Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-08, 07:46   #2551
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Może odezwę się coś więcej z pracy bo dziś jestem sama, to powinnam mieć sporo czasu

Teraz wzywa mnie baardzo śmierdząca sprawa

Dominik 29.07.2011r

Edytowane przez jacieeeee
Czas edycji: 2012-06-08 o 07:51
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 07:53   #2552
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Jak dlugo zeszlo waszym dzieciom od bujania sie na czterech do raczkowania ?
u nas to w ogóle dziecko jest pokręcone, bo najpierw pełzał, potem wstał, a potem zaczął raczkować Nie bujał się wcale.
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Mój też nie raczkuje. Pełza na brzuchu. Wąż przy nim wymięka

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A wiesz, że u nas w domu zawsze jemy lody, jak nas gardło boli Jako lekarstwo

Dziś tradycyjnie, jak zawsze w wolne dni, byliśmy na sushi i muszę Wam powiedzieć, że atmosferę Euro już czuć. W zasadzie aż od niej kipi Nowy Świat zapełniony ludźmi po brzegi, koło stadionu całe wycieczki i wszystkie języki słychać dookoła. Polski najmniej
Sympatyczne wrażenie, bardzo
A, no okolice stadionu oraz centrum zastawione wozami transmisyjnymi i co krok kamery porozstawiane

1 - ja też

2 - fajnie
A z drugiej strony cieszę się że w tych rejonach Krk nie muszę bywać gdzie są piłkarze i strefy kibica, bo mi się to z korkami kojarzy Choć na mecz bym się wybrała
TŻ w pracy, więc nie weekendujemy. Planuje podjechać wreszcie dzisiaj zrobić Adasiowi zdjęcia do dowodu..

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 08:11   #2553
ellika
Rozeznanie

hej hej

dziś mam wolne, ale się cieszę spędzę sobie dzień z Karolcią - też planuje zrobić małej zdjęcie do dowodu, (ciekawe czy mi wyretuszują strupka pod okiem).

Muszę wam powiedzieć, że odstawiam małą od UU.
Od paru dni zanika mi pokarm - karmiłam małą tylko w nocy, czyli 1-2/dobę i w dodatku coś ostatnio niedojadałam i zeszłej nocy Karola ciumała i ciumała te moje biedne flaczki i nic nie przełykała - normalnie na zasadzie smoczka. Także pokarm mi zanikł
Tej nocy przygotowałam sobie wszystko do MM, no i jak się zbudziła, to jej zrobiłąm, ale ona tak się zdziwiła jak jej dałam butle odepchała, nie chciała jeść - no i niby czemu miała nagle zachcieć, jak u niej butla to złoooo No to dałam jej smoczka i ją utuliłam i zasnęła z powrotem. Drugiej pobudki już nie miała na szczęście to dałam jej z rana już kaszki. Zobaczymy co będzie dzisiejszej nocy....
Jakoś dziwnie mi z tym. Niby się cieszę z jednej strony, bo od dawna kwękałam, że chcę przestać karmić UU, ale teraz mam lęk, że za mało mleka będzie w ciągu dnia jadła.

2 x kaszka na 150ml MM i pół kubeczka jogurtu nat. to chyba za mało produktów mlecznych na dobę dla 11 miesięczniaka???
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 08:22   #2554
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Elika u nas jest 150 mm z kaszką i 210 samego. Dwa posiłki mleczne codziennie i tez sie zastanawiam czy to wystarczająco

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 08:28   #2555
patik87
Zakorzenienie

Hej.

Promotorka wysłała mi pracę z sugestiami co do poprawy. Powiem tak: do poprawy jest prawie wszystko, cała część badawcza wsio a jak się pytałam jak mam to wszystko pisać to nie było komu odpowiedzieć tylko teraz jestem tak zła aż mnie trzęsie.
Stary 2012-06-08, 08:47   #2556
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Hej.

Promotorka wysłała mi pracę z sugestiami co do poprawy. Powiem tak: do poprawy jest prawie wszystko, cała część badawcza wsio a jak się pytałam jak mam to wszystko pisać to nie było komu odpowiedzieć tylko teraz jestem tak zła aż mnie trzęsie.
U mnie podobne kwiatki. Prof idzie do szpitala i trzeba m dowieść pracę do Krosna ( nie wiem gdzie to nawet!) które najpierw mają trafić do dziekanatu i odebrać to wraz z protokołami... I akurat do mnie dzwonił. Cholera mam małe dziecko, mam inne sprawy na głowie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 09:05   #2557
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Hej mamolki

U nas pada od rana :/
Może na wieczorny mecz pojedziemy do znajomych, a później TZ jedzie na wystawe z psem do Rosji Niby mamy blisko, ale tam sie tak wolno przez granice przejezdza

Zmal. Marinka ja gadam do Sary jak nakręcona, dużo też przez tel rozmawiam i mówić PA nauczyła się sama jak mnie podsłuchiwała

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 09:42   #2558
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Hej mamolki

U nas pada od rana :/
Może na wieczorny mecz pojedziemy do znajomych, a później TZ jedzie na wystawe z psem do Rosji Niby mamy blisko, ale tam sie tak wolno przez granice przejezdza

Zmal. Marinka ja gadam do Sary jak nakręcona, dużo też przez tel rozmawiam i mówić PA nauczyła się sama jak mnie podsłuchiwała
Bystrzacha

Oto moje panny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kolaż.jpg (32,7 KB, 62 załadowań)
Stary 2012-06-08, 09:49   #2559
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Oto moje panny
Jaka to melodia

Stary 2012-06-08, 09:50   #2560
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Moja raczkuje jak torpeda - a pamietacie jak mowilam, ze nic ani zebow, ani siadania ani nic, tylko sie turlala, lub pelzla???? no a teraz wez ja zatrzymaj!!!

marzenka sprawa z moim mezem to jest wogole zagmatwana

wczoraj mu wygarnelam, ze jego mamusia zamowila nam msze na rocznice, ze pewno sprosila cala jego rodzine i ze jesli mysli, ze ja bede stac przy garach i ich goscic i wodka sie bedzie lala to niech sobie wybije to z glowy. Oni to uwielbiaja imprezy i byle okazja jest to od razu impreza zarcia jak na wesele i wodka strumieniami. Ale oni w wiekszosci maja kasy w chol... bo maja swoje firmy i ich stac i mase wolnego czasu. A ja z malym zabkujacym dzieciem nie bede sie zażynac dla nich. !!!! tu szpital praca dom... ponadto zaplacilam tacie czynsz za 2 miechy, podatek za mieszkanie i swoje rachunki i kasy juz nie ma. I wez z czego.... mam taki wnerw. A co na to moj TZ, ze powiedzial mamusi, ze ja nie uznaje goszczenia sie i zeby sobie nie myslala, ze ja cos bede robic. Na co on, ze zaprosi ich od siebie....

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

bella urocze dziewczynki - oj beda lamac meskie serducha

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 09:54   #2561
iustyna1
Wtajemniczenie

Eve to teściowa będzie świętować Waszą rocznicę (ciekawe czy Was zaprosi ) Dobra jest

Bella dlaczego tak mało dziewczynek nam pokazujesz?! Są świetne

Dzisiaj chyba idę na wyjęcie szwów... brrrrrrrr
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 09:57   #2562
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

[QUOTE=iustyna1;34575376]Eve to teściowa będzie świętować Waszą rocznicę (ciekawe czy Was zaprosi ) Dobra jest [QUOTE]
szczerze - wisi mi to. Ja uznaje 1 rocznice, pozniej 5, 10 itd a nie co roku.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-06-08, 10:34   #2563
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Hej.

To nieciekawie Może jakoś Ci pomożemy ?

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Bystrzacha

Oto moje panny
Cuda dwa

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Oby nie bolało

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-06-08, 10:37   #2564
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Eve to teściowa będzie świętować Waszą rocznicę (ciekawe czy Was zaprosi ) Dobra jest

Bella dlaczego tak mało dziewczynek nam pokazujesz?! Są świetne

justynko mam nadzieję,że bolec nie będzie

Patik współczuję Co takich nerwów, bo najpierw Cię zbywała a teraz to...
Stary 2012-06-08, 10:45   #2565
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
jakieś chyba 2-3 tygodnie tak bujała się tył-przód właśnie.

Cytat:
Kupiliśmy dziś Sarence w parku wate cukrowa na początku nie chciał uwierzyć że to do jedzenia, ale jak posmakowała...mniam mniam
super

Julka jadła kiedyś watę cukrową taką z pudełka - smakowało ona uwielbia wszystko co słodkie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Padłam
Tatusiowie zawsze mają zupełnie inne przygody niż matki
Julia kiedyś też tż-towi nawiała z łóżka - ja pojechałam do miasta a on usypiał ją- on przysnął a Julcia wtedy zaczynała pełzać dopiero - jeszcze nie raczkowała - i zeszła tyłem z łóżka - i schowała się za łóżkiem koło wózka - opowiadałam Wam
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Te obrazki dla maluchów co youyou pokazywała tez polecam. No i Agaton wszędzie pokazuje "dzidzi" ostatnio w tesco stoimy trzyma mnie za ręke) przy regale z mm i na dole stało bebiko ona podchodzi pokazuje palcem na dziecko i woła "dzidzi"

moja też uwielbia dzidziusie w gazetach oglądać ale ona nie mówi jeszcze nic, nawet mama ani tata tylko eeeeeee eeeeheee eeeej nieee
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Buziaki dziewczynki!
Tesknie...
jak wczasy? udanego wypoczynku.
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
U nas: mama, tata, dzia-ek, kici, mniam (na jedzenie), daj, nene (smoczek)

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Co do zabawek to ja mogę jedynie powiedzieć, że ostatnio kupiona sprytna torebeczka z fisher price nie zrobiła szału. Ten otwór jest dość mały i Hani boi się z niej wyciągać rzeczy. Jestem teraz u rodziców i jak mama dała jej miseczkę z klamerkami to miała większą frajdę niż przy torebce.
u nas też czasem moje dziecko woli wrzucać coś do puszki po mleku - bo jest metalowa i ładnie grzechocze jak coś do niej wrzuci

i Julia uwielbia drewniane pisanki wielkanoc dawno minęła a ona nadal kocha drewniane jajka malowane - mam takie trzy - już nie wiem ile lat mają bo mam wrażenie że od zawsze były u nas w domu, takie ruskie chyba jeszcze te pisanki są. Uwielbia nimi rzucać po parkiecie wrzucać do klocuszka, do puszki, do foremek Mula -

a dziś mnie zaskoczyła bo zaczyna próbować wkładać klocki do garnuszka na klocuszek w te otworki i nawet jejj się udało włożyć kółko na odpowiednie miejsce a jaka zadowolona była

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 10:59   #2566
jacieeeee
Wtajemniczenie

Zapomniałam Wam napisać w temacie klocków.
My mamy te:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80028929/

Jest szał Dominik uwielbia najbardziej rozwalać wieżę z klocków i bawić się wózeczkiem.

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-06-08, 11:11   #2567
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Bella dziewczynki są słodkie

ta pierwsza to Lilianka? a druga Lenka?

mam wrażenie że zaczynają się coraz bardziej różnic między sobą

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
wczoraj mu wygarnelam, ze jego mamusia zamowila nam msze na rocznice, ze pewno sprosila cala jego rodzine i ze jesli mysli, ze ja bede stac przy garach i ich goscic i wodka sie bedzie lala to niech sobie wybije to z glowy. Oni to uwielbiaja imprezy i byle okazja jest to od razu impreza zarcia jak na wesele i wodka strumieniami.

A co na to moj TZ, ze powiedzial mamusi, ze ja nie uznaje goszczenia sie i zeby sobie nie myslala, ze ja cos bede robic. Na co on, ze zaprosi ich od siebie....
ciężka sprawa..

ale ja zrobiłabym tak samo bo nie cierpię takich posiadówek, "goszczenia się", zwłaszcza jak jeszcze goście patrzą żeby alko stawiać na stół, normalnie szału dostaję,

tym bardziej się dziwię Twojej tesciowej że to przecież Wasze święto a nie jej więc nie wiem co ona sobie wyobraża żeby w Waszym imieniu sobie gości spraszać do Was.. zero kultury..

mszę zamówiła ok, ale reszta to już Wasza sprawa, i nie macie obowiązku podejmowac gości a jak ona szuka okazji do spotkań i świętowania to niech sobie sama każde urodziny tak hucznie obchodzi.

Cytat:
będzie dobrze - żeby nie bolało.

ja się potwornie bałam zdejmowania szwów po porodzie jak połozna przyszła że będzie bolało a tu pikuś był w porównaniu z zakładaniem szwów. Nic nie bolało.
myslę o Tobie cały czas

Patik - teraz pewnie w odwecie za Twoje telefony i naciskanie na nią Ci tak pracę pokreśliła, moja praca niby już generalne poprawki przeszłą, czekam na odpowiedz w sprawie cześci gdzie podopisywałam jeszcze parę rzeczy przy analizie i weryfikacji hipotez i przy wnioskach

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-06-08 o 11:19
Stary 2012-06-08, 11:25   #2568
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

beata ale tak jest zawsze. Do mnie kiedys powiedziala, ze za starzy jestesmy na obchodzenie urodzin i zeby imieniny obchodzic. A w tym roku nawet mi zyczen nie zlozyla, powiedzialam TZ ze ja sobie to dobrze zapamietalam

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

iustyna trzymam kciuki za wyjecie szwow ja na sama mysl mam juz mdlosci

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-06-08, 11:28   #2569
karolinee1983
Zadomowienie

Cześć dziewczyny! Tylko się przywitam niestety, a nie odniosę do postów ( choć pobieżnie przeczytałam, by być na bieżąco ). Łeb mi cały pęka - zaczęło się od kataru Mai, a teraz przeszło na mnie i na tża

Kibicujecie dziś naszym? My z Mają będziemy!!! Miłego dnia!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 11:31   #2570
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Kibicujecie dziś naszym? My z Mają będziemy!!! Miłego dnia!
My z Dominikiem również TŻ idzie na mecz z kumplami do baru, więc będę oglądać z synkiem. A co!

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-06-08, 11:31   #2571
Shira_83
Zadomowienie

Bry kuny

chwaliłam się, że Żbik staje już przy wszystkim czego umie się uchwycić?
mam takie pytanie do mam które szczepiły skojarzonymi były trzy tury a czy potem miałyście szczepienie na żółtaczkę?? (mój nie a od szwagierki synek tak u tego samego pediatry) i teraz mamy iść po roczku.

Cytat:

jakieś dwa tygodnie mu to zajęło, ale nie że od razu siup i torpeda po jednym dwa raczki a teraz to już śmiga jak się zbliża do szafki z tv i mu mówię Krzysino wymiataj stamtąd to on uśmiech i pisk i leci tam ile sił w nogach aż mu się plątają
Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
beata przejżałam allegro i fora-mam 2 typy na roczek
http://allegro.pl/tomy-osmiorniczki-...374385618.html
Ewka uwielbia do kapieli wszystko co ma otworki

http://allegro.pl/klocki-drewniane-1...381650799.html

a puzzle mamy takiego typu
http://allegro.pl/ukladanka-drewnian...375198142.html

Doświadczone mamusie-może macie jeszcze jakies hity zabawkowe?

Kupowała już któras kredki??????????Czy za wczesnie?
my mamy ośmiorniczki i jest szał Żbik je kofusia mocno mocno mamy kredki takie grube "twist up" całe plastikowe a w środku świecowe mamy nimi babrze ale też je lubi zwłaszcza jak on ma jedną a drugą ja mu coś rysuję

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Tak Tż wczoraj częstował przeziębione dziecko lodem
najlepsze lekarstwo nam mama zawsze dawała lody na chore gardło!
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Buziaki dziewczynki!
Tesknie...

my też
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
kurde, a mój igor mówi tylko mamama ale nie jestem pewna czy świadomie... Ale przyznaję się bez bicia- mało do niego mówię, w sumie b. mało. W sumie nie wiem dlaczego...pewnie mi się nie chce, bom zmęczona przy nim fizycznie, no i zapominam o mówieniu.
mi to się jadaczka nie zamyka czasami to się przekrzykujemy z małym on swoje "ple ple pcha ple" a ja swoje umie mówić mama, baba, agi, tata dajjjjjjjjjjj NIEEEEEEEEE i jeszcze agich

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

2 x kaszka na 150ml MM i pół kubeczka jogurtu nat. to chyba za mało produktów mlecznych na dobę dla 11 miesięczniaka???

nie dobijaj mnie mój tylko raz kaszka i jogurt albo budyń koniec mleka i wytłumacz draniowi, że mleczko jest pycha i zdrowe!!
Cytat:

dasz radę oby nie bolało hehe właśnie mi przypomniałaś jak przyszła położna zdjąć mi szew po cesarce na polu zakurzyła fajkę wróciła (nie myła rączek) bez rękawiczek bez dezynfekcji wyciągnęła pęsetę (nie zabezpieczoną) i sruuu wyciągnęła szew i poszła szczyt higieny!! ja byłam tak w szoku że mi kopara opadła miałam chyba ze 100 szwów ale tak jeszcze mi nikt nie usuwał

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
moja też uwielbia dzidziusie w gazetach oglądać ale ona nie mówi jeszcze nic, nawet mama ani tata tylko eeeeeee eeeeheee eeeej nieee
najważniejsze umie bez reszty da się żyć

ejjjj no dzięki skąd ja teraz wytrzasnę watę cukrową?

dziś robię mufinki z szynką i serem żółtym
Stary 2012-06-08, 11:34   #2572
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
beata ale tak jest zawsze. Do mnie kiedys powiedziala, ze za starzy jestesmy na obchodzenie urodzin i zeby imieniny obchodzic. A w tym roku nawet mi zyczen nie zlozyla, powiedzialam TZ ze ja sobie to dobrze zapamietalam
a sama osobiście próbowałaś zwrócić jej uwagę że co to za jakieś zwyczaje spraszać gości do kogoś z okazji Waszej rocznicy ślubu? ja sobie nie wyobrażam żeby moja teściowa zrobiła mi taki numer. przecież to normalnie szczyt bezczelności...

Stary 2012-06-08, 11:36   #2573
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
My z Dominikiem również TŻ idzie na mecz z kumplami do baru, więc będę oglądać z synkiem. A co!
my też już koszulka z orłem i gatki czerwone z piłką czekają
Stary 2012-06-08, 11:38   #2574
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
mam takie pytanie do mam które szczepiły skojarzonymi były trzy tury a czy potem miałyście szczepienie na żółtaczkę?? (mój nie a od szwagierki synek tak u tego samego pediatry) i teraz mamy iść po roczku.
przy szczepionce 5w1 trzeba iść na samą żółtaczke, a jak jest 6w1 to juz nie.

Stary 2012-06-08, 11:53   #2575
iustyna1
Wtajemniczenie

Beata, ale nie sprasza gości do Eve a do siebie . Ona ich ugości i będzie świętować rocznicę syna i synowej .

Szwy po porodzie nic nie bolały... Ani jak były, ani przy ściąganiu. Z tymi jest duuużo gorzej i więcej . Boli mnie na samą myśl.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 12:09   #2576
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

heja ho

dziewczyny dawalyscie zupke z mlodej kapustki? dzis gotuje i tak sie zastanawiam czy dac, czy nie za ciezkie na brzuszek bedzie?

Bella dziewczynki sa urocze

Iustyna bedzie dobrze !!!!!!!!!!!

Eve no co za baba lepsza od mojej
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 12:11   #2577
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
przy szczepionce 5w1 trzeba iść na samą żółtaczke, a jak jest 6w1 to juz nie.
ja miałam inferix hexa to jest chyba 6w1

Jest to szczepionka przeciwko błonicy, tężcowi, krztuścowi acelularna, wirusowemu zapaleniu wątroby typu B rekombinowana (adsorbowana), poliomyelitis inaktywowana i przeciwko Haemophilus influenzae typ b skoniugowana, adsorbowana, w postaci proszku i zawiesiny do sporządzenia zawiesiny do wstrzykiwań.

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
heja ho

dziewczyny dawalyscie zupke z mlodej kapustki? dzis gotuje i tak sie zastanawiam czy dac, czy nie za ciezkie na brzuszek bedzie?
ja dawałam i posmakowało nic się nie działo a wczoraj jadł gulasz z krupami

Edytowane przez Shira_83
Czas edycji: 2012-06-08 o 12:26
Shira_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 12:21   #2578
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
chwaliłam się, że Żbik staje już przy wszystkim czego umie się uchwycić?

na polu zakurzyła fajkę wróciła (nie myła rączek) bez rękawiczek bez dezynfekcji wyciągnęła pęsetę (nie zabezpieczoną) i sruuu wyciągnęła szew i poszła szczyt higieny!! ja byłam tak w szoku że mi kopara opadła miałam chyba ze 100 szwów ale tak jeszcze mi nikt nie usuwał

ejjjj no dzięki skąd ja teraz wytrzasnę watę cukrową?
Brawa dla Żbiczka klask i:

szczepionka na żółtaczke nie jest chyba zależna od tego czy szczepisz skojarzonymi czy refundowanymi, bo ona i tak zawsze jest osobno podawana.

więc skoro Krzyś był szczepiony skojarzonymi 3 dawką to potem powinnaś go zaszczepić przeciwko żółtaczce - 3 dawka. - gdzieś tak w 7 miesiącu.

EDIT:
chyba że Krzyś był szczepiony szczepionką 6w 1 to wtedy WZW są w tej szczepionce skojarzonej już.

przy szczepieniu 5w1 żółtaczka jest osobno.

Stary 2012-06-08, 12:24   #2579
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:

ja dawałam i posmakowało nic się nie działo a wczoraj jadł gulasz z krupami
no to i ja dam, dzieki

a co to sa KRUPY ?
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 12:24   #2580
aania_20
Zakorzenienie

Patik, współczuję przejść z tą babą. Coś mi się wydaje że ona widzi że może sobie pozwolić, bezkarna się czuje więc robi co chce...

eveewe
, niezła ta teściowa twoja...

Bella, dziewczynki są śliczne!

Cytat:
oby nie bolało!
Cytat:

dawałam taką gotowaną jako dodatek do drugiego dania, wsuwał ze smakiem i nic mu nie było.

Zdjęcia zrobione, mały miał chyba dobry wpływ na fotografa, bo w cenie jest 6 zdjęć a my dostaliśmy 12 + jeszcze trzy duże gratis potem jakieś wrzucę
No i wniosek o dowód złożyłam, przynajmniej to z głowy

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości