala mam daleko i nie zawsze będzie tak, że każdy będzie dysponował autem/czasem na tak długo, a poza tym koleżanki odpadają, bo jakby (odpukać) powtórzył się atak to ja nawet nie będę w stanie wstać a co dopiero zejść z 3 piętra itd.... także trzeba silnej ręki, a że teraz i teść i szwagier i inni z rodziny jadą na pogrzeb no to już ustaliliśmy że mąż musi zostać. Nie ma innego wyjścia...

ja niestety noszę zagrożoną ciążę już od 14 tc teraz sprawy się nieco bardziej skomplikowały i miałam taki dół psychiczny, że musiałam stąd zniknąć na tydzień, żeby doprowadzić się do stanu używalności i przede wszystkim zorganizować wyprawkę bo byłam w lesie....a nie chciałąm wszystkiego zostawiać mężowi na głowie.
Już tydzień temu pobrali mi wymaz na GBS i po niedzieli mam odebrać wynik, no i czekamy na rozwój sytuacji.....

kathrinaaaaa śliczny wózek nie dziwię Ci się, że tak się nim zachwycasz

no i dziewczyny zaczynam dzisiaj 30 tc
No ja mam miec GBS za 3 tyg ... w 33 tyg...
Gratuluję 30tki!!!!klask i:
Stary 2012-06-07, 09:43   #2840
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

dobrze że lekarz to obejrzał
Cytat:
ja kupowałam u tego sprzedawcy w ten poniedziałek, tylko aukcja się skończyła, a było spore zainteresowanie:
http://allegro.pl/tiny-love-lezaczek...363097087.html
widzę że ponownie je wystawił ale za wyższą cenę...

co do zdjęć kochana to ja wstawiłam z internetu, bo jeszcze tego leżaczka nie złożyliśmy, ale może poproszę męża jak wróci z procesji to by go złożył wtedy bym cyknęła zdjęcie.
Ja go najpierw oglądałam w sklepie i faktycznie jest spory, podoba mi się jeszcze to, że po przekształceniu w fotelik może dziecko z niego długo korzystać. No i kolory mi się podobają nie lubie pstrokatych
wow to ładnie podróżał, o 40zł, ale wiesz co kilkinełam go własnie, bo jak takie ma zainteresowanie to żeby mi nikt nie wykupił, chyba u niego też kupie karuzelkę na pilota, coby wysyłka była jedna alez się cieszę

katharinaaa wózek jest bardzo ładny
Stary 2012-06-07, 09:45   #2841
anna99302
Zadomowienie

Cytat:

Anna - coś jest z tymi szyjkami; dziewczyny na zachodzie nie są badane dowcipnie, nasze mamy też raczej nie były - pewnie niejedna miała krótką szyjkę.. Hmm dziwne to wszystko.

ja chcę kupić anatomiczną
nie zawsze TZ będzie przy kąpaniu (praca) a ja sama mam takiego stracha ze hej
Prawda?? podejrzana sprawa!!!! a przeciez tam są donoszone dzieci tak samo jak u nas! może to źle że jesteśmy tak przewrażliwione...już sama nie wiem. wiem jedno, byłoby mi o wiele łatwiej byc w ciąży jakby co chwila ktoś mnie nie straszył twardym brzuchem, czy skracającą się szyjką!!!
Stary 2012-06-07, 09:45   #2842
prince_polo
Zakorzenienie

dziewczyny mam pytanie
Jak lekarz bedzie pobierał wymaz ten GBS???? z pochwy i odbytnicy??

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-07, 09:47   #2843
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
po ostatnich wydarzeniach muszę rodzić w Rydułtowach, bo właściwie teraz wszystko może się wydarzyć, więc za bardzo wyboru nie mam ale tam jest bardzo fajny szpital i opieka.

Co do Górniczego to jest MAKABRA. Leżałam tu i prawda jest taka, że jak leczysz się u któregoś z lekarzy (starszych) z oddziału to jesteś traktowana w miarę dobrze, a jak masz innego lekarza to mają Cię w d***. Fakt faktem, że jest tu kilku młodych lekarzy, którzy interesują się pacjentami, ale i tak nie mają nic do powiedzenia tylko ordynator i jego "koledzy". Jak z atakiem trafiłąm na oddział to dali mi no-spe a ja zwijałam się na łóżku. Zawołać urologa też nie chcieli bo uznali że samo przejdzie , a położne to takie małpy..... wiecznie zmęczone i najlepiej to nic od nich nie chcieć i o nic nie pytać
jeżeli chodzi o poród to koleżanka rodziła i mówi że jeśli ma się swoją położną to jest ok, gorzej jest po porodzie, bo trzeba mieć ze sobą wszystko (szpital nie daje kompletnie nic), od wyjścia z sali porodowej mama robi wszystko przy własnym dziecku sama i jest z nim 24 h. Czyli do porodu jest jako tako, a później radź sobie kobieto.....
Jakbym miała porównać oddział w Rydułtowach to jest niebo a ziemia.

nie wiem jak wypada opieka podczas innych przypadków niż ciąża, także tu się nie wypowiem

a i Kochana też gratulacje trzydziechy

Franuś
Stary 2012-06-07, 09:47   #2844
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny mam pytanie
boj sie

Amelcia
Stary 2012-06-07, 09:50   #2845
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
hej

teraz jest normalny

szybko zleci
ja już mam od ponad tygodnia twardy brzuch. Nie pamiętam kiedy ostatnio był miękki :/
Stary 2012-06-07, 09:52   #2846
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
wow to ładnie podróżał, o 40zł, ale wiesz co kilkinełam go własnie, bo jak takie ma zainteresowanie to żeby mi nikt nie wykupił, chyba u niego też kupie karuzelkę na pilota, coby wysyłka była jedna alez się cieszę
karuzelkę na pilota też u niego kupiłam, na tej aukcji:
http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...tml#tabsAnchor
śliczna jest

i w ogóle gość tak ekspresowo mi to wysłał że byłam w szoku! Po 2 dniach miałam wszystko w domu (brałam przesyłkę za pobraniem)
Cytat:
dziewczyny mam pytanie
tak. Mi położna brała wymaz ale prawie nic nie poczułam, taki podwójnym patyczkiem i z pochwy i z odbytu równocześnie... nie było tak źle

Franuś
Stary 2012-06-07, 09:55   #2847
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
hej hej hej dziewczyny brzuch mi opadl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!

Cytat:
ja mam zwykłą

Cytat:
Ale to takie wkurzenie z zasmuceniem. Bo dostałam prezent a on miał tylko pokazać go babci. A w końcu go jej dał... A wiem, że ona tego nie będzie szanować i mi po prostu przykro... Bo mogłabym to dać mojej siostrze, a ona by o to zadbała.
Już nawet mniejsza o to, co to jest. Po prostu mi przykro Jeszcze się wydarł na mnie, że skoro pozwoliłam pokazać to równoznaczne z daniem jej tego. Dla mnie słowo pokazać a dać to dwa inne...

Cytat:

Cytat:
Treść usunięta
cudny ten wózek i śliczne kolorki

Cytat:
Treść usunięta
Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 09:55   #2848
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
karuzelkę na pilota też u niego kupiłam, na tej aukcji:
http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...tml#tabsAnchor
śliczna jest

i w ogóle gość tak ekspresowo mi to wysłał że byłam w szoku! Po 2 dniach miałam wszystko w domu (brałam przesyłkę za pobraniem)
tą co kupiłas widziałam na zywo, faktycznie sliczna, jeszcze zastanawiam sie na fisher price rainforest bo tam tak fajnie liście lataja

ciastek z odbytu ponoc pobierają
Stary 2012-06-07, 09:58   #2849
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
tą co kupiłas widziałam na zywo, faktycznie sliczna, jeszcze zastanawiam sie na fisher price rainforest bo tam tak fajnie liście lataja

ciastek z odbytu ponoc pobierają
mi sie ta karuzelka bardzo podoba
muzyczka jest fajna
do tego ma mozzarta bacha i bertovena chyba.

Amelcia
Stary 2012-06-07, 09:59   #2850
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
No ja mam miec GBS za 3 tyg ... w 33 tyg...
ale to tylko tydzień wcześniej niż się zaleca. Normalnie robi się między 34 a 36 tyg

Cytat:
dziewczyny mam pytanie
tak

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości