|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Może odezwę się coś więcej z pracy bo dziś jestem sama, to powinnam mieć sporo czasu ![]() Teraz wzywa mnie baardzo śmierdząca sprawa
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2012-06-08 o 07:51 |
|
|
|
#2552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
dzień dobry
![]() Cytat:
Nie bujał się wcale.Cytat:
1 - ja też 2 - fajnie ![]() A z drugiej strony cieszę się że w tych rejonach Krk nie muszę bywać gdzie są piłkarze i strefy kibica, bo mi się to z korkami kojarzy Choć na mecz bym się wybrała ![]() TŻ w pracy, więc nie weekendujemy. Planuje podjechać wreszcie dzisiaj zrobić Adasiowi zdjęcia do dowodu..
|
|
|
#2553 |
|
Rozeznanie
|
hej hej
dziś mam wolne, ale się cieszę spędzę sobie dzień z Karolcią - też planuje zrobić małej zdjęcie do dowodu, (ciekawe czy mi wyretuszują strupka pod okiem).Muszę wam powiedzieć, że odstawiam małą od UU. Od paru dni zanika mi pokarm - karmiłam małą tylko w nocy, czyli 1-2/dobę i w dodatku coś ostatnio niedojadałam i zeszłej nocy Karola ciumała i ciumała te moje biedne flaczki i nic nie przełykała - normalnie na zasadzie smoczka. Także pokarm mi zanikł Tej nocy przygotowałam sobie wszystko do MM, no i jak się zbudziła, to jej zrobiłąm, ale ona tak się zdziwiła jak jej dałam butle odepchała, nie chciała jeść - no i niby czemu miała nagle zachcieć, jak u niej butla to złoooo No to dałam jej smoczka i ją utuliłam i zasnęła z powrotem. Drugiej pobudki już nie miała na szczęście to dałam jej z rana już kaszki. Zobaczymy co będzie dzisiejszej nocy....Jakoś dziwnie mi z tym. Niby się cieszę z jednej strony, bo od dawna kwękałam, że chcę przestać karmić UU, ale teraz mam lęk, że za mało mleka będzie w ciągu dnia jadła. 2 x kaszka na 150ml MM i pół kubeczka jogurtu nat. to chyba za mało produktów mlecznych na dobę dla 11 miesięczniaka??? |
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
Elika u nas jest 150 mm z kaszką i 210 samego. Dwa posiłki mleczne codziennie i tez sie zastanawiam czy to wystarczająco
|
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Promotorka wysłała mi pracę z sugestiami co do poprawy. Powiem tak: do poprawy jest prawie wszystko, cała część badawcza wsio
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie podobne kwiatki. Prof idzie do szpitala i trzeba m dowieść pracę do Krosna ( nie wiem gdzie to nawet!) które najpierw mają trafić do dziekanatu i odebrać to wraz z protokołami... I akurat do mnie dzwonił. Cholera mam małe dziecko, mam inne sprawy na głowie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamolki
![]() U nas pada od rana :/ Może na wieczorny mecz pojedziemy do znajomych, a później TZ jedzie na wystawe z psem do Rosji Niby mamy blisko, ale tam sie tak wolno przez granice przejezdza Zmal. Marinka ja gadam do Sary jak nakręcona, dużo też przez tel rozmawiam i mówić PA nauczyła się sama jak mnie podsłuchiwała |
|
|
|
#2558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oto moje panny
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
Moja raczkuje jak torpeda - a pamietacie jak mowilam, ze nic ani zebow, ani siadania ani nic, tylko sie turlala, lub pelzla???? no a teraz wez ja zatrzymaj!!!
marzenka sprawa z moim mezem to jest wogole zagmatwana ![]() wczoraj mu wygarnelam, ze jego mamusia zamowila nam msze na rocznice, ze pewno sprosila cala jego rodzine i ze jesli mysli, ze ja bede stac przy garach i ich goscic i wodka sie bedzie lala to niech sobie wybije to z glowy. Oni to uwielbiaja imprezy i byle okazja jest to od razu impreza zarcia jak na wesele i wodka strumieniami. Ale oni w wiekszosci maja kasy w chol... bo maja swoje firmy i ich stac i mase wolnego czasu. A ja z malym zabkujacym dzieciem nie bede sie zażynac dla nich. !!!! tu szpital praca dom... ponadto zaplacilam tacie czynsz za 2 miechy, podatek za mieszkanie i swoje rachunki i kasy juz nie ma. I wez z czego.... mam taki wnerw. A co na to moj TZ, ze powiedzial mamusi, ze ja nie uznaje goszczenia sie i zeby sobie nie myslala, ze ja cos bede robic. Na co on, ze zaprosi ich od siebie.... ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- bella urocze dziewczynki - oj beda lamac meskie serducha
|
#2561 |
|
Wtajemniczenie
|
Eve to teściowa będzie świętować Waszą rocznicę
) Dobra jest Bella dlaczego tak mało dziewczynek nam pokazujesz?! Są świetne ![]() Dzisiaj chyba idę na wyjęcie szwów... brrrrrrrr
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=iustyna1;34575376]Eve to teściowa będzie świętować Waszą rocznicę
) Dobra jest [QUOTE]szczerze - wisi mi to. Ja uznaje 1 rocznice, pozniej 5, 10 itd a nie co roku.
|
#2563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może jakoś Ci pomożemy ?Cuda dwa Oby nie bolało
|
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Patik współczuję Co takich nerwów, bo najpierw Cię zbywała a teraz to...
|
|
#2565 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Julka jadła kiedyś watę cukrową taką z pudełka - smakowało ona uwielbia wszystko co słodkie ![]() Julia kiedyś też tż-towi nawiała z łóżka - ja pojechałam do miasta a on usypiał ją- on przysnął a Julcia wtedy zaczynała pełzać dopiero - jeszcze nie raczkowała - i zeszła tyłem z łóżka - i schowała się za łóżkiem koło wózka - opowiadałam Wam ![]() Cytat:
moja też uwielbia dzidziusie w gazetach oglądać tylko eeeeeee eeeeheee eeeej nieeeCytat:
![]() Cytat:
i Julia uwielbia drewniane pisanki wielkanoc dawno minęła a ona nadal kocha drewniane jajka malowane - mam takie trzy - już nie wiem ile lat mają bo mam wrażenie że od zawsze były u nas w domu, takie ruskie chyba jeszcze te pisanki są. Uwielbia nimi rzucać po parkiecie wrzucać do klocuszka, do puszki, do foremek Mula -a dziś mnie zaskoczyła bo zaczyna próbować wkładać klocki do garnuszka na klocuszek w te otworki i nawet jejj się udało włożyć kółko na odpowiednie miejsce a jaka zadowolona była
|
|
|
#2566 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam Wam napisać w temacie klocków.
My mamy te: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80028929/ Jest szał Dominik uwielbia najbardziej rozwalać wieżę z klocków i bawić się wózeczkiem.
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Bella dziewczynki są słodkie
ta pierwsza to Lilianka? a druga Lenka? mam wrażenie że zaczynają się coraz bardziej różnic między sobą Cytat:
ale ja zrobiłabym tak samo bo nie cierpię takich posiadówek, "goszczenia się", zwłaszcza jak jeszcze goście patrzą żeby alko stawiać na stół, normalnie szału dostaję, tym bardziej się dziwię Twojej tesciowej że to przecież Wasze święto a nie jej więc nie wiem co ona sobie wyobraża żeby w Waszym imieniu sobie gości spraszać do Was.. zero kultury.. mszę zamówiła ok, ale reszta to już Wasza sprawa, i nie macie obowiązku podejmowac gości a jak ona szuka okazji do spotkań i świętowania to niech sobie sama każde urodziny tak hucznie obchodzi. będzie dobrze - żeby nie bolało.ja się potwornie bałam zdejmowania szwów po porodzie jak połozna przyszła że będzie bolało a tu pikuś był w porównaniu z zakładaniem szwów. Nic nie bolało. myslę o Tobie cały czas ![]() Patik - teraz pewnie w odwecie za Twoje telefony i naciskanie na nią Ci tak pracę pokreśliła, moja praca niby już generalne poprawki przeszłą, czekam na odpowiedz w sprawie cześci gdzie podopisywałam jeszcze parę rzeczy przy analizie i weryfikacji hipotez i przy wnioskach
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-06-08 o 11:19 |
|
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
beata ale tak jest zawsze. Do mnie kiedys powiedziala, ze za starzy jestesmy na obchodzenie urodzin i zeby imieniny obchodzic. A w tym roku nawet mi zyczen nie zlozyla, powiedzialam TZ ze ja sobie to dobrze zapamietalam
![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- iustyna trzymam kciuki za wyjecie szwow ja na sama mysl mam juz mdlosci
|
#2569 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
). Łeb mi cały pęka - zaczęło się od kataru Mai, a teraz przeszło na mnie i na tża ![]() Kibicujecie dziś naszym? My z Mają będziemy!!! Miłego dnia! |
|
|
|
#2570 |
|
Wtajemniczenie
|
My z Dominikiem również
|
#2571 | |||||
|
Zadomowienie
|
Bry kuny
chwaliłam się, że Żbik staje już przy wszystkim czego umie się uchwycić? mam takie pytanie do mam które szczepiły skojarzonymi były trzy tury a czy potem miałyście szczepienie na żółtaczkę?? (mój nie a od szwagierki synek tak u tego samego pediatry) i teraz mamy iść po roczku.Cytat:
![]() Cytat:
najlepsze lekarstwo nam mama zawsze dawała lody na chore gardło! ![]() my też Cytat:
czasami to się przekrzykujemy z małym on swoje "ple ple pcha ple" a ja swoje umie mówić mama, baba, agi, tata dajjjjjjjjjjj NIEEEEEEEEE i jeszcze agich![]() Cytat:
nie dobijaj mnie mój tylko raz kaszka i jogurt albo budyń koniec mleka i wytłumacz draniowi, że mleczko jest pycha i zdrowe!!![]() dasz radę oby nie bolało na polu zakurzyła fajkę wróciła (nie myła rączek) bez rękawiczek bez dezynfekcji wyciągnęła pęsetę (nie zabezpieczoną) i sruuu wyciągnęła szew i poszła szczyt higieny!! ja byłam tak w szoku że mi kopara opadła miałam chyba ze 100 szwów ale tak jeszcze mi nikt nie usuwał Cytat:
![]() ejjjj no dzięki skąd ja teraz wytrzasnę watę cukrową? ![]() dziś robię mufinki z szynką i serem żółtym
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
a sama osobiście próbowałaś zwrócić jej uwagę że co to za jakieś zwyczaje spraszać gości do kogoś z okazji Waszej rocznicy ślubu? ja sobie nie wyobrażam żeby moja teściowa zrobiła mi taki numer. przecież to normalnie szczyt bezczelności...
|
|
#2573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
przy szczepionce 5w1 trzeba iść na samą żółtaczke, a jak jest 6w1 to juz nie.
|
|
|
|
#2575 |
|
Wtajemniczenie
|
Beata, ale
. Ona ich ugości i będzie świętować rocznicę syna i synowej .Szwy po porodzie nic nie bolały... Ani jak były, ani przy ściąganiu. Z tymi jest duuużo gorzej i więcej . Boli mnie na samą myśl.
|
|
#2576 |
|
Wtajemniczenie
|
heja ho
dziewczyny dawalyscie zupke z mlodej kapustki? dzis gotuje i tak sie zastanawiam czy dac, czy nie za ciezkie na brzuszek bedzie? Bella dziewczynki sa urocze Iustyna bedzie dobrze !!!!!!!!!!!Eve no co za baba |
|
|
|
#2577 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jest to szczepionka przeciwko błonicy, tężcowi, krztuścowi acelularna, wirusowemu zapaleniu wątroby typu B rekombinowana (adsorbowana), poliomyelitis inaktywowana i przeciwko Haemophilus influenzae typ b skoniugowana, adsorbowana, w postaci proszku i zawiesiny do sporządzenia zawiesiny do wstrzykiwań. ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
Edytowane przez Shira_83 Czas edycji: 2012-06-08 o 12:26 |
||
|
|
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:szczepionka na żółtaczke nie jest chyba zależna od tego czy szczepisz skojarzonymi czy refundowanymi, bo ona i tak zawsze jest osobno podawana. więc skoro Krzyś był szczepiony skojarzonymi 3 dawką to potem powinnaś go zaszczepić przeciwko żółtaczce - 3 dawka. - gdzieś tak w 7 miesiącu. EDIT: chyba że Krzyś był szczepiony szczepionką 6w 1 to wtedy WZW są w tej szczepionce skojarzonej już. przy szczepieniu 5w1 żółtaczka jest osobno.
|
|
|
#2579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co to sa KRUPY ?
|
|
|
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Patik, współczuję przejść z tą babą. Coś mi się wydaje że ona widzi że może sobie pozwolić, bezkarna się czuje więc robi co chce...
eveewe , niezła ta teściowa twoja... Bella, dziewczynki są śliczne! oby nie bolało!Cytat:
dawałam taką gotowaną jako dodatek do drugiego dania, wsuwał ze smakiem i nic mu nie było. Zdjęcia zrobione, mały miał chyba dobry wpływ na fotografa, bo w cenie jest 6 zdjęć a my dostaliśmy 12 + jeszcze trzy duże gratis potem jakieś wrzucę ![]() No i wniosek o dowód złożyłam, przynajmniej to z głowy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.

Niby mamy blisko, ale tam sie tak wolno przez granice przejezdza
zębole

Oby nie bolało

klask i: