|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Gang Iren
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
U mnie znowu pogoda do d... Leje,wieje,szaro,buro i ponuro
![]() Nic tylko sie upic... piwem alcohol free ![]()
#1082 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
u nas tez pogoda do d...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki po długiej przerwie
![]() Miałam awarię lapka- wymiana dysku...trwało to wieki całe, bo lapek na gwarancji i musiałam go wysłać itd...ehhh. Do tyłu jestem ze wszystkim ![]() ![]()
![]() |
#1084 |
Zakorzenienie
|
Hej,
u nas dzisiaj nocka była spoko. W ciągu dnia Ania mało co spała bo specjalnie ją męczyliśmy i efekt był taki że po wypiciu mleka po kąpieli od razu zasnęła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() teściowa mi znów tyłek truła że jak mały skończy 3 m-ce to mam mu już zupki gotować i nie słuchać że wszędzie piszą że na piersi do 6 m-ca nic nie musi jeść bo mi rośnie duży chłop i mam się nie wygłupiać tylko dawać mu porządnie jeść ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Wtajemniczenie
|
Na mailu jak zwykle same słodkości
![]() ![]() ![]() Aguskaa Szymonek już tak ładnie sam siedzi?? ![]()
#1088 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I Twoja Wiki to śliczna dziewczynka, wygląda jak Aniołeczek! Pieknie sie smieje, nic tylko całusiac ![]() Piekne zdjecia na mailu ![]() Co od pampersów, tak zamawiam na allegro: zamawiam od razu wiecej paczek i tak jak np teraz zamowilam jedne pampersy active baby a drugie sleep&play (sa tansze od tych pierwszych) no i u jednego sprzedajacego zamawiam od razu z pieluszkami mokre chusteczki, jakies płatki kosmetyczne i takie rozne duperele (zalezy co tam Sprzedajacy ma). ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja przy Filipku nie używalam, on dlugo raczkowal bo przez pol roku raczkowal i mimo iz mialam dosc brudnych raczek, kolanek to mimo to nie wkladalam go do chodzika (wogole nie kupowalam). Zaczal chodzic pozniej niz wiekszosc dzieci bo w wieku 16 mcy ale uwazam, ze nic na siłe. Dziecko kiedy bedzie gotowe do chodzenia, to zacznie stawiac samo pierwsze kroki i uwazam, ze zbyt wczesne wkladanie dziecka do chodzika ma tylko zly wplyw na kregoslup oraz na stawy biodrowe dziecka. A poza tym chodziki nie sa zbyt bezpieczne. Szymonka tez nie bede wkladac do chodzika. ![]() A na ktorym zdjeciu siedzi? ![]() On tam nie siedzi, jest w pozycji połleżącej (jak w leżaczku-bo tam są trzy stopnie do regulowania pozycji). Moze na zdjeciu widac jakby byl w pozycji siedzacej ale ja bym w zyciu tak wczesnie dziecka nie sadzala ![]() ![]() Jak leżał w bujaczku w kuchni to nas nie widzial i żal mi go było bo oglądał nasze nogi hihi ![]()
![]() |
#1090 |
Zakorzenienie
|
Wklejam znow porownawcze zdjecia Szymonka i Filipka z tego samego okresu (no i znow widze takie podobienstwo ze cos niesamowitego
![]() 1zdj: Szymon, 2zdj.Filip, 3zdj: Szymon, 4 zdj. Filip.
#1091 |
Zakorzenienie
|
Witam
Gosia dostawka suuuper sprawa, wczoraj obleciałam z Dziewczynami całe miasto chyba ( no małe jest , ale pewnie z 5 km zrobiłyśmy) i tak wszystko sprawnie , no jestem jednym słowem zadowolona.Dzisiaj też na spacerze Nina dużo jeździła, czasem schodziła pobiegać, ale dłuższe "nudne" odcinki jechała, jadła loda jadąc tak,że piknie jest.Polecam to rozwiązanie, jedyna wada,że stukają kółka na chodnikach , ale mi to nie przeszkadza. Aalegna nie używałam chodzika, zdanie mam takie ,że pewnie w odpowiednim wieku nie jest on taki zły , ale odpowiedni wiek to wg mnie wtedy jak dziecko chodzi ( na te początki) i to go chroni przed waleniem głową w szafki , ściany itp.Ale oczywiście ludzie wsadzają w to dzieci jak tylko ledwo siedzą i wiszą tymi girkami te dziecioczki biedne...jak sama nazwa wskazuje to chodzik a nie dyndolnik ![]() A co do jedzenia to wiesz ....one żyły w innych czasach, wtedy to się schabowe dawało 3 miesięcznym dzieciom ![]() ![]() Cytrynka moja Kaja też się czasem wierci przy karmieniu, rzuca się na cyca , puszcza ![]() ![]() Rybka coś jednej forumce się dziwne wydało i zaczęła drążyć szukać i tak znalazła ,że ta forumka ma kilka wcieleń itd. ogólnie sprawa się wywiązało,że hoho dyskusja na 70 stron , normalnie wczoraj tu nie wlazłam bo tam czytałam ten "kryminał" Teraz coś dla "nieobrzydliwych" Moja Bratanica dzisiaj spróbowała mojego mleka, ja Jej dałam do zobaczenia ( bo ściągałam do kubeczka) a ta sobie łyknęła ![]() ![]() ![]() A dzisiaj długi spacerek , na obiad gołąbki, ściągnęłam flaszkę mleka na po obiedzie dla Kai,żeby w razie w nie miała wszystkich karmień z kapustą i póki co jest ok. Jutro szykujemy się na wielkie kibicowanie, będzie 7 dorosłych i 5 dzieci, a jeszcze 2 pary znajomych ( 3 dzieci ) mówią,że może wlecą jak będzie padać, bo wtedy nie pójdą na telebim, ciekawe gdzie ja ich usadzę? chyba na balkonie ![]() będzie grill elektryczny i kiełba z grilla, bo pizze sobie odpuszczamy pomalujemy pyszczki i będzie wesoło aaaa byliśmy też wczoraj na katechezie przed chrztem, było super, uśmiałam się, mądrze ksiądz pogadał o wychowaniu dzieci,o miłości w małżeństwie itd. Nina była z nami i przycięła komara i proboszcz coś tam opowiada a ona ziewnęła na cały głos i spała dalej , wszyscy w śmiech ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogole dalabym tesciowej ![]() ![]() ![]() Ja mam ciezki dzien za soba. Nie dosc ze mala w nocy troche marudzila, to jeszcze w dzien mi dala popalic, najpierw jak przyszla godz 10 do jedzenie to byl cyrk bo jesc nie chciala, przysnela na 40 minut i zjadla dopiero o 11. Pozniej jesc powinna o 14, zaczela marudzic do jedzenia, to zrobilam flaszke daje jej a ta w placz i cyrk bita h znowu, zjadla o tej 15 i usnela mi na ramieniu, a ja razem z nia, spalysmy do 16.30 bo przylazla tesciowa i nas obudzila, no ale przynajmniej mi prezent dla meza przywiozla, to wybaczam. Mala pobawila sie troche, a potem zaczela marudzic, jesc powinna o 18 a znowu zjadla godzine pozniej i to cale 70ml ![]() ![]() Jestem padnieta - uciekam spaciu .. Desiu, ja tez zamawiam pampki przez internet - tak mi wygodniej, bo nie musze taszczyc paczek sama ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() My na bank kupimy Kai jeździk, bo Nina nie miała, a wszędzie gdzie to możliwe dorywała się do tego i się super bawiła , pewnie tym Kai też się będzie bawić, daliśmy takie coś przyjaciólki synkowi na chrzest i używa już długo , najpierw jako podpórkę do chodzenia a teraz tym już jeździ sam. Emigra Oby nocka była lepsza ![]() A jeszcze w temacie chodzikow to pamiętam,że kiedyś to był prezent częsty na roczek , a teraz na chrzest ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Aguśka Chłopaki podobne, ale jednak Szymon bardziej do Ciebie podobny, a Filip do Taty, ale na Zięciów biorę Ich w ciemno ![]() ![]() Dzieciaczki na e mailu słodkie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1094 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Ja juz mialam tez spiecie z tesciowa jak byla u nas te trzy tygodnie,ale sie nie dalam i powiedzialam,ze ona swoje dzieci wychowala,a ja swoje bede wychowywac po swojemu.I zatkalo ja troche ![]() Jesli chodzi o chodziki to generalnie jestem na nie,ale Wiki jednak kilkanascie razy byla w chodziku.Nie kupilam ustrojstwa,dostalismy uzywany po synku znajomych,ale wsadzana byla na krotko i miala kolo 11 miesiecy,wiec nie taka malutka.Musze dodac,ze bardzo jej sie to podobalo i byl placz przy wyciaganiu jej. Podoba mi sie cos takiego jak Emigra pokazala.Mysle,ze pojdziemy tym tropem. Cytat:
No to fajnie,ze dostawka tak sie super sprawuje ![]() Chociaz niektorzy radza sobie bez niej,dzis widzialam jak Angielka przewozi na pojedynczym wozku trojke dzieci w roznym wieku i kota ![]() Co do mleka,to mojego tylko Radek probowal,a ja tylko swoje probowalam,ale ja tam obrzydliwa nie jestem i pewnie gdyby jakas bliska osoba zaproponowala mi wczesniej sprobowanie swojego mleka,a nie znalabym tego smaku,to bym sie skusila z ciekawosci ![]() No to jutro bedziesz miec wesolo!Przyjemnosci zycze!
![]() |
#1095 | |
Zakorzenienie
|
No to dzisiaj jestem pierwsza
![]() U nas nocka super bo Ania obudziła się o 3.30 a potem o 5.50 więc jestem w miarę wyspana. Antek przyszedł do nas w nocy i trochę nas skopał ale wybaczę mu to. Ostatnio jest taki zazdrosny a już jak ktoś poza nami zbliża się do Ani to od razu jest przy niej ![]() Kawka już wypita zaraz pójdę wstawić pranko może zaryzykuję wywiesić pranie na dworze może mi nie zmoknie ![]() ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Wysłałam zdjęcia na maila ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1096 |
Zakorzenienie
|
Konia, o tym nie pomyslalam w sumie - ale synek kolezanki to mial, a oni maja panele w calym mieszkaniu, zero dywanow i nigdy nie wyrznal, moze jakbym widziala to bym na to tez wpadla
![]() Moje dziecie od dzisiaj zaczelo rozmowy z lampa na suficie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Nowaken super fotki ![]() powiedzcie mi dziewczyny, ktore juz chrzcily maluszki - bralyscie do kosciola wozek/fotelik czy dziecko bylo na rekach caly czas? My musimy kilka km podjechac do kosciola wiec mala w foteliku bedzie ale nie wiem czy w kosciele ja trzymac w foteliku czy wziac na rece i tak trzymac cala msze ... ona bankowo zasnie podczas jazdy i boje sie ze ja obudze... no i nie wiem jak mala zniesie poltorej h w kosciele.... ech. Chcielismy po mszy nie dlatego zeby siedziec tyle czasu z dzieckiem ... jeszcze ciekawie bedzie jak sie godziny jedzenia z msza zgraja ![]() Tikki Andrei juz stopki wystaja z fotelika ? ![]() ![]() Aguska fajnych masz synkow ![]() ![]() Desia ale Viki jest pocieszna ! jula tez ciagle sie usmiecha, kocham ten jej usmieszek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Moje dzieci jeszcze śpią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Zadomowienie
|
Ania slodziaczek! A Antek to juz duzy chlopiec
![]() Moja Ania wlasnie obserwuje zwierzaki na macie ale zaraz pewnie ja spik zmorzy. U nas nocka cudna, wprawdzie zasypiala godzine od 8 do 9 ale za to potem butla na spiocha o 22.30 a potem karmienie dopiero o 5! I zero nieludzkich pobudek w okolicach 1-3 w nocy. Kochana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1100 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1102 | |
Gang Iren
|
Dzien dobry!U nas nocka spoko.Karmienia o 00:30,4,6:30.
Znowu deszczowy dzien ![]() Cytat:
Ja Eryka nie chrzcilam,ale widzialam na mszach,ze ludzie trzymali wlasnie w fotelikach.Na komunii Wiki tez tak go mialam,bo moglam w razie czego pokolysac go w foteliku jak sie przebudzal i spal dalej.A w naszym kosciele sa tak waskie przejscia,ze wozkiem jakbym stanela to nikt by nie przeszedl.
![]() |
#1103 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
u nas kiepska stosunkowo nocka bo mlody marudzil do 12 w nocy po paru probach polozenia go w lozeczku zasnal ze mna i obudzil sie ku mojemu zdziwieniu o 2 a pozniej o 4.30 i o 6 a teraz spi 3h wiec ide go budzic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1104 |
Gang Iren
|
Przyszla chusta wlasnie.Pozniej bede ja testowac
![]()
#1105 |
Zakorzenienie
|
a do mnie przyszly gryzaki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, nie uwierzycie co nam się przytrafiło
![]() Wczoraj szykowałam się z małym na spacer, ok 14 mąż wrócił z roweru i mówi :mieliśmy fajny wózek." Zamurowało mnie pomyślałam, że ktoś nam ukradł, bo trzymamy na dole na klatce schodowej (ale zapinamy go do mega sztaby, że raczej nikt by tego nie przeciął) i wtedy mąż mi pokazał zdjętą gondolę zalaną mieszaniną octu z olejem, zlana cała w środku i zewnątrz - załamka. Widocznie komuś przeszkadzał mój wózek, dodam że klatka ma ok 60m2 wielkości, nowe budownictwo, sami kulturalni ludzie, dużo rodzin z dziećmi. Zlane też zostały rowerki dziecięce, ale mój wózek ucierpiał najbardziej, próbowałam wyprać ale się nie dało ![]() Szkoda mi dziecka bo wczoraj i dziś nici ze spaceru, musimy załatwić nowy wózek, może uda mi się dokupić osobno gondolę, bo stelaż nie ucierpiał. Jeszcze gdyby ktoś zwrócił mi uwagę, to może nie trzymałabym wózka, ale nikt nie dał do zrozumienia, że mój wózek mu przeszkadza. Wezwaliśmy policję, sąsiedzi w szoku, wszyscy uważamy że w klatce mieszka psychopata, który dziś zniszczył wózek, a jutro może krzywdę jakiemuś dzieciaczkowi zrobić. Bo u nas niby spokojnie i dzieciaczki same wkoło klatki czasami biegają. Niestety nie mamy monitoringu, bo sprawa byłaby prosta. Sąsiedzi zaczęli przeszukiwać śmieci w bloku szukając dowodów i przy nich nowy sąsiad wyrzucił swoje. No to oni zaczęli szukać w jego i znaleźli do połowy wyciśniętą małą butelkę soku z limonki, taką: http://chili24.pl/IF-LIMMI-100-natur...951,6549).aspx Masakra, koleś tłumaczył się, że to nie jego, zabrała go policja, z tej buteleczki chyba nie da się ściągnąć odcisków bo była tłusta. No ale tak czy siak, koleś ma nieźle pos.r.ane. Co mu wózek i rowerki przeszkadzał?? Koleś młody, ok 27 lat, do czego jeszcze może być zdolny?? Dodam, że tylko ja trzymałam wózek, reszta dzieci starsza. Kilka lat temu na korytarzu stało po 10 wózków, taki duży mamy korytarz, nie utrudniają w żaden sposób przejścia. Sytuacja do dup... bo nawet jak dokupię gondolę (koszt 870 zł) to będę musiała ją tachać na IIp. A sam wózek waży ok 18 kg ![]() Poryczałam się wczoraj strasznie, bo ktoś swoją złość do mnie skierował w kierunku dziecka. Widać, że psychopatów na świecie nie brakuje. Po za tym mały i tak pauzował ze spacerami bo był przeziębiony i wczoraj miał wyjść pierwszy raz po 3 dniach, ach .... szkoda gadać ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Ciecz z buteleczki śmierdziała identycznie jak ta na wózku, tylko koleś zrobił miksturę i wymieszał to z olejem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Zakorzenienie
|
Dida masakra, wspolczuje Wam strasznie, oby gosciu pozalowal
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1108 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Dida wspolczuje ci bardzo!Strasznie ciezka sytuacja!Ale skoro kolesia zabrala policja to moze bedzie musial wam zwrocic pieniadze za wozek?No i jesli zostanie ukarany to z nowym wozkiem nic sienie powinno stac,skoro mowisz,ze reszta ludzi jest kulturalna,a wozek nie przeszkadza w poruszaniu sie po klatce schodowej. Bylam na mailu: Aguska jaki Szymonek jest juz duzy!Rosnie ci pieknie na twoim mleczku!No i Filipek sliczny kawaler ![]() Andrea i Peluska super razem wygladaja! Desia Viki jest slodka,a jakie ma wloski dlugie,jeszcze troche bedziesz mogla jej kitki robic ![]() Nowaken super masz dzieciaczki ![]() Emigra Juleczka jest boska a tobie macierzynstwo sluzy,bo slicznie wygladasz! A i dodalam cos od siebie,a pozniej bedzie jeszcze jedna porcja zdjec,bo teraz czas na karmienie ![]()
![]() |
#1109 |
Zakorzenienie
|
Gosia
![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- ale Wam dobrze na tej trawce ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:14.