Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-07, 12:55   #1051
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Mala z Ciebie dziewczynka Karloca
no malusia

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Karolka to krasnoludek . U nas jeszcze 56 za duże
jeszcze trochę i będziesz kupowała 74

Cytat:

Idę po pieluchy . Będę testować kolejne Pampki, bo te Activity trochę mnie denerwują. Są lepsze od tych newbornów, bo siateczka nie przykleja się do pupki, ale kupsztalki wychodzą plecami
u mnie z tych premium care też zaczęły wychodzić plecami na szczęście zostało ich tylko 5 sztuk więc szybko znikają
Teraz będę kupowała trójki. Mam Huggiesy Premium, ale są średnie. Jak Ewelinka leży na boczku to siuśki nie idą w pieluchę tylko na ubranko. Już myślałam, że nie potrafie pieluszek zakładać, ale z innymi tak się nie dzieje (Huggiesy dostałam, więc i tak nie narzekam).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 12:57   #1052
tikki85
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Ja właśnie kupiłam Huggisy . Ciekawe jak u mnie się sprawdzą
Stary 2012-06-07, 12:57   #1053
emigra
Zakorzenienie

Ja zamowilam sobie wlasnie paczke pampers simply dry i aktive fit, ale wlasnie trojki bo chyba powoli bedziemy na trojki wchodzic chyba ze bedzie duza roznica w rozmiarze to wrocimy do dwojek
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 13:02   #1054
tikki85
Zakorzenienie

Ja kupuję już 3ki

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Może źle robię i właśnie dlatego kupsztalki plecami wychodzą
Stary 2012-06-07, 13:05   #1055
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupuję już 3ki

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Może źle robię i właśnie dlatego kupsztalki plecami wychodzą
a jak sytuacja wygląda z dwójkami? Za ciasne w nóżkach?

Ewelinka skończyła 11 tygodni

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-06-07, 13:11   #1056
tikki85
Zakorzenienie

Karolca, nie wiem, ale Andrea jeszcze trochę i będzie mieć 6kg, a 3ki są od 4-10

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

z 1ek przeszłam na 2ki w szpitalu pielęgniarki zakładały jej 2ki i były dobre
Stary 2012-06-07, 13:15   #1057
emigra
Zakorzenienie

Desiu, no wlasnie ona przekarmiana nie jest napewno sama sobie reguluje kiedy i ile chce jesc, najwazniejsze ze przybiera - ile to nie wiem ale kazdego dnia czuje ze jest ciezsza dziekujemy za zyczonka na 3 miesiac

Karolca gratki 11 tyg

Nie moge sie doczekac soboty bedziemy wiedziec mniej wiecej co z tym domem ...

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Karolca, nie wiem, ale Andrea jeszcze trochę i będzie mieć 6kg, a 3ki są od 4-10

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

nie wiem ile Jula wazy ale cos kolo 5500-5700 mysle a dwojki sa w sam raz, nie obciskaja nozek, dobrze leze. Nocnych siuskow nie przetrwaly przez ostatnie dwie czy trzy nocki. U nas trojki sa od 4 do 9 kilo, ale slyszalam opinie ze jedna sporo moga sie roznic wielkoscia jednak, moze sprobuj z dwojkami? Jak pieluszka jest za luzna (czego na pierwszy rzut oka moze nie byc widac) to kupka przeleci
3270g, 47 cm
Stary 2012-06-07, 13:17   #1058
tikki85
Zakorzenienie

Na razie widzę, że Huggis są mniejsze od Pampersów Zobaczymy
Stary 2012-06-07, 13:41   #1059
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Nono...Viki najmłodsza dziewczyneczka, ale nadrabia zaległości

Aguśka...jaki Szymuś jest słodki .
Monia Haneczka jak zwykle ma cudowny fryz
Natkulec, ale masz ciekawe ściany Takie absorbujące
Tynka Mateuszek ma super kaftanik z sową
Madziara słodki Dominiś
Gosica piękna dziewczynka z Gabrysi

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Idę po pieluchy . Będę testować kolejne Pampki, bo te Activity trochę mnie denerwują. Są lepsze od tych newbornów, bo siateczka nie przykleja się do pupki, ale kupsztalki wychodzą plecami
No nadrabia! Ale Ona miala 55 cm jak sie urodzila, wiec nic dziwnego!
Az z ciekawosci Ja zmierzylam i wychodzi ze ma 59 cm, ale nie doprostowalam jej nozek do konca bo nie pozwolila mi, a nie chcialam na sile. Wiec pewnie 60-61 cm ma teraz
A wazyla 4650 w poniedzialek

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:

Viki ma 59 cm i 4650 i ubieram jej 2-ki
Kupki bokiem nie wychodza ale czasami na plecy wyleca

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
a jak sytuacja wygląda z dwójkami? Za ciasne w nóżkach?

Gratulacje

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-06-07 o 13:40
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 13:41   #1060
tikki85
Zakorzenienie

U nas bokiem tez nic nie wychodzi tylko jak bomba poleci ale tez nie zawsze.
Stary 2012-06-07, 14:40   #1061
MoniaHan
Wtajemniczenie

Czesc Laseczki
My uzywamy trojek pampers active fit mini,bo sa jeszcze midi.dwojki w nozki obciskaly.
Hania je srednio co 3h,ale od 18 to juz na cycu az do spanka wisi.
zadzwonilam do mamy I ta pyta jak Hania sypia,a ja ze od wczoraj to praktycznie spi caly czas,a mama to dobrze bo sie modle aby spala dobrze,wiec mowie moze troche wyluzuj z modlitwa,bo Hania jeszcze tyle to nie sypiala
tz przyniosl mi bukiet makow z jakims zielem,ale ladnie wyglada nawet
tikki ale wloski hani to tak naturalnie w irokeza sie stylizuja

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 14:42   #1062
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Mravka, Lena gdzie chodziliscie do neurologa? bo u mnie w szpitalu na inflandziej sa terminu na pol roku dopiero a chcialabym na nfz
Rybka Wiktorek poplakal na szczepieniu ale krotko a pozniej dobrze sie czul i spal normalnie w nocy wiec bez sensacji
Stary 2012-06-07, 14:44   #1063
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Czesc Laseczki
My uzywamy trojek pampers active fit mini,bo sa jeszcze midi.dwojki w nozki obciskaly.
Hania je srednio co 3h,ale od 18 to juz na cycu az do spanka wisi.
zadzwonilam do mamy I ta pyta jak Hania sypia,a ja ze od wczoraj to praktycznie spi caly czas,a mama to dobrze bo sie modle aby spala dobrze,wiec mowie moze troche wyluzuj z modlitwa,bo Hania jeszcze tyle to nie sypiala
tz przyniosl mi bukiet makow z jakims zielem,ale ladnie wyglada nawet
tikki ale wloski hani to tak naturalnie w irokeza sie stylizuja
Ej, a moze Twoja mama by sie tak za inne dzieciaczki co spac nie chca pomodlila, co?

Jak fajnie z tymi kwiatkami, maki sa piekne!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-06-07, 15:09   #1064
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
J

A i przypomnialo mi sie, ze Gosica niedawno dodala opis porodu
Brawo za opis i za mobilizacje Wzruszylam sie.
Powiem wam, ze przezywalam te porody dopoki sama nie urodzilam, potem mi przeszlo, a teraz na nowo sie wzruszam Jak mysle o tych emocjach, oczekiwaniu... magiczny czas
Też tak miałam i mam, znów mnie rozczulają kobiety w ciąży i opisy porodów, czytam nawet na mamusiach majowo czerwcowych wszystkie teraz

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ja sie trzymam sciagi z opakowania mleka i tego co mi lekarz mowil, no i moje dziecko je juz czesciej tylko 5 posilkow, nie 6.
Kurcze to na moim mleku jest taka tabelka jak ta która wkleiłam. Jakie Wy mleko pijecie emigra i desia? Tzn Wasze pociechy

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A wlasnie jak to jest z mm?Bo wtedy karmi sie wedlug schematu,tak?A co jak np dziecko czesciej domaga sie jedzenia?I placze?To sie przetrzymuje do tej pory karmienia?Czy dzieciom na mm nie chce sie czesciej jesc?Mamy karmiace mm odpowiecie,bo sie zaciekawilam?

.
Gosia super że z mamą porozmawiałaś

Jeśli chodzi o karmienie to moja Gabi nie domaga się jedzonka pomiędzy posiłkami raczej. Jeśli płacze to z innego powodu a nie z głodu Między niektórymi posiłkami ją dopajam herbatkami I obecnie je zazwyczaj 6 posiłków na dobę, czasem 5 jeśli ma wyjątkowo śpiochowaty dzień

Cytat:
Powoli wchodzę w rozmiar 68 rośnie mała jak na drożdżach.
Moja tak samo :P Też na 68 jesteśmy I Pampersach 3
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 15:13   #1065
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

my jeszcze 62 nosimy
Wiktorek wlasnie wsadzil sobie grzechotke do buzi
Stary 2012-06-07, 15:15   #1066
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Też tak miałam i mam, znów mnie rozczulają kobiety w ciąży i opisy porodów, czytam nawet na mamusiach majowo czerwcowych wszystkie teraz

Kurcze to na moim mleku jest taka tabelka jak ta która wkleiłam. Jakie Wy mleko pijecie emigra i desia? Tzn Wasze pociechy

Gosia super że z mamą porozmawiałaś

Jeśli chodzi o karmienie to moja Gabi nie domaga się jedzonka pomiędzy posiłkami raczej. Jeśli płacze to z innego powodu a nie z głodu Między niektórymi posiłkami ją dopajam herbatkami I obecnie je zazwyczaj 6 posiłków na dobę, czasem 5 jeśli ma wyjątkowo śpiochowaty dzień

Moja tak samo :P Też na 68 jesteśmy I Pampersach 3
Ja mam nutramigen narazie jeszcze.

Viki 28.04.2012
Stary 2012-06-07, 15:21   #1067
emigra
Zakorzenienie

my humana ar+humana 1 bo mieszamy
3270g, 47 cm
Stary 2012-06-07, 16:17   #1068
rybka13
Zakorzenienie

hello
Wszystkiego najlepszego dla Julki z okazji 3 msc i dla Ewelinki z okazji 11tyg.

Mala ja zakladam jedna warstwe w domu- pajacyk lub spiochy i skarpetki lub body na dl rekaw i spodenki. Na zewnatrz dodatkowo komplecik grubsze spodenki i taka ala kurteczke, ew.kocyk.

Gosia brawo za odwage i przeprowadzona rozmowe teraz bedzie juz tylko lepiej, mamie szybko przejdzie

Moja corcia ma w sam raz rozmiar ubranek na 3-6 msc, tj chyba 62? Powoli musze kupowac wieksze.
Pieluchy mamy pampers baby dry 3. 4-9kg, nie wiem czy jestem z nich zadowolona... sa kolorowe i chlonne, ale kupa raz wyleciala, mimo ze byla mala i dzis znow byla do samych brzegow. Rozm. 2 byl za maly, moze sprobujemy inny rodzaj jak te sie skoncza.

My dzis mialysmy fatalna noc. Wczoraj sie ucieszylam, ze corcia zasnela bez suszarki o 22! ale zeby nie bylo tak pieknie, to o 1.karmienie, pospala do 3.i placz marudzenie, do rana juz nie bylo spania, tylko proba zrobienia kupy i krecenie sie po lozku, krotkie drzemki... ehh ciezko bylo, ale to za nami. Moze dzis bedzie lepiej

Dziewczyny zazdroszcze wam, ze wasze dzieci chetnie pija z butli. Ja odciagnelam w nd swoje mleko, bo mala dlugo nie jadla i mi piers pekala... Chcialam jej dac jak sie obudzila, a ona tak jak ze smokiem- myslala ze to do zabawy- wypluwala i sie smiala... no i wylalam 100ml swojego :/ Nie wiem jak bedzie jak trzeba bedzie ja odstawic od piersi Nie wspomne o tym, ze jestem uwiazana i jestesmy na kilka miesiecy papuzki-nierozlaczki, tymbardziej ze malutka nie ma stalych por karmienia.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 17:00   #1069
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
hello

Mala ja zakladam jedna warstwe w domu- pajacyk lub spiochy i skarpetki lub body na dl rekaw i spodenki. Na zewnatrz dodatkowo komplecik grubsze spodenki i taka ala kurteczke, ew.kocyk.

Gosia brawo za odwage i przeprowadzona rozmowe teraz bedzie juz tylko lepiej, mamie szybko przejdzie

Moja corcia ma w sam raz rozmiar ubranek na 3-6 msc, tj chyba 62? Powoli musze kupowac wieksze.
Pieluchy mamy pampers baby dry 3. 4-9kg, nie wiem czy jestem z nich zadowolona... sa kolorowe i chlonne, ale kupa raz wyleciala, mimo ze byla mala i dzis znow byla do samych brzegow. Rozm. 2 byl za maly, moze sprobujemy inny rodzaj jak te sie skoncza.

My dzis mialysmy fatalna noc. Wczoraj sie ucieszylam, ze corcia zasnela bez suszarki o 22! ale zeby nie bylo tak pieknie, to o 1.karmienie, pospala do 3.i placz marudzenie, do rana juz nie bylo spania, tylko proba zrobienia kupy i krecenie sie po lozku, krotkie drzemki... ehh ciezko bylo, ale to za nami. Moze dzis bedzie lepiej

Dziewczyny zazdroszcze wam, ze wasze dzieci chetnie pija z butli. Ja odciagnelam w nd swoje mleko, bo mala dlugo nie jadla i mi piers pekala... Chcialam jej dac jak sie obudzila, a ona tak jak ze smokiem- myslala ze to do zabawy- wypluwala i sie smiala... no i wylalam 100ml swojego :/ Nie wiem jak bedzie jak trzeba bedzie ja odstawic od piersi Nie wspomne o tym, ze jestem uwiazana i jestesmy na kilka miesiecy papuzki-nierozlaczki, tymbardziej ze malutka nie ma stalych por karmienia.
Ciekawe dlaczego tak jest u niektorych dzieci
Viki wszystko jedno skad, wazne ze leci
Ale ja bym sie nie poddawala Rybko, probuj co jakis czas!
A mleczko szkoda wylewac, zawsze mozesz zamrozic, jest wtedy dobre przez 3 m-ce

Viki 28.04.2012
Stary 2012-06-07, 17:06   #1070
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Ej, a moze Twoja mama by sie tak za inne dzieciaczki co spac nie chca pomodlila, co?
To ja poprosze zdrowaske zeby nasz skok 6 tygonia szybko minal :P
A na serio to Ania jest obmodlona przez moich dziadkow, oni mja w zwyczaju za kazde dziecko, wnuka i prawnuka sie codziennie modlic Wiec na tym froncie czuje sie bezpiecznie

Cytat:

Oh biedna rybka, no po takich nockach to jest sie jak zombie.
A odnosnie butelki to nie poddawaj sie tlyko probuj do skutku. Wiadomo ze teraz i tak bedzie jej latwiej sie nauczyc niz za pare miesiecy. Jak ci szkoda mleka swego (mi by bylo bo zbieram kazda krople jak odciagam) to probuj z woda, zeby tlyko zakumala ze ciagnac trzeba. Moja Ania chyba za 2 czy 3 razem zakumala co robic Mozna probowac w roznych porach, tzn przed lub w trakcie karmienia, przy dobrym albo zlym humorku
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 17:07   #1071
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej
My juz w rozmiarze 74 oraz niektóre ubranka 80
A pampersy jeszcze 3 ale juz widze, ze uciskaja, wiec zamowilam juz teraz 4.

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dzieńdobry

* Co do mojej twardej piersi to w nocy chyba się kanaliki odblokowały! zalało mi koszulę...i guzek zniknął...oby się już nie pojawił!
Super!
Mała mi tez sie czasem tworza te guzki. Ostatnio bylo ich pare w jednym m-scu i tak duze ze dlugo z nimi walczylam ale udaje sie je zawsze przewalczyc jednak ostatnio musialam tak dlugo masowac ze na nast dzien bol jakby mnie ktos skopal.
Nie wiem skad te tendencje u nas do tworzenia sie guzkow
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 17:39   #1072
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hej

Super!
Mała mi tez sie czasem tworza te guzki. Ostatnio bylo ich pare w jednym m-scu i tak duze ze dlugo z nimi walczylam ale udaje sie je zawsze przewalczyc jednak ostatnio musialam tak dlugo masowac ze na nast dzien bol jakby mnie ktos skopal.
Nie wiem skad te tendencje u nas do tworzenia sie guzkow
A to Ty zamawiasz pampersy?

Aguska Twoj Szymek to taki "prawdziwy bobasek" i jaka ma gladziutka buzinke, piekniusi jest!

Tikki, jaka pelusia duza przy Andrei, jakby chciala to moglaby Ja schrupac
Fajne masz dziewczyny

Monia, a Ty zmienilas fryzure?
Bardzo ladnie wygladacie z Hania

Natkulec, fajnie to wyglada jak sie dzieciaczki tak w cos wpatruja, a juz najlepiej jak w cos tak bezsensownego jak sciana
W sumie dla Nich to pewnie ma jakis sens, tylko my tego nie lapiemy
Piekna Madzia!

Tynka - Mateuszek wesoly i sliczny chlopczyk, az trudno uwierzyc ze potrafi dac popalic!

Madziara - Dominis wyglada na bardzo wesolego malego mezczyzne

I Gabrysia jaka rozesmiana Gosica- sliczna corcia!

Karolca - az trudno uwierzyc ze to jest to samo dziecko, nie oszukujesz nas czasami malutka?
Ewelinka jest slodziak i jakie ma piekne body

To i ja cos dodalam na maila

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-06-07 o 17:40
Stary 2012-06-07, 18:14   #1073
gosia261282
Gang Iren

O dzis za duzo nie napisalyscie od rana.Czyzby pogoda w Polsce sie poprawila?
Jednej pracy chyba mama nie dostanie przeze mnie.Bylam dzis z nia w banku zalozyc konto i poszlysmy do agencji,bo jak dzwonilysmy to kobieta powiedziala,ze jest praca od zaraz bez znajomosci jezyka.A jak zaszlysmy drzwi zamkniete,a kobieta w srodku byla.Laskawie wyszla po 10 minutach i powiedziala,ze teraz nie ma czasu,zeby przyjsc za godzine.Ja do niej,ze trzeba bylo przez tel powiedziec,to bysmy pozniej przyjechaly,a ona mi sie pyta czy mam jakis problem,a ja na to ze to ona ma niewlasciwy stosunek do ludzi.Mowila strasznie chamskim tonem.Po ponad godzinie nadal nie otwarla.Mama poszla w koncu popoludniu i powiedziala jej,ze teraz juz przyjeli ludzi i moze w przyszlym tygodniu.Mama mowi,ze to pewnie przeze mnie.
Ale ma jeszcze inna robote nagrana,opieka nad dziewczynka 3,5 roku.
Mam nadzieje,ze niedlugo wyprowadzi sie do swojego pana,oprocz swobody zyskamy dodatkowy pokoj co tez jest sprawa niebagatelna

Cytat:
Cytat:
Gratulacje!!Ale juz duza panienka

Cytat:
hello

A 3-6 to nie jest czasem 68?

Ja Erykowi staram sie dac chociaz raz czy dwa w tygodniu mleko z butelki,zeby byl do niej przyzwyczajony.Wiki nie byla przyzwyczajona i juz potem sie do niej nie przekonala nigdy.Eryk pije mleko z butelki,ale juz wody nie wypije,gdy probowalam mu dac lyczka przy czkawce.

Bylismy u lekarza.
Wszystko jest w porzadku
A moj Klusek,ktory jutro skonczy 7 tygodni wazy juz ... 5500!
Lekarz byl podejrzliwy bardzo i pytal mi sie czy jestem pewna,ze karmie go tylko piersia No jak moge nie byc pewna...
Chyba,ze Eryk w nocy wypija laciate z lodowki
Stary 2012-06-07, 18:54   #1074
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
[LEFT]
A 3-6 to nie jest czasem 68?

Ja Erykowi staram sie dac chociaz raz czy dwa w tygodniu mleko z butelki,zeby byl do niej przyzwyczajony.Wiki nie byla przyzwyczajona i juz potem sie do niej nie przekonala nigdy.Eryk pije mleko z butelki,ale juz wody nie wypije,gdy probowalam mu dac lyczka przy czkawce.

Bylismy u lekarza.
Wszystko jest w porzadku
A moj Klusek,ktory jutro skonczy 7 tygodni wazy juz ... 5500!
Lekarz byl podejrzliwy bardzo i pytal mi sie czy jestem pewna,ze karmie go tylko piersia No jak moge nie byc pewna...
Chyba,ze Eryk w nocy wypija laciate z lodowki
A moze i 68

Gosia lekarz Cie podpuszczal czy go nie oszukujesz, widocznie rzeadkoscia jest ze dzieci tak duzo przybieraja na mleku matki Ale to tylko sie cieszyc.

Dziewczyny bede probowac jeszcze z ta butla, bo wiem ze to spore ulatwienie, ale moze akurat moja jest tym wyjatkiem co to nie bedzie chciala i koniec. Mama mowila ze zadne z nas- jej dzieci- nie chcialo smoka No ale z butelki pilismy.

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Dziewczyny z uk- macie przewidziane jakies wizyty kontrolne dla swoich maluszkow? Bo my oprocz szczepien nic Pielegniarka przychodzi do nas dopiero w lipcu, czyli jakies 2 miesiace od ostatniej wizyty. Tzn ze wcale tu nie kontroluja? W pl z tego co czytam to mierza glowke, itp.
A jak mielismy szczepienie, to tez ta pielegniarka nawet nie zbadala malutkiej, tylko na krzeslo, 2 wklucia i do widzenia

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Aaa i odpowiadam Gosiu na Twoje pytanie, czemu dzis tu taki maly ruch W PL jest Boze Cialo, wiec wizazanki swietuja
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 19:28   #1075
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

a ja mam dosc juz czasem, teraz tesciowa mi glowe suszyla ze koniecznie musze isc do neulogola jak najszybciej i wymyslic cos zeby dali wczesniejszy termin, jak maly sie wierci przy piersi to pewnie juz nic nie leci dlatego sie denerwuje wrrrr maz nie pojedzie jutro rano sam na niklanska zapisac malego do neurologa bo mu sie nie chce a mi sie nie widzi z dzieckiem w szpitalu siedziec po numerek co za dzien!!!
wyzalilam sie i mi lepiej
Stary 2012-06-07, 19:34   #1076
gosia261282
Gang Iren

A no widzisz Rybka,ja bezboznica zapomnialam o Bozym Ciele

My mielismy dzis konrole wlasnie taka pierwsza poporodowa.Mnie sie w sumie tylko pytal czy wszystko w porzadku,a Eryka badal,mierzyl glowke,sprawdzal ciemiaczko,bioderka,przy siusiaku,brzuszek macal,zagladal w oczy i uszy,wazyl.
Jak bedzie mial rowne 2 miesiace mamy szczepienie.Potem mam dwa terminy do wazenia,na lipiec i sierpien,a co dalej to nie wiem.

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
a ja mam dosc juz czasem, teraz tesciowa mi glowe suszyla ze koniecznie musze isc do neulogola jak najszybciej i wymyslic cos zeby dali wczesniejszy termin, jak maly sie wierci przy piersi to pewnie juz nic nie leci dlatego sie denerwuje wrrrr maz nie pojedzie jutro rano sam na niklanska zapisac malego do neurologa bo mu sie nie chce a mi sie nie widzi z dzieckiem w szpitalu siedziec po numerek co za dzien!!!

Zjedz cos slodkiego,moze ci humor troszke poprawi
Stary 2012-06-07, 19:37   #1077
MoniaHan
Wtajemniczenie

Rybka mojej Hani tez nikt nie sprawdzal przed szc,epieniem,wizyt kontrolnych nie ma tu zadnych.,sa spotkania taz w tygodniu z health visitors w Centrum dziecka,mozna pojechac i tam doradzaja,mierza itd.,ale any pediatra zobaczyl dziecko kontrolnie,to nie.my w lipcu bedziemy pryeatnie do polskiej kliniki w londynie jechac.

Desiu scielam tylko grzywke

Macie jakies domowe sposoby na zatoki?mecza mmnie.
Pisze z telefonu dlatego niektore slowa sa dziwne

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-06-07 o 19:39
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 19:59   #1078
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hej
wow
Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
moja Julka tez sie wierci podczas karmienia a karmie butla wiec to chyba nie kwestia jedzenia czy jego braku a Jula czasami tak sie wierci ze z butla nie nadazam i czesto wypada np , jakby to byl moj cyc to bym chyba po kostki juz je miala
3270g, 47 cm
Stary 2012-06-07, 20:05   #1079
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
wow

moja Julka tez sie wierci podczas karmienia a karmie butla wiec to chyba nie kwestia jedzenia czy jego braku a Jula czasami tak sie wierci ze z butla nie nadazam i czesto wypada np , jakby to byl moj cyc to bym chyba po kostki juz je miala

Monia do twarzy Ci z grzywka

Viki 28.04.2012
Stary 2012-06-07, 20:23   #1080
karolca
Zakorzenienie

Rybko, moja Ewelinka też ani butli, ani smoka... smoczek jest do pomemlania, pogryzienia... ten od butli tak samo a jeszcze niedawno było jej wszystko jedno z czego dostaje jedzenie, ważne, że leciało.

Cytat:
Karolca - az trudno uwierzyc ze to jest to samo dziecko, nie oszukujesz nas czasami malutka?
Ewelinka jest slodziak i jakie ma piekne body
Gdyby nie to zdjęcie, nigdy bym nie uwierzyła, że tak bardzo się zmieniła
Body dostała w prezencie od znajomych

Aguśka, Szymonek to kawał mężczyzny już. 74/80, szok!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości