|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI
Cytat:
Ale mam problem z gazami i nie wiem jak to pogodzić Nie dam rady powstrzymać na dłużej niż parę minut, a nie chcę małża zatruć |
|
|
|
|
#3062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy mi tak radził, by nie zagłębiać się zbytnio w temat, tylko wybrać sobie wózek, któy nam się z jakichś powodów podoba, przeczytać pobieżnie kilka opinii i jeśli nas satysfakcjonują, to kupić. Proste
|
|
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
Pumas tego sie nie da przeoczyc
![]() Maciejka tak tak z tym wszystkim na raz :P Nitka ja tak mysle ze jeszcze troche posiedze pojde wezme prysznic i sie zabiore za starego
|
|
|
|
#3064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chyba jednak nie mam odwagi, żeby zaproponować mojemu przytulanki. Już teraz ledwo przy mnie wytrzymuje, a siedzi na drugim końcu sofy |
|
|
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-06-07 o 21:41 |
|
|
|
|
#3067 |
|
Rozeznanie
|
Czym różni się butelka TT, przy której w głównym opisie jest napisane tylko, że 0% BPA, a w szczegółowym, że ma zaworek antykolkowy, od butelki TT gdzie w głównym opisie jest napisane, że jest antykolkowa?? Są też dwie różne ceny...
|
|
|
|
#3068 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja bym wzięła |
|||
|
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
Soleilka to czas sobie przypomniec :P
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- butelka antykolkowa oprocz zaworka ma wklad antylkolkowy. |
|
|
|
#3070 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
. Wózek ma wszystko to, czego potrzebujęTyle, że wcześniejsze opinie nie były najlepsze i czytając niektóre z nich można było się przestraszyć. Ale były to opinie właśnie z około 2 lat wstecz, a nie było nic nowego. My mieliśmy przy córce wózek tej firmy (5 lat temu)i też miał swoje wady, które były dość uciążliwe. Stąd moje wahanie. |
||
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę
![]() zresztą TŻ powiedział, że mi nie da |
|
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, uwzględniłam i meble do pokoiku i lampki sztuk 3. Meble nie były takie drogie, bo wyszły 1 tys., lampki 300 zł.
Sporo drobiazgów (kosztownych) dostaliśmy też, więc jakby to wszystko policzyć.... Ah i nie mamy jeszcze bujaczka, pięknie. |
|
|
|
#3073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Małżon mówi, żeby brać. |
|
|
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
powiedz mu ze jak Ci nie da po dobroci to sama sobie wezmiesz
![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- nie widze nic co mogloby byc nie tak ![]() tez bede miala KPK |
|
|
|
#3075 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
Wygląda ok i cena przystępna
![]() Bierz Na jaki kolor się zdecydujecie? ![]() Mówiłam mu, że go zgwałcę jak mi nie da. To powiedział, że nie będzie spał ze mną |
|
|
|
#3077 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie jestem za kokos pianka kokos, więc bym na pewno nie brała.
|
|
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* poprosiłam o sprawdzenie tej cechy przez phdwao, która już miała ten wózek; * pojechałam jeszcze raz do sklepu i sprawdziłam sama; * poprosiłam o ocenę wózka przypadkowych ludzi z kilkunastomiesięcznym maluszkiem w środku; * przeczytałam opinie na kilku portalach i jak zobaczyłam, jaką polszczyzną są napisane te zdecydowanie negatywne, to postanowiłam je odrzucić. Poza tym skoro dziecko kręciło się tak samo zarówno w spacerówce Jedo Fyn, jak i foteliku Maxi Cosi, to raczej nie jest to wadą wózka. * zapamiętałam, na co zwrócić uwagę przy eksploatacji; * KUPIŁAM. ![]() Jak kupisz inny, niż wymarzony, to możesz później czuć niedosyt, a jakieś wady ma każdy. Dodam, że byłam 3 razy, ale w jednym sklepie, żeby po wyborze modelu nie zobaczyć czegoś nowego i nie mieć takich dylematów, jak Ty teraz. |
|
|
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
W zwykłej jest tylko otwór w smoczku, a w antykolkowej rurka wewnątrz całej butelki.
|
|
|
|
#3082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem
. Trudno będzie się zdecydować, ma parę ładnych kolorków. Muszę jeszcze wszystkie przejżeć, potem obgadać z mężem i wtedy dam Wam znać, co wybraliśmyCytat:
. Z niczym innym nie mam takiego problemu, jak z wyborem wózka. |
|
|
|
|
#3083 |
|
Zadomowienie
|
Mam zaległości z całych 2 dni, nie wiem jak ja Was nadrobię! Wczoraj włączyłam komputer z ambitnym planem poczytania, ale skończyło się na tym że urwał mi się film bo leżałam na łóżku
Zwykłe rzeczy już mnie wykańczają... może nie do końca zwykłe bo wczoraj fugowałam balkon Z takich nowości u mnie to ostatanio wieczorem miałam incydent z godzinnymi wymiotami poprzedzonymi bólem brzucha, aż się przeraziłam, ale jak się położyłam i przespałam to jak ręką odjął, a na drugi dzień było już ok i mogłam jeść a mała się ruszała więc stwierdziłam że raczej nie ma czym się niepokoić ![]() Dziewczyny zaczynacie już pić herbatke z liści malin i łykać wiesiołka? |
|
|
|
#3084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i gdzie kupilyscie herbatke??i kiedy ja zaczynac pic??
|
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może brak opinii oznacza, że o tym wózku nie można powiedzieć niczego złego? Życzę zadowolenia z dokonanego wyboru niezależnie od tego, jaki on będzie.
|
|
|
|
|
#3086 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trudno mi sobie wyobrazić sytuację kiedy 26 letni dojrzały facet, mąż i wkrótce ojciec znika z domu na całą noc nie informując mnie o tym. Nie do zaakceptowania jest dla mnie nadużywanie alkoholu. Te droższe są z systemem antykolkowym coś na wzór rurki, tańsze mają smoczek antykolkowy bez zaworu odpowietrzającego. |
||
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamcie
![]() Ponieważ dzisiaj był dzień wolny to pospaliśmy dłużej potem byliśmy u teściów na pysznym obiadku, a potem u mojej mamy. Cały dzień poza domem. Jutro w planach mamy zakupy a potem zaś pojedziemy do mojej mamy, bo mój małż umówił się na oglądanie meczu. Więc wyszło nam, że możemy jechać w okolicach południa od razu na obiad ![]() Pewnie zaś będę poza kompem i kiedy ja nadrobię wizaż? Mam nadzieję, że wszystkie mamusie i dzieciaczki zdrowe Zanim sama to doczytam to minie trochę czasu.
|
|
|
|
#3088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Liście malin powinny być w aptece tudzież sklepie zielarskim, a pić zalecają różnie , niektórzy dopiero od skończonego37 tc, a niektórzy niby od 32, bo twierdzą że ta herbatka dopiero aktywuje się jak przyjdzie czas, a sama w sobie nie zaszkodzi i nie wywoła wczesniejszych skurczy... kiedyś były pytania o koszulę do porodu... ja mam taką http://www.pierwsza-wyprawka.pl/poka...em_rozowa.html ma duuuuży sznurowany dekold i zarywa pupę samej szkoda byłoby mi na nia wywalać kasę ale dostałam więc się cieszę, że nie będę musiała tam w tych szpitalnych paradować
Edytowane przez nicki86 Czas edycji: 2012-06-07 o 21:58 |
|
|
|
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie jestem za kokosem, ponieważ jest trudny w utrzymaniu czystości - jak dziecko się zsika i przeniknie to właśnie do warstwy kokosowej czy gryczanej, wydzielają się trujące substancje to raz, a dwa - kokos zaczyna gnić, trzeba go całego wyjąć, wywietrzyć, wysuszyć, sama nie wiem. No a poza tym kokos jest za twardy dla niemowlaka.
Cytat:
Tak było o mojej Soli - w Polsce - prawie zero opinii. Zagranicą, masa pozytywów, kilka negatywów. Przestałam ostatecznie się w to wgłebiać, wózek kupiłam i czekam na pierwsze testy
|
|
|
|
|
#3090 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety mogłabym tak jeść bez końca![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.

Ale mam problem z gazami i nie wiem jak to pogodzić 
.
Każdy mi tak radził, by nie zagłębiać się zbytnio w temat, tylko wybrać sobie wózek, któy nam się z jakichś powodów podoba, przeczytać pobieżnie kilka opinii i jeśli nas satysfakcjonują, to kupić. Proste 

. Trudno będzie się zdecydować, ma parę ładnych kolorków. Muszę jeszcze wszystkie przejżeć, potem obgadać z mężem i wtedy dam Wam znać, co wybraliśmy