![]() |
#421 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Schudnę, bo chcę! 10kg i więcej cz. III
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wg mnie najlepsze efekty daje połączenie ćwiczeń siłowych i cardio (skakanka, bieganie, rower, pływanie itp.). Jak już to lepiej wybrać samo cardio niż samo siłowe, więc właśnie przy ćwiczeniach w domu warto zwrócić uwagę, żeby były w tym też elementy cardio - jakieś bieganie w miejscu, skakanka, podskoki itp. Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2012-06-07 o 17:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Zadomowienie
|
Rany, jak tu u Was miło! Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Chyba zostanę tu na dłużej.
![]() Naprawdę uważacie, że 7 kg w 2 miesiące to świetny wynik? Takie słowa są bardzo motywujące. ![]() ![]() I. kawałek grahamki ("większe pół", bez masła) z półtłustym twarogiem, rzodkiewką, szczypiorkiem i łyżką jogurtu naturalnego II. truskawki (jakies 200g) i pół ciastka owsianego na spróbowanie, co mi się udało upiec ![]() III. spaghetti, czyli ok. 1,5 szklanki makaronu i 4 łyżki dość chudego sosu (łyżka oliwy- na całą patelnię, domowy przecier, bardzo ładne chude mięso od szynki- wiem bo sama mieliłam, cebula, czosnek, przyprawy) IV. podebrane kilka widelców zimnego spaghetti z garnka ![]() i pewnie jeszcze wpadnie trochę wiśni prosto z drzewa, albo truskawek. ![]() ![]() Więc generalnie, szału nie ma, ale zawsze mogło być gorzej... W niedzielę wracam do siebie, więc od poniedziałku do prawdziwej diety z ćwiczeniami. Mam już lepszy humor niż wczoraj. ![]() Konfitura- ja też właśnie często gotuję wieczorem jedzenie na następny dzień, ale ostatnio jak robiłam gołąbki (hah, kuchnia fusion- mielone z indyka, kasza pęczak, odrobina brązowego ryżu, który mi zalegał już ugotowany w lodówce, cebula, por, marchewka i marynowane pieczarki + przecier pomidorowy, sos sojowy, tona przypraw- i cały ten farsz w kapuście pekińskiej) to mi zeszło ponad 3 godziny, skończyłam po północy... ![]() ![]() Mischievous- będę gonić. ![]() Anesthesia- 9,2kg to naprawdę super wynik! Też już bym tyle chciała... ![]() ![]() ![]() ![]() Ta strona którą podałaś jest super! Niektóre przepisy są cudne, na pewno wiele z nich przetestuję i jak coś to dam znać jak poszło. ![]() Dziewczyny, macie jakieś swoje ulubione przepisy? Ja np. chyba nigdy w życiu nie zjadłam tyle zupy pomidorowej co przez ostatnie 2 miesiące na diecie. Mogę ją jeść codziennie, a jest bardzo lekka. Zawsze podkręcam ją toną świeżych ziół i cynamonem, niebo w gębie. ![]()
Edytowane przez scandalistka Czas edycji: 2012-06-07 o 17:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Raczkowanie
|
ja nienawidziłam biegać..nienawidziłam!
dużo zawsze ćwiczy łam: rower, rolki, basen, aerobik, itp, itd ale poczytałam o bieganiu i zaczęłam naprawdę od mini dystansów ile mogłam i na ile miałam z tego przyjemność tak się rozkreciłam i tak to polubiłam i takie efekty widzę że uzalezniłam się!!!! i teraz 10 km daję radę i widze mega efekty biegam co najmniej 3 razy w tygodniu minimum 4-5 km ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- ..dodam że klucz do sukcesu to dobrze dobrane buty mi w sportowym koleś dobrał buty na bieżni i dzieki temu skorygował lecącą do wewnątrz kostkę w kolanie po artroskopii koszt butów 350 zł wiec niewielki a starczy na kilka lat biegania mam Oasics-y ![]()
![]() |
#425 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja właśnie wróciłam z biegania, 6,7km zaliczone ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Przyczajenie
|
Wooow, Jillian Michaels wymiata! Jutro rano spróbuję z nią poćwiczyć. Ale ta kobieta ma siłę przekonywania ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
Ja melduję, że dzisiaj zaliczony godzinny spacerek i wiosła x 300
![]() A jutro 10h pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 | |
Wtajemniczenie
|
Scandalistka, naprawdę, 7kg w 2 miesiące to dużo
![]() ![]() ![]() Gohs, Dotka - gratulacje za ćwiczenia ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój dzisiejszy dzień prezentował się tak: Ćwiczenia: Ripped in 30, Week 3, Day 1 Menu: 1. Jogurt i 2 wafle ryżowe 2. Chrupki kukurydziane (ok. 140kcal) 3. 2 kawałki mięsa (nigdy nie wiem jakie to, teściowa robi :P), młode ziemniaki i sałatka pomidor+ogórek+rzodkiewka 4. Banan i truskawki (na oko 3/4 szklanki truskawek) 5. 2 tortille (pszenne naleśniki + kawałki kurczaka + warzywa i ketchup) Kolacją sobie troszkę dowaliłam, bo to ostatnie pół tortilli to już jadłam tak trochę na siłę... A miałam się tego oduczyć ![]() I w ogóle to proszę Was o komentowanie moich jadłospisów i ewentualną krytykę, może mnie to bardziej zmobilizuje... Bo zastanawiam się, czy ostatnio sobie za dużo nie folguję, a chcę znów wrócić na mój tor odchudzania, dość laby. Więc potrzebuję znów trochę Waszego bacika ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Konto usunięte
|
ja dzis sie obzarlam
![]() ![]() ![]() nie mam pomyslu na zdrowe obiady macie jakies fajne pomysly? nie jem miesa od jakiegos czasu i juz nie wiem co mam robic do jedzenia jak nie zjem jakiegos obiadu to tak podjadam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Przyczajenie
|
Anesthesia ja bym uważała z ziemniaczkami - raz na jakiś czas są super, szczególnie młode. Co prawda nie są kaloryczne, ale mają podłe wysoki indeks glikemiczny, a to niestety też powinno się brać pod uwagę
![]() sonnewampire To może ja Cię polinczuję ![]() ![]() A obiady - ja jestem fanką soczewicy. Zdrowa, bardzo pożywna, ma sporo błonnika. Z soczewicą to wychodzi fajna papryka faszerowana. Jak się doda na patelni trochę cebulki, papryki, jogurtu naturalnego i curry to świetny obiad wychodzi (ja tak lubię przynajmniej). Pokombinuj też z tuńczykiem - ja robię pastę z tuńczyka, cebulki i serka białego, np. Turek - super smakuje z pieczywem ryżowym i też bardzo syci. Mi dużo energii dają gotowane jajka - a przygotowanie sałatki typu: mix sałat z biedronki, dwa jajka pokrojone w ósemki, pomidor, ogórek + lekki vinaigrette to kwestia na prawdę 5 minut, a syci na dłuższą chwilę. Gdy ta chwila minie, polecam maślankę - ma mało kalorii, a jest to konkretnej gęstości płyn skutecznie hamujący głód na dłuższy czas ![]() Mam nadzieję że te moje rady coś wam pomagają. ;p Dziewczyny, a jecie czasem owoce morza? Ja nawet nie wiem czy takie krewetki są kaloryczne :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Owoców morza nie jadam, ale wydaje mi się, że nie mają dużo kcal... W końcu niedaleko im do ryb, no nie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
Konfitura krewetki nie sa kaloryczne! W dodatku maja duzo bialka
![]() ![]() ![]() a rady duzo daja ![]() ![]() niezle, watek znowu rosnie w sile ![]() a ja skorzystam z okazji i zapytam nowe kolezanki czy ktoras mieszka z Was w Warszawie? ![]() scandalistka, gratuluje rowniez Twojemy Tztowi ![]() ![]() ![]() przy okazji przypomne strone www.ilewazy.pl tam jest swietnie "jak na dloni" (idealne sformulowanie ![]() ![]() kurde dziewczeta ![]() ![]() ![]()
![]() |
#433 |
Przyczajenie
|
Oj, ja takie różności ubóstwiam! Krewetki, małże, kalmary, ośmiornice... Dla was brzmi to może jak niezłe akwarium, dla mnie to zapowiedź pysznego obiadu.
A jak mi dobrze pójdzie ostatni egzamin sesji, to sobie pójdę do "Piotra i Pawła" po ślimaki - nigdy nie jadłam, a chętnie spróbuję ![]() mischievous dzięki za pokazanie stronki, na pewno będzie bardzo przydatna! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nagadałyście o tych truskawkach, ja też jadłam dzisiaj ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Raczkowanie
|
no duzej nadwagi nie mam, moze z 3 kg ale w ciagu 5 miesiecy przytylam 10 kg i musze kiedys w koncu to zrzucic ;(
![]() moze od przyszlego tygodnia zaczne powoli ![]() no a co do basenu i silowni to za bardzo nie mam mozliwosci ;/ Edytowane przez Nati000222 Czas edycji: 2012-06-07 o 23:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Przyczajenie
|
To może skakanka? Ona też potrafi ślicznie spalać tłuszczyk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Zadomowienie
|
Aaa....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#438 |
Raczkowanie
|
tak, tak..literówa
![]() ---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ---------- prunelka! ![]() ![]() oj , oj..popraw się!!!! ;-)
![]() |
#439 |
Raczkowanie
|
to moja przemiana...ufff..odwazył am sie....
...uzależniona od biegania... lipiec 2013 - 10km - 1h 3min październik 2013 - półmaraton 2h 18min listopad 2013 - 10km - 57min 51 sec ...w planach: Aquathlon ![]() Edytowane przez DarkOBlack Czas edycji: 2012-06-09 o 13:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Raczkowanie
|
zostało mi jeszcze z 8 kg
![]()
![]() |
#441 |
Zadomowienie
|
Wooow!!! Jezu Dark, aleś Ty dzielna!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
No nie, co za podzial jedne piekne cwicza inne okropnie grzesza
![]() Dark brawooooooo ![]() ![]() ![]() ![]() A ja myslalam ze wejde dzis do was i napisze ze malo z wagi nie spadalm bo 69 zobaczylam, ale nie ma to jak okropna 7 ![]() ![]() Pocieszajacy jest fakt ze po przeprowadzce faktycznie mi spadl troche tylek i boki bo spodnie leza lepiej i tuniki ktore mama mi z UK przywiozla moge spokojnie nalozyc do leginsow (wczesniej jak je zakladalam odstawaly mi na tylko tak ze w zasadzie tylek 'byl na wierzchu' bo tunika tam byla podniesiona ![]() Dzisiaj zaplanowany wieczor z przyjaciolka i winem, jutro z Tztem planowalismy jakas kolacje typu pizza. Nie chcialam miec dwoch grzesznych dni ![]() ![]() ![]()
![]() |
#443 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Narobiłaś mi ochoty na melona... ![]() Cytat:
![]() Brawo! Efekty naprawdę są ogromne! Oby tak dalej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
![]() No i ważne, że po ciuchach widzisz, że jest okej! ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z przyjaciolka to wiem ze wino a o jedzeniu narazie nie myslalysmy pewnie cos slodkiego, ale ja w tej chwili mam ochote wypic samo wino. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu nie ma co zakladac, z przyjaciolka nie spotkalam sie na taki babski wieczor juz dobre kilka miesiecy dlatego to tez dla mnie wazny wieczor. ![]() A z Tztem ogranicze do minimum ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haha, a miałam na myśli mango, bo właśnie mango jadłam ![]() ![]() Waga poranna 74,5 ![]() ![]() I mam rozpustne śniadanko dzisiaj: ciasto drożdżowe z masłem i domowym dżemem porzeczkowym ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brawo za spadek - o,7kg w tydzień to jak dla mnie super wynik, też bym tak chciała ![]() Śniadanko faktycznie rozpustne, ale rozumiem, co to znaczy mieć ochotę na takie coś :P Za mną ostatnio chodziło masło orzechowe z truskawkami no i we wtorek pojechałam sobie kupić po uczelni, bo już nie mogłam wytrzymać. Mam nadzieję, że jak wrócę do domu, to ono jeszcze tam będzie i nikt mi go nie wyje... Luby dziś uciekł na uczelnię na 8 rano, a ja miałam sobie pospać dłużej, a tutaj o 8:30 mnie kosiarka obudziła, bo teściowa zaczęła kosić ogromny ogród właśnie od odcinka pod oknem pokoju Lubego :P No ale przynajmniej wcześniej wstałam ![]() ![]() ![]() I jeszcze jak się obudziłam to była taka przepiękna pogoda, myślałam, że w końcu znów trochę posiedzimy na polu, a teraz się zachmurzyło potwornie i pewnie będzie burza... Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2012-06-08 o 09:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() konfitiura tunczyk odpada jak sobie pomysle o nim niedobrze mi zreszta to tez jest zywe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Raczkowanie
|
Witam Panie, jestem nowa i staram się coś zrobić ze sobą..
Od tyg staram się mieścić w granicach 1000-1200 kcal, ale w ciągu 2ch ostatnich dni za bardzo się rozpuszczam.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
Czy można się przyłączyć? Już tyle razy próbowałam zrzucić zbędne kilogramy ale zawsze kończyło się na kilku dniach ćwiczeń i koniec Diety nigdy nie stosowałam a to dlatego,że uważałam, że nie ma co sobie żałować i skoro mam na coś ochotę to sobie nie będe odmawiała I choć kg od dawna było za dużo to jakoś mi to specjalnie nie przeszkadzało, szczerze mówiąc mam taka budowę,że jakoś bardzo tych kg nie widać, więc pewnie i moje odchudzanie kończyło się fiaskiem, bo sobie mówiłam,że nie wyglądam tak źle Teraz co ciąży, ( urodziłam 10 tygodni temu) kg co prawda nie jest jakoś dużo więcej ale kg rozłożyły się jakoś tak mało atrakcyjnie. Pojawił się odstający, mega denerwujący mnie brzuszek i właśnie jego chciałabym się najbardziej pozbyć Moim problemem jest to, iż nie umiem sobie skomponować diety, jeżeli już to będzie ona bardzo uboga bo ciągle będą te same produkty Nie wiem jakaś nieporadna jestem w tej materii Może coś pomożecie? Chciałabym i chyba nawet powinnam schudnąc ok 20 kg ale nie chce się porywać z motyką na słońce więc jeżeli uda się zrzucić 10 będę prze szczęśliwa Mam nadzieję,że mi się uda choć problemem może być mój mały synek, który jest tak absorbujący że 5 posiłków to może być nie lada wyczyn Edytowane przez Atomoowka Czas edycji: 2012-06-08 o 15:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Zadomowienie
|
Dżizzzz... DarkOBlack, zbieram szczękę z podłogi, jesteś niesamowita! Zmiana jest ogromna! Respekt, serio.
![]() Ja dzisiaj zjadłam: I. 2 parówki, ok. 2/3 grahamki i jednego pomidora II. miseczka zupy ogórkowej, potem trochę truskawek III. ryż z toną warzyw i kawałek fileta z kurczaka - to tak na dwa razy ![]() ![]() IV. pół kalarepy prosto z ogrodu Tak sobie myślę że te parówki to ok. 250kcal, z pieczywem i pomidorem to tak ok. 400kcal. Zupa- jakieś 150kcal. Truskawki- ok. 40 kcal. Ryż, warzywa i kurczak- ok. 400kcal. Kalarepa... 20? 30kcal? Tak na oko wychodzi 1000-1100 kcal. Nie jest źle. ![]() I to dzisiejsze łażenie po sklepach przez ponad 2 h. Namierzyłam się sukienek na wesele mojego brata i nic z tego nie wynikło. Nie pasują mi te wszechobecne fasony sukienek, większość jest zabudowana po samą szyję. Przy moim biuście wygląda to na mnie jak zbroja... ![]() Atomoowka, witaj ![]() ![]() Napisz może, ile masz wagi i wzrostu?
Edytowane przez scandalistka Czas edycji: 2012-06-08 o 17:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.