![]() |
#4741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ploty od soboty do soboty - no gdzieś chyba musimy gadać, nie???
a mi różane przetwory smakuja jak mydło i nikt mnie do nich nie przekona
![]()
#4742 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem Ciebie Kathi. Moja mama też za nimi nie przepada. Twierdzi, że jej się wydaje jakby herbatę z perfumami piła.
Ale ja lubię zimą dodać troszkę do herbatki. Tak pachnie wtedy letnim ogrodem. Od razu cieplej na "duszy" się robi. Ewuniu To dobrze, że jednak te końcówki obcięłam, a tak mi się nie chciało. Edytowane przez biernacka4 Czas edycji: 2012-06-07 o 16:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Wtajemniczenie
|
Moja siostra też nie znosi róży, natomiast ja uwielbiam ją w pączkach.
Tak, te białe końcówki koniecznie ścinać ze względu na gorzki smak. A najlepiej to robić podczas zrywania kwiatów z krzewu. No ale jeśli się nie ma tego co się chce, to trzeba się cieszyć tym co się ma. Pięknie wyglądają Twoje konfitury Bożenko . ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Bożenko, a jak robiłaś tę różę, że z połowy reklamówki płatków wyszło Ci aż 5 słoiczków??
#4744 |
Zakorzenienie
|
rany padam dziewczyny na pyszczek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4745 |
Zakorzenienie
|
Martuniu
Wstyd się przyznać ale poszłam na łatwiznę. Według przepisu wyszły by mi może dwa słoiczki. Szkoda mi było, że tak mało będzie, więc dodałam więcej wody, cukru i soku z cytryny a na koniec żelfiksu coby to było bardziej gęste bez wyparowywania. Syn mi obiecał, ze jeszcze pojedzie nazrywać bo te róże u nas dopiero zaczynaja kwitnąć. Jak przywiezie odpowiednią ilość to zrobię wtedy jak należy. Piję teraz właśnie herbatę z tymi konfiturami. Jest pyszna i pięknie pachnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4746 |
Osiołek z zakątka :)
|
Żelfix to mój wróg nr 1
![]() Nie lubię z nim dżemów ![]() ![]() Ale kisiel lubię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wrzucę na kulinarny parę przepisów na różę. Siódemka - ale masz zajefajną kuchnię! Już widzę jakie tam danie będą powstawać! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4748 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() A ja nie wiem jak smakuje taka róża, poproszę o słoiczek - kierunek Dąbrowa Górnicza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Wtajemniczenie
|
Bożenko, najważniejsze, że smakuje i pachnie
![]() Z różą wcale nie jest mało pracy. A gdybym chciała robić ją tak jak moja mama, to w ogóle... Ona te płatki ucierała w makutrze ( takiej glinianej) razem z cukrem, ręcznie (!) do czasu aż płatki puściły sok i połączyły się idealnie z cukrem. Próbowałam, ale dałam sobie spokój ![]() ![]() ![]() ![]() Moja róża w tym roku zbyt słabo kwitnie, by konfitury robić, więc pewnie dodam ją do truskawek, które już zaczęłam zbierać ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- A z żelfixem jeszcze nigdy nic nie robiłam. Do przetworów owocowych wg mnie jest on zbędny, bo one i tak zawierają pektyny powodujące galaretowatość takiego dżemu, czy marmoladki ![]() ![]()
Wątek decoupage Edytowane przez rosier Czas edycji: 2012-06-07 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Wtajemniczenie
|
Byłam na kulinarnym. Fajne przepisy Figuś
![]() ![]()
#4752 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Zakorzenienie
|
Znam tą maszynkę, przystojna bardzo !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() Madziu ![]() Właśnie obejrzałam sobie na Twoim blogu kuchnię, ślicznie wszystko sobie obmyśliłaś i dopilnowałaś, żeby fachowcy zrobili, wielki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Madziu, a Ty już w pracy???? ![]() ![]() Moje szkoły dziś wolne ogłosiły i chwała Bogu ![]() Za oknem pochmurno, smutnawo, pewnie znowu lunie ![]() No i potrzebuję rąk do wyrywania chwastów... ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 |
|
A dla naszej kochanej Grażynki
STO LAT STO LAT NIECH ŻYJE ŻYJE NAM...BABAGAGUNIA OCZYWIŚCIE ![]() Grażynko wszystkiego naj naj najlepszego z okazji urodzin ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Grażynko - sto lat!!! ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Grażynko wszystkiego najlepszego Ja też na truskawki ![]() ![]() ![]() Miłego słonecznergo dnia ![]()
#4759 | |
Wtajemniczenie
|
Grażynko, wszystkiego co najlepsze w kolejne 25. urodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Słoneczko wychodzi, cieplutko się zrobiło, lecę więc po motyczkę... ![]()
![]() |
#4760 | |
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Zakorzenienie
|
stooo lat szczęściem ukwieconych
![]() ![]()
#4762 |
Zakorzenienie
|
Grażka - dla Ciebie uśmiech i flaszka !
![]() Martunia tak była w Pazurku zajętania cieniowaniem, że zapomniała o tym iż przystojną maszynkę do uceirania poznała osobiście Ewuś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Zakorzenienie
|
Grażynko Najdroższa !!!! ŻYJ NAM 100 LAT!!!! W ZDROWIU SZCZĘŚCIU I MIŁOŚCI!!!!
a ja dziś pracuję cały dzionek...ech i kiedy posprzątam cosik na przyjazd takiej jednej fajnej osóbki.... ![]()
#4764 |
Zakorzenienie
|
Ta osóbka to nie potrzebuje porządku tylko towarzystwa Jolinki
![]() Buziaki i pamiętaj - no stressssss ! ![]() Ja dzisiaj jade z mamą sprzątać moją chatkę - jak wpadniemy tam we dwie (takie tornada!) to zaraz będzie błysk ! hahaha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie milutkie !!!
Grażynko wszystkiego NAJ, NAJ, NAJ..... Oby Ci się wszystkie twoje marzenia spełniły. |
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Zakorzenienie
|
Hej ho
![]() Czytam, podczytuję z komórki, ale nie mam jak pisać, bo jestem na wschodzie. Dopiero teraz dorwałam się do laptopa szanownej mamy męża. Grażynko- STO LAT!!! ![]() ![]() ![]() Ach, wiecie.... takie mieliśmy dobre plany. Wpadliśmy wczoraj na pomysł, że możemy jakąś kasę zainwestować w remont mieszkania mojej mamy, które to jest niby nasze, albo nasze ma być w przyszłości. Łazienka ma 30 lat ( wygląda jak ta u Sioodemki przed rewolucją) kuchnia też to samo. Owszem, wszytsko jest w dobrym stanie, bo mama zawsze dbala o czystość, nie zmienia to jednak faktu, że trąci myszką. Z entuzjazmem więc zakomunikowaliśmy wczoraj mamie, że chcemy wylożyć swoje środki żeby miała nowo i świeżo, a ona ..... dostała histerii i uderzyła w płacz, że ona nie chcę tego bałaganu, że jej jest dobrze jak jest teraz, i " nie rujnujcie mi starości" - co mnie zupełnie rozłożyło na łopatki. Żadne racjonalne argumenty nie docierają. I to , że nie chcemy jej źle nie dociera. I to, że na czas remontu zabierzemy ją do siebie i wszytskim zajmiemy się sami, skoro jej to by przeszkadzało- nie dociera. I że wynajmniemy kogos do posprzątania po remoncie- nie dociera. Jest szloch, płacz i histeria. Zatem, powiedziała, że nic na siłę, skoro tak. To tylko taka nasza propozycja. Nie chcemy przecież jej unieszczęśliwiać. Piszę wam o tym, bo strasznie mnie to boli... bo chciałam dobrze a mama stwierdziła, że nie wiem... chcę ją może w krótkim czasie wygonić z domu czy co? Nie wiem... strasznie mi smutno jakoś. Już myślalam, że coś urządzę, zmienię na lepsze, nadam sens a tu dupa. Obawiam się, że jak mamie opadna emocje to za 2 tygodnie stwierdzi, żebyśmy robili ten remont jak chcemy, ale to będzie za późno. Nie mogę opierać swoich planów na kimś, kto tak zmienia zdanie jak rękawiczki. No nic, mama męża zwana teściową woła na obiad, idę zatem. Powiedzcie, co myślicie o tym co wam napisałam... przyjacioleczki moje najdroższe??? ![]() Caluję was mocno wszystkie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
|
Zieloniutka nic na siłę
![]() Starych drzew się nie przesadza i nie ulepsza im otoczenia ![]() ![]() ![]() Mam się boi, że jak wyremontujecie to będzie się musiała z mieszkania usunąć, no tak to już jest. I nie pomoże tłumaczenie, że Wy chcecie, żeby jej się lepiej mieszkało. Jej się dobrze mieszka w niewyremontowanym mieszkanku, gdzie zna każdego pajączka i każdą pajęczynkę ![]() Ale być może przemyśli to i za rok Was poprosi o pomoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
Zadomowienie
|
Grażynko wszystkiego najlepszego 100 lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję pięknie za życzenia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A dla Was muffinki i lody ![]() ![]() ......................... ......................... ......................... ................. Dziś zrobiłam sobie święto i wzięłam urlop. Właśnie zmęczona wróciłam z działki, gdzie nie byłam cały miesiąc, azalie przekwitły, roślinki marniutkie, bo dopiero dziś je podkarmiłam nawozem, a poza tym sucho bardzo, trzeba byłoby jeździć i podlewać , a nie ma kto....., ale jak mąż skosił trawę to od razu ogródek inaczej wygląda ![]() Madziu, musisz mamę zrozumieć, zaskoczyłaś ją tą propozycją, daj jej oswoić się z myślą o zmianach. Starsi ludzie już ostrożniej i rozważniej podejmują wszelakie decyzje, sama wiem po sobie jak nie mogę się zebrać z malowaniem , o które moje ściany już dawno się proszą, a mnie przeraża perspektywa codziennego funkcjonowania na tak małej powierzchni w trakcie remontu, no i później to sprzątanie... i tak już drugi rok rozważam jak to zorganizować wszystko. Dawniej nie stanowiło to dla mnie większego problemu, raz nawet sami z mężem tapetowaliśmy pokoje..... No SKS i tyle ![]()
babagaga moje DECOUPAGE https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=238581 blog ![]() Edytowane przez babagaga Czas edycji: 2012-06-08 o 16:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Zakorzenienie
|
Magdziołku Zielonku! Jak będziesz mieć swoje latka x2 to zrozumiesz mamę.Co innego remont jak się nie mieszka,co innego jak tylko część mieszkania się wyłącza...Nie ma rady kurzysko wlezie wszędzie.A Pani sprzątająca omiecie tylko z zewnątrz a swoje osobiste rzeczy których są tysiące,szafeczki w środku , swoje kąciki trzeba samemu i po swojemu. Mnie też to przeraża...brr... już nie te lata,nie te siły...i też żyję z tymi brudnymi już ścianami choć od dwóch lat patrzeć na nie nie mogę....
A dodatkowo trochę pewnie wdepnęliście mamie na ambicję o czym Wam nie powie wprost ale pod skórą pewnie czuje żal,z różnych przyczyn-to problem wielowątkowy...Może trochę,że Jej chcecie urządzać życie na siłę,może troszkę,że padło podejrzenie,że sobie nie radzi,może myśli,że Wy myślicie,że żyje w brudzie,że nie daje rady fizycznie i finansowo,pomysłowo..taki e przychodzą mi myśli...... nie wiem...to delikatne. Ja swojej na pewno nie odważyłabym się coś takiego zaproponować mimo,iż moja rodzicielka uwielbia remonty i świetnie sobie z nimi radzi.Ani nie chciałabym usłyszeć takiej propozycji od moich.Poczułabym się jakaś zdziaziała,niedołężna,nie samodzielna... Przemyśl to ![]() M7 to może rzeczywiście nie będę sprzątać...może jak włączysz to swoje turbo to i do mnie sięgnie... ![]() JAK JA NIE LUBIĘ SPRZĄTAĆ!!!!!!! Grażynko pyszny poczęstunek! ![]()
DecouTworki (lepiej oglądać ostatnie stronki niż marne początki ![]() Papierki małe i większe Edytowane przez jambolaja Czas edycji: 2012-06-08 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.