Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-07, 06:52   #2491
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

wrrr a my znówu 6.20 na nogach... Czemu ona tak wcześnie wstaje?!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 07:22   #2492
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Witam sie
TZ mnei tak wyrolowal, ze musialam mu zalatwic jedna sprawe dzis o 6, czyli musialam zostac na noc u mamy, bo kto by marysi pilonowal, jakbym wyjechalaehhh nie ma to jak sie bawic i sprawy sie same zalatwiaja.
Marys - nadal piernik jasny chodzi spac o polnocyobudzila sie o 4 zjadla mleczko, bila sobie "brawo" machala do mnie "pa pa" i padla po pol godzinie. a ja za 1,5 wstalam - ale coz kocham moje dziecko i tyle

Tata niby lepiej - ale wczoraj wyszly zle wyniki, do polnocy przetaczali mu krew, plus to, ze jest odwodniony, ale humor mu dopisuje bo sms mi smieszne wysyla. A i w dodatku non stop pyta o Marys, wczoraj mu wyslalam na telefon zdjecie Marysi niech sobie patrzy na nia.

Kochane dzieciaczki dla wczorajszych i dzisiejszych solenizantow sto latek!!!!!!!

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 09:15   #2493
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witojcie.

Dominik obudził się dziś po 4tej Do 6 buszował w łóżku, potem dostał butlę i dospał do 7.40. Fakt, że kręcił się i drapał całą noc pominę.
Boli mnie głowa, gardło i w ogóle czuję się jak wrak.
Pralka pierze już 3 turę ciuchów i pościel. Mam nadzieję, że wyschnie do wieczora.
Dobrze, że gotować nie muszę bo dziś obiad u mamy.

Lena, Nikoś, Patryk buziaki dla Was

Jem arbuza na poprawę humoru. Pyszny, słodziutki

Dominik 29.07.2011r

Edytowane przez jacieeeee
Czas edycji: 2012-06-07 o 09:18
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 09:24   #2494
isiaok
Rozeznanie

Witam!
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Maja, Karol, Maja
Sto lat
Zeby?
A z kim zostawiasz Ewcie jak idziesz do pracy? I ilepracujesz?

Marinko a poczekaj jak będzie miał 16-18
Dla mnie to straszne jak bardzo ne lubię mojeg brata, nawet nie to ze nie lubię co denerwuje mnie jego olewatrstwo.
Bak mi tolerancji dla jego zachowania
Totalne zlał szkole i będzie siedział i do tego zachowanie wobec rodziców
Ech szkoda mi gadać

Z dobrych wiadomości Jaś ma już czyste gardelko i koniec antybiotyku
Idę sie poruszać
Oczywiście dla Jasia,że juz zdrowiutki
Na razie pracuje po 5h, od 8 do 13. Opiekunka jest mój brat napisał własnie mature, studia dopiero w pazdzierniku wiec ma troche czasu. Po 13 idzie sobie dorobic dotaty wiec jest szczesliwy.
Ja jestem baaaardzo zadowolona! Uwielbiaja sie nawzajem, Adas wdraża moje zakazy i nakazy, trzyma sie wybranego menu-Jestem pewa, że Ewcia ma z nim lepiej niz z moja mama czy teściowa-one na pewno próbowały by wychowywać ja swoimi metodami. Cały dzień spiewaja, bawia sie-codziennie Ewka umie coś nowego-to go pochwaliłam
Żaden ząb sie nie wykluwa...

Marina,Telik Mój brat też jest młodszy ale kochamy sie na zabójodkąd przekroczył 20 dogadujemy sie jeszcze lepiejchociaż też czasami sie zastanawiałam jak to możliwe, że jeszcze nie zginął

Beata skąd wiesz,że chodze po ścianach?
pieleszka super,że już sie wdrożyłyście w stary rytmi trzymam kciuki!
MarinaTy coś chyba nas oszukujesz z tym gotowaniem...pewnie sama prowadzisz po kryjomu bloganajpierw gulasze, teraz inne cuda-mistrz kuchni z Ciebie!
eweveemam nadzieje,ze juz dzisiaj wyniki beda lepsze! Mojeje mamie tez kilka razy po operacji przetaczali krew-bedzie dobrze-na pewno!

Dzisiaj tez nie spałyśmy ale co tam!!!!!!!!Jest wolne!!!!!!!!I nasze nowe osiagniecie!!!!!!!Ewcia stała sama bez trzymania:jup i:Normalnie stanęła na środku pokoju z pieluszka w ręceMoje cudo!Wybaczam zawsze i wszystko-strasznie sie wzruszyłam-jak ona szybko dorasta-a była taka maleńka

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Witojcie.

Dominik obudził się dziś po 4tej Do 6 buszował w łóżku, potem dostał butlę i dospał do 7.40. Fakt, że kręcił się i drapał całą noc pominę.
Pralka pierze już 3 turę ciuchów i pościel. Mam nadzieję, że wyschnie do wieczora.
Dobrze, że gotować nie muszę bo dziś obiad u mamy.

Lena, Nikoś, Patryk buziaki dla Was

Jem arbuza na poprawę humoru. Pyszny, słodziutki
nawet niewiesz jak mi wstyd,że narzekałam wczoraj...Wy to jesteście teraz bidulki-czy alergolog,czy dermatolog-trzymam mocno kciuki zeby udało im sie ustalic przyczyne-życze miłego dnia u mamy!

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

i znowu zapomniałabym o solenizantach

LENA,NIKODEM,PATRYKklask i:
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 10:20   #2495
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

http://www.youtube.com/watch?v=aVFnkEbYty8
troche Wiki, jakosc byle jaka

Lenka, Nikos i Patryk

i

Majeczki i Karolek z wczoraj

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-06-07 o 10:22
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 10:35   #2496
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
wrrr a my znówu 6.20 na nogach... Czemu ona tak wcześnie wstaje?!
jak Julka wstanie o 6,20 to się cieszę - bo to jak na nią baardzo późna pora dziś wstała 6,10 ale już po 4 się kręciła i bałam się że zacznie dzień tak wcześnie ale skapitulowała , rozkopała się i poszła spać dalej.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam sie
TZ mnei tak wyrolowal, ze musialam mu zalatwic jedna sprawe dzis o 6, czyli musialam zostac na noc u mamy, bo kto by marysi pilonowal, jakbym wyjechalaehhh nie ma to jak sie bawic i sprawy sie same zalatwiaja.
Marys - nadal piernik jasny chodzi spac o polnocyobudzila sie o 4 zjadla mleczko, bila sobie "brawo" machala do mnie "pa pa" i padla po pol godzinie. a ja za 1,5 wstalam - ale coz kocham moje dziecko i tyle
zdrówka dla Taty

widzę że i Ty nocne przygody miałaś
Cytat:
Witojcie.

my jedziemy na obiad do teściowej jak Julka wstanie, pewnie po 11 gdzieś tak. Więc też mam obiad z głowy.

tż też drzemie.
i Ty biedna nie wyspałaś się idziecie z nim do dermy jutro? jest choć minimalna poprawa?

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Na razie pracuje po 5h, od 8 do 13. Opiekunka jest mój brat napisał własnie mature, studia dopiero w pazdzierniku wiec ma troche czasu. Po 13 idzie sobie dorobic dotaty wiec jest szczesliwy.
Ja jestem baaaardzo zadowolona! Uwielbiaja sie nawzajem, Adas wdraża moje zakazy i nakazy, trzyma sie wybranego menu-Jestem pewa, że Ewcia ma z nim lepiej niz z moja mama czy teściowa-one na pewno próbowały by wychowywać ja swoimi metodami. Cały dzień spiewaja, bawia sie-codziennie Ewka umie coś nowego-to go pochwaliłam
Beata skąd wiesz,że chodze po ścianach?

LENA,NIKODEM,PATRYKklask i:
brawa dla zdolnej Ewci
niedługo będzie sama chodzić zwinnie

i brawa dla brata też mam młodszego brata - ma 16 lat - i też się często Julką zajmuje- uwielbia go - dziś rano byliśmy w kościele na 7,30 to z nią został bo rodzice też z nami poszli, i miał dziś chrzest bojowy w przebieraniu kooopy

- jeszcze nie miał okazji tego robić - a dziś jak na złość Julka nie powitała nowego dnia koopą jak zawsze po przebudzeniu, tylko trzymała specjalnie dla wujka

a że ona przy przewijaniu kręćka dostaje, ucieka, wyrywa się i ogólnie szaleje to miał wujek bojowe zadanie

ale dał radę - po powrocie sprawdziłam dokładność młodego wujka i pupcia ok była czyściutka - tylko zapomniał posmarować sudocremem. - pominę fakt że chusteczek mokrych zużył chyba 1/3 opakowania ale co tam, dał radę więc przymykam oko - bo to był "pierwszy raz"

z chodzeniem po ścianach domyśliłam się, bo mam tak samo jak się nie wyśpię.

i przyłączam się do dzisiejszych życzeń z okazji miesięcznic

aaa już za miesiąc niecały zacznie się masowe świętowanie roczków ale będzie wysyp

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

coś jeszcze chciałam....
aaa właśnie!

wiecie co, naprawdę zaczynam doceniać zakup Odkrywczego Domku Kiddieland

na początku jak go kupiłam to takiego szału nie było jakoś bo Julka nie umiała sama wszystkiego przyciskać, a teraz jak domek lezy na szafie a ona sobie umyśli się nim bawić to ciągnie rączki do niego żeby jej go zdjąć i żeby się bawiła.

umie już wszystko przyciskać oprócz pieska i tej wiewiórki - i się cieszy że jej to gra, pobawi się z 10 minut i się jej znudzi ale za jakiś czas znów chce się tym bawić i jest szał. Uwielbia tego ćwierkającego ptaszka i chrapiącego ludzika w łóżku.

jak skończy się bawić to domek odkładam żeby się nie wywróciła na nim ale zauważyłam że teraz się nim ładnie bawi bo na początku to głównie chciała go wywracać a teraz domek może sobie stać - a ona sobie ogląda wszystko w nim i się bawi

więc naprawdę polecam ten domek

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 10:45   #2497
isiaok
Rozeznanie

stronczek27heheh,dobre!Mała fanka
beata no tomoejmu sie udaje i dobrze bo kupy boi sie jak ognia też pewnie by mu zeszło tyle chusteczek
Mam przewijak na pralce bo inaczej trzebaja gonic z gołymi pośladami po całym domu

No własnie roczki tuż,tuż!
iustynano włąsnie, znalazłaś ksiedza?Bardzo fajnie, ze uda sie chociaż dwie imprezy połączyć

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Beatko-szukam domku na all

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Kupiliśmy Ewie klocuszek ale akurat tego samego dnia dostała podobny sorter(nie firmowy).Leżał dwa dni ...nie interesowała sie nim wogólewiec oddalismy klocuszka. Za to puzzle drewniane ze zwierzatkami robia furrore!I cały czas ,nieustannie klocki FP
Stary 2012-06-07, 11:11   #2498
brumek
Zakorzenienie

Dzieńdoberek
Niby wolne, święto, ale jakoś tego nie czuję. Odkąd jest Tymcio, to nie ma rozróżnienia na wolne i nie wolne

Lena, Nikoś, Patryk
- sto lat

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Tata niby lepiej - ale wczoraj wyszly zle wyniki, do polnocy przetaczali mu krew, plus to, ze jest odwodniony, ale humor mu dopisuje bo sms mi smieszne wysyla. A i w dodatku non stop pyta o Marys, wczoraj mu wyslalam na telefon zdjecie Marysi niech sobie patrzy na nia.
Ale on jest biedny

Cytat:
dla Was obojga.

Cytat:
1. Ja jestem baaaardzo zadowolona! Uwielbiaja sie nawzajem, Adas wdraża moje zakazy i nakazy, trzyma sie wybranego menu-Jestem pewa, że Ewcia ma z nim lepiej niz z moja mama czy teściowa-one na pewno próbowały by wychowywać ja swoimi metodami. Cały dzień spiewaja, bawia sie-codziennie Ewka umie coś nowego-to go pochwaliłam

2.Ewcia stała sama bez trzymaniaNormalnie stanęła na środku pokoju z pieluszka w ręceMoje cudo!Wybaczam zawsze i wszystko-strasznie sie wzruszyłam-jak ona szybko dorasta-a była taka maleńka
1. Fajnego masz brata Nieczęsto chłopak w tym wieku ma takie podejście do dzieci i chętnie się nimi zajmuje
2.

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Wikusia powinna mieć na drugie Śmieszka Jest tak radosna i pogodna, że aż miło patrzeć. Wygląda jakby śpiewała
A czemu ona się tak przyglądała, że aż główkę tak fajnie przekręcała z zaciekawieniem?

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
i miał dziś chrzest bojowy w przebieraniu kooopy
- jeszcze nie miał okazji tego robić - a dziś jak na złość Julka nie powitała nowego dnia koopą jak zawsze po przebudzeniu, tylko trzymała specjalnie dla wujka
a że ona przy przewijaniu kręćka dostaje, ucieka, wyrywa się i ogólnie szaleje to miał wujek bojowe zadanie
ale dał radę - po powrocie sprawdziłam dokładność młodego wujka i pupcia ok była czyściutka - tylko zapomniał posmarować sudocremem. - pominę fakt że chusteczek mokrych zużył chyba 1/3 opakowania ale co tam, dał radę więc przymykam oko - bo to był "pierwszy raz"

Szkoda że nie nagrałaś ukrytą kamerą jego miny, jak znalazł tę niespodziankę

Cytat:

Kupiliśmy Ewie klocuszek ale akurat tego samego dnia dostała podobny sorter(nie firmowy).Leżał dwa dni ...nie interesowała sie nim wogólewiec oddalismy klocuszka. Za to puzzle drewniane ze zwierzatkami robia furrore!I cały czas ,nieustannie klocki FP
A jakie to klocki?
Stary 2012-06-07, 11:21   #2499
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Wikusia powinna mieć na drugie Śmieszka Jest tak radosna i pogodna, że aż miło patrzeć. Wygląda jakby śpiewała
A czemu ona się tak przyglądała, że aż główkę tak fajnie przekręcała z zaciekawieniem?
Wlaczyłam jej w TV czołówke M jak Milosc. Uwielbia ta piosenke i przyglada sie jak leci w TV. Wystarczy ze uslyszy pierwsze tony melodii i od razu sie cieszy... za kazdym razem. Jak zauwazylam ze tak to lubi to nagralam jej ten kawalek z TV i puszczam czasami na poprawe humoru

Czas edycji: 2012-06-07 o 11:22
Stary 2012-06-07, 11:38   #2500
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Rośnie mała fanka M jak miłość
Wiki wygląda na bardzo spokojną dziewczynkę

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 11:45   #2501
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Rośnie mała fanka M jak miłość
Wiki wygląda na bardzo spokojną dziewczynkę

ale tylko wyglada

Madziulka jak sie czujecie dzis? Jak Szymus?

Dziewczyny co dalej z tym konkursem? Dostalyscie jakies powiadomienie czy cos?
Stary 2012-06-07, 12:15   #2502
isiaok
Rozeznanie

Brumek już tu były brumeczku polecane-o te
http://allegro.pl/fisher-price-klock...387907112.html
My mamy wersje ze wszystkimi zwierzątkami

Przegladam własnie wszystkie wątki zabawkowe i chyba jej kupie zwykłe klocki drewniane
Stary 2012-06-07, 12:15   #2503
Zmalowana
Zakorzenienie

Hej
ja siedzę i dziobię od rana, jutro mam dwa egzaminy na szczęście ostatnie
Mama z Filipem na dworze zaraz wrócą pewnie i mich trzeba podać
Studia to ZUO !!!! :P

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 12:16   #2504
patik87
Zakorzenienie

hej.
nie mam weny
Stroczek widać że Wiki zakochana w piosence, miny strzela wyśmienite
Za jakiś czas powinni wysłać na priv wiadomośc do nas, ale to zazwyczaj trochę czasu mija od momentu zakończenia konkursu do otrzymania nagrody a Tobie gdzie wyślą? do Polski czy do londonu?

Noc kiepska. Teściowa napaliła w piecu jakby zima była ( żeby jej na dole nie zmarźli czasem..eh) i wszyscy 3 nie spaliśmy, tylko kręcenie, wiercenie.
Teraz Sara śpi i krzyżuje mi plany wyjazdowe. No cóż, trzeba się do tego przyzwyczaić.
Stary 2012-06-07, 12:29   #2505
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Wlaczyłam jej w TV czołówke M jak Milosc. Uwielbia ta piosenke i przyglada sie jak leci w TV. Wystarczy ze uslyszy pierwsze tony melodii i od razu sie cieszy... za kazdym razem. Jak zauwazylam ze tak to lubi to nagralam jej ten kawalek z TV i puszczam czasami na poprawe humoru
Fanka rodziny Mostowiaków

Cytat:
Brumek już tu były brumeczku polecane-o te
http://allegro.pl/fisher-price-klock...387907112.html
My mamy wersje ze wszystkimi zwierzątkami

Przegladam własnie wszystkie wątki zabawkowe i chyba jej kupie zwykłe klocki drewniane
Aha, dzięki
Ewa się już bawi klockami tak jakoś "normalnie"? Bo Tymek ma kilka i ich tylko do gryzienia na razie używa. Ewentualnie walenia nimi mnie albo konika w nos. bo jest na etapie robienia "daj"

Powiem Wam, że do bani taki długi weekend z brzydką pogodą
Stary 2012-06-07, 12:29   #2506
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
hej.
nie mam weny
Stroczek widać że Wiki zakochana w piosence, miny strzela wyśmienite
Za jakiś czas powinni wysłać na priv wiadomośc do nas, ale to zazwyczaj trochę czasu mija od momentu zakończenia konkursu do otrzymania nagrody a Tobie gdzie wyślą? do Polski czy do londonu?

dziekuje za odp. nagroda bedzie prezentem dla mojej mamy i wpisze adres do Bialegostoku, bo tam aktualnie Mama moja mieszka
Stary 2012-06-07, 12:40   #2507
isiaok
Rozeznanie

Brumek Ewa też "daje" wszystko i wszystkim! najpierw pare miesiecy je gryzła, póżniej stukała, rozwalała wieże-a teraz buduje jej dużą wieże a ona sciąga z góry po jednym klocuszkucoś już nawet próbuje układać. I jeżdzi nimi po całym pokoju. W każdym klocku jest inne zwierzatko i robi inne rzeczy (np. krówka macha ogonem)-więc udaje odgłosy zwierzatek.Myślę, ze jak bedzie starsza to tez sie przydadza bo kazdy klocuszek ma boki w dwóch kolorach i układając je można dopasowywac kolory...

mnie o coś zapytać...jak zwykle wywód
dlatego czaje sie na drewniane w różnych kolorach i kształtach
Stary 2012-06-07, 12:49   #2508
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Madziulka jak sie czujecie dzis? Jak Szymus?
Ja ogólnie lepiej - nie gorączkuje, lepsze samopoczucie, mniej boli gardło, ale mam paskudny kaszel i katar, ale wiadomo, że to ciężej wyleczyć.
Szymon - został mu jeszcze katarek i kaszel. Mąż dzwonił do przychodni umówić małego na kontrolną wizytę i oczywiście nie ma miejsc. Kobieta z recepcji tylko spytała w jakiej sprawie - mąż powiedział, że mały miał antybiotyk i został nam jeszcze katar i kaszel, a ona powiedziała, że to może trwać dłużej, a że dzieciom do roku czasu nie podaje się nic na kaszel. Byliśmy też w aptece i kobietka powiedziała Nam to samo, że do roku czasu nie podaje się dzieciom nic na kaszel. Normalnie zgłupiałam
Dzięki, że pytasz

Dziewczyny co Wasze dzieciaki dostawały na kaszel?

Stary 2012-06-07, 13:08   #2509
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Ja ogólnie lepiej - nie gorączkuje, lepsze samopoczucie, mniej boli gardło, ale mam paskudny kaszel i katar, ale wiadomo, że to ciężej wyleczyć.
Szymon - został mu jeszcze katarek i kaszel. Mąż dzwonił do przychodni umówić małego na kontrolną wizytę i oczywiście nie ma miejsc. Kobieta z recepcji tylko spytała w jakiej sprawie - mąż powiedział, że mały miał antybiotyk i został nam jeszcze katar i kaszel, a ona powiedziała, że to może trwać dłużej, a że dzieciom do roku czasu nie podaje się nic na kaszel. Byliśmy też w aptece i kobietka powiedziała Nam to samo, że do roku czasu nie podaje się dzieciom nic na kaszel. Normalnie zgłupiałam
Dzięki, że pytasz

Dziewczyny co Wasze dzieciaki dostawały na kaszel?
tak tutaj do roku czasu nie lecza, jak ja poszlam ostatnio z ta wysypka to mi powiedzial to samo. W Polskim sklepie babka mi polecila wapno na ta wysypke i kupilam takie w syropie. Po wysypce nie ma sladu.

UWAGA!!! CHWALE SIE:
Wiki z pozycji lezacej na pleckach sama usiadla 2 razy

Czas edycji: 2012-06-07 o 13:55
Stary 2012-06-07, 16:08   #2510
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
też pewnie by mu zeszło tyle chusteczek

Beatko-szukam domku na all

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

szukaj szukaj - może coś znajdziesz ciekawego - używane przeglądasz?

a jakie drewniane puzzle macie?

te klocki fp super - ale drogie... :/ 6 klocków za pół stówy - trochę sporo..

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Szkoda że nie nagrałaś ukrytą kamerą jego miny, jak znalazł tę niespodziankę
uprzedzałam go że najprawdopodobniej będzie koopa więc zaskoczenia nie było
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej
ja siedzę i dziobię od rana, jutro mam dwa egzaminy na szczęście ostatnie
Mama z Filipem na dworze zaraz wrócą pewnie i mich trzeba podać
Studia to ZUO !!!! :P
myślałam że już masz z głowy egzamiiny i tylko obrona Ci została. Macie termin obrony wyznaczony już?

Cytat:

UWAGA!!! CHWALE SIE:
Wiki z pozycji lezacej na pleckach sama usiadla 2 razy
klask i:
a Wiki raczkuje już?

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 16:52   #2511
Marina1
Zakorzenienie

ja małemu kupiłam taką zabawkę, z tj aukcji - i jest hitem
http://allegro.pl/telefon-interaktyw...341159966.html
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 17:08   #2512
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

klask i:
a Wiki raczkuje już?
jeszcze nie, ale nie wiele jej brakuje. Kleka juz na kolanka sama i buja sie na czterech, ale jeszcze nie wie biedna co z tym zrobic. Jak chce sie przemiescic to sie kladzie na brzuszek.

Jak dlugo zeszlo waszym dzieciom od bujania sie na czterech do raczkowania ?

Madziulka pewnie sie nudzicie przez ta okropna pogode... caly dzien na pasku wisisz
ja z reszta tez a jak na zlosc nie ma dzis co czytac... dziewczyny pouciekaly

Czas edycji: 2012-06-07 o 17:11
Stary 2012-06-07, 17:29   #2513
Marina1
Zakorzenienie

stronczku u nas ok miesiąc. zaczał raczkowac jak mial 10 mcy
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 17:38   #2514
isiaok
Rozeznanie

My byłyśmy na placu zabaw ale pusto...pobawiłyśmy sie 1,5h i wróciłyśmy do domu-my też bez tż siedzimy

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
ja małemu kupiłam taką zabawkę, z tj aukcji - i jest hitem
http://allegro.pl/telefon-interaktyw...341159966.html
A u Nas wszelkie telefony odpadaja...no chyba,że nasze
Mam znajoma mamusie z dwójka maluszków i mnóstwem gadżetów wiec widze jakie zabawki sie Ewce podobaja a jakie nie
Wogóle jej sie nie podobaja wszelkie zabawki z grajacymi przyciskami
Cytat:
jeszcze nie, ale nie wiele jej brakuje. Kleka juz na kolanka sama i buja sie na czterech, ale jeszcze nie wie biedna co z tym zrobic. Jak chce sie przemiescic to sie kladzie na brzuszek.

Madziulka pewnie sie nudzicie przez ta okropna pogode... caly dzien na pasku wisisz
za siadanie!!!!Nie pamietam jak długo ale na pewno nie wiecej niż 2tyg
beata przejżałam allegro i fora-mam 2 typy na roczek
http://allegro.pl/tomy-osmiorniczki-...374385618.html
Ewka uwielbia do kapieli wszystko co ma otworki

http://allegro.pl/klocki-drewniane-1...381650799.html

a puzzle mamy takiego typu
http://allegro.pl/ukladanka-drewnian...375198142.html

Doświadczone mamusie-może macie jeszcze jakies hity zabawkowe?

Kupowała już któras kredki??????????Czy za wczesnie?
Stary 2012-06-07, 17:42   #2515
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
stronczku u nas ok miesiąc. zaczał raczkowac jak mial 10 mcy
Cytat:

za siadanie!!!!Nie pamietam jak długo ale na pewno nie wiecej niż 2tyg
No to w takim razie tylko patrzec jak zacznie raczkowac... chyba ona jedna zostala tylko ....
Stary 2012-06-07, 17:49   #2516
isiaok
Rozeznanie

to jeszcze dzisiejszy Ewoludek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF4704.jpg (122,8 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF4730.jpg (170,3 KB, 47 załadowań)
Stary 2012-06-07, 17:57   #2517
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
to jeszcze dzisiejszy Ewoludek

slicznosci malutkie
Stary 2012-06-07, 18:35   #2518
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:

U Nas ok. 2 tygodni

Nie wychodziliśmy dzisiaj z domu przez tą pogodę i choróbska
Cały czas coś robię w sumie, ale wizaż włączony w tle

Tak Tż wczoraj częstował przeziębione dziecko lodem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF3213.jpg (90,3 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF3211.jpg (85,0 KB, 32 załadowań)

Stary 2012-06-07, 18:43   #2519
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ledwo zipie.
Wzoraj usunęłam zęba...

U nas dziś jest odpust, są stragany, rózne pierdułki.
Moje dziecko ma w poważaniu wszelkie zabawki. Zamiast garnuszka na klocuszki woli opakowanie po granulowanej herbacie, wrzuca tam małe zabaweczki, wyjmuje, potrząsa, wysypuje i gada do tego pudełka.

Z zabawkowych hitów to lego duplo. Lubi te małe zwierzątka, klocki próbuje szczepiac, ale nie wychodzi jej jeszcze, natomiast daje mi je ja je szczepiam, a ona rozszczepia i tak w kolko.

W tej chwili chowa małe gumowe kaczuszki do swojego kapelusika,

Z prezentów na roczek to myślę o odkrywczym domku, traktorku z kiddieland albo farmie (z tym ze używki, bo nowych nie ma tych co mi się podobają nie ma), albo o takim jeździku.

Brumku czy ten jeździk Tymka da się stabilnie pchać?

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 18:58   #2520
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

My mamy 3 pchacze FP, z Biedry i samochodzik Disneya.
FP za lekki i mało stabilny, żyfara z Biedronki super, samochodzik jeszcze lepszy !

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości