|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!
Cytat:
tak na prawde gdybym wiedziala ze sie uciesza to bym juz teraz powiedziała co do porannych bajek, ja tam nie widze w tym nic zlego, zycie trzeba sobie ułatwiac nie utrudniac, ale szanuje to ze ktos moze miec inne zdanie Edytowane przez Ula 25 Czas edycji: 2012-06-07 o 11:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!
Cytat:
Obawiasz się komentarzy i tego, że zamiast się cieszyć będą zrzędzić, marudzić? Może zrób to w mniej bezpośredni sposób; nie wiem wyśli kwiaty czy coś w tym sensie. (ja akurat, gdy dowiedziałam sę o ciązy byłam w Polsce i mama dostała ode mnie pięknego storczyka i wiadomość, że zostanie babcią). Przy drugim, nic nie powiedziałam, tylko już w UK, wysłałam jej zdjęcie storczyka ![]() Widać, że to cię męczy to po co te męczarnie przedłużać. Odwlekanie chyba nie spowoduje, że będą bardziej uradowani. Poza tym szczerze mówiąc, nie rozumiem tych argumentów dotyczących wychowywania dziecka z dala od rodziny. Jasne, że łatwo nie jest, ale jesli ktoś się na dziecko decyduje to wypadałoby to conajmniej uszanować.
Blogi są dwa ![]() blogowo: poradnik emigranta nowy post: 14/10/2012 Obyście tego postu nie potrzebowali blogowo: aktywnie nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici ![]() Edytowane przez ***luna Czas edycji: 2012-06-07 o 12:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
![]() Ze swoimi rodzicami rodzicami aktualnie nie rozmawiam, zawsze z nimi miałam dobry kontakt ale po prostu przeginają na całej linii jeśli chodzi o kontakty teraz to nie pasuje im tamto więc odpuściłam i mam spokój ale jeśli chodzi o takie rzeczy to pewnie powiedziałabym ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2704 |
Zadomowienie
|
Hej,
My dzis pospalismy do 9 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U nas na dzien dobry zawsze jest BBC. Ja ogladam wiadomosci a mamy i tak odrazu leci do swoich samochodow ![]() Zrobilismy sobie dzisiaj dlugi spacerek bez rowerka . W drodze powrotnej zlapal nas deszcz i wrocilismy cali mokrzy ![]()
#2705 |
Rozeznanie
|
Dobry Dobry
![]() mala lezy kolo mnie na kocu i tak rozkosznie prowadzi ze mna konwersacje ![]() Wyszlysmy dzis z mala na male zakupy do pobliskiego sklepu i wyszlysmy zachustowane i musze powiedziec ze czulam sie jak celebrity ![]() Beafrance fajnie ze ci sie podobalo, ja tez bym jeszcze raz pojechala ![]() Ula ja akurat nie rozumiem twojego problemu ![]() ![]() Kiedy skonczy sie ten deszcz!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Zakorzenienie
|
Dostałam w końcu oczekiwanego meila heh i co się dowiedziałam że najlepiej byłoby gdybym się spakowała wsiadła w samolot i leciała na zbity p.. jak to się ładnie mówi do Polski masakra
![]() ![]()
#2708 |
Zadomowienie
|
Haaaa widze ze Kasia wywolala temat burze :P:P Bajki
![]() mnie to nie interesuje jak kto wychowuje wlasne dziecko ![]() ![]() ![]() Jaaa dzis ostatnia nocka ![]() Musze jakos zaplanowac teraz chorobowe :P chyba bede umierac na grype za 2 tyg :P:P bo przez te nocki nie zobacze zadnego meczu :P:P a po to kupilismy nowy Tv ![]()
#2709 |
Zakorzenienie
|
są ludzie i ludzie...
mnie też nie interesi jak kto wychowuje, każdy ma inne sposoby... kasia don uśmiałam się z tego "będę chorować na grypę za 2 tyg" ![]()
#2710 | |
Zadomowienie
|
I co z tego, ze wygodna ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja nie wiem jak ja przezyje te 3 tygodnie ![]() ![]()
![]() |
#2711 |
Zakorzenienie
|
kasia don na jakim etapie diety jestes? Te 60 na czerwono to waga do osiagniecia czy juz osiagnieta??
uff ja sie ciesze,ze nie mam chlopa kibica bo bym miala 3tyg z zycia. Moj byly gral i kibicowal i jak byly jakies rozgrywki to sie czulam normalnie singlem ![]() Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2012-06-07 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym,wypowiadanie siena temat ogladania bajek czy i innych takich, raczej ma związek zjakąś taka generalna dyskusja,jak to na forum bywa. Jakby rozmowy dotyczyły tylko tego ile dziecko, zjadło, wydaliło czy się usmiechnęło to byłoby mega nudno. ![]() ![]() Po deszczowym dniu wyszlo słońce. Szkoda, ze dopiero teraz, bomialam ochote na wycieczke na plac zabaw z dzieciakami. ![]() BTW na piłcew ogóle sie nie znami nie wiem generalnie oco to całe zamieszanie.
Blogi są dwa ![]() blogowo: poradnik emigranta nowy post: 14/10/2012 Obyście tego postu nie potrzebowali blogowo: aktywnie nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici ![]() Edytowane przez ***luna Czas edycji: 2012-06-07 o 18:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja uwielbiam pilke ![]() ![]() ![]()
Slub 04.07.2009 ![]() Moj Najwiekszy Skarb Bianka 29.05.2010 ![]() Nasze Zabki ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/037/037312980.png?7166 Dieta Sb ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kasia_don Czas edycji: 2012-06-07 o 19:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zadomowienie
|
ja powiedzialam o ciazy na drugi dzien po zrobieniu testu.chyba w piatym tygodniu
![]() ![]() na futbolu sie nie znam i nie sledze ale jutrzejszy mecz chce obejrzec ![]() ![]()
#2715 |
Zakorzenienie
|
luna a to, że ktoś bajki włącza dziecku nazywa się krzywdzeniem??
![]() no nie wiem... polemizowałabym trochę... są ludzie co żyją w ogóle bez telewizora a są co bez tego ani rusz... i ja wiem,że nudne by było o gadaniu tylko czy wypisywaniu swojego planu dnia i nie wymienianiu między sobą poglądów na dany temat ![]()
#2716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony kazdy rozsadny czlowiek wie, ze co za duzo to nie zdrowo. I zbyt duza ilosć ogladania przez dziecko bajek itd. źle wpływa na jego rozwój. I? I nic mi doprawdy do tego, że ktoś ogłupia dziecko np. pół dnia durnymi bardziej lub mniej bajkami.
![]() |
#2717 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A kto tu powiedzial ze dziecko oglada bajki przez pol dnia ![]()
![]() |
#2718 |
Zakorzenienie
|
Nie napisałam tego w kontekście bajek tylko w odniesieniu do kwestii: 'nie interesuje mnie to jak ktoś wychowuje swoje dziecko'. I, żeby było jasniej jeszcze. Zwykle reaguję, gdy uważam, ze ktoś krzywdzi swoje dziecko. Co do drugiego zdania wytłuszczonego z mojej wypowiedzi: rodzice mają różne oczekiwania wobec swoich dzieci. jeden marzy o tym, by dziecko rozwijało się i zdobywało wykształcenie, inny preferuje, by dziecko zdobyło w przyszłości dochodowy zawód, niekoniecznie związany z jakimiś wielkimi ambicjami. I to jest OK. pzrecież. Nie kazdy musi czytać na dobranoc Norwida.
Nie kieruję tutaj wypowiedzi personalnie, ze ktoś pozwala dziecku ogladać bajki czy cokolwiek innego pół dnia. Nie rozumiem tej tendencji odnoszenia wszystkiego jak personalnego ataku itd. Czy sa tacy ludzie, którzy ogłupiają swoje dzieci bajkami przz pół dnia? Są. Czy znam takie osoby osobiscie? Znam.
#2719 |
Rozeznanie
|
Czarnula nie daj sie!!!
![]() Mowicie ze bajki to zuo ![]() ![]() Ja tam zgadzam sie z Luna ale nie bede rozwijac tematu bo tu sie zaraz poklocimy ![]() ![]() A ja mysle zeby poszukac lepiej platnej pracy tylko nie wiem jak sie za to zabrac minelo 4 lata odkad ostatni raz szukalam pracy...najgorsze jest to ze w wiekszosci trzeba sie przebic przez agencje aby trafic do pracodawcy i to mnie przeraza/zniecheca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nigdzie nie napisałam, ze beda zrzędzić, marudzić, albo ze nie uszanuja mojej decyzji ![]() napisałam, ze chodzi o ich strach o mnie o to ze beda sie martwic, a to zasadnicza roznica, martwic sie o kogos z jakiegos powodu, niz nie uszanowanie mojej decyzji |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo zrozumiałam, ze obawiasz się ich reakcji.
![]() |
#2722 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
napisałam, ze martwią sie o mnie o moj stan psychiczny po pierwszej ciąży i dlatego mogą sie martwic a nie narzekac ze w ciąży jestem, daleko im od tego zeby mi mowic co jest dla mnie dobre ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
nie obawiam sie ich reakcji, po prostu nie chce by sie o mnie martwili, cieko jest prekonac kogos kto jest 2 tys km ode mnie, ze dam sobie rade, ze teraz bedzie inaczej niz przy pierwszym dziecku, a chcialabym zeby tak wlasnie mysleli, zeby mnie wspierali ze dam sobie rade zamiast zamartwiali sie , ze bedzie ciezko ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- no i co w zwiazku z tym? mam bić sie w pierś ze włączam dziecku bajke bo chce w spokoju wypić kawe czy po prostu w tym czasie sie ubrać i doprowadzić do ładu? co w tym złego? to nie jest niemowlak ktoremu tv w kazdej ilosci szkodzi, nie siedzi pol dnia przed tv idąc tą myslą jesli daje dziecku tone zabawek i licze na to ze przez chwile zajmie sie sam sobą to tez jestem wygodna? bo nie chce sie z nim pobawić a chce miec chwile dla siebie? Edytowane przez Ula 25 Czas edycji: 2012-06-07 o 22:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mówiąc im teraz wcale im zmartwień i stresów nie oszczędzasz. Byłam w odwrotnej sytuacji. Moja mama, nie mówiła mi róznych rzeczy np. o powaznej operacji, by mnie nie stresować ( w dość waznym okresie życia dla mnie). Dowiedziałam sie i tak, a było mi przykro po prostu i czułam się oszukana. Później się martwiłam bardziej, bo obawiałam się, że znowu coś ukrywa. Wg mnie to jest nie wporządku. Zresztą, mam wrażenie, ze tez się martwisz trochę tą sytuacją. Co do kwestii, która poruszyłaś piszac do Darianny Osobiście uważam, ze rodzice nie roboty czas dla siebie mieć powinni. Ale... są na to sposoby i sposoby. ![]() Moje dzieci nie mają tony zabawek ( i tak uważam, ze mają za dużo), a potrafią sie sobą zająć. Ja jestem niemożliwie zajęta- wyrodna matka. I zdarza mi się powiedzieć dziecku, teraz nie będziemy się bawić, bo pracuję i jestem zajęta. bywa, że nie ma z tym problemu, a bywa, ze nie moze się jedno z drugim odkleić i wtedy praca idzie na bok, a my się przytulamy do bólu. I chociaż nie mam aktualnie za dużo czasu dla siebie, to nie ma to związku z posiadaniem dzieci i obcowaniem z nimi.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
co do zajmowania sie dzieckiem, to chyba duzo tez zalezy od dziecka, moje za nic w swiecie sie samo nie zajmie soba, sporadycznie, kilka minut, wiec jesli czasem jestem zmeczona, zajęta lub po prostu chce wypic w spokoju kawe to mu wlączam tą bajke i na prawde nie czuje sie z tego powodu wygodnicka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | ||
Zakorzenienie
|
Hej.
Cytat:
Cytat:
Z zabawka trzeba coś zrobić pomyśleć a nie patrzeć się bezsensu w tv. Ja nie piszę,że moje dziecko nie ogląda tv.Oglada ale nie z samego rana i nie przez cały dzien.Zreszta ja interesują może 2-3 bajki i tyle. Ja mam living na 1pietrze i jak ide robić sniadanie czy obiad dziecko idzie ze mna i jakoś musi się soba zajać.Przeważnie rysuje lub bawi się wózkiem.Zrobienie śniadania dla mnie i małej zajmuje mi 5-10 minut. Obiady jadamy proste wiec wstawienie mięsa do piekarnika i obranie paru ziemniaków nie zajmuje dużo. Jak się obudzimy to jeszcze sobie polezymy,poprzytulamy.Jak ide do toalety dziecko idzie ze mną,ubieram sie to dziecko jest ze mną w pokoju i coś tam sobie robi lub zwyczajnie mnie obserwuje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Zakorzenienie
|
rybkie powodzenia w poszukiwaniu lepszej pracy
![]() A propos sniadań waszych maluchów zwłaszcza tych starszych; karmicie,czy same jedzą ?
#2727 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() Swoją drogą dziewczyny na jakim kanale są transmisje? I o której, bo dzisiaj chyba pierwszy mecz ![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- rybkie powodzenia ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
Jeśli chodzi o inne posiłki to je sama, nieźle sobie radzi czasami jest tak że już pojadła i nie chce sama kończyć więc jej sama do końca daję
![]() |
#2728 |
Zakorzenienie
|
bry!
A mam male pytanko z rana-jest w sprzedazy kasza w uk? Jaglana.manna,gryczana?bo znalazlam kuskus a ww nie ma:nie wie: |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
|
Czarnula ponoć po 15- 20 minutach mózg dziecka przechodzi w stan uspienia jakby. Czyli dziecko się nie rozwija w tym czasie.
Są bajki, które pomagają w nauce i rozwoju, sama jestem fanka Mr Tumble, tyle ze tez bez przesady. Straszne to co piszesz o upadku córki koleżanki ![]()
#2730 | |||
Wtajemniczenie
|
dzien dobry!
ale sie ciesze ze nie musze dzis z domu wychodzic! ale leje!!! i wieje!!! eM zawiozlam do minder w wozku, bo jakos nie mialam serca jej ciagac na nogach w taka pogode ![]() Cytat:
wazne, zeby CV bylo poprawnie napisane i do tego cover letter i juz! Cytat:
gotuje ze mna obiad, sprzata, wiesza pranie, jak sie kapie to wywala wszystko z polek w lazience a potem uklada, jak sie ubieram to wyciaga mi ubrania z szafy i mowi co mam zalozyc (zawsze ta sama bluzke!), jak sie czesze to przychodzi zeby uczesac sie ze mna... i obie jestesmy gotowe w 1h - 1h15m. wstajemy chwile ok 6.30 i o 7.45 wychodzimy czasem zdarza sie, ze sama pyta zeby jej wlaczyc bajke (ma dwie ulubione, ktore oglada w kolko 'Lulu i inne zwierzaki' albo 'Przygody Kubusia Puchatka'), ale zebym sama z siebie jej wlaczyla? nigdy... Cytat:
![]() kaszy jeczmiennej/jaglanej szukaj 'millet' albo 'pearl barley', a kasza manna to 'semolina', gryczanej nie widzialam
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.