|
|
#961 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
U ( lepsze ? ) :
śniadanie : owsianka na mleku z wiórkami kokosowymi, jabłkiem, orzechami - duża micha II śniadanie : jogurt naturalny z Just Fit- truskawkowymi, bananem, jabłkiem Obiad : jakaś rybka ( nie wiem jaka ), sporo ziemniaczków, surówka, buraczki30min joggingu ( wolnego ) , 30 min jazdy na rolkach Podwieczorek : micha sałatki z : sałaty, pomidora, ogórka, rzodkiewek itp., kubek cappucino Kolacja : 2 kromki razowca z masłem : 1 pomidorem, ogórkiem, sałatą, 2 z serem żółtym i ketchupem, serek wiejski lekki I oczywiście gdzieś tam w ciągu dnie wyszłam z psem na spacer. Zerknie Ktoś ? |
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra, czyli dalej będę te jajka śmiało wcinać
![]() Uuuu 1. Omlet biszkoptowy z dwóch jajek z truskawkami i płatkami migdałowymi. Kawa z mlekiem. 2. Bułka dyniowa z serem brie, pomidorem z solą i bazylią & czarnymi oliwkami. Herbata brzoskwiniowo-waniliowa. 3. Talerz zupy ogórkowej. 2 ziemniaki, pikantny gulasz z pomidorami, fasolą czerwoną i mięsem wieprzowym. Surówka jakaś fajna z kapustą i czymś tam - 2 dania z okazji gości ![]() kawa z mlekiem, potem mięta z sokiem z cytryny, bo trochę mnie brzuch bolał ![]() 4. Zjem sobie talerzyk sałatki z ananasa, pora, kukurydzy, kurczaka i majonezu i kanapkę z szynką drobiową. Edytowane przez poppy seed Czas edycji: 2012-06-07 o 18:21 |
|
|
|
#963 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widze że jest cały czas podobnie.. Cytat:
od obiadu ucinasz gdzie sie da.. jak odlicze kcale spallone ruchem to wychodzi ok 800-1000 a tyle organizm zużywa na same czynnosci zyciowe.. nie chce mi sie wierzyc ze na tym trzymasz wage.. ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
|
|
|
#964 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#965 |
|
Raczkowanie
|
moja lekka R
I: pełnoziarniste tosty z domowym masłem orzechowym, truskawkami i bananem, smoothie melonowe II: kawałek ciasta marchewkowego (niestety ostatni...), lekki wiejski z suszoną żurawiną, migdałami, cynamonem i poppingiem z amarantusa III: filet z indyka smażony bez tłuszczu, 1/2 woreczka brązowego ryżu, gotowany kalafior IV: duży kawałek półtłustego twarogu z cynamonem, marchew, prażony słonecznik V: omlet z pomidorem Czekam na komentarz.
|
|
|
|
#966 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejsze R/U:
I: placki z serka homo nat, mąki pełnoziarnistej i jajka z brzoskwiniami. II: dwie małe kromki grahamu z bieluchem i papryką, łyżka śledzia w sosie salsa. III: pół woreczka brązowego ryżu, pieczona pierś z kurczaka i mizeria na jogurcie. 2.5 godzinna wycieczka rowerowa podczas której wpadły 4 wafle ryżowe i pół magnum infinity (nie smakował mi) IV: sałatka z mixu sałat, pomidorków cherry, kukurydzy i wędzonego kurczaka z kromką grahamu. Poza tym masa wody i godzinny spacer. Będę wdzięczna za ocenę
|
|
|
|
#967 |
|
Zadomowienie
|
Moje U:
I. owsianka z 5 łyżkami serka wiejskiego, 4 małymi brzoskwiniami, i garścią migdałów II. talerzyk sałatki warstwowej z: śledziem, buraczkami, ziemniakami, jajkami, majonezem... + jabłko III. parę łyżek kaszy gryczanej z karkówką pieczoną z czerwoną kapustą IV. 2 muffiny szpinakowe z serem feta z jajkiem na miękko Może tym razem ktoś zerknie? |
|
|
|
#968 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jednak magnum musi mieć grubą mleczną czeko.---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
Cały jadłospis baaaaaardzo fajny
|
|||
|
|
|
#969 |
|
Rozeznanie
|
Bliss bardzo fajnie dziś a śniadanie wymiata
![]() Hauuu mi też brakowało, strasznie głodna byłam po rowerze no ale czasowo nie wyrobiłam. A magnum mnie mocno zmulił. Jeśli chodzi o melona to wg mnie nie trzeba dodawać wody
|
|
|
|
#970 |
|
Wtajemniczenie
|
RRRRRRRRRRR
I. 9:30 jajecznica z dwóch jajek ze szpinakiem i pomidorem (na łyżce oliwy), kromka chleba pelnoziarnistego z serkiem wiejskim i pomidorkiem (cały nie wlazł do jajek :P) II. 12:30 wieśniak z mieszanka orzechów, żurawiną, połówką jabłka, rodzynkami, łychą domowego miodku pyyyyychota III. 15:00 micha zupy ogórkowej (bardzo warzywna) cały gar był zabielony 4 łyżkami śmietany 12% (inaczej mój TŻ nie zje )IV. 19:30 pstrąg grillowany (połówka - bo był spory); makaron razowy ze szpinakiem i fetą; surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłuszka może pobiegam jeszcze jak mi sie ryba ułoży w brzuchu V. 21 - 22 będzię salatka z warzywkami i wędzonym kurakiem ------------------------ Uwaga: Jestem z siebie mega bo byłam dzisiaj na korkach w Czekoladziarni i wzięlam sobie po prostu dużą kawę z mlekiem A patrzyły się na mnie podstępnie te czekoladki i desery lodowe
|
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Wrzucam dzisiejsze U (R póki co siedzi w kącie )I podwójny tost z chleba żytniego z serem żółtym, dwie małe kiełbaski drobiowe na ciepło, ketchup, musztarda kawa z mlekiem i cukrem, pasek czekolady miętowej jabłko II spaghetti (makaron pełnoziarnisty, mięso mielone z indyka, sos pomidorowy z warzywami - cebula, papryka ) ; michałek biały III omlet biszkoptowy z dwóch jaj, posmarowany jogurtem bananowym, posypany płatkami kukurydzianymi w miodzie, z kapką dżemu jagodowego pół paczki Laysów Strong bardzo luźny wypadł ten jadłospis, noale tak wyszło :P a tylko III posiłki, bo późno wstałam
|
|
#972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przez 3-4 dni to ja czytałam te wątki żeby ogarnąć temat, ale kolejnej porażki chyba bym nie przetrawiła, bo już mnie irytuje ta wracająca ciągle waga !!! Więc się przygotowałam Przy okazji jak się coś podoba z obiadkowych propozycji to mi piszcie będę przepisy podrzucać, gotowanie to jedna z moich pasji
|
|
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Moje U, dziś długo pospałam
![]() śniadanie przed 13 ![]() 1. dwie kromki razowego z dużą ilością ziarenek, 2,5 grube i duże plastry sera żółtego wędzonego, 3 duże plastry szynki jakiejś i warzywa:pomidor,sałata,rz odkiewki /kawa z mlekiem/ 2.miseczka truskawek, pół wędzonej makreli wędzonej ze szczypiorkiem,pomidor,sał ata,rzodkiewki i duża marchew 3. dwa kawałki ciasta drożdżowego, duża lampka wina domowego czerwonego ( bardzo mocne) /kawa z mlekiem/ 4. zjadłam niedawno: kotlety sojowe ( tak to te śmieszne z torebki, ale w panierce i usmażone, zjadłam ich 7 ), sałatka z pomidora, sałaty i rzodkiewki, jeszcze jedna lampka wina tego ww 5. później planuję jeszcze twaróg z dodatkami, kalarepkę i marchewkę z pestkami dyni raczej tak późno to będzie pisałam, ze jestem na etapie zwiększania, dziś jestem zadowolona w miarę
|
#974 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Do melona absolutnie nie dodawaj już wody, jest wystarczająco wodnisty. I wedle uznania polecam do niego jako bazę jakiś jogurt naturalny albo zwykły kefir. I radzę nie przesadzać z ilością melona, aby nie wyszło za gęste, tak jak moje... ![]() Cytat:
A u Ciebie jak zwykle fajnie wszystko wygląda, tylko coś mało dzisiaj.
|
||
|
|
|
#975 | |||
|
Rozeznanie
|
spróbuję rzetelnie ocenić...
Cytat:
ogólnie jestem w stanie uwierzyć, że trzymasz na tym wagę ( która pewnie jest dość niska) bo to jedzenie tak naprawdę nie jest dla mnie redukcyjne, raczej.. ograniczone? i smutne, wiesz o co chodzi. ale i tak postęp, ze są dwa jabłka zamiast pięciu i nie ma wafli ryżowych. i jeszcze ta duża ilość nabiału - mleko, jogurt, serek, ser, dzień w dzień idą dość duże ilości. zastąp chociaż część dobrym mięchem, tłuszczem... Cytat:
Co do jadłospisu - lubię to ![]() Cytat:
![]() no to może moje U, nieogarnięte takie ![]() I. buła razowa na pół: - z masłem, sałatą, wędzoną szynką, jajkiem, pomidorem i szczypiorem, ćwiartka papryki i rzodkiewki do zagryzania -z masłem orzechowym, twarożkiem i truskawkami, kawa z mlekiem II. wpadły dwie morele świeże, kiwi III. micha botwinki z ziemniakami i całą piersią z kurczaka; makaron razowy z jogurto-śmietaną, truskawkami i cukrem nierafinowanym IV. babcine ciasteczka maślane V. kromka razowca z masłem, twarożkiem i ogórkiem ( w biegu) VI. dwa jajka na twardo grubo z majonezem, pomidory, a wszystko posypane szczypiorkiem ; marchewka i zaraz idę spać do picia woda, herbaty, melisa |
|||
|
|
|
#976 |
|
Wtajemniczenie
|
blax5 Za mało, za mało! Te parę łyżek kaszy... Wybacz że spytam, ale ED?
![]() blissful Boooooże jak pysznie ![]() Może sobie drożdżowe z owsianą kruszonką upiekę, jak będę miała kogoś karmić ![]() CoffeeMonster świetny jadłospis, a na obiad to aż mi ślinka pociekła, szkoda że już jestem po ostatnim posiłku Uwieeelbiam połączenie makaronu ze szpinakiem i fetą!
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
1; grahamka z masłem, łososiem wędzonym, jajkiem, ogórkiem i koperkiem
duża kawa parzona z mlekiem 2; miseczka kapustki młodej 3; sałatka z buraczków gotowanych, kukurydzy, ogórkow kiszonych, jajka, cebulki z majonezem i jogurtem + pól orkiszowej bułki międzyczasie kiwi 4; a tu już niezdrowo lód śmietankowy i sporo orzeszków solonych
|
|
#978 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc jutrzejsze śniadanie będzie z resztek tego co pozostało
|
|
|
|
|
#979 |
|
Rozeznanie
|
Bliss dzięki, faktycznie dziś może troszkę mało, ale jakoś tak mam że jak mam dużo ruchu to automatycznie mniejszy apetyt, choć chyba powinno być odwrotnie.
Nowhere, teczowa dlolinka bardzo fajne jadło macie ![]() A u Ciebie Phynn jakoś mało mi się wydaje, zwłaszcza że z tego co kojarzę powinno być P? |
|
|
|
#980 |
|
Zadomowienie
|
blissful, wreszcie 5 posiłków
super, tak trzymajjeeeeny, zajrzałam na Twojego bloga i.. ![]() ![]() powinnam iść spać, tymczasem nie wiem czy zasnę przez te tosty + nie ma bata, jutro na śniadanie robię pancake'sy ![]() Ashtray, u Ciebie też fajnie, aczkolwiek trochę mało w porównaniu do ilości ruchu. Wiesz przecież, że przy Twojej aktywności możesz śmiało zwiększać porcje do U ![]() powinnam siedzieć w książkach przed egzaminami, ale znów zaglądam na wizaż ;p moje jadło przez naukę i ogólne rozregulowanie się nie nadaje do publikacji. ale obiecuję że już jutro powrócę
|
|
#981 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
drożdżowe bym zjadła... Cytat:
. jest 5 i generalnie więcej jedzenia. chyba tej R już mi tymczasowo wystraczy i przejdę na cos w stylu R/U. potem jak będę miała więcej czasu i w końcu wyleczoną nogę to zacznę porządnie ćwiczyć. a ja mam to samo z nauką, a przede mną jeszcze 4 egzaminy... no ale damy radę.
|
||
|
|
|
#982 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam jeszcze raz bo małe zmiany były,a i chciałam dodać że dzisiejszy dzień to był dzień nic nie robienia, proszę niech ktoś spojrzy czy jest ok?
Moje U, dziś długo pospałam ![]() śniadanie przed 13 ![]() 1. dwie kromki razowego z dużą ilością ziarenek, 2,5 grube i duże plastry sera żółtego wędzonego, 3 duże plastry szynki jakiejś i warzywa:pomidor,sałata,rz odkiewki /kawa z mlekiem/ 2.miseczka truskawek, pół wędzonej makreli wędzonej ze szczypiorkiem,pomidor,sał ata,rzodkiewki i duża marchew 3. dwa kawałki ciasta drożdżowego, duża lampka wina domowego czerwonego ( bardzo mocne) /kawa z mlekiem/ 4. około 20.30: kotlety sojowe ( tak to te śmieszne z torebki, ale w panierce i usmażone, zjadłam ich 7 ), sałatka z pomidora, sałaty i rzodkiewki, jeszcze jedna lampka wina tego ww /wpadły 2 łychy potrawki z grochem,ale baaardzo tłusta od Tż i więcej już nie jadłam, nie smakowało mi..... i duża marchewka z garścią pestek dyni/5. zaraz będzie czyli ok.23.30 twaróg z szczypiorkiem,bazylią itp., kalarepka,sałaty,rzodkiew ki pisałam, ze jestem na etapie zwiększania, dziś jestem zadowolona w miarę ![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
Hej a węgle stopniowo dodaję ![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:42 ---------- Cytat:
a Twoje Nowhere takie luźne , super jest
|
|
#983 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje dzisiejsze R (dużo posiłków, bo wstałam o 6) I 6:00 jaglanka z duszonym rabarbarem II 09:00 jabłko, szklanka soku marchwiowego przecierowego III 12:00 2 kromki razowca z twarożkiem z rzodkiewką i szczypiorkiem IV 15:00 krem z brokułów (1 brokuł gotowany w bulionie z kostki + przyprawy + pieczony czosnek -> zblendowane) V 18:00 wielki naleśnik z nadzieniem (pewnie wybiorę z brokułem i fetą albo z zapiekanymi warzywami- babski spotkanie w naleśnikarni *)VI 21:00 serek wiejski z pomidorem, papryką i świeżą bazylią *tutaj jest menu, może pomożecie mi wybrać coś w miarę dietetycznego? No i jak tam dzisiaj? Wiem że idealny nie jest, ale nie wiedziałam jak to inaczej rozplanować, żeby ten naleśnik nie był kolejnym z rzędu dużym posiłkiem.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-06-08 o 07:28 |
|
|
|
|
#984 |
|
Wtajemniczenie
|
@ dance macabre bardzo smakowicie te naleśniki wygladają, jak będę w Toruniu następnym razem to sobie chętnie skosztuję
Nie dałam rady się zdecydować, za duży wybór, ale pewnie bym szła w coś szpinakowego bo uwielbiam szpiniol mniam mniamHej dziewczynki Pytanko małe: jak szybki powinien być spadek wagi na redukcji?? Bo mam wrażenie, że leci mi straszliwie w dół - poszło ok 2-3 kg w ciągu tygodnia, co nie wydaje mi się ok. Chociaż wiem też, że na początku leci a potem coraz trudniej. Rano przed jedzeniem waga pokazała mi 63,5 wczoraj było 64,5 (chociaż po 2 posiłkach to może nie do końca prawdziwe było). Jakieś wsparcie w tym temacie? Powinnam się martwić? Jeść więcej? Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2012-06-08 o 10:13 |
|
|
|
#985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od siebie polecam smoothie pomarańczowe - całe pomarańcze, trochę wody gazowanej, kostki lodu i kilka listków swieżej mięty - zblendować wszystko. Jest pyszny Musze koniecznie wypróbować z melonem.
|
|
|
|
|
#986 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nooo musi byc pyszne to pomarańczowe... muszę spróbować kiedyś! |
|
|
|
|
#987 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje R/U zaplanowane przez gotowanie
![]() I: owsianka na mleku z 2 sliwkami suszonymi, 3 morelami i otrębami II: serek homo ze swieżymi truskawkami z ogródka i garstką słonecznika III: botwinka z ziemniakami IV: noga kuraka (z wywaru z zupy) z młodą marchewką i rzepą (nie mam serca ich trzeć na tarce bo sa takie kruchutkie więc będą przegryzane) V: kawałek pizzy z papryką, boczkiem i kukurydzą no i pewnie piwko plus talerz warzyw do meczu
|
|
|
|
#988 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ładnie . ja bym tylko rozbudowała trochę I i II śniadanie, bo na takie malutkie mi wyglądają... a to w końcu R/U
|
|
|
|
|
#989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Także jesc na siłę nie będę a później zjem więcej jak mnei najdzie ochota
|
|
|
|
|
#990 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a w ogóle dzisiaj już jestem na czymś w stylu R/U jak nie na U...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

), sporo ziemniaczków, surówka, buraczki

jednak magnum musi mieć grubą mleczną czeko.
)
13.12.13