|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
Cytat:
właśnie do tego gina co chcę iść to przyjmuje tylko w środy, bo jest ordynatorem w szpitalu... ja jestem ze śląska i też w okolicy nie mam zbytnio wyboru w lekarzach... aha a mój gin powiedział że muszę ten test zrobić w piątek czyli jutro bo to juz ostatni gwizzdek.. ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- no a co jeśli pappa wyjdzie ok a ta przezierność jest taka wysoka?
|
|
#4382 |
|
Zadomowienie
|
Aaa to Ci nie pomogę bo dzielą nas setki km., ja znad morza
![]() Eee Dziewczynki co wy wyposzczone jakieś czy cuś, że tak uwagę zwrócilyscie na moją rzeźbę lazienkową ![]() Taka wizja projektanta była a nam sie spodobalo ![]() W sypialni ja mam po swojej stronie takiego gołego Adonisa a TŻ po swojej gołą Wenus
|
#4383 |
|
Wtajemniczenie
|
Immortal, pamietaj ze to tylko badania prawdopodobnosci, zawsze moze byc tak ze prawdopodobnosc jest wyoka a dziecko zdrowe albo odwrotnie
Nie martw sie na zapas kochana ![]() Karolkowamama, wy to jestescie szalency ![]() moj mezus to najchetniej by sobei mnie tam wyzezbil ale ja jakos ie jestem zwolenniczka, takich art
Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-06-07 o 22:15 |
|
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi sie ze PAPPA jest bardziej "miarodajne" ale tak jak napisala moja poprzedniczka to tylko badanie prawdopodobienstwa.
Karolamankowa poka |
|
|
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypytuje z ciekawości bo ten gin nic mi nnie powiedział a niby taki specjalista do którego na wizyte czekałam 2 miesiące...---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- dobra idę spać bo rano trzeba wstać papa gadułki
|
|
#4386 |
|
Zadomowienie
|
Immortal, z tego co wiem to testy z krwi nie maja same w sobie wartości diagnostycznej bez uwzględnienia NT i obecności kości nosowej oraz wieku mamy.
Tu nie ma czegoś takiego jak dokładny wynik tylko oblicza sie prawdopodobieństwo. No i jeśli wyjdzie mniej niż 1:300 ze występuje choroba, to zalecają amniopunkcje. Ale to jeszcze o niczym nie świadczy. Jak pisałam wyżej dziewczyna miała 1:11 ( i m.inn. Brak kości nosowej) a urodziła zdrowego chłopca, co potwierdziła wcześniej amniopunkcje. Najpierw zrób test- pokazesz wynik i będziemy debatować. Jak będzie trzeba to swojego gina podpytam. Ale i tak wszystko będzie dobrze, zobaczysz. Gościu po prostu nie potrafił dobrze złapać maluszka moim zdaniem albo samego obrazu. Któraś tu wklejala linka do strony takiego międzynarodowego towarzystwa diagnostyki genetycznej i tam było całe 168 stron na ten temat- może poczytaj ja przegladalam i mnie uspokoiło w wielu kwestiach. No ale sam wynik mojego badania przyjdzie na dniach to może pod osiem Ci wiecej. Ja i tak wierze ze i u Ciebie i u mnie jest ok Jak i u każdej z nas KOCHANE!
|
#4387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiec nie bylo mowy o zadnej przeziornosci ale jakos nie martwioo mnie to wogole, i obiecalam sobie ze i w tej ciazy nie bede o tym myslec bo i tak niczehgo to nie zmieni, i tak to bedzie moje kcohane dziecie czy chlopic czy dziewczynka czy czerwone zielone czy zolte ![]() ![]() ![]() Karolkowamama, ty swintuszku
Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-06-07 o 22:23 |
|
|
|
|
#4388 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4389 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja uwielbiam takie klimaty ![]() Cytat:
![]() Zaraz wracam. ![]() Mój ![]() TŻ-ta ![]() Tu sprobowalam razem ująć ale telefonem trochę cieżko- no ale coś tam widać.
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi smutno cholera dołka mam
|
#4391 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolkowamama swietnie to wyglada, swintuchu
![]() :brzyda l:Pokrzywka co sie dzieje |
|
|
|
#4392 |
|
Zadomowienie
|
Kochana co sie dzieje
![]() Wygadaj sie szybko...
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) podobno wieksza polowa tych przypadkow co wychodzi ze jest zwiekszone ryzyko zespolem downa po poradzie okazuje sie ze wszystko jest OK )
|
|
|
|
|
#4395 |
|
Wtajemniczenie
|
Pokrzywka mow co sie dzieje i poplacz, my jestesmy tu dla Ciebie ze swintuszkiem |
|
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
wszystko jest nie tak jak powinno, nawet mój TŻ mnie nie rozumie zresztą on teraz podjął druga prace także mało co będziemy się widywać a ja już mam dość tego miasta nikogo tu nie mam nikogo tu nie znam, wszystkiego mam dosc po prostu
|
#4397 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ty niedobra Ty, jak mnie przezywasz no ![]() Cytat:
Odpowiedzialny Mężczyzna z niego ![]() W końcu rodzina mu sie powiekszy A na placu zabaw z wozeczkiem poznasz mnóstwo koleżanek, zobaczysz No i gratulacje z okazji wejścia jutro w 13 tydzien
|
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no moj TZ tez duzo pracuje ale fajnie bo dzis mial wolne i jutro tez bedzie mial wolne a potem od soboty do przyszlego poniedzielaku bedzie w pracy;/ 9 dni sama;/
|
|
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie z moim właśnie pokłóciłam napisal mi dość nie miłego smsa zaraz przeprosił ale niestety już tego nie cofnie, jeju ale mam doła
---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Dobranoc, śpijcie słodko.
|
#4400 |
|
Wtajemniczenie
|
Pokrzywka hormony buzuja jestes jeszcze bardziej czula i emocjonalna, ja sie z moim tez kloce
wiec odosobniona nie jestes niestety nie mieszkam w PL wiec nawet nie ma mozliwosci zebysmy byly z jednego mialsta ale zawsze sama na miasto mozesz wysc pobuszowac po sklepach, napewno Ci to lepiej zrobiKarolkowamama to tak milo mialo byc, ![]() ![]() Moj mezus zaraz z silowni wraca zjemy cos i do spanka ![]()
|
|
|
|
#4401 |
|
Rozeznanie
|
Hey mamcie. Ja już w pracy i po małym spacerze, bo przyjechałam autobusem.. Musiałam mężowi auto zostawić.
Teraz piję kawkę, zjadłam serek i bułeczkę i nadrabiam. Mam niewiele, bo wczoraj czytałam na bieżąco- gorzej z odpisywaniem ![]() Wiola bardzo mi przykro. Ciężko sobie wyobrazić przez co musisz przechodzić.. Brak słów, więc powiem tylko tyle, że bardzo współczuję. W ogóle jak wczoraj przeczytałam tego posta to nie mogłam dojść do siebie. Ciężko to zrozumieć, a tym bardziej zaakceptować.. Karola masz super mieszkanie/dom. No i brzuszek rzecz jasna Ja też mam już ciążową piłkę- nie do pomylenia z przejedzeniem. Fajnie, że ten etap, gdzie wyglądałam jakbym zjadła za dużo mam za sobą. Teraz widać, że to maluszek Jak wrócę do domu to zrobię jakieś foto i wstawię, same zobaczycie. Któraś wybiera się na mecz Euro?? Ja myślałam, że pójdziemy chociaż gdzieś na miasto kibicować, ale 1. pogoda 2. mąż i jego kule. Także planuję kupić jakieś chipsory i napój bezalkoholowy i świętować z naszymi sprzed TV ![]() Na koniec powiem wam, że mój maluch jest już coraz silniejszy. Nie wiem, czy wy też tak intensywnie odczuwacie ruchy dzieciątka Nie mówię tu oczywiście o bólu z tego powodu, ale potrafi porządnie zasadzić Czuję też, że jest coraz większe, czuję (mniej więcej) jak jest ułożone. Poza tym kopie coraz wyżej. Już parę razy czułam go prawie na wysokości pępka. To takie niesamowite, bo dopiero jak czuję ruchy tego małego szkraba to uświadamiam sobie, że on tam jest, że rośnie, i że za parę miesięcy spotka się z mamusią. To tworzy taką piękną więź z nienarodzonym dzieckiem, że jesteś w stanie góry przenosić.
|
#4402 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Wiola wyrazy współczucia. Dzisiaj Kuba w domu zamiast w przedszkolu, więc będzie mnie trochę mniej. Aktualnie korzystam, że jest już po śniadanku i bawi się lego (na duplo go wzięło dzisiaj hehe), więc spokojnie piję kawkę w Waszym towarzystwie. Smaka mi narobiłyście na fasolkę szparagową, więc dziś i fasolka, i kalafior w bułce tartej, i młode ziemniaczki, i jajo sadzone. I zupa kalafiorowa ![]() Co do Euro, to niestety też kibicujemy z domu Bardziej mąż oczywiście, choć ja z przyjemnością zerknę na ceremonię otwarcia.Miłego dnia dziewczynki |
|
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Nawet nikt nie zauważył, że mnie nie ma myślałam o Was.Wczoraj mieliśmy z TŻ leniwy dzień, byliśmy u jego rodzinki Najadlam się gołąbków ![]() Wiolcia... tak strasznie mi przykro ![]() ![]() ![]() Nie sądziłam, że w takim wysokim tygodniu można poronić.... Zaczynam się bać, że mnie też to spotka jeszcze Tym bardziej, że ciągle jestem nerwowa i szkodzę tym maleństwu ![]() ![]() ![]() Wczoraj sie pokłóciliśmy wieczorem z TŻ tak mocno, że szok ale po chwili się pogodziliśmy uf. Potem tak się tulił do brzuszka ![]() i mówił do niego hahahha "haloooo jest tam ktos? no wez sie odezwij puk puuk" itd :P coś jeszcze powiedział takiego śmiesznego ale zapomniałam co..Dziś meczyk ![]() póki jeszcze nie mam dużego brzuszka to sobie zrobię mejk ap biało czerwony, bluzeczkę taką do połowy cycków bo tak fajnie od dołu będą wystawać i majteczki bokserki ![]() i tak będę oglądać meczyk z TŻ ha ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Aaaaa dziś kończe 13 tydzień ![]() :jutro zaczynam 14
|
|
#4404 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja właśnie skończyłam robić paznokcie haahaha ja to mam pracę ![]() Po tym jak zrobiłam sobie hybrydy tak zniszczyłam paznokcie, że szok! Nigdy więcej. I teraz muszę obcinać na krótko i czekać, aż odrosną nowe. Na szczęście jeszcze parę milimetrów
|
|
#4405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kuzynka urodziła w 6 miesiącu i synek nie przeżył
|
|
|
#4406 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kasienko
Koniecznie wklejaj zdjęcie dzisiaj- chce zobaczyć Twój "wywalony" brzuchol Dziękuje za pochwalenie domku- jak znajdę w kompie to pokaże Ci projekt pokoiku dla Maleństwa, wizualke (bo na razie pusty pokoik). Mecz oczywiście oglądamy cała rodzinka może jeszcze nasi przyjaciele wpadna Gratki mocnych kopniaczkow, ja tylko motyle na razie ale miesiąc prawie różnicy w naszych ciazach wiec nic dziwnego Today_Tommorow, Czy Ty czytałaś posta MiciaKicia???? No kto wygrał konkurs na forumowego świntuszka, no kto???? ![]() MiciaKicia Cudny pomysł ale ja nie wiem czy Twój TŻ choć raz w tv spojrzy Gratki 15 tygodnia Aerien, Nie dziwie Ci sie ze smakami ![]() Moje kilogramy to zasługa dziewczynek które opisują co dzisiaj jadly na forum Miłego dnia, Lecę sie szykować bo dzisiaj pracuje
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
II trymestr? a wg rozpiski jest od 15 tygodnia niby. Bzsens
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
To kto wygrał konkurs?
|
|
|
#4408 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie z wami!
Trochę mam do nadrobienia. Wczoraj pojechaliśmy do jednej i drugiej mamy. Upiekłam pyszne ciasto z truskawkami i bitą śmietaną i cały dzień się objadałam, ![]() Dziś do pracy a potem lecimy na mecz do znajomych. Buziaki
|
#4409 | |
|
Rozeznanie
|
na każdym etapie ciąży i porodu może się zdarzyć coś strasznego, ale nie mamy na to wpływu.. Była już prośba, żeby nie opisywać tych ciężkim sytuacji, których każda z nas zapewne zna kilka i ja się do tej prośby dołączam. Albo chociaż zaznaczać, że są to przykre historię, a ja będę je omijała szerokim łukiem. Bo później strasznie trudno dojść mi do siebie.. mam nadzieje, że nikogo ni uraziłam moja prośbą.
Cytat:
Ja też czekałam na Euro chociaż wcale się piłką nożną nie interesuje. Pamiętam jak dostaliśmy Euro, byłam wtedy na IV roku studiów, Konrad na V. Mieszkaliśmy w akademiku i wyobrażaliśmy sobie jacy będziemy starzy na Euro- po 29lat
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- dobra laski, koniec żartów, kończymy wątek
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

Nie martw sie na zapas kochana 

a niby taki specjalista do którego na wizyte czekałam 2 miesiące...

no moj TZ tez duzo pracuje ale fajnie bo dzis mial wolne i jutro tez bedzie mial wolne
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
Adam 18.11.2012
28.08 2010 Nasz Dzień