|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
wrrr a my znówu 6.20 na nogach... Czemu ona tak wcześnie wstaje?!
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Witam sie
TZ mnei tak wyrolowal, ze musialam mu zalatwic jedna sprawe dzis o 6, czyli musialam zostac na noc u mamy, bo kto by marysi pilonowal, jakbym wyjechala ehhh nie ma to jak sie bawic i sprawy sie same zalatwiaja.Marys - nadal piernik jasny chodzi spac o polnocy a ja za 1,5 wstalam - ale coz kocham moje dziecko i tyle![]() Tata niby lepiej - ale wczoraj wyszly zle wyniki, do polnocy przetaczali mu krew, plus to, ze jest odwodniony, ale humor mu dopisuje bo sms mi smieszne wysyla. A i w dodatku non stop pyta o Marys, wczoraj mu wyslalam na telefon zdjecie Marysi niech sobie patrzy na nia. Kochane dzieciaczki dla wczorajszych i dzisiejszych solenizantow sto latek!!!!!!!
|
#2493 |
|
Wtajemniczenie
|
Witojcie.
Dominik obudził się dziś po 4tej Boli mnie głowa, gardło i w ogóle czuję się jak wrak. Pralka pierze już 3 turę ciuchów i pościel. Mam nadzieję, że wyschnie do wieczora. Dobrze, że gotować nie muszę bo dziś obiad u mamy. Lena, Nikoś, Patryk buziaki dla Was ![]() Jem arbuza na poprawę humoru. Pyszny, słodziutki
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2012-06-07 o 09:18 |
|
|
|
#2494 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam!
Cytat:
Na razie pracuje po 5h, od 8 do 13. Opiekunka jest mój brat napisał własnie mature, studia dopiero w pazdzierniku wiec ma troche czasu. Po 13 idzie sobie dorobic dotaty wiec jest szczesliwy.Ja jestem baaaardzo zadowolona! Uwielbiaja sie nawzajem, Adas wdraża moje zakazy i nakazy, trzyma sie wybranego menu-Jestem pewa, że Ewcia ma z nim lepiej niz z moja mama czy teściowa-one na pewno próbowały by wychowywać ja swoimi metodami. Cały dzień spiewaja, bawia sie-codziennie Ewka umie coś nowego-to go pochwaliłam ![]() Żaden ząb sie nie wykluwa... Marina,Telik Mój brat też jest młodszy ale kochamy sie na zabój Beata skąd wiesz,że chodze po ścianach? pieleszka super,że już sie wdrożyłyście w stary rytm MarinaTy coś chyba nas oszukujesz z tym gotowaniem...pewnie sama prowadzisz po kryjomu bloga najpierw gulasze, teraz inne cuda-mistrz kuchni z Ciebie!eweveemam nadzieje,ze juz dzisiaj wyniki beda lepsze! Mojeje mamie tez kilka razy po operacji przetaczali krew-bedzie dobrze-na pewno! Dzisiaj tez nie spałyśmy ale co tam!!!!!!!!Jest wolne!!!!!!!!I nasze nowe osiagniecie!!!!!!!Ewcia stała sama bez trzymania ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- i znowu zapomniałabym o solenizantach LENA,NIKODEM,PATRYK klask i:![]()
|
||
|
|
|
#2495 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.youtube.com/watch?v=aVFnkEbYty8 troche Wiki, jakosc byle jaka Lenka, Nikos i Patryk i Majeczki i Karolek z wczoraj Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-06-07 o 10:22 |
|
|
|
#2496 | |||
|
Zakorzenienie
|
jak Julka wstanie o 6,20 to się cieszę - bo to jak na nią baardzo późna pora
dziś wstała 6,10 ale już po 4 się kręciła i bałam się że zacznie dzień tak wcześnie ale skapitulowała , rozkopała się i poszła spać dalej.Cytat:
widzę że i Ty nocne przygody miałaś ![]() Cytat:
tż też drzemie. i Ty biedna nie wyspałaś się idziecie z nim do dermy jutro? jest choć minimalna poprawa?Cytat:
![]() niedługo będzie sama chodzić zwinnie ![]() i brawa dla brata ![]() też mam młodszego brata - ma 16 lat - i też się często Julką zajmuje- uwielbia go - dziś rano byliśmy w kościele na 7,30 to z nią został bo rodzice też z nami poszli, i miał dziś chrzest bojowy w przebieraniu kooopy ![]() ![]() - jeszcze nie miał okazji tego robić - a dziś jak na złość Julka nie powitała nowego dnia koopą jak zawsze po przebudzeniu, tylko trzymała specjalnie dla wujka ![]() a że ona przy przewijaniu kręćka dostaje, ucieka, wyrywa się i ogólnie szaleje to miał wujek bojowe zadanie ![]() ale dał radę - po powrocie sprawdziłam dokładność młodego wujka i pupcia ok była czyściutka - tylko zapomniał posmarować sudocremem. - pominę fakt że chusteczek mokrych zużył chyba 1/3 opakowania ale co tam, dał radę więc przymykam oko - bo to był "pierwszy raz" ![]() z chodzeniem po ścianach domyśliłam się, bo mam tak samo jak się nie wyśpię. i przyłączam się do dzisiejszych życzeń z okazji miesięcznic aaa już za miesiąc niecały zacznie się masowe świętowanie roczków ale będzie wysyp ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- coś jeszcze chciałam.... aaa właśnie! wiecie co, naprawdę zaczynam doceniać zakup Odkrywczego Domku Kiddieland na początku jak go kupiłam to takiego szału nie było jakoś bo Julka nie umiała sama wszystkiego przyciskać, a teraz jak domek lezy na szafie a ona sobie umyśli się nim bawić to ciągnie rączki do niego żeby jej go zdjąć i żeby się bawiła. umie już wszystko przyciskać oprócz pieska i tej wiewiórki - i się cieszy że jej to gra, pobawi się z 10 minut i się jej znudzi ale za jakiś czas znów chce się tym bawić i jest szał. Uwielbia tego ćwierkającego ptaszka i chrapiącego ludzika w łóżku. jak skończy się bawić to domek odkładam żeby się nie wywróciła na nim ale zauważyłam że teraz się nim ładnie bawi bo na początku to głównie chciała go wywracać a teraz domek może sobie stać - a ona sobie ogląda wszystko w nim i się bawi więc naprawdę polecam ten domek
|
|
|
#2497 |
|
Rozeznanie
|
stronczek27heheh,dobre!Mała fanka
beata no to moejmu sie udaje i dobrze bo kupy boi sie jak ogniaMam przewijak na pralce bo inaczej trzebaja gonic z gołymi pośladami po całym domu ![]() No własnie roczki tuż,tuż! iustynano włąsnie, znalazłaś ksiedza?Bardzo fajnie, ze uda sie chociaż dwie imprezy połączyć ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Beatko-szukam domku na all ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Kupiliśmy Ewie klocuszek ale akurat tego samego dnia dostała podobny sorter(nie firmowy).Leżał dwa dni ...nie interesowała sie nim wogólewiec oddalismy klocuszka. Za to puzzle drewniane ze zwierzatkami robia furrore!I cały czas ,nieustannie klocki FP |
|
|
|
#2498 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek
![]() Niby wolne, święto, ale jakoś tego nie czuję. Odkąd jest Tymcio, to nie ma rozróżnienia na wolne i nie wolne ![]() Lena, Nikoś, Patryk - sto lat Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2. ![]() Cytat:
![]() A czemu ona się tak przyglądała, że aż główkę tak fajnie przekręcała z zaciekawieniem? Cytat:
![]() Szkoda że nie nagrałaś ukrytą kamerą jego miny, jak znalazł tę niespodziankę ![]() Cytat:
|
|
#2499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-06-07 o 11:22 |
|
|
|
|
#2500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiki wygląda na bardzo spokojną dziewczynkę
|
|
#2501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale tylko wyglada Madziulka jak sie czujecie dzis? Jak Szymus? Dziewczyny co dalej z tym konkursem? Dostalyscie jakies powiadomienie czy cos? |
|
|
|
|
#2502 |
|
Rozeznanie
|
Brumek już tu były brumeczku polecane-o te
http://allegro.pl/fisher-price-klock...387907112.html My mamy wersje ze wszystkimi zwierzątkami Przegladam własnie wszystkie wątki zabawkowe i chyba jej kupie zwykłe klocki drewniane
|
|
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ja siedzę i dziobię od rana, jutro mam dwa egzaminy Mama z Filipem na dworze zaraz wrócą pewnie i mich trzeba podać Studia to ZUO !!!! :P
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
nie mam weny ![]() Stroczek widać że Wiki zakochana w piosence, miny strzela wyśmienite ![]() Za jakiś czas powinni wysłać na priv wiadomośc do nas, ale to zazwyczaj trochę czasu mija od momentu zakończenia konkursu do otrzymania nagrody a Tobie gdzie wyślą? do Polski czy do londonu?Noc kiepska. Teściowa napaliła w piecu jakby zima była ( żeby jej na dole nie zmarźli czasem..eh) i wszyscy 3 nie spaliśmy, tylko kręcenie, wiercenie. Teraz Sara śpi i krzyżuje mi plany wyjazdowe. No cóż, trzeba się do tego przyzwyczaić.
|
#2505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ewa się już bawi klockami tak jakoś "normalnie"? Bo Tymek ma kilka i ich tylko do gryzienia na razie używa. Ewentualnie walenia nimi mnie albo konika w nos. bo jest na etapie robienia "daj" ![]() Powiem Wam, że do bani taki długi weekend z brzydką pogodą
|
|
#2506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekuje za odp. nagroda bedzie prezentem dla mojej mamy i wpisze adres do Bialegostoku, bo tam aktualnie Mama moja mieszka |
|
|
|
|
#2507 |
|
Rozeznanie
|
Brumek Ewa też "daje" wszystko i wszystkim!
najpierw pare miesiecy je gryzła, póżniej stukała, rozwalała wieże-a teraz buduje jej dużą wieże a ona sciąga z góry po jednym klocuszku coś już nawet próbuje układać. I jeżdzi nimi po całym pokoju. W każdym klocku jest inne zwierzatko i robi inne rzeczy (np. krówka macha ogonem)-więc udaje odgłosy zwierzatek.Myślę, ze jak bedzie starsza to tez sie przydadza bo kazdy klocuszek ma boki w dwóch kolorach i układając je można dopasowywac kolory...mnie o coś zapytać ![]() dlatego czaje sie na drewniane w różnych kolorach i kształtach |
|
|
|
#2508 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ogólnie lepiej - nie gorączkuje, lepsze samopoczucie, mniej boli gardło, ale mam paskudny kaszel i katar, ale wiadomo, że to ciężej wyleczyć.
Szymon - został mu jeszcze katarek i kaszel. Mąż dzwonił do przychodni umówić małego na kontrolną wizytę i oczywiście nie ma miejsc. Kobieta z recepcji tylko spytała w jakiej sprawie - mąż powiedział, że mały miał antybiotyk i został nam jeszcze katar i kaszel, a ona powiedziała, że to może trwać dłużej, a że dzieciom do roku czasu nie podaje się nic na kaszel. Byliśmy też w aptece i kobietka powiedziała Nam to samo, że do roku czasu nie podaje się dzieciom nic na kaszel. Normalnie zgłupiałam ![]() Dzięki, że pytasz Dziewczyny co Wasze dzieciaki dostawały na kaszel?
|
#2509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
UWAGA!!! CHWALE SIE: Wiki z pozycji lezacej na pleckach sama usiadla 2 razy Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-06-07 o 13:55 |
|
|
|
|
#2510 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakie drewniane puzzle macie? te klocki fp super - ale drogie... :/ 6 klocków za pół stówy - trochę sporo.. Cytat:
![]() Cytat:
myślałam że już masz z głowy egzamiiny i tylko obrona Ci została. Macie termin obrony wyznaczony już?Cytat:
![]() ![]() klask i:a Wiki raczkuje już?
|
|
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
ja małemu kupiłam taką zabawkę, z tj aukcji - i jest hitem
![]() http://allegro.pl/telefon-interaktyw...341159966.html
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2512 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze nie, ale nie wiele jej brakuje. Kleka juz na kolanka sama i buja sie na czterech, ale jeszcze nie wie biedna co z tym zrobic. Jak chce sie przemiescic to sie kladzie na brzuszek.
Jak dlugo zeszlo waszym dzieciom od bujania sie na czterech do raczkowania ? Madziulka pewnie sie nudzicie przez ta okropna pogode... caly dzien na pasku wisisz ![]() ja z reszta tez a jak na zlosc nie ma dzis co czytac... dziewczyny pouciekaly
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-06-07 o 17:11 |
|
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
stronczku u nas ok miesiąc. zaczał raczkowac jak mial 10 mcy
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2514 | ||
|
Rozeznanie
|
My byłyśmy na placu zabaw ale pusto...pobawiłyśmy sie 1,5h i wróciłyśmy do domu-my też bez tż siedzimy
Cytat:
![]() Mam znajoma mamusie z dwójka maluszków i mnóstwem gadżetów wiec widze jakie zabawki sie Ewce podobaja a jakie nie Wogóle jej sie nie podobaja wszelkie zabawki z grajacymi przyciskami ![]() Cytat:
za siadanie!!!!Nie pamietam jak długo ale na pewno nie wiecej niż 2tygbeata przejżałam allegro i fora-mam 2 typy na roczek http://allegro.pl/tomy-osmiorniczki-...374385618.html Ewka uwielbia do kapieli wszystko co ma otworki ![]() http://allegro.pl/klocki-drewniane-1...381650799.html a puzzle mamy takiego typu http://allegro.pl/ukladanka-drewnian...375198142.html Doświadczone mamusie-może macie jeszcze jakies hity zabawkowe? Kupowała już któras kredki??????????Czy za wczesnie? |
||
|
|
|
#2515 |
|
Wtajemniczenie
|
No to w takim razie tylko patrzec jak zacznie raczkowac... chyba ona jedna zostala tylko ....
|
|
|
|
#2516 |
|
Rozeznanie
|
to jeszcze dzisiejszy Ewoludek
|
|
|
|
#2517 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wychodziliśmy dzisiaj z domu przez tą pogodę i choróbska ![]() Cały czas coś robię w sumie, ale wizaż włączony w tle Tak Tż wczoraj częstował przeziębione dziecko lodem
|
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
Ledwo zipie.
Wzoraj usunęłam zęba... U nas dziś jest odpust, są stragany, rózne pierdułki. Moje dziecko ma w poważaniu wszelkie zabawki. Zamiast garnuszka na klocuszki woli opakowanie po granulowanej herbacie, wrzuca tam małe zabaweczki, wyjmuje, potrząsa, wysypuje i gada do tego pudełka. Z zabawkowych hitów to lego duplo. Lubi te małe zwierzątka, klocki próbuje szczepiac, ale nie wychodzi jej jeszcze, natomiast daje mi je ja je szczepiam, a ona rozszczepia i tak w kolko. W tej chwili chowa małe gumowe kaczuszki do swojego kapelusika, Z prezentów na roczek to myślę o odkrywczym domku, traktorku z kiddieland albo farmie (z tym ze używki, bo nowych nie ma tych co mi się podobają nie ma ), albo o takim jeździku.Brumku czy ten jeździk Tymka da się stabilnie pchać? |
|
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy 3 pchacze
FP, z Biedry i samochodzik Disneya.FP za lekki i mało stabilny, żyfara z Biedronki super, samochodzik jeszcze lepszy ! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.

ehhh nie ma to jak sie bawic i sprawy sie same zalatwiaja.
a ja za 1,5 wstalam - ale coz kocham moje dziecko i tyle
12.06.2010

klask i:

myślałam że już masz z głowy egzamiiny i tylko obrona Ci została. Macie termin obrony wyznaczony już?
a jak na zlosc nie ma dzis co czytac... dziewczyny pouciekaly
zębole