|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Śląskie Panny Młode cz.II
Cytat:
Cytat:
![]() My myslimy nad "Niebieska Piosenka" Grzegorza Tomczaka lub "Tylko w Twoich dloniach" Eleni (bardzo lubie). Chcemy na pewno cos po polsku, zeby kazdy mogl zrozumiec, a nie zanucic tylko melodie. Nie bedziemy sie uczyc ukladow, chociaz w "Niebieskiej..." pod koniec jest okazja zatanczyc szybszego walca, wiec to pare razy przetanczymy w domu przed ![]()
![]() |
#4202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dwie sale zupełnie sobie nie przeszkadzają, podobno na tej balowej było też wtedy wesele, ale w ogóle nie wchodziliśmy w sobie w drogę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4203 |
Raczkowanie
|
Co do pierwszego tańca / pierwszej piosenki... Mogę polecić:
Beata Bartelik - Sen na pogodne dni lub Natalia Pastewska - Sen na pogodne dni (żywsza wersja) Zakochałam się w tej piosence... i szkoda, że znalazłam ją dwa miesiące po ślubie... Teraz gdybym miała zmienić coś w całym tym dniu, ślubu, wesela i wszystkich przygotowań... zmieniłabym tylko piosenkę na pierwszy taniec... |
![]() ![]() |
![]() |
#4204 | ||
Raczkowanie
|
dzieki za opinie
![]() ![]() Cytat:
![]() mi też bardzo podobaja się okrągłe stoły, tak inaczej i właśnie elegancko, tylko zastanawiałam się czy wygodnie? Dziewczyny, a do kościoła zarezerwować termin mamy iść zaraz po rezerwacji sali? Bo zastanawiam się czy to nie za wcześnie na rok przed ślubem? Może to głupie pytanie, ale nie mam pojęcia.. ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez marketka Czas edycji: 2012-06-08 o 11:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() napisz jak już wybierzesz i zarezerwujesz sale ![]() myślę, że to dobry czas, żeby zarezerwować termin ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do kościoła to ja zapisywałam się na godzinę w kościele około rok przed ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4207 | |
Zakorzenienie
|
dzięki za podpowiedzenie co do koloru zielonego i fioletu . pięknie wygląda
![]() a co do okrągłych stolików, podoba mi się to ale boję się, że będzie takie podzielenie.. jak mieliby usiąść goście.. bo planuję wizytówki na stołach, ale przy długim stole nie bedzie aż takiego problemu.. tak mi się wydaje, ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
Rok wcześniej? o matko ja się zastanawiam dopiero nad kościołem... u mnie ksiądz powiedział : co łaska ale 500 minimum dają + 300-400 przystrojenie i 100-200 organista.. czyli ok 1000 sam kościół a w kościele Franciszkańskim do którego uczęszczam ok 3 lata nie ma czegoś takiego.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4208 |
Raczkowanie
|
W takim razie pojdę od razu do tego kościoła, a co muszę ze soba mieć?
Ciekawe ile u nas w kościele biorą.. Z tymi stołami to jeszcze pomyślę, ale od razu spodobały mi sie te okrągłe więc na razie jestem za ![]() taniec tańcem, ale ja najpierw musze nauczyć TŻ tańczyć i nie wiem jak się za to zabrać ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() hehe powiedz mu najzwyczajniej w świecie, że zalezy Ci na pierwszym tańcu ![]() ![]()
![]() |
#4210 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4211 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A jakie są ceny mniej więcej w takich szkołach tańca i ile trwa taki kurs? Bo u nas z czasem ciężko.. ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- to dobrze, a jaka godzina wg Was jest najbardziej odpowiednia? chociaż to pewnie indywidualna kwestia. Ja myślałam o 13, ale zastanawiam się czy to nie za późno? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4212 |
Zakorzenienie
|
marketka za późno na pewno nie
![]() ![]() co do kościoła to my ustalaliśmy duuużo wcześniej, bo bardzo wcześnie rozdawaliśmy zaproszenia ![]() ![]() ![]()
#4213 |
Zakorzenienie
|
My zapłaciliśmy dzień przed ślubem, przed spowiedzią
![]() Nikt nam nic nie powiedział kiedy mamy przyjść czy coś ![]() Daliśmy 400zł ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4215 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() 13 myślę, że to w miarę odpowiednia pora, ale na pewno nie za późno ![]() ![]() Cytat:
![]() my za kościół płacimy 350 zł plus 50 zł organista plus całkowite ustrojenie kościoła jakieś 560 zł, ale koszty ustrojenia dzielimy na 3 ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4216 |
Zakorzenienie
|
U mnie w regionie normalna godzina na ślub to 12:00 my zdecydowaliśmy się na 14:00 i było ok, chociaż gdybym wybierała drugi raz wolałabym na 12:00
![]() A znów w innych regionach normą są śluby o 17:00 ![]() U nas tylko my braliśmy ślub 14.05, więc nie było opcji dzielenia z kimś kosztów ![]() ![]() Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-06-09 o 15:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4218 |
Zakorzenienie
|
To i ja się wypowiem jak u mnie to wyglądało
![]() Kościół co łaska= 500 Organistka, skrzypce, dziewczyna co śpiewała - 300 Ślub mieliśmy na 12.00 do obiadu zasiedliśmy dokładnie o godz 14.10 ![]() Fryzjerkę miałam na 7.00, kosmetyczkę na 10(malowała i mnie i mamę) Mąż przyjechał o 11.15. Ze wszystkim zdążyłam bez problemu zostało mi nawet 10min czekania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4219 |
Raczkowanie
|
W takim razie zostanę przy tej 13, ewentualnie 14 tak mi sie jakoś uznało to niech będzie, w ogóle to nie mam jeszcze fryzjera i kosmetyczki nawet wybranej, nie mam pojęcia gdzie ładnie malują, bo zawsze maluję się sama na wszystkie imprezy.. a fryzjerkę mam taką jedną znajomą co do mnie chodzi, ale nie wiem jak z fryzurami ślubnymi u niej, chciałabym rozpuszczone włosy, nie spięte i mam problem bo nic mi się nie podoba, jak zdjęcia oglądam to mi się wydaje że żadna nie będzie pasowała do mojej twarzy poprostu mało która fryzura mi się na mnie podoba..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4220 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
- Kościół co łaska - 300 zł (płaciliśmy kilka dni po ślubie, bo w dniu ślubu świadkowie zapomnieli ![]() ![]() - Organista + Skrzypaczka 200 zł - Dekoracja kościoła - 125 zł (w sumie 250 zł ale para po nas miała ślub i zgodzili się na 1 dekorację ![]() Ślub był na 12:00, a na sali byliśmy przed 14:00 edit: Plan dnia (sprawdziłam po godzinie na zdjęciach) - pobudka ok 6:30 - fryzjer, makijażystka, foto i kam przyjechali ok 7-7:30 - fryzjer od ok 7:40 - makijaż od ok 9:00 - ubieranie ok 10:00 (jakieś 10-15 min) - błogosławieństwo ok 11:00 (jakieś 10-15 min) - wyjazd do kościoła ok 11:30-40 - ślub 12:00 - na sali byliśmy przed 14:00 - koniec wesela ok 3:00 Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2012-06-12 o 14:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4221 |
Raczkowanie
|
Nerwówka jest już od jakiegoś czasu. Najbardziej się stresowałam, jak czekałam na potwierdzenia, bo większość zaproszonych czekało do ostatniego dnia, niektórzy nawet po czasie zadzwonili. Do tych, co "zapomnieli" sama dzwoniłam, bo nie chciałam takiej sytuacji, że my założymy, że skoro ktoś nie zadzwonił, to go nie będzie, a tu przjedzie. Za kilka dni musimy podać już liczbę gości na sali. Brakuje nam 4 osób. :/
Edytowane przez betterw Czas edycji: 2012-06-10 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4222 |
Zakorzenienie
|
betterw nie ma co czekać, my sami dzwoniliśmy, na 3 dni przed ślubem nam się posypało 8osób a były już zapłacone, więc musisz być na to też przygotowana
![]() ![]()
#4223 |
Raczkowanie
|
betterw ale fajnie masz, jeszcze tylko 2 tygodnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4224 |
Raczkowanie
|
widze, że wszystkie miałyście najpierw fryzjera, mam nadzieję, że moja fryzjerka nie wywinie mi żadnego numeru, bo miała przyjśc na 8 bo potrzebuje dwie godziny, potem wizazystka na 10 bo maluje mnie i mamę to też trochę zejdzie... i fryzjerka teraz coś marudzi, żeby nie było tak, że wizażystka zniszczy jej pracę..
![]() tylko nie wiem jak to rozplanować w czasie, bo moją mamę też maluje i czesze ta sama fryzjerka i wizażystka.. miałyście tak, jak rozwiązać to czasowo i organizacyjnie ![]() ![]()
#4225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że delikatna mgiełka będzie pasować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4226 |
Raczkowanie
|
hmmm. kurcze może też to rozwiązać na dwie fryzjerki, sama nie wiem... wolałabym, żeby najpierw mnie pomalowała, a potem mamę, bo to pewnie nie zajmie tyle czasu, a mnie ubrać się pomoże świadkowa, a mama to raz dwa
![]()
#4227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4228 |
Zakorzenienie
|
powiem Wam, że i tak zostanie mnóstwo czasu i nie będziecie miały co z rękami zrobić
![]() ![]() ![]()
#4229 |
Rozeznanie
|
widzę że nie tylko ja mam problem z organizacją dnia ..... Jamee nie przejmuj się bez nas nie zaczną
![]() JennyAniolek ile czasu trwał twój makijaż ? na próbnym zmieściłyśmy sie w 1 h a boje sie ze to nie za mało czy nie zostawić 1,5 h na samą siebie ?
![]() |
#4230 |
Zakorzenienie
|
kotek a próbny miałaś już że tak powiem ustalony czy kombinowałyście? Bo nam zajął próbny 1,5h, ale w dzień ślubu już jakieś pół godzinki tylko, bo wiadomo było, co i jak już. Więc wydaje mi się, że ślubny powinien trwać krócej niż próbny
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.