|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów, część VI
ja na noc mialam Amle na psikadło własnorobione, a po myciu biovax latte na godzine, a później płukanka z kawy,herbaty czarnej i pokrzywy;D
|
|
|
|
#1412 |
|
Przyczajenie
|
Hej zakupiłam ostatnio troche rzeczy na zsk i wyczytałam że maksymalne stężenie aloesu zateżonego 10x to właśnie 10 % I tak sie zastanawiam ,czy zawsze odmierzacie dokładną ilość ,czy poprostu dodajecie na oko ? i czy ktoras z was kiedyś ,,przedawkowała"
Pytam bo to sie staje coraz bardziej męczace PS: Czytam wasze forum od początku VI części i jestem pod wrażeniem ilości rzeczy, które testujecie . Sama dopiero zaczynam swoja przygodę z olejami
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
moooniek, przypomniałaś mi, co miałam zrobić
A miałam zrobić psikacza na jakimś naparze, więc już parzy mi się rumianekEhh, jak ja lubię eksperymenty ![]() Ale żeby nie było tylko offu, to dziś mam w planach także oleje, ale po kolei: eliksir GP na skalp psikacz rumiankowo-nie.wiem.jeszcze.jaki na długość Sesa na skalp olej nie.wiem.jeszcze.jaki na długość maść BD sutkowa na końcówki Sesa mi się wcale nie kończy, choć używam jej najczęściej na skalp. Navratna wygląda na ledwo-napoczętą, mimo że też używałam jej często swego czasu (tylko ostatnio leży odłogiem i wcale nie mam na nią ochoty ). Wczoraj zacnie się czułam z rycyną na skalpie, którą to rycynę też męczę już ze dwa lata (na paznokcie i włosy). W olejach przeznaczonych na długość też nie widzę wielkich ubytków... a ciągle myślę co kupię, kiedy jakiś olej się skończy
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1416 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście jak odstawiłam wróciły do poprzedniego stanu
|
|
|
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
ja aloes nakładam na skalp, do 10 ml wody dodaje 1 ml aloesu
|
#1419 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie próbowałam to robić strzykawką ,ale bez igły i zasysałam wiecej powietrza niz tego co powinnam
Także już wiem w co sie zaopatrze w tym tygodniu ,a do następnego zamówienia dorzuce łyżeczki Dziekuje A i jeszcze chciałam spytać czy wasze oleje lniane długo utrzymuja zapach, bo moj około 3 dni
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() naprawde byłam pod wrazeniem gdy uzyłam ja pierwszy raz
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
Czy to prawda, ze olej z orzecha wloskiego powinien byc zuzyty w 3 miesiace po otwarciu?
|
|
|
|
#1423 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie włosomaniaczki
Czytam wizażowe wątki olejowe, czytam i czytam i czytała będę, ale w związku z tym że końca nie widać, postanowiłam juz teraz rozwiać kilka moich wątpliwość. Proszę o tolerancję dla całkowitego laika olejowego ![]() Może zacznę od tego że z włosami większych problemów nie miałam, do teraz. Po zimie i po 6 misiącach kuracji przeciwtrądziowej od wewnątrz Acnenorminem są w fatalnej formie. Suche, paskudnie porozdwajane, nieukładające się, całkowicie bleee. Już je podcięłam ale jeszcze w tym miesiacu poprawiam obetnę jeszcze kilka centymetrów bo chyba fryzjerka pożałowała moich włosów a takich rozdwojonych końcówek nie uratuję już w żaden sposób. W każdym bądź razie jedyną nadzieje widzę w olejkach, dowiedziałam się o nich przez przypadek. Przez przypadek również zostałam uswiadomiona tutaj co do slsów silikonów itd. Włosów nie maluję, prostuję w sumie tylko grzywkę. Problemem jest suszenie, muszę suszyć włosy (zimny nawiew) ponieważ wracam stosunkowo późno i włosy mi nie zdążają naturalnie wyschną a rano gdy sie kładę z wilgotnymi wyglądają okropnie. A wstaję o 5.30 więc też nie ma opcji że mi wyschną w 1 h 15 min które mam do wyjścia z domu. To tak na moją obronę ![]() Po jakimś tam już oczytaniu się na wizażu zakupiłam vatikę klasyczną na kokosie oraz olejek kokosowy 100% nierafinowany. Vatika użyta już raz na noc. Przyjemna w użyciu. Rano skoro postanowiłam zmienić całkowicie pielegnacje zastosowałam metodę OMO. Odżywką była emulsja Gloria a zamiast szamponu Babydream balsam do kąpieli. Nie miałam wrażenia nieumytych włosów może dlatego że zrobiłam wszystko bardzo starannie. Efekt mnie nei zachwycił jakoś, ale nie było źle, zresztą nie nastawiałam sie na jakieś spektakularne rezultaty po jednym razie :P Po kilku godzinach włosy się zrobiły jednak jakieś takie paskudne, suche, okropnie szorstkie i nieprzyjemne. Patrząc na siebie w lustrze stwierdziałam ze wyglądają brzydko.. Co zrobiłam źle, oleju z pewnością nie była za dużo, 1 łyżka na długie włosy. Czy OMO mi nie służy? Może spróbować samo mycie balsamem do kąpieli i emulsja gloria?? A może muszę używać odżywkę z silikonami żeby wyglądać jak człowiek ??TAKŻE MOJE PYTANIE CO MAM POPRAWIĆ ABY PO DZISIEJSZYM OLEJOWANIU EFEKT BYŁ JUTRO ZADOWALAJĄCY A NIE KOMBINOWANIE JAK TU WCZESNIEJ WRÓCIĆ DO DOMU I NIE POKAZYWAĆ SIĘ LUDZIOM :p :p :pBędę wdzieczna za rady, przepraszam że tak dużo napisałam ale musiałam opisać sytuacje abyście mogły mi pomóc. Pozdrawiam
|
|
|
|
#1424 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Napisałam ,że pachnie bo znajomi (w wiekszosci płeć brzydsza ) zaczeli pytać czego używam i porównują jego zapach do dziecięcej oliwki
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1427 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta maska jest tylko w tej pojemności Cytat:
![]() Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32264362 i tekst Narka: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=10861
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1429 |
|
Konto usunięte
|
Jakie oleje polecacie z Lidla? Co tam można ciekawego dostać i za ile w przybliżeniu?
|
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny polecają sezam Tylko w razie co musisz szukać tam gdzie promocje, albo jakieś resztki
|
|
#1431 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=tisiphone;34570592]Jakie oleje polecacie z Lidla? Co tam można ciekawego dostać i za ile w przybliżeniu?[/QUOTE
Z orzechów arachidowych, sezamowy i wok 9to chyba jakaś mieszanka oleji) Ale tylko w czasie tygodnia azjatyckiego ,bo normalnie to widzialam zwykla oliwe i chyba nic wiecej,ale moze u mnie lidl jakis wybrakowany
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj pierwszy raz
ale mam zamiar używać teraz płukanek regularnie więc dam znać, zamówię jeszcze jakieś ziołka przyciemniające i będę kombinowała
|
|
|
|
#1433 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
Super
![]() Czyli tak jak w przypadku lnianego - konsystencja i zapach ten sam, wiec mozna uzywac
|
|
|
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aha w sumie z orzecha włoskiego też mam otwarty i to chyba lekko ponad 3 miesiące i jest ok
|
|
#1439 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olej z orzechów laskowych jest znacznie bardziej trwały i jest olejem nieschnącym. ![]() Co nie znaczy, że olej po terminie przydatności na pewno jest zepsuty szczególnie, jeśli był przechowywany we właściwych warunkach
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.

trzymam pod folią i czapką hyhy

). Wczoraj zacnie się czułam z rycyną na skalpie, którą to rycynę też męczę już ze dwa lata (na paznokcie i włosy). W olejach przeznaczonych na długość też nie widzę wielkich ubytków... a ciągle myślę co kupię, kiedy jakiś olej się skończy
Na szczęście jak odstawiłam wróciły do poprzedniego stanu 

Dziekuje 
??