|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI
Linka, brat zaoferowal, ze zrobi dla nas ciasto na pizza - robi to rewelacyjnie. Do tego zrobie kawe i herbate - mrozone, licze na to, ze dorwe jutro ladne owoce, do tego warzywa z roznymi dipami, cos gotowego do chrupania. Mysle jeszcze nad bananowym ciachem. Mysle, ze wystarczy...
|
|
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no to jeszcze lepsze
|
|
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super Twoje pomysły, nie dawałabym tylko niczego gotowego do chrupania - ale ja jestem zwichrowana na tym punkcie (np. chipsów nie jadłam chyba z 6 lat hahah) ---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- ja mam nadzieję ze TZ dorwie jutro w naszej ulubionej piekarni struclę z truskawkami; ostatnio była tak pyszna, ze brak słów |
|
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę spać. Jutro mamy gości, więc muszę ogarnąć pokój z rana i iść na zakupy z TŻ
![]() Dobranoc
|
|
|
|
#3155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak będziesz czytać opinie, to zwróć uwagę na polszczyznę i logikę w tej najgorszej. Moim zdaniem to ją dyskwalifikuje. Najwięcej wątpliwości wzbudził u mnie wygląd i wysokość budki po jej zamocowaniu na spacerówce, ale tż i przypadkowi użytkownicy nie mieli zastrzeżeń. Dokładniej: oceń wygląd po rozłożeniu spacerówki na płasko i wysokość po ustawieniu oparcia pionowo. Miałam wrażenie, że budka będzie przeszkadzać maluszkowi, ale temu 14-miesięcznemu nie przeszkadzała. A że brudne koła trzeba myć, osuszać i czasem konserwować łożyska, to chyba oczywiste, ale producent też o tym przypomina. Skoro jest tyle pozytywnych opinii, to chyba nie będzie źle. ![]() ---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Cytat:
A przy okazji stolik na łóżko, więc zapłacę, jak podadzą mi łączny koszt przesyłki.
|
||
|
|
|
#3156 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja od 5 na nogach, wstałam wyszykować męża na podróż do Warszawy. Wczoraj mi się nie chciało, a pojechał dzisiaj na mecz Polska-Grecja. Przy okazji tak się rozbudziłam i tak mnie zaczęło ssać że zjadłam juz śniadanie mimo że zwykle jem koło 10. No i postanowiłam Was nadrobić, jeszcze mi 6 stron zostało.
Cytat:
![]() Cytat:
Kathrina piękny wózek, ja mojego jeszcze nie mam, a czekam już ponad 2 tyg ![]() .
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Ja długo nie mogłam zasnąć, a jak udało mi się zdrzemnąć, to przy zmianie pozycji ok. 5 obudziłam się na dobre z twardym, stożkowatym brzuchem. Teraz chyba trochę odpuszcza, bo w podbrzuszu mnie dość mocno ciągnie, ale wyczuwam miejsca miękkie. Wzięłam Scopolan i jeszcze trochę poleżę, a później muszę jechać na badania krwi. Słabo się czuję po tej zawalonej nocy. ---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- ... Mała się trochę ruszała i brzuch znów twardnieje. Jak zejdę po schodach, to pewnie będzie boleć.
|
|
|
|
#3158 |
|
Rozeznanie
|
Maciejka a musisz dzisiaj jechać na te badania?? Ja bym chyba nie pojechała jakbym się źle czuła.
Kurcze, spanie mnie teraz wzięło, chyba się jeszcze zdrzemnę
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() kurde ale mialam sen!!!!! MASAKRA całą noc snily mi sie PAJĄKI!!!!!! nie zabijałam ich ,nie gryzły mnie, tylko moja kochana przyjaciolka mi przyniosła oswojone do domu jako zwierzątko bo chcialam Chodziły po mnie i bawily sie z emna (juz pozniej) masakra ze ja zawalu nie dostałam to sie dziwie![]() W nocy znowu mialam twardy brzuch. Ale juz nie ciagle. Ale tez kilkakrotnie.
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Miałam dzisiaj dobrą noc, tylko jedna pobudka i cała noc przespana. To chyba dzięki tym tabletkom Co do imprezki, ja często robię kilka rzeczy, one się rewelacyjnie sprawdzają. -kurczaczki ala KFC z dipami - znikają jako pierwsze, dobre też na zimno -roladki z cukini, jakiejś wędliny (może być boczek) i serka np. Bielucha. Podsmażane na patelni albo na grillu -roladki albo szaszłyki z cienko rozbitego mięsa wieprzowego, na to serek śmietankowy, suszony pomidor z czosnkiem i oliwą, pietruszka i np. bekon. Albo na grillu albo na patelni. -mini pizze na cieście francuskim - dodatki jak kto woli. super szybka przekąska, też znika w oka mgnieniu to tyle na szybko ![]() Od jakiegoś czasu w ogóle nie twardnieje mi brzuch, a nie jem już magnezu. Dziwne. |
|
|
|
#3162 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana z herbatka
Ale ja mam ostatnio lenia wczoraj spędziła cały dzień poz domem u rodziców później u teściów a dzis mąż zaprosił kolegów na mecz całe szczęście że mam szkołę rodzenia więc dopiero wieczorem wrócę
|
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj idę z koleżanką na szoping podczas meczu, już się nie mogę doczekać
![]() Spakowałam się do szpitala, musiała zmienić torbę na ciut większą - jaka ulga, wszystko się ładnie pomieściło. No i Karolina, wyobraź sobie, że zmieściłam się w jedną małą kosmetyczkę ! To jakiś cud Najwięcej miejsca zajęły niestety podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne, ręczniki.
|
|
|
|
#3164 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam moje drogie
![]() tak Was na chwile zostawić to od razu kilka stron naskrobane ![]() dziś pierwszy raz musiałam w nocy wstać i coś zjeść, synuś się tak dopominał że nie dałam rady spać, tak więc śniadanie jadłam dziś o 2 w nocy jak tak dalej pójdzie to pobije rekord kg w 9 miesiącuzabieram się za czytanie co u Was
|
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
Wanilka - chyba nigdy nie byłam tak głodna
Ja schudłam kilogram ostatnio. |
|
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam wlasnie platki z mlekiem. Kurde ale mam jeszcze roboty w domu
![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- W pokoju jeszcze nie amm karnisza i firanki, i rolety . Wieczorem wsio widac a ze okno duze, to mnie wkurza ze jasno jest
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Ja niby sie wyspałam, w nocy miałam sen- wlazłam na lózko porodowe i jaka spolozna powiedziała prosze przec i się obudziłam![]() Teraz ćmi mnie troche podbrzusze młody wywija i ma czkawkę.Ja dziś na SR mam zwiedzanie porodówki
|
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez sie witam budzilam sie w nocy chyba z 4 razy :/
Nie chce mi sie.... Skonczyly mi sie platki a jestem glodna i nie mam co zjesc :/ Wybieram sie na zakupy z kolezanka najwyzej dorwe cos na miescie tylko czy ja wytrzymam do tego czasu
|
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
Pumas jak robisz te kurczaczki a'la KFC?
|
|
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
podejrzewam ze cos z ciastem nalesnikowym :P
|
|
|
|
#3171 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczełam dziś 35 tydzień
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz se zmierze brzuch
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Obudzili mnie rano i nie mogę spać, bo mi co chwilę w brzuchu burczy ![]() Posprzątałam już większość, nastawiłam pranie i tylko czekam aż TŻ wstanie. Biedny śpi jeszcze, cały upocony jest, bo przykryłam go 2 kołdrami |
|
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
tak albo z platkami :P
kiedys tak paleczki z kurczaka robilam a piersi robie tez w ciescie nalesnikowym malutkie kawalki i do tego dipy.---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
![]() a o 3 dopiero zakupy przywioza
|
|
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
dalej 110
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.

A przy okazji stolik na łóżko, więc zapłacę, jak podadzą mi łączny koszt przesyłki.
Nie wspomnę o kasie, która idzie na picie a z wyprawki praktycznie mamy niewiele ciuszków i to dostanych od innych. Fotelika nie kupi, bo to zbędny wydatek, bo się z małym dzieckiem nigdzie jeździć nie będzie
33 letni niedojrzały facet mi się trafił a jakbyście go posłuchały i popatrzyły w życiu byście go tak nie oceniły 

ze ja zawalu nie dostałam to sie dziwie