|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł | |||
| Tuptać zaczynamy i siniaczki nabijamy-mamunty wrzesniowo=pazdziernikowe 2011 |
|
2 | 7,14% |
| Maluchy pierwsze roczki świętują i coraz więcej łobuzują |
|
1 | 3,57% |
| Jescze tylko jeden kroczek i za chwile bedzie roczek |
|
14 | 50,00% |
| Świeczki na torty kupujemy, bo za chwilę roczki świętujemy |
|
2 | 7,14% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek |
|
4 | 14,29% |
| Mamy wrześniowo październikowe 2011 |
|
5 | 17,86% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź
Monia, może tu na forum emigrantek ktoś poleci Tobie dobrego pediatrę? Zawsze można spróbować zasięgnąć drugiej opinii.
|
|
|
|
#572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź
Mamo Hani widze Cie
![]() wracaj do nas..... szybciutko ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
A poza tym na poczatku sierpnia jade do Pl.... wiec moze tam sie cos wyjasni
|
|
#573 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() Dziękuję za życzonka zdrówka, mam nadzieję że podziałają bo już mi krtań wysiadła. Mąż się cieszy a mała nie rozumie co się dzieje Dobrze że zajrzałam bo bym nie wiedziała że trzeba jechać się ciachnąć oj marzy mi się coraz bardziej krótki fryzik ![]() Widzę że kilka mamuś wróciło Agnyska kochana jak tam wielo?? u nas kicha
|
#574 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za zdróweczkozrobiłam mały przegląd w szafie młodej i przynajmniej juz wiem, czego jej brakuje... mykam narazie, milego dzionka Wam życzymy z Michaśką
Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-06-07 o 11:48 |
||
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co się dzieje. Jak otwieram nasz wątek to net mi się wiesza i nie mogę nawet czytać co piszecie. Mam nadzieję, że ten post chociaż dojdzie.
Dziewczyny czy wasze maluszki też są takie charakterne? Kamil zaczyna się złościć i wtedy rzuca się do tyłu, krzyczy i wygina. Czy to normalne? Bo ja mam zaraz wizję jak w przyszłości będzie mi się rzucał na podłogę i histerie urządzał...
|
|
#576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Caroline post doszedl ![]() Tutaj cisza bo przeciez dlugi weekend jest... a ja zapomnialam... u nas sie skonczyl to u Was sie zaczal.... ![]() Jesli chodzi o charakter to moja wymusza wszystko placzem ale tylko wtedy gdy juz jest spiaca, albo glodna.... albo jak na rece chce. A o co sie Twoj zlosci Caroline ???
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
Przeważnie jak już jest marudny i coś mu nie pasuje to tak się awanturuje.
Właśnie kliknęłam quinny zappa Tak się czaiłam i czaiłam ale TŻ mnie przycisnął, ze mam zamawiać to kliknęłam ![]() Dziewczyny polecicie mi jakieś łóżeczka turystyczne? Niby długi weekend a my w domku siedzimy. Teraz Kamillo śpi, potem może do teściów się przejedziemy.
|
|
#578 |
|
Wtajemniczenie
|
Heja
Nadrabiam od tyłu, póki mały śpi My nie mamy długiego weekendu bo jutro niestety trzeba iść do pracy A dziś mamy dzień lenia może później skoczymy sobie na jakiś spacerek
|
|
#579 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry świątecznie
byłysmy z królewną w kościele (tzn pod kościołem ) i na procesji,calutką przespała, nawet ją bicie dzwonów nie obudziło tata nas opuścił i wymknął się na rowerek - a niech ma ![]() potem u rodziców na obiedzie, spacerek i dopiero dotarliśmy do domu. Zmęczona jestem musze przynać. Cytat:
![]() a na paszport tymczasowy (nie biometryczny) się czeka 2 tygodnie. Taki wystarczy na podróże po europie a i tak jest ważny tylko 1 rok my musieliśmy teraz załatwić bo potem może byc lipa z urlopem a muszą wniosek złożyć oboje rodzice razem Cytat:
) są właścicielami szopy żyjących swoim życiem lokaczy?![]() Cytat:
![]() uwilbiam Graysów a wiesz, że ma być 9 seria?Cytat:
![]() ale wiesz, teraz jest dużo leków, nawet maluchy można już odczulać ja całe życie funkcjonuje z alergią na roztocza i pyłki, czasem jest cieżko ale na szczescie duzo można sobie pomóc ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
My właśnie zawitałyśmy do domu po obiedzie u babci (było na słono bo babcia nie ma już smaku i wszystko przyprawia za mocno), teraz Zo meczy bułkę jako podwieczorek, a mama wizażuje.
Greysów to ja uwielbiam, choć z sezonu na sezon coraz mniej niestety. Pierwsze cztery serie były super, potem to już chyba takie męczenie tematów na siłę, także nie wiem czego się spodziewać po tym 9. Ale pewnie i tak oglądać będę ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Carol, mam nadzieję że będziesz z zappa zadowolona tak samo jak ja! ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- zapomniałam o najważniejszym: Zośka trzymana przeze mnie za rączki zrobiła kilka kroków do przodu! Dumna mama z niej jest! |
|
|
|
#581 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hej Martus Cytat:
dla Guni ze jest taka grzeczna Tak kochana, wiem, ze ma byc 9 sezon I juz nie moge sie doczekac, chociaz glupio skonczyl sie biezacy ... no ale nic sie nie poradzi jak aktorzy nie chca latami grac w jednym serialu Co do alergii to wiem , ze nie jest to uciazliwe i pewnie malej to z czasem minie ale chcialabym wiedziec na co ma ta alergie .... Cytat:
Ja uwielbiam ten serial ![]() oj kusisz tym wozkiem co prawda mamy juz spacerowke ale zapp tez mi sie podoba
|
|
#582 | |||
|
Rozeznanie
|
Hejka wieczornie
![]() My już po imieninach mojego taty, Młoda wynoszona i wykołysana przez wszystkie ciotki, pod koniec miała ich już serdecznie dosyć. Właśnie padła ![]() Cytat:
Cytat:
Ale powiem Wam że jakoś szału na nich nie mam Do "desperate housewives" nawet się nie umywa. No i aktorka grająca główną rolę mnie strasznie irytuje. Ale oglądam jak prasuję, bo chcę zobaczyć czemu to taki hicior Brawa dla Guni za niewzruszoną postawę na procesji ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
No jak możesz, Meredith jest najlepsza z całego serialu
|
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
Ona jest super, choć jej głos może trochę drażnić.
Moje dziecko śpi od kwadransa, a takie puchy dziś
|
|
|
|
#586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wlasnie swoja polozylam i mam czas dla siebie.... ale kuchnia mnie wzywa ![]() No wlasnie jakies pustki tu dzisiaj.... ![]() A ja tylko bylam na spacerze i zmoklam jak kura .... pogoda znowu do bani ....
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
helloooo
sem i ja ![]() mały spi a ja siedze z meżusiem i oglądamy tv zaraz mąż pogra a ja se poczytam co tam sie dzis działo, ale widze ze mało co hehe
|
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Monia mnie wzywa znowu sterta prania do prasowania ale ignoruje to na razie
|
|
|
|
#589 | ||
|
kosmitka
|
My wróciliśmy z wojaży po Mazurach
, Franek zaliczył wieś, spacery, jezioro . Podróżnik mały. NAwet grzeczny był.Obiadów jednak nie je. Oświadczam, że pozbywam się tytułu kucharza i w sobotę próbuję ostatni raz z obiadem. Jeśli nie zje, to albo przerzucę się na słoiczki - w końcu i tak nie je, to szkoda mojej pracy, albo na mleko - i powrócę do gotowania za jakiś czas. Naprawdę chyba ugotowałam mu wszystko możliwe. Nie wiem, co jest w tych zupach nie tak, może chce bardziej zblenderowane jednak?? Nie mam pojęcia i nie mam siły na kolejne eksperymenty. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Prasowanie.... brrrr nie lubic.... Ja juz jedna ture wyprasowalam ale druga sie suszy wiec znowu mnie jutro czekaja katusze ![]() Hej Asik
|
|
#591 | ||||||
|
Zadomowienie
|
długi weekend to mamuśki szaleją na powietrzu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobrze, że wiesz że to alergia a nie coś innego, nie ma się co martwić. przyjedziesz do Pl to zrobisz Oli wszystkie badania i będzie dobrze, zobaczysz Cytat:
![]() Cytat:
już sobie matkę ustawia pod swoje dyktando ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia, ja dałam sobie spokój z karmieniem jej kaszkami, bo po tygodniach wylewania tego do zlewu stwierdziłam, że ile można. Za jakiś czas wrócimy do nich, oby z sukcesem. I tego Wam życzę w kwestii obiadów.
|
|
|
|
#593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() możesz się pozbyć tytułu kucharza, a dla mnie i tak będziesz niedoścignionym wzorem kurcze, to może faktycznie mała przerwa w obiadkach pomoże? nie mam pojęcia co doradzić, bo mój to mały worek bez dna ma zamiast brzuszka
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
Thelilah zazdroszczę dziecka z apetytem, bo co ja się z moja panną umęcze czasem (czytaj codziennie) to moje...
|
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
A my też wymęczeni od teściów wróciliśmy. TŻta jelitówka rozkłąda i nie pojedzie jutro do Wawy do strefy kibica. Ja się cieszę, bo razem będziemy kibicować
![]() Mamo Zo gratulacje za poczynania córci! ![]() Ja już kilka prań temu odpuściłam sobie prasowanie i skórka Kamila ma się dobrze więc jedno pracochłonne zajęcie mi odpadło ![]() madzialena chyba jednak kupię taki większy kojec 105 na 105. Bo czasami muszę coś zrobić i Kamila samego zostawić. W łóżeczku już nie mogę bo stać nie potrafi a wstaje i przewraca się z hukiem. W krzesełku do karmienia ostatnio mi wstał. Myslałąm, ze zawału dostanę! O leżaku już dawno nie ma mowy.
|
|
#596 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Dopiero teraz do kompa się dorwałam ![]() Poczytałam troszkę co tam u Was ale nie miałam dziś kiedy się odezwać, bo dziecko moje dziś przez cały dzień spało całe 30 min , bo padnięta jestem bardzoWszystkie dzieciaczki cudowne Gunia śliczności, i te oczka Miłoszek jak model pozował, piękne zdjęcie ![]() Olivka z pchaczem super , ja właśnie też o takim myślałąm, muszę do siorki uśmiechnąć Monia trzymam kciuki za kolejne wyniki , i dużo buziaków dla OlivkiMarcelek jak zwykle boski śpioszek, a poza rewelka Mam nadzieję, że żadnego dzieciaczka nie ominęłam, jak tak to wybaczcie ![]() Co do akcji bob to ja się przyłączam bo teraz też mam taką fryzurkę ![]() ![]() A miałam napisać jak huśtawka. Ogólnie jestem zadowolona, Adasiek bo cieszy się w niej cały czas tylko jest dość wąskie to siedzenie i ciężko do wyjąć z niej i trzeba odkręcać przód huśtawki żeby małego wyjąć, ale robi się to w sekundę, ale taki plus, że nie ma opcji żeby z niej dziecko wypadłoAha byliśmy wczoraj u lekarza na kontroli. Adaś waży już 10200 , a w klacie prawie 50 cm klocuszek mój .Ogólnie wszystko dobrze. Na te policzki przepisałam jakąś maść robioną na receptę, powiedziała że to raczej jakieś łuszczenie sie czy coś i kazała nawilżać. raczej nie alergia ufff. A i wiecie co kazała ograniczyć gluten, że niby za szybko zaczęłam dawać za dużo. Jak jej powiedziałm co je to włąśnie stwierdziła, żeby do około roku ograniczyć do minimum gluten, czyli kasza jaglana odpada, biszkopty, kaszki manna, owsiana, pszenna, pieczywo, makarony . Bo może być, że przez to ma takie krostki![]() Kaszki tylko ryżowa i kukurydziana a kasza gryczana. Nawet nie wiedziałąm, że taką można dawać ![]() A my dziś byliśmy nad stawem karmić kaczki i łabędzie, potem na placu zabaw, potem na chwilkę u babci zobaczyć jak remont i tak do popołudnia zleciało. A jutro jadę na prawie cały dzień do mamy na wieś na mecz i pewnie zn ów nie będę miała kiedy tu zajrzeć ![]() Chyba jakiś elaborat mi wyszedł
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
Carol ja mam taki kojec normalny dla Zo, nie łóżeczko turystyczne, i bez tego nie dałabym rady. Sprawdza się świetnie! A Zo wczoraj podniosła się za pałąk w leżaczku i prawie górą wyszła
|
|
|
|
#599 |
|
kosmitka
|
Minio a gdzie dokładnie macie krostki?? Bo my też, może to faktycznie ten gluten cały.
Thelilah i nie docenia maminych starań.MamoZo - no właśnie chyba odpuszczenie sobie pomoże. ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Monia poza obiadkami raczej apetyt jest ok.
|
|
#600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hej Dzieki za mile slowo za sluszna wage.... ![]() Pierwsze slysze ze trzeba gluten ograniczac...a Twoj ma skaze ??? Bo ponoc moja ma lekka egzeme i mam uwazac na to co jej daje...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

oj marzy mi się coraz bardziej krótki fryzik

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za zdróweczko

dla Guni ze jest taka grzeczna 

, a w klacie prawie 50 cm klocuszek mój