|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1023 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Dasz rade bez Viki? Cytat:
To ja odwrotnie,zamykalam sie w lazience w pracy i ryczalam jak bobr za moja Wiktoria ![]()
![]() |
#1024 |
Zadomowienie
|
Witajcie
Ja na chwile przelotem, bo czuje sie jakby mnie tramwaj przejechal. Cytrynka nie martw sie ta glowka, my bylismy u neurologa ostatnio i Rob tez nie ciagnie glowy. Dr powiedzial,ze nie ma sie czym martwic...ma na to czas jeszcze. Po drugie On i z tego co widze Twoj Wiktorek tez..duzo spi na brzuchu, wiec inaczej te miesnie pracuja...a po trzecie..sa dzieci ktore maja ciezsze glowki i naprawde nie nalezy sie tym martwic. Mam nadzieje,ze Cie uspokoilam, bo to informacje od lekarza i rehabilitantki wiec mysle,ze zrodlo pewne. Flower zaraz Ci podesle info na maila ![]() T. zabral Malego terroryste na spacer i mam GODZINE wolnego. Swoja droga to jezdzi w spacerowce i o dziwo nie drze paszczy...oczywiscie T z Nim chodzi ![]() ![]() Matko jak mi tego bylo potrzeba. My dalej mamy skok i dzis to juz naprawde sie czulam jak hydrant strazacki z wiecznie przyczepionym wezem do wody. Ilekroc proba odstawienia od cyca to placz i szukanie jakby rok nie jadl. Zasypianie to jakas masakra..3 h walki i w koncu i tak przy cycu zasnal. Naprawde niech wroci moje dziecko,bo .. ![]() ![]() ![]() Konia wez Ty prosze przemow mojemy synowi,zeby bral przyklad z Twojej cory No nic kobietki..ide zbierac sily ,bo zaraz wroca ,kapiel i znowu dojenie ![]() ps.niech mnie ktos usciska...
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Zakorzenienie
|
hej kobietki
![]() Mezus mial 3 dni wolnego i jakos nie mialam czasu siasc przed kompem, ale nadrabialam was z telefonu przy usypianiu malej na nocke. Ostatnio sporo mi to zajmuje, corci sie cos poprzestawialo i zasypia mi o polnocy, ale walcze z nia juz od 21 ![]() Ale musze pochwalic meza, bo od kiedy corcia skonczyla 2msc to ja nosi na rekach i wiecej sie nia zajmuje, juz tak nie panikuje i ogolnie jest lepiej ![]() Dzis bylismy na wazeniu, przez ostatnie 2tyg przybrala 440g, a wiec 220/tydz, jestesmy bardzo zadowoleni ![]() Ide poczytac co dzis naskrobalyscie, widzialam ze konia o jakiejs aferze pisala... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() I lacze sie w bolu, u nas wprawdzie nie az tak hardcorowo ale skok 6 tyg tez daje sie we znaki, usypianie po 2h to ostatnio norma, Ania gorzej drzemkuje, budzi sie jakby glodna a potem sie przy cycku wscieka, troche sie czasem gubie a wiadomo ze jej zachowanie i moje samopoczucie najgorsze wieczorami, eh. No coz, kazdy skok keidys mija, tym sie pocieszam. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1028 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() wspolczuje tych problemow z gazami... Cytat:
![]() Moj Szymon tez teraz szybciej zjada z cyca (ok. 5-7 minut) ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- MoniaHan piekne zdjecia na mailu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1029 |
Zakorzenienie
|
koniakonia a jak sie to wydalo z ta kobieta/dziewczynka?
desia super, ze to nie skaza bialkowa, kciuki zeby na pewno nie byla ![]() MoniaHan fajnie ze Hania tak dobrze zniosla szczepienie, nas tez nie dlugo czeka, juz sie boje tego placzu i tych smutnych oczek... Cytrynka a jak Twoj Wiktorek zniosl szczepienie, bo chyba nie pisalas. Glowka sie nie martw, na pewno wszystko bedzie dobrze ![]() To jest wlasnie minus tego forum, ze porownujemy swoje dzieci i sie niepotrzebnie czasem martwimy ![]() Zia u nas drzemki przy odkurzaczu - do godziny, czasem tylko 15min- 2-3 razy na dzien, przy piersi moze spac i 2h, kwestia tego czy ja trzymam czy odkladam. Ogolnie bardzo malo spi w dzien, na szczescie odsypia w nocy. Mala gratulacje 3 miesiaca ![]() Mravka powodzenia ![]() Moze i my mamy skok 12tyg ![]() ![]() I musze sie pochwalic, ze jak malutka lezy na pleckach i dam jej palce to sie podnosi praktycznie do siadu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tz wpadl na taki pomysl bo on jedzie z Adasiem w lipcu, a ja z Viki nie chcialam bo za cieplo! A Ona nie przyzwyczajona! No i lot 3 godziny i to jeszcze z Wroclawia bo z Poznania juz nie lataja, wiec sobie odpuscilam. No i On wymyslil zebym z siora i jej corka lecialy we wrzesniu. Najpierw powiedzialam ze chyba oszalal, ale jak mnie siora zaczela namawiac, Adas by strasznie chcial no i moja mama powiedziala ze moga zamelinowac sie na tydzien u Niej ( Tz z Viki) to ona pomoze. Wiec jestem przeglosowana, ale jeszcze nie zdecydowalam na 100%, jeszcze zobacze Mravka ![]() Przypomnial mi sie osiol ze Shreka, on mial taki tekst ![]()
![]() |
#1031 |
Zakorzenienie
|
Jejku ja na mailu juz chyba miesiac nie bylam
![]() ![]() Aguska Twoj syncio to rekordzista ![]() A i przypomnialo mi sie, ze Gosica niedawno dodala opis porodu ![]() Brawo za opis i za mobilizacje ![]() Powiem wam, ze przezywalam te porody dopoki sama nie urodzilam, potem mi przeszlo, a teraz na nowo sie wzruszam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1032 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za gratulacje dla Tymcia i jego 3 m-cy
![]() szczepienie przeszło ok! był bardzo dzielny ![]() ![]() Cieszę się, ze dzisiejsze szczepienia Wam też dobrze poszły! *Mój maluszek Waży 6630 ![]() Lekarz powiedział, że dziecko powinno podwoić masę urodzeniową w pół roku! no to Tymcio się pośpieszyl troszkę i zrobił to w 3 m-ce! bo ważył 3200 ![]() * No i znowu mam mega zator w prawej piersi ![]() JEstem spiąca ide spać! Bużka dla Was i maluszków od ciotki! PS: co dziennie myjecie dzieciom główki ? i czym myjecie włoski?
#1033 | |||||
Zakorzenienie
|
Hejka
Cytat:
![]() Co do chrztu, ślubu i wymogów kościelnych to mnie trochę czasem trzęsie jak o tym myślę, ja do końca nie jestem przekonana do wszystkich dogmatów, przekonań i wymagań.. Moja wiara jest trochę "zmodyfikowana" i na pewno nie opiera się na kościele, ale to długa historia.. W każdym razie tez mamy problem ze chrztem, bo chrzestny nie ma bierzmowania, a bez tego podobno ani rusz.. Noi co tu zrobić? mam wziąć kogos z obcego, z ulicy, bo kiedyś tam w podstawówce zrobił bierzmowanie i jest "uprawniony"? Gosia jeszcze nie doczytałam, czy rozmawiałas z Mamą, ale uważam że rozmowa i wytłuszczenie tego o czym pisałaś jest najlepszą rzeczą którą możesz zrobić. Szczera rozmowa jest dużo lepsza niż ciągłe tłumienie w sobie emocji. ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
![]() no i strasznie się cieszę, że alegrolog stwierdził że to jednak nie skaza! Oby się sprawdziła ta diagnoza! ![]() No i smacznej pizzy! Ja też chyba jutro zjem ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- ![]() ![]() ![]() Niezła ta historia o której pisałaś.. ![]() Aguśka, ale Filipek słodki na tych zdjęciach! ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Koniakonia piję własnie Bavarię pszeniczą, w końcu dostałam! ![]() ![]() Ale superowo smakuje! Julliczka Ty chyba pisałaś że Twoja Jula mało sie jeszce uśmiecha, moja Kaja tez bardzo skromnie, ale zdarza się Jej, a ja wtedy jestem w siódmym niebie.. Mam nadzieję, że wkrótce będzie robiła to częściej! ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ale Dominiś może płakał dlatego że to kropelki szczypią. Moja akurat to przespała. ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Aaggaa a co do zasypiania, to Kai coraz częściej udaje się zasnąć samej, i jestem z Niej mega dumna ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
Choć tak jak pisałam - rehabilitant i jeszcze jeden znajomy lekarz dziwił sie że na takim wcześnym etapie (Kaja miała wtedy koło 6 tygodni) coś takiego stwierdzono. Ale cały czas jestesmy "pod opieką" neurologa, więc zobaczymy co dalej na kolejnej wizycie. Trzymam kciuki żeby u Was wszystko ok było, ćwiczonka pewnie jakies zaleca i one na pewno pomogą! ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
![]() Super, że bilirubina spada! ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- MoniaHan, trzymam kciuki żeby ten azotan pomógł jak najszybciej! ![]() No i super, że Hania tak dzielnie zniosła kłucie! ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Mravka ściskam mocno, mocno, mam nadzieję, że Robcio będzie grzeczny i spokojny! Oby Go bączki nie męczyły i oby ładnie spał ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Kaja też jakoś krócej ostatnio je.. A dziś prawie cały dzien przespała.. Próbowałam Ją pobudzić, ale nie dało rady.. Teraz tez ładnie zasnęła (sama!), ale aż się boję co będzie w nocy... Mam nadzieję, że po nocnym karmieniu uśnie szybciutko! (choc czasem ma tak, że rozbudza się wnocy jak w dzien dużo śpi) Jutro przyjeżdzają moi Rodzice! ![]() ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-06-06 o 21:07 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
Gang Iren
|
![]() I my mamy podobnie niestety.W nocy cycek co godzine,w dzien tez czesto i ostatnie dni moje zwykle radosne dziecko jest maruda ![]() Ja myje codziennie przy kapieli,ale Eryk nie ma prawie wlosow,wiec nie uzywam niczego specjalnego. Rozmawialam z mama.Powiedzialam,ze chcemy mieszkac sami.Byla zaskoczona i ma focha teraz.Poiedziala,ze pomysli czy wyprowadzi sie do tego swojego faceta.Jest mi zle z tym,ale wiem,ze odetchne z ulga gdy zostaniemy sami.Chce zyc po swojemu i nie czuc sie skrepowana we wlasnym domu.
![]() |
#1036 | |
Zadomowienie
|
Hej co tu taka cisza z rana? Nie ma nawet Nowaken anszego rannego ptaszka? Ania dzis od rana w dobrym humorku i nawet nie spiaca
![]() Gosia, brawo ze sie w koncu zdobylas na rozmowe. Tzrymam kciuki zeby mamie szybko minal foch! ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2012-06-07 o 07:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1037 |
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
![]() U Nas nocka całkiem fajna Tymuś spał od 19 do 1:30 potem wstał o 5:30 na karmienie ![]() Muszę policzyć ile my mamy karmień na dobę bo nawet nie wiem??? * Co do mojej twardej piersi to w nocy chyba się kanaliki odblokowały! ![]() * pogoda w kratkę...było słonko teraz chmurzyska...i tak w kółko... * dziewczyny ile wy macie stopni w domu? i jak ubieracie maluszki w dzień a jak w nocy? Gosia brawo za odwagę i przeprowadzoną już rozmowę ![]() ![]() Oki lecę bo moja maruda ...coś gada, pewnie się budzi ![]() ![]() ![]()
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-06-07 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1038 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() A wlasnie jak to jest z mm?Bo wtedy karmi sie wedlug schematu,tak?A co jak np dziecko czesciej domaga sie jedzenia?I placze?To sie przetrzymuje do tej pory karmienia?Czy dzieciom na mm nie chce sie czesciej jesc?Mamy karmiace mm odpowiecie,bo sie zaciekawilam? Cytat:
Fajnie,ze nie masz juz guzka! Ja mam w domu jak jest chlodniej na dworze 20 st,Eryk jest w body z dlugim i polspiochu albo w pajacyku samym,a na noc jest przykryty kocem zlozonym na pol,czyli w sumie tak jakby dwoma,ale raczej cienszy jest.Jak bylo goraco to mielismy w domu 24 st,to byl w body z krotkim,a w nocy przykryty cieniutkim kocykiem.
![]() |
#1039 |
Zakorzenienie
|
Gosia za rozmowę
![]() Flower to prawda, Andrea już tyle nowego umie ![]() ![]() Mała! Myję Andrei włoski szamponem Johnson's Baby ![]() ![]() U nas nocka tragedia ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1040 |
Raczkowanie
|
Dziś wiadomo tz w domu i od rana kłótnie . Wiecie że przed ciążą nie klocilismy się ani razu a teraz codziennie . A byliśmy razem 10 lat. Albo ja zwariowalam albo on. Chyba że obydwoje razem. Mamy teraz niestabilne sytuację finansową a on chce wziąć kredyt na nowe auto. A nie wiem z czego splacimy .
Dominika kapiemy w zelu nivea do ciała i włosów i jest super. Na początku uzywalismy balneum ale trochę śmierdzi i chyba uczulal małego. W domu mamy teraz 22 stopnie i oprócz body z długim rekawem , spodni i skarpetek zakładam jeszcze kaftanik jak ma zimne ręce i rajtuzki ewentualnie. Na noc tylko body, spodnie i skarpetki , choć skarpetki.i tak gubi jak się rzuca na łóżku.
#1041 |
Rozeznanie
|
witam tegoroczne mamy
![]() jestem z wątku Mamusie IX-X 2010, ale piszę do Was bo szukam kontaktu z mamami, które niedawno rodziły. Piszę tekst na temat tego ile tak naprawdę trzeba zapłacić za godny poród w Polsce, że mimo to, że niby opieka w szpitalu jest za darmo, to za niektóre rzeczy trzeba zapłacić, jak np. lepsza, jednoosobowa sala, znieczulenie, poród rodzinny itp. Czy możecie mi pomóc i na priv, albo tu na farum, napisać w jakim mieście rodziłyście i czy za coś płaciłyście, ile co kosztowało i w jaki sposób szpital brał kasę. Niektóre placówki biorą pieniądze w formie darowizny dla szpitala. No i jeszcze jedno pytanie czy byłyście zadowolone z opieki lekarskiej, czy można powiedzieć, że w Polskich szpitalach rodzi się godnie? Z góry Wam dziękuję za pomoc ![]() ![]() ![]() Edytowane przez hagar1 Czas edycji: 2012-06-07 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1042 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() teraz np o 7 zjadla 70 ml i powinna jesc o 10 a nie chciala, zasnela mi na rekach .. w nocy o 1:00 zjadla za to 180 ml. Ja tez czasami jem za 5 a pozniej jak ptaszek ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skarpetki ubieram aby stópki nie uciekały w spodenkach. Jak na dworze jest ciepło to ma krótki rękaw ![]() Ja mam kolejną migrenę. Taka mnie nad ranem złapała, że nie mogłam wstać z łóżka. Mam już ich dość. Jak będą długie kolejki do neurologów, idę prywatnie, nawet jakbym miała fortunę wydać na leczenie, ale zdrowie jest najważniejsze.
![]() |
#1044 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jadla strasznie dzuo 3 tygodnie temu, teraz mniej, wiec mysle ze jak intesnywniej rosnie to po prostu domaga sie wiecej! A jak juz jest najedzona to wypluwa smoka i glosno krzyczy jak wkladam butle do buzi, wiec swietnie wie kiedy jest najedzona! Na moim mleku podaja , ze dziecie 6 tygodniowe powinno zjadac 170 ml i powinno byc 5-6 karmien w ciagu doby. Nie wiem czy tyle zjada bo nie wiem dokladnie ile wyciagnie z piersi ![]() A nie chce mi sie Jej wazyc przed i po kazdym karmieniu ![]() Najwazniejsze ze ladnie przybiera i tyle. Gosiu odwazna bardzo jestes ![]() Nie martw sie, minie troche czasu i mama zaakceptuje Wasz decyzje, a moze nawet nabierze szacunku do Ciebie , ze powtrafisz byc stanowcza! ![]() Tikki, matko, jak Ja Ci wspolczuje, Viki budzi sie raz w nocy i potem wczesnie nad ranem na karmienie i najczesciej jeszcze zasypia, dzisiaj spalysmy razem w moim lozku do 9.15 ![]() Mala, ja mam teraz 21,5 stopnia, Viki ma na sobie body z krotkim i polspioszek. Ale jak spi to jest otulona w rozku nadal bo bardzo to lubi! A jak Ja nosimy to Jej tez od naszego ciala cieplutko. Czasami ma raczki zimne , ale kark cieplutki wiec mysle ze ok! Glowke myje co drugi dzien jakos, ale teraz jak jest ciemieniuszka to codziennie! Uzywam szamponu oillatum bezzapachowy, raz uzylam bambino, ale niestety glowka sie zaczerwienila po nim ![]() Emigra z ciekawosci sprawdzilam co podaja na moim mleczku odnosnie 3 miesiecznego dziecka - 5 karmien po 200 ml, czyli z tego co piszesz to Julka tyle nawet nie zjada! Tak wiec nie musisz sie martwic ze zjada za duzo! A , no i kochana - GRATULACJE dla Julki z okazji ukonczenia 3 miesiecy ![]() ![]() Lena - zycze udanej wizyty rodzicow! To pierwszy raz jak zobacza wnusie? Bo chyba daleko od Was mieszkaja o ile dobrze pamietam? I moja wiara jest troszke " zmodyfikowana" ![]() A jutra i mojej pizzy nie moge sie juz doczekac ![]() Apropo pizzy, pamietacie jak w ciazy bylysmy to byl ciagle temat jedzenia ![]() A teraz mogloby dla nas nie istniec (no prawie) Dzien Dobry! My dzisiaj w dobrym humorku, skorka Viki nadal sie poprawia, za uszkami juz zagojone! Buzka prawie dobrze a plecki i dekolt jeszcze dosyc wysypane, no ale smarujemy i czekamy. ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() Masz racje - zdrowie mamy tylko jedno! Obys sie szybko poczula lepiej! Aaaga, czesto po urodzeniu dziecka dochodzi do spiec, jest wiecej obowiazkow domowych, wielu facetow mysli ze to taka sielanka z malym dzieckiem a niestety czasami to czysty meksyk i niektorych to przerasta! No i do tego u Was problemy finansowe! Wspolczuje! Mam nadzieje ze niedlugo bedzie lepiej! Hagar - ja rodzilam w szpitalu Sw Rodziny w Poznaniu, za nic nie placilam - sala do rodzinnego za darmo, znieczulenie jest za darmo, ja niestety nie mialam bo gdy chcialam to mialam juz 6 czy 7 cm i bylo za pozno! W szpitalu spedzilam 10 dni i jestem super zadowolona z opieki i wogole ze wszystkiego! Co do poloznych to wiadomo - zdarzaja sie rozne, pomimo to przewazaja super babki ![]() Bardzo pomocne i sympatyczne! Oddzial noworodkow gdzie zostawiasz dzieci kiedy tylko czujesz ze chcesz odpoczac czy masz odwiedziny! Podpadl mi tylko jeden lekarz, ktory byl przy moim porodzie - zwrocil mi dosc ostro uwage ze donosny glos mam, krzyczalam przy wypieraniu dziecka ![]() Ale lecial do mojego porodu z izby przyjec bo bylo wtedy duzo porodow i nie bylo wolnych lekarzy na porodowce, moze pil tam sobie akurat kawke albo cos i byl zly ze musi isc, nie wiem! ![]() Ale oprocz tego incydentu jestem MEGA Zadowolona i z punktu widzenia mojego pobytu tam nie potrafie zrozumiec dlaczego ludzie tak sie bronia przed szpitalami ![]() Nie no, wiem ze roznie to moze byc z naszymi szpitalami! Pozatym badania ,ktore dziecku wykonali! Cos pieknego-usg brzuszka (bo miala wodonercze w ciazy), usg glowy, echokardiografia, Rtg klatki piersiowej, badanie crp, gdzie wykryto podwyzszony poziom ( to chyba wszytskie noworodki maja robione) , badnie moczu, morfologia klika razy. Mialam oplacona polozna, ale jakbym nie miala to pewnie tez mialabym super opieke podczas porodu!
![]() |
#1045 |
Zakorzenienie
|
U mnie w mieszkaniu 26st
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Zakorzenienie
|
Powoli wchodzę w rozmiar 68
![]()
#1047 |
Wtajemniczenie
|
Mala z Ciebie dziewczynka Karloca
![]()
#1048 |
Zakorzenienie
|
Karolka to krasnoludek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Wtajemniczenie
|
A Viki z 62 wyrasta pomalu
![]()
#1050 |
Zakorzenienie
|
Nono...Viki najmłodsza dziewczyneczka, ale nadrabia zaległości
![]() ![]() ![]() Aguśka...jaki Szymuś jest słodki ![]() ![]() Monia Haneczka jak zwykle ma cudowny fryz ![]() Natkulec, ale masz ciekawe ściany ![]() ![]() Tynka Mateuszek ma super kaftanik z sową ![]() Madziara słodki Dominiś Gosica piękna dziewczynka z Gabrysi ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Idę po pieluchy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.