|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
no malusia
jeszcze trochę i będziesz kupowała 74 ![]() Cytat:
Teraz będę kupowała trójki. Mam Huggiesy Premium, ale są średnie. Jak Ewelinka leży na boczku to siuśki nie idą w pieluchę tylko na ubranko. Już myślałam, że nie potrafie pieluszek zakładać, ale z innymi tak się nie dzieje (Huggiesy dostałam, więc i tak nie narzekam).
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Ja właśnie kupiłam Huggisy
. Ciekawe jak u mnie się sprawdzą
|
|
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zamowilam sobie wlasnie paczke pampers simply dry i aktive fit, ale wlasnie trojki bo chyba powoli bedziemy na trojki wchodzic chyba ze bedzie duza roznica w rozmiarze to wrocimy do dwojek
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupuję już 3ki
![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Może źle robię i właśnie dlatego kupsztalki plecami wychodzą
|
|
|
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewelinka skończyła 11 tygodni
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca, nie wiem, ale Andrea jeszcze trochę i będzie mieć 6kg, a 3ki są od 4-10
---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- z 1ek przeszłam na 2ki w szpitalu pielęgniarki zakładały jej 2ki i były dobre
|
|
|
|
#1057 | |
|
Zakorzenienie
|
Desiu, no wlasnie ona przekarmiana nie jest napewno
sama sobie reguluje kiedy i ile chce jesc, najwazniejsze ze przybiera - ile to nie wiem ale kazdego dnia czuje ze jest ciezsza dziekujemy za zyczonka na 3 miesiac Karolca gratki 11 tyg Nie moge sie doczekac soboty bedziemy wiedziec mniej wiecej co z tym domem ... ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie widzę, że Huggis są mniejsze od Pampersów
Zobaczymy
|
|
|
|
#1059 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Az z ciekawosci Ja zmierzylam i wychodzi ze ma 59 cm, ale nie doprostowalam jej nozek do konca bo nie pozwolila mi, a nie chcialam na sile. Wiec pewnie 60-61 cm ma teraz ![]() A wazyla 4650 w poniedzialek ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
Kupki bokiem nie wychodza ale czasami na plecy wyleca ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-06-07 o 13:40 |
|||
|
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
U nas bokiem tez nic nie wychodzi
tylko jak bomba poleci ale tez nie zawsze.
|
|
|
|
#1061 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Laseczki
![]() My uzywamy trojek pampers active fit mini,bo sa jeszcze midi.dwojki w nozki obciskaly. Hania je srednio co 3h,ale od 18 to juz na cycu az do spanka wisi. zadzwonilam do mamy I ta pyta jak Hania sypia,a ja ze od wczoraj to praktycznie spi caly czas,a mama to dobrze bo sie modle aby spala dobrze,wiec mowie moze troche wyluzuj z modlitwa,bo Hania jeszcze tyle to nie sypiala ![]() tz przyniosl mi bukiet makow z jakims zielem ,ale ladnie wyglada nawet![]() tikki ale wloski hani to tak naturalnie w irokeza sie stylizuja
|
|
|
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka, Lena gdzie chodziliscie do neurologa? bo u mnie w szpitalu na inflandziej sa terminu na pol roku dopiero a chcialabym na nfz
Rybka Wiktorek poplakal na szczepieniu ale krotko a pozniej dobrze sie czul i spal normalnie w nocy wiec bez sensacji
|
|
|
|
#1063 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak fajnie z tymi kwiatkami, maki sa piekne!
|
|
#1064 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o karmienie to moja Gabi nie domaga się jedzonka pomiędzy posiłkami raczej. Jeśli płacze to z innego powodu a nie z głodu Między niektórymi posiłkami ją dopajam herbatkami I obecnie je zazwyczaj 6 posiłków na dobę, czasem 5 jeśli ma wyjątkowo śpiochowaty dzień ![]() Moja tak samo :P Też na 68 jesteśmy I Pampersach 3
|
|||
|
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
my jeszcze 62 nosimy
Wiktorek wlasnie wsadzil sobie grzechotke do buzi
|
|
|
|
#1066 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
my humana ar+humana 1 bo mieszamy
|
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() Wszystkiego najlepszego dla Julki z okazji 3 msc i dla Ewelinki z okazji 11tyg. Mala ja zakladam jedna warstwe w domu- pajacyk lub spiochy i skarpetki lub body na dl rekaw i spodenki. Na zewnatrz dodatkowo komplecik grubsze spodenki i taka ala kurteczke, ew.kocyk. Gosia brawo za odwage i przeprowadzona rozmowe teraz bedzie juz tylko lepiej, mamie szybko przejdzie ![]() Moja corcia ma w sam raz rozmiar ubranek na 3-6 msc, tj chyba 62? Powoli musze kupowac wieksze. Pieluchy mamy pampers baby dry 3. 4-9kg, nie wiem czy jestem z nich zadowolona... sa kolorowe i chlonne, ale kupa raz wyleciala, mimo ze byla mala i dzis znow byla do samych brzegow. Rozm. 2 byl za maly, moze sprobujemy inny rodzaj jak te sie skoncza.My dzis mialysmy fatalna noc. Wczoraj sie ucieszylam, ze corcia zasnela bez suszarki o 22! ![]() Dziewczyny zazdroszcze wam, ze wasze dzieci chetnie pija z butli. Ja odciagnelam w nd swoje mleko, bo mala dlugo nie jadla i mi piers pekala... Chcialam jej dac jak sie obudzila, a ona tak jak ze smokiem- myslala ze to do zabawy- wypluwala i sie smiala... no i wylalam 100ml swojego :/ Nie wiem jak bedzie jak trzeba bedzie ja odstawic od piersi Nie wspomne o tym, ze jestem uwiazana i jestesmy na kilka miesiecy papuzki-nierozlaczki, tymbardziej ze malutka nie ma stalych por karmienia.
|
|
|
|
#1069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Viki wszystko jedno skad, wazne ze leci ![]() Ale ja bym sie nie poddawala Rybko, probuj co jakis czas! A mleczko szkoda wylewac, zawsze mozesz zamrozic, jest wtedy dobre przez 3 m-ce
|
|
#1070 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A na serio to Ania jest obmodlona przez moich dziadkow, oni mja w zwyczaju za kazde dziecko, wnuka i prawnuka sie codziennie modlic Wiec na tym froncie czuje sie bezpiecznie ![]() Cytat:
A odnosnie butelki to nie poddawaj sie tlyko probuj do skutku. Wiadomo ze teraz i tak bedzie jej latwiej sie nauczyc niz za pare miesiecy. Jak ci szkoda mleka swego (mi by bylo bo zbieram kazda krople jak odciagam ) to probuj z woda, zeby tlyko zakumala ze ciagnac trzeba. Moja Ania chyba za 2 czy 3 razem zakumala co robic Mozna probowac w roznych porach, tzn przed lub w trakcie karmienia, przy dobrym albo zlym humorku
|
||
|
|
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My juz w rozmiarze 74 oraz niektóre ubranka 80 A pampersy jeszcze 3 ale juz widze, ze uciskaja, wiec zamowilam juz teraz 4. Cytat:
Mała mi tez sie czasem tworza te guzki. Ostatnio bylo ich pare w jednym m-scu i tak duze ze dlugo z nimi walczylam ale udaje sie je zawsze przewalczyc jednak ostatnio musialam tak dlugo masowac ze na nast dzien bol jakby mnie ktos skopal. Nie wiem skad te tendencje u nas do tworzenia sie guzkow
|
|
#1072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aguska Twoj Szymek to taki "prawdziwy bobasek" i jaka ma gladziutka buzinke, piekniusi jest! Tikki, jaka pelusia duza przy Andrei , jakby chciala to moglaby Ja schrupac![]() Fajne masz dziewczyny ![]() Monia, a Ty zmienilas fryzure? ![]() Bardzo ladnie wygladacie z Hania Natkulec, fajnie to wyglada jak sie dzieciaczki tak w cos wpatruja, a juz najlepiej jak w cos tak bezsensownego jak sciana ![]() W sumie dla Nich to pewnie ma jakis sens, tylko my tego nie lapiemy ![]() Piekna Madzia! Tynka - Mateuszek wesoly i sliczny chlopczyk, az trudno uwierzyc ze potrafi dac popalic! Madziara - Dominis wyglada na bardzo wesolego malego mezczyzne I Gabrysia jaka rozesmiana Karolca - az trudno uwierzyc ze to jest to samo dziecko, nie oszukujesz nas czasami malutka? ![]() Ewelinka jest slodziak i jakie ma piekne body To i ja cos dodalam na maila
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-06-07 o 17:40 |
|
|
|
|
#1073 | |
|
Gang Iren
|
O dzis za duzo nie napisalyscie od rana.Czyzby pogoda w Polsce sie poprawila? Gratulacje!!Ale juz duza panienka ![]() Jednej pracy chyba mama nie dostanie przeze mnie.Bylam dzis z nia w banku zalozyc konto i poszlysmy do agencji,bo jak dzwonilysmy to kobieta powiedziala,ze jest praca od zaraz bez znajomosci jezyka.A jak zaszlysmy drzwi zamkniete,a kobieta w srodku byla.Laskawie wyszla po 10 minutach i powiedziala,ze teraz nie ma czasu,zeby przyjsc za godzine.Ja do niej,ze trzeba bylo przez tel powiedziec,to bysmy pozniej przyjechaly,a ona mi sie pyta czy mam jakis problem,a ja na to ze to ona ma niewlasciwy stosunek do ludzi.Mowila strasznie chamskim tonem.Po ponad godzinie nadal nie otwarla.Mama poszla w koncu popoludniu i powiedziala jej,ze teraz juz przyjeli ludzi i moze w przyszlym tygodniu.Mama mowi,ze to pewnie przeze mnie. Ale ma jeszcze inna robote nagrana,opieka nad dziewczynka 3,5 roku. Mam nadzieje,ze niedlugo wyprowadzi sie do swojego pana,oprocz swobody zyskamy dodatkowy pokoj co tez jest sprawa niebagatelna ![]() ![]() Cytat:
A 3-6 to nie jest czasem 68? Ja Erykowi staram sie dac chociaz raz czy dwa w tygodniu mleko z butelki,zeby byl do niej przyzwyczajony.Wiki nie byla przyzwyczajona i juz potem sie do niej nie przekonala nigdy.Eryk pije mleko z butelki,ale juz wody nie wypije,gdy probowalam mu dac lyczka przy czkawce. Bylismy u lekarza. Wszystko jest w porzadku ![]() A moj Klusek,ktory jutro skonczy 7 tygodni wazy juz ... 5500! ![]() Lekarz byl podejrzliwy bardzo i pytal mi sie czy jestem pewna,ze karmie go tylko piersia No jak moge nie byc pewna...Chyba,ze Eryk w nocy wypija laciate z lodowki
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gosia lekarz Cie podpuszczal czy go nie oszukujesz, widocznie rzeadkoscia jest ze dzieci tak duzo przybieraja na mleku matki Ale to tylko sie cieszyc.Dziewczyny bede probowac jeszcze z ta butla, bo wiem ze to spore ulatwienie, ale moze akurat moja jest tym wyjatkiem co to nie bedzie chciala i koniec. Mama mowila ze zadne z nas- jej dzieci- nie chcialo smoka No ale z butelki pilismy.---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Dziewczyny z uk- macie przewidziane jakies wizyty kontrolne dla swoich maluszkow? Bo my oprocz szczepien nic Pielegniarka przychodzi do nas dopiero w lipcu, czyli jakies 2 miesiace od ostatniej wizyty. Tzn ze wcale tu nie kontroluja? W pl z tego co czytam to mierza glowke, itp.A jak mielismy szczepienie, to tez ta pielegniarka nawet nie zbadala malutkiej, tylko na krzeslo, 2 wklucia i do widzenia ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Aaa i odpowiadam Gosiu na Twoje pytanie, czemu dzis tu taki maly ruch W PL jest Boze Cialo, wiec wizazanki swietuja
|
|
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam dosc juz czasem, teraz tesciowa mi glowe suszyla ze koniecznie musze isc do neulogola jak najszybciej i wymyslic cos zeby dali wczesniejszy termin, jak maly sie wierci przy piersi to pewnie juz nic nie leci dlatego sie denerwuje
wyzalilam sie i mi lepiej
|
|
|
|
#1076 | |
|
Gang Iren
|
A no widzisz Rybka,ja bezboznica zapomnialam o Bozym Ciele
![]() My mielismy dzis konrole wlasnie taka pierwsza poporodowa.Mnie sie w sumie tylko pytal czy wszystko w porzadku,a Eryka badal,mierzyl glowke,sprawdzal ciemiaczko,bioderka,przy siusiaku,brzuszek macal,zagladal w oczy i uszy,wazyl. Jak bedzie mial rowne 2 miesiace mamy szczepienie.Potem mam dwa terminy do wazenia,na lipiec i sierpien,a co dalej to nie wiem. ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
Zjedz cos slodkiego,moze ci humor troszke poprawi
|
|
#1077 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybka mojej Hani tez nikt nie sprawdzal przed szc,epieniem,wizyt kontrolnych nie ma tu zadnych.,sa spotkania taz w tygodniu z health visitors w Centrum dziecka,mozna pojechac i tam doradzaja,mierza itd.,ale any pediatra zobaczyl dziecko kontrolnie,to nie.my w lipcu bedziemy pryeatnie do polskiej kliniki w londynie jechac.
Desiu scielam tylko grzywke ![]() Macie jakies domowe sposoby na zatoki?mecza mmnie. Pisze z telefonu dlatego niektore slowa sa dziwne
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-06-07 o 19:39 |
|
|
|
#1078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a Jula czasami tak sie wierci ze z butla nie nadazam i czesto wypada np , jakby to byl moj cyc to bym chyba po kostki juz je miala
||
|
|
|
#1079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Monia do twarzy Ci z grzywka
|
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Rybko, moja Ewelinka też ani butli, ani smoka... smoczek jest do pomemlania, pogryzienia... ten od butli tak samo
Cytat:
Body dostała w prezencie od znajomych ![]() Aguśka, Szymonek to kawał mężczyzny już. 74/80, szok!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

. U nas jeszcze 56 za duże 

bedziemy wiedziec mniej wiecej co z tym domem ... 

rośnie mała jak na drożdżach.