|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
Cytat:
właśnie do tego gina co chcę iść to przyjmuje tylko w środy, bo jest ordynatorem w szpitalu... ja jestem ze śląska i też w okolicy nie mam zbytnio wyboru w lekarzach... aha a mój gin powiedział że muszę ten test zrobić w piątek czyli jutro bo to juz ostatni gwizzdek.. ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- no a co jeśli pappa wyjdzie ok a ta przezierność jest taka wysoka?
![]() |
#4382 |
Zadomowienie
|
Aaa to Ci nie pomogę bo dzielą nas setki km., ja znad morza
![]() Eee Dziewczynki co wy wyposzczone jakieś czy cuś, że tak uwagę zwrócilyscie na moją rzeźbę lazienkową ![]() Taka wizja projektanta była a nam sie spodobalo ![]() W sypialni ja mam po swojej stronie takiego gołego Adonisa a TŻ po swojej gołą Wenus ![]()
#4383 |
Wtajemniczenie
|
Immortal, pamietaj ze to tylko badania prawdopodobnosci, zawsze moze byc tak ze prawdopodobnosc jest wyoka a dziecko zdrowe albo odwrotnie
![]() ![]() Karolkowamama, wy to jestescie szalency ![]() ![]() Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-06-07 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4384 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi sie ze PAPPA jest bardziej "miarodajne" ale tak jak napisala moja poprzedniczka to tylko badanie prawdopodobienstwa.
Karolamankowa poka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- dobra idę spać bo rano trzeba wstać papa gadułki ![]()
![]() |
#4386 |
Zadomowienie
|
Immortal, z tego co wiem to testy z krwi nie maja same w sobie wartości diagnostycznej bez uwzględnienia NT i obecności kości nosowej oraz wieku mamy.
Tu nie ma czegoś takiego jak dokładny wynik tylko oblicza sie prawdopodobieństwo. No i jeśli wyjdzie mniej niż 1:300 ze występuje choroba, to zalecają amniopunkcje. Ale to jeszcze o niczym nie świadczy. Jak pisałam wyżej dziewczyna miała 1:11 ( i m.inn. Brak kości nosowej) a urodziła zdrowego chłopca, co potwierdziła wcześniej amniopunkcje. Najpierw zrób test- pokazesz wynik i będziemy debatować. Jak będzie trzeba to swojego gina podpytam. Ale i tak wszystko będzie dobrze, zobaczysz. Gościu po prostu nie potrafił dobrze złapać maluszka moim zdaniem albo samego obrazu. Któraś tu wklejala linka do strony takiego międzynarodowego towarzystwa diagnostyki genetycznej i tam było całe 168 stron na ten temat- może poczytaj ja przegladalam i mnie uspokoiło w wielu kwestiach. No ale sam wynik mojego badania przyjdzie na dniach to może pod osiem Ci wiecej. Ja i tak wierze ze i u Ciebie i u mnie jest ok ![]() Jak i u każdej z nas KOCHANE!
#4387 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolkowamama, ty swintuszku ![]() Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-06-07 o 21:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4388 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4389 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja uwielbiam takie klimaty ![]() Cytat:
![]() Zaraz wracam. ![]() Mój ![]() TŻ-ta ![]() Tu sprobowalam razem ująć ale telefonem trochę cieżko- no ale coś tam widać.
![]() |
#4390 |
Zakorzenienie
|
Ale mi smutno cholera dołka mam
![]()
#4391 |
Wtajemniczenie
|
Karolkowamama swietnie to wyglada, swintuchu
![]() ![]() Pokrzywka co sie dzieje |
![]() ![]() |
![]() |
#4392 |
Zadomowienie
|
Kochana co sie dzieje
![]() Wygadaj sie szybko...
#4393 |
Zakorzenienie
|
#4394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podobno wieksza polowa tych przypadkow co wychodzi ze jest zwiekszone ryzyko zespolem downa po poradzie okazuje sie ze wszystko jest OK ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4395 |
Wtajemniczenie
|
Pokrzywka mow co sie dzieje i poplacz, my jestesmy tu dla Ciebie ze swintuszkiem |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4396 |
Zakorzenienie
|
wszystko jest nie tak jak powinno, nawet mój TŻ mnie nie rozumie zresztą on teraz podjął druga prace także mało co będziemy się widywać a ja już mam dość tego miasta nikogo tu nie mam nikogo tu nie znam, wszystkiego mam dosc po prostu
#4397 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ty niedobra Ty, jak mnie przezywasz no ![]() Cytat:
![]() Odpowiedzialny Mężczyzna z niego ![]() W końcu rodzina mu sie powiekszy ![]() A na placu zabaw z wozeczkiem poznasz mnóstwo koleżanek, zobaczysz ![]() ![]() No i gratulacje z okazji wejścia jutro w 13 tydzien ![]()
![]() |
#4398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Zakorzenienie
|
ja sie z moim właśnie pokłóciłam napisal mi dość nie miłego smsa zaraz przeprosił ale niestety już tego nie cofnie, jeju ale mam doła
![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Dobranoc, śpijcie słodko.
#4400 |
Wtajemniczenie
|
Pokrzywka hormony buzuja jestes jeszcze bardziej czula i emocjonalna, ja sie z moim tez kloce
![]() ![]() ![]() ![]() Karolkowamama to tak milo mialo byc, ![]() ![]() Moj mezus zaraz z silowni wraca zjemy cos i do spanka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4401 |
Rozeznanie
|
Hey mamcie. Ja już w pracy i po małym spacerze, bo przyjechałam autobusem.. Musiałam mężowi auto zostawić.
Teraz piję kawkę, zjadłam serek i bułeczkę i nadrabiam. Mam niewiele, bo wczoraj czytałam na bieżąco- gorzej z odpisywaniem ![]() Wiola bardzo mi przykro. Ciężko sobie wyobrazić przez co musisz przechodzić.. ![]() W ogóle jak wczoraj przeczytałam tego posta to nie mogłam dojść do siebie. Ciężko to zrozumieć, a tym bardziej zaakceptować.. Karola masz super mieszkanie/dom. No i brzuszek rzecz jasna ![]() ![]() Ja też mam już ciążową piłkę- nie do pomylenia z przejedzeniem. Fajnie, że ten etap, gdzie wyglądałam jakbym zjadła za dużo mam za sobą. Teraz widać, że to maluszek ![]() ![]() ![]() Jak wrócę do domu to zrobię jakieś foto i wstawię, same zobaczycie. Któraś wybiera się na mecz Euro?? Ja myślałam, że pójdziemy chociaż gdzieś na miasto kibicować, ale 1. pogoda 2. mąż i jego kule. Także planuję kupić jakieś chipsory i napój bezalkoholowy i świętować z naszymi sprzed TV ![]() ![]() Na koniec powiem wam, że mój maluch jest już coraz silniejszy. Nie wiem, czy wy też tak intensywnie odczuwacie ruchy dzieciątka ![]() ![]() To takie niesamowite, bo dopiero jak czuję ruchy tego małego szkraba to uświadamiam sobie, że on tam jest, że rośnie, i że za parę miesięcy spotka się z mamusią. To tworzy taką piękną więź z nienarodzonym dzieckiem, że jesteś w stanie góry przenosić.
#4402 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Wiola wyrazy współczucia. Dzisiaj Kuba w domu zamiast w przedszkolu, więc będzie mnie trochę mniej. Aktualnie korzystam, że jest już po śniadanku i bawi się lego (na duplo go wzięło dzisiaj hehe), więc spokojnie piję kawkę w Waszym towarzystwie. Smaka mi narobiłyście na fasolkę szparagową, więc dziś i fasolka, i kalafior w bułce tartej, i młode ziemniaczki, i jajo sadzone. I zupa kalafiorowa ![]() Co do Euro, to niestety też kibicujemy z domu ![]() Miłego dnia dziewczynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4403 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() Wczoraj mieliśmy z TŻ leniwy dzień, byliśmy u jego rodzinki ![]() ![]() Wiolcia... tak strasznie mi przykro ![]() ![]() ![]() Nie sądziłam, że w takim wysokim tygodniu można poronić.... Zaczynam się bać, że mnie też to spotka jeszcze ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj sie pokłóciliśmy wieczorem z TŻ tak mocno, że szok ale po chwili się pogodziliśmy uf. Potem tak się tulił do brzuszka ![]() ![]() Dziś meczyk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Aaaaa dziś kończe 13 tydzień ![]() ![]() jutro zaczynam 14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4404 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja właśnie skończyłam robić paznokcie haahaha ja to mam pracę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4406 |
Zadomowienie
|
Cześć Kasienko
![]() Koniecznie wklejaj zdjęcie dzisiaj- chce zobaczyć Twój "wywalony" brzuchol ![]() Dziękuje za pochwalenie domku- jak znajdę w kompie to pokaże Ci projekt pokoiku dla Maleństwa, wizualke (bo na razie pusty pokoik). Mecz oczywiście oglądamy cała rodzinka może jeszcze nasi przyjaciele wpadna ![]() ![]() Gratki mocnych kopniaczkow, ja tylko motyle na razie ale miesiąc prawie różnicy w naszych ciazach wiec nic dziwnego ![]() Today_Tommorow, Czy Ty czytałaś posta MiciaKicia???? No kto wygrał konkurs na forumowego świntuszka, no kto???? ![]() MiciaKicia ![]() Cudny pomysł ale ja nie wiem czy Twój TŻ choć raz w tv spojrzy ![]() Gratki 15 tygodnia ![]() Aerien, Nie dziwie Ci sie ze smakami ![]() Moje kilogramy to zasługa dziewczynek które opisują co dzisiaj jadly na forum ![]() Miłego dnia, Lecę sie szykować bo dzisiaj pracuje ![]()
#4407 | |
Zakorzenienie
|
II trymestr? a wg rozpiski jest od 15 tygodnia niby. Bzsens
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
![]() To kto wygrał konkurs? ![]()
![]() |
#4408 |
Rozeznanie
|
Witam sie z wami!
Trochę mam do nadrobienia. Wczoraj pojechaliśmy do jednej i drugiej mamy. Upiekłam pyszne ciasto z truskawkami i bitą śmietaną i cały dzień się objadałam, ![]() Dziś do pracy a potem lecimy na mecz do znajomych. Buziaki ![]()
#4409 | |
Rozeznanie
|
na każdym etapie ciąży i porodu może się zdarzyć coś strasznego, ale nie mamy na to wpływu.. Była już prośba, żeby nie opisywać tych ciężkim sytuacji, których każda z nas zapewne zna kilka i ja się do tej prośby dołączam. Albo chociaż zaznaczać, że są to przykre historię, a ja będę je omijała szerokim łukiem. Bo później strasznie trudno dojść mi do siebie.. mam nadzieje, że nikogo ni uraziłam moja prośbą.
Cytat:
![]() ![]() Ja też czekałam na Euro chociaż wcale się piłką nożną nie interesuje. Pamiętam jak dostaliśmy Euro, byłam wtedy na IV roku studiów, Konrad na V. Mieszkaliśmy w akademiku i wyobrażaliśmy sobie jacy będziemy starzy na Euro- po 29lat ![]() ![]()
![]() |
#4410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- dobra laski, koniec żartów, kończymy wątek ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.