|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
Dzień dobry
No to rzeczywiście bezcenne doświadczenie
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
WITAJCIE!
Ja po kawce.. Objadłam się na dodatek chipsami bo łaziły za mną i teraz mi źle. Pani- teraz czekamy na pomidory![]() maksikola- mamy pięknie obłożoną stodołę i stajnię dachówką od tego zaczęliśmy remont![]() w całym domu jest zrobione nowe centralne ogrzewanie + podłogówka u nas na piętrze i wymienione wszędzie wszystkie rury od wody, daliśmy nowe wylewki na piętrze tak aby uzyskać jeden poziom bez progów i czekamy na montaż okien, który może pokryć się z narodzinami Kasi![]() Cytat:
ale słychać pięknie kościelne dzwony a ja znowu bez Mszy dzisiaj... wstałam w nocy do łazienki i chrupło mi coś w kolanie... bolało od kilku dni raz od czasu i bałam się, że się rozkręci bo kiedyś miałam problemy z kolanami (u nas to chyba dziedziczne) po jakimś maratonie po górach ponad pół roku ból nie odpuszczał czułam, ze coś się kluje i teraz boli cały czas.... moje stawy nie wytrzymują obciążenia.... nie wiem jak się ratować...
|
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ano nie ma zajęć jutro, ale mimo wszystko to za krótki weekend, żeby zamknąć placówkę, poza tym mamy też zagraniczne dzieci, z których większość na tak krótko nie wyjedzie do domu.
|
|
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
rozumiem, a Ciebie obowiązuje karta nauczyciela?
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
kibicujemy
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
Alfa- ale super!
|
#2737 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
HEJ!!!!!!!!!!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() za zabki! choć widze ze w bólu się wyzynaly!Cytat:
![]() ![]() klask i:brawo dla Tz i za super wyniki!Cytat:
widze ze przygotowanie pełna parą!!!!SUPER! ![]()
|
||||||||
|
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
chyba będę rodzić....mam mega doła, siedze i wyje....
wszystko i wszyscy mnie wkurzają.....
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2742 |
|
Rozeznanie
|
Maga to już duży człowiek w Tobie rośnie
Alfa super piłka We wtorek byłam u gina i pobrał mi cytologię i wymaz muszę czekać na wyniki. Przepisał mi lutkę od następnego cyklu na te plamienia, chociaż w tym jak na razie nic się nie dzieje oprócz bólu brzucha jak na @ przez jakieś 4dni. Strasznie bolą mnie (.)(.), ale się nie nakręcam, zobaczymy co z tego wyjdzie. Byliśmy dzisiaj na cmentarzu i w bramie stała straż graniczna, włączyli muzykę na cały regulator, aż nie można było się skupić na modlitwie. Tż im później zwrócił uwagę, że są bardzo nie taktowni, a oni jeszcze z pretensjami jakim prawem on ich poucza przecież oni nie są na cmentarzu |
|
|
|
#2743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie nudzi Ci się jak tak siedzisz? ![]() wow, pięknie Cytat:
---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Mieliśmy dzisiaj taką samą sytuację, jakiś chłopak włączył muzykę w aucie przed cmentarzem. Zero pomyślenia :/ przecież większość ludzi idzie się tam pomodlić, posmucić...
|
|
#2744 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez maksikola Czas edycji: 2012-06-07 o 17:41 |
||
|
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
generalnie tak, aczkolwiek jeśli chodzi chociażby o liczbę godzin pracy to mamy inaczej niż w szkołach, bo więcej, mamy dużo mniej wolnego niż nauczyciele w szkołach i inne takie.
Cytat:
już dzieci dbają o to, żeby mi się za bardzo nie nudziło a jak już są takie dni jak dziś to zawsze zostaje wizaż, jakaś książka, gazeta, itp.___________ wróciłam z pracy, zrobiłam obiad i odwiozłam męża do pracy. widziałam się z nim z 1,5 godziny i to by było tyle na dziś. następne widzenie jutro po 5 przez chwilkę a potem mamy dla siebie całe popołudnie, chociaż tyle.. |
|
|
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
hehe mnie z kramami
![]() Koszmary straganowe jednak wszędzie takie same. Apogeum kiczu. Mam na rzęsach fioletowy tusz i nawet była próba zrobienia foty, ale kijowo to wygląda. rzęsy krótkie. Dobrze, że za niego nie zapłaciłam ![]() chłop w ogóle zapytał, dlaczego rzęs nie pomalowałam ![]()
|
|
#2747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- anusia chodzisz dalej w soczewkach? zadowolona jesteś? jaką masz wadę wzroku? ile płacisz? (ale pytań zadałam, ale ja też się przymierzam) |
|
|
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja byłam dotlenic dziecia i tak mnie nogi bola ze ledwo zyje! |
|
|
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2750 |
|
Wtajemniczenie
|
panika - gratuluję wam, pomidorki kwitną
No i ciesze się, że wyniki TŻ-ta są ok ![]() ewel - ja jednak po cichaczu trzymam kciuki ![]() Darka śpi, Mela z tata na rolkach ![]() Zastanawiam się nad kolacją... czy jeść czy sobie odpuścić ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Sąsiadka ostatnio mi powiedziała, że... ładnie w ygladam... jak... pulpecik ![]() Więc od kilku dni ćwiczę w domu i staram się uważać co jem ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Alfa - boska piłeczka Kto malował?---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Mamusie - powiedzcie ile wasze dzieci jadły jak miały 4,5 miesiąca? Daria zjada mi 100 ml mleczka tylko a wg norm powinna 180 ml. Ciągle zastanawiam się czy nie za mało? Oprócz mleka je niecały słoiczek warzywek i pół słoiczka owoców.
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-06-07 o 19:47 |
|
|
|
#2751 |
|
Konto usunięte
|
TŻ mi dzisiaj powiedział, że on chce się starać jak najszybciej... Ja niby też, ale równocześnie tak strasznie się boję
Byłam u babci, oczywiście potem na cmentarzu i tak właśnie z TŻem gadaliśmy. Wszystko miałam w życiu poukładane, skończone studia -> praca, mieszkanie -> ślub -> dziecko? - trochę się posypało....... I już nic nie jest ważne. Jutro TŻ jedzie na mecz otwarcia też będę o niego dygać, bo tam będzie masa ludzi.... Ja to bym chciała umieć się nie przejmować. Ale obiecałam sobie zakupki po pracy dla odstresowania, nowe butki Oby wyszło..
|
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście, że małżonek
nawet z netu sobie szablon wydrukował, bo wszystko musiało być pięknie i równo ![]() mój perfekcjonista tylko stwierdził, że nie jest idealnie okrągła bo mam jajowaty brzuch, no ale tego to już nie zmieni
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-06-07 o 20:23 |
|
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34567480]TŻ mi dzisiaj powiedział, że on chce się starać jak najszybciej... Ja niby też, ale równocześnie tak strasznie się boję
Byłam u babci, oczywiście potem na cmentarzu i tak właśnie z TŻem gadaliśmy. Wszystko miałam w życiu poukładane, skończone studia -> praca, mieszkanie -> ślub -> dziecko? - trochę się posypało....... I już nic nie jest ważne. Jutro TŻ jedzie na mecz otwarcia też będę o niego dygać, bo tam będzie masa ludzi.... Ja to bym chciała umieć się nie przejmować. Ale obiecałam sobie zakupki po pracy dla odstresowania, nowe butki Oby wyszło..[/QUOTE]Ciężko powiedzieć kiedy się starać.. Wszystko zależy od ciebie kiedy będziesz gotowa na to żeby przestać myśleć o pierwszym dziecku, rozpamiętywać, bo będąc znowu w ciąży myślenie o pierwszym dziecku przysparza sporo stresu, i dziecko też to czuję. Ja czasem mam wyrzuty sumienia, że często wracają wspomnienia i to te najbardziej bolesne.. |
|
|
|
#2754 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czemu masz wyrzuty? Przecież te wspomnienia będą wracać, do końca życia, przynajmniej ja tak myślę. O pierwszym dziecku nigdy nie zapomnimy. Ważne, żeby te kolejne kochać równie mocno, ale sądzę, że nie trzeba mieć wyrzutów sumienia... |
|
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34568963]Czemu masz wyrzuty? Przecież te wspomnienia będą wracać, do końca życia, przynajmniej ja tak myślę. O pierwszym dziecku nigdy nie zapomnimy. Ważne, żeby te kolejne kochać równie mocno, ale sądzę, że nie trzeba mieć wyrzutów sumienia...[/QUOTE]
Mam wyrzuty względem Leny.. Bo jak wracają wspomnienia to się denerwuję, ona na pewno to czuje, a przecież stres nie wpływa korzystnie na nikogo
|
|
|
|
#2756 |
|
Konto usunięte
|
A tu masz rację i jak tylko wspomniałam TŻowi o tym, że się pewnie będę strasznie bać, to się wkurzył, że dziecko odczuje stres...
|
|
|
|
#2757 |
|
Zadomowienie
|
o co Ci chodzi?
|
|
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34569404]A tu masz rację i jak tylko wspomniałam TŻowi o tym, że się pewnie będę strasznie bać, to się wkurzył, że dziecko odczuje stres...[/QUOTE]
Ja bym dała sobie czas na przeżycie żałoby. Ja z początku sama chciałam od razu, teraz, już, natychmiast, ale wiem, że nie byłam na to gotowa. Niby mówi się, że czas goi rany, ale on tylko zabliźnia, a teraz wiem, że to było mi potrzebne Nie jestem sobie w stanie wyobrazić, że będąc 3 ms po porodzie byłabym znowu w ciąży, bo wspomnienia są nadal świeże po roku od tego co się stało.Kolejna ciąża to sposób na zapełnienie bólu po stracie.. Ale wiem, że tak nie powinnam robić, bo nic mi nie wynagrodzi tego
|
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
Perse a Wy już myślicie o staraniach?
Fiol ja też myślę, że dobrze jest sobie dać trochę czasu, nauczyć się żyć z tym co się stało. A wspomnienia będą cały czas boleć. Ja też się denerwuję i stresuję. I też mam wyrzuty sumienia, że szkodzę tym bąbelkowi, ale to jakoś nie idzie nie myśleć o tym co się stało
|
#2760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale super!!! hehe to cię podsumował:P ja dziś byłam w kościele i na procesji, później nauka, nauka i nauka;/ dziś już temperatura spoko 36,5, także nie wiem co to było, ale i dobiło mnie to bo dziś 22dc ech...a do mierzenia temperatury to jaki najlepszy jest termometr?? elektryczny czy rtęciowy??
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

ano nie ma zajęć jutro, ale mimo wszystko to za krótki weekend, żeby zamknąć placówkę, poza tym mamy też zagraniczne dzieci, z których większość na tak krótko nie wyjedzie do domu.

klask i:brawo dla Tz i za super wyniki!

też będę o niego dygać, bo tam będzie masa ludzi.... Ja to bym chciała umieć się nie przejmować. Ale obiecałam sobie zakupki po pracy dla odstresowania, nowe butki
Oby wyszło..